Ässät vai Lukko – kumpi on se ainoa Satakunnasta?

  • 25 954
  • 83

Ässät vai Lukko – kumpi on se Satakunnan ainoa?


  • Äänestäjiä
    316

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Ässät. Pidän heidän tyylistään. Menee helposti homma lapasesta niin kun eräällä toisellakn seuralla, joka vaikuttaa eteläisessä Suomessa. Sydämellä mennään. No, kaipa Lukossakin, mutta symppaan Ässiä vielä enemmän. Taatusti ovat kriisissä ennen marraskuuta.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Kannattaisi näemmä lukea se avausviesti, eikä pelkästään otsikkoa. =)

Edit. No menkööt lukutaidottomuuskisan tasoituksen piikkin tämä.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Raumalla syntymisestä huolimatta en ole edes tiennyt sen kuuluvan varsinaisesti Satakuntaan. Näin ollen vastaus on Ässät. Olisi myös, vaikka pitäisin Raumaa Satakuntalaisena. Ässät Olli Lindholmeineen on yhdenlainen satakuntalaisuuden ilmentymä.

Vesuri
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Ässät. Yksi Liigan eniten tunteita herättävimmistä seuroista, ja upea vuoden 2013 kevät tullaan muistamaan pitkään. Lukkokin ihan OK-joukkue, erityisesti toimivalle RTK-kuviolle olen suorastaan kateellinen.
 
Ässät tietenkin ja Pori. Molemmissa on niin paljon enemmän munaa ja latautunutta aggrea, ettei joku munalukko juuri herätä rinnalla tunteita. Isomäki on semmoi jäähalli missä vielä joskus pitäisi päästä käymään.
 

Ölly

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cardiff City
Ässät. Jos jokin talviklassikko järjestettäisiin vielä joskus stadikalla niin Ässät tulisi mieleen vaihtoehtona nro 1 IFK:n vastustajana. Koko katsomo olisi punainen :)
 

Ralph

Jäsen
Ei kumpikaan, mutta jos kysytään kummasta tykkää enemmän, niin Ässät. Lukossakaan ei ole mitään vikaa, eli kahdesta hyvästä valitsin paremman.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ässät ehkä aina vituttanut enemmän. Joten se.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Ässät. Jos jokin talviklassikko järjestettäisiin vielä joskus stadikalla niin Ässät tulisi mieleen vaihtoehtona nro 1 IFK:n vastustajana. Koko katsomo olisi punainen :)
Tämähän olisi loistava idea ainakin. Harmi vaan kun kaupunkien välillä on etäisyyttä sen verran, ettei mitään 50/50 fanijakaumaa ainakaan saataisi aikaiseksi. Eipä varmaan muutenkaan vaikka pelattaisiin Porissa. No ehkä Porin Stadionille se reilu 5tuhatta porilaista jaksaisi tulla, mutta fasiliteetit ovat vähän eri luokkaa kuin Stadikalla. Olisihan silti kiva nähdä jos tällainen joskus väsättäisiin, vahvasti kyllä epäilen.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Isomäki on semmoi jäähalli missä vielä joskus pitäisi päästä käymään.

Ei ole enää, pahoittelut. Onhan se ihan hienoa, että Ässät jatkaa Isomäessä, mutta ei se ole enää sama halli kuin viime kaudella. Valitettavasti.

Ymmärrän hyvin, että Ässät mielletään enemmän satakuntalaiseksi, koska se on isompi ja siksi tunnetumpi ja jostain Siikaisista katsottuna Rauma on yhtä kaukana kuin Turku, mutta tunnettu satakuntalainen sanontakin sen kertoo; Lavian kohdalla metsä tihenee ja järki harvenee.

Puheista Ässien pidemmistä perinteistä tai työläisjoukkueesta en oikein ymmärrä, sillä Lukon juuret ovat Rauma-Woodin/Repolan tehtaan joukkueessa, ja Lukko on vanhempi seura kuin Ässät, Karhut tai RU-38. Äijänsuon jäähalli on Suomen kolmanneksi vanhin halli, mutta toki vain vuoden vanhempi kuin Isonmäki.

Tämä ketju on hyvä esimerkki siitä, että Satakunnalla on jotain, mitä muulla maakunnalla ei ole. Kaksi legendaarista eri paikkakunnan jääkiekkoseuraa. Kaiken vittuilun keskellä, minkä osittain ymmärrän, pitäisi jokaisen satakuntalaisen muistaa tämä. Vaikka en satakuntalainen olekaan, on se minusta hieno hetki, kun sekä raumalaiset että porilaiset pitävät turpansa kiinni, kun joku laulaa jäällä maakuntalaulua ennen pelin alkua.
 

Visiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Kuopion KalPa
Satakunta ei olisi satakunta lätkässä, jos jompikumpi näistä kahdesta puuttuisi. Historiaa, tarinaa, Vellua, Mölliä, kultaa , hopiaa ja pronssia, kaikenlaista suomen urheiluhistorian unohtumatonta palasta vuosikymmenten saatossa kumpaiseltakin seuralta tahollaan tekee koko kysymyksen vähän tyhjäksi.
Näin turistin silmin, itse 85-vuotisen erään keltamustan seuran pitkän taipaleen ja sen oman historian mukana matkaajana. Joskus vaan ei tarvitse vertailla, kun on tarpeeksi suolaa. Siksi täältä reissuille mennään, kahdesta syystä satakuntaakin: Omat kohtaa jotakin, mitä ei muualla ole.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Lukko tietysti jo senkin takia, että se on turkulaisten paikallisvastustaja. Lisäbonuksena tällä hetkellä se, että Lukossa pelaa meidän (paraislaisten ja turkulaisten) Ville. Raumalaisten kieli (he kai pitävät sitä kielenä eikä murteena) on kamalaa, mutta eihän raumalaisia ole pakko kuunnella.

Satakuntalaisista onnistunein luonnehdinta, minkä olen kuullut on, että heissä yhdistyy hämäläinen hitaus varsinais-suomalaiseen vittumaisuuteen. Jokainen voi itse arvioida, miten hyvänä tällaista kombinaatiota pitää.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Äänestin Ässät ja olivat näköjään reilussa johdossa. Faija oli porissa syntynyt, levätköön hän rauhassa, joten valinta helppo jo tuoltakin osin. Mutta onhan Ässät tuottanut niin paljon enemmän legendaarisia pelaajia Lukkoon verrattuna, että ilman tuota sukulaisuussidettäkin olisi vaakakuppi kallistunut porin suuntaan. Tähän voisi vielä lisätä "täällä Jouko Färd ja isonmäen jäähalli".
 

Ikuri

Jäsen
Ehdottomasti Rauman Lukko. Pitsiturnaukset sekä aikakausi, jolloin Allan Measures ja Maukka Kuusisto olivat voimissaan kiehtoo mieltäni. Arvostusta nostavat myös herrat PSaarela, EHämäläinen, TGrönman, KRintanen ja KSahlstedt. Ässiltä lista jää JLevoseen, JKorpisaloon, RRaitaseen ja OKaskeen. Hienoja seuroja molemmat - Pasille pisteet liaaneista.

Aina, jos olen vapailla, pitsiperjantain klo 10:15 ottelu kiinnostaa siinä määrin, että istun Äijänsuolla.
 

Consumed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bill Kazmaier
Jääkiekkojoukkueita voi tietysti vertailla, samalla sarjaportaalla kun ollaan, mutta en ole muualta muuttaneena ikinä ymmärtänyt miksi kukaan vertailisi kaupunkeina Poria ja Raumaa. Miksei sitten Pori vs. Kankaanpää tahi Parkano. Tai Turku vs. Loimaa. Yhtä loogista.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Sinällään, kun asuu Lappeenrannassa, niin luulisi, ettei kumpaankaan näistä joukkueista olisi mitään tunnesiteitä. Silloin pienenä poikana, kun aloin liigaa seuraamaan, niin SaiPa seilaili sm sarjan, ja divisioonan välillä.
Ala asteen pihapeleissä kuitenkin kaikilla piti olla se suosikkijoukkue ylimmältä sarjatasolta, ja melkein kaikilla muilla se oli jokerit, taikka ifkoo. Itse olin vastarannankiiski ja miulla on aina ollut sympatiat Ässiä kohtaan. Veli taas tykkäsi lukosta. Kari takko, Rauli Raitanen ja Jari Korpisalo oli silloin mielestäni parhaita pelaajia, joita liigasta löytyy.

Nyt aikuisiällä on ollut kunnia tutustua moneen Ässä kannattajaan. Pitsissä, kisapuistossa, sekä isomäessä ollaan hyvässä hengessä vietetty aikaa. Varmaan moni ässä kannattaja miut naamalta tunnistaisikiin.

Ässiä siis äänestin. Naanananaananaa....
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tälläisena puhtaana Mestis seuran kannattaja täytyy sano että aikoinaan nuoruudessa Lukko oli se. Tämä tietysti johtui jokseenkin siitä, että Turussa toimiva toinen seura oli musta vaate. Ja Torkki tietysti.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ässien logo on jo niin tyylikäs, että pelkästään tuon takia pidän seurasta. Molemmat ovat kyllä hienoja jengejä ja niin kauan kun on Liigaa seurannut, ovat molemmat siellä uskollisesti pelanneet.

Ääni siis piirun verran Ässille.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen koutsannut molempia vastaan lukuisia kertoja sekä kotona että vieraissa. Hienoja seuroja kumpikin, mutta kyllä Ässien peliasu ja logo eli pata sykähdyttää selvästi enemmän
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ässät pelannut 2000-luvulla pari kertaa finaaleissa sekä yhden huippumielenkiintoisen karsintasarjan, joten ei kai luonnotonta ole Porilaisten kiinnostavan enemmän. En ole tilanteesta pahoillaan tai kateellinen, koska mielestäni maine ja kunnia pitää ansaita, eikä se vielä niin ole realisoitunut Raumalla, että Lukko nähtäisiin seksikkäänä joukkueena ympäri Suomea, vaikka Dufvan aikana pelillisesti menikin hyvin.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tämä tuntuu vähän oudolta, että monen lajin Tampereen Ilves ei olisi tunnetumpi kuin esimerkiksi Kärpät tai Ässät.
No Kärpät on kaukalopallojoukkue jota ei ole enää olemassakaan, kyllä Ilves uskoakseni sille pärjää, vaikkei tietäisi mikä on Jair.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös