Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Äijät on vähintään nelikymppisiä miestenköriläitä. Jos pitäisi nimetä jatkoajan äijä, niin valintani olisi Vanha Len. Vähän rasvainen puolipitkä tukka, tatskat olkapäillä, farkku / nahkatakki, elämää kokenut katse päällä.

e: siis kuviteltuna herran V.Len profiili
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Äijämäistä on hyvä itsetunto, niin hyvä että menee Pridekulkueeseen marssiin heterona tasa-arvon puolesta.

Se vaatii munaa ja äijämäisyyttä.
 
Tulevaisuus on toivoa täynnä

-Share Ilves-

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet
- Äijjä ei koskaan osta vaatteitaan jostain H&M hurri puodista, vaan Prismasta tai Tokmannilta
Höpöhöpö, vaikka hintti olenkin olkalaukkuineni ja säärikarvojen ajeluineni, tosi äijä ostaa vaatteensa Varustelekasta. Susipaita päällä vähintään, "Soumi"-paita käy myös, tällöin Äijä osoittaa samalla huumorintajunsa vaikka pitääkin sitä leijona-kaulaketjua kaulassaan.

Äijä juo vain Karjalaa, Koffia tai Olvia. Lapin kulta on kusta. Siideri on paskaa. Hienot vitun oluet on joillekin hipstamereille, joista äijä ei tiedä mitään muuta kuin ne tulee jostakin etelästä ja leviävät yliopistokaupunkeihin parin vuoden viiveellä. Yliopistokaupunkeja Äijä ei kuitenkaan tunne. Vielä vähemmän tuntee itsensä kotoisaksi sellaisissa, varsinkaan jos niitä vitun opiskelijavihervassarivitunkukkahattutätityttöpoikia on lähellä.
 
JYP on seura, jota kannatan.

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Äijämäistä on hyvä itsetunto, niin hyvä että menee Pridekulkueeseen marssiin heterona tasa-arvon puolesta.

Se vaatii munaa ja äijämäisyyttä.
Tuo on kyllä hyvä pointti tähän keskusteluun.

Samoin nyky-äijät uskaltavat jo myöntää, jos on henkisesti liian vaikeaa ja osaavat hakevat ammattiapua esim mielenterveyden horjuessa. Perisuomalaisessa jurossa äijäkulttuurissa kun aiemmin oman heikkouden myöntäminen on ollut yhtäkuin henkinen konkurssi ja usein myös itsemurha.

Enää ei ole samanalainen häpeä, jos ns kulissit pettää. On jopa terveellistä, että äijämäisyyden kliseiset määritelmät rapistuvat ja tilalle saadaan uudenlaisia näkemyksiä.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Jos henkilöidä pitää niin Archie Bunker, vaikka fiktiivinen hahmo onkin.
Sekin pitää muistaa että "Äijä" ja "Mies" eivät ole sama asia. Itse arvostan hyvin korkealle ne muutamat tuntemani henkilöt, joita voi sanoa Mieheksi.
 
Hakali!

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuo Jonen ja Hynysen äijjyys on taas kerran ymmärretty täydellisesti väärin... He nimittäin itsekin tajuavat olevansa pelkkiä tissiposkia. Ne vieraat heidän ohjemassa, ne oli Äijiä ja isolla kirjoitettuna...

Itsekin kuvittelen olevain jotain. Iso ukko(yli 190cm/110kg kalju ja parta) mutta lapanen mika lapanen... Ja vielä vasemman käden lapanen...
 
Olla ihminen, siinäpä työ...

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikka mä olen täällä joskus Jone Nikulaa moittinut, on hänessä kuitenkin paljon äijämäisiä piirteitä. Mutta miksi ihmeessä se seurusteli sen yhden aikuispissiksen kanssa. Vei kyllä ison osan sen miehen uskottavuudesta. Mutta sitä toista, Nynny-Hynystä, tuskin edes sen fanitkaan kehtaavat väittää äijämäiseksi.

Ja joku puhui jotain Varustelekasta, mutta en tiedä oliko se vaan vitsi. Tosin saa sieltä tyylikkäitäkin vaatteita, mutta mulle vaan tulee ensimmäisenä mieleen joku maiharit + reisitaskuhousut + pilotti -yhdistelmä jonkun nolon bodarin päällä, jonka kaljua peittää sellainen pieni musta pipo.

...ja äijä osaa myös tirauttaa ilon tai vitutuksen kyyneleet.
Joo totta, mutta toisaalta eihän kaikkia miehiä itketä ollenkaan. Ja siinäkin on ero itkeekö vai että edes itkettää.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Minulle tulee äijä-sanasta positiivinen mielikuva, toisin kuin ilmeisen monelle kirjoittajalle. "Mitä äijä?"Eikä ole. Nikula haluaisi olla äijä. Äijä puolestaan ei halua olla äijä, koska koko asia on herttaisen yhdentekevä hänelle. Äijä ei myöskään anna yhtään haastattelua yhdellekään medialle, eikä etenkään istu päiviä puhumassa paskaa radiossa. Trukkikuski on ehkä äijin ammatti.

Noin muuten äijämäisintä on kyykätä sellaisilla painoilla, että tanko taipuu. Äijä ei.
Jos ei viestini kontekstista selvinnyt muuten, niin Jone ei todellakaan ole mielestäni äijä, vaan sellainen, joka esittää kovasti Äijää ja pitää naamaa norsunvitulla aina valokuvaajan nähdessään, koska hänen pitää olla niin Äijä isollä Ä:llä. Tai sitten hän ei vain kehtaa pitää silmälaseja (koska hänen mielestään Äijä ei pidä laseja) ja siristelee likinäköisenä kameralle, jolloin ilme muuttuu nyrpeän ylimieliseksi.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Varustelekasta saa muutamia käyttökelpoisiakin vaatteita. Natsiupseerin nahkamantteli on sellainen, vaikka raskas ja kohtalaisen hintavakin. Mutta on se sentään natsimantteli, repro tietysti, mutta kuten originaali.
 
Ancylusjärven jää, on taakse jäänyttä elämää.

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Varustelekasta saa muutamia käyttökelpoisiakin vaatteita. Natsiupseerin nahkamantteli on sellainen, vaikka raskas ja kohtalaisen hintavakin. Mutta on se sentään natsimantteli, repro tietysti, mutta kuten originaali.
Varustelekasta saa kaikenlaista, kuten Jatkis-foorumeilla jo aiemmin esiintyneen Soumi-paidan. Tämän päällä pitäminen olisi ehdottomasti äijämäistä. Kuvissa esiintyvä Arman Alizad täyttää äijä-kriteerit.

Mutta mikään ei tietystikään voita natsimanttelia. Sen edessä kuuluu itkeä, nuolla vittu ja vetää käteen, ja natsiupseerina tehdä ne kaikki kuten Pekka Siitoinkin. Siitä Saatana tykkää. Joka mies ylös!

Siitoimesta puheen ollen, legendaarinen Sieg Heil Suomi -dokumentti on nyt vihdoin nähtävissä kokonaisuudessaan YouTubessa. Kansallisen Liittoneuvoston johtajien kokouksessa äijämäisyyskin saavuttaa uuden, surrealistisen tason. Hellvetin hyvä!
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Äijä tietää myös, että hänellä on huono naismaku, jos hänen naisensa sanoo yllä mainitun fraasin.
Niin...yleensähän naiset suputtavat korvaan sitä inflaation kärsinyttä lausetta "mä rakastan sua".
 
Kaikki on sallittu sodassa ja rakkaudessa. Paitsi sodassa rakkaus ja rakkaudessa sota. -Juice Leskinen

Falling Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Coyotes
Äijän tunnistaa ja haistaa helposti katukuvassa:

- äijä peseytyy pari kertaa viikossa
- äijällä on kahdet päällysvaatteet, ostettu halpamarketista, jotka muija pesee kerran viikossa. Värivaihtoehtoja on tummansininen, harmaa, ruskea ja tummanvihreä
-äijä ei pese käsiä käydessään vessassa, eikä persettäkään pyyhitä kuin hätätapauksessa huolimattomasti
- äijä ei aja karvojaan kuin sunnuntaisin
- äijä ei osaa tehdä ruokaa, vain uunilenkki ja valmishernekeitto onnistuu hätätapauksessa
- äijä juo vain kaljaa ja kirkasta viinaa, raakana tietysti
- äijällä on iso maha
- äijä puhuu isolla äänellä, mielellään murahdellen, lyhyitä lauseita
- äijä on duunari, tekee kasinelosta ja ryyppää viikonloput
- äijä ei käy ravintoloissa, vaan räkälöissä, jossa kohtaa lajitovereitaan ja yrittää iskeä itsesäälikaraokea vetäviä pubiruusuja
- äijä on urheillut nuorempana vähän vaatimattomammin tuloksin. On kuitenkin kova penkkiurheilija ja puheissaan tekisi kaiken paremmin ja antaa palautetta kovin sanoin
- äijä kiroilee tehostaakseen sanomaansa
- äijällä on huono käsiala
 
"Ei muuten menny ohi se laukaus, vaan oli Nielsenin loistava torjunta" kommentaattori Heikki Kauhanen selostaja Ripa Leinolle 6.4.2013.

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jos "äijä" käsitetään enemmän positiivisena kuin negatiivisena, liitän minäkin käsitteen enemmän henkisiin kuin fyysisiin ominaisuuksiin. Kunnon äijä kestää painetta, pystyy tekemään kovia päätöksiä ja uskaltaa sanoa asiat niin kuin ovat silloin kun sitä tarvitaan. Äijä on myös sitkeä eli kerran päätöksen tehtyään ei helposti hellitä vaan painaa tavoitteeseen. Tarpeen mukaan äijältä löytyy myös joustoa ja oveluutta: esteet voi myös kiertää, aina ei tarvitse puskea läpi. Todellinen äijä pystyy myöntämään virheensä ja tunnustamaan omat rajansa silloin kun on pakko.

Aina parempi jos kuvatut ominaisuudet liittyvät myös äijämäiseen ulkomuotoon vaikka yleisesti ottaen nämä toinen toisiaan muistuttavat "äijien äijät" ovatkin aika koomisia.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Äijämäistä on ennakkoluuloton asenne kaikkea ja kaikkia vastaan mutta jättää naisten hakkaamiset väliin. Esim. luodin eteen heittäytymistä voisi pitää äijämittarina. Se että esittää kovista ei tee kovaa jätkää, kuten esim. Jone Nikula.
 
"Laugh and the world laughs with you. Weep and you weep alone." - Oldboy

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Juha Mieto on aika äijjämäinen. Olemukseltaan.
 
8, 91,1 & 99 = Arvostan
"During your life, never stop dreaming. No one can take away your dreams"
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Kun ketjussa on jo muutama Äijä henkilöitettty, niin lisätään listaan sitten Klamydia orkesterin solisti Vesku Jokinen.
 
Ässät: Mielikuvitukseton ja muistuttaa lähinnä ydinpommista nousevaa sienipilveä.

Räpylätassu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Avs, suomalaiset NHL:ssä ja KHL:ssä
Jason Momoa ( jason momoa - Google-haku ) on äijistä äijin. Löytyy jopa jonkinlainen taisteluarpi tuossa silmän päällä, onko mitään äijämäisempää olemassa?
 
Are lobsters mermaids to scorpions? The truth is out there.
Always be yourself. Unless you can be the Batman. Then always be the Batman.

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Jason Momoa ( jason momoa - Google-haku ) on äijistä äijin. Löytyy jopa jonkinlainen taisteluarpi tuossa silmän päällä, onko mitään äijämäisempää olemassa?
Tämä äijistä äijin on toiminut miesmallina ja näytellyt pitkään sikäläisessä Baywatchin versiossa. Tämä tiputtaa äijäpisteitä olennaisesti.

Hänellä oli aikanaan myös rastat, sekin tiputtaa pisteitä. Rastat ovat huumehörhöille tai ihmisille, jotka eivät osaa huolehtia henkilökohtaisesta hygieniastaan ja pestä hiuksiaan ennen kuin ne menevät takkuun. Pilvi palaa reggaen tahdissa ja Haile Selassie on palvonnan kohteena. Äijäpisteet karisevat rastoista, se on selvä.

Plussa Momoalle rastojen leikkaamisesta ja Conan-tukan kasvattamisesta. Myös parta Khal Drogon roolissa antoi äijäpisteitä, Khal Drogon hahmo oli äijämäisistä äijämäisin Game of Thrones -sarjassa, joka on itsessään äijämäinen.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy