Ässähuhut ja mutut

  • 6 133 292
  • 29 321

jukero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Taimella sopparissa KHL-pykälä, mikä kuitenkin on voimassa vasta ensi keväästä eteenpäin. Näin ollen Taimille on lyöty kettingit hanakasti Amuriin lähteviin jalkoihin. Ässät haluaa 100k siirtokorvausta, minkä Taimi itse maksaa tulevasta palkastaan. Harmittava tilanne Ässille. Ilmaiseksi ei haluta miestä päästää pois, mies haluaa silti lähteä. Toivottavasti tässä ei siltoja poltella.
Jos tilanne on tosiaan tämä ja KHL-pykälää ei tälle keväälle ole, on Ässillä täysi oikeus vaatia miehestä siirtokorvaus. Taimi teki marraskuussa 2013 jatkosopimuksen, jossa ei siis ole KHL-pykälää. Oletettavasti mies on Ässille ilmoittanut halustaan lähteä KHL:ään vasta pitkälti kauden jälkeen. Ensi kauden ykköspakki päättää toukokuussa ilmoittaa halustaan lähteä muille maille. Joukkue on jo pitkälti rakennettu ja odotukset Taimen suhteen ovat kovat. 100 keuroa tuntuu jopa pieneltä korvaukselta. Uskon, että Taimi ymmärtää, että Ässät ei miestä ilmaiseksi halua päästää. Mikäli kommunikaatio Taimen ja Toivolan välillä on sujunut hyvin, on epätodennäköistä, että mitään siltoja on poltettu.

Itsekin mietin, että tuo vauva pitäisi Taimen vielä Porissa ja oli osasyy jatkosoppariin. Mutta nyt kun sitä miettii, niin ehkä nämä seuraavat reilut viisi vuotta on juuri parempi viettää ulkomailla ennen kuin lapsi tulee kouluikään jne. Luulisin, että pelaajat ovat myös alkaneet miettiä muun muassa viimeisten kuukausien maailmanpoliittisten tapahtumien myötä, että KHL ei välttämättä olekaan ikuista, ja ainakin jonkinlainen laskukausi on väkisinkin jossain vaiheessa tulossa. Nyt on siis aika mennä keräämään rahat pois. Saattaa olla, että Taimen tasoinen pelaaja ei vaikkapa viiden vuoden päästä saa mistään läheskään vastaavaa palkkaa jääkiekon pelaamisesta.
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
Ohhoh, sisäistin tuon yo. Is:n uutisen hieman vihkoon. Eiköhän tuo kakssataa + ole oikeampaan suuntaan.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Surullista kyllä Taimen kannalta, ettei Amur halua maksaa sopimuksen alaisesta pelaajasta siirtokorvausta, vaan mies joutuu maksamaan sen itse. Ässät luonnollisesti pitää kiinni omasta oikeudestaan vaatia korvausta sopimuksen purusta. Suurin rikollinen ei tässä todellakaan ole Ässät.
Haluaa tai ei niin Amurin sivuillahan miehen tulo on jo vahvistettu. Eli ei tässä enää mitään selvitellä. Homma selvä ja eteenpäin. Ehkä se Toivolan hommaama Arousva ottaa roolia pakistossa?
Uskon vasta, kun uutinen Ässien sivuilla. Ehkä venäläisten keino vaan laittaa lisää painetta Ässille, joka ei suostu lähtemään sanelupolitiikkaan mukaan.
 
Viimeksi muokattu:

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Surullista kyllä Taimen kannalta, ettei Amur halua maksaa sopimuksen alaisesta pelaajasta siirtokorvausta, vaan mies joutuu maksamaan sen itse.

Näinhän ne nykyään menevät. Ei yksikään KHL seura suostu nykyään maksamaan siirtokorvauksia nimellisesti. Siirtokorvaus verotetaan nykyään pelaajan ekan kauden palkasta kertamaksulla. Esim. Savinaisen kohdalla oli sama juttu. Muistaakseni näistä siirtokorvauksista on sovittu KHL:ssä yhtenäinen linja ja kaikki seurat menettelevät näin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät ja Taimi vääntävät siirtohinnasta
Nyt on suuri vaara, että joku (Taimi) pahoittaa mielensä. Ole Hirsimäki reilu nyt.

Jos pelaaja pahoittaa siitä mielensä, että seura pyytää sellaisen korvauksen, jolla pystyy hankkimaan vastaavan pelaajan tässä vaiheessa kautta, niin sitten pahoittaa. Ässät on tehnyt Taimelle hyvän liigasopimuksen ja laskenut ensi kauden hänen varaansa, joten rahaa täytyy tulla tarpeeksi.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt on suuri vaara, että joku (Taimi) pahoittaa mielensä. Ole Hirsimäki reilu nyt.

Ai on vaara tällainen. Voi voi Taimea.

Pitäisikö tässä saatana silittää päätä ja antaa pussillinen nallekarkkeja matkaan, kun joukkueen pelillinen liideripakki karkaa toukokuun lopussa muille maille? Tässä on nyt suuri vaara, että Hirsimäki/Toivola pahoittaa mielensä ja Taimi nauraa matkalla pankkiin.

Faneista en uskalla sen kummemmin vielä puhua, mutta itseäni vituttaa Taimen toiminta. Ensimmäinen paikka lähteä Padasta ja kytkin nousee välittömästi. Oli purkupykäliä tai ei. Olisiko yksi huippukausi liigassa sitten tuhonnut Taimen jatkouran, kuten herra itse kehtaa vihjailla? Olisiko voinut kunnioittaa sopimusta ja pelata kasvattajaseuralleen sen huippukauden?

Ja mitä tässä nyt pitää pelätä? Sitäkö, ettei huippukuntoinen Taimi ole tämän keissin takia valmis palaamaan Ässiin x- vuosien päästä? Tämän tapauksen perusteella uskallan luvata, että ei varmasti olisi palaamassa, vaikka nyt lyötäisiin 200 000 euroa "kiva kun karkaat" -rahaa käteen.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Varmasti osaisi jos Ässät tarjoaisi tuntuvaa palkankorotusta tilalle. Muutenkin asian ydin on siinä että rahaa vain pöytään. Pelaajien halut ovat mielestäni täysin toissijainen asia kun sopimuksenalaisesta pelaajasta kysymys.

Eikös se yksi JUPin pelaaja ryhtynyt lakkoon joku vuosi sitten kun seura ei suostunut päästämään häntä muille maille? Seura voi olla päästämättä pelaajaa muille maille, mutta jos pelaajan vastaus tähän on että pitäkää tunkkinne, niin eipä hänestä paljon iloa ole vanhallekaan seuralle kun vetää ihan piruuttaankin pelit ihan vihkoon.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tässä kun porukalla ei luonnollisesti ole kaikkia taustoja tiedossa, ei kannata ehkä ihan hirveitä juudasitkupotkuja vedellä.

Niillä faktoilla pelataan mitä tarjolla on. Taimen omat kommentit kelpaa tässä vaiheessa ihan hyvin. Eihän täällä saatana voisi asiasta kirjoittaa kohta kuin Taimi ja Toivola, jos "kaikki taustat" -linjalle lähdetään. Ikävää, jos joku mielensäpahoittaja menetti kauneusunensa kirjoitukseni takia.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tässä kun porukalla ei luonnollisesti ole kaikkia taustoja tiedossa, ei kannata ehkä ihan hirveitä juudasitkupotkuja vedellä.

Muutama fakta on tiedossa:

1. Taimella oli Ässien kanssa kahden vuoden sopimus, jossa oli toiselle vuodelle sovittu KHL-pykälä.

2. Taimen piti olla Ässien ykköspakki tulevalla kaudella.

3. Taimi otti ja lähti Venäjälle sopimuksesta huolimatta.

Näiden faktojen perusteella Ässillä on oikeus ja sen pitää pyytää kunnon siirtokorvaus Amurilta/Taimelta. Tämä perustuu seuraavaan faktaan:

1. Markkinoilta ei löydy Taimen hinta-laatusuhteella olevaa vastaavaa pakkia, Ässien pitää maksaa enemmän tai tyytyä epävarmempaan vaihtoehtoon.
 
Viimeksi muokattu:

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät ja Taimi vääntävät siirtohinnasta
Nyt on suuri vaara, että joku (Taimi) pahoittaa mielensä. Ole Hirsimäki reilu nyt.

Taimen vuoksi toivon, että pääsee pelaamaan KHL:n, mutta Ässien tulee ajatella vain ja ainoastaan Ässiä. Kyllä Taimi tietää itsekin mikä on homman nimi ja ihan normaalia toimintaa tämä on Ässien puolelta. En olisi kovin huolisssani myöskään tuosta mielensä pahoittamisesta. Vaikutus Ässien kannalta aika lähellä nollaa. Ei kuitenkaan puhuta mistään Teemu Selänteestä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
... Ei kuitenkaan puhuta mistään Teemu Selänteestä.

Nuori Teemu Selänne oli muuten tyyppi, joka oikeasti - ehkä jopa vastoin omaa etuaan - jäi auttamaan Jokereita ja kaveriaan Harkimoa.

Respect, näitä ei enää paljoa löydy.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Joku muukin bongasi tämän, tässä olisi Taimen korvaaja ja aika kova kaveri.
Eliteprospects.com - Patrik Hersley
Patrik Hersley - Nya rekordmannen - YouTube

Tälläinen kaveri ei huippukauden jälkeen edes kuse Poriin päin. Veikkaus on, että korvaaja on joku nuori ECHL/yliopistosarjan arpalippu tai joku kokenut mutta loukkaantumisista kärsinyt AHL-jyrä. Molemmissa tapauksissa riskit ovat kovat mutta minkäs teet kun tässä vaiheessa vuotta ei varmoja Liigassa näyttöjä antaneita pelureita ole oikein saatavilla....

Sama laulu koskee paria puuttuvaa kärkihyökkääjää. Jos Toivolalla ei ole soppareita takataskussa niin tuurilla ne laivatkin seilaa! :)
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Kylmä totuus nykypäivänä on, että pelaaja pelaa siellä, mistä siitä parhaiten maksetaan. Tyhmähän sellainen seura on joka tälläistä pelaajasiirtoa estäisi. Kunnollinen ja reilu korvaus on toki pelaajasta saatavava ja Taimen tapauksessa hän ja Ässät pääsivät asiasta yhteisymmärrykseen. Toisaalta taas suomalaisia liigaseuroja ajatellen joku roti ja kunnon KHL:n & Liigan välinen siirtokorvaussopimus olisi saatava aikaan, joka määrittelisi tarkasti, miten ja milloin pelaajat voivat siirtyä, joka antaisi seuroille aikaa varautua näihin. Kaukana on -80 ja -90 luvun ajat, jolloin pelaajavirta oli itäblokista toisinpäin SM-liigaan ja kotoinen sarjamme oli todella kovatasoinen. Aika tulee näyttämään, jatkuuko KHL:n nykyinen ryöstökalastus miten pitkään? Niin kauan kun oligarkkien pakka on kunnossa ja ovat valmiita maksamaan kovia palkkoja. Money Talks.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Joku muukin bongasi tämän, tässä olisi Taimen korvaaja ja aika kova kaveri.
Eliteprospects.com - Patrik Hersley
Patrik Hersley - Nya rekordmannen - YouTube

Joo, periaatteessa Hersley on vapaana agenttina Ässien tavoiteltavissa, mutta zäänssit sopimukseen pääsemiseen on aika pienet - noin promillen luokkaa.

Sen sijaan Djurgårdenin Sam Lofquist voisi olla hyvinkin tavoittelemisen arvoinen kaveri. Kuulemma hyvä luistelija, omaa kovan kudin ja pelaa vastuullisesti molempiin suuntiin ja tarvittaessa kovaa. Ei omaa kokemusta P-Amerikan aikuisten sarjoista kuin kahden pelin verran mutta pelannut kaksi viimeistä kautta Allsvenskanissa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Sain eilen viestiä, että Mäkilä olisi tulossa try-outille. Kukaan kuullut Porissa mitään tähän liittyvää vai onko pelkkä halli-huhu? Jos tulee niin kai kaverilla on mahkuja soppariin siinä missä Huhtasellakin viime kaudella....
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Sain eilen viestiä, että Mäkilä olisi tulossa try-outille. Kukaan kuullut Porissa mitään tähän liittyvää vai onko pelkkä halli-huhu? Jos tulee niin kai kaverilla on mahkuja soppariin siinä missä Huhtasellakin viime kaudella....

Olen aika skeptinen Mäkilän pärjäämiseen liigassa, mutta puolestani totta kai omalle kasvatille voidaan antaa mahdollisuus näyttää, että onko hänestä sukeutunut urheilija.

Ja (iso) jos kehitystä on tapahtunut viime näkemän, niin miksei Anttia voisi ottaa mukaan rotaatiopelaajaksi, tätähän se Pekkakin kait peräänkuulutti.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Sain eilen viestiä, että Mäkilä olisi tulossa try-outille. Kukaan kuullut Porissa mitään tähän liittyvää vai onko pelkkä halli-huhu? Jos tulee niin kai kaverilla on mahkuja soppariin siinä missä Huhtasellakin viime kaudella....

Mäkilähän oli tulossa vuosi sitten yhdessä Hupin kanssa mutta homma peruuntui viime hetkellä. Vähän yllättävää että nyt kelpaa kun muistetaan että Mäksä ei todellakaan ollut Rockyn suosikkeja edellisellä visiitillä. Toki alla on nyt hyviä ja tuoreita näyttöjä, Mestiksen mestaruus ja kunnostautuminen pudotuspeleissä.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ottakaa nyt huomioon että liigasta on koko ajan hirveä virta ulkomaille eli taso laskee ja täytettä tarvitaan. Tuosta nyt pelaavasta MM- joukkueestakin varmasti suurin osa häipyy ulkomaille ennen liigakauden alkua. Eli Mäkilä on kokeneena pelaajana varmasti hyvä haku rosteriin.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Eli Mäkilä on kokeneena pelaajana varmasti hyvä haku rosteriin.

No, tämä on kiinni miehestä itsestään. Tähän saakka hän on ollut marginaalipelaaja liigassa. Ymmärrän pointin siitä että täytettäkin tarvitaan enkä ole millään lailla Mäkilän tuloa vastaan, kunhan kummastelin että miten hän nyt sitten kelpaa kun vuosi sittenkään kelvannut. Potentiaalihan Mäksällä olisi kyllä edelleen.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
kunhan kummastelin että miten hän nyt sitten kelpaa kun vuosi sittenkään kelvannut. Potentiaalihan Mäksällä olisi kyllä edelleen.

Olihan tuo ässien rosteri viime kaudella hieman eri näköinen. Eipä siellä Mäkilällä paljon tilaa ollut. Nyt hänellä on kohtuullinen divarikausi takana ja Ässien rosteri taas on vuoden aikana melkoisesti juuri hyökkäyksen osalta heikentynyt eli siinä niitä faktoja miksi voi tulla ainakin taistelemaan pelipaikasta.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ässäthän ovat viime kausina menneet hyökkäyksen osalta aika kapealla rosterilla, eli jokaiselle pelipaikalle on suurin piirtein löytynyt se yksi vaihtoehto. Pari yhtäaikaista loukkaantumista ja vähän alisuorittamista siihen päälle niin pulassa ollaan. Siinä mielessä katsoisin, että rotaatiopelaajia (oletetaan että Rocky harrastaa aktiivista rotaatiota) olisi hyvä olla pari kappaletta varastossa. Junnuista saa toki aina tilapäisapua ja näitä pitää käyttää jos jollekin kokeneemmalle syystä tai toisesta ei pelit näytä oikein maistuvan. Kiintiöpelipaikoille iso NOU-NOU.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Eihän Mäkilän tarvitse kuin vakuuttaa seurajohto harkkapeleissä 1+2 tehoilla, sitten päälle 22 pisteen unelmakausi Liigassa -> noilla pääsee jo KHL:n, se on nykysuuntaus :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös