Tähtikokin ruokakassin sisältää kotimaisten huippukokkien huolella esivalmistelemat ainekset ja selkeät helposti seurattavat valmistusohjeet videoina sekä kirjoitettuna. Raaka-aineiden hankintaketjuna on käytetty samaa korkealaatuista hankintaketjua joka palvelee Michelin-tähdellä palkittuja...
tahtikokinruokakassi.fi
Kokeilin nyt viikonloppuna ensimmäistä kertaa näitä ravintoloiden ruokakasseja, joissa on valmis menu, joka vain sitten lähinnä lämmitetään ja pleitataan kotona. Ilmeisen hyvin menevät kaupaksi, koska suurin osa noita tarjoavista ravinteleista myi ei-oota tälle viikonlopulle Pk-seudulla, kun
vaihtoehtoja katselin (hs.fi) alkuviikosta.
Päädyin Demon neljän annoksen ja leivän premium-kassiin ja se oli suht näppärä hakea Kampista. Ensin tosin heitin kierroksen itse ravintolan kautta, kun en tarkemmin katsonut, että nyssäkkä noudetaankin toisesta paikasta. No, onneksi välimatkaa on kai jotain 400 metriä.
Hain kassin perjantaina ja tänään valmistin kahden hengen annokset. Tuossa huomasi heti, että vaikka periaatteessa annokset "vain" lämmittetään ja/tai asetellaan lautasille, niin on tuossa yllättävän paljon hommaa, varsinkin lämpimän ruoan kanssa. Ja pidän siis itseäni varsin osaavana kotikokkina. Toki en ollut kovin tarkasti selvittänyt mitä konsepti käytännössä vaatii eli seuraavalla kerralla tuo sujunee jo jouhevammin. Annokset kun voi pääasiassa tehdä suht hyvin valmiiksi jääkaappiin ja sitten nauttia niistä yhdessä, mutta nyt koetin kasata niitä tyhmästä osin ns. lennosta.
Annokset tulivat
siististi vakuumipakattuina jokainen omissa valkeissa paperipusseissaan varsin selkeiden ohjeiden kanssa miten toimia. Mukana tulleet tuoreyrtit tosin olivat ehtineet kuivahtaa tuossa 1½ vuorokaudessa, mutta sekin oli lähinnä oma moka. Muoviroskaahan tuossa tulee kohtuullisen paljon ja sitä lienee vaikea välttää tässä konseptissa, mutta sinne menivät pussit ja kipot muovinkierrätykseen.
Raaka-aineet olivat erittäin laadukkaita ja niistä kootut annokset maistuvia, ei voi muuta sanoa. Tämä ruokakassipalvelu on mahtava lisä fine dining-ravintoloille, ja toivottavasti ovat tullut jäädäkseen, mutta eivät ne vastaavaa kokemusta ravintolassa luonnollisesti korvaa. Silloin kun käyn esim. näissä tähtipaikoissa, niin menen niihin se takia, että siellä ammattilainen käyttää ruoanvalmistustekniikoita joita en itse kotona pysty/jaksa toteuttaa sekä mahtavien raaka-aianeden takia. Ruokakasseilla on tilauksensa, mutta eivät ne kyllä aitoa ravintola
kokemusta peittoa millään. Toki ei ole tarkoituskaan.