Ässien juniorit

  • 978 298
  • 3 316

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
C-nuorissa on ainakin tehty ihan helvetisti virheitä valmennuksessa ja joukkueen kokoamisessa. Tällä kaudella on menty vielä entisestään väärään suuntaan. Tai voisiko suoraan sanoa että kaikessa mahdollisessa. Vielä E-ikäisinä porukan kaksi eri ryhmää pyyhki lattiaa lukon vastaavan ikäluokan kanssa (ja pärjäsi monessa muussakin turnauksessa) mutta nykyinen C häviää mennen tullen lukolle vaikka nimet ovat molemmissa pysyneet melko samoina (lukkoon on tullut ainoastaan kolme hyökkääjää ulkopuolelta ja Ässistä taas lopettanut muutamia). Nykyiset B-nuoret ovat aina olleet melko kehno ikäluokka samoin kuin nykyinen C2.


Meikäläistä ainakin kiinnostaisi tietää minkälaisia virheitä siellä on tehty, kun noin kovalla rintaäänellä sen uskaltaa varmaksi kertoa.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Raha näyttelee kohtuu suurta roolia tässä kohtaa peliuraa, valtakunnalliset sarjat nostavat maksuja ja kun siirrytään puhtaaseen kilpakiekkoon, harrastajamäärät pienenevät. Ässien "ykkösjoukkueen" tippuminen C2:n aluesarjaan oli ilmeinen yllätys.
Sarjamaksun suuruus ei ole ongelma, mutta ihan sitä kait et tarkoittanutkaan, vaan niitä muita kuluja.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sarjamaksun suuruus ei ole ongelma, mutta ihan sitä kait et tarkoittanutkaan, vaan niitä muita kuluja.

Juu, aluesarjassa pyöritään Turku - Huittinen - Pori akselilla, valtakunnallisen alkusarjan matkat suuntautuva Turku - Helsinki - Lahti - Tampere - Vaasa alueelle. Kulkeminen ja majoittuminen maksaa selkeästi enemmän ja kun peliaika ei ole enää taattu, drop out -ilmiö on tässä kohtaa rajuimmillaan.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Meikäläistä ainakin kiinnostaisi tietää minkälaisia virheitä siellä on tehty, kun noin kovalla rintaäänellä sen uskaltaa varmaksi kertoa.
Noh, kun en enää tuon porukan toiminnassa ole mukana niin kai sen uskaltaa kertoa. En nyt viitsi ketään mainita nimeltä, mutta sanotaan että liian paljon hämmennettiin tätä soppaa muualta kuin valmennuksen taholta.

Siellä jaettiin pojat varsin pysyvästi kultapossukerhoon ja paska-ainekseen jo vanhemmassa E:ssä. Vaikka mitä teit ja esim. testitulokset olivat hyvät niin jos naama (joko pojan tai vanhempien) ei miellyttänyt ei ollut mitään mahdollisuutta pelata ykkösporukassa. Ja hommahan meni vielä niin että tämä tehtiin pojillekin selväksi että paskasakki on erikseen. Tälläkin hetkellä C-teamissa pelaa muutama poika joiden kuuluisi tasollisesti pelata C:n ykkösporukassa mutta eivät halua sinne mennä, kun eivät halua tuon porukan kanssa samaan. Ja nyt kun ykkösporukasta on muutama lopettanut on korvaajia jouduttu ottamaan jopa 01-ikäluokasta, joka on kyllä liian paljon fyysisessä kehityksessä perässä.

Ja ymmärtäähän sen miten siinä käy kun olet automaattisesti ykkösjengissä ilman pelkoa siitä että takaa tulisi ketään ketä pudottaisi alemmas. Eipä se harjoittelu kauheasti innosta, kun ei tartte. Lahjattomat (eli paskasakki) treenaa. Kuri oli kyllä ykkösporukan harjoituksissa kova, mutta uskon että varsin moni poika reenasi vain 90% teholla, kun ei sataa tarvinnut antaa. Ja ehkä ne jotka antoivat sen sata pelaavat nyt muualla.

Ja mulla on monta lasta, jotka ovat harrastaneet eri lajeja eri joukkueissa niin missään muualla ei ole vanhempien kesken ollut samanlaista selkäänpuukottamista kuin tuossa Ässien ikäluokassa. Ihan sama siis missä peliryhmässä poika pelasi, mutta kaikki haukuttiin valmennusta ja joukkueen johtoa myöten. Itse en ilmeisesti osannut terottaa luistimia enkä varmaan täyttää juomapullojakaan oikein. Ja surullista on että tämä tarttui myös joihinkin poikiin, oikein pojan suusta tuli isän sanoja paskasta valmennuksesta ynnämuusta. Kakkosporukan valmennukseen tämäkin vaikutti kun valmennukselta puuttui auktoriteetti, kiitos vanhempien jatkuvan mussutuksen.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
No tämänsuuntaisen, jos nyt ongelmasta puhutaan, vastuun epäonnistumisesta pitää kantaa se taho, joka on tämänkaltaisen kulttuurin antanut pesiytyä joukkueeseen eli käytännössä se vastuu on siellä toimiston suunnassa ja ehkä vielä tarkemmin junioripäällikön sekä valmennustiimin kasaaman henkilön vastuulla, jo sovat eri henkilöitä. Tiedän, edellisen junioripäällikön aikana ei paljon käyty hallilla notkumassa muuten kuin oman pojan harkkojen sekä edustuksen pelien aikana. Käytännön valvonta ja valmennuksen toteutumisen valvonta oli minimitasolla, jos oli edes sitä. Siekkä se vastuullinen henkilö on tai oli.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Tälläkin hetkellä C-teamissa pelaa muutama poika joiden kuuluisi tasollisesti pelata C:n ykkösporukassa mutta eivät halua sinne mennä, kun eivät halua tuon porukan kanssa samaan. Ja nyt kun ykkösporukasta on muutama lopettanut on korvaajia jouduttu ottamaan jopa 01-ikäluokasta, joka on kyllä liian paljon fyysisessä kehityksessä perässä.

Tästä voin sanoa sen verran , kun katselin noita -01 joita siellä on pelannut, niin yksi nimi sieltä taisi nousta esiin tälle vuodelle. Voin kertoa tästä kaverista sen, että vaikka onkin pieni, niin voimaa löytyy varmasti sinne puolenvälin sakkiin tuossa -99 joukossa. Ei siis fyysisesti raakile tuossa porukassa, pelinopeus sitten varmaankin on toinen juttu. Mutta kun katsoi tuota porukkaa muuten noin yleisellä tasolla, niin kovin on pientä "miestä" heittää hyökkäykseen, että ei ihme jos maaleja ei tule. Muutaman pelin olen pojilta nähnyt ja eivät oikein tahdo hyökkääjät saada sitä kiekkoa millään kontrolloidusti keskialueelta hyökkäysalueelle. Siellä se tuntuisi suurin ongelma olevan. Sen verran tiedän myös, että aikas paljon on kaikenkarvaista vastoinkäymistä ollut ikäluokan kanssa viimeisen vuoden aikana. Se kuuluisa henkinen puoli ei ole oikein varmasti vieläkään kuosissa ja syitä on monenlaisia. Aika kovaa on poikia lyöty.

Kykenevät C-teamin pojat sitten eivät kaikesta huolimatta viitsi itseään sitten haastaa millään tasolla tai sitten ne päävalmentajat kautta linjan ovat olleet oikeassa ja sijoittaneet pojat oikeaan porukkaan, jos homma on pelkästään halusta kiinni.
 

Koppari

Jäsen
Suosikkijoukkue
suomikiekko
Erikoista, että ainakin kolme linja-autollista entisiä kiekkoammattilaisia/-juniorivalmentajia tiedostavat tilanteen, eivätkä ole enää jostain kumman syystä toiminnassa mukana. Seuran johdon mielestä lähes kaikki c- ja b- ikäluokan pelurit ovat vain lahjattomia kuukausimaksajia!
Korostan, että jokainen perhe, joka tuo pojan Ässät ry:n juniorijoukkueisiin, ostavat Ässät ry:ltä jääkiekko-opetuksen huippuosaamista! Muistakaa nykyiset valmentajat tämän! Teidän pitää tehdä pelureita, eikä toimia kuten nyt!
 

dorka

Jäsen
Koskakohan toimistolla oikeasti herätään tähän nykyiseen tilanteeseen junioreiden osalta? Jos muutoksia ei ala tapahtua, niin tämän kauden kaltainen farssi C2, C, B2 ja B-junnujen osalta tulee toistumaan vielä monesti.
 

Mäntsälä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hpk, Tappara, sympatiat Jokipojat
Mahtavaa Ässien A- team ! Kolme karsintaa ja kaikki kunnialla suoritettu. Nyt Suomi-sarjaan ja paljon hyviä pelejä kevääksi !
 

Puksprööti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Selittäisikö joku mitä on Ässien A-team? Liittyykö se Ajunioreihin vai onko kyseessä jokin Jypin D-teamin kaltainen farmiorganisaation? Miksi sitä kutsutaan "teamiksi" eikä joukkueeksi kuten suomessa on tapana? Tai nuorista puhuttaessa nuoriksi?
 

passenger

Jäsen
A-nuorten kakkosjoukkue. Joukkue on kulkenut tällä nimellä varmaan jo ainakin kymmenen vuotta? Sana Team on ollut suomalaisessa urheiluseuratoiminnassa aktiivisessa käytössä jo 1970-luvulta. Jääkiekkoilun puolella Jyväskylässä muuten nykyisen Jypin virallinen nimi oli Jyp Ht vuosina 1977-97, Ht lyhenne sanoista Hockey Team.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
A-team lienee joku A-junnuikäisten II joukkue, joka höntyilee jossain alasarjoissa (kuten II joukkueilla tapana on). Tokkopa sieltä monikaan A:n liigajoukkueseen kykenee enää ponnistamaan. Jos jatkavat aikuisten tasolle, niin tie vie johonkin II/III divarin höntsyihin.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Tälle vuodelle oli pakko laittaa pystyyn A-team, jonne sanoisin joutui melkein koko -96 ikäluokka johtuen erittäin vahvasta -95 ikäluokasta. Ensi vuonna todennäköisesti samaa rataa jatkaa taas koko -97 ikäluokka ja muutama kehityskelpoinen ja tosin vain muutama -96 saa mahdollisuuden A-junnuissa ensi vuonna ja edelleen iso osa -95 jatkaa joukkueen runkona.

Mielenkiintoinen vaihe on käsillä siinä kohtaa, kun -95 pullahtavat A:n ringistä ulos. Ketkä nykyisistä junioreista kannattavat A- junnuja eteenpäin ja mahdollisesti vielä sieltä liigaan. Ollaan vaikeiden aikojen edessä juniorituotannossa. Muutamia junnuja on kyllä tulossa, jos heidät vain saadaan täällä pidettyä.

Henkilökohtaisesti olen kyllä Kaukorannan kanssa ollut eri mieltä siitä lähtien, kun hän sanoi -99 olevan seuraava ikäluokka, jolta jotain voidaan odottaa. Olen sitä mieltä, että -98 sekä -00 on parempia yksilöitä kuin -99. Ikäluokkana -99 ei ole milloinkaan ollut mikään kovin erikoinen loppujen lopuksi. Joku sen tuolla joaikaisemmin kirjoittikin, että aika kapealla porukalla siellä ollaan menty.

Samaa rataa jatketaan aika pitkään eli muutamia yksilöitä on joukkueissa mukana, mutta kovaa ikäluokkaa ei ole näköpiiriissä noin 4-5 vuoden aikajänteellä, jos ei ihmeitä tapahdu. Ei tilanne silti estä sitä pelimiestä sieltä tulemasta vaikkapa Lammikko esimerkkinä. Ei tietysti mikään valmis pelimanne hänkään, mutta kyllä odotuksia hänenkin hartioillaan on ja aika koviakin vielä.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Nostellaas tätäkin ketjua vähän framille.... Nimittäin kun tämän hetkisen A:n takaa ei juurikaan ole muutamaan vuoteen (ehkä jopa noin 5 vuoden jänteellä) juurikaan odotettavissa mitään mainitsemisen arvoisia pelimiehiä, niin eikö jonkun (Toivola ja/tai junioripäällikkö) pitäisi vähitellen alkaa kiinnitämään enempi huomiota myös tähän junnupuoleen. Jos omista ei löydy hetkeen aikaan ketään, joiden voisi ajatella kannattelevan edes omaa juniorijoukkuettaan (etteivät ne rämpisi jossain mutasarjoissa SM:n sijaan) niin eikö tällöin olisi enemmän kuin tarpeellista skouttailla jostain näitä uusia bornarenduliceja ja leokomaroveja ja kasvatella heistä vähän pidemmän kaavan kautta hyviä pelimiehiä.
Vaikka joka ikäluokasta ei ehkä löydykään aivan maailmanluokan pelimiehiä, niin silti 1-4 pelaajaa per ikäluokka pitäisi pystyä koulimaan edes jollain tapaa liigakelpoisiksi pelimiehiksi. Jos ei omista löydy, niin sitten etsitään muualta - vaikka sitten ihan ulkomailta asti.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Kun omista pojista ei löydy tarpeeksi paljon kykyjä, on käytännössä pakko lähteä hakemaan vahvistuksia muualta. Tätähän on jo jonkin verran tehtykin, mutta merkitys kasvanee tulevina vuosina. Ikäväähän se on myöntää, mutta kilpailukykyistä joukkuetta isompiin junioreihin ei heti saada pääosin porilaisilla kootulla rungolla. Eiköhän tulevista ikäryhmistä pari porilaista saada liigatasolle asti, mutta nämä tapaukset lienee turhan harvassa.

Yksi suunta, josta vahvistuksia voisi hakea, on Jokerit. Siellä kun on lupaavia kavereita, mutta tällä hetkellä tietä edustusjoukkueeseen ei oikeastaan ole edes olemassa.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Kykyjä sieltä kyllä löytyy jokaisesta ikäluokasta se kaksi kappaletta,joka riittää pitämään liigajoukkueen rungon porilaisena, mutta mutta. Pitäisi näihin junnuihin panostaa paljon enemmän kuin nyt. Eli vaikkapa saisi edes jotakin seuran puolelta, niin se olisi jo kova sana. Saisi jonkinlaisen arvostuksen tekemälleen työlleen, mutta kun ei niin ei, niin silloin sitoutuminen seuraan on luokaa nolla. Olenhan tästä ongelmasta kirjoittanutkin tänne, että ne lahjakkaat lähtevät Porista muille maille. Siinä sitä scouttausta olisi ihan omilla tonteillakin. Ei tarvitisi lähteä todellakaan Reposaarta tai Nakkilaa pidemmälle kalaan. Mutta näin ne asiat on ennenkin Porissa hoidettu jo edellisenkin junioripäällikön aikana ja sama jatkuu. Sen tiedän kertoa, että Toivolalla ei ole hajuakaan eikä sen puoleen kiinnostustakaan, mitä Ässien junioripuolella tehdään.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Viimeinen lause ikävä kyllä pitää paikkansa. Toisaalta, pitäisikö Oy:n urheilupäällikköä edes kiinnostaa 100% mitä ry:ssä touhutaan.

Kyllä ensimmäiseksi pitäisi panostaa omiin Porilaisiin junnuihin, jo ihan siitä syystä että panostuksen on alettava jo ennen kilpakiekkoa. Silloin ei ole vielä järkeä poimia lahjakkuuksia muuta kuin lähiseuroista, jotta voivat asua kotona. Tilanne pitäisi olla se että yhdenkään lahjakkaan junnun ei tarvitsisi lähteä muihin seuroihin minkään perässä.

Nykyisestä junioripäälliköstä en muuten ole yhtään hyvää sanaa kuullut. Onko joku muu.
 

koohela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kysytääs näin ulkopaikkakuntalaisena että mikä mättää ettei omista tule "tarpeeksi" hyviä junnuja? Siis se ettei olla tarpeeksi mediaseksikkäitä tai ei ole akatemiaa joten hyvät menee muualle, vai? Paljonko tuolla 13-15-vuotiaissa siirtyy Ässien junnuista esim. Raumalle, joka on lähimpänä ja jossa on akatemiat yms. ? Meillä on kuitenkin uusi harjoitteluhalli. Riittääkö jääaikaa kaikille (no ei sitä varmasti ikinä riitä tarpeeksi kaikille), onko pelailu kallista vrt. muualle, miten henkilöstöasiat ovat ry'ssä mallillaan?

Näitä kaikkia on varmasti sivuttu jossain kohtaa, mutta tässä ketjussa on niin paljon epäasiaa etten jaksaisi millään lueskella, ja välillä tuntuu että menee vähän jopa väittelyn puolelle täällä :D
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Ensimmäinen syy on raha ja kaikki juontaa lopulta sinne. Ilman rahoitusta on kovin vaikeaa saada erittäin hyvää juniorivalmentajaa hoitamaan valmennusta. Vanhemmilla tähän eivät rahat riitä ja hallitusta ei ole tähän päivään mennessä kiinostanut laittaa rahoitusta kuntoon. Pääasia on, että toimiston palkat ja henkilöstömäärä on riittävä, vaikka kaikilla ei töitä olisikaan. Sinne menee leijonan osa junnujen kuukausimaksuista, siis hallin ja toimiston palkkojen maksuun.

Mitä lysti maksaa? Kuukausimaksu B-junioreissa ilman minkäänlaisia talkoita oli käsittääkseni luokkaa 550, siis jos maksoit harrastuksen suoraan kylmällä käteisellä pois. B-2 ja c-ikäluokat vissiin luokka 400 riippuen ottaako osaa turnauksiin vai ei. Jos et niin hinta tietenkin laskee.

Hyviä junnuja kyllä tulee, mutta ikäluokkaa kohden ei riitä lahjakkaita urheilijota kaikkiin urheilujajeihin. Jalkapallo, salibandy, jääpallo sun muut lajit vievät yllättävän paljon halukkaita junnuja näennäisesti edullisempien lajien pariin, joita kaupunki tukee täysin urheilupaikkojen lähes maksuttomuudella. Ässät on ajautunut tähän tilanteeseen osin siitä syystä, ettei Porin kaupungilla ollut kykyä tarjota lisää jäätä.

Eräänlainen akatemiamalli on kyllä Porissakin, mutta tulokset ovat kyllä olleet todella laihoja yhtä -95 ikäluokkaa lukuunottamatta. En tiedä mitä tehdään tai jätetään tekemättä. Aamuisin on A- sekä B-junnuilla 3 kertaa viikossa mahdollisuus harjoitella ja yläasteikäisillä valintojen mukaan 2 kertaa viikossa. Tuntuu Ässissä siltä, että mitä enemmän on vietetty aikaa harjoituksissa, sitä huonommat ovat tulokset. Mistä sitten tämä johtuu? Minä en tiedä, mutta milloinkaan ei olla porilaisessa juniorikiekkoilussa harjoiteltu määrällisesti näin paljoa kuin nyt, mutta menestyskäyrät osoittavat aivan päinvastaiseen suuntaan. Joku kun tämän osaisi ratkaista, niin hyvää tulisi.
 

RockyRoad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässien A-nuorilla on tänään paikallisottelu Lukkoa vastaan klo 18:30. Luultavasti Ässät joutuu otteluun hieman vajaalla kokoonpanolla, koska maanantaina lähti osa pelaajista armeijaan. Johtavia pelaajia lähti muunmuassa Keskilohko, Varttinen ja pakeista ainakin Laine. Etenkin Keskilohko ja Varttinen ovat iso menetys joukkueelle, mutta luultavimmin pojat pääsevät jo tulevilla viikoilla kokoonpanoon armeijasta riippumatta, elleivät pelaa jo tänään.

Odotuksiin nähden muuten Keskilohko on pelannut tällä kaudella pisteiden valossa huomattavasti viime kautta heikommin. Kaksikymmentäviisi ottelua ovat tuoneet ainoastaan 16 tehopistettä, kun taas viime kaudella teki 45 ottelussa huimat 50 pistettä. Toivotaan että parantaa loppukautta kohden armeijasta huolimatta. Lahjoja on liigatason sentteriksi. Keskilohkolla on kehittyessään hyvät mahdollisuudet nousta ensi kaudella edustuksen 3-4 ketjun pelaajaksi.

Sama näyttää vaivaavan puolustajana pelaavaa Lainetta, joka on tehnyt 16 ottelussa 2 tehopistettä. Lainekin teki viime kaudella 33 otteluun 16 tehopistettä. Olen pitänyt häntä kokonsa ja kiekollisen taitonsa vuoksi yhtenä Ässien -95 ikäluokan lupaavimpana puolustajana. Luistelussa on hieman puutteita, mutta kiekon kanssa taitava ja pelisilmäkin kunnossa. Pelasi liigassa viime kaudella yhden ottelun ja muistaakseni melko virheettömästi, joten lahjoja kyllä löytyy. Pelimääristä päätellen loukkaantumiset ovat vaivanneet sekä Keskilohkon, että Laineen kautta,

Mielenkiinnolla odotan illan ottelua ja Ässien kokoonpanoa. Nuoret ovat kauden edetessä kokoajan mielestäni parantaneet otteitaan. Tällä joukkueella on mielestäni mahdollisuudet mihin vain. Tämän -95 ikäluokan jälkeen ei tosiaan menestystä ole kovasti odotettavissa junnupuolella. Ensi kaudella toki osa -95 syntyneistä saa vielä pelata, mutta se tuskin auttaa koska seuraava ikäluokka on niin paljon heikompi,
 

Tuamas

Jäsen
Hyviä junnuja kyllä tulee, mutta ikäluokkaa kohden ei riitä lahjakkaita urheilijota kaikkiin urheilujajeihin. Jalkapallo, salibandy, jääpallo sun muut lajit vievät yllättävän paljon halukkaita junnuja näennäisesti edullisempien lajien pariin, joita kaupunki tukee täysin urheilupaikkojen lähes maksuttomuudella. Ässät on ajautunut tähän tilanteeseen osin siitä syystä, ettei Porin kaupungilla ollut kykyä tarjota lisää jäätä.

Melkoista juttua, kun kaupunki kuitenkin subventoi Ässienkin jäämaksuja käsittääkseni pyöreästi 75%.
Väitän että jäähallien "tukiprosentti" ei eroa merkittävästi muiden liikuntapaikkojen osuudesta.

Kyllä tässä on kyse Ry:n omasta toiminnasta enemmän kuin kaupungin tekemisistä tai tekemättömyyksistä. Kuitenkin aiemmin on tehty kohtuullista työtä, vaikka jäätä on ollut 33% vähemmän.
 
Viimeksi muokattu:

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Et sitten tiedä asioista tai et vain ole niistä lukenut. Kaupunki tosiaan subventoi niitä kaupungin halleja, mutta ei sitä ry:n omistamaa hallia. Ry taas on tehnyt vuoroanomukset kaupungille aikoinaan heidän omistamiin halleihin ja ry on sieltä sitten saanut X-määrän tunteja viikolle. Ry taas vuokraa tai myy, miten haluaa sitä sitten kutsua, tunnit junioreilleen siten, että jokainen hallitunti maksaa noin 100 euroa riippumatta siitä missä harjoitukset tai peli, ei sitä noin 30 euroa, joka olisi kaupungin hinta porilaiselle seuralle. Kuten kirjoitin, Ässät ry on tavallaan itse asiansa tähän ajanut teettämällä hallin ja maksattavat sen sitten vanhemmilla. Pitkään menee Porissa ennenkuin on saatu halli maksettua.

Jäätä on ollut viimeksi 33% vähemmän joskus 80-luvulla, joten sinne sitten vain muistoissa. Mulla ei niin pitkään muisti riitä.
 

Tuamas

Jäsen
Et sitten tiedä asioista tai et vain ole niistä lukenut. Kaupunki tosiaan subventoi niitä kaupungin halleja, mutta ei sitä ry:n omistamaa hallia. Ry taas on tehnyt vuoroanomukset kaupungille aikoinaan heidän omistamiin halleihin ja ry on sieltä sitten saanut X-määrän tunteja viikolle. Ry taas vuokraa tai myy, miten haluaa sitä sitten kutsua, tunnit junioreilleen siten, että jokainen hallitunti maksaa noin 100 euroa riippumatta siitä missä harjoitukset tai peli, ei sitä noin 30 euroa, joka olisi kaupungin hinta porilaiselle seuralle. Kuten kirjoitin, Ässät ry on tavallaan itse asiansa tähän ajanut teettämällä hallin ja maksattavat sen sitten vanhemmilla. Pitkään menee Porissa ennenkuin on saatu halli maksettua.

Jäätä on ollut viimeksi 33% vähemmän joskus 80-luvulla, joten sinne sitten vain muistoissa. Mulla ei niin pitkään muisti riitä.

Niin, siis Porin kaupunki subventoi omistamiaan halleja ~75 %:lla, näin se on muissakin urheilulajeissa (paitsi käsittääkseni osassa paikoissa kaupungin pinna on pienempi). Edelleen, Porin kaupunki tukee tätä kautta (sekä seuratuen kautta) Ässät Ry:tä niin paljon, että on aivan turhaa kitistä kaupungin osuudesta mitään.

Ei kaupunki maksa jeniäkään muidenkaan seurojen tai muiden yksityisten toimijoiden omista halleista.

Ry on tehnyt itse tietoisen ratkaisun että tasaa Astoran kulut, kyllä tämä oli minulla tiedossa, mutta kun sillä ei ole tämän asian kanssa mitään tekemistä.

Millä perustella jään määrä ei ole lisääntynyt, vaikka hallikapasiteetti lisääntyi 33 %? Saako Ässät vähemmän vuoroja kuin ennen?

Edelleen, nykyinen alennustila on käytännössä täysin Ry:n omaa aikaansaannosta, huonoja ratkaisuja valmennuspuolella ja riittämätöntä ulkopuolista varainkeruuta koko seuran tasolla.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
No en tiedä mistä sinä kinaat, sillä minähän olen jo kaksi kertaa sen kirjoittanut, että Ässät on itse ajanut itsensä tähän tilaan. Jääkapasiteettia on ollut käytössä tekojään ulkokaukalon kera joka vuosi loka-marraskuulta maaliskuulle.

Mitä tulee kitinään kaupungin osuudesta, niin en löydä tekstistäni mitään kitinää. Olen vain todennut faktat. Jos hieman edes tutustuisit lajieihin ja niiden urheilutilojen käyttökustannuksiin, niin voitko syvällä rintaäänellä sanoa, että ison jääpallokentän jäässä pitäminen jääpalloilijoiden sekä pikaluistelijoiden harrastukseen on veloitustaso niinkuin olet kirjoittanut. Ei ole, mutta heille on rakennettu tilat ja hyvä niin. En minä sitä heiltä pois ole ottamassa, päinvastoin. Haluaisin, että siihen tekojään päälle rakennettaisiin katto, mutta eipä taidä koskaan toteutua.
 

Tuamas

Jäsen
Jalkapallo, salibandy, jääpallo sun muut lajit vievät yllättävän paljon halukkaita junnuja näennäisesti edullisempien lajien pariin, joita kaupunki tukee täysin urheilupaikkojen lähes maksuttomuudella. Ässät on ajautunut tähän tilanteeseen osin siitä syystä, ettei Porin kaupungilla ollut kykyä tarjota lisää jäätä.

Tämä on se kitinä jonka takia lähdin asiaa kommentoimaan.

Tässä on nähdäkseni sinulla oletuksena A) että kaupunki tukisi jotenkin enemmän muita seuroja B) kaupungin vika, ettei Porissa ole enempää jäätä.
Vaikka, kuten osoitin, kaupunki tukee vähintään samassa mittakaavassa Ässien toimintaa kuin muiden seurojen.

Mitä tulee kitinään kaupungin osuudesta, niin en löydä tekstistäni mitään kitinää. Olen vain todennut faktat. Jos hieman edes tutustuisit lajieihin ja niiden urheilutilojen käyttökustannuksiin, niin voitko syvällä rintaäänellä sanoa, että ison jääpallokentän jäässä pitäminen jääpalloilijoiden sekä pikaluistelijoiden harrastukseen on veloitustaso niinkuin olet kirjoittanut. Ei ole, mutta heille on rakennettu tilat ja hyvä niin. En minä sitä heiltä pois ole ottamassa, päinvastoin. Haluaisin, että siihen tekojään päälle rakennettaisiin katto, mutta eipä taidä koskaan toteutua.

Käsitykseni mukaan subventio tekojäällä on samaa luokkaa kuin jäähalleissakin, eli seura maksaa ~25% siitä mitä todellinen käyttötunti maksaisi.
Lisäksi olen tutustunut veloitus-/kustannustasoon jalkapallossa ja salibandyssa, joissa subventio ei käsittääkseni ainakaan merkittävästi eroa jäähallista.

Et ole kitisemässä, mutta kuitenkin kitiset.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös