Ilmoitukset

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Ässät vai Lukko – kumpi on se ainoa Satakunnasta?

Viestiketju osiossa 'Jääkiekkoaiheiset äänestykset' , aloittajana KuKKaKeppi, 12.06.2013 klo 20.10.

?

Ässät vai Lukko – kumpi on se Satakunnan ainoa?

 1. Ässät

  64,9%
 2. Lukko

  35,1%
 1. KuKKaKeppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KYRöskosken PÄrske
  Ilves - Tappara ketjun innoittamana avaan tälläisen äänestyksen. Näiden kahden joukkeen fanien kesken on aina kinaa. Eräs kinastelun aihe on ollut kumpi joukkueista kiinnostaa enemmän Satakunnan ulkopuolella. Mitä tunteita joukkueet herättävät? Kumpi joukkueista sytyttää enemmän marraskuisena tiistai-iltana? Arvon palstatoverit päätetään yksi kiistelynaihe ja äänestetään.

  Ässä ja Lukkofanit eivät saa ottaa tietenkään kantaa
   
 2. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Vain Juha Mietaa yllättyi että hitsareiden kaupungista löytyy vielä lukutaidottomia jotka äänestävät Ässiä, vaikka kyselyn joukkueiden fanien ei kuulunut ottaa kantaa.

  TPS-miehenä vastaus on Lukko ja aika selkeästikin. Pelit viime vuosina ovat olleet melko tiukkoja, Lukon ja Tepsin pelejä voi ehkä jollain tapaa kutsua "paikallisotteluksi", vaikka tämä onkin periaatteessa termin väärinkäyttöä. Pikkuseura ison seuran kukkarolla varustettuna, vaikka tämä ei hirveästi ole kentällä näkynyt. Lisäksi kannattajatoiminta ihan kivalla mallilla, mikä henkilökohtaisesti nostaa antamiani pisteitä. Viimeaikaiset pelaajasiirrot Raumalle eivät ainakaan kiinnostusta vähennä.

  Ässät on jotenkin kadottanut sellaisen brändinsä, mikä teki siitä joskus aikoinaan todella mielenkiintoisen. Kuumia otteluita ja kovia otteita, täpötäysi Isomäen hornan kattila ja porilainen hulluus. Ainoastaan jälkimmäisestä ollaan nähty vilauksia, nekin viime vuoden finaaleissa.

  Uskon Ässien voittavan tämän kyselyn melko selkeästi, mutta uskon että useammat TPS-jannut näkevät asiat myös aika samalla tavalla.

  EDIT. Viestin kirjoittamisen jälkeen näyttää siltä että ensimmäisen virkkeen sanoma voidaan sittenkin osoittaa kartalla parikymmentä kilometriä hitsareiden paratiisia alemmas kalastajakylään.
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2013 klo 23.30
 3. -RTK- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ainoat sinikeltaiset
  Lainaus:
  Koskas tästä on kinasteltu? Tai no joo, kyllähän länsirannikkolaiset saa kinan aikaiseksi mistä vaan mutta ei ole omiin silmiini sattunut.

  En luonnollisestikaan äänestä, mutta veikkaan että Ässät kyllä herättää enemmän tunteita kaikkialla, Turkua lukuunottamatta. Ja tuo mestaruus ei ainakaan heikennä Ässien asemaa.

  e. Heh, LOFIN siellä jo kerkesi ounastelemaan vähän samoja juttuja.
   
 4. Fernando Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  los serranos
  Molemmathan ovat satakuntalaisia viimeisimmän tiedon mukaan? Toisella on jopa maakunnan värit tunnuksenaan. Kumpi on kahdesta parempi? Ässät.

  E: Ja äänestykseen en osallistunut, jottei menisi laskupäät sekaisin.
   
 5. Midnight Rambler Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiroshima Toyo Carp
  Ässät. Duunarihenkinen joukkue duunarikaupungista, eli koko imago haisee sopivasti hielle ja kaljalle.

  Raumasta ja Lukosta ei ole oikein mitään havaintoa, mutta onneksi vaihtoivat sen koiralogonsa takaisin oikeaan lukkoon. Pitsi ei sytytä edes naisen päällä.
   
 6. _Kuusyks Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
  Lukko. Pasi Saarela #52.
   
 7. Domi28 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Maple Leafs, Liverpool
  Lainaus:
  Voisiko tähän negatiivisuuteen vaikuttaa Ässien ylivoima tepsukoita vastaan viime vuosina?
   
 8. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Lainaus:
  Näin mutulla sanoisin kyseisen nimimerkin olleen viime aikoina varsin anti-Ässät.

  Tähän saattanee vaikuttaa toki myös viime vuosien persraiskaukset, joiden kohteena Turun Palloseura on ollut. Taitaa LOFIN vain kaivata sitä Ässien "identiteettiä", joka myös silloin tällöin luovutti pisteitä turkulaisille.

  Itse en tietenkään ääntä antanut, mutta ihmetellä sopii, mikäli Lukko onnistuisi Ässät tässä äänestyksessä voittamaan. Pata on kuitenkin liigahistorian legendaarisimpia joukkueita ja taitaa herättää huomattavasti enemmän tunteita, kuin kalastajakylän "sympaattinen" joukkue.
   
 9. Kourujärven Ponnistus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pro Kari Heikkilä
  Se on muuten kumma, miten Ässä-kannattajien on joka paikassa tultava puolustautumaan, tai haukkumaan, vaikka tähän ei ole mitään syytä. Mistäköhän johtuu? ;) Tähän tarvittais nyt se Porin kaupungin kehittämispäällikön, Timo Aron blogijuttu, jota ei valitettavasti enää löydy.

  Onneksi on muuten tämä Jatkoaika, niin pysyy SK:n ja Länskärin yleisöosasto suurimmilta tunteenpurkauksilta puhtaana.
   
 10. Vellihousu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Tähän muuten vahva sama, koko tämä ketju olisi pitänyt sulkea porilaisilta ja raumalaisilta, en käsitä miten jotkut tulevat tänne psyykkaamaan että "ei voi mitenkään kiinnostaa Lukko Ässiä enempää" tai että "en voi äänestää mutta Ässät on paras". Antakaa nyt vittu ihmisten äänestää ja käydä keskustelua rauhassa, luulisi olevan mielenkiintoisinta vain katsoa miten tässä käy.

  No, nyt laitan ketjun lukkoon osaltani.
   
  Viimeksi muokattu: 13.06.2013 klo 09.29
 11. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Ensimmäisenä ajatuksena oli Ässät, mikä luultavasti johtuu lähinnä siitä että Pori on tutumpi kaupunki. Raumalla en totta puhuakseni ole koskaan käynyt (lupaan korjata puutteen viimeistään ensi kaudella). Mutta kun muistelen lähinnä Espoossa viime vuosina pelattuja matseja niin Lukkomatsit ovat olleet kiivaampia taisteluja. Lukolla on myös yleeensä mielenkiintoisempia nimiä joukkueessaan. Äänestin siksi Lukkoa.
   
 12. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Oisin kyllä kaivannut tota "ovat yhtä ihQuja molemmat" - vaihtoehtoa. Molemmat on mukavia seuroja, mutta vastasin kuitenkin Rauman Lukko jota on tullu aina sympattua hieman enemmän ehkä sen takia että kyseessä on kuitenkin sm-liigan pienin paikkakunta.

  Erityisesti ensi kaudella toivon Lukon "ikämiesporukalle" kovasti menestysä, kun itsekkin olen suunnilleen samassa iässä kuin nää "ikäloput" ja "parhaat päivänsä" nähneet pelimiehet ja tiedän miltä tuntuu koittaa pysytellä pelikentällä sellaisten kakskymppisten perässä. Joten jos Espoo Blues ei ensi kaudella voita mestaruutta niin toivottavasti se on sitten Rauman Ukko!
   
 13. Evil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ryan O’Reily (Oz), Ryan O’Reilly (Blues)
  Ässät.

  Silloin kun minä olin lapsi, pelasivat Ässissä mm. Rautakallio, Ketola, Javanainen, Levo, kalapuikko-Makkonen... Lukosta en muista kuin Matti Forssin, ja hänetkin enemmän IFK:sta. Ei kun olihan siellä se David Villan isoveli, Ismo.

  Ässillä on siis aina ollut minun näkökulmastani kiinnostavammat pelimiehet, ja joukkueenakin se on ollut selkeästi määriteltävä. Ässillä on identiteetti. Lukolla taas... no, minusta se on ollut aina yksi liigan värittömimpiä joukkueita. Silloin, kun Jyppi ja HPK ja nämä pelasivat vielä divaria, taisi Lukko olla jopa se värittömin.
   
 14. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Lainaus:
  Ehkä on ollut anti-Ässät, mutta oli tuossa myös pointtia. Onhan Ässien peli tätä nykyä kliinisempää, eikä tunnekuohahduksia ja rytkettä ole samaan malliin kuin joskus aiemmin. Mielestäni tämä on heijastunut myös tunnelmaan, mutta kukaan ei kuitenkaan valita (en minäkään), koska voittoja on tullut ihan hyvin muutamana viime vuonna.

  Pelin muuttuminen viime vuosina ja SM-liigan arvoituksellinen kurinpito ovat varmasti vaikuttaneet asiaan. Ramzi Abid olisi ennen muinoin haettu väkivalloin vastaamaan kolttosestaan Joel Armiaan. Nyt kukaan ei tehnyt mitään. Siinä yksi esimerkki.
  Lainaus:
  Tähän sama. Antaa ihmisten tehdä oma päätöksensä. Self-praise is no praise.
   
  Viimeksi muokattu: 13.06.2013 klo 10.49
 15. penkinlämmittäjä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Vatanen, Blackhawks
  Muuten aika tasoissa, mutta kyllä RD, Riska ja Sipiläinen kääntävät vahvasti Raumalle homman.
   
 16. Noitarumpu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Vastasin Ässät. Lukkokin on symppisseura, jolle toivon menestystä parempaa jatkossa. Ässät on poikani suosikkiseura ja sen kautta tullut itsekin seurailtua tuon joukkueen edesottamuksia. Yritteliäs, nuori ja riskejäkin ottava joukkue.
   
 17. Hauptmann Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, saksalaiset joukkueet (1. BVB), ManU
  Vastasin Lukko. Viimeistään viimekeväinen tapaus Nordlund ja Ässien kannattajien "osallistuminen" SM-Liigan vastaisiin protestointeihin ratkaisi tämän asian. Muutenkin Lukon tilanteeseen on helpompi samaistua, sillä Lukon ja Jokerien pelaajabudjetit ovat kaudesta toiseen suuria, mutta mestaruuksia ei tule. Tosin Jokereille tuli viisi mestaruutta vuosina 1992-2002, että sikäli ei meillä niin huonosti mene kuin Lukolla. Lukon hieno, äänekäs ja kasvava faniporukka ansaitsee myös kiitoksen.

  Äänestyksen tuloksista voi vähentää ainakin seitsemän lukutaidotonta porilaista ja viisi Lukon kannattajaa.

  edit. 7-5 lukutaidottomuuskisa.
   
  Viimeksi muokattu: 13.06.2013 klo 14.45
 18. Yuppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Jokke Heinänen
  Tällä hetkellä suippolandia johtaa murskalukemin 6-2 tätä lukutaidottomuuskisaa. Yllätyin että ero on noinkin pieni. Tiäksää.

  EDIT. Vai 7-4...?
   
 19. Crueman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Man Utd, Los Angeles Lakers
  Vaikka Lukko on toiminut Ilveksen farmina viimeiset 20 vuotta Niemisestä lähtien, Ässät ehdottomasti.

  Perinteet vastaan siivouspalvelu.
   
 20. Tifosi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  People's Front of Judea
  Lainaus:
  Aijai tämä sattui. Ai ei Lukolla ole perinteitä? Miksi pitää provota? niisk nyyh
   
 21. Ioota Rhoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Broad Street Bullies
  Satakunta, mikä se on?

  Tässä on hyvin keinotekoinen vastakkain asettelu, jota en ole koskaan ymmärtänyt. Kaksi hyvin erilaista kaupunkia, kaksi hyvin erilaista joukkuetta. Kummatkin tuovat omat värinsä liigaan, jotka ovat Tapparaakin kirkkaampia.

  Kumpaakin joukkueeseen liittyy omat täysin eriliset muistot ja mielikuvat.

  Nämä sytyttävät tasan yhtä paljon. Joukkueen fanien keskinäinen nokittelu on kuitenkin sen verran rasittavaa, että vältän jokkueiden osioita täällä palstalla kuin ruttoa.

  Tosin täytyy sanoa, että onhan Ässillä nyt parempi nimi, logo, värit, historia, fanilauma...

  Toivon pitkää ja menestyksekästä liigahistoriaa kummallekin joukkueelle.
   
  Viimeksi muokattu: 13.06.2013 klo 21.13
 22. Moto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Ässät on malliesimerkki siitä, että muovinen fuusioseura voi muuttua klassikkoseuraksi, kun tarpeeksi hiekkaa valuu tiimalasissa. Molemmat kuuluvat kyllä "oikeisiin" liigajoukkueisiin, mutta vastaan kuitenkin Ässät.
   
 23. Orlando Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Satakunnan_maakunta

  Lainaus:
  Millä tavoin keinotekoinen? Tilanne on toki hieman erilainen, kuin Tampereella tai Helsingissä, mutta mielestäni "vihanpito" on jopa voimakkaampaa, koska vastakkainasettelu ei kata pelkästään jääkiekkoa, vaan oikeastaan kaikkea, koska ovat naapurikaupunkeja. Porilaiset ja raumalaiset "vihaavat" toisiaan, vaikka eivät jääkiekkoa seuraisikaan.
   
 24. winston Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Kyllä Ässät tän vie. Niiden vittumaisuudessakin on tietynlaista viehätystä. Raumasta taas en osaa sanoa muuta kuin, että en ole parista käyntikerrasta huolimatta nähnyt siellä yhtään hyvännäköistä naista. Ihme juttu.
   
 25. Zalmonella Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman lukko
  Olen huvittuneena seurannut parin kirjoittajan kertoneen näistä perinteistä. Ässät on huomattavsti nuorempi seura kuin lukko joten ihmettelen tätä perustelua...