Muistoja Hakametsästä

  • 27 122
  • 163

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Eka matsi Hakametsästä livenä oli vuosituhannen vaihteessa Tammikuinen Tappara-HIFK. KooKoon urheilujohtajan maalilla HIFK johti 40min jälkeen 0-1. Kolmannessa erässä sitten tutkapari Ojanen (Vertala) täräytti 2 maalia ja Tappara tuli ohi. Urheiluruudussa oli pelin jälkeen Jukka Rautakorven haastattelu.

Ps. Taisin huudella Ika Lehkoselle jotain siitä vaihtoaition pleksin takaa, kun paikka sattui olemaan siinä. Sori Ika, tyhmä olin silloin. Nykyään iso rispekt.

Viimeiseksi peliksi jäi tämä Tapparan CHL-matsi, 1-2 tappiolla 40min ja kolmannessa takaa ohi. Tokalla erätauolla oli Jukka Rautakorven haastattelu.

Onko mikään muuttunut reilussa 20 vuodessa ?
 
Viimeksi muokattu:

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
14.2.2015 Ilves-Lukko-pelin erätauolla kävin kaverini kanssa oluella jossain Hakametsän kulmakuppilassa. Tilasin vaalean Kozelin. Baarimikko antoi tumman. Sanoin, että tilasin kyllä vaalean. Baarimikko sanoi: "ei, mutta toi on parempaa". Hölmistyin. Halusin vaalean oluen. Join sen tumman. Ei ollut parempaa.
Sanokaa Restel, kun ette halua hyvää. Tänä syksynä ajaneet toimintaansa jos mahdollista vielä heikommaksi, kun tarina tulee heidän osaltaan päätökseen.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Nähtyjen pelien määrä parinkymmenen luokkaa. Sekä hyviä että huonoja muistoja, kertaalleen ollut sarjan ratkaisupelissä sekä voiton (2007) että tappion (2002) hetkellä.

Kertaalleen muistan myös voittaneeni avausmaaliveikkauksesta kameran. Rohkeasti uskoin avausmaalin tulevan kolmannessa erässä ja osui noin puolentoista minuutin päähän.

Kaikkiaan Hakametsä on ollut erittäin viihtyisä halli, jossa oli kiva käydä. Mietin pitkään, että olisin suunnanut näin jäähyväiskaudella vielä yhteen peliin, mutta se jäi sitten toteutumatta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kumivenehommat taisi jäädä espoolaisten kanssa kaikista ikimuistettavimmaksi tarinaksi.

Jarmo Myllys, hauki ja kumivene. Lopulta kumiveneen palautus.

Oi niitä aikoja.
 

Kyle

Jäsen
Ite muistan pikkupoikana vuosituhannen vaihteessa kun isä opetti, että kolmanteen erään pääsee ilmaiseksi. Aika usein haka 2:ssa oli sisaruksillani treenejä ilta-aikaan ja isän kanssa mentiin aina treenien ajaksi katsomaan kolmaserä haka ykköseen Ipan tai Tapparan peliä. En tosin tiedä oliko yleinen käytäntö, kun aina piti etsiä se tietty ovimies jonka ovesta mentiin sisään.

2001 Pronssipelin muistan vielä menneeni katsomaan tällä perjaatteella, että vasta kolmanteen erään ilmaiseksi sisään.

2003 Tampereella pelattiin mm-kisojen putoamissarjaa ja muistan kun kaverin kanssa mentiin teineinä extremporee katsomaan MM-kisoja. Hallissa oli ihan maks 500 katsojaa ja halvimmilla lipuilla sisään, olisiko ollut 5-10 euroa. Japanin ottelu kyseessä ja pienellä googletuksella vastassa oli pakko olla Slovenia. Mentiin kiltisti lippuihin merkityille paikoille ja päädyttiin parinkymmenen japani-fanin keskelle kannustamaan Japania.

Pelillisesti varmaan hienoimmat ottelut ovat 2010-luvulla kauden avannut paikallispeli joka päättyi oliko se nyt 8-7 ja toki tuo muutaman vuoden takainen Ilves-Tappara puolivälieräsarja ja siitä ennenkaikkea se maratooniottelu jonka Tappara voitti.

Muutoin lapsuus muistossa on useita 0-6, 1-5 jne Ilveksen tappioita muille liigajengeille niistä peleistä mihin mentiin oikein oikealla lipulla sisään.
 

Pallister

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Ensimmäistä kertaa en edes muista, olin 4-5v.
Valokuva on tallessa missä olen hallin pihassa Tappara-takki päällä.
Niin monia hienoja hetkiä on vietetty Hakametsässä että lauantai tulee olemaan tunteita herättävä hetki.
Mm. Raimo Helmisen jäähyennätys-peli, Janne Ojasen paidan-jäädytyspeli ja 6.peli v.2017 Ilvestä vastaan puolivälierissä.
Nuo tulevat päällimmäisinä mieleen mutta monia muitakin iltoja on.
 
Viimeksi muokattu:

Tervaskanto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Alle 10 -vuotiaan ensimmäisiä muistoja Hakametsästä on, että paikallispeleissä Kooveeta vastaan vessoissa oli huomattava määrä tyhjiä viinapulloja.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Kaudella 2013-14 ihastelin Niittymäen sulavaa liikettä vaikka ikää oli tullut ja lonkka vaihdettu. Ostin suoraan päädystä jään tasalta paikan että pystyi ihastella lapsuuden sankarin peliä.
Niittymäen lonkka menikin toisessa erässä rikki ja jos oikein muistan niin se oli viimeinen kerta kun Nitty jäällä luisteli.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tarkistamatta heittäisin, että Ville Vahalahti painoi nöösipoikana hatullisen Tapparaa vastaan. Silloin oli sama fiilis kuin nyt, kuka vitun Vahalahti?
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Maaliskuun 4. päivänä vuonna 2008, Raipen viimeinen runkosarjan peli. Asuin kävelymatkan päässä Hakametsästä, ja ostin lipun peliin hetken mielijohteesta. Aika viime tingassa taisin ostaa, koska istumapaikkani oli todennäköisesti hallin huonoin. Se ei kuitenkaan haitannut, koska peli oli hyvä, tunnelma mahtava, ja historiaa kirjoitettiin.
 

emiilioo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Flyers, Barca, Azzurri
Paikanpäällä koettuja:

Kaudella 1996-1997 ensimmäinen vierailu. Vierailimme ennen ottelua Jääkiekkomuseossa, jossa legendaarinen Aarne Honkavaara kertoi tarinoita ja siinä kierrellessä taisi vierähtää tunti hujauksessa. Aika mahtava kokemus ja jäi kyllä mieleen. Itse ottelu oli Tappara-Ilves ja muistelen, että se saattoi olla Mika Norosen ensimmäisiä liigapelejä (ellei jopa ensimmäinen, tietääkö joku?), sillä muistan edelleen kuinka ihmettelin, että kuka ihmeen Noronen tuolla on maalissa.

Ilves-HPK, toinen puolivälierä keväällä 1999. Hentunen-Kapanen-Pärssinen oli liekeissä ja lopulta Vlasak ratkoi homman jatkoajalla. Myös neljäs peli ratkesi jatkoajalla, tällä kertaa Tom Koiviston maalilla. Ilveksellä oli kova joukkue, mutta Kerho marssi eteenpäin.

Ilves-HPK, toinen puolivälierä keväällä 2006. Ville Leino ujutti ratkaisun pienestä kulmasta jatkoajalla. Satuimme olemaan juuri samassa kulmauksessa katsomassa ja tilanne on syöpynyt mieleen vahvasti.

Tappara-HPK, viides välierä keväällä 2019. Kerho paukutti kolme maalia avauserään. Vielä samaiseen päätyyn, jossa olimme katsomassa. Pelin jälkeen parkkipaikalla oli hyvä meininki, myös se on jäänyt mieleen. :)

Huomenna viimeistä kertaa!
 

Maski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ympyrä sulkeutui: 45 vuotta sitten pikkupoikana isän kanssa eka kerta katsomossa. Tänään oman jälkikasvun kanssa jäähyväiset.

Välissä iso määrä pelejä katsomossa, kaukalossa ja muutamia vaihtoaitiossa penkin takanakin.

Illan loppujuhlallisuuksissa nousi pintaan monien hienojen ihmisten kanssa koetut hetket. Nieleskelyksi meni.

Nyt uutta kohti!
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
90-luvulla elämäni ensimmäinen TPS kannattajamatka ja junalla 1000 muun Tepsiläisen kanssa runkosarjan päätösmatsiin jonka jälkeen TPS nosteli runkosarjan voittajan pokaalia ja toinen upea muisto on 2001 mestaruus jota olin todistamassa.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
toinen upea muisto on 2001 mestaruus jota olin todistamassa.
Onhan se. Mahtavaa. Jos voittaja haukkuu vastustajaa jäällä paskahousuksi ja osa voittajista kiertää kaukaloa näyttäen sentteriä katsomoon. Ihanaa saatana. Ei parhaita muistoja Hakametsästä ja osoittaa, että mestaruudet eivät yksin tuo edes voittamisen kulttuuria. Pthyi.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Kyllä minulle yksittäinen hauska muisto on se, kun Ilves Tappara pelissä legendaarinen kuuluttaja Kaitsu toivotti kaikki Tappara-fanit tervetulleiksi Tampereelle! Tämähän taisi olla se kuudes play off peli keväällä 2017?

Vaikka itsekin olen enempi Tapparan kuin Ilveksen puolella, niin edelleenkään en ymmärrä kun niin moni Tappara-fani otti tuosta herneen "nokkaan". Minusta tuo oli ihan hauska eikä siitä ole syytä oikeasti pahastua, oli sitten Tappara-fani kotoisin Tampereelta, Sastamalasta tai Joensuusta.

Mutta oliko niin että Kaitsu/Ilves sai tuosta "spiikistä" huomautuksen tai jopa sakon Liigalta?!

Kyseinen Kaitsu taisi muutenkin herättää monenlaisia mielipiteitä myös Ilveksen faneissa tyylillään muissakin peleissä. Itse kyllä jollain tavalla tykkäsin hänen tyylistään...tässä vain yksi lukuisista hienoista muistoista Hakametsästä vuosien varrelta.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyseinen Kaitsu taisi muutenkin herättää monenlaisia mielipiteitä myös Ilveksen faneissa tyylillään muissakin peleissä. Itse kyllä jollain tavalla tykkäsin hänen tyylistään...

Ei taida kuitenkaan olla paluuta Heinosen aikoihin areenalla, vaikka Heinämäki ei kuulemma enää jatka Ilveksen kuuluttajana areenalla. Olisihan se tavallaan hauska jossain yksittäisessä pelissä kuulla vielä Heinosta vinoilemassa tuomareille, huutamassa ja mutisemassa mikrofoniin uudessa ympäristössä.
 

Lehmussaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Rangers, TPS
Eilisestä jäi hieno muisto, kiitos siitä Ilveksen kannattajille ja muutamalle äänekkäälle tepsikannattajalle. Hallilla tuli fiilisteltyä vielä pitkään pelin päättymisen jälkeen. Hyvin toteutettu tapahtuma kaiken kaikkiaan. Ei turhia jorinoitu, mutta sopivasti kuitenkin hallia kunnioitettiin menneistä vuosikymmenistä. Ei itselläkään niin kovin kaukana ollut, että olisi tippa ollut linssissä. Iso pala suomalaista kiekkohistoriaa.
 

SSAA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kai tänne saa huonojakin muistoja kertoa? Niitä pääasiassa ovat Lahtelaiset sieltä hakeneet :). Kausi taisi olla ~10-11 ja Tapparan kotiottelu meitä vastaan. Saavuin ystäväni kanssa pelonsekaisin tuntein hallille. Paikkamme olivat ylhäällä ja edessämme istui kaksi aikuista, mutta lapsen käytöksen omaavaa blåkleder karjua, jotka potkivat kaidetta alusta loppuun ja huusivat ”Tappara! Viä Yks!”, niin että sylki lensi.

Valitettavasti Tappara myös teki ja peli päättyi meidän kannalta surullisiin lukemiin. Pois hallilta kävellessä mietin, että onpas monia purukumeja liimattu betoniin. Olen palannut hakametsään sittemmin myös parempia pelejä katsomaan, mutta silti ”Viä yks!!” huudot tulevat aina ensimmäisenä mieleen kun ajattelen hakametsää ja tapparaa.
 

Zibbazubba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tunnelmaa laimentaa se fakta, että halli pysyy jääkiekkonäyttämönä ja vaikka nyt joka viikonloppu sinne voi mennä katsomaan junnupelejä. Olisi tavallaan upeaa kun tämä olisi jääkiekko-Hakametsän todellinen loppu.
 

#Pelikirja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittavat
Upea areena täynnä historiaa ja muistoja. Erikoinen jäähyväispuhe Leinosella, puheli Tapparasta niitä ja näitä, luulisi että focus olisi ollut hakamettäs. No kuitenkin olisipa hienoo että aina pelattaisiin paidoilla ilman mainoksia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös