Ensimmäinen syy on raha ja kaikki juontaa lopulta sinne. Ilman rahoitusta on kovin vaikeaa saada erittäin hyvää juniorivalmentajaa hoitamaan valmennusta. Vanhemmilla tähän eivät rahat riitä ja hallitusta ei ole tähän päivään mennessä kiinostanut laittaa rahoitusta kuntoon. Pääasia on, että toimiston palkat ja henkilöstömäärä on riittävä, vaikka kaikilla ei töitä olisikaan. Sinne menee leijonan osa junnujen kuukausimaksuista, siis hallin ja toimiston palkkojen maksuun.
Mitä lysti maksaa? Kuukausimaksu B-junioreissa ilman minkäänlaisia talkoita oli käsittääkseni luokkaa 550, siis jos maksoit harrastuksen suoraan kylmällä käteisellä pois. B-2 ja c-ikäluokat vissiin luokka 400 riippuen ottaako osaa turnauksiin vai ei. Jos et niin hinta tietenkin laskee.
Hyviä junnuja kyllä tulee, mutta ikäluokkaa kohden ei riitä lahjakkaita urheilijota kaikkiin urheilujajeihin. Jalkapallo, salibandy, jääpallo sun muut lajit vievät yllättävän paljon halukkaita junnuja näennäisesti edullisempien lajien pariin, joita kaupunki tukee täysin urheilupaikkojen lähes maksuttomuudella. Ässät on ajautunut tähän tilanteeseen osin siitä syystä, ettei Porin kaupungilla ollut kykyä tarjota lisää jäätä.
Eräänlainen akatemiamalli on kyllä Porissakin, mutta tulokset ovat kyllä olleet todella laihoja yhtä -95 ikäluokkaa lukuunottamatta. En tiedä mitä tehdään tai jätetään tekemättä. Aamuisin on A- sekä B-junnuilla 3 kertaa viikossa mahdollisuus harjoitella ja yläasteikäisillä valintojen mukaan 2 kertaa viikossa. Tuntuu Ässissä siltä, että mitä enemmän on vietetty aikaa harjoituksissa, sitä huonommat ovat tulokset. Mistä sitten tämä johtuu? Minä en tiedä, mutta milloinkaan ei olla porilaisessa juniorikiekkoilussa harjoiteltu määrällisesti näin paljoa kuin nyt, mutta menestyskäyrät osoittavat aivan päinvastaiseen suuntaan. Joku kun tämän osaisi ratkaista, niin hyvää tulisi.