20.10.2007 Tapaus Nickerson

  • 85 718
  • 465

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Nickerson - yhdellä s-kirjaimella

Liljaniemen kolumnin perusteella voisi luulla, että Nickerson olisi suunnilleen pahoinpidellyt vastustajat eilen Porissa puolikuolleeksi. Toki kolumnistilla on vapaus vähän värittääkin tarinaa, mutta juuri tämäntyyppiset väritykset saavat kaikki lajista tietämättömät kirjoittelemaan hirveästä, brutaalista väkivallasta jääkiekkopeleissä. Tosin epäilen, etteivät he hirveästi tätä palstaa lue, mutta eiköhän joku HS:n NYT-liitteen viherpiipertäjäneidoista saa tästä jostain vihiä ja haistaa skumpan...eikun skuupin. Ilmeisesti Liljaniemelle tuli trauma tammikuussa 2006 Hämeenlinnassa, kun Nickerson ei mennytkään kiltisti suihkuun.

Mutta Nickersonista muuten - kyllähän tämmöiseen pelaajan asennoidutaan täysin niin, että omat rakastaa ja muut vihaa. Ihan samanlainen asenne oli Jokerien Sean Gagnon, omat kusi hunajaa tempausten jälkeen ja vastustajat paheksuivat krimiinaliksi ja ehdottivat suoraan maastakarkoitusta. Ja toisaalta on pakko myöntää, että jos Gagnon olisi pelannut Jokereita vastaan joukkueessa X ja tehnyt tempauksiaan Jokeri-peleissä, kyllähän osa Jokeri-faneista olisi suunnillen vaatinut kuohintaa pelin jälkeen.

Mutta se mikä yhdisti 2000-luvun alussa Gagnonia ja Nickersonia kaudella 2005-06 oli se, että kaikkien tempausten ohella molempien maine nähtiin täysin yksipuolisena. Molemmat olivat kuitenkin loppukaudesta joukkueidensa avainpelaajia aina loppuotteluita myöten - ja näyttivät osaavansa pelata. Tämä ei tietenkään kelvannut esim. Iltalehden Lukko-fani Pekka Jaloselle, kun on kriminaali, niin on kriminaali. PJ:n ja muidenkin lukkolaisten mielestä esim. Siklenka on hyvä kovaotteinen puolustaja, jolla välillä vähän "keulii" yli, mutta jos pelaisi Porissa olisi pahin kriminaali sitten Gagnonin. Sattuhan sitä, mitä Lahdessa tapahtui ja se oli pelitilanne hei!

Tällä en halua mitenkään puolustella esim. eilistä Nicken tekoa, mutta eiköhän nyt olla jo vähän väärillä jäljillä, kun kaverista tehdään suorastaan kriminaalia. Jokainen fani voisi miettiä oikeasti, jos tuommoinen kaveri olisi omassa joukkuessa - varmaan löytyisi puolusteltavaa ja selityksiä tapahtuneelle, joka on tavallaan täysin ymmärettävää. Ja jos Nickerson (tai Gagnon) olisi täysin puukätinen ja kusipäinen peluri, tuskin kuitenkaan pelaisi liigassa. Ei täällä nyt niin tyhmiä olla, että pidettäisiin palkkalistalla pelaajaa, varsinkaan ulkomaista, pelkästään show:n tms. takia.

(Sen verran vielä vanhaa paskaa pöyhitään. Kun kuulin Nickersonin "pyrkineen" katsomoon Hämeenlinnassa, ensireaktioni oli, että nyt se sitten tapahtui, mitä olin odottanut. En suinkaan Mattin kilahdusta, vaan sitä, että Hämeenlinnassa on vaan jostain syystä niin paljon urpoja katsojia vaihtoaition lähellä, että joskus vielä tapahtuu sitä mitä tapahtui.)
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Kyllä se nyt vaan on tosiasia että jos liiga oikeasti langettaa enemmän kuin kolme peliä kieltoa on se kauden aikaisempiin tapahtumiin nähden todella epäjohdonmukaista ja myöskin tarpeetonta. Tuo videopätkä mitä youtubeen oli postattu ei kuitenkaan näytä alkuperäistä "viikateiskua" eikä myöskään Laineen huitomista/keihästämistä Forsbackaan.

Mitähän pahaa se Kuokkanen on tehnyt, jos häntäkin piti vielä yrittää lyödä? Se kait siinä kuitenkin oli tarkoituksena.
Noh pitänyt nollan siihen asti.

Vaan kolmannessa erässä ei enää onnistunut tuo nollan pitäminen. Kuten jo aiemmin sanoin Nicke ihan tarkoituksella pelästytti Kuokkasen ja sen näki jo silloin kun kaveri luisteli poispäin tuomarien avustamana.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Nickersonin...

Kyllä se nyt vaan on tosiasia että jos liiga oikeasti langettaa enemmän kuin kolme peliä kieltoa on se kauden aikaisempiin tapahtumiin nähden todella epäjohdonmukaista ja myöskin tarpeetonta. Tuo videopätkä mitä youtubeen oli postattu ei kuitenkaan näytä alkuperäistä "viikateiskua" eikä myöskään Laineen huitomista/keihästämistä Forsbackaan.

..tekemisiin Laineen huitominen tuskin vaikutti kovin suuresti, sillä mieshän oli pihalla jo siinä vaiheessa.

Nickerson huitoo EJ:tä(ei palaa peliin) -> siitä pihalle,tämän jälkeen lähtee kunniakierrokselle Laineen(TPS:n kultakypärä) kimppuun ja ulossaatettaessa koittaa vielä Kuokkasen päälle/ilmeisesti osuu linjatuomariin siinä yrittäessä. Tämä siis toisen erän lopussa.

Kolmannessa erässä Laine huitaisee aloituksessa Forsbackaa käsille tms.

Miten Laineen huitominen Forsbackaan vaikuttaa Nickersonin saaman rangaistuksen suuruuteen?

Itse odotan yli kolmea ottelua, sillä mies oli jo heitetty pihalle(ottelurangaistus) ennen kuin tämä lisäshow edes alkoi.
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Itse odotan yli kolmea ottelua, sillä mies oli jo heitetty pihalle(ottelurangaistus) ennen kuin tämä lisäshow edes alkoi.

Nickersonille oli tuomittu jäähy, sitten se vaihtui ulosajoksi ja se ulosajo saattoi mahdollisesti olla vain pelirangaitus, jonka Laaksonen kovensi vielä ottelurangaistukseksi jälkiepisodin perusteella. Eli jäähyt menivät 2min - TPS-pelaaja makaa jäässä - PRK (?) - Nickerson sekoaa - OR. Tuomari saa menetellä noin, ja on ennenkin niin tehnyt.
 

massimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Devils, FC United of Manchester
Täytyy sanoa ettei kovin usein näe yhtä äkkipikaista kaveria kentällä(Tosin kiekon kanssa kyllä monia). Kukaan ei voi tietää miehen seuraavaa liikettä, ei edes Nickersson itse.

Väriähän mies liigaa tuo ja sitä nimenomaan tarvittaan. Mutta jossain rajan on mentävä. Käsille lyönneistä yms. vahingoittamisista pitää antaa kunnolla sanktioita. Eilinen kilahtaminen oli sangen hupaisaa seurattavaa ja jokseenkin uskomatonta. Vastaavia kilahtamisia on tullut nähtyä vaan pihapeleissä ja silloinkin asialla ovat olleet lapset.

Muukkonen saa tosissaan miettiä minkälaista pelikieltoa antaa... Suoranaista ennakkotapausta ei taida löytyä. 3-5 peliä on varmaan tulossa. Jos vastaava olisi tapahtunut Helsingissä niin ministerit olisivat olleet kauhuissaan ja pelikiellon pituus olisi tuplaten nyt tuleva.

Eipä Nickerssonin kilahtaminen haittaa yhtään Ässien leirissä, koska vaikutus oli havaittavissa lopputuloksessa.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Noh pitänyt nollan siihen asti.
Eiköhän tarkoituksena ollut ihan vain pelottelu.
Ellei tämän parempia syitä ole tiedossa, niin aika erikoiselta tuntuu mennä vastustajan maalivahdin kimppuun, tai siis yrittää mennä. Ei se oikein riitä perusteluksi, että oli viimeinen kaveri vastustajista, jota olisi pystynyt lyömään, ennenkuin Nickerson joutui ulos päädystä. Täysin turhanpäiväinen ylilyönti, joka tullee näkymään myös rangaistuksen pituudessa.

Ei näissä tilanteissa kuitenkaan voi ihan summanmutikassa valita partneriaan, vaan sen kanssa kuuluu tapella, joka väärin on tehnyt.
 

sami1975

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Minulta on mennyt ihan pikkaisen nyt ohi mistä tilanteesta täällä nyt keskustellaan.

Onko kyseessä kohta

a) Matt iski mailalla EJ:ä käsille

Vai

b) Nickersonin Laineen koulutus yritys ja Kuokkasen pelottelu

Jos keskustelua eniten aiheuttaa kohta a, niin silloin mukaan pitää ottaa myös Laineen isku Forsbackan käsille ennen aloitusta.
 
Jos keskustelua eniten aiheuttaa kohta a, niin silloin mukaan pitää ottaa myös Laineen isku Forsbackan käsille ennen aloitusta.

Tai Gagnonin kirvesisku Tähtisen käsille. Tai Juha Jyrkkiön kirvesisku Jukka Vilanderin käsille. Tai Mal Davisin kuumeneminen finaalisarjassa Ilvestä vastaan. Tai Siklenkan pimeneminen Pelsuja vastaan.

Kaikki edellämainitut liittyvät tähän ketjuun yhtä paljon kuin Laineen intiaaniin kohdistuneet tekemiset eilen.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Ei näissä tilanteissa kuitenkaan voi ihan summanmutikassa valita partneriaan, vaan sen kanssa kuuluu tapella, joka väärin on tehnyt.

Eli Nickerson teki täysin oikein, kun koitti hieman kouluttaa Teemu Laine nimistä (mies?)jääkiekkoilijaa. Maalivahtiin kohdistunut pelottelu taas oli lähinnä hauskaa, tosin pitäähän tuostakin ainakin 5 peliä antaa, niin pahasti Kuokkanen pelästyi.

Ketjua lukiessa on taas hauska nähdä, miten paljon tissiposkia kaivautuu koloistaan vaahtoamaan palstalle, kun hiukan tapahtuu. Sääliksi käy ihmisiä jotka jaksavat meuhkata housut vaahdossa pientä lauantai-illan huumaa..

Liljaniemi taas on jo aiemmin paljastanut laadukkailla kirjoituksillaan olevansa se hämeen linnalainen, yhä Adidas-nappiverkkareissaan ja MM-95 lippis päässä kulkeva ylityöllistetty (sivari)vanhustenhoitaja, jonka Nalle Puh -tangat irtosivat edes hetkeksi persvaosta jännäkakkaa tuupatessa, kun Nickerson huusi WOHOO! kaudella 05/06.
 

Trabant

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Blackhawks, Newcastle United
Muistaako kukaan vastaavaa tilannetta aikaisemmilta vuosilta, jossa pelaaja ei menekkään jäähyaitioon, vaan lähtee ajojahtiin silmät kolme litraa ulkona päästä?

Siksi kyselen, että onko asialla ennakkotapausta olemassa, vai tuleeko tästä sellainen?
Raimo Helminen muutama vuosi sitten. Ajojahdista ei varmaan voi puhua mutta kovasti yritti pää punaisena tuomarin perään päästä.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Eli Nickerson teki täysin oikein, kun koitti hieman kouluttaa Teemu Laine nimistä (mies?)jääkiekkoilijaa.
Jos Laine on jotain tehnyt, mikä vaatii tappelemista hänen kanssaan, niin sitten se on oikein, muuten ei tietenkään. En tosin tiedä, mitä Laine on tehnyt, mutta ei se oleellista olekkaan. Se kolmannen erän episodi se ei tietenkään voinut olla, vaan jotain muuta on sitten varmaankin tapahtunut aikaisemmassa vaihessa.
Maalivahtiin kohdistunut pelottelu taas oli lähinnä hauskaa, tosin pitäähän tuostakin ainakin 5 peliä antaa, niin pahasti Kuokkanen pelästyi.
Tämä nyt oli lähinnä typerä teko, joka tullee poikimaan lisää rangaistusta.

Liljaniemi taas on jo aiemmin paljastanut laadukkailla kirjoituksillaan olevansa se hämeen linnalainen, yhä Adidas-nappiverkkareissaan ja MM-95 lippis päässä kulkeva ylityöllistetty (sivari)vanhustenhoitaja, jonka Nalle Puh -tangat irtosivat edes hetkeksi persvaosta jännäkakkaa tuupatessa, kun Nickerson huusi WOHOO! kaudella 05/06.
Ei nyt kannata kuitenkaan mennä aivan älyttömiin henkilökohtaisuuksiin, koska kirjoituksessa on myös asiaa. Niin valitettavalta kuin se kuulostaakin.

Ja hämeenlinnalainen on yhdyssana.
 
Viimeksi muokattu:

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Ei nyt kannata kuitenkaan mennä aivan älyttömiin henkilökohtaisuuksiin, koska kirjoituksessa on myös asiaa. Niin valitettavalta kuin se kuulostaakin.

Ja hämeenlinnalainen on yhdyssana.

Juu ei, tarkoitukseni onkin yleistää tuo muotoilemani Liljaniemen henkilökuva koko hämeen linnalaiseen katsojakuntaan, aina vauvasta vaariin ja kadunmiehestä sinkkuäitiin. Omassa kirjoituksessani on myös asiaa, sillä itse olen nähnyt tapahtumat paikanpäällä, töissä käyvänä ja jopa kouluja käyneenä rivikatsojana.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Ensinnäkin, Erkinjunttiin kohdistunut mailanisku ei ole sinällään hyväksyttävää, mutta ei se Nickersonista mitään viikatemiestä tee, eikä tarkoituksena varmasti ollut Erkinjuntin ottelua päättää. Noh, onneksi hänelle ei kaiketi pahemmin käynyt. Näitä "viikateiskuja" nyt sattuu lähes joka pelissä suuntaan jos toiseenkin, välillä joku ikävä kyllä niissä loukkaakin. Vähemmälle huomiolle jäävät ne, joissa ei vastustaja loukkaannu - esimerkkinä Laineen selkeästi törkeämpi viikateisku kohdistuen Forsbackaan.

Nickerson on nyt pelannut 6 peliä ja hänelle on täällä otteluketjufoorumin puolella avattu jo kaksi omaa ketjuaan. SM-liiga on hänen myötään saanut taas huomattavasti enemmän huomiota ja palstatilaa mitä lähestulkoon koko viime kaudella yhteensä ja nyt on muutakin jeesusteltavaa kuin Karalahden ryyppyputket. Ja jotkut ovat vielä vaatimassa Nickersonia pois liigasta?? Vieläpä samat henkilöt, jotka kuitenkin peräänkuuluttavat väriä liigaan. Juuri näin.

Nickersonin roolista joukkueelleen. Sen lisäksi, että hän on kolmen parhaan pakin joukossa pelillisesti, on hänen tehtävänsä suojella omiaan JA toimia "peloitteena" kentällä. Sanokaa mitä sanotte, Nickerson on enemmän pelote kentällä mitä viisi Heleniusta. SM-liigassa samaa roolia ajaa vain Siklenka. Peloitteen roolia vetävän pelaajan tehtävä ei ole vain käydä ottamassa silloin tällöin matsia vastustajana kovanaaman kanssa, vaan herättää sekasortoa ja virtsan karkailua vastustajan joukkueen sisällä. Esimerkiksi eilen Nickerson hoiti hommansa loistavasti jouduttuaan ulosajetuksi. Ei tyytynyt raapimaan päätään, vaan sekoitti vielä koko TPS:n pelin maalivahtia myöden ennen poistumistaan - ja vaikkei voi sanoa Nickersonin toiminnan olleen suora noste Ässien pelille, niin kyllä se käynnisti tapahtumaketjun, joka nosti Ässät toivottomasta tilanteesta voittoon.

"Ottaisi Heleniusta vastaan" tai "ei uskalla tapella kovia vastaan". Juupa juu. Pää pois perseestä ja katsokaa miehen fight cardia. Vaikkapa Godard pyyhkisi jäätä mennen tullen koko SM-liigan "kovalla kaartilla". Tottahan se on, että jos TPS:llä olisi ollut riveissään vaikkapa Helenius, niin Nickerson-show ei olisi vastaavaa tapahtumaketjua saanut liikkeelle. Omassa roolissaan Helge on SM-liigan paras, eli omien suojelemisessa, mutta vastustajan peliä Heleniuksesta ei ole sekoittamaan. Nyt TPS:n riveissä ei ollut ketään, joka olisi ollut valmis vastaamaan vastustajan joukkueesta löytyneeseen "pelotteeseen" ja lopputulos oli näkyvillä tulostaululla. Nickerson teki jälleen sen, miksi häntä pidetään Porissa puolijumalana ja mistä hänelle palkkaa maksetaan.

Tämä kaikki on osa lajia nimeltä jääkiekko. Eilinen sen osoitti jälleen. Ässät nousi 0-3 tilanteesta 4-3 voittoon ja siinä sivussa SM-liiga voitti jälleen sivukaupalla palstatilaa.

Tulevasta pelikiellosta. Mielestäni tämä ei ansaitsisi kuin yhden ottelun huilin, se tuosta viikateiskusta. Mutta koska tämä on SM-liiga lienee 3 ottelua sopiva rangaistus - 1 peli viikateiskusta, 1 peli Laineen koulutuksesta ja 1 peli Nickerson-lisää.
 

dee_snyder

Jäsen
Suosikkijoukkue
JJK
Muistaako kukaan vastaavaa tilannetta aikaisemmilta vuosilta, jossa pelaaja ei menekkään jäähyaitioon, vaan lähtee ajojahtiin silmät kolme litraa ulkona päästä?

Siksi kyselen, että onko asialla ennakkotapausta olemassa, vai tuleeko tästä sellainen?

http://www.youtube.com/watch?v=dLItWf_53Bw

Tuossa olisi, Tinketti Willman oli hieno mies ja sääli kun ei enää pelaa liigassa.
 

Jakkara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Onpas hiekkotasoinen ketju, eikä tämäkään viesti tuo tähän muutosta.
Jos joku ahdistaa niin täällä ketjussa voi haukkua Nickersonia, Ässiä, Porilaisia ja purkaa pahaa oloaan sunnuntai päivän ratoksi ja korkeintaa parilla rivillä tietenkin. Pitkät analyysitkin tästä asiasta on turhia, mitä sitä selittelemään millään jos päässä napsahtaa. Jos jotakin positiivista hakee niin temppu toi otteluun vähän väriä, ensi tahdit Ässien kirille ja jatkoaikalaisille kinastelun aihetta.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Täältä taputukset, liiga tarvitsee sekopäitä.

Tarvitseeko?

http://www.youtube.com/watch?v=Ht6RyAI9370


Nämä "liiga tarvitsee sekopäitä" -jutut tulee yleensä semmoisilta ihmisiltä, jolla ei ole minkäänlaista omaa pelaajataustaa tai käsitystä siitä mitä jääkiekko pelaajan näkökulmasta on. Sekopäissä on nimittäin se huono puoli, että niilta voi odottaa tuossa klipissä nähdyn kaltaisia raukkamaisia telomisia.

Nickersonin hissi ei taida kulkea ihan ylimpiin kerroksiin asti. Toivottavasti kuitenkin tarpeeksi korkealle, että tuommoisia Chris Simon sekoamisia ei tälläkään kaudella liigassa nähdä.

Tarkennetaan vielä, että Nickersonin tai kenenkään muunkaan toimesta.
 

Nickerson#50

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tarvitseeko?

Nickersonin hissi ei taida kulkea ihan ylimpiin kerroksiin asti. Toivottavasti kuitenkin tarpeeksi korkealle, että tuommoisia Chris Simon sekoamisia ei tälläkään kaudella liigassa nähdä.
Tässä on nyt vain erona se, että Nickerson ei ole ketään mailalla lyönyt tahallaan päähän. Ja kyllä häneltä sen verran löytyy järkeä päästä, ettei sitä tule tekemäänkään. Nickerson käyttää aseina nyrkkejään tarpeen sitä vaatiessa.. Olisi mielestäni hyvä että nämä rotat pystyisivät vastaamaan teoistaan kuin miehet, eivätkä lähtisi karkuun, niin näiltä ajojahdeilta vältyttäisiin. Eilistä Erkinjunttiin kohdistunutta huitomista en nähnyt, mutta sellaisia en todellakaan toivo sattuvan. Sen sanon, että keskustelu eilisestä lämpenemisestä on mennyt aivan naurettavaksi...
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Nickersonilta voi hyvinkin odottaa SM-liigassa samanlaisia esityksiä, mitä Simon tuossa yllä olevassa klipissä toteutti. Jos joku väittää, että liigaan tarvitaan sekopäisiä pelaajia, tarkoittaa se myös sitä, että liigalle tarvitaan sekopäisiä faneja. Ja Porissa niitä tunnetusti riittää. Eli kysyntä ja tarjonta kohtaavat ainakin siellä.
 

Brad

Jäsen
Nickersonin kanssa ei muuten enää monikaan pelaaja yksikertaisesti uskalla mennä kulmaan taistelemaan kiekosta. Pelko siitä että sekopää huitaisee mailalla aivan tarkoituksella käsille on suuri ja se sattuu. Mielummin luovuttaa kiekon kun saa käsille.

Nickerson on pelote, en usko että monikaan vastustajan pelaaja on mielellään jäällä silloin kun Nickerson siellä kurvailee, varsinkin pienikokoiset taitopelaajat.
 

Nevizs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings
Nickersonilta voi hyvinkin odottaa SM-liigassa samanlaisia esityksiä, mitä Simon tuossa yllä olevassa klipissä toteutti. Jos joku väittää, että liigaan tarvitaan sekopäisiä pelaajia, tarkoittaa se myös sitä, että liigalle tarvitaan sekopäisiä faneja. Ja Porissa niitä tunnetusti riittää. Eli kysyntä ja tarjonta kohtaavat ainakin siellä.

No jos tälläiselle linjalle lähdetään niin noitahan voidaan odottaa myös Siklenkalta.
 

jopas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tapaus Nickerson edelleen.

Juttu menee hiukan "eipäs juupas, meidän Matti on teidän Mattia vahvempi" -linjalle ja silloinhan sitä on hedelmällisintä lykätä oma ulkopuolinen lusikka soppaan.

Itse olin melko kaukana Porin hallista ja televisiokin jäi ilman yleisöä, YouTube- pätkän näin, samoin kuin muutamia aikaisempiakin episodeja. Kommentti perustuu siis hyvin vailinaiseen todistusaineistoon. Siispä asiantuntijana julistan seuraavaa:

Tuskin kovinkaan monen mielestä on kyse yhdestä tai kahdesta yksityiskohdasta suuntaan eikä toiseen vaan kokonaiskuvasta. Matilla "kilahtelee", mies ei "kontrolloi itseänsä", tämän tunnustavat omat ja vieraat. Se vaan, että niitä ihmisiä varten, joilla "kilahtelee", pidetään yllä vankiloita ja mielisairaaloita ja vankimielisairaaloita, EI JÄÄHALLEJA. Mies on pelannut kai viitisen peliä ja lentänyt jo parista matsista pihalle, kun on "pikkusen kilahtanut". Raumallakin kuulemma "kilisi". Milloin kilahtaa seuraavan kerran? Mitä silloin tapahtuu, ketä lyödään ja millä ja minne? Pitkähkö pelikielto olisi kaikille osapuolille, seuran ja joukkueen johdolle ja pelaajalle, jos hän jotain tajuaa, viesti siitä, että raja tuli vastaan.

Siis, taklata saa, ja pitääkin, mieluiten kovaa mutta puhtaasti. Tapellakin saa, jos sopiva ja halukas kaveri löytyy. Vatustajan rotta- pelaajaa voi sopivassa paikassa hiukan niistää mutta tuollainen näytös, joka on pari kertaa nähty, jossa mies hakee lyötävää ja riehumiselle kohdetta, antaa väkisinkin viitteitä jonkin asteisesta syyntakeettomuudesta. Siis, "kilahtaa" ei saa! Jos halukkaita tappelijoita ei löydy, pään täytyy kestää. Mies vaikuttaa erityisoppilaalta, jolla ei yksinkertaisesti rauhoittavat lohkot päässä toimi, joka hötkyää joka suuntaan yhtä aikaa ja hakee sekoilulleen seuraavaa kohdetta, kun "jarrut" eivät pidä. Näitä olen nähnyt todella paljon, se vaan, että tällä miehellä on pikkusen enemmän kokoa ja voimaa ja aggressiivisuutta.

Saako Nick jatkaa SM- liigassa? Sen kun, kunhan päässä ei "kilahda". Jos itse tai muut eivät voi tätä taata, on parempi pitää miestä hetki katsomossa miettimässä mikä polkimista olikaan jarru.

Matt herätti Ässät? Ehkä hyvinkin näin kävi. Tätä puolta pienessä mielessäni mietin, kun miehen tulosta puhutiin. Mutta entä kun vastassa olisi ollut parempi porukka ja vitosen ylivoimalla lyönyt pari maalia lisää ja game over. Härtsyä ulosajavat olisivat toki yhä kiitollisia, mutta mitä sitten, kun sama toistuu tärkeässä pelissä, jossa on enemmän panosta ja parempi vastustaja? Onko yhden miehen "kilahtaminen" joukkueen voittoa tärkeämpää?
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Sen sanon, että keskustelu eilisestä lämpenemisestä on mennyt aivan naurettavaksi...

Ei ole. Fyysisen jääkiekon ystävänä täytyy korostaa, että rakastamaamme lajiin ei kuulu täällä tai P-Amerikassa Nickersonin eilisen kaltainen käytös millään tavalla. Kuten BitterX totesi niin tämä "Liiga tarvitsee sekopäitä" -mentaliteetti tulee nimenomaan sellaisten ihmisten suusta, jotka eivät ole olleet kentällä näkemässä mitä tapahtuu kun tällaiselta tapaukselta menee lopullisesti vati nurin. Taklaukset ja mies miestä vastaan tappelut kuuluvat jääkiekkoon. Kahdella kädellä käsille tapahtuvat halonhakkuut, vastustajan taitopelaajien ja linjatuomareiden päällekäyminen eivät kuulu. Suunsoittoa on kestettävä kaukalossa sen tietää jokainen joka tätä lajia on pelannut aktiivisesti, jos kupoli jumittaa vittuilusta niin silloin on aika kääntyä lääkärin puoleen. Nickersonilla tämä aika on viimeistään nyt.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Julkisuuskuva

Muutamille työkavereille olen selittänyt, ettei jääkiekko mitään väkivaltaa ihannoivaa urheilua ole, vaan fyysinen ja rehti kamppailulaji. Tällaiset tapaukset eivät missään nimessä kuulu kiekkoon, mutta koita sitä sitten selittää lajia seuraamattomille. Hehän kuulevat normaaleiden mestaruuksien yms. lisäksi vain juuri tällaisista kilahtamisista ja muodostavat kuvan lajista sen perusteella.

"Sellaisia neitejä ei tarvita liigaa seuraamaan" on varmasti seuraava kommentti, mutta minusta juurikin tarvitaan. Mitä enemmän porukka lajia seuraa ja siitä tajuaa, sitä enemmän juuri oikeanlaista kovuutta pelissä sallitaan ilman sanktioita. Luulen että esim. Kanadassa kansa arvostaa oikeaa fyysisyyttä, mutta eivät tuollaista riehumista. Nojoo, tässähän tapauksessahan ei kukaan vielä oikeasti loukkaantunut, mutta jatkossa tulee loukkaantumaan, jos Nickelle ei rajoja saada.
 

ensio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Greg "Paras" Jacina & John "0+2" Lammers
Suunsoittoa on kestettävä kaukalossa sen tietää jokainen joka tätä lajia on pelannut aktiivisesti, jos kupoli jumittaa vittuilusta niin silloin on aika kääntyä lääkärin puoleen. Nickersonilla tämä aika on viimeistään nyt.

Mitäköhän luulet, paljonko Teemu L. mahtaa seuraavassa joukkueiden kohtaamisessa huiskia mailallaan ja soittaa suutaan jos Nickerson on kentällä? Mitä mahtaa tuumia Kuokkanen tolppien välissä, kun "Masa" virittää lyöntilaukausta siniviivalla? Epäilen, että tässä tilanteessa eniten kupoli on jumissa ihan jollain muulla pelaajalla kuin Nickersonilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös