Ärsyttävin sana tai termi minkä tiedätte?

  • 1 560 035
  • 9 534

Tomppa#74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
ihmelaama kirjoitti:
Pikkuhiljaa on alakanu tuntumaan siltä, että nyky-Suomessa ei saada yhtään tikkua ristiin, eikä pienintäkään risahdusta aikaiseksi ilman jonkinsortin palaveria...

Palaveri on nyky-yhteiskunnan pyörittäjä. Olemme selvästi ruotsalaistuneet tässä asiassa. Modernia toimintaa on pitää kaikesta palaveri ja kysyä kaikkien mielipidettä. Näin sitoutetaan kaikki yhteisymmärryksessä tekemään asioita. Kaikilla on siis huikea päätäntävallan tunne. Paitsi että kohta ei ehdi enää tekemään mitään, kun kaikki aika menee palavereissa tekemisen pohtimiseen ja tekemättä olemien asioiden selittelemiseen.
 

scholl

Jäsen
vintsukka kirjoitti:
Avaudutaanpa tässä ketjussa sen verran, että monet kaverini ovat kritisoineet minua kun käytän vartti-sanaa muissakin merkityksissa kuin ajan määreenä. Varttihan käsittääkseni tarkoittaa neljännestä ja saatan aivan hyvin sanoa "varttilitra" tai vaikka "varttikilometri". Ja tämähän ei ahdasmielisille tovereilleni sovi vaan heidän mielestään vartti tarkoittaa vain ja ainoastaan varttituntia. Mitä ovat kanssapalstalaiset mieltä seikasta?

kyllähän vartti on vartti aina. Jenkkien quarterista voisit käyttää mielestäni hyvin sanaa varttitaala. Samoin kiihdytysajoissa käytetään varttimailia ihan yleisestikin matkaa ilmaisemaan.

Täytyy toki tunnustaa, että esim. 250m on yksinkertaisempi ilmaus kuin varttikilometri. On kuitenkin kyse eksaktista lukuarvosta, eikä paljon hankalammin ilmaistavasta käsitteestä kuten mikä tilanne olisi, jos varttimaili muutettaisiin metreiksi
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
scholl kirjoitti:
kyllähän vartti on vartti aina.

Näin minäkin asian ymmärrän, käytän itsekin toisinaan vintsukan tavoin varttia muussakin tarkoituksessa kuin ilmaisemaan aikaa: varttimaili (joskin harvemmin ja yleensä vain silloin kun puhe on jossain amer.sarjassa esiintyneestä pituusmitasta), varttilitra on hyvin tuttu minulle tms.

Yleisemmin tulee kyllä käytettyä sanaa "neljännes" mutta "vartti" menee siinä sivussa yhtälailla.

vlad.
 

Wille

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
"X ohjaa kiekon maalille", kun X selkeästi laukoo kohti maalia. Kiitos Mertsi.
 

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Ärsyttää suunnattomasti, kun jotkut ihmiset kirjoittavat Jatkoajassa murresanoja: esim. "eessä", kun tarkoittaa suomenkielistä sanaa edessä. Tämä paha tapa tuntuu olevan erityisesti pohjoissuomalaisten ongelmana.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Löytyy seuraavasta pätkästä:
Päätin sellaisen idean tälle, että jokainen, ketä ensimmäisenä vain kerkeää, pistäkööt sopivan ehdokkaan 24 luukkua sisältävään joulukalenteriin jokaisella päivälle aina aattoon asti.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Pittsburgh Penguins, PS Kemi Kings
Suomenkielessa on todella paljon arsyttavia sanoja, jotka muotoutuu ajan mukana. Joskus taas tuntuu, etta parempi kun muuttuu.

Paallimaisena tulee mieleen YLE:n selostajien kayttama 'pelaa keskeen' termina tama tarkoittaa "keskittamista", jalkapallossa tata "keskittamista" tapahtuu kokoajan, mutta ei perkele kun ne pelaajat pelaa keskeen!

No taalla on mainittukin jo nama ihqt ja muut sanat, mutta yksi on ylitse muiden: zidukka! Miksi niinkin hyvasta sanasta kuin SIIDERI, pitaa vakisin vaantaa jotain muuta!
 

Kerouac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Paljonhan näitä on. Tässä nyt muutamia päällimmäisiä:

- Uusliberalismi, jossa, Chomskya lainatakseni, ei ole mitään uutta eikä mitään liberaalia.

- Paska-sanan käyttö adjektiivina.

- Sarkasmi-sanan käyttö, silloin kun tarkoitetaan tyylilajia, josta suomeksi tulisi käyttää sanaa ironia.

- Rasisimi, silloin kuin tarkoitetaan jotakin muuta kuin rotusortua. Ikärasismi nyt klassisimpana esimerkkinä.

Tuollaiset täydelliset ällöttävyydet kuin ihq, sidukka ja niin pois päin nyt ovat niin itsestään selviä ettei niitä tarvitse edes mainita.
 

peikko#13

Jäsen
Kun lukee tämän ketjun läpi niin huomaa, että kannataa pitää turpa kiinni. Joka sana tuntuu enemmän tai vähemmän ärsyttävän jotakuta.
 

Arttu#29

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Sana "Niinku"
Ja tälläiset
"Pelaaja X otti huonoon kohtaan tyhmän jäähyn" Koska voi ottaa HYVÄÄN kohtaan jäähyn?
"maali tuli hyvään aikaan" Koska maali on pahitteeksi?
Nämä olivat ehkä vähän äärimmäisyyksiin vedettyjä.

"Pelataan vain omaa peliä" Aina!
"Viihdyn Suomessa todella hyvin ja voi olla että pelaan täällä (seura X) ensi vuonnakin" Melkein joka ulkomaalaispelaajan vakiovastaus.
"Kyllä niitä kaloja vedessä riittää"
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Arttu#29 kirjoitti:
"Pelaaja X otti huonoon kohtaan tyhmän jäähyn" Koska voi ottaa HYVÄÄN kohtaan jäähyn?
Silloin, kun estää jäähyn arvoisella rikkeellä varman maalin.
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
Murmeli kirjoitti:
Silloin, kun estää jäähyn arvoisella rikkeellä varman maalin.

Eikö tuo enemmänkin ole viisas jäähy, sillä ei se välttämättä tule hyvään kohtaan, vaikka estäisikin maalin. Eli tuossa tapauksessa fiksu rike, mutta mahdollisesti huonoon kohtaan, eli vaikka pelin viimeisellä minuutilla tjsp.
 

brehme_

Jäsen
Suosikkijoukkue
prosenttikiekko
Tämmöttii, simmottii vai sanotaanko ne peräti tämmötteitä ja simmotteita. Helvetin ärsyttäviä. Ei noista turkulaisista aina selvää ota.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
tilliliha kirjoitti:
Tämmöttii, simmottii vai sanotaanko ne peräti tämmötteitä ja simmotteita. Helvetin ärsyttäviä. Ei noista turkulaisista aina selvää ota.
tämmöttii on kyllä älyttömän vanhaa turun murretta,käyttääkö sitä joku vielä... tämmöttii = tällai, ja simottii = sillai, ainakin minun mielestäni.
itseäni aina silloin tällöin ärsyttää stadin slangi, suurimmaksi osaksihan se on pelkkää ruotsia typerästi väännettynä. Toisaalta nää mielipiteet on kuin se kuuluisa persereikä,jokaisella on omansa,ja niiden näyttäminenkään ei aina ole suotavaa. Ja suomen kielen ylivoimaisesti ärsyttävin sana on NIINKU,ainakin kun sen kuulee jonkun nasaaliäänellä puhuvan pissaliisan suusta,ja tietysti vähintään pari kertaa lauseessa.esimerkkinä: "siis niinku mä oon niinku sitä mieltä,et ville valo on niinku niin ihku..." vai onkohan se nyt ihq... prkl.
 

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Arttu#29 kirjoitti:
Sana "Niinku"
"Pelaaja X otti huonoon kohtaan tyhmän jäähyn" Koska voi ottaa HYVÄÄN kohtaan jäähyn?
"

Jos pakki tai karvaaja vetää läpiajoon pääsevältä Selänteeltä tai Salmelaiselta luistimet alta, niin se on kyllä aika hyvään paikkaan. Muuten tuloksena hyvin todennäköiseti olisi maali :)
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Kaikenlainen "vetäminen" alkaa pikkuhiljaa ottamaan kupoliin. Siis "hyvin sä vedät", "mahtava veto" jne. Myös "the" iskettynä kaikenlaisten Penojen ja Pasien eteen on kieltämättä aika raivostuttva tapa toimia.

Joitain muitakin oli, mutta ei nyt vaan tule justiinsa mieleen.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Portfolio

Voi herran jumala minkä työn jouduin tekemään kyseisen sanan eteen. Eilenkin valvoin kahteen asti ja ahkeroin portfolioni eteen, voi helvetti. Mutta tuli siitä kyllä kaikkien aikojen pisin kouluesseeni, pari sataa sivua, kansineen (joita kuustoista kappaletta,kun joka aiheelle oma), lähdeluetteloineen ja liitteineen.
Mutta nyt se on ohi, ja huomenna alkaa joululoma.

Mutta ärsyttävin sana: Portfolio.

Ja lisätään tuohon nyt vielä sen verran, kun kumminkin ihmettelette tuota sivumäärää.
Niin siinä oli kuustoista aihe-aluetta, joissa jokaisesta vähintään viisi korkeintaan viisitoista kysymystä. Sitten kun siitä aloin vastailemaan, niin sitä vain tuli kirjoitettua ja sitten tietenkin käytin aika paljon kuvia, jotka kanssa suurensivat sivumäärää.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
sinikettu kirjoitti:
"Joukkoe", monet kirjoittaa tuolla tavalla sanan joukkue ja se ärsyttää aina yhtä paljon.

Jep. Mistähän ihmeestä tuo kirjoitusasu on kehitetty. Ilmeisesti jollain logiikalla sanasta "joukko".

Mä puhisen aina voimatonta raivoa "joukkoeeseen" törmätessäni.
 
Suosikkijoukkue
Newcastle United, Duane Allman, LP-levyt
Selkeästi oli sitä ja selkeästi oli tätä. Mä oon selkeesti sitä mieltä että.... Vittu, SÄÄ on selkeätä ei mikään muu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös