Ässät vai Lukko – kumpi on se ainoa Satakunnasta?

  • 25 971
  • 83

Ässät vai Lukko – kumpi on se Satakunnan ainoa?


  • Äänestäjiä
    316

Ralph

Jäsen
No Kärpät on kaukalopallojoukkue jota ei ole enää olemassakaan
Tämä tulikin minulle yllätyksenä, että Kärpät on lakkautettu. Näemmä vieläpä kahdeksan vuotta sitten. No, enpä seuraa kaukalopalloa, joten tämä kahdeksan vuotta vanha juttu oli mulle uutinen tänään.
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Jotenkin hellyyttävä ketju. Ässien fanit siis kuvittelevat, että Ässät on suurseura kuten esimerkiksi HIFK, Ilves, Tappara, Jokerit tai TPS.

No voinhan minäkin kuvitella naiseni olevan missi, jos vain oikein yritän.
 

redpecka

Jäsen
Hyvä draivi päällä näillä länsirannikon sekopäillä yleisesti. Pikkuveli/isoveli, suippo/suippo...

Kateellisena panettelen tässä teidän paikallisväännöistänne.

Ehkä se kiihkein daarbi suomenmaassa kumminkin tämä, kun Tampereellakin on semi-fiksua väkeä ja Lepra-Kouvola on halausmoodissa. Stadi is dead.
 

sohvakoutsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hermes
Ainoa mikä tässä satakunnan derbyssä itseäni harmittaa, on näiden keskinäisten otteluiden määrä kaudessa. Tuntuu että kun ensimmäinen on saatu pelattua ja ottelutapahtumia on jatkoajassa kumpaankiin suuntaan naljailtu, on jo seuraavan ottelun vuoro. Itsellä tämä derby alkaa keväällä hieman jo maistua puulta kun pelataan kuudetta kertaa kauden aikana ja saa taas samat otsikot lukea, ainoana vain että eri pelaajilta tulee kommentit otteluun.

Mutta kyllä nämä kaksi joukkuetta ovat toisillensa melkein henki ja elämä. Ja täytyy myös myöntää että nykypäivänä jopa vierashallissa pelin seuraaminen on mukavaa, kun ei tarvitse miettiä jokakerta sitä, tuleeko jo Eurajoella tapeltua, niinkuin silloin 80-90 luvulla.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Pitääkö oikeasti valita? Ässäthän on vähän kuin IFK, rakastan vihata, mut en silti oikeasti vihaa. Lugu, no, se on mun Narrit.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Onhan se todellinen viha/rakkaussuhde.

Kun ässät tappeli sportin kanssa liigapaikasta niin se oli suurta herkkua seurata sitä rämpimistä mutta kun sport kävi tolpan päässä siitä että ässät tippuu niin se kolahdus osui myös meikäläisen sisimpään. "Hetkinen jos ässät tippuu niin siihen loppuu paikallisväännöt... mistä sitten kaivetaan pitkän kauden aikana ne rastit joista ammennetaan iloa tai häpeää?"

Saman tietää lukon johtoporras kun on pari kertaa pelastettu pata konkurssilta.

No nykyään paikallispelejä on liikaa joten niiden arvo tippuu kokoajan mutta on ne edelleen kauden hienoimmat pelit.
 

redpecka

Jäsen
Paikallisotteluja on tietysti liikaa. Jokerit-HIFK pelasi pahimillaan 8 peliä kaudessa. Vähän on ratkaisematon paikka tämä: pelien määrää tuskin tullaan enää vähentämään taloudellisista syistä nyky muotoisessa liigassa ja enemmän muita vastustajia tarkoittaisi taas joukkuemäärän lisäystä liigassa ja halutaanko niitä sapkojakaan käydä sitten kattomassa pari kertaa kaudessa.

Vaikea paikka johon Liiga on itsensä ajanut tahtoen tai vahingossa tai ihan vaan olemalla olemassa ja seuraten pallon pyörimistä.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Jotenkin hellyyttävä ketju. Ässien fanit siis kuvittelevat, että Ässät on suurseura kuten esimerkiksi HIFK, Ilves, Tappara, Jokerit tai TPS.
Millä perusteella Ilves on suurseura? Minulla ei ole mitään Ilvestä vastaan, mutta en näe mitään syytä, miksi sitä voisi kutsua suurseuraksi. Menestys on kaukaa eivätkä resurssit/kiinnostus ole esim. HIFK:n, Kärppien ja Tapparan tasolla.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jostain syystä symppaan Ässiä, johtuu varmaan peliasusta, mutta suurseura se ei ole. Kiekon suurkuluttajana ja puoliammattilaisena sanon, että suurseurat Suomessa ovat HIFK, Tappara, Kärpät, TPS ja tietysti KHL-Jokerit. Mielipidejuttuhan tämä kuitenkin on.. jokainen näkee asian omalla tavallaan
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Molemmat ovat minulle ihan yhtä paljon Satakunnasta, kumpikaan ei ole minulle yhtään enempää tai vähempää sitä, mutta Ässät ovat jotenkin aina olleet itselleni se mielyttävämpi näistä kahdesta. Kai se johtuu pelipaidasta, logosta, usein fyysisestä pelityylistä sekä Isomäestä joka tuntuu olevan parhaimmillaan aikamoinen hornankattila ja muutenkin hallina selvästi edellä Kivikylän Areenaa joka ainakin TV-kuvan perusteella vaikuttaa olevan suoraan kivikaudelta.

Mutta jos ensi kauden joukkueita miettii niin onhan Lukolla paljon mielenkiintoisempi joukkue kasassa kuin Ässillä ja kyllähän Raumalle lähivuosina menestystä toivoisi (kunhan ei IFK:n kustannuksella).
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Millä perusteella Ilves on suurseura? Minulla ei ole mitään Ilvestä vastaan, mutta en näe mitään syytä, miksi sitä voisi kutsua suurseuraksi. Menestys on kaukaa eivätkä resurssit/kiinnostus ole esim. HIFK:n, Kärppien ja Tapparan tasolla.
Mielipidekysymyksiähän nämä vähän ovat, mutta mielestäni Ilveksen historia on niin historiallinen muihin joukkueisiin verrattuna, että lasken sen oikeastaan suurbrändiksi (suurseura oli vähän kökkö nimitys) suomalaisessa jääkiekkoseurakulttuurissa. Historian takia en esimerkiksi Kärppiä laskenut suurbrändiksi, vaikka sen menestys viime aikoina on ollut huomattavasti parempi Ilvekseen verrattuna.
 

Jayzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Golden Knights
Vaikkei minulla mitään lämmintä tunnetta sen paremmin kuin varsinaista antipatiaakaan ole kumpaakaan joukkuetta kohtaan, niin kyllä Ässät jotenkin on aina tuntunut vaan kovemmalta jutulta. Lukko on jotenkin vähän hmv. Ässistä tulee heti mieleen monia suuria kiekkopersoonia, kuten Vellu Ketola, Kari Takko, Jari Levonen, Arto Javanainen jne. Lukosta ainoa nimi jonka suoralta kädeltä muistan on ööööö... Dwayne Roloson? Ja se punamusta on jotenkin iskevämpi värikombinaatiokin kuin sinikeltainen. Ja minä sentään kannustan toista sinikeltaista jengiä.
 

redpecka

Jäsen
Ässät on seksikkäämpi, niillä on aina hulluja nikkersoneja ja nielikäisiä. Lukko on tasaisempi ja asiallisempi. Kaikki Suomen maalivahdit ovat Lukon kasvatteja jostain syystä. Joku vuosi taisi olla joka toisella jengillä lugulainen veskari.

Tuomareissa tulee tasuri: Seppo Mäkelä oli aikansa paras tuomari ja Japa Levonen oli varmaan 10 vuotta putkeen pelaajien parhaaksi valitsema. Parasta ennen päiväys on nyt kummikin jo ohi ja Japa voisi lyödä hokkarit naulaan ja siirtyä Sepon pöytään kattelee pelejä ruudusta.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Katselin jo aiemmin, että Ässät pitää ison keulan tässä äänestyksessä varmaan ihan pelkkien helsinkiläisten äänillä *hymiö*

Tuntuu tyhmältä porilaisena sanoa, mutta moni kait perustelee Ässien äänestämistä juuri sillä, että Ässät herättävät tunteita. Varmaan lähes jokaisella kiekonystävällä Suomessa on mielipide Ässistä (liittyy myös siihen, että Ässät on maan tunnetuimpia urheilubrändejä), kun miettii ihan vaikka vain pelkkää 2000-lukua millaisia toilailuja ja seikkailuja sekä tarinoita milloin mihinkin suuntaan Ässät ovat olemassaolollaan tarjoillut suomalaiselle kiekkoyleisölle. Olen aiemminkin sanonut, että kiitän luojaa kun olen syntynyt porilaiseksi. Tapahtumat Ässissä ovat tässä viimeisen 20-30 vuoden mittaan olleet välillä niin totaalisesti inhimillisen käsityskyvyn ylittäviä, ettei niitä pystyisi edes mielessään käsittelemään ellei olisi porilainen :D

Mutta kaikesta tästä johtuen ei varmasti olekaan ihme, että tämä äänestys on näin selkeästi Ässien eduksi
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Kaikki Suomen maalivahdit ovat Lukon kasvatteja jostain syystä. Joku vuosi taisi olla joka toisella jengillä lugulainen veskari.
Ihan mukavasti on vajaan 40000 asukkaan kaupungista tullut huippumaalivahteja. Petri Vehanen, Antti Raanta, Atte Engren, Tuomas Tarkki, Iiro Tarkki, Lassi Lehtinen ja lähialueen Paneliaan Raikkaasta mm. Oskari Setänen ja Eveliina Suonpää.

Vehanen tälle aikoinaan antoi selityksenkin, että pelaajat edessä ovat aina olleet niin paskoja niin molarit ovat joutuneet sitten tekemään vähän enemmän hommia. Kai silläkin joku yhteys on, että Raumalla juniorimaalivahdit taitavat saada suurimman osan varusteista ilmaiseksi. Osassa ikäluokista on jopa ylitarjontaa maalivahdeista, kun taas muualla halukkaista on pulaa. Myös valmennuksesta on löytynyt Moisasen kaltaisia huippuja.

Oman mututuntuman mukaan Rauma on myöskin yksi kovimpia paikkoja molarille, mitä Suomesta löytyy. Jos siitä paineesta selviät niin mikään ei tunnu enää miltään. Esim. Vehanen kesti paluunsa jälkeen vuoden verran sitä vittuilua kassajonossa.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Pori - rauma taistelut tulevalle kaudelle on julkistettu.
Paikallispelit:
13.9 Ässät - lukko
18.10 lukko - Ässät
30.11 lukko - Ässät
28.12 Ässät - lukko
11.1 lukko - Ässät
29.2 Ässät - lukko.

Täytyy itsekkin myöntää että kuusi peliä on liikaa. Vaikka en niitä vieraspelejä pahemmin seuraakkaan, puulta alkaa maistumaan neljän jälkeen, siksipä joulukuun derby kannattaa jättää väliin, rupeaa helmikuussa olemaan taas kiinostusta.
Tunnetta on tapettu ihan tarpeeksi omien poikien vähenemisellä kaukalosta.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
No Kärpät on kaukalopallojoukkue jota ei ole enää olemassakaan, kyllä Ilves uskoakseni sille pärjää, vaikkei tietäisi mikä on Jair.
Eikös Kärpät ole nykyään Ässät? Ensin seurafuusiossa muuttui Karhuiksi ja seuraavassa fuusiossa Ässiksi.

Tätä itse äänestystä täytyy toki jatkossa hieman miettiä että pitääkö tänään vahvaan harjavaltalaisomistukseen siirtynyt Jokerit jatkossa myös tulkita satakuntalaisseuraksi.
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Pori - rauma taistelut tulevalle kaudelle on julkistettu.
Paikallispelit:
13.9 Ässät - lukko
18.10 lukko - Ässät
30.11 lukko - Ässät
28.12 Ässät - lukko
11.1 lukko - Ässät
29.2 Ässät - lukko.

Täytyy itsekkin myöntää että kuusi peliä on liikaa.
Viime vuosikymmenellä paikallisia oli kahdeksan/kausi. Se oli liikaa.

Jossain välissä taisi olla vain viisi. Eli oikeaan suuntaan on menty. Eli vähennetty tuosta kahdeksasta.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viime vuosikymmenellä paikallisia oli kahdeksan/kausi. Se oli liikaa.

Jossain välissä taisi olla vain viisi. Eli oikeaan suuntaan on menty. Eli vähennetty tuosta kahdeksasta.
Oliko niin paljon? Mielenkiintoista, onneksi takana päin.
Viiden pelin järjestelmässä on ongelma että toisella olisi yksi kotipeli enemmän, tosin tässäkin voitaisiin vuorotella. Eikä kauden jälkeen "derbyn" voittajasta jäisi jossiteltavaa, kun voitot eivät voi mennä tasan.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Viime vuosikymmenellä paikallisia oli kahdeksan/kausi. Se oli liikaa.

Jossain välissä taisi olla vain viisi. Eli oikeaan suuntaan on menty. Eli vähennetty tuosta kahdeksasta.
Oliko kahdeksan vielä silloinkin kun pelattiin niitä mitä perkeleen subway-pelejä olikaan kun Ässät sai valita vastustajan. Vai valitsiko edes Lukkoa. Enpä muistanut tästä nyt mitään.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Viime vuosikymmenellä paikallisia oli kahdeksan/kausi. Se oli liikaa.

Jossain välissä taisi olla vain viisi. Eli oikeaan suuntaan on menty. Eli vähennetty tuosta kahdeksasta.

Ja vielä kun muistaa, että kauteen 07-08 asti ottelumäärä runkosarjassa oli 56, ja niistä kahdeksan paikallispeliä, niin niitähän oli aivan taukoamatta. Nythän rytmitys on sellainen, että kaikki joukkueet kohtaavat kaksi joukkuetta kuusi kertaa ja loput 12 joukkuetta neljä kertaa. Se toinen kuusi kertaa kohdattava joukkue Ässien kohdalla on "luonnollisesti" TPS
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ja vielä kun muistaa, että kauteen 07-08 asti ottelumäärä runkosarjassa oli 56, ja niistä kahdeksan paikallispeliä, niin niitähän oli aivan taukoamatta.

Jep, hyvä näitä menneitä asioita on välillä nostaa esiin että ei aina ennen ole ollut kaikki paremmin.

Emmä sitä sano etteikö neljä matsia olisi parempi, mutta mun mielestä nykyinen 6 on ihan ok kompromissi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös