Sanna Marinin hallitus

  • 2 609 266
  • 21 526

lihaani

Jäsen
Eiköhän tämä ole laajasti tiedossa, joten en käsitellyt asiaa tässä yhteydessä. Jos painelaskelma velan suhteellisesta osasta 60 -> 140 prosenttiin tuntui liian vaikealta, olisit kysynyt. Ei esimerkiksi Saksa tai Ruotsi velkaannu painelaskelmissaan samalla tavalla.

Meillä Marinin hallituksen nimittämä huippuasiantuntijoista koottu taloustyöryhmä ja monet asiantuntijat ovat sitä mieltä, että kestävyysvajeen kokonaisuuteen tulisi käydä vuonnma 2023. Tämä ei Marinille sovi.
Asia on tiedossa mutta taloutta kukaan ei koskaan pystynyt ennustamaan 30. Vuoden päähän. Pilkkua voi nussia loputtomiin mutta jo ilmastonmuutos voi pistää palikat sekaisin.
Ja japanin velka on 11 biljoonaa ja kansa ei panikoi ja syö ruohoa. Ja sähkölexus on hyvän tuntuinen auto.
 

Aihio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Itseäni häiritsee näissä Saarikon ulostuloissa, että ainoa lääke tuntuu olevan työllisyysasteen nostaminen. Koska aletaan viilaamaan valtionhallintoa, maataloustukia, yritystukia ym.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tuohon Japanin velkaan sen verran, että se on lähes kokonaan Japanin sisäistä velkaa. Sen sijaan Suomen velka on europohjaista (dollaripohjaista) ulkoista velkaa. Meillä ei ole valtion pankkia, jonka avulla valuuttakurssia säädellään.

Jos katsotaan historiaa, korot ovat Suomessa nousivat (korkomenot/velka) talouskasvua korkeammaksi 1990-luvun lamavuosina, finanssikriisissä ja koronavuotena. Koska hyvinä vuosina talous ei kasvanut riittävästi korkotasoa nopeammin, lisäsivät korkeat korot suhteessa talouden kasvuvauhtiin velkataakkaamme vuosina 1984–2014 yhteensä 16 prosenttiyksikköä.

Lähde Suomen osalta:


Nopea velkaantuminen merkitsee Suomen velkapohjilla korkojen nousuriskin kasvua. Se taas söisi Suomen talouskasvun perustan.

Itseäni häiritsee näissä Saarikon ulostuloissa, että ainoa lääke tuntuu olevan työllisyysasteen nostaminen. Koska aletaan viilaamaan valtionhallintoa, maataloustukia, yritystukia ym.

Työllisyysasteen nostaminen on hyvä, jopa erittäin hyvä, mutta olisi tehtävä paljon tuille ja verotukselle. Hieman leikkien viime päivien uutisella, asiantuntijan palkasta ei riitä Helsingissä hyvään asuntoon, jos sen joutuu kustantamaan itse. Tarvitaan Kela apuun koijaamon vuokriin. Ratkaisu olisi verotuksen alentaminen ja tukiin puuttuminen.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Eiköhän tämä ole laajasti tiedossa, joten en käsitellyt asiaa tässä yhteydessä. Jos painelaskelma velan suhteellisesta osasta 60 -> 140 prosenttiin tuntui liian vaikealta, olisit kysynyt. Ei esimerkiksi Saksa tai Ruotsi velkaannu painelaskelmissaan samalla tavalla.

Meillä Marinin hallituksen nimittämä huippuasiantuntijoista koottu taloustyöryhmä (Vesa Vihriälän johdolla) ja monet asiantuntijat ovat sitä mieltä, että kestävyysvajeen kokonaisuuteen tulisi käydä vuonna 2023. Tämä ei Marinille sovi.
Joo, Vihriälän työryhmän teesit oli hyviä, hallituksen olisi suonut ottavan niistä askelmerkkejä, mutta ei.

Noiden VM:n ennusteiden toteuma on hyvin heikko, se pitää myös muistaa, vaikka en paimelaskelmia täysin teilaakaan. Kyllä ne näyttävät trendin kuitenkin, vaikka ennusteen tasolle ei painuttaisikaan.
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Hieman leikkien viime päivien uutisella, asiantuntijan palkasta ei riitä Helsingissä hyvään asuntoon, jos sen joutuu kustantamaan itse. Tarvitaan Kela apuun koijaamon vuokriin. Ratkaisu olisi verotuksen alentaminen ja tukiin puuttuminen.

Oliko tässä kohtaa leikkiä se, että hyvään asuntoon ei ole varaa vai loppu paskan puhuminen? Vai miten tuo hyvä asunto tässä on ollut tarkoitus määritellä? Sijainnilla, asunnon koolla vai jollain muulla? Toki sitä asuntoa ei ilman säästöjä tai vanhempien apua varmaan suoraan koulunpenkiltä osteta Helsingin keskustasta. Se on kuitenkin varsin rajattu alue ja jos ne maan kalleimmat neliöt nyt laittaa siihen mittariksi, niin varmaan jotain ihan säädyllistä löytyy maksukyvyn rajoissa vuokramarkkinoilta. Asumisen kalleudesta on muutenkin jotenkin absurdia syyttää heikkoa tulotasoa samaan aikaan, kun hinnat on räjäytetty taivaaseen pumppaamalla markkinoille ilmaista rahaa toistakymmentä vuotta ja sitäkin kiihtyvään tahtiin. Eikä loppua näy. Enemmän tässä kyllä ihmetyttää ja huolestuttaa tämä nuorten keskiluokkaan päätyvien tulevaisuus. Monet näistä on tuomittu asumaan vuokra-asunnoissa omista preferensseistään välittämättä, mikä nyt ei välttämättä ole vain huono asia, mutta pitkässä juoksussa näistä taitaa tulla jatkossa entisiä köyhempi ikäluokka jo tuonkin takia. Ainakin niiden osalta, jotka ei satu perimään omaisuutta. Käytännössä kuitenkin Suomen kyky vaikuttaa globaaliin talouspolitiikkaan on aikalailla pyöreä nolla prosenttia.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Oliko tässä kohtaa leikkiä se, että hyvään asuntoon ei ole varaa vai loppu paskan puhuminen?

Leikkiä on se, että vasemmistohallitus pudottaisi asiantuntijoiden ja muiden veroprosenttia, supistaisi miljardien toimeentulo- ja asumistukia sekä toimisi taloudessa vastuullisesti.

Minusta keskusta-asuntoihin ei tule olla kaikilla varaa. En näe sitä tavoiteltavana varsinkaan tukien avulla.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Enemmän tässä kyllä ihmetyttää ja huolestuttaa tämä nuorten keskiluokkaan päätyvien tulevaisuus. Monet näistä on tuomittu asumaan vuokra-asunnoissa omista preferensseistään välittämättä, mikä nyt ei välttämättä ole vain huono asia, mutta pitkässä juoksussa näistä taitaa tulla jatkossa entisiä köyhempi ikäluokka jo tuonkin takia. Ainakin niiden osalta, jotka ei satu perimään omaisuutta. Käytännössä kuitenkin Suomen kyky vaikuttaa globaaliin talouspolitiikkaan on aikalailla pyöreä nolla prosenttia.

Keskiluokkaan kuuluvat voivat edelleen halutessaan ostaa asunnon. En näe mitään estettä. Jokainen laskentataitoinen huomaa eron vuokran ja oman asunnon lyhennysten välillä. Tonnin vuokra pääkaupunkiseudulla on suhteellisen matala, mutta sillä maksaa vastiketta ja lyhennystä mukavasti 10 vuodessa.

Eri asia sitten, jos saa toimeentulotukea ja/tai asumistukea vuokraan.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Minusta keskusta-asuntoihin ei tule olla kaikilla varaa. En näe sitä tavoiteltavana varsinkaan tukien avulla.
Asumistuet tulisi mielestäni poistaa kohtuullisen siirtymäajan puitteissa. Ne vääristävät asuntomarkkinoita ja nostavat vuokrahintoja, ja asumistukirahat ovatkin käytännössä jättimäinen tulonsiirto veronmaksajilta asuntosijoittajille ja sen sellaisille häijyille kapitalisteille. Vasemmistohallitus ei kuitenkaan missään tapauksessa halua puuttua tähän kapitalisteille maksettavaan tulonsiirtoon, koska ay-liittojen vahvasti omistama Kojamo Oyj, kavereiden kesken Koijaamo, on yksi maan suurimmista kapitalistisista kiinteistösijoittajista. Koijaamo tahkoaa tasaista jättituottoa omistajilleen, lihottaa ay-järjestöjä ja ay-pomojen ennestäänkin mittavia vyötärönseutuja, ynnä tarjoaa pönäkkää vetoapua vasemmistopuolueiden vaalivankkureille täältä ikuisuuteen. Koijaamon verovapaasti keräämillä osinkorahoilla SAK:n kelpaa masinoida jos jonkinlaista joukkomielenosoitusta Senaatintorille, ainakin silloin, kun maassa sattuu olemaan vasemmiston mielestä väärän merkkinen hallitus, joka saattaisi esimerkiksi leikata tai poistaa kapitalisteille suunnatun miljardiluokan tulonsiirron. Näin vasemmisto pönkittää maassamme riistokapitalistisia rakenteita ja hyväilee lempeästi porvarin pääomaa pursuilevaa lompuukia.

Mikäli asumistukea ei poisteta, niin ehdotan sen maksuperusteiden uudelleenarviointia.

Nykyisin asumistuen suuruus määräytyy alueellisesti siten, että kalleimmilla alueilla maksetaan suurinta tukea. Helsingissä asuminen on kalleinta, joten siellä vuokra-asuja saa suurinta asumistukea. Espoo, Grani ja Vantaa ovat kakkosryhmässä, osa muista isoista ja keskikokoisista kaupungeista ja niiden kehyskunnista ovat kolmosessa, ja loput eli maaseutu ja maakuntien muuttotappiokaupungit ovat nelosessa.

Tämä jaottelu on periaatteessa looginen, mutta etenkin Helsingin vuokra-markkinoita ajatellen on järjetöntä, että korkeimman kategorian tuilla mahdollistetaan asumistuesta riippuvaisten vuokra-asujien sijoittuminen jopa ydinkeskustaan, jos nämä sieltä onnistuvat luukun saamaan. Kaupungin sisältä pitäisi määritellä selkeästi alueet, joilla yhteiskunta ei maksaisi asumistukia, eli jatkossa sinne voisi mennä asumaan vuokralle omalla kustannuksella. Tämä myös hivenen laskisi kalleimpien alueiden vuokria ja tasaisi myös sijoitusasuntojen kysyntää alueellisesti. Aiheellinen kritiikki tällaista muutosta kohtaan on kuitenkin se, että asuntosijoittajien huomion painopiste siirtyisi jossakin määrin niille seuraavaksi kiinnostavimmille Helsingin alueille, joiden vuokra-asujille myönnettäisiin edelleen asumistukea. Tällöin hinnat asuntojen ja samalla vuokrien hinnat nousisivat kyseisillä alueilla.

Vasemmisto ei tällaista uudenlaista porrastusta kuitenkaan nielisi, koska köyhänkin pitää voida asua ydinkeskustassa ja missä vaan. Vasemmisto pitää myös tärkeänä asumisen sosiaalista sekoittamista, eli joka paikassa pyörisi keskimäärin mahdollisimman samanlaista jengiä, iloineen, suruineen ja ongelmineen. En pidä tätä jälkimmäistä tiettyyn pisteeseen asti lainkaan huonona, näin voi aivan hyvin olla koskien selkeää valtaosaa esimerkiksi Helsingin pinta-alasta. Ei ole myöskään mitään järkeä antaa kehityksen kulkea siihen suuntaan, että meillä olisi isoissa kaupungeissa todella pahoja ghettoja, mutta tämä ei edellytä vastaanottokeskuksen, vuokrakasarmin ja päihdehuoltolan pykäämistä Etu-Töölöön tai Kaartinkaupunkiin.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vasemmistohallitus ei kuitenkaan missään tapauksessa halua puuttua tähän kapitalisteille maksettavaan tulonsiirtoon, koska ay-liittojen vahvasti omistama Kojamo Oyj, kavereiden kesken Koijaamo, on yksi maan suurimmista kapitalistisista kiinteistösijoittajista. Koijaamo tahkoaa tasaista jättituottoa omistajilleen, lihottaa ay-järjestöjä ja ay-pomojen ennestäänkin mittavaa vyötäröä, ynnä tarjoaa pönäkkää vetoapua vasemmistopuolueiden vaalivankkureille täältä ikuisuuteen.
Mielikuvapolitiikkaa myös. Asumistuen poistaminen tai leikkaus on kuitenkin peruspettereiden silmissä "köyhien kyykyttämistä", vaikka se pitkässä juoksussa voisi köyhiä auttaakin. Eli ei tule tapahtumaan.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Mielikuvapolitiikkaa myös. Asumistuen poistaminen tai leikkaus on kuitenkin peruspettereiden silmissä "köyhien kyykyttämistä", vaikka se pitkässä juoksussa voisi köyhiä auttaakin. Eli ei tule tapahtumaan.
Tietenkin asumistuki selitettäisiin vasemmistossa tueksi köyhille. Jos asumistukeen kaavailtaisiin vakavissaan isoja leikkauksia, tai tukijärjestelmään puuhattaisiin totaalista romuttamista, niin yleislakkoa pienempää reagointia ei lienisi odotettavissa. Jonkinlainen käypä keskustelunavaus sisältäisi vähintään siirtymäajan plus jonkinlaisia markkinamekanismeihin puuttumistoimia vuokrahintojen nopeaksi laskemiseksi (vasemmisto ampuisi toki tämänkin alas, kuten kaikki muutkin asumistukeen liittyvät olennaiset uudistusehdotukset). Laskelman pitäisi ehdottomasti osoittaa, että muutos olisi vuokranmaksajan kukkarolle nykyistä mallia parempi, mutta tällaiset perustelut eivät toimi ainakaan Marinin hallituksen kanssa. Niin ylimielisen ideologisesti nykyinen pääministeri on suhtautunut tilaamiinsa tai hänelle toimitettuihin asiantuntijalausuntoihin, etten laskisi mitään sen varaan, että Marin ymmärtäisi järkipuhetta.
 
K

Kiekkokatsoja

Velkaa velan päälle, on suunnitelmissa ensikin vuodelle. Harva tuntuu ajattelevan, että kenties joskus, on velkaakin maksettava takaisin. "Jos näin käy", niin mikä valtava itku ja hampaiden kiristys siitä tuleekaan.
-Nooh, jatketaan siis toistaiseksi tätä päätettyä linjaa, ja "kaikilla on niin mukavaa" elämäntapaa. Näillä mennään, ei tää mua isommin haittaa. Ihmisten tulevaa vain pohdin. Mahtaakohan nykynuoriso ymmärtää, että tulevaisuudessa tämä kaatuu pääasiassa juurikin nykynuorison maksettavaksi?

Lisäys. Onkohan ajattelumalli, ei huolta huomisesta lisääntynyt? Ensin kovaan ääneen halutaan ylläpitää velkaantuvaa elämäntapaa. Ja sitten kun paska osuu tuulettimeen, niin taas huudetaan. Että miksi näin..
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Valtionvelasta keskusteleminen on tällä hetkellä hieman haastavaa, johtuen pitkälti koronasta ja EKP:n toiminnasta. Suomihan on ollut käsittääkseni Euroopan mittapuulla yksi maltillisimmista velanottajista koronan aikaan. Valtionvelkoja on tällä aikavälillä saanut käytännössä negatiivisella korolla, kun EKP on omia periaatteitaan rikkoen ostanut jäsenvaltioiden velkakirjoja käytänössä välittömästi liikkeellelaskun jälkeen. Tätä vipua rohkeammat maat ovat käyttäneet surutta hyväksi. Tämä vaan vaatisi hieman näkemystä siitä miten tuon "velkavoiton" käyttäisi hyödykseen, ja valmiin suunnitelman miten nämä velat ehtisi maksaa pois ennen koron kääntymistä plussan puolelle. Suomi on tässä mielessä pelannut hieman varman päälle, verrattuna muuhun Eurooppaan. Onko se hyvä taktiikka? Ei mitään käsitystä.
 

Salama44

Jäsen
Teemu Lehtinen väittää veronmaksajain Taloustaito lehdessä virheellisesti että hallitus päätti ylittää budjettikehytykset koronan jälkeenkin.

Onko Lehtisellä yliluonnollisia kykyjä?

Minä en tunne tai tiedä vielä ketään kuka osaa sanoa milloin korona on ohi tai edes hallinnassa. Varmaa on että se jatkuu tämän ja ensi vuoden sekä Suomessa että maailmalla. Suomessakin tilanne pahenee huolestuttavasti juuri nyt. Afrikkalaisista on rokotettu vasta 2 % ja uusia variantteja syntyy koko ajan.

Budjettikehyksiin palataan ensi vuoden jälkeen kun alkaa olla näkymiä siihen että korona joskus voitettaisiin tai se olisi edes rokotteilla maailmanlaajuisesti hallinnassa. Maallikkokin tajuaa talousviisaita paremmin että tällaisen pandemian jälkihoito kestää pitkään ja yhtäaikainenn säästäminen johtaisi taantumaan ja köyhyyteen. Elvytys on nyt paikallaan vaikka se tehdään velkarahalla.

Miettikää mitä Yhdysvallat tekee. Siellä puhutaan 1,9 biljoonasta.
 
Viimeksi muokattu:

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Kuulin tuossa äsken autossa radiosta valtiovarainministerin plussat ja miinukset budjetista. Plussaa on Annikan mukaan se että luvassa on talouskasvua ja miinusta se, että mikäli talous ei kasva tai Suomi ei pääse siihen kasvuun mukaan, niin meillä on edelleen Suomessa samat rakenteelliset ongelmat taustalla.

Pitääkö tämä nyt ymmärtää niin että rakenteelliset ongelmat poistuvat taustalta kasvun myötä?

Aika vakuuttavaa mielestäni jos näin menee.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sanna kyllä nyt taitaa lasketella luikuria IL Avi rajoitti lasten kokoontumisia – Sanna Marin: Hallituksella ei toimivaltaa jutussa. Toki tämä nyt enemmän olisi koronaketjun asiaa mutta mielestäni tämmöinen höpinä toimivaltuuksien puutteista kuvastaa hallituksen toimintaa kokonaisuudessa. Kerätään poliittiset irtopisteet aina mutta juostaan karkuun miinuspisteiden kurkkiessa kulman takana. Ei tuossakaan tietysti mitään maailmaa mullistavaa ole mutta näinä aikoina sitä vain toivoisi vastuunkantoa pelkän politiikanteon sijaan.

Taitaa pihtiputaan mummokin ymmärtää kuluineiden puolentoista vuoden ajanjakson aikana vallankäyttäjät ja "toimivaltarajat".
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Täytyy olla umpiluupäinen fani, jos vielä uskoo mitään hallituksen lupauksia nuorten ja lasten suhteen.
 

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas
Sanna kyllä nyt taitaa lasketella luikuria IL Avi rajoitti lasten kokoontumisia – Sanna Marin: Hallituksella ei toimivaltaa jutussa. Toki tämä nyt enemmän olisi koronaketjun asiaa mutta mielestäni tämmöinen höpinä toimivaltuuksien puutteista kuvastaa hallituksen toimintaa kokonaisuudessa. Kerätään poliittiset irtopisteet aina mutta juostaan karkuun miinuspisteiden kurkkiessa kulman takana. Ei tuossakaan tietysti mitään maailmaa mullistavaa ole mutta näinä aikoina sitä vain toivoisi vastuunkantoa pelkän politiikanteon sijaan.

Taitaa pihtiputaan mummokin ymmärtää kuluineiden puolentoista vuoden ajanjakson aikana vallankäyttäjät ja "toimivaltarajat".
Nyt kyllä tosiaan lasketellaan aivan täyttä roskaa. Tai no onhan se totta, että viranomaiset tekevät asiat lain ja asetusten mukaan, mutta kukas ne lait ja asetukset päättää? Hallituksella olisi tosiaan ollut nytkin, vaikka vuoden päivät aikaa laatia "strategia" niin, että lapset eivät olisi kärsineet. Mutta Marinilla taisi olla kiireellisempää, kun kuitenkin Maria Veitola tuli käymään ja piti kurosen grilliinkin osallistua ja varmaan taas piti jokin lehtijuttukin välissä hoitaa?
 
Viimeksi muokattu:

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Nyt kyllä tosiaan lasketellaan aivan täyttä roskaa. Tai no onhan se totta, että viranomaiset tekevät asiat lain ja asetusten mukaan, mutta kukas ne lait ja asetukset päättää? Hallituksella olisi tosiaan ollut nytkin, vaikka vuoden päivät aikaa laatia "strategia" niin, että lapset eivät olisi kärsineet. Mutta Marinilla taisi olla kiireellisempää, kun kuitenkin maria veitola tuli käymään ja piti kurosen grilliinkin osallistua ja varmaan taas piti jokin lehtijuttukin välissä hoitaa?
Kiireet on itse aiheutettu ongelma. Kyllä hänellä on aikaa esiintyä muotilehtien kannessa, mutta miten on Suomen asioiden hoito. Marinilla on suuri joukko avustajia, mutta mikä on heidän työkuvansa ja vastuunsa. Millainen johtaja hän on.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Nyt kyllä tosiaan lasketellaan aivan täyttä roskaa. Tai no onhan se totta, että viranomaiset tekevät asiat lain ja asetusten mukaan, mutta kukas ne lait ja asetukset päättää? Hallituksella olisi tosiaan ollut nytkin, vaikka vuoden päivät aikaa laatia "strategia" niin, että lapset eivät olisi kärsineet. Mutta Marinilla taisi olla kiireellisempää, kun kuitenkin maria veitola tuli käymään ja piti kurosen grilliinkin osallistua ja varmaan taas piti jokin lehtijuttukin välissä hoitaa?
Koronanyrkin puheeksi ottaminen on kuulemma oikeistolaisten spekulointia ja turhaa jälkiviisastelua. Todetaan kuitenkin, että nyrkin tyyppinen vahvalla mandaatilla varustettu toimielin olisi myös vapauttanut ministereiden ja etenkin Kiurun ja Marinin ajankäyttöä ainakin jonkin verran muihin asioihin. Kyllä he nyrkin toimiessa olisivat voineet edelleen paistatella ihan mukavasti julkisuudessa ja hakea poliittiset pisteet pois kuljeksimasta, varsinkin jos ja kun olisi saavutettu toteutunutta useammin onnistumisia. Kukaan ei tietenkään tiedä, olisiko nyrkki oikeasti hoitanut toimet onnistuneemmin kuin mitä on tähän mennessä tapahtunut, mutta yleensä kokopäivätoimisesti tehtävään kiinnitetyillä ammattilaisilla on taipumus saavuttaa hommissaan onnistumisia.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
En usko, etteikö avin ja ministeriöiden välillä olisi ollut taustalla keskusteluita.

Miksei lainsäädännön muutosta valmisteltu jo aiemmin, jos kerran sellaista tarvitaan? Koronapassista samat huokailut. Kestää tolkuttoman pitkään niiden osalta, jos nyt edes menee läpi.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Kyllä on pohjanoteeraus hallitukselta ellei rokotepassia saada kirjattua tartuntatautilakiin. En tiedä tuleeko se vasemmistohallitukselle yllätyksenä, että ihmisarvon mittaamattomuudesta huolimatta ihmiset EIVÄT ole koskaan absoluuttisesti tasa-arvoisessa asemassa toinen toisiinsa nähden. Osaksi jo genetiikka ja olosuhteet määrittelevät sen, millaiset mahdollisuudet yksilöllä on pärjätä elämässä, ja ihmiset eivät todellakaan ole sen suhteen tasa-arvoisessa asemassa. Elämä ei takaa kenellekään tasa-arvoista asemaa syntymässä.

Senkö takia tässä nyt sulkutiloja jatketaan, kun joku 20% porukasta käyttää valinnanvapauttaan rokotteesta kieltäytymiseen? Paljon vähemmällä kärsimyksellä tästäkin kriisistä selvitään eteenpäin rokotepassien kanssa.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Koska aletaan viilaamaan valtionhallintoa
Terveisiä täältä valtionhallinnosta.

Suomessa on tällä hetkellä reilu kaksi miljoonaa työllistä joista noin 72 000 työskentelee valtionhallinnossa. Tähän joukkoon kuuluu puolustusvoimat, poliisit ja rajavartijat. Lisäksi ministeriöiden virkamiehet ja valtion virastot kuten Verottaja, Trafi, Syke, Luke, Metsähallitus ja Tilastokeskus. Joku saattoi unohtuakim.

Ja nyt kysymys. Mistä aloitetaan potkukierros? Upseereista, poliiseista vai noista muista joutoväsestä?

Edit. Lisätään vielä Tulli ja Tukes kun palasivat mieleen,
 
Viimeksi muokattu:

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Itseäni häiritsee näissä Saarikon ulostuloissa, että ainoa lääke tuntuu olevan työllisyysasteen nostaminen. Koska aletaan viilaamaan valtionhallintoa, maataloustukia, yritystukia ym.

Valtion henkilöstöä on jo viilattu huippuvuosien 212 000 työllisestä nykyiseen 77 000.

Maataloustukea ja yritystukia... Noh, näihinhän ei toki tulla koskemaan koskaan.
 

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK

Valtion henkilöstöä on jo viilattu huippuvuosien 212 000 työllisestä nykyiseen 77 000.

Maataloustukea ja yritystukia... Noh, näihinhän ei toki tulla koskemaan koskaan.
Onkohan kyse siitä, että valtion työpaikkoja on yhtiöitetty? Käsittääkseni työntekijät eivät tällöin ole ns. valtion henkilöstöä, vaikka yhtiö olisi 100-prosenttisesti valtion omistama.

Mihin kuuluvat näissä laskelmissa esim. avien ja yliopistojen työntekijät? Mistä heidän palkkansa maksetaan?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös