Mainos

”Löytösi” elintarvikkeiden saralla

  • 637 134
  • 2 224

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tuo kaikki on aivan totta. Itse kritisoinkin näiden kaden suuren kauppaketjun meille tyrkyttämää perushöttöä. Miltei kaikki ruoka on hyvää kun se tehdään puhtaista ja tuoreista raaka-aineista ja huolella. Ikävä kyllä niitä puhtaita ja tuoreita raaka-aineita (vihanneksia ehkä lukuunottamatta) on tavallisista kaupoista hankala löytää. Suurimman osan hyllytilasta vie marinadissa uitetut tehotuotetut possunpalaset ja broilerinlihat sekä erilaiset ylijalostetut mössöt, joiden alkuperäisiä raaka-aineita on hankala saada selville edes tuoteselostusta tuijottamalla. ( Lihaa ja lihaan verrattavia raaka-aineita 60 %; lihapitoisuus 10 %)

Kyllähän tänäpäivänä saa liha- ja kalatiskiltä todella hyviä raaka-aineita. Ei sieltä hyllystä kannata niitä rasioita metsästää turhaan jos ei ilman marinadia mieluistaan lihaa löydä. Kompromissejakin pitää sitten tehdä jos se oma kauppa on vaikkapa Siwa.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Marinadista kun puhutaan niin sillä on kaksi funktiota. Tarjota uusavuttomille valmiiksi maustettua ruokaa (oman marinadin tekee helposti, edullisesti ja nopeasti). Toinen suurempi funktio on nostaa valmistajan, tukkuportaan ja vähittäiskaupan katetta. Siinä sitten maksat öljystä ja mausteista lihan kilohintaa, ja sitä marinaadia on yleensä todella reilusti mukana.

Harva liha oikeasti tarvii marinadia, mutta sitä voi käyttää vaikka mureuttamaan lihaa. Esim oikea ananasmehu mureuttaa possunlihaa. Sopii lihaan jossa on jonkin verran rasvaa ja sidekudosta esim kassleriin. Ananasmehussa on entsyymeitä jotka alkavat rikkomaan possunlihan sidekudoksia, jolloin liha "mureutuu"
Kiwi-hedelmät+naudanliha on saman tyyppinen vaikutus.

Jos haluaa tehdä erittäin hyviä ribsejä eli grillikylkeä niin ensin esikeittää kyljen paloja matalalla lämmöllä. Sitten antaa jäähtyä huoneenlämpöön, laittaa marinadiin (mm öljyä, oikeaa ananasmehua, inkivääriä, viherpippuri ym) muhimaan jääkaappiin 1-2 vuorokautta. Sitten ennen grillausta lihat lautaselle lämpenemään huoneen lämpöön, siitä grilliin ja grillatessa lihaa sivellään vähän väliä tuolla marinadilla. Lopputulos on kylkipalat jotka lähes sulavat suuhun.
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Kyllähän tänäpäivänä saa liha- ja kalatiskiltä todella hyviä raaka-aineita. Ei sieltä hyllystä kannata niitä rasioita metsästää turhaan jos ei ilman marinadia mieluistaan lihaa löydä. Kompromissejakin pitää sitten tehdä jos se oma kauppa on vaikkapa Siwa.

Jep. Osassa kaupoissa on vielä ihan hyvät lihatiskit. Vaikka lehdissä onkin ollut välillä juttua näistä lihatiskeistä, joissa on laitettu tarjolle myyntipäivän ohittaneista marinadilihapakkauksista otettua lihaa siten, että on pesty marinadi pois. Ja sitten laitettu seuraavana päivänä uusi marinadi kylkeen. En kuitenkaan usko, että tämä on yleistä. Kauppahalleista saa myös hyvää lihaa ja kalaa sekä muita tuoretuotteita.

Ikävän monesta kaupasta lihatiski vain nykyään puuttuu tai siellä myydään vain leikkeleitä ja valmiiksi grillattuja tuotteita. Kuopion Prisman tiskiltä ei ainakaan saa lihaa ollenkaan.
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ehdoton löytöni tänä vuonna on ollut Pirkan lihapyörykät. Yritin niitä syödä itse, tarjosin kaverillekin, vertailin kilpailevaan tuotteeseen (lähes sama kilohintakin) ja tulin siihen tulokseen, että ei niitä uskalla antaa edes koiralle.

Hirvittävää paskaa. Kyllä ne valmispullat voi hyvältäkin maistua, tämä on lähempänä värjättyä jauho-jännepalloa kuin lihapullaa...

Mikä parasta, Pirkan kotisivut eivät edes tunnistaneet tuota tuotetta omakseen. =D
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Huolella valmistetut perinteiset suomalaiset ruoat ovat aivan mahtavia, turha niitä on häpeillä. Olipa vaikutteet mistä tahansa, niin karjalanpaisti, karjalanpiirakat, erilaiset kalakukot, ruisleipä, hernekeitto, voipulla, rieskat yms. ovat todella hyviä.
Ovat toki. Ongelma vain on se, että suomalaisten suhtautuminen ruokaan on samanlainen kuin esim. englantilaisilla - on unohdettu kokonaan hyvien perinneruokien teko (ja samalla maku) ja hyvä perinteinen ruoka on korvautunut Chicken Tikka Masalalla (joka Intiassa on erinomaisen hyvää) ja Saarioisen kauhu-lihapullilla. Suomessa on mahdollista syödä hyvin, ongelma on vain se, että raaka-aineet on lähes pakko hakea kauppa-hallista, torilta tai itse ruuan tuottajalta jos ei halua tyytyä markettien perusroskaan.
Pitää ottaa huomioon, että harvemmin arvostelemme esim. italialaistakaan ruokaa jonkun valmispizzan perusteella, vaan kotona tai laadukkaassa ravintolassa nautitun aterian perusteella.
Tosin aika usein suomalaiset arvostelevat italialaista ruokaa surkeiden turistiravintoloiden - joissa ylihintainen ja surkea pizza/pasta-paska nautitaan 20 mölyävän ääliösaksalaisen kanssa - perusteella. Jopa Milanosta löytyy pienellä vaivalla hyvä pizzapaikka, jonka pizzat pieksevät Kotipizzojen aurajuustoananaskebabliha -kammotukset kuin Bob Probert Petri Variksen. Rooman Trasteverestä ja Firenzen lähistön pikkukylien pizzeriat sekä italialaisten kyläjuhlien mafiamummojen tekemät superpizzat ovatkin jo oma lukunsa.
Turha siksi vetää suomalaiseksi ruoaksi jotain Saarioisen maksalaatikkoa ja kylmiä karjalanpiirakoita. Kotikaljaa, maukas karjalanpaisti ja ruisleipää, jälkiruoaksi kylmää maitoa ja lämmin voipulla. Kelpaisi koska vain ja kehtaisin tarjota vaikka Bourdainille esimerkkimenuuksi.
Olet toki oikeassa, mutta...suomalaisten alkukantainen suhtautuminen ruokaan tosin tekee valmismaksalaatikosta erittäin tyypillistä suomalaista ruokaa nykyään.
 
Suosikkijoukkue
HIFK ja brändin juojat. NP#35.
Huolella valmistetut perinteiset suomalaiset ruoat ovat aivan mahtavia, turha niitä on häpeillä. Olipa vaikutteet mistä tahansa, niin karjalanpaisti, karjalanpiirakat, erilaiset kalakukot, ruisleipä, hernekeitto, voipulla, rieskat yms. ovat todella hyviä.

Tämähän pätee kaikkeen tekemiseen (esim. vaikkapa jääkiekkoon), huolella tehty on aina parempaa kuin juosten kustu. Suomalaiset raaka-aineet ovat hyviä, mutta joskus niitä joutuu hieman metsästämään. Hiljaa hyvää tulee.

Turha siksi vetää suomalaiseksi ruoaksi jotain Saarioisen maksalaatikkoa ja kylmiä karjalanpiirakoita. Kotikaljaa, maukas karjalanpaisti ja ruisleipää, jälkiruoaksi kylmää maitoa ja lämmin voipulla. Kelpaisi koska vain ja kehtaisin tarjota vaikka Bourdainille esimerkkimenuuksi.

Ihme rikollinen tullut tästä Saarioisen maksalaatikosta, kun se vedetään aina esimerkiksi suomalaisen ruoan huonoudesta. Meillä vaimo on allerginen monelle mausteelle (esim. currylle, joka rajaa lähes kaikki broilerien valmismarinadit ulos meidän ruista). Siksi meillä onkin varsin askeettinen ja "kivikautinen", ruokavalio ja hyvää on.
Jos joskus haluaa tehdä "pikapläjäyksen mikrossa", niin toi Saarioisten maksalaatikko on ihan hyvä vaihtoehto. Se ei ole mikään E-koodisitäsuntätähirviöalumiiniboksissa, vaan varsin hyvää ja erittäin perustavaraa. Ei mielestäni ollenkaan huonon maineensa veroinen.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Ovat toki. Ongelma vain on se, että suomalaisten suhtautuminen ruokaan on samanlainen kuin esim. englantilaisilla - on unohdettu kokonaan hyvien perinneruokien teko (ja samalla maku) ja hyvä perinteinen ruoka on korvautunut Chicken Tikka Masalalla (joka Intiassa on erinomaisen hyvää) ja Saarioisen kauhu-lihapullilla. Suomessa on mahdollista syödä hyvin, ongelma on vain se, että raaka-aineet on lähes pakko hakea kauppa-hallista, torilta tai itse ruuan tuottajalta jos ei halua tyytyä markettien perusroskaan.

Aihe kiinnostaa kovasti ja siksi pitää tähän tekstinpätkään hieman puuttua. Kuulutat suomalaisen perinneruan perään mutta sopivia raaka-aineita ei marketeista löydy vaan pitää mennä niitä hakemaan vaikkapa Kauppahallista. Mitähän ne perinneruat sitten ovat? Listaan tuohon alle mielestäni suomalaisia perinneruokia ja uskallan väittää, että raaka-aineet niihin löytyvät pitkälti marketista. Suljetaan taas se Siwa tai Valintatalo pois:D

Lihakeitto, jauhelihakeitto, kaalikeitto, kesäkeitto, kalakeitto, klimppisoppa, hernekeitto, perunasoppa.

Kaalilaatikko, makaronilaatikko, porkkanalaatikko, maksalaatikko, silakkalaatikko, lanttulaatikko.

Läskisoosi, silakat (paisteut), tilliliha, maksakastike (onko perinneruoka?), ruskea kastike, maitokastike, voikaste.

Rusilimppu, karjalanpiirakka, kalakukko.

Tuossa muutamia mieleen juolahtaneita perinnesafkoja. Jos nyt vaikkapa miettii niitä raaka-aineita joita näihin ruokiin käytetään niin aivan perusaineista koostuvat. Liha, kala ja sisäelimetkin tavallista elintarviketta. Näitä sai kaupasta jo 60-luvulla eikä nykyiset marketit tee mielestäni poikkeusta asian suhteen.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Jos joskus haluaa tehdä "pikapläjäyksen mikrossa", niin toi Saarioisten maksalaatikko on ihan hyvä vaihtoehto.

Maksalaatikoiden osaltahan on hyvä tehdä ero Saarioisten ja muutaman muun nimeltä mainitsemattoman valmistajan välillä.
Saarioisten versiota voi hyvin syödä varsinkin, jos valitsee rusinattoman version ja paistaa sen pannulla lisäten vähän voita joukkoon. Muutaman muun valmistajan maksalaatikon voisi kyllä kaupassa sijoittaa valmisruokatiskin sijaan koiranruokatiskiin Best-In -makkaroiden viereen.
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Lihakeitto, jauhelihakeitto, kaalikeitto, kesäkeitto, kalakeitto, klimppisoppa, hernekeitto, perunasoppa.

Kaalilaatikko, makaronilaatikko, porkkanalaatikko, maksalaatikko, silakkalaatikko, lanttulaatikko.

Läskisoosi, silakat (paisteut), tilliliha, maksakastike (onko perinneruoka?), ruskea kastike, maitokastike, voikaste.
Ja sitten täällä jotkut vielä ihmettelee, miksei enää syödä perinneruokia.
 
Suosikkijoukkue
HIFK ja brändin juojat. NP#35.
Maksalaatikoiden osaltahan on hyvä tehdä ero Saarioisten ja muutaman muun nimeltä mainitsemattoman valmistajan välillä.
Saarioisten versiota voi hyvin syödä varsinkin, jos valitsee rusinattoman version ja paistaa sen pannulla lisäten vähän voita joukkoon. Muutaman muun valmistajan maksalaatikon voisi kyllä kaupassa sijoittaa valmisruokatiskin sijaan koiranruokatiskiin Best-In -makkaroiden viereen.

Aivan oikein, olen samaa mieltä kanssasi.
Onkohan se muuten siksi aina "saarioisten maksalaatikkoa", koska se on ollut markkinoilla pisimpään? Oliskohan ollut aika ensimmäisiä eineksiä, jota kaupassa edes myytiin 50-luvulla?

Joo kyllähän noita laatikoissa onkin sitten melkoista paskaa, joita ei kyllä syöttäisi edes koiralle. Jos Sampio tarkoitti näitä laatikoita, niin sitten olen samaa mieltä, että maksalaatikosta saa myös pahaa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ja sitten täällä jotkut vielä ihmettelee, miksei enää syödä perinneruokia.

Kyse on tottumuksesta. Suuri osa näistä on ollut perheemme ruokalistalla ja omat mukulat syövät ns. perinneruokia mielellään. Jos perheessä syödään pelkästään pitsaa ja lasagnea, niin karjalanpaisti tai lihakeitto voi jäädä syömättä. Tärkeää on tietysti raaka-aineet ja valmistus, kaiken ruuan voi pilata osaamattomuudella. Väittäisin, että valmistamani maksapihvit (ei jauhemaksa) maistuvat suurimmallekin maksan vihaajalle, mutta laitos rusinamaksalaatikkoa en syö minäkään.
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Kyse on tottumuksesta. Suuri osa näistä on ollut perheemme ruokalistalla ja omat mukulat syövät ns. perinneruokia mielellään. Jos perheessä syödään pelkästään pitsaa ja lasagnea, niin karjalanpaisti tai lihakeitto voi jäädä syömättä.
Toki näinkin, mutta olihan tuo Vanha Lenin lista aika karsea.

Chambzan kotonakin muuten syötiin pelkästään kotiruokaa ja näitä tsettejä. Kaikkea oli aina pakko maistaa, ja lautanen oli syötävä tyhjäksi. 19 vuoden totuttelun jälkeen vapaus koitti ja sittemmin olen syönyt kyllä onnellisesti jotain aivan muuta.

Muutenkaan en ymmärrä kun monet tuntuvat olevan tuuliviirejä makuaistinsa suhteen. Minä inhoan edelleen kaikkea sitä mitä lapsenakin: sipulia, kukkakaalia, keitettyä lanttua jne. No ehkä oluet, viinit ja viskit maistuivat lapsena hieman vähemmän.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Toki näinkin, mutta olihan tuo Vanha Lenin lista aika karsea.

Kyse olikin siitä saako tällaisia elintarvikkeita kaupasta. Tuohoon listaan voisi pienillä muutoksilla saada erilaisia komboja aikaiseksi vaikkapa riisillä, pastalla, kanalla, fetalla, oliiveilla, katkaravuilla ja hieman eksoottisimilla mausteilla. Näitäkin löytyy lähes joka kaupasta...niistä pienistäkin. Hyvien raaka-aineiden kirjo on kattava normikaupoissakin. Tätä yritän tuoda esille. Valmiseinekset ovat oma ryhmänsä mutta aika kärjistettyä sanoa, että kaupoissa ei ole muuta tavaraa tarjolla kuin tätä "mössöä" ja pelkkään marinadiin hukutettua vanhaa lihaa (ja Siwa-kortti taas tähän).
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Toki näinkin, mutta olihan tuo Vanha Lenin lista aika karsea.

Eipä kyllä omasta mielestäni ainakaan ollut Vanha Lenin lista mikään kovinkaan karsea, mutta makuasioitahan nämä tietenkin pitkälti ovat. Ruoan makuhan on tietenkin myös kiinni kokin ruoanlaittotaidoista.

Esimerkiksi kaaliruoat ovat itseni lempiruokia. Kaalikääryleet, kaalilaatikko, kaalipata (mitä tänään juuri söin) ovat todella hyvän makuisia ruokia jos ne vain osaa hyvin tehdä. Myös suurin osa keitoista on maukkaita. Esimerkiksi lihakeitto, mikäli liha on vaan tarpeeksi kauan muhinut niin on erittäin hyvää. Puhumattakaan itsetehdystä hernekeitosta.

Joululaatikot (peruna,porkkana ja lanttu) kuuluvat myös ehdottomasti omiin suosikkiruokiini. Nami, nami! Ja lanttulaatikkohan on parasta kylmänä nautittuna.

Ja mikäänhän ei myöskään voita paistettuja silakoita tai muikkujakaan. Puhumattakaan kunnon läskisoosista, missä lihan on annettu kunnolla kypsyä.

Omasta mielestäni suomalaiset perinneruoat ovat hyviä ja turhaan niitä aliarvioidaan. Makukysymyksiähän nämä tietenkin ovat.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Toki näinkin, mutta olihan tuo Vanha Lenin lista aika karsea.

Chambzan kotonakin muuten syötiin pelkästään kotiruokaa ja näitä tsettejä. Kaikkea oli aina pakko maistaa, ja lautanen oli syötävä tyhjäksi. 19 vuoden totuttelun jälkeen vapaus koitti ja sittemmin olen syönyt kyllä onnellisesti jotain aivan muuta.

Muutenkaan en ymmärrä kun monet tuntuvat olevan tuuliviirejä makuaistinsa suhteen. Minä inhoan edelleen kaikkea sitä mitä lapsenakin: sipulia, kukkakaalia, keitettyä lanttua jne. No ehkä oluet, viinit ja viskit maistuivat lapsena hieman vähemmän.

Väittäisin, että kyse on siitä miten ruoka valmistetaan, lapsena saadut ennakkoluulot jäävät usein takaraivoon lopullisesti.

Itse inhoan maksalaatikkoa, se tuo muistikuvan kolmannen luokan ruokailusta, Uudenkoiviston koulun toisen kerroksen luokasta, istuin keskimmäisessä jonossa, toisessa pulpetissa, pulpetilla oli punainen itse vohvelikankaasta valmistettu ruokaliina ja suu täynnä maksalaatikkoa. Opettaja pakotti ottamaan lusikallisen ja valvoi, että se tuli syötyä, tulihan se, kyökkimisen säestyksellä. Kaverillani on vastaava homma tilliä kohtaan eli ei pysty syömään tillillä maustettuja ruokia, kun mummo oli aikanaan maustanut kalakeiton yli.
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Axel&Rose oy:n Savumuikut purkissa. Kyseessä on siis säilyke. Ei herranjeesus, kun näitä latoo paahdetun reissumiehen päälle. Niin hyvää, että vaikea edes ymmärtää. Ei tarvitse enää ikinä miettiä mitähän suolaista sitä kankkuspäissään söisi.

Mistähän näitä saa? Löysin nämä nimittäin kaapista vahingossa ja ovat ilmeisesti anopilta jääneet, kun olivat putkiremontin ajan meillä evakossa (kaikki kauhujutut anopeista pitävät paikkansa. He ovat kotoisin Helvetistä ja Saatanan kätyreitä joka iikka.)

Edit: Löytyi googlella tuo Axel&Rose. Ei näitä vissiin tavallisista kaupoista saa ja hinnat pisti muutenkin vähän yskittämään.
 
Viimeksi muokattu:

Blue J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Eineshyllyjen lihapiirakat maistuvat yleensä lähinnä pilluhieltä, mutta äskettäin maistelemani Poutun lihapiirakka kahdella nakilla -niminen tuotos muistutti jo etäisesti grilleiltä löytyviä versioita. Vaikka ei toki ihan huipulle vielä päässytkään, niin annan silti tyydyttävän arvosanan hyvästä yrityksestä.
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Mutta firman nimi ainakin on hieno.

Kyllä. Vielä kun saisi Ian&Kilmister hanhenmaksapalleroita ja kutunjuustoa jostain.

Löysin yllätyksekseni jo menneeksi luulemiani Big Cat suklaapatukoita. Oli aika suunmukaista.
 

scholl

Jäsen
Tuossa muutamia mieleen juolahtaneita perinnesafkoja.

Kenen perinnettä noi sitten on. Itse muistan lapsuudestani, että kalakeitto mökillä saaressa ja makaronilaatikko oli noista sellaisia, mitä kotona saatettiin valmistaa. Muut eivät. Eri ihmisillä on erilainen perinne, koska ihmiset ovat kotoisin eri alueilta. On hyvä, että on menty normaalimman ruokakulttuurin pariin. Vielä 80 luvulla koulun köksän tunneilla tehtiin sellaisia ruokia, joiden taidoista ei ole mitään hyötyä, koska en ikimaailmassa söisi niitä ruokia. Samoin peruskoulun ja lukion ruokia pääasiassa ei voinut syödä. 90-luvun alkupuolella ja puolivälissä sama koski vielä noita Amicaa ja muita vastaavia. Nyt ne Amicat, Sodexot etc. ovat jossain määrin parantuneet, valinnanvaraa on enemmän ja ruokalajit ovat lähentyneet normaaliruokia, eikä sitä hirveätä moskaa, mitä ennen jonkun keittäjän mielestä pitäisi syödä. Ainoastaan sairaalat ovat yhä sellaisia, joissa pitää elää cokiksella ja suklaapatukoilla, jos sinne joutuu, koska sairaalaruokaa ei pysty edes maistamaan.
 

scholl

Jäsen
Kotikaljaa, maukas karjalanpaisti ja ruisleipää, jälkiruoaksi kylmää maitoa ja lämmin voipulla. Kelpaisi koska vain ja kehtaisin tarjota vaikka Bourdainille esimerkkimenuuksi.

En ole koskaan lukenut yhtä pöyristyttävää tekstiä. Ja-sana, kylmä ja jälkiruoka ovat normaalia kielenkäyttöä, kaikki muu aivan uskomatonta.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Edit: Löytyi googlella tuo Axel&Rose. Ei näitä vissiin tavallisista kaupoista saa ja hinnat pisti muutenkin vähän yskittämään.

Uutta tuotetta kehitellään aina vuosia ja laitetaan ylituotettuna paskana pihalle?

Lisäksi paikalliset toimitukset saapuu paikalle aina pari tuntia myöhässä?
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Uutta tuotetta kehitellään aina vuosia ja laitetaan ylituotettuna paskana pihalle?

Lisäksi paikalliset toimitukset saapuu paikalle aina pari tuntia myöhässä?

Tuota... Oliko tässä joku kysymys? Minulle? Vai ovatko nuo kysymysmerkit vain joku tyylikeino?

Enhän minä noilla hinnoilla noita tilaa, kun torilta saa muikkuja kymmenkertaisen määrän tuon purkin hinnalla. Liian fiiniä meikäläiselle ilmeisesti, mutta helvetin hyviä kyllä olivat mielestäni.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kotikaljaa, maukas karjalanpaisti ja ruisleipää, jälkiruoaksi kylmää maitoa ja lämmin voipulla. Kelpaisi koska vain ja kehtaisin tarjota vaikka Bourdainille esimerkkimenuuksi.

En ole koskaan lukenut yhtä pöyristyttävää tekstiä. Ja-sana, kylmä ja jälkiruoka ovat normaalia kielenkäyttöä, kaikki muu aivan uskomatonta.
Jospa scholl onkin kauhonut tätä settiä ABC:n lounasaltaista. Siinä tapauksessa en yhtään ihmettele nimimerkin nuivaa suhtautumista.

Varsinkin kotikalja on kärsinyt tuulipukuruokaloiden lounaspuhvettien (tässä yhteydessä siis puhvetti, ei buffet tai bufé tms.) myötä karmean inflaation. Huolella ja hyvistä raaka-aineista tehty kotikalja on varsin kelpo tavaraa, mutta tällaista saa tuskin koskaan juodakseen. En itse vaivaudu yleensä edes maistamaan tarjolla olevaa kotikaljaa, koska tiedän suunnilleen mitä kuraa on luvassa.

Se on totta, että kylmää maitoa ja ennen kaikkea, saatana, piimää, käyttävät ruokajuomana vain lapset ja vajaaälyiset. Lapsille maito olkoon OK.

Karjalanpaisti on vähän sama juttu kuin kotikalja edellä. Melkomoista läskimössöä ja roikkeita tarjoillaan välillä karjalanpaistina, seassa vielä yliannos kokonaisia mustapippureita ja laakerinlehtiä. Hyvälaatuinen karjalanpaisti pitää sisällään pitkään miedossa lämmössä haudutettua erittäin hyvälaatuista naudanlihaa, jossa rasvaa on mukana juuri oikea määrä tuomaan pehmeyttä. Tuollainen on arvokkaan seuran kestävää karjalanpaistia. Sitä ei ole jonkun tienvarsijunttilan peltilodjusta kauhottu läskinsekainen höystö, joka seisoo laakerinlehtiä vilisevässä haaleassa suolaliemessä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös