Ässähuhut ja mutut

  • 5 536 041
  • 25 478

Joda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
<BR>kuulin sisäpiiristä että poriin saapui eilen
<BR>klotenissa pelannut kanukki. onxs tää jo vanhaa tietoa vai tietääkö joku ässiä lähellä oleva asiasta enemmän ??
 

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
spekulaatiota...

Jatkoaika uutisoi TPS:n antaneen kolossimaiselle Ville Immoselle potkut. Joten Immonen on tällä hetkellä vailla seuraa...

Mitäpä, jos Ässät ottaisi Immosen esim. kuukauden koeajalle, sillä Petr Sachl ei näytä sitten millään toipuvan...

Toisaalta, luulen Immosen matkaavan HIFK:hon, sillä sieltä on sellaista juttua kuultu, että vaihdoksi, varsinkin hyökkäyspäähän suunnittellan.

Veikkaaja keroo, että Ilves olisi kauppaamassa Korhonia ja Valaa.

Joten kyllä näistäkin joku voisi tulla, mikäli Sachl ei pysty pelamaan koko kautena. Sillä uskon, että mikäli tällainen tilanne tulee, niin seurajohto on valmis uuden pelaajan värmäämään...

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan...

Edit. jaahas...pientä sähläystä...
 
Viimeksi muokattu:

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos tammikuussa pudotuspelit ovat karkaamassa ja Petr ei pysty pelaamaan, niin säästölinja on ainoa oikea tapa jatkaa.Porilaiset hylkäävät Ässät kuten aina ennenkin tiukassa paikassa, joten kaikki ketä ei tarvita seuraavalla kaudella myyntiin, jos kelpaa jollekkin.(Kunpa joku ostaisi Tuomisen sopimuksen irti, mutta ei niin hulluja taida löytyä)
Talouden tervehdyttäminen on järkevämpää kuin ostaa näitä tusinahyökkääjiä lisää !
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
kaikkimeilleheti

Viestin lähetti angnus
(Kunpa joku ostaisi Tuomisen sopimuksen irti, mutta ei niin hulluja taida löytyä)

Ei kai sitä nyt ihan kaikkia ruveta myymään pois. Ei Patu nyt niin huono ole ollut vaikkei maaleja olekaan tullut. Pitää muistaa että miehellä oli veemäinen nivusvamma joka ei välttämättä ole vieläkään kunnolla parantunut, kun ei ole ollut Kippari parantamassa.

Ja ei jumaleisson tänne ruveta enää mitään Immosia rahtaamaan täällä on jo kaksi Immosta ollut (Santeri ja Jarkko) eikä kumpikaan ole minua mitenkään erikoisesti vakuuttanut... Nomen est omen, kuten sanotaan...

Näillä mennään ellei pakistoon vielä saada jotain todellista huippupakkia.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässillä ei ole tällä hetkellä mitään tarvetta hankkia uusia hyökkääjiä. Ainut poikkeus on jos jostain löytyy vapaana joku helmi, joka on kiinnitettävissä myös tuleviksi kausiksi. Ville Immonen ei sellainen todellakaan ole. Voi olla mahdollisesti hyvä, mutta ei helmi.

Pitää ottaa huomioon että meillä on tällä hetkellä hyökkääjiä aivan riittämiin. Näistä kovin moni vain on joko puolikuntoinen tai kärsii vammasta. Rochefort, Seva, Fandul, Tuominen, Sachl,...kukaan heistä ei ole tällä hetkellä täydessä iskussa. Joulutauon jälkeen tämän joukon kokonaispanos on varmasti nykyhetkeen verrattuna plussalla vaikka osa heistä ei enää koko kaudella pelaisikaan.

Turhaa lisätä kustannuksia kun nykyisistä pelaajista ei kuitenkaan päästä eroon.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Immosella ei olisi mielestäni mitään käyttöä. Tai niin no, ei ainakaan hälyttävää tarvetta Ässien hyväksi. Samaan kastiin kuin Sevan lasken Immosen. Sillä erotuksella, että Immonen on vain hieman kookkaampi.

Liialliset muutokset joukkueessa tämän kaiken muun sählingin keskellä ei ainakaan paranna pelillisiä esityksiä. Pelinappulat ovat nyt nämä ja näillä tehdään parhaamme. Jos se ei riitä, niin se ei sitten riitä.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuomisesta sen verran, että viime kausi meni jo penkin alle ilman että loukkaantuminen olisi ollut syynä.Ihmettelin kaverin hankkimista jo kesällä,ja ennustukseni tuntuu ikävä kyllä käyvän toteen:turha jätkä !
No, sen enempää kiistelemättä toivotaan että ensi vuonna epäonnistujat ovat vaihtuneet uusiin yrittäjiin, joissa on potentiaalia.
 

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jep Jep

Piti laittaa ketjun otsikoksi "pelaajien spekulaatio" ja sitten väliotsikoksi "Ville Immonen"
No, otsakkeet meni väärin päin...

Eli lähinnä vaan "spekuloin" Immosen tulevaa seuraa, ja siinä sivussa "mietiskelin" esim. try-out sopimusta

En kyllä minä toivoisi Immosta tänne...

Mutta jo mainitsemani Korhon ja Vala-parivaljakosta toisen ottaisin mielihyvin!

Se näyttää nyt siltä, että tällä porukalla ei play-offeihin mennä (ei, en ole menettänyt uskoani!), mutta se "ratkaisija" puuttuu hyökkäyspäästä! Ja valitettavasti se seurajohdon kaavailema ratkaisija on katsomossa kipeän selkänsä takia. Eikä paluuta kentille näy!

Tähän vielä lisättynä se, että korppi pelasi Helsingissä rikkinäisellä kädellä. Ilmeisesti kädestä on joku lihas mennyt paskaksi. Se tapahtui, kun korppi veti huti-lämärin.
Joten torstainen peli on vaakalaudalle korpin osalta!

Voisimme avata uuden otsikon: "Pelaajien spekulaatio-ketju"
 

Paananen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Päivä IS kirjoitaa:

"Porin Ässien pelit eivät hyvän alkukauden jälkeen ole kulkeneet. Joukkue on valunut sarjataulukossa alaspäin ja on nyt toiseksi viimeisenä takanaan vain katastrofikautta pelaava Tampereen Ilves.

Ilves reagoi jo sarjasijoitukseensa ja kauppasi kallispalkkaisen tähtihyökkääjänsä David Nemirovskyn Jokereihin. Huhujen mukaan Ässät olisi toimimassa samoin, jos joukkue häviää lauantain Tappara-kohtaamisensa.

Huhun mukaan joukkueesta olisivat lähdössä hyökkääjät Samu Wesslin ja Markku Tähtinen, jotka ovat olleet patapaitojen ehdotonta eliittiä tällä kaudella. Tähtinen on noussut jopa maajoukkueeseen asti.

Ässien toimitusjohtaja Antti Heikkilä tyrmää huhut.

-Emme todellakaan ole luopumassa Tähtisestä ja Wesslinistä. Olemme pudotuspeliviivasta vain kahdeksan pisteen päässä, Heikkilä sanoo."
 

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tuskinpa vain!

Ässillä on tämänkauden suunnitelmana ollut ainoastaan kehittää pelaajia ym. Ässien tavoite oli tällä kaudella pysyä play-off-viivan tuntumassa. Tavoitteesta ollaan hiukan jäljessä, mutta kahdeksan pistettä ei ole mikään paha! Varsinkaan siinä suhteessa, että sarjaa on pelaamatta Ässien osalta ilmeisesti 32 ottelua.

Toki peli on ollut aika olematonta viimisissä 8:ssa pelissä, mutta uskon ja toivon, ettei Anis ole painamassa mitään paniikkinappulaa!

Tähtisen myynti voi siinä mielessä olla realistinen, jos esim. TPS on hänestä huippusumman luvannut maksaa. Sillä epätodennäköistä on, että Markku haluaa enää ensi vuonna täällä pelata...Raha ratkaisee...

Wesslinin myyntiä ihmettelisin kovasti! Hänellä on sopimus vielä ensi kaudesta. Ja mies ei ole minun mielestäni edes pelannut mitenkään hyvin. Pisteitä on toki syntynyt ihan mukavasti, mutta muuten hän on ollut peleissä melko pimennossa!

Tekisi mieleni haistattaa IS:lle paskat!

Edit. tämän päivän Satakunnan Kansassa Heikkilä sanoo luottavansa täysin Toivolaan, eikä ainakaan valmentajan vaihto tapahdu, mikäli se on Heikkilästä kiinni.
 
Viimeksi muokattu:

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Naurettava väite! Pitää toivoa, ettei tämä IS:n uutinen pidä paikkaansa. Ulkolaisten myynti ehkä juuri ja juuri pitkin hampain saattaa mennä läpi, mutta että omien kasvattien, jotka ovat nousseet loistopelaajiksi alettaisiin kaupittelemaan. Ei ei ja ei. Menee vähän yli ymmärryksen.

Tähtisen pitäminen Porissa saattaa olla suht vaikeata tämän kauden jälkeen, mutta antakaa nyt jumaliste meidän nauttia Porin "waynegretzkyn" otteista edes tämä kausi loppuun. Toivottavasti olen väärässä, ja saadaan Ässät taas playoff-viivan tuntumaan, ensi kaudeksi kunnon pudotuspelisakki kasaan ja Tähtiselle monivuotinen jatko Patapaidassa.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Vaikka Ati onkin osoittautunut yhtä hyväksi seurajohtajaksi kuin bisnesmaailmassakin oli niin ei hän nyt NÄIN tyhmä sentään voi olla.

Jos joukkueen onnistujista luovutaan kesken kauden, minä en jalkaani Isomäen halliin, ainakaan SM-liigan jääkiekko-otteluun laita. Ja uskon että yleisömäärä tulee putoamaan tasolle kausikortit+sata ihmistä eli aika kovasti saavat maksaa pojista jotta tuo kannattaisi. Ja kuten muutkin sanoivat niin omien hyvinonnistuneiden kasvattajien myynti on eri asia kuin alisuorittaneiden ulkomaalaisten.

Porilaiset voisivat silti pikkuhiljaa palkita aikaisempiin kausiin verrattuna todella hyvin taistelleen joukkueen hiukan paremmalla osanotolla.

Tähtistä tuskin näemme ensi kaudella Porissa, mutta kyllä miehelle on annettava täysi tuki loppukaudeksi.

Varsin usein nämä lehdistössä esitetyt jutut ovat pitäneet paikkansa, mutta koska Liesmäki ei asiasta tiennyt mitään niin en usko että asia on ainakaan vielä täyttä totta. Iltasanomilta aika naurettavaa kökköä. Toivottavasti toimittaja tulee esiin lähteineen. TIEDÄN ETTÄ IS:N URHEILULTOIMITUS LUKEE TÄTÄ PALSTAA eli FAK-TO-JA, kiitos. Eikä mitään arvailuja.

Ja jutussa luki että "huhun mukaan"... Mikähän huhu on kyseessä, koska kyllähän huhut täällä liikkuvat ennenkuin pääsevät lehtiin.
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Viestin lähetti pekoni
Ainut poikkeus on jos jostain löytyy vapaana joku helmi, joka on kiinnitettävissä myös tuleviksi kausiksi. Ville Immonen ei sellainen todellakaan ole. Voi olla mahdollisesti hyvä, mutta ei helmi.

TPS teki typerästi hylätessään Vilhon nyt puhumattakaan tavasta, jolla irtisanominen toteutettiin. Fyysisesti hän on paremmassa kunnossa, kuin koskaan ennen. Liika treenaaminen on vaan tukkinut ison miehen jalat täysin. Valmennuksen olisi pitänyt ymmärtää kuunnella pelaajaa, joka jo pitkään sanoi olevansa tukossa. Nyt saatiin, mitä tilattiin, kun joukkueessa parhaan saldon kevään pleijareissa tehnyt kaveri ryssittiin pilalle.

On aivan totta, että Immosen saldo tältä kaudelta on huono, 0+3=3 ei hurraata eikä aaltoja nostata. Väitän kuitenkin, että saatuaan levätä lihaksensa "auki" alkaa pääkin pelata ja Ville voi olla vielä yllättävänkin hyvä jossakin toisessa joukkueessa. Toivon tätä jo Villen itsensä takia, sillä hänellä on taatusti liigassa annettavaa päästessään omalle tasolleen.
 

osa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sport
anis!

jos anis tuollaisen tempun tekee niin mä tuun ja ammun sen! en kyllä usko tuohon. tiedä mistä sitte keksitty jos oikein lehteen pääsny. saapi ny nähdä miten aniksen viiden vuoden projektin käy jos loppukausi sujuu tähä malliin. toivotaan ettei lähetä mihinkään paniikkiratkaisuihin! hyvä alkukausi kertoo kuitenki et saumoja on parempiinki sijoituksiin. jos sitte ens kaudel! taas meni tällaseks.
 

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Näin joulun alla monet Ässä-fanit odottavat lisää jatkosopimuksia varsinkin tärkeämmille pelaajille.

Eli tänne sitten niitä huhuja, sopimusspekulaatiota tms.!

Voinen ensimmäisenä laittaa tuon Rochefort --> Immonen siirtohuhun tähän ketjuun.

Ja myös eräs nimeltämainitsematon vanhahko miesihminen jonka voi päivittäin hallilla pongata kertoi Laamasen tulevan takaisin Ässiin. Mutta tuo kuuluu ennemminkin vitsi-ketjuihin! :D

"Elämme mielenkiintoisia aikoja" :)
 

Karl Benz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tottenham, vuorikauriit ja kiritykit
Ja myös eräs nimeltämainitsematon vanhahko miesihminen jonka voi päivittäin hallilla pongata kertoi Laamasen tulevan takaisin Ässiin. Mutta tuo kuuluu ennemminkin vitsi-ketjuihin! :D[/B]


Kysymyksessä on siis se Laamanen joka lähti Ässistä, koska halusi menestyvään joukkueeseen... No oli miten oli, toivottavasti tämä vitsi ei muutu realiteetiksi. Mitään huhua minulla ei ole, valitettavasti.
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Voi hyvin olla että J-P Tampereelta jonnekin lähtee, mutta luulisin että määränpääksi ei ainakaan Pori muodostu. Viime keväänä heitetyt kommentit ovat ainakin osasyy siihen.

Kyllä kai sitä Laamasen tasoisen puolustajan tänne ottaisi mielellään kuka vaan. Mies toisi ainakin kiekollista varmuutta alakertaan. Ok, Ässien puolustus on tehnyt yllättävän hyvin pisteitä, mutta täysin varma moottori sieltä puuttuu. Laamasen kauttakin ovat henkilökohtaiset ongelmat häirinneet, tiedä sitten miten ne vaikuttavat peliin tällä hetkellä. Lauantaina Tampereella kun olin katsomassa peliä, ei J-P kyllä otteillaan vakuuttanut ollenkaan.
 

Kippari

Jäsen
Suosikkijoukkue
useampiakin
Laamasen siirtymiseen en usko

Laamasen vaisuhkoon tämän kauden peliesityksiin liittyvät muut kuin peliolosuhteet. Mies ei ole kännäri tai narkkari eikä omaa muutenkaan mitään "henkilökohtaisia ongelmia".

Ihmisen elämässä on vain vaiheita, jolloin joutuu miettimään elämää itsessään ja pistää asioita tärkeysjärjestykseen. Jääkiekko ei ole välttämättä se elämän tärkein asia ja annetaanpa Laamaselle pelirauha ilman turhia spekulaatioita. Kysymys on niin vakavista asioista, että pistäisin tämän palstan huhuilta tukkoon!
 

The Rock

Jäsen
J-P Laamanen ja Kipparin jorinat

Viestin lähetti Kippari
Laamasen vaisuhkoon tämän kauden peliesityksiin liittyvät muut kuin peliolosuhteet. Mies ei ole kännäri tai narkkari eikä omaa muutenkaan mitään "henkilökohtaisia ongelmia".

Uskoisin, että suurin osa JA:n lukijoista tietävät mikä Laamasen pelin on sekoittanut sillä Ilves Hockey OY tiedotti asiasta julkisesti aiemmin syksyllä.

Eikö muka perheeseen liittyvät ongelmat ole henk.koht. ongelmia, Kippari?

Viestin lähetti Kippari
Jääkiekko ei ole välttämättä se elämän tärkein asia ja annetaanpa Laamaselle pelirauha ilman turhia spekulaatioita. Kysymys on niin vakavista asioista, että pistäisin tämän palstan huhuilta tukkoon!

Eipä silti kyllä sinä aikaisemminkin olet esittänyt sellaisia väitteitä, että on saanut pitää vatsanpohjasta kiinni kun on naurattanut niin paljon.

Eiköhän hörkkö laittanut ton Laamanen Ässiin-huhun ihan sen takia, koska melkeimpä kaikkia Ilveksen pelaajia on pyöritelty siirtohuhujen kohteena (miinus Helmisen Raipe).

En minä silti usko, että Lamppu Poriin enää palaisi sillä mies antoi sen verran tulikiven katkuisia kommentteja Ässistä lähtönsä jälkeen. Voipi olla sillat aika palaneet Heikkilään ja kumppaneihin.
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Voi meidän Kipparia

Viestin lähetti Kippari
Mies ei ole kännäri tai narkkari eikä omaa muutenkaan mitään "henkilökohtaisia ongelmia".

No niin.. Kuvittelitkos ihan tosissasi että minä luulin Laamasella olevan joitain henkilökohtaisia ongelmia tyyliin päihde -tai huumeongelmat? Raportoit varmasti viestini jo modeillekin..

Kyllä minä tiedän mitä ne Laamasen ongelmat ovat, mielestäni ne voi ihan hyvin mieltää henkilökohtaisiksi ongelmiksi. Kyllä kai perheeseenkin liittyvät asiat ovat omalla tavallaan henkilökohtaisia.
 

Jokke

Jäsen
Huhu

Tämä ei toivottavasti pidä paikkaansa, mutta Peltsi ja/tai Tähtinen saattaa siirtyä HPK:n riveihin. Näin heittelee Sistis tuolla huhuareenan puolessa.

Sitten kyllä menee loputkin katsojat jos näin käy. Missä on se loppuun asti taisteleminen? Minä en ainakaan mene enää yhteenkään otteluun jos näistä herroista jompikumpi lähtee, se on varmaa prkle.

Onpa siinä joululahjaa kannattajille jos näistä huhuista jompikumpi toteutuu.

Hmm, mitähän Ässät hyötyisi tuosta jos Make ja Peltsi siirtyisivät HPK:n riveihin. Ehkä rahaa tulisi, mutta loppukin yleisö katoaa tuollaisen tempun jälkeen ja lipputulot pienenevät entisestään. Vai olisiko kerhosta tulossa joku Porin suuntaan? Vaikka olisi, niin silti Ässäfanit puhisisivat naamat punaisena kahden runkopelaajan häipyessä.

Samalla Ässät todistaisi, että se on jo luopunut viivan yläpuolelle pääsemisestä. Missä on se loppuun saakka luvattu taistelu?

Ja tuskin peliesitykset tuosta ainakaan parantuisivat. Vai miltä kuulostaa ketju Wesslin-Seva-Salonen. Ei millään pahalla Sevaa kohtaan. ;) Kun vielä Sachlkin on poistumassa joukkueesta niin ei hyvää päivää.

Jos tälle linjalle lähdetään niin menköön samantien Langkow ja Wesslinkin jos joku haluaa heidät ostaa. Sama se sitten tuleeko yhtään pisteitä enää loppukaudesta jos kerran luovutetaan. Menköön vaikka konkurssiin koko joukkue jos tämä tälläistä on. Mieluummin sekin kuin jokavuotinen joukkueen tyhjennys ja luovutus. Vaikka sydän onkin padanmuotoinen, niin kaikella on rajansa. Mielestäni viiva ei ole vielä karannut niin kauas, että kannattaisi luovuttaa.

Pyydän anteeksi jo valmiiksi sanojani jos nämä ovatkin ankkoja. ;)

Edit. Lisää tekstiä
 
Viimeksi muokattu:

aaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En usko, että Peltonen lähtee. Tähtinen voi lähteä kun ei sitä pystytä ensi kaudella pitämään...
 

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ei voi olla totta!

Jos tuo huhu pitää paikkansa, niin on Anis taas sellaisen joululahjan meille järkännyt! että hu hu!

nimimerkki pepi oli HPK:n keskustelufoorumissa kertonut, tästä siirrosta. Se minua pelottaakin, sillä hänen huhunsa ovat ennenkin käyneet toteen...

Tähtisen siirto voipi olla ihan mahdollinen, mutta Peltosen lähtöön en voi uskoa! Miehellähän on sopimus jo ensi-kaudesta?

No jäämme pelonsekaisin tuntein odottamaan....:(

Se minua lähinnä ihmetyttää, sillä mitä Ässät tuosta siirrosta hyötyisi?
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
No niin, kerrottakoon nyt tännekin, että laitoin Porin suuntaan sähköpostia. (En Ässien organisaatioon, mutta muuten suhteellisen hyvin asiosita tietävään tahoon.)

Hän ei uskonut kyseiseen siirtoon. Peltonen ei tulisi hänen mukaansa jättämään Poria missään vaiheessa kautta. Tähtinen ehkä myöhemmin, muttei vielä tässä vaiheessa.

Asiasta nyt liikkuu monia huhuja, mutta mikään ei ole vielä varmaa.edit: Ja Huhu-Areenaa ylläpitää minun lisäkseni seitsemän muuta henkilöä, joten jokainen uutinen siellä ei ole automaattisesti minun lisäämäni. Tämä tosin oli, mutta jatkossa ei kannata automaattisesti olettaa meikäläisen olevan kaiken takana. Näin off-topicina, jotta väärinkäsityksiltä vältyttäisiin.
 
Viimeksi muokattu:

Pata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Peltosenkin sopimus kyllä päättyy ensi keväänä, mutta se nyt on selvää, että sen enempää Peltonen kuin Tähtinenkään ei siirry yhtään mihinkään ainakaan ennen kuin sopimusneuvottelut herrojen ja Ässien välillä kaudesta 2003-04 ovat tavalla tai toisella päättyneet. Tiedä sitten onko noita sopimusneuvotteluita vielä edes aloiteltu, mikäli vanhat merkit paikkansa pitää, niin ei ole.

Mika Toivolan jatkosopimusneuvotteluiden yhteydessä on todennäköisesti sovittu jotain senkin suhteen mitä tammikuussa tapahtuu, jos viiva karkaa liian kauas ja yleisöä käy nihkeästi. Tähtinen ja Peltonen lienevät pelaajia, jotka Toivola haluaa ensi kaudenkin joukkueeseensa, ja epäilenkin, että Toivolalle on luvattu, ettei tuollaisia pelaajia pois kaupata. Tietysti tilanne voi muuttua, jos käy aivan selväksi, että Tähtinen ja/tai Peltonen eivät Porissa jatka, silloinhan kauppa olisi periaatteessa järkevää. Mutta siinäkin tapauksessa pidän sitä jokseenkin epätodennäköisenä. Katsotaanpa vuosi taaksepäin: kaikki tiesivät, että Laamanen siirtyy kauden jälkeen Ilvekseen, mutta tammikuussa Ilves halusikin aikaistaa siirtoa ja myös Laamanen tiettävästi olisi mielellään lähtenyt Tampereelle jo silloin. Mutta Ässät ei miestä päästänyt, vaikka muuten aktiivisesti pelaajia muualle pistikin. Mutta vain ulkomaalaisvahvistuksia. Miksi Ässät toimisi tällä kaudella toisin?

No, ehkäpä Laamanenkin olisi viime vuoden tammikuussa saanut siirron Ilvekseen, mikäli Ässät olisi siitä taloudellisesti todella hyötynyt. Laamanen pelaili kuitenkin sen verran pienellä palkalla, että siitä ei suurta säästöä olisi kertynyt, eikä toisaalta Ilveskään varmasti suuria seteleitä tarjonnut. Joten taloudellisesti Ässien ei kannattanut Laamasta päästää. Siinä mielessä Tähtisen ja Peltosen tilanne voi olla hivenen erilainen. Tosin eivät hekään erityisen kovapalkkaisia ole, enkä millään jaksa uskoa, että mikään seura heistäkään maltaita maksaisi, sillä eivät pojat kuitenkaan ole mitään Machuldan kaltaisia mestaruuden sinetöijiä. Ehkä joku HPK tarvitsisi Peltosen kaltaista pelaajaa, mutta sittenkin kyseessä on vain peruspakki, eikä peruspakista lopulta kukaan ala hunajaa vuolemaan. Ja Tähtinen taas on oikein kelpo pelaaja, mutta jos nyt HPK:ta mietitään, niin sinänsä hyvä lisähän hän sinne olisi, mutta varsinaisesti Markku ei toisi Kerhon hyökkäykseen mitään uutta. Jos HPK hyökkääjää havittelee, niin luulisi havittelevan play offseja silmällä pitäen hieman toisen tyylistä kaveria.

Jos joku Tähtisestä jotain hyötyisi ja jotain myös maksaisi, niin eiköhän se silloin olisi sentteripulaa poteva TPS. Sieltä varmaan tarjottaisiin vaihdossa Ville Immosta ja kenties jonkinlaista välirahaakin.

Ässien viime kauden tilanne oli myyntipuuhia ajatellen sikäli otollinen, että nuo alisuorittaneet ja kallispalkkaiset ulkomaalaiset kelpasivat lopulta aika hyvin muihin seuroihin. Jasecko, Lipiansky, Moger ja Perrin olivat ainakin joskus näyttäneet sellaista osaamista, että heitä oli suht helppo kaupata. Ja toisaalta oli helppo havaita jo etukäteen, että Ässien pelillinen taso ei heidän lähdöstään tule mitenkään romahtamaan, sen verran vaisusti herrat olivat kokonaisuudessaa esiintyneet. Shirreffs, Sorokins, Fandul ja Rochefort ovat varmasti pelaajia, joista Ässät olisi tällä kaudella tarvittaessa valmis luopumaan. Heillä taas ei ottajia taida kovin paljoa olla, eikä toisaalta yksikään näistä ole niin kallis kuin viime kauden ulkomaalaiset, joten taloudellinen hyöty jäisi viime vuotista pienemmäksi, vaikka joku heidät haluaisikin.

Eli käytännössä Ässien todellista kauppatavaraa ovat lähinnä vain kolmikko Langkow, Peltonen, Tähtinen. Tuon kolmikon myynnistä Ässät voisi hieman hilloa saadakin .Mutta viime kaudesta poiketen, taloudellisesta hyödystä seuraisi pelillisen tason romahtaminen. Ja siihen Ässät ei tule lähtemään, ei muuten kuin aivan pakkoraossa. Anis Heikkilä on kuitenkin enemmän urheilu- kuin liikemies, joten hän kaiketi katsoo asiaa enemmän, ehkä liikaakin, urheilulliselta kantilta.

Kun tilanne on tämä, en oikein jaksa uskoa, että Ässät myyntipuuhiin lähtisi. Kaiketi toimintaa yritetään tältäkin osin kehittää pitkäjänteiseen suuntaan, eikä siihen silloin välttämättä sovi sellaisten pelaaien kauppaaminen, joita jatkossakin tarvittaisiin. Ellei sitten todella tule se pakkorako. Ja pakkorako olisi tässä tapauksessa kaiketi se, että tauon jälkeisistä tärkeistä peleistä ei tulisi pisteitä, yleisömäärä tipahtaisi pysyvästi alle 3000 ja Langkow, Peltonen sekä Tähtinen ilmoittaisivat, että pataura on tällä erää ohi ja ilmaisisivat vielä halunsa siirtyä jo kesken kauden muualle. Todennäköisyys tuolle pakkoraolle on minusta aika pieni. Vaikka kaikki on tietysti periaatteessa mahdollista.

Jos nyt Sachlin jälkeen vielä jotain liikettä Ässien pukukopista poispäin tapahtuu, niin luulen, että silloin katseet kohdistuvat lähinnä Vjatsheslav Fanduliin ja/tai Richard Rochefortiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös