Liigan erotuomaritoiminta – ajatuksia ja kehittämisideoita

  • 2 114 284
  • 14 397
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jokaisen vihellyksen jälkeen asia puoluettoman raadin ratkaistavaksi. Peli kestää 6-9 tuntia, mutta lähes virheetöntä tuomareiden osalta. Helppoa ja näppärää.
Tuomaritkin ovat, kuulemma, ihmisiä. Inhimilliset virheet ovat aivan normaaleja. Jokaisella, se kuuluu urheiluun.

Noinhan mää just tarkoitin, juu. Miks pitää heittää lekkeriks heti asiallinen kommentti? Väsynyttä..
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tasan meni väärät vihellykset pitkässä sarjassa = parempi voitti eli turha inistä. Kärppäfanit näköjään sitä mieltä, että jokainen potentiaalinen jäähytilanne pitäisi tarkistaa videotuomarilta. Muuta mahdollisuutta ei ole sille, että virhevihellyksiä ei tulisi - peli on tähän niin nopeatempoinen.
 
Liigassahan annetaan AINA jäähy jos joku loukkaantuu. Täysin puhtaasta taklauksesta lähdetään istumaan jos taklattava loukkaantuu. Nyt joku putosi jäähän kasvojaan pidellen -> käsi nousi, se että kärppä -pelaaja sai kakkosen oli tuomarin hätäinen päätös. Näitä sattuu, mutta minkäs teet. On niitä sattunut ennenkin. Aivan oikea tuomio tuossa tilanteessa, kuten usea Kärppäfanikin on myöntänyt vastaavissa tapauksssa.
Oululaisten on turha itkeä. HPK voitti ja teki sellaisen sankaritarinan, että oksat pois. Olsuhteisiin ja materiaan nähden Kärpät teki yhden naurettavimmista mahalaskuista Ässien ohella tällä kaudella.
Miten voi olla oikea tuomio kun kyseessä ei ollut mitään rikettä vaan päähän huitoi HPKn Lucenius? Tuo vertaus taklaukseen toimisi silloin jos kyseisessä tilanteessa esimerkiksi Kärppien pelaaja taklaisi Kärppien pelaajaa joka loukkaantuisi, ja HPK saisi tästä jäähyn.

Tämä oli aika hyvä keskustelun päätös. Luonnollisesti jatkoajalla vihelletty korkea maila tilanteesta, josta ei voi lopulta tietää, kenen maila kasvoihin osui, harmittaa hävinnyttä osapuolta. Aika kuivaa on (Epätietoisen lainaamaan viestiin siis viittaus) luulla, että tuo jotenkin vähentäisi HPK:n juhlintaa tai voiton arvoa.

Pelaajatkin tietävät...

Pelaajat joskus jopa korostavat rikettä, jotta saisivat edun (ylivoiman) ja mahdollisuuden ratkaista ottelu/sarja/mestaruus/mitä tahansa. Tuossa ei korostettu, mutta on vaikea tosiaan sanoa, oliko maila HPK- vai kärppäpelaajan. Jää nyt silti sivuseikaksi, kuten lainaamastani Epätietoisen viestistäkin kävi ilmi.

Kaiken takana on toki sanottava, että varsinkin haastot ja haastojen varahaastot maalivahtitulkintoineen jätti tuomaripeliin kehittymisen varaa. Silti isossa kuvassa finalistit voivat onnitella sekä toisiaan että itseään. Nähtiin tuntumalla sanottuna komein finaalisarja muutamaan vuoteen, vaikkei niissäkään nyt älyttömän isoa vikaa ollut.

Kesää kohti, pipo vaan päähän, jos ulos menee. On sen verran kylmä vielä.
Ei ole hankala tietää kenen maila osui, eikä tilanteessa ole mitään tulkinnanvaraisuutta. Heponiemen maila ei käy lähelläkään Frimanin päätä. Tuomari viheltää jäähyn oletukseen perustuen kun huomaa, että Frimania sattui. Se on aina väärä tapa toimia eikä sitä voi puolustella millään.

Tasan meni väärät vihellykset pitkässä sarjassa = parempi voitti eli turha inistä. Kärppäfanit näköjään sitä mieltä, että jokainen potentiaalinen jäähytilanne pitäisi tarkistaa videotuomarilta. Muuta mahdollisuutta ei ole sille, että virhevihellyksiä ei tulisi - peli on tähän niin nopeatempoinen.
Vaikken kärppäfani olekaan niin ymmärtäisin tällaiset kirjoitukset jos kyseessä olisi jotenkin tulkinnanvarainen tilanne tai linjasta poikkeava jäähy ja sellaisesta tilanteesta valitettaisiin. Tuolloin voisi edes sanoa, että Heponiemi olisi voinut pelata tilanteen toisin yms. Nyt kuitenkin sai jäähyn tilanteesta johon ei voinut itse vaikuttaa. Ei kaikki tilanteita tarvi videolta tarkistaa, riittää kun tuomarit viheltävät sellaiset joissa tietävät varmasti rikkeen tapahtuneen.
 

Valou

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos mestaruus ratkeaa yksiselitteisiin tuomarin virheeseen, niin ehkä mestaruudella ei ole niin paljon arvoa? Kuunteli Laatikaisenkin haastattelua, niin HPK:n pelaajat myös tietävät tämän.

Toki HPK olisi voinut voittaa mestaruuden muutenkin, mutta todennäköisemmin se olisi ollut Kärpät.
Tämä on kyllä todella mielenkiintoista luettavaa. Voisitko analysoida vielä pari riviä?

Tuomarivirhehän se oli, mutta koittakaa päästä yli. Näitä tapahtuu kauden aikana useita.
 

julle-jr

Jäsen
Tasan meni väärät vihellykset pitkässä sarjassa = parempi voitti eli turha inistä. Kärppäfanit näköjään sitä mieltä, että jokainen potentiaalinen jäähytilanne pitäisi tarkistaa videotuomarilta. Muuta mahdollisuutta ei ole sille, että virhevihellyksiä ei tulisi - peli on tähän niin nopeatempoinen.
Mä en ole kärppäfani, mutta kerro sinä miksi niin monta rikettä meni esim. kolmannessa erässä ja jatkoajallakin läpi viheltämättä? Ja miksi sitten juuri se epäselvin mahdollinen tilanne piti viheltää?
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olsuhteisiin ja materiaan nähden Kärpät teki yhden naurettavimmista mahalaskuista Ässien ohella tällä kaudella.
Noh, noh. Ei Kärppien rosteri sentään NIIN laadukas ollut. Nelosessa esim. Mestis-Humaloja, Sihvonen joka kävi jo jossain Stanissa jäähdyttelemässä ja ei kukaan Ilves-fani varsinaisesti Karvista jäänyt kaipaamaan. Kakkosessa kaksi junnua joista kukaan ei tiennyt mitä lopulta saadaan. Ja sitten nämä slaavit Kobli ja Kristof. Toinen ei kehittynyt vieläkään sille nextille levelillä vaikka kuinka toivottiin ja toinen tuli jostain nevähöödliigasta.

Puolustus ja maalivahtiosasto oli kauden alla kunnossa, loppu osa rosterista oli yllättävän paljon osastoa ”arpa”. Toki suuri osa arvoista oli voittoja. Budjetti jotain samaa luokkaa kuin IFK. Mielestäni ihan kelpo suoritus tänäkin vuonna. Joka vuosi ei voi voittaa, mutta tällä budjetilla pitää olla aina neljän joukossa.
 
Suosikkijoukkue
Lukko, Rönnin ihan saatana paska pumppu
#pitkässäjuoksussatasan

Olihan tämä selkeä tuomarivirhe. Kentällä on 4 tuomaria, joista kukaan ei nähnyt kenen maila nousi kasvoihin.

Jääkiekon kannalta olisin enemmän huolissani koko pelin aikana viheltämättä jääneistä jäähyistä. Useita kiekottoman miehen estämisiä, poikittaisia mailoja laita kahinoissa jne. Tuomarien sääntöjen noudattaminen on kokonaisuudessaan ala-arvoisella tasolla. Tähän on pakko puuttua, jos halutaan pitää tuote "Liiga" hyvänä markkinatuotteena.
 

Old referee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, tuomarit
Nyt taitaisi olla tilausta nollatoleranssin. Toki pelkää, että siinä käy kuten viimeksi: ensimmäisen kuukauden aikana tulee järjettömän paljon jäähyjä ja media, valmentajat, pelaajat ja fani kirkuvat isoon ääneen, että lajista tehdään kaukalopalloa, tunne häviää ja erikoistilannepelaaminen on liian suuressa roolissa.
Silti haluaisin estämiset, koukkimiset ja huitomisen pois.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Nollatoleranssia päin siirryttäessä tuomarin voisi mikittää ja tuomari voisi jäähyn annettuaan kertoa sääntöjä osaamattomille ja muille miksi vihelsi. Toimia samaan tapaan kuin asiansa osaava juniorituomari joka kärsivällisesti opettaa sääntöjä aloitteleville pelaajille ja heidän vanhemmilleen.
 

Kramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
On tämä nyt saatanan sääli, että tuomareiden tekemisestä puhutaan joka vuosi liigassa. Heidän mokailunsa näkyy lähes jokaisessa pelissä. Oksettavaa linjatonta puhaltamista, pelien tasoittamista jäähyillä, kiekottoman/kiekollisen estäminen ilman jäähyä, näennäinen "auktoriteetti" pelaajat saa aukoa päätään tuomioista.. lista on niin pitkä, että LIIGA TEHKÄÄ TÄLLE ASIALLE JOTAIN!!!
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Jaha, no arvasihan sen että sanomista tulee kun pelin jälkeen alkoi kuulua että oli oman pelaajan maila. Väitän että ihan kuka tahansa tuomari ihan missä tahansa sarjassa olisi tuosta viheltänyt jäähyn. Ei niillä ole käytettävissä hidastuksia ja pelissä tapahtuu nopeasti. Näitä sattuu kaikille joukkueille. Parempi voitti, HPK on mestaruutensa ansainnut. Case closed?
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Miten ihanaa, että liigakausi ratkeaa tietysti tuomarifarssiin. Siihen kiteytyykin täysin koko kausi ja sarja. Puuhastellaan ilman mitään merkitystä millään. Ketään ei kiinnosta vaikka tuomarit tekis mitä, tai olis tekemättä.

Meneeköhän nyt jo vähän övereiksi? Ymmärrän kyllä esim. kärppäkannattajien tuskan tässä asiassa, varsinkin kun tilanne on vielä näin tuore, mutta kylmääkin kylmempi fakta on se, ettei tuo peli ratkennut tuomarivirheeseen. Vai oliko HPK:n ylivoimaprosentti menneellä kaudella 100%? Peli ratkesi siihen, että ratkaisevalla hetkellä Kärpistä ei ollut nollaamaan HPK:n kaksi minuuttista ylivoimaa (eikös se maali tullut ekan kakkosen aikana?). Sitä, mitä on sitten vaikeampi ymmärtää, on tällainen suorastaan vahingoniloinen purkaus narrifanilta. Pidät ihanana asiana, että ratkesi näin ja sitä myöden Liigaa merkityksettömänä.

Meinaa jos halutaan puhua merkityksettömyydestä ja otetaan sinun kaltainen, vahingoniloinen "kaikki on paskaa paitsi kusi" asenne (en siis näin ajattele, mutta esimerkkinä sinulle), niin pitäisiköhän siinä tapauksessa sinullekin ehdottaa katsomista sinne omaan hiekkalaatikkoon? Siellä meinaa kasataan vuosittain joukkue sellaisista pelaajista, jotka eivät ole päässeet rahakkaimpiin sopimuksiin toisiin KHL seuroihin ja vielä pienemmällä verotuksella. Sitten tuo kasa pelaajia osallistuu puoli vuotta kestävään kiekkosirkukseen, jossa ravaavat ympäri Euraasiaa, ilman aitoa mahdollisuutta voittaa kilpailua. Eli käytännössä pelaavat vain siitä, pääsevätkö Leville dokaamaan helmikuussa vai maaliskuussa. Siinä sinulle merkityksettömyyttä oikein roppakaupalla, jos sitä halajat.

Toisaalta onko tämä sinun purkautumisesi sitten juuri purkautumista tuosta edellä mainitusta aiheutuvasta pahasta olosta, jonka päätit nyt sitten oksentaa tänne Liiga puolelle? Meinaa vaikka toki uskon, että narripuolelta löytyy muitakin nimimerkkejä, jotka jopa allekirjoittavat tämän typerän mielipiteesi, niin olen yhtä varma, että Liiga puolelta löytyy paljon jopa sellaisia nimimerkkejä, jotka ovat pitäneet tätä kyseistä parin viikon finaalisarjaa viihdyttävämpänä, kuin koko Jokereiden viisi vuotista KHL taivalta.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Tämä menee nyt ehkä jonkun mielestä foliohattuosastolle, mutta mielestäni Kaukokarilta on tullut paljon epämääräisiä vihellyksiä juuri Kärppiä kohtaan menneinä vuosina. Hylättyjä maaleja, hyväksyttyjä maaleja, ihmeellisiä jäähyjä jne.. Toki nyt viime aikoina kun miehen tuomariura on lähtenyt nousuun niin hän on joutunut skarppaamaan paljon, eikä vastaavaa ole näkynyt yhtä räikeästi. Kuitenkaan tämä vanha painolasti ei sieltä mihinkään katoa, vaan se perusvire on yhä siellä olemassa, mutta toki nyt paljon lievempänä kuin ennen.

Mikko Kaukokari on varmasti pirun kova löylynheittäjä liiton saunoilla, koska tuon mitä sanoit Kaukokarista pystyy varmasti jokaisen Liigajoukkueen kannattaja allekirjoittamaan.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Case closed?

No tää oli nyt vähän samaa luokkaa, kun Janeckyn korkea maila -94. Ei se taida koskaan olla case closed.

Ainahan sitä joka tapauksessa jossitellaan pelien jälkeen, mutta nyt ei tartte ainakaan vääntää tikusta asiaa jostain millin paitsiosta tai maalivahdin hipaisusta ennen maalia.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Tuomarin osa on kyllä melkoinen koiran rooli. Nyt moni Oulun mies ja nainen syyttää voimakkaasti tuomaria pelin ratkaisusta, joka on toki tunnetasolla ymmärettävää. Yhtä hyvin voisi kuitenkin samalla logiikalla sanoa, että Veinin olisi pitänyt torjua se voittomaali kuin tuomarin olisi pitänyt nähdä se, että se ei ollutkaan Kärppien pelaajan maila, joka osui Kerhon pelaajan nassuun...
Veiniä ei kannata enempää syyllistää ja kaikki ymmärtää, että tämmöisiä imaisuja tapahtuu huippumolarillekin, nyt vaan kurjassa paikassa Kärppien kannalta. Samaan aikaan tuomarilta vaaditaan kuitenkin virheetöntä suoritusta nopeassa tilanteessa. Tämä on kuitenkin osa sitä urheilun inhmillistä puolta, että kaikki siellä tekee virheitä välillä.
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Toki virheitä sattuu tuomareille, eikä niistä päästä eroon, mutta ihan ymmärrettävää on, etttä Oulussa vituttaa. Ihan tyhmä jossitella, että olisihan ne voineet itse tehdä maalin tai voittaa vaikka neljässä pelissä. Kuitenkin ihan kiistatonta on, että tuomarivirheellä oli nyt huomattava vaikutus lopputulokseen. Virheitä sattuu toki kaikille, enkä näkisi, että tässä Liigan pitäisi ryhtyä anteeksipyyntöä suurempiin toimiin, mutta ihan ymmärrettävästi Kärppäfanien vitutuskäyrä nousee. Itseä ainakin vituttaisi, jos olisi SaiPa kyseessä.

Tosin Liiga voisi pikkuhiljaa katsoa peiliin tuon poffien tuomarilinjan kanssa. En vuosienkaan jälkeen ota ymmärtääkseni, että missäpäin sääntökirjaa lukee, että poffien alkaessa merkittävä osa rikkeitä käsittelevistä kohdista ei enää päde tai pätee silloin tällöin.
 
Suosikkijoukkue
Lukko, Rönnin ihan saatana paska pumppu
Kuitenkin ihan kiistatonta on, että tuomarivirheellä oli nyt huomattava vaikutus lopputulokseen. Virheitä sattuu toki kaikille, enkä näkisi, että tässä Liigan pitäisi ryhtyä anteeksipyyntöä suurempiin toimiin, mutta ihan ymmärrettävästi Kärppäfanien vitutuskäyrä nousee. Itseä ainakin vituttaisi, jos olisi SaiPa kyseessä.

Tosin Liiga voisi pikkuhiljaa katsoa peiliin tuon poffien tuomaritoiminnan kanssa. En vuosienkaan jälkeen ota ymmärtääkseni, että missäpäin sääntökirjaa lukee, että poffien alkaessa merkittävä osa rikkeitä käsittelevistä kohdista ei enää päde tai pätee silloin tällöin.

Tuomarivirheillä oli koko playoffien ajan suuri merkitys. Minkä takia tuomarit eivät osaa viheltää sääntökirjan mukaan näitä pelejä?
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Mikko Kaukokari on varmasti pirun kova löylynheittäjä liiton saunoilla, koska tuon mitä sanoit Kaukokarista pystyy varmasti jokaisen Liigajoukkueen kannattaja allekirjoittamaan.

Haluaisin tässä korostaa, että olen tehnyt näitä huomioita Kaukokarin toiminnasta jo pitkään. Muista tuomareista ei ole ollut isompaa valittamista itsellä. Poislukien Tom Laaksonen, joka oli pahimpina vuosinaan omaa luokkaansa, kun otti koko kotiyleisön pihteihinsä hallissa kuin hallissa.

Yleensähän vihellykset pitäisi mennä pitkässä juoksussa tasan, mutta mielestäni varsinkin Kaukokarin tuomariuran alkuaikoina mies tuntui viheltävän lähes aina Kärppiä vastaan, jos se oli vain mahdollista. Kahden tuomarin järjestelmässä Kaukokari vihelsi liian usein Kärppien jäähyt ja se toinen tuomari sitten sen toisen osapuolen jäähyt. Ei se voi näin mennä. Mutta kuten sanoin, niin mies on joutunut skarppaamaan viime aikoina kun tuomariura on lähtenyt nousuun. Silti tuo menneisyys kummittelee mielessäni edelleen.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuomarin osa on kyllä melkoinen koiran rooli. Nyt moni Oulun mies ja nainen syyttää voimakkaasti tuomaria pelin ratkaisusta, joka on toki tunnetasolla ymmärettävää. Yhtä hyvin voisi kuitenkin samalla logiikalla sanoa, että Veinin olisi pitänyt torjua se voittomaali kuin tuomarin olisi pitänyt nähdä se, että se ei ollutkaan Kärppien pelaajan maila, joka osui Kerhon pelaajan nassuun...
Veiniä ei kannata enempää syyllistää ja kaikki ymmärtää, että tämmöisiä imaisuja tapahtuu huippumolarillekin, nyt vaan kurjassa paikassa Kärppien kannalta. Samaan aikaan tuomarilta vaaditaan kuitenkin virheetöntä suoritusta nopeassa tilanteessa. Tämä on kuitenkin osa sitä urheilun inhmillistä puolta, että kaikki siellä tekee virheitä välillä.
No, sitä laukaustahan ei olisi koskaan tullut ilman jäähyä. Siihen astihan käytännössä koko erä oli pelattu Kerhon päädyssä. Tokihan Kerho olisi voinut voiton klaarata jossakin muussa tilanteessa myöhemmin. Tuomari ei siis ehkä ratkaissut peliä, mutta auttoi merkittävästi HPK:ta voittamaan.
Itsekin on jokunen peli tullut puhallettua ja tiedän jo kantapään kautta, että virheitä tulee aina. Itse olen Kaukokiikaria eniten kritisoinut siitä, että teki noin kovan ratkaisun noin epäselvässä tilanteessa kuulematta muita tuomareita. Häntä kiinnosti ainoastaan selvittää, oliko HPK:n pelaaja loukkaantunut. Tuollaisissa tilanteissa pitäisi ilman muuta konsultoida toista päätuomaria ja linjatuomareita. Kaukokiikari ei voinut mitenkään olla sataprosenttisen varma näkemästään, koska oikeasti koko rikettä ei edes tapahtunut.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Tuomarivirheillä oli koko playoffien ajan suuri merkitys. Minkä takia tuomarit eivät osaa viheltää sääntökirjan mukaan näitä pelejä?
Kyllä ne osaisi. Ongelma on siinä, että liigaseurat (päättävät elimet) eivät halua pelejä vihellettävän sääntökirjan mukaan. Jos ne haluaisi, niin liiga(hallitus) antaisi nopeasti ohjeet alaspäin ja pelejä vihellettäisiin toisin. Eli palautetta sinne seurojen suuntaan ja sitä kautta painetta asiaan.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kerroppa, mitä olisi tapahtunut ilman jäähyä? Sen jälkeen, laita privaatilla ensi viikon Eurojack- potin oikeat numerot.
Väitätkö, että ilman jäähyäkin HPK olisi yhtäkkiä pelannut kaksi minuuttia pakkopeliä Kärppien päädyssä oltuaan sitä ennen aivan altavastaajana? Kuten kirjoitin, Kerho olisi kaikesta huolimatta voinut klaarata voiton omin avuinkin. Nyt vain kävi niin, että tuomari auttoi heidät voittoon.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tuomarivirheillä oli koko playoffien ajan suuri merkitys. Minkä takia tuomarit eivät osaa viheltää sääntökirjan mukaan näitä pelejä?
Kai siinä on joku (epävirallinen?) ohjeistus että keväällä pitää "antaa poikien pelata" että saadaan kunnolla rytinää ja räiskettä ja tasaisia vääntöjä (tai jotain). Itsekin olen mieltä että ei sitä linjaa kannattaisi lähteä ainakaan kovin paljoa lieventämään. Tuossa nimenomaisessa tapauksessa luulen tuomarien tiedostaneen että siinä on aika helvetin monta (selkeääkin) vihellystä jäänyt viheltämättä edellisen parikymppisen aikana pleijjarilinjan nimissä ja kun epäselvässä köntässä kopsahtaa ja yhdellä ukolla naama auki niin se on sitten vihellyksen paikka. Onko se hyvää tuomarointia? No ei ole. Pystyykö kovin moni parempaan? No ei pysty. Aika paljon kertoo jo se ettei tuomiosta tainnut tulla mitään isompaa paskamyrskyä edes heti ottelun päätyttyäkään, vaan vasta kun videoita oli päästy tutkailemaan tarkemmin.

Eli korjauksena nimenomaan että jätetään tämmöiset kevään linjat jatkossa vähemmälle ja pidetään sama linja kuin runkosarjassa. Ja mielellään kiristetään sitä runkosarjalinjaa ainakin kiekottoman estämisen suhteen.
...
Yleensähän vihellykset pitäisi mennä pitkässä juoksussa tasan, mutta mielestäni varsinkin Kaukokarin tuomariuran alkuaikoina mies tuntui viheltävän lähes aina Kärppiä vastaan, jos se oli vain mahdollista. Kahden tuomarin järjestelmässä Kaukokari vihelsi liian usein Kärppien jäähyt ja se toinen tuomari sitten sen toisen osapuolen jäähyt. Ei se voi näin mennä. Mutta kuten sanoin, niin mies on joutunut skarppaan viime aikoina kun tuomariura on lähtenyt nousuun. Silti tuo menneisyys kummittelee mielessäni edelleen.
Eihän jäähyjen pidä mitenkään oletusarvoisesti mennä tasan, eihän eilenkään varsinaisella kotijoukkue saanut kuin kaksi kakkosta, vieraiden kulutettua jäähypenkkiä tuplaten. Ja sittenhän se jäähytasapaino (tämä on huumoria muuten, jos ei ilmiselvää ole) saavutettiin kun Kärpille vihellettiin 2+2 ja molemmille tiimeille saatiin lopulta yhteensä 8 minuuttia vihellettyjä (joskaan ei istuttuja) jäähyjä pöytäkirjaan. Ja näitä mieleenjääviä tuomareita on joka joukkueella, kyllä voin parikin keksiä keiden olen kokenut viheltävän aina Jukureita vastaan. Ja Jukurit on sentään taitojoukkue joka ei riko ikinä! Nytkään ole saanut yhtään jäähyä lähes kahteen kuukauteen ja viimeisimmän jäähyn saajakin vielä HPK:n sopimuspelaajia.
 

Old referee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, tuomarit
Kopiointia tuolta Kärppä-osiosta oman viestini tännekin. Hiukan syvällisempää pohdiskelua aiheesta urheiluhenki. Tämä ei ole hyökkäys ketään kohtaan, enemmänkin idealistinen ajatus tulevaisuudesta.

Miten olis fair play -henki? Mitä jos Lucenius olisikin tunnustanut tuomarille, että se oli hänen mailansa, joka osui Frimanin kasvoihin?
Olisi ollut kerrassaan upeaa urheiluhenkeä.
En toki syytä Luceniusta mistään. Eipä taida tältä planeetalta löytyä kilpasarjoissa pelaavaa pelaajaa, joka olisi tuon myöntänyt.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Eihän jäähyjen pidä mitenkään oletusarvoisesti mennä tasan, eihän eilenkään varsinaisella kotijoukkue saanut kuin kaksi kakkosta, vieraiden kulutettua jäähypenkkiä tuplaten.

Joo, tuli vähän huonosti laitettua. Tarkoitin, että kahden tuomarin järjestelmässä kummankin tuomarin pitäisi viheltää pitkällä aikavälillä suhteessa yhtä paljon jäähyjä molemmille joukkueille. Esim. Tuomari A noin 50% Kärppien jäähyistä ja tuomari B noin 50% Kärppien jäähyistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös