The Priest

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Turku
Oma isä aikoinaan Tepsin peleihin vei natiaisena ja tuohon seuraan kipinän sytytti.

Ensimmäiseen vieraspeliin hän minut luonnollisesti vei Hakametsään.
Peli oli Tappara-TPS.
Vuotta en tarkkaan muista, mutta ennen peliä käytii kauppahallissa syömässä menopaluut maidolla ja pelin jälkeen yöksi Hämeenpuistoon hotelliin.

Takkiin tuli tuolloin ja se harmitti.
 
"Nyt kaikki negapetterit käymään kylmässä suihkussa. Me pelaamme mestaruudesta ja sitä tosiasiaa kannattaa tulla paikalle katsomaan"
-Mika Eskola 15.2.2017, kun TPS:n kannattajat kritisoivat seuran jätettyä keskushyökkääjän hankkimatta playoffien alla. TPS tippui puolivälierässä.

Esa Toskanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Useampi sata peliä on tullut Hakamettässä nähtyä eikä itse jääkään ole tuntemattomaksi jäänyt. Paljon on muistoja, hyviä ja huonoja :)
Mutta yhden haluan jakaa. Joskus ysärin alkupuolella oli Ilves - Ässät peli (lopputuloksesta ei mitään muistikuvaa) ja toisessa erässä Peltomaa ja Korpisalo ottivat kunnon vanhanajan myllyt tuomarialueen lähettyvillä. Kaikki muut pelaajat ottivat hörppyä aitioidensa edessä ja samalla Tammi ja Takko heittelivät lättyjä toisillen.
 

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Mutta yhden haluan jakaa. Joskus ysärin alkupuolella oli Ilves - Ässät peli (lopputuloksesta ei mitään muistikuvaa) ja toisessa erässä Peltomaa ja Korpisalo ottivat kunnon vanhanajan myllyt tuomarialueen lähettyvillä. Kaikki muut pelaajat ottivat hörppyä aitioidensa edessä ja samalla Tammi ja Takko heittelivät lättyjä toisillen.
Tästä tuli mieleen, varmaan samoilta ajoilta. Peltomaa ja Tapparan tsekkivahvistus (ei tule nimi mieleen) ottivat yhteen ja Peltomaa "tyrmäsi" tsekin. Tuomari antoi ylimääräistä Peltomaalle aggressiivisuuden/aloittamisen takia. Peltomaa purnasi "ei hän mitään aloittanut, hänhän vain lopetti tappelun"

JOL
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4,
Toistakymmentä Ilves/Tappara-HIFK -peliä on vuosien varrella tullut Hakametsässä nähtyä. Voittoja ja tappioita varmaan suhteessa 50/50.
Nostan kuitenkin parhaaksi muistoksi livenä nähdyn Tampereen paikallispelin. Päivääkään en ole Tampereella tai Tampereen lähistöllä asunut, joten siksi tämä harvinaisuus nousee ykköseksi omalla Hakametsässä nähdyt -pelit listallani.
 
Selvä mies ei Sisulle haise.

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Veli asustelee Tampereella ja muinoin tuli ensimmäinen liigapeli Tappara-Ilves nähtyä siellä. Tappara oli lapsuuden suosikki ja kokemus oli mahtava, samalla reissulla tuli syötyä ensimmäistä kertaa mystistä kebab-nimistä tuotetta. Monumentaalinen reissu siis.
 
Dee Dee Ramone on being in a rehabilitation center: “That was fucked up. They also made me play volleyball. It was a nightmare.”

Lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eka kerran kävin Hakamettässä matsissa kaudella 93-94. Peli oli Tappara-Lukko. Porkkanapöksyissä tuolloin luisteli, painotus sanassa LUISTELI, muuan legenda nimeltä Reijo "Reksa" Ruotsalainen. Näin tuolla kaudella kolme Reksan peliä: yhden Kärppien paidassa Raksilassa ja yhden Joensuussa, sekä tuon Tappara-pelin. Seuraavan kerran kävin Hakamettässä keväällä 2003 liigafinaaleissa Tapparan ja Kärppien välillä. Tuon jälkeen on tullutkin käytyä Hakamettässä useamminkin, huippuina ovat olleet takavuosien Kärppien ja Tapparan väliset finaalit, jotka päätyivät lopulta onnellisesti Kärppien mestaruuksiin. Hakametsän hyvästelin tässä taannoin Tapppara-Kärpät pelissä 22.9.2021.

Kyllä minä olen pitänyt Hakamettää hyvin toimivana jäähallina. Periaatteessa ennen Tamperetta uusi jäähalli täytyisi rakentaa ennemmin vaikka Ouluun. Olen kuitenkin onnellinen ja tyytyväinen, että nimenomaan Tampereelle tulee uusi hieno areena. Näenpähän ainakin itse Oulun Kärpät hienoissa, miltei kotioloja vastaavissa puitteissa uudessa Tampereen Ratamettän areenalla.
 
"Ihmisellä on tässä avaruudessa kusiaisen valtuudet." - Konsta Pylkkänen / Veikko Huovinen
"Kun lukee nuorempien näkemyksiä ajoista, jotka itse on elänyt, tulee mieleen, että on yhtä vaikea nähdä menneisyyteen kuin tulevaisuuteen." - Kari Suomalainen 70 v.
Kerran Kärppä, aina Kärppä!​

-ja-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Huh, Tänään viimeistä kertaa Ilves - Tappara Hakametsässä joka tulee varmasti jäämään muistoihin, kuten myös myöhemmin pelattava Ilves -TPS.

Omat muistot alkaa sieltä 90luvun alusta pelatusta ”kauppari” turnauksesta jonka finaali pelattiin 1hallissa. Myöhemmin tie kulkenut Ilveksen, KooVeen ja Tapparan junnujoukkueissa. Tänä aikana Haka1,2 ja 3 tuli tutuiksi ja kaikki illat tuli notkuttua hallilla, jos ei treenatessa taikka pelatessa, niin jonkun toisen pelejä seuratessa. Oman uran hiipuessa aikaa käydä liigapeleistä siunaantu enemmän ja niitä pelejä on tullut paljon.

Vanha kunnon Tampere cup oli joka vuotinen kauden alotus, jossa oli pelaamassa paljon isoja Eurooppalaisia seuroja. Ne päivät tuntu pitkän kesän ja kesäreenien päätteeksi taivaalliselta, kun sai kattella aamusta iltaan Euroopan huippuja.

Hakametsä on halli jossa olen nähnyt mestaruuksia, pelipaitojen jäädytyksiä, legendojen aatelointeja, paljon myös hienoja pelimiehiä. Harmillisesti olen nähnyt myös useampia karsintasarjoja. Käynyt paljon hyviä keskusteluja vierasfanien kanssa, näistä mieleen painuvimpia on Hifk fanit.

Kulmien puiset seisomokatsomot, vanha tulostaulu, päädyn pitkät myyntipöydät (josta höyry), Abu Fuad, kelta/oranssit kuppipenkit ja monia muita itse halliin liittyviä muistoja.

Kun Ilves - TPS pelin jälkeen kuljen hallin käytävää viimeisen kerran voi olla vaikeuksia pitää tunteet kurissa. Hakametsä ei ole mikä tahansa jäähalli, Hakametsä on lapsuuden koti.
 

Ikurin Vireä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Ikurin Vire, FC Ilves
Hakametsä on lapsuuden koti.
Tämä osui kyllä juuri kohdalleen. Ei siellä päädyn seisomakatsomon mainosaidalla tullut pikkumuksuna aina välttämättä peliin keskityttyä, vaan olihan se yhtä paljon pihan ja puiston jatke, jossa näki tuttuja, touhuttiin milloin mitäkin ja odoteltiin pleksin yli tulevia kiekkoja. Naapurustosta oli helppo tulla paikalle eikä meidän menemisiämme muutenkaan juuri valvottu.

Oliko sinne kaupunginosa-junnusarjan lisenssillä ilmainen pääsy, vai oliko lippu muuten vain naurettavan halpa, koska ei meillä mitään lippurahoja tuohon aikaan ollut käydä joka pelissä ? Hyvänä päivänä sai tervaleijona-askin tauolla. Silti 80-luvun alussa päädyt olivat täynnä omin neuvoin paikalle tulleita natiaisia.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: -ja-

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hakametsästä muutamia kokemuksia mutta niistä selkeimmin muistiin jäänyt peli minkä pata hävisi Ilvekselle, tais olla numeroin 8-2.

Alkulämmöissä Juho Mielonen veti onetimerilla itseään sisäreiteen. En muista vastaavaa nähneeni. Silloin jo osasi arvata, että hyvä peli tulossa.

Matsin aikana tuli vielä mietittyä, että onkohan siellä kaukalossa korkeammat laidat kun eräs Ässäpelaaja, muistini mukaan Huhtala yritti hypätä vaihtoon ja hyppy jäi vajaaksi, rysähti laidan reunaan ja tipahti jäälle.

Silloin päätin, että en vittu tule tänne enää koskaan. Enkä ole käynyt sen jälkeen. :D onneks siirtyvät muualle pelaamaan niin voi jonkun vierasmatsin käydä katsomassa...
 
"If they need me to bleed, then I'll bleed for my team"

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts
Mitäs Hakametsän hallille nyt tapahtuu kun molemmat jengit siirtyy uuteen? Mihin käyttöön se jää?
 
"Silloin kun pelataan vahvuuksien kautta, ollaan yleensä vahvoilla."

Jukka "filosofi" Ahvenjärvi 26.11.2021

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
Mitäs Hakametsän hallille nyt tapahtuu kun molemmat jengit siirtyy uuteen? Mihin käyttöön se jää?
KooVee jää sinne ja eikös tuo palloiluhallina ole jatkossakin.

Jussi Saarinen sanoi äsken että Tappara ja Ilves eivät pelaa Hakametsässä enää koskaan. Eikai ne pelkkiä vieraspelejäkään pelaa ennen joulukuuta?
 
Pedon rinnassa on sydän ikiroutainen

BANZAI!

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Oliko sinne kaupunginosa-junnusarjan lisenssillä ilmainen pääsy, vai oliko lippu muuten vain naurettavan halpa, koska ei meillä mitään lippurahoja tuohon aikaan ollut käydä joka pelissä ?
Ainakin Tapparan puolella kausikortissa oli nimellinen hinta 100 euron luokkaa, taisi sisältyä sarjamaksuun kaikille? Ja liput rei'itettiin luonnollisesti jollain rei'itinkoneella. Lipun reunalla oli juokseva numerointi ja siihen koitti henkilökunta reikää painaa.

E. Hakametsässä opin myös mitä HIFK tarkoittaa, kuulemma Keijot Imevät Frankin PIIP. Pikkukölvinä sitä oppi äidin ja isän arvostamaa kielenkäyttöä isommiltaan.
 

Frölunda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Boston
Yksi huikea muisto tuli tällä päivämäärällä. Toinen omakohtainen tuli -90, kun pelattiin yläasteiden finaali hakametsässä. Oli cheerleaderiä ja koulujen oppilaat kannustamassa. Lataus meni 13-15-vuotialla hiukan yli, Jäähyjä tuli jotain +200 min. ja koulujenväliset kiekot jäihin useaksi vuodeksi, jos oikein muistan.
 
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, ManU, BM, RM, PuhtiPois
Syksyllä 1998 olimme Ilves-KalPa pelissä. Kuopiolaiset kynsivät silloin pohjamudissa koko kauden ja liigasta tuli lähtö keväällä. Tuon illan pelissä kävi kuitenkin kaikki tähdet kohdillaan - KalPa voitti idän ihme Lubos Robin maaleilla 1-3 - olimme tiettävästi ainoat kannattajat paikalla. Seuraavana yönä Mika Häkkinen voitti Suzukassa F1-mestaruuden.
Ensimmäisen liigapelin näin itse Hakametsässä syksyllä 1986, silloinkaan KalPa ei voittanut Tapparaa.
Kiitos Tampere, kiitos Hakametsä!
 
Tässä lukee jotain fiksua ja kekseliästä..

Karkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Toronto Maple Leafs, IHK
Oma ensimmäinen muisto Hakametsästä on se, kun viisivuotiaana olin katsomassa ekaa jääkiekkopeliä vastakkain oli Koo-Vee - Jokerit. En kyllä muista miten se peli päättyi.
 

Mastari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Muistoni Hakametsästä menee aina 2000-luvun alkuun sekä heti perään eiliseen viimeiseen derbyyn. Aivan uskomaton tunnelma hallissa. Onnittelut vaan Tampereelle niin Ilveksen kuin Tapparan leiriin äärimmäisen hienosta urheilu- ja fanikulttuurista.
 

SteelGate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Ilves, Bruins, HC Davos, Tunturi-Kiekko
Minun ensimmäinen kosketus Hakametsään oli nuorena opiskelijapoikana silloisten opiskelijakavereiden kanssa Ilves - Kärpät otteluun. Päivämäärä näyttää otteluarkistosta tarkistettuna olevan 2.3.2004 ja Ilves voitti tuon ottelun jatkoajalla 4-3.

Kohokohtana paikan päällä nähdyistä Hakametsän peleistä tulee mieleen Tappara - Kärpät ratkaiseva finaali 26. huhtikuuta 2018 ja mieleen on jäänyt myös Sport-fanien invaasio ensimmäinseen (?) Ilves - Sport liigakarsintapeliin.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Ensimmäinen kerta Hakametsässä oli Tappara-Ässät tammikuussa 1988, kun isä vei ensimmäistä kertaa matsiin. Halli oli ilmeisesti lähellä loppuunmyytyä, koska ei saatu kuin seisomapaikat, ja niiltä paikoilta oli viisivuotiaan vähän vaikea peliä nähdä. Pyysin jo itkuisena että lähdettäisiin kotiin, kun isäni huomasi päädyn alariveillä tyhjiä paikkoja ja suostutteli järkkärin päästämään meidät sinne istumaan, ja sen jälkeen viihdyinkin loppupelin mainiosti.

Lämpimin muisto Hakametsästä on helmikuulta 2001. Sain isoveljeltäni pari ylimääräiseksi jäänyttä lippua Tappara-Jokerit-matsiin ja suostuttelin mukaan kaverin, joka ei erityisemmin kiekkoa seuraa. Ajomatkalla hallille tuli puheeksi tappelut, ja sanoin että ei SM-liigassa niin tapella kuin NHL:n puolella. Matsi päättyi Tapparan voittoon 5-0, Alain Côté ja Sean O'Brien heiluttivat vähän nyrkkejä ja lopussa koko katsomo huusi "Volvoa" Jussi Markkasen napatessa liigan yhden kauden nollapeliennätyksen.

 
Aika multaa puistot.

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hieno oli tämä ilta Hakametsässä. 4200-päinen yleisö intoutui kaiken huipentuessa Tamperelaisittain suorastaan infernaaliseen protestiin tuomarin huonosta tuomiosta n. 2 minuuttia ennen tärkeän ottelun loppua. CHL siirtyy nyt Nokialle.
 

Andji

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, New Jersey Devils
14.2.2015 Ilves-Lukko-pelin erätauolla kävin kaverini kanssa oluella jossain Hakametsän kulmakuppilassa. Tilasin vaalean Kozelin. Baarimikko antoi tumman. Sanoin, että tilasin kyllä vaalean. Baarimikko sanoi: "ei, mutta toi on parempaa". Hölmistyin. Halusin vaalean oluen. Join sen tumman. Ei ollut parempaa.
 
Viimeksi muokattu:
Tämän allekirjoituksen saa ottaa talteen.

Tollanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eka peli Hakametsässä oli Tappara-KooVee joskus 70-luvulla. Opiskeluaikana Tampereella asuessa pelissä käynti tarkoitti juhlahetkeä vaikka siihen aikaan 90-luvulla Tapparan esitykset oli mitä oli. Mieleen on jäänyt erityisesti ne pari kaveria yläkulman seisomakatsomossa jotka huusi kovaan ääneen aina vastustajan tullessa jäälle että "turistiryhmä!" Ja kiekon pudotessa että "kauhee rumba päälle!" Muitakin vakiokommentteja viljelivät. Löki oli mun suosikki.

Haikee on fiilis kun pelit tuolla loppuu. Tällaista setämiestä ei nuo uudet vilkkuvat, surisevat ja muovisentuntuiset viihdytyshimmelit oikein saa innostumaan. Ehkä käyn sielläkin joskus ihmettelemässä, kun Tampereelle tulee asiaa.
 

Hitsuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ensimmäiset muistot menee johonkin vuosiin -76 - 77. Talvella pakkasta -20 ja hengityshuurut ilmaan lippukioskien jonoissa, varpaat palelivat. Lippukioskit olivat ulkona rivissä ja jaoteltu eri katsomoille, joista ei ollut mitään ymmärrystä. Siis keskenkasvuinen valitsi seisomakatsomon. Silloin seisomakatsomot olivat kaarteissa alas eturiviin asti. Vieläkin tulee mieleen huikea fiilis kun astui katsomoon ja kenttä aukesi eteen, katsomon kohina ja pelipaitojen värikkyys.

Seuraavat isot muistot vuodelta -85, täyteen pakkautunut kuuma seisomakatsomo ja hurmos, vaikka turpaan tulikin.

45 vuotta takana Hakametsässä, paljon riemua ja vielä enemmän tuskaa. Onneksi Ilves jaksoi vielä nousta jaloilleen ennen loppua. Toivottavasti nousu jatkuu Ratametsässä ja toivotaan menestystä myös Tapparalle. Tulevia huikeita paikallispelejä odottaen ja ehkä vielä näen ainakin yhden viirin nousun kattoon.
 

Super11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa, Raipe, Niinimäen Jesse
Omia hauskimpia muistoja on kun joskus nuorina poikina (ehkä 10v) ikäisenä olimme kaverin kanssa hallissa katsomassa Ilves-HIFK kamppailua. Huomasimme Hifk fanien joukossa kun pari kaveria naukkaili taskumatista lämmikettä. Käytiin käräyttämässä hyvänä vitsinä tyypit järkkärille ja he lensivät pihalle. Samalla uhkasivat hakata meidät pihalla. Jännitettiin kaverin kanssa loppupeli niin paljon tuota hallista poistumista, että en muista enää edes lopputulosta pelistä. Olis kyllä ansaittu selkäsauna, mutta ei näkynyt tyyppejä enää hallin ulkopuolella.

Huippumuistoja ovat myös kaikki ne pelit isän kanssa kun sain aina 20 markkaa rahaa jolla sain ostaa sen 13 markkaa maksavan ranskalaiskipon ja kokiksen kylkeen 7 markalla. Aina oli kiva tulla halliin. Gretzkyn näkeminen oli myös aivan älytöntä siihen aikaan.

Paras pelimuisto on varmaankin pronssipeli 2001 kun Raipe maalasi kärppiä vastaan 1-0 maalin ja lopulta mitalit kaulaan tuosta pelistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy