Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Ässät vai Lukko – kumpi on se ainoa Satakunnasta?

Viestiketju osiossa 'Jääkiekkoaiheiset äänestykset' , aloittajana KuKKaKeppi, 12.06.2013 klo 20.10.

?

Ässät vai Lukko – kumpi on se Satakunnan ainoa?

 1. Ässät

  64,9%
 2. Lukko

  35,1%
 1. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Ässät. Pidän heidän tyylistään. Menee helposti homma lapasesta niin kun eräällä toisellakn seuralla, joka vaikuttaa eteläisessä Suomessa. Sydämellä mennään. No, kaipa Lukossakin, mutta symppaan Ässiä vielä enemmän. Taatusti ovat kriisissä ennen marraskuuta.
   
 2. Rommeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Pale Knuckles - EASHL
  Kannattaisi näemmä lukea se avausviesti, eikä pelkästään otsikkoa. =)

  Edit. No menkööt lukutaidottomuuskisan tasoituksen piikkin tämä.
   
 3. Nännimäinen Jäsen

  Lukko on sympaattisempi, Ässät vastustajana mielenkiintoisempi.
   
 4. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Raumalla syntymisestä huolimatta en ole edes tiennyt sen kuuluvan varsinaisesti Satakuntaan. Näin ollen vastaus on Ässät. Olisi myös, vaikka pitäisin Raumaa Satakuntalaisena. Ässät Olli Lindholmeineen on yhdenlainen satakuntalaisuuden ilmentymä.

  Vesuri
   
 5. Myrvold Jäsen

  Annoin ääneni vähäosaiselle pikkuveljelle eli Lukolle.
   
 6. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Ässät. Yksi Liigan eniten tunteita herättävimmistä seuroista, ja upea vuoden 2013 kevät tullaan muistamaan pitkään. Lukkokin ihan OK-joukkue, erityisesti toimivalle RTK-kuviolle olen suorastaan kateellinen.
   
 7. Hyman Roth Jäsen

  Ässät tietenkin ja Pori. Molemmissa on niin paljon enemmän munaa ja latautunutta aggrea, ettei joku munalukko juuri herätä rinnalla tunteita. Isomäki on semmoi jäähalli missä vielä joskus pitäisi päästä käymään.
   
 8. Ölly Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Cardiff City
  Ässät. Jos jokin talviklassikko järjestettäisiin vielä joskus stadikalla niin Ässät tulisi mieleen vaihtoehtona nro 1 IFK:n vastustajana. Koko katsomo olisi punainen :)
   
 9. Ralph Jäsen

  Ei kumpikaan, mutta jos kysytään kummasta tykkää enemmän, niin Ässät. Lukossakaan ei ole mitään vikaa, eli kahdesta hyvästä valitsin paremman.
   
 10. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Ässät ehkä aina vituttanut enemmän. Joten se.
   
 11. Jyyd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ♠, Flyers, Giroux
  Lainaus:
  Tämähän olisi loistava idea ainakin. Harmi vaan kun kaupunkien välillä on etäisyyttä sen verran, ettei mitään 50/50 fanijakaumaa ainakaan saataisi aikaiseksi. Eipä varmaan muutenkaan vaikka pelattaisiin Porissa. No ehkä Porin Stadionille se reilu 5tuhatta porilaista jaksaisi tulla, mutta fasiliteetit ovat vähän eri luokkaa kuin Stadikalla. Olisihan silti kiva nähdä jos tällainen joskus väsättäisiin, vahvasti kyllä epäilen.
   
 12. Radiopää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Greta Thunberg
  Lainaus:
  Ei ole enää, pahoittelut. Onhan se ihan hienoa, että Ässät jatkaa Isomäessä, mutta ei se ole enää sama halli kuin viime kaudella. Valitettavasti.

  Ymmärrän hyvin, että Ässät mielletään enemmän satakuntalaiseksi, koska se on isompi ja siksi tunnetumpi ja jostain Siikaisista katsottuna Rauma on yhtä kaukana kuin Turku, mutta tunnettu satakuntalainen sanontakin sen kertoo; Lavian kohdalla metsä tihenee ja järki harvenee.

  Puheista Ässien pidemmistä perinteistä tai työläisjoukkueesta en oikein ymmärrä, sillä Lukon juuret ovat Rauma-Woodin/Repolan tehtaan joukkueessa, ja Lukko on vanhempi seura kuin Ässät, Karhut tai RU-38. Äijänsuon jäähalli on Suomen kolmanneksi vanhin halli, mutta toki vain vuoden vanhempi kuin Isonmäki.

  Tämä ketju on hyvä esimerkki siitä, että Satakunnalla on jotain, mitä muulla maakunnalla ei ole. Kaksi legendaarista eri paikkakunnan jääkiekkoseuraa. Kaiken vittuilun keskellä, minkä osittain ymmärrän, pitäisi jokaisen satakuntalaisen muistaa tämä. Vaikka en satakuntalainen olekaan, on se minusta hieno hetki, kun sekä raumalaiset että porilaiset pitävät turpansa kiinni, kun joku laulaa jäällä maakuntalaulua ennen pelin alkua.
   
 13. Visiiri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Maajoukkue, Kuopion KalPa
  Satakunta ei olisi satakunta lätkässä, jos jompikumpi näistä kahdesta puuttuisi. Historiaa, tarinaa, Vellua, Mölliä, kultaa , hopiaa ja pronssia, kaikenlaista suomen urheiluhistorian unohtumatonta palasta vuosikymmenten saatossa kumpaiseltakin seuralta tahollaan tekee koko kysymyksen vähän tyhjäksi.
  Näin turistin silmin, itse 85-vuotisen erään keltamustan seuran pitkän taipaleen ja sen oman historian mukana matkaajana. Joskus vaan ei tarvitse vertailla, kun on tarpeeksi suolaa. Siksi täältä reissuille mennään, kahdesta syystä satakuntaakin: Omat kohtaa jotakin, mitä ei muualla ole.
   
 14. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lukko tietysti jo senkin takia, että se on turkulaisten paikallisvastustaja. Lisäbonuksena tällä hetkellä se, että Lukossa pelaa meidän (paraislaisten ja turkulaisten) Ville. Raumalaisten kieli (he kai pitävät sitä kielenä eikä murteena) on kamalaa, mutta eihän raumalaisia ole pakko kuunnella.

  Satakuntalaisista onnistunein luonnehdinta, minkä olen kuullut on, että heissä yhdistyy hämäläinen hitaus varsinais-suomalaiseen vittumaisuuteen. Jokainen voi itse arvioida, miten hyvänä tällaista kombinaatiota pitää.
   
 15. Punamusta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Leijonat, SM-liiga ja NHL
  Äänestyksen avaamisesta on aikaa jo useampi vuosi, mutta koska kysymys on minusta pakostikin mielenkiintoinen ja äänestäminen on edelleen mahdollista, koitetaan nostaa ketju pinnalle.

  Olisi helppoa mennä vain laittamaan ääni Ässille, mutta en sitä kuitenkaan tee. En äänestä kumpaakaan. Ylipäätään minusta olisi siistiä, jos tuolla äänten joukossa ei olisi kotiin päin vetäjiä, vaikka se onkin toki ihan hauskaa. Tosin ilman niitäkin, Ässät on kerännyt selvästi enemmän ääniä kuin pienemmän kaupungin Lukko.

  Molemmilla seuroilla on perinteitä, runsaasti historiaa ja menestystäkin, ja molempien asema satakuntalaisessa jääkiekossa sekä kaksinkamppailussa on hyvin suuri. Lukolla ja Äijänsuolla on kieltämättä enemmän ikää kuin Ässillä ja Isomäellä, mutta vastapainoksi Ässillä on enemmän menestystä ja ilmeisesti myöskin enemmän tunteiden herättämistä muissa suomalaisissa. Katsoessani ääniä, Ässien puolelta osui silmään lukuisia Tappara-hemmoja, minkä ymmärtää toisaalta hyvin joukkueiden omatessa paljon jo pelkästään yhteistä finaalihistoriaa. Kaiketi sitten Turussa Lukko on lievästi niskan päällä.

  Satakunnassahan kannatusta noin yleisesti löytyy enemmän Ässiltä kuin Lukolta, eli siltä(kin) kantilta Ässiä voi pitää enemmän "sinä ainoana oikeana". Tämän pohjustan galleriastani löytyvään kuvakaappaukseen jonkun lehden tekemästä seurojen kannatusjakaumasta maakunnassa, sekä täältä Jatkoajasta lukemiini osapuolten välisiin kommentteihin. Toki se on myös loogista siltä osin, että Pori on paljon Raumaa suurempi ja lähialueilla on sitä myöten niin ikään paljon patasydämiä.

  Jospa saataisiin vielä muutama ääni ainakin tälle äänestykselle, ennen kuin se seuraavaksi vajoaa taas kauas horisonttiin. Antaa mennä, jokainen!
   
 16. Hera80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Möröllinen Jokerit
  Äänestin Ässät ja olivat näköjään reilussa johdossa. Faija oli porissa syntynyt, levätköön hän rauhassa, joten valinta helppo jo tuoltakin osin. Mutta onhan Ässät tuottanut niin paljon enemmän legendaarisia pelaajia Lukkoon verrattuna, että ilman tuota sukulaisuussidettäkin olisi vaakakuppi kallistunut porin suuntaan. Tähän voisi vielä lisätä "täällä Jouko Färd ja isonmäen jäähalli".
   
  Punamusta tykkää tästä.
 17. Ikuri Jäsen

  Ehdottomasti Rauman Lukko. Pitsiturnaukset sekä aikakausi, jolloin Allan Measures ja Maukka Kuusisto olivat voimissaan kiehtoo mieltäni. Arvostusta nostavat myös herrat PSaarela, EHämäläinen, TGrönman, KRintanen ja KSahlstedt. Ässiltä lista jää JLevoseen, JKorpisaloon, RRaitaseen ja OKaskeen. Hienoja seuroja molemmat - Pasille pisteet liaaneista.

  Aina, jos olen vapailla, pitsiperjantain klo 10:15 ottelu kiinnostaa siinä määrin, että istun Äijänsuolla.
   
 18. Consumed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Jääkiekkojoukkueita voi tietysti vertailla, samalla sarjaportaalla kun ollaan, mutta en ole muualta muuttaneena ikinä ymmärtänyt miksi kukaan vertailisi kaupunkeina Poria ja Raumaa. Miksei sitten Pori vs. Kankaanpää tahi Parkano. Tai Turku vs. Loimaa. Yhtä loogista.
   
  korkki ja Olkku tykkäävät tästä.
 19. Krepo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, LA Kings
  Sinällään, kun asuu Lappeenrannassa, niin luulisi, ettei kumpaankaan näistä joukkueista olisi mitään tunnesiteitä. Silloin pienenä poikana, kun aloin liigaa seuraamaan, niin SaiPa seilaili sm sarjan, ja divisioonan välillä.
  Ala asteen pihapeleissä kuitenkin kaikilla piti olla se suosikkijoukkue ylimmältä sarjatasolta, ja melkein kaikilla muilla se oli jokerit, taikka ifkoo. Itse olin vastarannankiiski ja miulla on aina ollut sympatiat Ässiä kohtaan. Veli taas tykkäsi lukosta. Kari takko, Rauli Raitanen ja Jari Korpisalo oli silloin mielestäni parhaita pelaajia, joita liigasta löytyy.

  Nyt aikuisiällä on ollut kunnia tutustua moneen Ässä kannattajaan. Pitsissä, kisapuistossa, sekä isomäessä ollaan hyvässä hengessä vietetty aikaa. Varmaan moni ässä kannattaja miut naamalta tunnistaisikiin.

  Ässiä siis äänestin. Naanananaananaa....
   
  Patarouva tykkää tästä.
 20. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Tälläisena puhtaana Mestis seuran kannattaja täytyy sano että aikoinaan nuoruudessa Lukko oli se. Tämä tietysti johtui jokseenkin siitä, että Turussa toimiva toinen seura oli musta vaate. Ja Torkki tietysti.
   
 21. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Ässien logo on jo niin tyylikäs, että pelkästään tuon takia pidän seurasta. Molemmat ovat kyllä hienoja jengejä ja niin kauan kun on Liigaa seurannut, ovat molemmat siellä uskollisesti pelanneet.

  Ääni siis piirun verran Ässille.
   
 22. muti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Äänijakaumaa kun katsoo, tulee mieleen pakosti vertaus paskasta ja miljoonasta kärpäsestä.
   
  Punamusta tykkää tästä.
 23. Punamusta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Leijonat, SM-liiga ja NHL
  Lainaus:
  Meidän paska varmaan vaan maistuu sitten paremmalta.
   
 24. Olen koutsannut molempia vastaan lukuisia kertoja sekä kotona että vieraissa. Hienoja seuroja kumpikin, mutta kyllä Ässien peliasu ja logo eli pata sykähdyttää selvästi enemmän
   
 25. Ruuhkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko/NHL
  Ässät pelannut 2000-luvulla pari kertaa finaaleissa sekä yhden huippumielenkiintoisen karsintasarjan, joten ei kai luonnotonta ole Porilaisten kiinnostavan enemmän. En ole tilanteesta pahoillaan tai kateellinen, koska mielestäni maine ja kunnia pitää ansaita, eikä se vielä niin ole realisoitunut Raumalla, että Lukko nähtäisiin seksikkäänä joukkueena ympäri Suomea, vaikka Dufvan aikana pelillisesti menikin hyvin.
   
  Punamusta ja ZNAROK tykkäävät tästä.