Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kun ketjussa on jo muutama Äijä henkilöitettty, niin lisätään listaan sitten Klamydia orkesterin solisti Vesku Jokinen.
Veskulla on tissit kuin naisella, voiko äijä olla ihan noin pehmeälihainen kuin Vesku?

Nokitan Charles Bronsonilla, jonka look a like kuulemma kiertelee Porin baareissa. En ole nähnyt, ehkä parempi niin.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nokitan Charles Bronsonilla, jonka look a like kuulemma kiertelee Porin baareissa. En ole nähnyt, ehkä parempi niin.
Vellu Ketola? Mutta itse äijämäisyyteen. Äijät eivät pidä korvakoruja eivätkä muitakaan naisten hepeniä, he laittavat jotain päälle mutta eivät pukeudu ja varovat koskemasta salaattiin. Sukupuoliaktin aikana äijät käskevät partneriaan pitämään itsensä lämpimänä sen ajan kun äijä käy paskalla. Jone Nikula ei ole äijä, sillä äijällä hartiat on leveämmät kuin perse.
 
" Ei oo käyttöä, lähe meneen!"

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mielestäni suuri osa on käsittänyt ihan väärin sen, mitä "äijämäisyys" pitää sisällään. Jostain syystä tässäkin ketjussa moni stereotypioi "äijät" joiksikin junttimaisiksi ja huonokäytöksisiksi sioiksi, joita "äijät" eivät todellakaan ole. "Äijä" kyllä osaa käyttäytyä huonosti mikäli tilanne niin vaatii, mutta yleensä "äijä" on suoranainen herrasmies.

"Äijä" huokuu fyysistä voimaa ja karismaa. "Äijä" on olemukseltaan sellainen, että tiedät voivasti luottaa häneen kuin kallioon, vaikka et olisi ikinä ennen nähnytkään häntä. "Äijän" ei yleensä tarvitse edes korottaa ääntään, saati sitten ryhtyä fyysiseen koitokseen, koska vastapuoli kyllä huomaa jo pelkästä "äijän" rauhallisesta ja vahvasta olemuksesta ettei "äijän" kanssa kannata alkaa painimaan, sillä siinä jää aina kakkoseksi. "Äijä" myös puuttuu tilanteeseen, mikäli näkee tilanteen jossa joku heikompi tulee nilkkien kiusaamaksi. Ei ole merkitystä tunteeko "äijä" tämän heikomman yksilön, hän puolustaa tätä joka tapauksessa. "Äijät" myös tunnistavat toinen toisensa ja tulevat juttuun aina mainiosti, keskinäisen kunnioituksen takia. Siksi kahden "äijän" välisiä koitoksia ei usein nähdä. Mikäli kaksi "äijää" tulevat joskus siihen tilanteeseen, että voimien koitos on välttämätöntä, he vetäytyvät kahdestaan rauhalliseen paikkaan ja selvittävät voittajan siellä kaksistaan. Painin jälkeen "äijät" ovat taas kavereita keskenään ja paha veri on kerralla laskettu pois.

"Äijät" ovat yleensä työn sankareita. Heitä ei kiinnosta olla erikoisemman korkeassa asemassa, vaikka he siihen pystyisivätkin. Itseasiassa "äijää" parempaa johtajaa saa hakea, mutta silti harvoin "äijät" lukevat itseään kovin pitkälle. "Äijälle" on kunnia-asia, että hänen naisensa ja lapsensa saavat elää hyvää ja rauhallista elämää. "Äijä" ei hakkaa naistaan tai lapsiaan. Hän ei ole ikinä juopuneena jälkikasvunsa edessä, vaan on esimerkillinen isä ja painottaa lapsilleen kovan työn ja ahkeruuden merkitystä elämässä. Vaikka "äijä" yleensä saavuttaa ahkeruudellaan hyvän keskiluokkaisen elämän, hän ei retostele saavutuksillaan. "Äijä" esimerkiksi rakentaa yleensä perheelleen talon käytännössä yksin, mutta ei mainitse asiasta kuin korkeintaan ohimennen ja vähätellen.

"Äijien" ystävät ovat yleensä ylpeitä siitä että kuuluvat tämän lähipiiriin. Selän takana "äijää" kehutaan uskollisimmaksi ystäväksi mitä maa päällään kantaa ja kovimmaksi työmieheksi koskaan. "Äijä" auttaa ystäviään aina, mikäli nämä jotain apua tarvitsevat, eikä "äijä" pyydä ikinä maksua tai vastapalvelusta avustaan. "Äijän" mielestä on luonnollista että ystäviä autetaan, vaikka "äijä" itse ei usein apua pyydäkään.

"Äijät" ovat usein fyysisesti vahvoja, sillä raskaan työn lisäksi heillä on tapana harrastaa myös urheilua. Voimailulajit ovat erityisesti "äijien" suosimia, mutta myös pallopelit, itsepuolustuslajit, uinti, lenkkeily, pyöräily, ym. on suosittua. "Äijät" myös pitävät hyvästä ruaasta ja juomasta. "Äijien" perusravintoon kuuluu kunnon suomalainen kotiruoka, liha-peruna-ruisleipä-akselilla. Salaatteja "äijät" eivät aina mukisematta niele, mutta syövät niitä kuitenkin. "Äijien" lempijuomia alkoholien suhteen ovat ehdottomasti oluet ja joskus myös viskit. "Äijät" ovat kuitenkin suvaitsevaisia ravinnon suhteen ja syövät tilanteen niin vaatiessa lähes mitä tahansa ja yleensä suurina annoksina.

"Äijien" ajatusmaailma on yleensä hieman vanhakantainen, mutta kuitenkin suht suvaitsevainen. "Äijät" ovat huolissaan kotimaansa tulevaisuudesta ja siitä, millaisen maailman heidän lapsensa saavat. "Äijät" eivät vihaa mitään ihmisryhmää, edes homoja tai maahanmuuttajia, vaikka "äijien" reaktiot ehkä antavatkin joillekuille väärän käsityksen siitä, että "äijät" suhtautuisivat vähemmistöihin jotenkin alistavasti. Ainoastaan mustalaiset ovat sellainen ryhmä, joiden katoamista "äijät" salaa toivovat. Yleensä "äijät" kuitenkin suhtautuvat vähemmistöihin varsin luonnikkaasti, varsinkin yksilötasolla, vaikka suhtautuminen esim. homoihin saattaakin olla hieman "äijämäisen" naureskelevaa.

"Äijien" elämä, työ, harrastukset ja elämäntavat ovat yleensä yhdessä sen verran raskaat, että "äijät" kuolevat suht nuorina. Raskaat työt ja harrastukset käyvät nivelien, sydämen ja verisuonten päälle. Usein "äijän" elämä loppuu äkilliseen kohtaukseen pian eläkkeelle siirtymisen jälkeen. Joskus jopa jo viidenkympin tienoilla. "Äijä" ei pelkää kuolemaa, vaan suhtautuu sen tuloon arkisesti ja leppoisasti. "Äijä" voi uskoa Jumalaan tai olla uskomatta, "äijillä" ei ole yhteistä näkemystä tästä asiasta. "Äijää" harmittaa kuolemassa vain se, ettei hän voi olla jälkikasvunsa apuna pidempään. Mikäli "äijä" tietää loppunsa tulevan jo etukäteen, esim. pitkäaikaisen sairauden seurauksena, hän järjestää elinaikanaan asiat niin, ettei läheisille johdu hänen lähdöstään turhaa vaivaa. Hän hoitaa hautaukset ja muut asiaan liittyvät pikkuseikat valmiiksi jo hyvissä ajoin, että kuolon tullessa homma sujuu vaivattomasti. Myös perintöasiat hän selvittää mahdollisimman tarkoin, ettei puolisolle ja jälkikasvulle tule asiasta harmaita hiuksia "äijän" lähdön jälkeen. Kun "äijä" on vihdoin kuollut, hänen ystävänsä ja perheensä muistavat "äijän" elämänsä loppuun asti. "Äijästä" puhutaan vielä vuosia hänen kuolemansa jälkeen ja puheessa kuuluu aina tietty rakkaus ja syvä kunnioitus "äijää" ja "äijän" saavutuksia kohtaan.

Voisi siis sanoa, että "äijä" on eräänlainen klassinen esimerkki kunnollisesta miehestä. "Äijämäisyys" ei ole kännissä räyhäämistä ja sikailua, miksi sen jostain syystä nykypäivänä moni mieltää. "Äijämäisyys" on esimerkillisyyttä parhaimmillaan. "Äijät" ovat niitä, joita on syytä katsoa ylöspäin. Toivoa sopii että edes jotkut nuoret miehet tältäkin palstalta tekisivät parhaansa sen eteen, että heitä voisi vielä joskus sanoa "äijäksi" sanan varsinaisessa merkityksessä.
 
Olin paikalla pyhässä Isomäen jäähallissa 24.4.2013, kun se tapahtui.
- Olen verrannut Poria joskus Kanadan Torontoon. Yleisö hallissa on erittäin raadollista ja asiantuntevaa. Heille ei tarvitse selittää mitään. He tietävät itsekin, että Pori on Suomen kovin urheilukaupunki. - Karri Kivi, SK 14.10.2016
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, Tampereen Ilves
- Sanoo naista akaksi tai ämmäksi
En nyt uskalla tässä itseäni "äijäksi" lokeroimaan, mutta tuosta tuli mieleeni 10v. jatkunut parisuhteeni vaimooni. Poislukematta paria ekaa vuotta tuosta yhteiselosta, oli hän puhelimessani nimellä: "M". Tuosta tuli kuittia niin vaimon taholta kuin lähipiiristäkin, mutta nimi pysyi. Hän on nykyään ex-vaimoni...

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
 

Plätsis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Seppo Räty, Kimmo Kinnunen, Mika Halvari, Arsi Harju ja useimmat muut 80-90-luvun keihäänheittäjät. Jostain syystä tulee myös mieleen Päivi Alafrantti, ehkä se johtuu tuosta sukunimestä. Siinä on jotain äijää. Sitten vielä Antti Kasvio.

Aiemmin sanottu Juha Mieto myös.

Nauravalla sialla oli aika hyvä kuvaus.
 
Tämä allekirjiotus ei uudistu.

Rocco

Jäsen
Äijäporukassa kaljan juominen ja piereskely. Sitä ei voita mikään.
 
"Aina nähdessäni kaljupäisen ihmisen, mietin lusikkaa ja miten sillä napsautan keitetyn kananmunan rikki."
- SamSpade

julle-jr

Jäsen
"Äijät" ovat yleensä työn sankareita. Heitä ei kiinnosta olla erikoisemman korkeassa asemassa, vaikka he siihen pystyisivätkin. Itseasiassa "äijää" parempaa johtajaa saa hakea, mutta silti harvoin "äijät" lukevat itseään kovin pitkälle.

....

"Äijät" ovat huolissaan kotimaansa tulevaisuudesta ja siitä, millaisen maailman heidän lapsensa saavat.
Jos äijät ovat huolissaan kotimaansa tulevaisuudesta jne., niin miksi he sitten eivät ole kiinnostuneita olemaan korkeassa asemassa, eli eivät ole halukkaita ns. tarttumaan puikkoihin ja ohjaamaan maata kaikin voimin parhaimpaan mahdolliseen suuntaan, vaikka siihen ilmeisesti pystyisivätkin? Eli ovatko äijät pohjimmiltaan vain muka-huolestuneita maailman menosta ja tulevaisuudesta, mutta sitten kun pitäisi oikeasti pistää itsensä likoon ja asiat järjestykseen, niin paetaan rakentamaan jotain mökkiä?
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tätä ketjua selaillessani tuli mieleen että tämän voisi hyvin yhdistää Junttimaisinta mitä tiedät -ketjuun. Sisältö hyvin pitkälti samaa.
 
"Osallistun vain arvontaan"

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jos äijät ovat huolissaan kotimaansa tulevaisuudesta jne., niin miksi he sitten eivät ole kiinnostuneita olemaan korkeassa asemassa, eli eivät ole halukkaita ns. tarttumaan puikkoihin ja ohjaamaan maata kaikin voimin parhaimpaan mahdolliseen suuntaan, vaikka siihen ilmeisesti pystyisivätkin? Eli ovatko äijät pohjimmiltaan vain muka-huolestuneita maailman menosta ja tulevaisuudesta, mutta sitten kun pitäisi oikeasti pistää itsensä likoon ja asiat järjestykseen, niin paetaan rakentamaan jotain mökkiä?
Sinäpäs tosikko olet :) Noh, "äijiähän" ei, niinkuin sanottua, kiinnosta sen suurempi vallan tai maallisen mammonan tavoittelu. "Äijä" on tyytyväinen omaan pieneen osaansa maailmassa ja jättää vallantavoittelun niille, joita valta suuresti kiehtoo. Tämä onkin kenties yksi suurimmista virheistä maailmassa, sillä mikäli "äijät" hakeutuisivat johtaviin asemiin, olisi maailma valtavasti parempi paikka elää. "Äijä" ei kuitenkaan tarvitse valtaa tai mammonaa, lähipiiri ymmärtää hänen suuruutensa ja viisautensa muutenkin. Lisäksi "äijä" ei yleensäkään pidä siitä, että on huomion keskipisteenä. Vastuunpakoilusta ei "äijää" voi syyttää ikinä, sillä "äijä" hoitaa joka ainoan kohdalleen osuvan työn ja velvollisuuden aina niin hyvin kuin vain osaa ja pystyy. Maailman asioista voi toki olla huolissaan sellainenkin henkilö, joka ei väkipakolla itseään tunge kabinetteihin poliitikkojen, lobbareiden ja muiden selkärangattomien seuraksi.

Mikäli pikkupomolle sattuu "äijä" alaiseksi, on "äijä" esimiehelle painonsa arvoinen kultaa ahkeruutensa ja osaamisensa takia. "Äijä" on myös firmassa yleensä se todellinen johtohahmo, jota muu työväki kuuntelee ennemmin kuin pikkupomoa. Siksi "äijä" voi olla myös pikkupomon pahin painajainen, mikäli siis pikkupomo sattuu olemaan heikommasta aineksesta tehty ruskean kielen avulla uransa luonut tusina-insinööri. "Äijä" huomaa "tusina-inssin" heikkouden väistämättä ja niin ollen heikolla itsetunnolla varustettu pikkupomo voikin olla vaikeuksissa sen kanssa, että hänellä on alaisenaan itseään huomattavasti pätevämpi "äijä". "Äijä" ei tästä asiasta numeroa tee, mutta pikkupomoa tämä tosiasia riepoo kuin pahin painajainen. Useimmiten ratkaisuna on se, että pikkupomo vaihtaa firmaa, ainakin siinä tapauksessa mikäli pikkupomon isompi pomo on tietoinen firmassa työskentelevästä "äijästä". Mikäli taas ruskeakielinen pikkupomo saa käärmeiltyä asiat niin, että "äijä" laitetaan kilometritehtaalle, tulee ennemmin tai myöhemmin firmassa eteen tilanne, jossa huomataan että "äijä" tosiaan oli korvaamaton työmies. "Äijää" moiset tilanteet eivät yleensä paljoa heilauta, sillä hän löytää uuden työn nopeasti. Lisäksi "äijillä" on yleensä hyvät verkostot, joiden avulla he löytävät nopeasti miellyttävää puuhaa itselleen.

Puscutractori sanoi:
Tässä viestissä tuli hienosti esiin kaikki olennainen. Taidat olla äijä itsekin.
En voi itse väittää moinen olevani, mutta yritän parhaani mukaan elää elämäni niin, että minusta vielä jonain päivänä "äijä" tulisi :)
 
Olin paikalla pyhässä Isomäen jäähallissa 24.4.2013, kun se tapahtui.
- Olen verrannut Poria joskus Kanadan Torontoon. Yleisö hallissa on erittäin raadollista ja asiantuntevaa. Heille ei tarvitse selittää mitään. He tietävät itsekin, että Pori on Suomen kovin urheilukaupunki. - Karri Kivi, SK 14.10.2016

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin iso penis, että muut äijät hiljenevät saunassa ja tuntevat jopa pelonsekaista kunnioitusta tuota mörssäriä kohtaan.
 
KHL:ssä haisee kaali ja sen syömisestä tapahtuvat jälkipäästöt. Jotkut haluavat sinne silti.

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura
Roger Moore. Siis se näyttelijä, en osaa itsestäni sanoa. Enkä voi antaa objektiivista lausuntoa.
 
Pedon rinnassa on sydän ikiroutainen

BANZAI!

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Niin iso penis, että muut äijät hiljenevät saunassa ja tuntevat jopa pelonsekaista kunnioitusta tuota mörssäriä kohtaan.
Varsinkin jos jättiheijari seistä sojottaa kohti kattoa ja sykähtelee itsekseen, samalla kun "äijä" virnuilee irstaasti ja tuijottaa sekä kulliaan että muita miehiä.

Vai oliko tämä sittenkin junttimaiseen tai hinttimäiseen ketjuun kuuluva ilmiö?

Puolalaiset laiturit ovat äijämäisintä mitä on olemassa, laituri on puolaksi molo. Sopotissakin on Molo, joka on yli 500 metriä ja pisin puulaituri koko Euroopassa. Ei toki pisin laituri, mutta pisin puulaituri. Se vastaa heittämällä tuota saunassa olevan äijän jättimulkkua, jota kohtaan muut tuntevat pelonsekaista kunnioitusta. Eivät yllä suomalaiset mattolaiturit samoille metriluvuille, eivät lähellekään.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Puolalaiset laiturit ovat äijämäisintä mitä on olemassa, laituri on puolaksi molo. Sopotissakin on Molo, joka on yli 500 metriä ja pisin puulaituri koko Euroopassa. Ei toki pisin laituri, mutta pisin puulaituri. Se vastaa heittämällä tuota saunassa olevan äijän jättimulkkua, jota kohtaan muut tuntevat pelonsekaista kunnioitusta. Eivät yllä suomalaiset mattolaiturit samoille metriluvuille, eivät lähellekään.
Niinhän ne pyykkärieukot kertoilevat. Laituritkin pitää tuoda ulkomailta viemään meidän matot, saatana!
 
KHL:ssä haisee kaali ja sen syömisestä tapahtuvat jälkipäästöt. Jotkut haluavat sinne silti.

Nerozki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Man Utd, Sotkamon Jymy
"Äijää" on se, että kantaa vastuunsa teoista ja sanoistaan. Tekee sen mitä lupaa ja auttaa muitakin, jos on mahdollisuus ja jaksaa. "Äijää" on myös pystyä auttamaan asiallisesti toista, jos joku pyytää jossain asiassa apua tai miten se kannattaisi tehdä. "Äijää" on kunnioittaa toisia ja pystyä myös pyytää apua, jos on sen tarve.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Äijä on rehellinen mies, johon voi luottaa. Äijä ei ole naisen tossun alla. Äijä on kiinnostunut äijämäisistä asioista ja sisimmissään tuntee olevansa tosimies, eikä mikään fruittari, hipsteri tai larppaava nörtti.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
"I'll put on a show. Watch me on YouTube" -Trevor Gillies
”Ei mikään naurettava Ilmalan Puuhamaa, vaan perinteistä DDR-tunnelmaa ja lätkää. Tosin kaipaan aikoja, jolloin toppatakkiset äijät tupakoivat seisomakatsomossa, finninaamat huusivat popkornia ja IFK sai taklata.” -Riku Rantala Helsingin Jäähallista

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Selkärangallinen, joka ei ole sossun, eikä tossun alla. Itsemääräämisoikeus on edellytys.
 
Tänään IFK:ssa alkaa uusi aika, Tom Nybondas 03.04.14
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy