Ässien talous

  • 1 540 495
  • 6 870

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
HC Ässät Oy pyörittää noin keskimäärin 6 miljoonan euron liikevaihtoa vuosittain ja siitä näytetään sitten vaihteleva määrä vuosittaista liikevoittoa. Julkisista tiedoista ei näytä käyvän ilmi kuinka suuri osa liikevaihdosta syntyy pääsylipputuloista. About 9v vanhasta tilastosta käy ilmi että Ässien tulobudjetti oli 2.7 miltsiä josta oheismyynnin osuus oli 600k ja loppu jakautui tasan "yhteistyökumppaneiden" ja pääsylippujen kesken. Pääsylippuihin on laskettu mukaan myös kausarit.
Sorry näin ulkopuolinen kommentointi, mutta ei kait Ässillä kovin usein ongelma ole ollut tulopuolella. Osaavat tuon hyvin laskea ja sitten oli se kruunu, joka toi vähän pelivaraa.

Vaikea nähdä että yksi heikompi kausi Ässiä heilauttaisi, aina on sekin kortti, että kuka tilalle Porin seudulla ?

Eli eiköhän Ässät pärjää ja on vähän pelivaraakin.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
No kyllä saa myyntiin aika paljon panostaa, että tonne viitsii vaivautua toistamiseen viikolla.
Tuote ei kyllä vastannut sitä mitä odotin.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
En syytä kyllä ketään, joka jää kotiin. Jos kaksi kautta nyt saa joukkue kotona n. 90% todennäköisyydellä turpaan, niin kuka sitä haluaa katsella? Tänäänkään ei ollut mitään asennetta taistella voitosta, ei mitään.

Kotipelien saldoa kun katsoo, niin tuskin tulee pitkää kevättä vaikka kuinka siellä vieraissa kulkeekin. Toivottavasti lukko pelit tuovat kansaa katsomoille, koska nykyinen menestys kotipeleissä syö kyllä yleisömäärän sinne 3 500 tienoille loppukaudesta. Ainoat poikkeukset Lukko ja IFK ottelut...
 

Esteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️
Perinteisesti noin kolmannes tuloista on tullut pääsylipuista ja suorasta hallimyynnistä. Tänä päivänä osuus on pienempi, tuskin ainakaan suurempi kuin neljäsosa tulopuolesta. Eli tässä valossa pieni jättämä yleisötuloissa ei ole kovin vakavaa, puhutaan maksimissaan tulobudjetin muutamasta prosentista.

Näin sen ajattelin, etteivät ne muutama sata puuttuvaa katsojaa lopulta budjettia kaada. Nuo televisiosopimukset voivat itseasiassa pelastaa monta suossa rämpivää seuraa. Ihmiset eivät ehkä tule hallille, mutta rahaa kassaan saadaan silti. Tämä Sport tappio oli kyllä huonointa mahdollista mainosta.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Mielestäni on ihan perusteltua jättää hankinnat tekemättä, mutta isossa kuvassa ehkä hivenen arveluttava fiilis, eli mietityttää Ässien organisaatio, yritetäänkö jossain vaiheessa nousta keskisuureksi organisaatioksi esim. JYPin rinnalle, vai jäädäänkö alemman keskikastin/alakastin porukaksi.

Ässillä tuntuu vuodesta toiseen olevan myös se ongelma, ettei joukkueen runkoa oikein ole kasassa, kuin vasta kesän lopussa. Sen taakse ei voida mennä piiloon, että kyseessä ei ole rahaseura, sillä tälläkin kaudella moni Ässien kokoinen ja jopa hivenen heikommilla resursseilla pelaava organisaatio on kyennyt rakentamaan tiimiään pitkäjänteisesti.

Ässien tekeminen on tavallaan ihan helvetin hyvää ja tasaista, toisaalta tuntuu, ettei ole hirveästi mitään perspektiiviä, että millainen organisaatio Porin Ässät on urheilullisessa ja kilpailullisessa mielessä muutaman vuoden päästä. Hallirempan toki voi laskea kehitykseksi ja siitä saadaan oletettavasti lisätulojakin jatkossa, mutta tuo oli ihan pakkorako, eli siinä mielessä mitään suurta visiota homma ei vaatinut.

Ajattelin jatkaa tätä keskustelua&pohdintaa tässä ketjussa, nappasin tuolta kuluvan kauden joukkueen rakennus -ketjusta.

Itse näen ainakin jatkon positiivisessa valossa eikä ole mikään itsestäänselvyys että noin suuri satsaus (halliremontti) tulevaisuuteen voidaan näinä aikoina tehdä. Pakkorako toki, mutta nämä Puuvillat yms. ideat olivat niitä, missä joku muu kuin Ässät kuorii kermat päältä.
Liikevaihto tulee taatusti kasvamaan rajusti, kunhan hallin palvelut saadaan päivitettyä. Ja mikä parasta, Ässät ei toimi tässä kenenkään renkinä, vaan omana herranaan omissa tiloissa ja tekee omaa bisnestä. Se, millä hommaa rahoitetaan lipputulojen ja oheismyynnin lisäksi, on tietysti oma maailmansa. Väitän kuitenkin että mm. JYP on ajettavissa parantuvalla jäähallilla kiinni. Muuttujia on kuitenkin paljon ja jääkiekkomaailma elää niin älyttömän paljon hetkessä. Tuskin monikaan kannattaja pystyy edes ajattelemaan vuoden päähän?

Mitä tulee tuohon joukkueen runkoon, niin onhan tässä viime vuosina ollut esim. puolustus paketissa hyvissä ajoin. Siinä on myös paljon budjettia sidottuna ja tulee olemaan vielä ainakin vuoden, kun maalivahti X lasketaan vielä mukaan. Ei siihen oikein helpolla mahdu enää Dixon-Zabo tason pysyviä ulkkareita. mitään pitkän linjan ulkkareita ei siis ole hetkeen pystytty sitomaan (Perrin, Hubacek), joko ovat liian hyviä, tai sitten huonoja.. Mutta ne ulkoa tuodut kotimaiset palikat mitä on pitkäjänteisesti kehitetty eteenpäin on myös pidetty, mm. Lähteenmäki, Savinainen ja viimeisimpänä Elo.

Mikäli Toivola vielä jatkaa toimessaan, on pari seuraavaa vuotta todellinen näytönpaikka. Oikeastaan juuri tuo puhuttu 2017, mitä siihen saadaan rakennettua. Eli ensi vuosi mennään vielä pakiston rungon kovilla sopimuksilla ja hyökkäyksen nuorisoa kasvatetaan eteenpäin. Näille nuorille pitäisi saada 2+1 malliset sopimukset, indeksikorotuksilla yms. tarkasteluilla, jotta ovat runkona vielä mukana kun parin vuoden päästä koitetaan seuraavaa todellista iskua.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...keskustelua&pohdintaa...

Mukavaa pohdintaa ja monelta eri kantilta. Kyllä minäkin luonnollisesti näen kokonaiskuvan positiivisena, siihenhän ei sinällään paljo tarvitse, kun on saanut seurata myös Ässien 2000-luvun alun taivalta.

Jos asiallisesti saa kuitenkin antaa mietoa kritiikkiä ja pohtia tulevaa, niin jäänyt jotenkin epäselväksi, että tämä tilanne mihin nyt on päästy (vakaa taloudellinen tulos,Pori ei enää paikkana kauhein kirosana laatupelaajien puheissa, tuleva olosuhteiden parannus hallirempan myötä), mitä seuraavaksi tapahtuu? Minulle on välillä jäänyt vähän sellainenkin kuva, että nykymenoon ollaan tyytyväisiä ja jos kymmenes sija saavutetaan, niin kaikki on jees. Kai rakennusta ja visiointia voi jatkaa vähän tätä kunnianhimoisemminkin?

Ässillä on tällä hetkellä koossa todella lupaavan tuntuisia omia junioreita, on mielenkiintoista nähdä, onnistutaanko heidät sitouttamaan vaikkapa parin vuoden projektiin ja mitä sijoja Ässät seuraavilla kausilla tavoittelee.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Joo, koitetaan vaan "iskua" (ts. finaaliin pääsyä) noin joka viides vuosi, mutta mihin jäi se Alpon(?) lanseeraama ajatus siitä, että tärkeintä olisi ollut vakiinnuttaa Ässien paikka TOP-6 joukkueena? Ja siltä pohjalta olisi sitten haettu sitä Jackpottia muutaman kerran vuosikymmeneen.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Joo, koitetaan vaan "iskua" (ts. finaaliin pääsyä) noin joka viides vuosi, mutta mihin jäi se Alpon(?) lanseeraama ajatus siitä, että tärkeintä olisi ollut vakiinnuttaa Ässien paikka TOP-6 joukkueena? Ja siltä pohjalta olisi sitten haettu sitä Jackpottia muutaman kerran vuosikymmeneen.

Ei kai se poissulje sitä, etteikö tähtäin voisi olla top6:ssa. Joukkueen rakennus ja rakenne nyt vaan menee näillä leveyksillä niin, että tiettyinä vuosina on paketti siinä kuosissa että menestys on todennäköisempää kuin toisena. Valmiiseen, vahvuuksia omaavaan järkevän hintaiseen pelaajarunkoon on helpompi tehdä oikeita täsmähankintoja kuin kokonaan leväällään olevaan palettiin. Liian hyvä menestys pakottaa jälleenrakennukseen jne. Näin se menee jopa tietokonepeleissä missä kisaillaan muita ihmisiä vastaan. Mutta siihen talouteen, uskon että halliremontti on iso ja realistinen askel kohti hieman suurempaa ja pysyvää statusta.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Halliremppa oli varmaan hyvin pitkälle pakon sanelema juttu, mutta noin realistisesti kuinkahan kauan mahtaa mennä tämänkin investoinnin kuolettamiseen? Makkaran ja bissen myynnistä saadut tulot varmaan kasvavat jokusen prosentin mutta vastaavasti lainankorot ja -lyhennykset pakottavat pienentämään pelaajabudjettia ja se taas näkyy pienenevänä pelaajabudjettina joka puolestaan näkyy taka-askeleena urheilullisessa menestyksessä ja jokkueen rosterin mielenkiinnossa ja se taas vaikuttaa negatiivisesti katsojamääriin. Ainoa asia, mikä saattaa nousta, on Liigan TV-oikeuksien hinta ja siitä mahdollisesti seuroille jyvitettävät rahat. Tosin ei olisi siinäkään ensimmäinen kerta kun joku muu vetää ne rahat välistä omiin taskuihinsa. Tässä tapauksessa se välistävetäjä olisi Liiga kun liigan toimistolle tarvitaan uudet marmorilattiat tms....
Summa summarum näen hyvin suuren mahdollisuuden taloudelliseen syöksykierteeseen jos tuotetta ei pidetä timangissa kunnossa.
 

Salama85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Itse näen Ässien tulevaisuuden talouden kannalta halliremonttia vain ja ainoastaa positiivisena asiana. Viihtyisään, hyvin palveluita tarjoavaan halliin kun on vaan mukavampi esimerkiksi lähteä lasten kanssa. Samoin kuin uskon, että yrityksillä tulee aikaisempaa enemmän olemaan halukkuutta kestittää vieraitaan hallilla peliä seuraamalla. Ainakin itselle tuo pataklubi on ollut aika surkea hintaansa nähden, mitä siellä on muutamman kerran ollut. Lisäksi viikonloppupelit vetävät todennäköisesti jonkun verran juhlijoita paikalla, kun tähän tarkoitukseen olevat palvelut ovat paremmin saavutettavissa eikä tarvi aina missata erän loppua ja seuraavan erän alkua saadakseen yhden oluen nautittua.

Plussaa:
Enemmän lapsiperheitä
Enemmän yritysvieraita
Enemmän satunnaisia kävijöitä
Enemmän aitiomyyntiä
Enemmän kaikkea
Paremmat olosuhteet pelaajilla -> enemmän Ässistä kiinnostuneita pelaajia, ilman ylisuurta korvausta huonoista olosuhteista.

Miinusta en lähde sinällään edes tähän keksimään.

Todennäköisesti suuren velkataakan vuoksi urheiluun panostettava rahamäärä tulee kärsimään jonkun verran ja
odotettavissa ei ole mitään tähtistatuksella saapuvia pelaajia tyyliin Niklas Hagman.

Kuitenkin nyt Ässillä on käsissään monta tulevaisuuden pelaajaa, joiden sitouttaminen ei varmasti vaadi suuria rahasummia.

Pitää ottaa huomioon myös, että isoilla liksoilla pelaavista pelaajista sopimukset loppuvat tämän kauden jälkeen esimerkiksi Staffordilla ja Riksmanilla sekä ensi kauden jälkeen Ryanilla, Uusitalolla ja Marttisella. Kukaan näistä ei saa tuskin enää samanlaista paperia, jos paperia lainkaan eteensä.
Ja näillä rahoilla saadaan varmasti hankittua uusia lindellejä, kärkiä yms. ja uskon Toivolan pystyvän tämän suhteen tekemään edelleen hyvää tulosta.
Joten 150000-250000 euron tiputus pelaajabudjettiin ei varmasti heilauta Ässiä tuonne häntäpäähän, koska iso osa joukkueen pelaamisesta on kiinni valmennuksesta, joka padalla on hyvällä mallilla. Tähän kaikkeen uskon, vaikka maalailinkin piruja seinille toisessa ketjussa.
 

Salama85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sen verran tähän lisää, että kunhan vielä toimistolla olisi järkeä ymmärtää tehdä pelitapahtumista katsojille elämys ja ajateltaisiin katsojia asiakkaina, kohderyhmänä, jonka vuoksi liigajoukkue pelaa, eikä pidettäisi olettamuksena, että katsojat tulevat tänäpäivänä vain ja ainoastaan pelin ja ässien vuoksi.
Olisi tällä suuri merkitys talouden kehittämisen kannalta. Tällä kaudella on joitain askelia otettu eteenpäin, mutta vielä on matkaa. Itse kyllä kuulun tuohon joukkoon, joka tulee pelin ja ässien vuoksi kuten moni muu esimerkiksi täällä kirjoittava varmasti tekee. Porin seutukunnassa asuu sellainen karvan alle 140000 ihmistä ja näistä peleissä tällä kaudella on käynyt keskimäärin noin 4000 ihmistä, joten siitä voi laskea ettei kauhean hyvin noin kokonaisuudessaan ole kuitenkaan mennyt.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Sen verran tähän lisää, että kunhan vielä toimistolla olisi järkeä ymmärtää tehdä pelitapahtumista katsojille elämys ja ajateltaisiin katsojia asiakkaina, kohderyhmänä, jonka vuoksi liigajoukkue pelaa, eikä pidettäisi olettamuksena, että katsojat tulevat tänäpäivänä vain ja ainoastaan pelin ja ässien vuoksi.
Olisi tällä suuri merkitys talouden kehittämisen kannalta. Tällä kaudella on joitain askelia otettu eteenpäin, mutta vielä on matkaa. Itse kyllä kuulun tuohon joukkoon, joka tulee pelin ja ässien vuoksi kuten moni muu esimerkiksi täällä kirjoittava varmasti tekee. Porin seutukunnassa asuu sellainen karvan alle 140000 ihmistä ja näistä peleissä tällä kaudella on käynyt keskimäärin noin 4000 ihmistä, joten siitä voi laskea ettei kauhean hyvin noin kokonaisuudessaan ole kuitenkaan mennyt.

Itse peli, maalit, maalipaikat, laidat ryskyy, seulaa huudetaan, seisomakatsomo elää. Nuo riittää kans mulle, muttei toki kaikille. Ohan runkosarjassa paljon pelejä ja nykyään kaikki saa netistä. Mutta joka jengillä on sen 30 iltaa kaudessa kun pitäs saada se häkki täyteen, keinoja kaihtamatta. En tunne Liigaseurojen toimintatapoja, mutta hieman epäilen että olis vielä herätty siihen että entisaikojen yleisömäärät ja raha ei kävele enää automaattisesti tasaseen tahtiin hallin ovista sisään.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
aceman puhuu asiaa. katsojien tyytyväisenä pitäminen on nykyisin paljon vaikeampaa kuin joskus takavuosina. Ihme että Ässien peleissä käy noinkin paljon väkeä kun fasiliteetit on 60-luvulta ja peli kauheaa kuraa sekä tuloksellisesti että peli-ilmeeltä. Paitsi tuloksentekoon kykeneviä pelaajia, joukkue kaipaa ainakin yhtä "porin mattia", joka osaa lämmittää yleisöä ylilyönneillään. Etenkin paikallispeleissä jonkun Jonne Virtasen hiillostaminen keinoja kaihtamatta menisi varmasti yleisöön ja sitä myöden koko joukkuekin saisi sen paljon puhutun "ylimääräisen kenttäpelaajan" taakseen. Nykyisellään pelaajienkin fiilikset laskee kun kotiyleisökin, jos sitä vielä 3. erässä läsnä on, viheltää ja buuaa ottellle kaukalossa.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
aceman puhuu asiaa. katsojien tyytyväisenä pitäminen on nykyisin paljon vaikeampaa kuin joskus takavuosina. Ihme että Ässien peleissä käy noinkin paljon väkeä kun fasiliteetit on 60-luvulta ja peli kauheaa kuraa sekä tuloksellisesti että peli-ilmeeltä. Paitsi tuloksentekoon kykeneviä pelaajia, joukkue kaipaa ainakin yhtä "porin mattia", joka osaa lämmittää yleisöä ylilyönneillään. Etenkin paikallispeleissä jonkun Jonne Virtasen hiillostaminen keinoja kaihtamatta menisi varmasti yleisöön ja sitä myöden koko joukkuekin saisi sen paljon puhutun "ylimääräisen kenttäpelaajan" taakseen. Nykyisellään pelaajienkin fiilikset laskee kun kotiyleisökin, jos sitä vielä 3. erässä läsnä on, viheltää ja buuaa ottellle kaukalossa.

Joukkueen voisi sytyttää myös hienot pelilliset yksilösuoritukset tai kentällisen yhteensopivuuden kautta tulleet hienot suoritukset ja onnistumiset.
On olemassa toki pelaajia jotka osaavat pelata ja taklata, kovuutta voi ja pitää antaa, mutta sääntöjen puitteissa.

Jääkiekko on siinä mielessä hieno laji, että jääkiekkoa voi pelata eri tyyleille, voi pitää eri tyyleistä ja menestyä voi eri tavoilla.

Niin ja tykkään kyllä katsoa Vapaa otteluitakin, joten voisikohan niistä tehdä erä tauoille jääversion? Olisi sitten kaikille jotain.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
On olemassa toki pelaajia jotka osaavat pelata ja taklata, kovuutta voi ja pitää antaa, mutta sääntöjen puitteissa.

Toki on. Esim. Flyersin legendaarinen Dave "Hammer" Schultz teki aikanaan 200 pistettä Änärissä ja pistekeskiarvonsa oli parempi kuin esim. Sami Lähteenmäellä Lügassa, vaikka pääasiallinen roolinsa olikin olla Flyersin "poliisi". Dale Hunter teki urallaan liki piste per peli pelaamassaan n. 1400 ottelussa ja otteet eivät likikään aina olleet ns. salonkikelpoisia...
Eivätkä mm. Mark Messier tai Brendan Shanahan tai Keith Tkachuk olleet mitään puhtaita pulmusia, vaan hanskat tippuivat tarpeen vaatiessa ja rottailukin onnistui. Tuon kaltaisia "monikäyttöisiä" pelaajia näkisi mielellään Ässissäkin. Eli pelaajia jotka kykenevät tekemään pisteitä, mutta eivät tarpeen vaatiessa arkaile ottaa kovempiakin otteita käyttöön.
 

Ässät1967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Toki on. Esim. Flyersin legendaarinen Dave "Hammer" Schultz teki aikanaan 200 pistettä Änärissä ja pistekeskiarvonsa oli parempi kuin esim. Sami Lähteenmäellä Lügassa, vaikka pääasiallinen roolinsa olikin olla Flyersin "poliisi". Dale Hunter teki urallaan liki piste per peli pelaamassaan n. 1400 ottelussa ja otteet eivät likikään aina olleet ns. salonkikelpoisia...
Eivätkä mm. Mark Messier tai Brendan Shanahan tai Keith Tkachuk olleet mitään puhtaita pulmusia, vaan hanskat tippuivat tarpeen vaatiessa ja rottailukin onnistui. Tuon kaltaisia "monikäyttöisiä" pelaajia näkisi mielellään Ässissäkin. Eli pelaajia jotka kykenevät tekemään pisteitä, mutta eivät tarpeen vaatiessa arkaile ottaa kovempiakin otteita käyttöön.
Harvinaisen totta. Ässillä vaan on perinteet ja Pori on ainutlaatuinen paikka, jossa ihmiset elää tunteen ja fiilisten kautta vahvemmin kuin pa muualla. Kaikki ymmärtää, että ajat ovat kiekossa muuttuneet, eikä pelkkiä tappelijoita kaivata. Mutta näitä monikäyttöisiä pelaajia, joihin esim SBA lukeutuu parhaimmillaan näkisin todella mielelläni Padassa. Silloin olisi myös yleisö mukana eri tavalla. Poikkeus massasta sopii Poriin. Ensikaudella Kupru voisi tason noston myötä saada fiilistä myös nostettua, jos vaan saa itsensä kuntoon. Mulle kävis.
 

VAKIOPAIKKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
JYP tiputtaa pelaajabudjettiaan 400k. Laskemaan joutuu todennäköisesti Ässiä enemmän myös Blues, HPK, Pelicans, TPS... Veikkaan minä. Kyllä olisi tulevaisuuden menestymisen kannalta tärkeää päästä nollatulokseen tai hyvin lähelle sitä. Alkaa näyttää siltä, että ensikaudella taistellaan oikein tosissaan menestyksestä. Eikä tätä kauttakaan ole todellakaan kuopattu.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Heitän vahvana arvauksena ettei tältä kaudelta tee positiivista tulosta kuin HIFK. No, voi joku toinenkin tehdä - joku niistä jotka tappiin saakka yltää... mutta vähissä ovat.

Ja tämä tulee näkymään ensi kauden kuvioissa kautta linjan.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
JYP tiputtaa pelaajabudjettiaan 400k. Laskemaan joutuu todennäköisesti Ässiä enemmän myös Blues, HPK, Pelicans, TPS... Veikkaan minä. Kyllä olisi tulevaisuuden menestymisen kannalta tärkeää päästä nollatulokseen tai hyvin lähelle sitä. Alkaa näyttää siltä, että ensikaudella taistellaan oikein tosissaan menestyksestä. Eikä tätä kauttakaan ole todellakaan kuopattu.

Se on mielestäni jo hetken ollut selvää, että mikäli kesän hankinnoissa onnistutaan, niin Ässät tulee taistelemaan ihan hyvistä sijoista ensi kauden Liigassa. Tässä mielessä pelaajabudjetin maltillinen lasku ei haittaa, ennen kaikkea palkoissa pystytään säästämään alempien kenttien pelurien kohdalla ja tämä on hyvä asia.
 

VAKIOPAIKKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Itse uskon, että Kärpät ja Saipa tekee voittoa. Mikäli Ässät puolivälieriin pääsee, niin uskon pieneen voittoon. Säälipleijareiden ja puolivälierien tuotot menee 100% omalle seuralle. P.S. Lukko tekee voittoa konserni-avustuksen jälkeen :)
 

George O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, ja suuret sympatiat HIFK
TV-rahat auttaa montaa seuraa tappion vähentämisessä. Ässien osalta tuo 200 hengen vajaus budjetoidusta tulee katettua säälipleijareissa - pelaajabudjetti on vissiin mennyt hieman yli; voisikohan Ryanin palkan osan tulla vakuutuksesta... eli summattuna loivasti voipi olla positiivinen tulos ja pääomistaja saa nauttia varmaan 4000 euron osingoista.

Nyt ainakin lauantain pelissä oli joka juomapisteessä jumalattomat jonot. Tuoppi jos toinenkin jäi myymättä, samoin muutama lihapiirakka. Tuo halliremontti tulee muutenkin kyllä ihan tasan viimeisellä mahdollisella hetkellä. En silti usko, että hallirempan jälkeen tuo pelkkä ravintoaineiden lisämyynti oikein kattaa edes pääomakuluja. Kyllä tuolloin alkaa Ässien markkinoinnin ja myynnin haasteet lähinnä tuossa "tapahtumajärjestämisessä". Siis mistä saadaan uusia edes satunaisesti tapahtumassa kävijöitä, jotain uutta pitää olla plakkarissa, jotta taas päästään tuonne 4500-4700 katsojakeskiarvoon. Nykyiset aitiot on ainakin ylihinnoiteltu ja sinne pitää keksiä ihan jotain uutta. Muuten uusien aitiotilojen käyttöaste jää pettymykseksi. Ja muuten toimiva screeni voisi olla kova sana jo nyt - tuohan on ollut nyt "remontissa" jo muutaman kotipelin
 

Aina Pata

Jäsen
TV-rahat auttaa montaa seuraa tappion vähentämisessä. Ässien osalta tuo 200 hengen vajaus budjetoidusta tulee katettua säälipleijareissa - pelaajabudjetti on vissiin mennyt hieman yli; voisikohan Ryanin palkan osan tulla vakuutuksesta... eli summattuna loivasti voipi olla positiivinen tulos ja pääomistaja saa nauttia varmaan 4000 euron osingoista.

Väittäisin mitään tietämättä, että tv-rahat on hassattu joka paikassa eivätkä auta yhtään mitään, eikä ketään. Paitsi siis pelaajia jotka ovat palkkansa noista rahoista jo saaneet.

Ässillä on tällä hetkellä vähän yli 200 hengen vajaus. Neljän ketään kiinnostamattoman pelin jälkeen vajaus on ainakin 300 henkeä. Viimeisiin kotipeleihin varmasti myydään halvemmalla lippuja, kuten on melkein koko kausi tehty. Katsojakeskiarvo saattaa siis näyttää siedettävältä, mutta lipuista saatu rahamäärä on kyllä heikompi kuin alunperin on laskettu.

Jos poffit jäävät yhteen peliin sillä ei vielä kateta mitään, jos pelejä saadaan vaikka kolme lienee nollatulos hanskassa. Mitenköhän pelaajilla on bonareiden laita, laukeavatko jo sääleistä vai täytyykö päästä pidemmälle?
 

VAKIOPAIKKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Aika vaikea uskoa, että neljä viimeistä peliä ei kiinnosta ketään. Esim. Tuleva HPK peli... Ja olet tavallaan oikeassa kirjoituksissasi. Edellämainittujen syiden takia Ässät ei hankkinut siirtorajalla vahvistuksia. Eiköhän nuo ns. Play off bonukset ole ihan mitättömät. Toissa kautena Ässät jako pelaajille mestaruus bonuksena suurinpiirtein 100k. 4tonnii per äijä.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässillä on tällä hetkellä vähän yli 200 hengen vajaus. Neljän ketään kiinnostamattoman pelin jälkeen vajaus on ainakin 300 henkeä.
Enpä olisi tästä kovin varma. Nyt ollaan kuitenkin kevään korvilla, eikä enää syksyn läpsyttelyissä.

Kärpät-pelin siirtyminen maanantaille oli kyllä aivan katastrofaalinen päätös. Maanantaina jengiä vituttaa sen verran, että potee mieluummin viikonlopun aiheuttamaa jälkikrapulaa kotona.

Pitää muuten muistaa korotetut lippujen hinnat Lukko- ja HIFK-peleissä.
 

Herra Perkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
... Mikäli Ässät puolivälieriin pääsee, niin uskon pieneen voittoon...
Muistaakseni aiemmin Ässät on laskenut budjetissa yhden säälien kotipelin varaan.
Onko jollain "varmaa" tietoa, ettei nykyinen budjetti pitäisi sisällään yhden säälipelin tuloja?

TV-rahat auttaa montaa seuraa tappion vähentämisessä.
Luulisi, että nämäkin olisi mukana budjetissa?

... - pelaajabudjetti on vissiin mennyt hieman yli; voisikohan Ryanin palkan osan tulla vakuutuksesta...
Alla Toivolan vastaus asiaa kysyttäessä. Eli osa palkkakulusta saadaan takaisin.
Mika Toivola @ SK.fi kirjoitti:
Otetaan esimerkiksi tämä Michael Ryan. Kuka maksaa palkan, jos kaveri on sairaana? Onko vakuutuksesta silloin jotain apua?
– Suomen lainsäädännön mukaan se menee. Saamme tietyn prosenttiosuuden takaisin jokaisen loukkaantuneen pelaajan palkasta, on sitten suomalainen tai ulkomaalainen. Ylimääräisiä vakuutuksia meillä ei ole, ne maksaisivat niin paljon, ettei sellaisiin ole mahdollisuuksia.

Nyt ainakin lauantain pelissä oli joka juomapisteessä jumalattomat jonot. Tuoppi jos toinenkin jäi myymättä, samoin muutama lihapiirakka.
Samoin jäi meilläkin ekan tauon aikana kaljat juomatta, kun ei jaksettukaan jonottaa. Väkeä oli kuitenkin alle 5000 ja silti melkoinen ruuhka.
Luulisi, että tätä pystyisi edes jotenkin helpottamaan. Joskushan taisi seisomakatsomon takana olla ulkojuottopiste.
Näillä keleillä tuokin voisi olla ihan paikallaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös