”Löytösi” elintarvikkeiden saralla

  • 625 849
  • 2 201

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuka niin väittää?
Varsinkin Keski- ja Pohjois-Suomessa on paljon ihmisiä, jotka eivät ole käyneet ulkomailla, paitsi ehkä jossakin Teneriffalla tai muissa vastaavissa matkatoimistojen kohteissa. Ja varsinkin vanhemmat ihmiset tuntuvat monesti kehuvan kaikkea mikä liittyy Suomeen.

Suomi kun on niin ankea ja syrjäinen maa, niin tänne ei esimerkiksi keskiajalla tuotu muualta maailmasta paljoakaan mitään, niin suomalaiset ovat saaneet elää tietämättä muun maailman jutuista. Siitä on vissiinkin syntynyt kuvitelma, että täällä on kaikki parasta, Afrikassakin kun kuulemma on niitä neekereitä tms. Ja lisäksi Suomessa vielä joitain kymmeniä vuosia sitten oli lehdissä ja telkkarissa sitä Suomi-propagandaa. Onhan sitä samanlaista varmaan muuallakin ollut, mutta siis kuitenkin.
 

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Rainbow'n piirakoista kannattaa tsekata valmistaja, nimittäin ne rukiiset ja minunkin mielestäni hyvät ovat Moilasen leipomia. Hauskaa on lisäksi se, että Moilasen omat piirakat maksavat liki tuplat, ja erona on vain joku voiaromi.
Itse olen ymmärtänyt että ovat täsmälleen samaa tavaraa.

Tai ovat ainakin olleet pari vuotta sitten, ainoa mikä vaihtui kun piirakoita pussitetaan on pakkaus. Eli samaa tavaraa ovat sekä Rainbow`n että Moilasen piirakat.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kartanon lihapiirakat. Perinteiseen tapaan sisälle mahtuisi enemmänkin täytettä, mutta maultaan erittäin maistuvia. Neljän kappaleen paketti (400g) S-kaupoissa 0,95 euroa. Ei nyt pärjää Hanna Partaselle, mutta hinta-laatu-suhde on kyllä loistava.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tämä ei ole löytö, vaan sen vastakohta:

Eli mistä löytäisin suolaista salaatinkastiketta? Kaupoissa on vaikka kuinka montaa erilaista kastiketta, mutta kaikki makeita. Toki itsekin voi sitä tehdä, mutta ajattelin kysäistä, jos joku olisi jossain nähnyt valmiina suolaisena versiona.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä ei ole löytö, vaan sen vastakohta:

Eli mistä löytäisin suolaista salaatinkastiketta? Kaupoissa on vaikka kuinka montaa erilaista kastiketta, mutta kaikki makeita. Toki itsekin voi sitä tehdä, mutta ajattelin kysäistä, jos joku olisi jossain nähnyt valmiina suolaisena versiona.

Käytä soijakastiketta. Oma suosikkini on vähän Pirkka kylmäpuristettua extra virginiä (kreikkalainen) ja vähän light-soijaa siihen salaatin päälle. Varsinkin tuoreen kurkun kanssa namia!
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Itse olen käyttänyt sambal oelekia salaatin"kastikkeena", aivan loistava etenkin fetasalaattiin...
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Minen käytä salaatissa varsinaisia kastikkeita, vaan rouhin sekaan suolaa ja pippuria myllystä sekä joskus hitusen sokeria, ja sitten annokseen lirautan ohuesti oliiviöljyä. Maustetut kastikkeet peittävät itse salaattiainesten maun, mitä en halua. Ihan perseestä sellainen.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Minen käytä salaatissa varsinaisia kastikkeita, vaan rouhin sekaan suolaa ja pippuria myllystä sekä joskus hitusen sokeria, ja sitten annokseen lirautan ohuesti oliiviöljyä. Maustetut kastikkeet peittävät itse salaattiainesten maun, mitä en halua. Ihan perseestä sellainen.

Oikein. Suomessa kovin kammotaan suolan/pippurin laittamista salaattiin vaikka se maailmalla on hyvinkin yleistä. Joku perus kurkku-tomaatti-vihreä salaatti saa kummasti makua mainitsemallasi tavalla, kuitenkaan peittämättä sitä raaka-aineen ominaismakua liiaksi.

Joku itsetehty soosi on myös hyvä vaihtoehto. Tehosekoittimeen esim. öljyä, omena- / punaviinietiikkaa, kananmunan keltuaista, vähän sinappia, suolaa, sokeria ja pippuria niin aika hyvä tulee.
 

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Coyotes
Cittariin oli tullut uudenlaista guaranauutetta sisältävää virvoitusjuomaa Guaraná Antarcticaa. Vihreäpunaisessa 0,33cl:n tölkeissä oleva juoma maistuu kyllä erittäin hyvälle!
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
MM'seista olen täysin samaa mieltä, ja hinta on luokkaa 200g pussilla 3e, eli 15e / kilo.

Pitääpä sitten katsella Lidlin sekundaversioita, jos olisivat mistään kotoisin.

Lidlin Mister Choc Milk Chocolate Peanuts'it ovat vallan kelpoja. Jopa niin kelpoja, että niitä on tullut syötyä aivan vitusti. Halpoja ja erinomaisia - suosittelen M&M's-faneille, jotka kuitenkin inhoavat kallista hintaa.

Lidlin rakeet ovat muuten rajoitettu erä. Väitän, että olisi virhe Lidliltä ottaa ne tuotannosta pois.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En muista enää mihin ketjuu postasin sinappisuosikkini Bornierin, mutta se on nyt joka myymälästä loppu.

Niinhän siinä kävi, etten ole tuon jälkeen Bornierin sinappia löytänyt. Luulin jo löytäneeni korvikkeenkin, mutta Meiran valkosipulisinappi ei pitemmän päälle kuitenkaan toiminut. Nyt luulen, että Lidliltä löytyi vihdoin hyvätasoinen kilpailija - Lidlin Dijon-sinappi, se sileä, ei rakeinen versio. Toimii ainakin erinomaisesti Pirkka-grillisalamin kanssa. Katsotaan kuinka ajan myötä käy.

Veteenkin näköjään voi kyllästyä näillä keleillä. Lidlin light-greippilimsa on hyvää hellejuomaa, ei liian makeaa.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Lidlin tuorejuustolevitteet. Lisäksi paikallinen Lidl myy jonkun leipomon tuoreita leipiä. Aika vaarallinen yhdistelmä.
 

Nakkikastike

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Mikko Pukka & Valencia CF
Rainbown kasvissosekeitto on mielestäni ihan hyvää, tuote löytyy pakastealtaasta, maksaa 1,10€ ja 400g:n paketissa on ainoastaan 120 kcal. Tätä kun vähän tuunaa mausteilla niin on ihan herkullista vaikkapa Sinuhe merkkisen patongin kera joka sekin on edullista (1,04€) ja tuoreena hyvänmakuista.

Pirkka Taco dippi on myös erinomaista hinta/laatusuhteeltaan. Tuossa lähimarketissa pussillinen maksaa 0,70€ ja tuote on vähintään yhtä laadukas kuin esimerkiksi Taffelilla joka on noin 30 snt kalliimpaa.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
En tiedä onko jo täällä, mutta laitetaan nyt että Kivikylän Palvarin lihapyörykkä. On muuten sitten ihan kurko valmislihapyörykkä, pesee ja linkoaa Saarioisten ja HK:n vastaavat jauhonappulat. Noi on tasalaatuisia ja maukkaita, eivät jauhoisia ja kokkareisia kuten kahden mainitun firman tuotteet. Suosittelen kokeilla, ette pety.
Samaa mieltä. Noita tarvitsee ostaa pari-kolme pakettia aina kerralla, mikäli sattuu löytymään. Ovat nimittäin usein loppu ainakin niissä kaupoissa, missä käyn. Kuvittelisin, että aika hyvä kysyntä on tuotteilla.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Itsellä taas on täysin päinvastaiset kokemukset noista palvarin pyöryköistä. Pyörykät ovat liian pieniä ne maistuvat oudolta (savulta) ja rakenne on jauhomainen.
HK:n pullissa on sentään jänteitä, joita pureskella.

Älkää ampuko, sanoin vaan mielipiteeni.
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Joo, kastike oli ehkä hieman hätiköity sana ja joku mausteliemi saattaa olla osuvampi. Tosin eipä siinä, kyllä sitä lotratakin kelpasi vähän enempi kuin monia muita maustehässäköitä.

Fondihan on liha(kana,vihannes,tms)liemitiiviste. Siis lihaliemikuutio nestemmäisessä muodossa. Eikö se ole aika suolaista paljaaltaan syötynä? Sitähän on tarkoitus lisätä muutama ruokalusikallinen esim. puoleen litraan kastiketta, keittoa tms. valmistusvaiheessa. Ei ole ikinä tullut mieleen syödä suoraan pihville lirutettuna.

Edit. Fondi on siis esim. kastikkeen pohja, jonka päälle voidaan varsinainen soosi valmistaa.
 
Viimeksi muokattu:

Baldrick

Jäsen
Fondihan on liha(kana,vihannes,tms)liemitiiviste. Siis lihaliemikuutio nestemmäisessä muodossa. Eikö se ole aika suolaista paljaaltaan syötynä? Sitähän on tarkoitus lisätä muutama ruokalusikallinen esim. puoleen litraan kastiketta, keittoa tms. valmistusvaiheessa. Ei ole ikinä tullut mieleen syödä suoraan pihville lirutettuna.

Olihan se kohtuu suolaista, mutta pihvin päälle pikkutippa ja sen levitteli siihen, nii ai nami nami. Ei se mielestäni liikaa se maku pistänyt kuitenkaan esille..
 

Baldrick

Jäsen
Ok. Sain käsityksen, että lotrasit sitä reilumminkin pihvin päälle...

Tuli sitä tehtyä sitäkin ja oli se silloinkin hyvää, mutta silloin oli vähän kaljan vaikutuksia alla, joten ei pakosti ihan niin hyvää täysin selvinpäin.
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Lisäaineiden määrän kanssa katson tuotteista aika tarkasti. Suomessa pistetään eineksiin yllättävänkin paljon niitä kaikkia lisäaineita, eivätkä suomalaiset tajua mitään. Syövät vaan kiltisti kaikki myrkyt ja samalla hokevat, että kyllä suomalainen ruoka on sitten maailman parasta. Perinneruuatkin ovat kuin suoraan pula-ajalta.

Totta. Suomalainen ruoka on pilattu muutaman valmistajan ja vähittäiskaupan monopoleilla. Kun kilpailua ei käytännössä ole, niin sapuskat voidaan valmista mahdollisimman halvalla ja ihmiset ostavat kun eivät jaksa itse tehdä tuoreista raaka-aineista. Suomalaiset einekset tms. ovat kyllästetty lisä- ja säilöntäaineilla ja tehty halvoista, tuskin rehuiksi kelpaavista raaka-aineista. Suomalainen ruoka voisi olla periaatteessa hyvää ja puhdasta, mutta pääsääntöisesti tilanne ei ole sitä nyt. Esim. Luomu ei täällä lyö läpi niin kauan kuin suuret valmistajat ja kaupat eivät niitä ala tarjota. Ja eivät ala kun on kalliimpaa. Pienet valmistajat jäävät suurien alle. Alkaa ihan ..tuttamaan tämä meininki kun miettii.

Monopolikaupat tietenkin vastustavat kaikkien ulkomaalaisten ketjujen tänne tuloa kun ei ole tilaa. Lidl on parasta mitä suomen ruokakaupassa on pitkään aikaan tapahtunut. Sekin on vain ikävästi alkanut ottaa valikoimiinsa suurten suomalaisten valmistajien tuotteita. "Kansa" kun on niin tottunut Atrian mauttomiin jänne ja kamara -lihapulliin, ettei uskalla muuta syödä.

Tekisi mieli muutoin ostaa aina suomalaisia tuotteita ja näin tukea työllisyyttä ja taloutta tms, mutta välillä se on tuskaista. Pitää vain jaksaa etsiä niiden pienten tuottajien tuotteita ja asioida kauppahalleissa.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Totta. Suomalainen ruoka on pilattu muutaman valmistajan ja vähittäiskaupan monopoleilla. Kun kilpailua ei käytännössä ole, niin sapuskat voidaan valmista mahdollisimman halvalla ja ihmiset ostavat kun eivät jaksa itse tehdä tuoreista raaka-aineista. Suomalaiset einekset tms. ovat kyllästetty lisä- ja säilöntäaineilla ja tehty halvoista, tuskin rehuiksi kelpaavista raaka-aineista. Suomalainen ruoka voisi olla periaatteessa hyvää ja puhdasta, mutta pääsääntöisesti tilanne ei ole sitä nyt. Esim. Luomu ei täällä lyö läpi niin kauan kuin suuret valmistajat ja kaupat eivät niitä ala tarjota. Ja eivät ala kun on kalliimpaa. Pienet valmistajat jäävät suurien alle. Alkaa ihan ..tuttamaan tämä meininki kun miettii.

Monopolikaupat tietenkin vastustavat kaikkien ulkomaalaisten ketjujen tänne tuloa kun ei ole tilaa. Lidl on parasta mitä suomen ruokakaupassa on pitkään aikaan tapahtunut. Sekin on vain ikävästi alkanut ottaa valikoimiinsa suurten suomalaisten valmistajien tuotteita. "Kansa" kun on niin tottunut Atrian mauttomiin jänne ja kamara -lihapulliin, ettei uskalla muuta syödä.

Tekisi mieli muutoin ostaa aina suomalaisia tuotteita ja näin tukea työllisyyttä ja taloutta tms, mutta välillä se on tuskaista. Pitää vain jaksaa etsiä niiden pienten tuottajien tuotteita ja asioida kauppahalleissa.

Tästä ei voi olla kuin samaa mieltä! Sen lisäksi että über-kalliissa ruokakaupoissa (S-ryhmä ja Kesko, kun ei muita ole) myydään melkoista skeidaa, omia laadukkaita tuotteita osata markkinoida oikein.

Esimerkkinä: Jogurtti.

Esim. Tampereen alueella myydään Ahon jogurttia, joka on erinomainen vaihtoehto mauttomille manskikka-banaani Valioille ja Activia-kusetuksille. Kyseessä on siis Pirkanmaan oma jogurtti, mutta sitä ei mitenkään edes mainosteta kaupassa lähiruoakana. Esim. Saksassa paikallinen ns. oman alueen ruoka on erittäin suosittua ja arvostettua. Lisäksi tämä jogurttituote vaikuttaa suhteellisen laadukkaalta ja hyvänmakuiselta (puolen litran purkki maksaa noin 2 euroa).

Suurin osa asiakkaista hakee silti jotain Activia-paskaa, koska telkussa sitä sanotaan "terveysvaikutteiseksi" (ilman sen kummempia ulkopuolisia tutkimuksia) ja hinta on kohdallaan (halpa), vaikka sitä valmistetaan Keski-Euroopassa ja tuodaan rekoilla Suomeen. Myös Valio tekee mielestäni jogurteissa melkoista "0% rasvaa" kuraa, joka ei maistu miltään eikä makuvaihtoehtoja mansikka-banaani-vaniljavihaajalle ei sen kummemmin ole.
 

J.Petke

Jäsen
Totta. Suomalainen ruoka on pilattu muutaman valmistajan ja vähittäiskaupan monopoleilla.

Tämä on täysin totta. Kauppojen hyllyillä on tasan sitä tuttua ja turvallista puhumattakaan siitä, että joku uskaltaisi joskus kokeilla jotain uutta. Itse olen lopen kyllästynyt esim. hunajamarinoituun broileriin joka ei ole oikeata hunajaa nähnytkään. Tätä onkin sitten kolmelta eri tehtaalta erilaisina paketteina. Ehkä yksi syy on suomalaisten mitättömät makuhermot missä yksi pippurikin on jo liikaa. Nykyään ostan broilerin mieluummin maustamattomana ja tuikkaan päälle suolaa, pippuria sekä savutabascoa.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
En tiedä missä ihmiset asioivat, mutta kyllä kaikissa niissä kaupoissa, joissa itse asioin, on tarjolla maustamatonta broilerin-, naudan ja sianlihaa sekä harvinaisempien elikoiden lihaa ainakin pakasteena.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös