Tuo kaikki on aivan totta. Itse kritisoinkin näiden kaden suuren kauppaketjun meille tyrkyttämää perushöttöä. Miltei kaikki ruoka on hyvää kun se tehdään puhtaista ja tuoreista raaka-aineista ja huolella. Ikävä kyllä niitä puhtaita ja tuoreita raaka-aineita (vihanneksia ehkä lukuunottamatta) on tavallisista kaupoista hankala löytää. Suurimman osan hyllytilasta vie marinadissa uitetut tehotuotetut possunpalaset ja broilerinlihat sekä erilaiset ylijalostetut mössöt, joiden alkuperäisiä raaka-aineita on hankala saada selville edes tuoteselostusta tuijottamalla. ( Lihaa ja lihaan verrattavia raaka-aineita 60 %; lihapitoisuus 10 %)
Kyllähän tänäpäivänä saa liha- ja kalatiskiltä todella hyviä raaka-aineita. Ei sieltä hyllystä kannata niitä rasioita metsästää turhaan jos ei ilman marinadia mieluistaan lihaa löydä. Kompromissejakin pitää sitten tehdä jos se oma kauppa on vaikkapa Siwa.