Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 941 484
  • 81 126

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tšekissä 1300 ihmistä teholla ja kerrotaan, että ollaan ihan äärirajoilla kestääkö systeemi.

Suomessa kuulemma ollaan äärirajoilla kun teholla on muutamia kymmeniä potilaita. Ei oikeasti olla kyllä lähelläkään.
Eikös tuo tehohoito ollut nyt joku "vientituote" eli ehkä kapasiteetti myyty ja nyt ollaan pulassa? No ehkä ei näin kuitenkaan.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
On aika hämmentävää lukea, että ongelma ovat kotoa saadut tartunnat. Tietysti se tarttuu samassa taloudessa asuvien kesken, mutta kai se virus on sinne kotiin jostain muualta tullut. Nämä telakat ja rakennustyömaat ovat osoittautuneet puutteellisiksi niin hygienian kuin toimintatapojensa suhteen. Roudataan bajamajoja, jotka tyhjennetään joskus jos muistetaan, ruokailu- ja sosiaalitiloissa porukkaa lappaa sisään ja ulos ilman huolen häivää sekä maskeista ei tietoakaan. Matkustetaan joukkokuljetuksilla pikkubusseilla eikä välitetä vaikka jollain on selviä koronaoireita ja majoitutaan pienissä asunnoissa isolla porukalla.

Rajatestausten puutteesta on puhuttu kohta vuosi ja lopputulos on... joo, ollaanhan sitä laittamassa kuntoon jollain aikataululla. Välillä voidaan pidellä tiedotustilaisuuksia ja syytellä muita. Sitten voikin taas miettiä uusia rajoituksia, ettei kukaan vaan alkaisi liian aktiiviseksi liikunnanharrastajaksi, lastenkin parempi vain pysyä kotona. Voihan sitä tietysti lähteä umpihankeen hiihtämään, mutta ei sekään kaikkia niin houkuta.

Mielenkiinnolla odotellen loppuviikon aikaansaannoksia, ainakin tanssi ja laulu tiettävästi loppuu.
 

wundermann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LUFC
Kieltämättä KANSALAISENA ihmetyttää, mihin tarkalleen perustuu se, että kun tätä uutta tartuntatautilakia säädettiin ja sinne leivottiin sisään vaikkapa kuntosalien, uimahallien, kauppakeskusten yleisten tilojen (mitä ne ikinä ovatkin) jopa yhdistysten toiminnan sulkemismahdollisuuksia, nimenomaan tässä lainsäädännössä eivät vastaavat määräykset ulotu ravintoloihin?

Kaikki tartuntatautilain määrittelemät mahdollisesti suljettavat tilat kun eivät lainkaan liity esimerkiksi liikuntaan, eli sekään ei selitä. Eikä kai elinkeinonharjoittaminenkaan, kun onhan sitäkin molemmissa. Ja ei, tämä ei tarkoita, että ne _pitää_ laittaa kiinni - mutta mikä on se olennainen oikeudellinen ero, jonka vuoksi tartuntatautilaki ei sovellu näihin tiloihin?

Tässäkin on luultavasti takana se fakta että, toisin kuin kaikki muu liiketoiminta, ravintolatoiminta kuuluu STMn alaisuuteen. Kaikkia muita aloja koskevat päätökset siis käydään tavallaan erillisinä. Matkailu- ja ravintola-ala on jo vuosia halunnut pois STMn syleilystä, mutta mm. Ismo Tuominen ei ihan noin vain laske irti.

MaRa-alaa ei siis oikeastaan käsitellä suomessa elinkeinona vaan terveyshaittana. Tämä ikävä seikka selittää myös sen miksi alasta puhutaan niin omituisilla äänenpainoilla.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Jännä juttu, että niin Raumalla kuin Rauman lähellä Laitilassa näitä alkoi tulla ilmi samaan aikaan eli hyvin hyvin suurella todennäköisyydellä syy on näissä ulkomaisissa työntekijöissä.


Totta kai tulee kun niissä altistumisajat ovat kaikista pisimpiä eivät niitä mitään vartin lähikauppareissu joista julkisuudessa varoitetaan, että täällä saatoit altistua.
Viimeisimmän tiedon mukaan HUS:n alueella vieraskielisten ja ulkomaisten osuus tartunnoista on yli 30%.
Jos tartuntoja ei tule rajojen yli kuten Raumalle tuli niin ei siellä Raumalla ole edes niissä majoitusparakeissa tartuntoja.
Nyt nämä tartunnat lasketaan "koti tai työpaikkatartunnoiksi" vaikka ne ovat todellisuudessa sitä ulkomaan tuontia.

Hallitus ei ole halunnut testata rajoilla kuten hyvin tiedät jo nykyinen tartuntatautilaki mahdollistaa pakko testaukset ja karanteenit mutta sitä ei ole haluttu tehdä kun ei saada rajoittaa kansalaisia.
Ei pakkotestaus ole laitonta siihen on laki, jota hallitus ei halua hyödyntää.

Jos hallitus haluaa niin AVI tekee niin kuin hallitus haluaa kun se hallitus koostuu ministereistä, jotka johtavat niitä ministeriöitä. Hallitus on sen sijaan halunnut puuhastella ja rajoittaa ihmisten elämää rajojen sisäpuolella mutta näiden rajoitusten teho on kuten huomattu heikko kun rajoista pääsee tuollaisia tartuntamääriä sisälle.



Siksi kun rajoilla olisi ollut testit ja sen jälkeen pakolliset karanteenit.
Tiedät itsekin mikä Suomen tilanne oli kesällä tai alkusyksystä hallituksella oli avaimet tilanteen ratkaisemiseen mutta ei halua.
Lainsäädäntö mahdollistaa pakkotestit ja karanteenit, ongelma on ollut vain hallitukset kyvyttömyys tehdä päätöksiä.

Sen sijaan Sanna ja kumppanit itkevät siitä kuinka Vapaavuori laskee oikeasti kokonaisvaikutusta kun avaa kouluja, toisin kuin hallitus haluaisi. Nyt tämä Sannalle ideologinen kamppailu kun joku vastustaa hänen tahtoaan.

Jos tässä vielä siirretään vaaleja kuten demarit varmasti toivovat he ovat puolueena suurin kärsijä kun heidän äänestäjien keski-ikä on yksikorkeimmista niin rajoitteiden ja niistä saatujen hyötyjen panos/tuottosuhde on täysin älytön.

Saanko lähteen tuohon 30% itse en löydä?

Jos Raumalla x-määrä ihmisiä tulee rajan yli tuoden viruksen työ- ja asuinpaikkaansa, niin eikö ole oikein kirjata x-määrä tuonniksi, ja loput tartunnan saannin mukaan työpaikalla tai samassa taloudessa saaduiksi tartunnoiksi?
En usko, että koko sakki oli yhtä aikaa kotimaassaan käymässä, ja tulivat kaikki viruksen kanssa takaisin. Mutta erinomaisen hyvä muistutus tämä on siitä, kuinka tärkeää tuo rajalla testaaminen on.

Kiitos tuosta linkistä. Nyt minäkin näen ensimmäistä kertaa, mikä on AVI:n selitys toimettomuudelleen:

"AVI:en perusteluna on ollut se, että tartuntatautilain mukaan aluehallintovirasto ei voi tehdä esimerkiksi tietystä maasta tulevaa ihmisjoukkoa koskevaa massapäätöstä testiin osallistumisen pakollisuudesta."

Omaan silmään omituinen kanta, koska juuri tuollaista päätöstä AVI:lta ei kai kukaan odotakkaan, vaan sitä että tietyssä kulkuneuvossa rajan ylittävät tarkastetaan:

15 §
Kohdennetut terveystarkastukset

"Aluehallintovirasto voi määrätä järjestettäväksi toimialueensa jollakin paikkakunnalla tai tietyssä työpaikassa, laitoksessa, kulkuneuvossa tai vastaavassa paikassa oleskeleville terveystarkastuksen, jos tarkastus on yleisvaarallisen tartuntataudin leviämisen estämiseksi tarpeen. Terveystarkastukseen osallistuminen on vapaaehtoista."

16 §
Pakollinen terveystarkastus

"Aluehallintovirasto voi päättää, että 14 ja 15 §:n mukaiseen terveystarkastukseen osallistuminen on pakollista, jos se on yleisvaarallisen tartuntataudin tai yleisvaaralliseksi perustellusti epäillyn tartuntataudin leviämisen ehkäisemiseksi välttämätöntä."

Nyt useammalla laista jotain ymmärtävällä suulla on avauduttu siitä, että miksi voimassa olevaa lakia ei ole käytetty.
Miten AVI voi kieltäytä täyttämästä sille laissa määritettyä tehtävää?
Miksi tämä ei tunnu ketään kiinnostavan?

Vastaus lienee selvä; AVI voi, mutta sen ei ole pakko. Laki ei velvoita, vaan antaa mahdollisuuden.
Ja mitäkö hallitusta meidän on tästä hienosta laista kiittäminen?

93 §
Voimaantulo

Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä maaliskuuta 2017.
Lain 48 §:ää sovelletaan kuitenkin vasta vuoden kuluttua tämän lain voimaantulosta.
Tällä lailla kumotaan tartuntatautilaki (583/1986).

74. Sipilä29.5.2015 - 6.6.20191470KeskustaEnemmistö


Mutta miksi hallitus ei laita AVI:a hommiin?
Tai siis ministeriöt, joille AVI:en ohjaus kuuluu?

"Sosiaali- ja terveysministeriö on yrittänyt ohjeistaa aluehallintoviranomaisia ja kuntia pitkin syksyä käyttämään olemassa olevia tartuntatautilain pykäliä niin, että kaikki Suomeen saapuvat lento- ja laivamatkustajat olisi voitu testata.

Muuntoviruksen Suomeen rantautumisen seurauksena STM lähetti keskiviikkona (3.2.) alueille ohjauskirjeen, jonka mukaan kaikki rajojen yli saapuvat matkustajat pitää testata."

Ei hetkauta AVIA. Ei nappaa. Voi, mutta ei ole pakko. Voi voi.

Kyllä mun silmään näyttää hieman siltä, että hallitus ja sen ministerit ovat jotain yrittäneet.
Eli väitteesi siitä, että eivät ole tehneet mitään, on paskapuhetta.
Mutta noi AVI:t vois muuttaa koronamuseoiksi, hitsata alaovet kiinni, ja katkaista sähköt.

Jos tämä case jotain hyvääon tuonut, niin kyllätämän seurauksena suurempilakiremontti on tarpeen. Siinä joudutaan todennäköisimmin kajoamaan perusoikeuksiinkin, joten valmistelutyö on tehtävä erittäin huolellisesti ja harkiten, ajan kanssa.
Tuo Sipilän hallituksen paskoma ripuli on varoittava esimerkki, ja samaa shittiä ei kait kaipaa kukaan.
 
Viimeksi muokattu:

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Saanko lähteen tuohon 30% itse en löydä?

Voi kai se pitää paikkansa, mutta aika irrelevantti "tilasto". Pk-seudulla muunkielisten osuus on kuitenkin lähempänä 20 %, ja kun heidän sosioekonominen asemansa keskimäärin ei ulotu väestön mediaaniin ja esimerkiksi asumisväljyys on matalampi on suhteellisen triviaali, että asia menee tuonsuuntaisesti.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Voi kai se pitää paikkansa, mutta aika irrelevantti "tilasto". Pk-seudulla muunkielisten osuus on kuitenkin lähempänä 20 %, ja kun heidän sosioekonominen asemansa keskimäärin ei ulotu väestön mediaaniin ja esimerkiksi asumisväljyys on matalampi on suhteellisen triviaali, että asia menee tuonsuuntaisesti.

Olet oikeassa.
Kiinnostuin tuosta yksityiskohdasta siksi, että mielestäni tartunnan saaneista ei ole julkaistu oikein mitään yksilöintejä, jolla leimata jotain ryhmää. Mielestäni tuo 30% on tämän kaltainen tieto,ja siksi olen kiinnostunut, että missäse on julkaistu.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: DAF

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiinnostuin tuosta yksityiskohdasta siksi, että mielestäni tartunnan saaneista ei ole julkaistu oikein mitään yksilöintejä, jolla leimata jotain ryhmää. Mielestäni tuo 30% on tämän kaltainen tieto,ja siksi olen kiinnostunut, että missäse on julkaistu.

Tämä juttu on toki julkaistu 11/2020, mutta tästä se varmasti on jäänyt mieleen. Sitä en tiedä, mikä tilanne on nyt.

 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Tuohon kuolleisuuden odotusarvoon voidaan käyttää useampia eri meneltelmiä ja menetelmästä riippuen saadaan hieman eri tuloksia. Bevand, tuon käyrän tekijä, on käyttänyt odotusarvon laskemiseen Lowess-regressio-menetelmää. Tulevina vuosina tuo odotusarvo hieman tulee tarkentumaan, kun tulevien vuosien kuolinluvut selviää. Jos sinulla on parempia menetelmiä odotusarvon määrittämiseen, niin voinet ehdotella niitä esim. Ruotsin tilastokeskukselle. Hekin olivat laskeneet viime vuoden ylikuolleisuuden, eikä se kovin paljon eronnut Bevandin laskelmasta.

Lisätään vielä sen verran, että Ruotsin tilastokeskuksen viikkoraporteista löytyy kuolleisuuskäyrät muutaman vuoden ajalta. Noista käyristä näkee helposti, että odotettu kuolleisuus (sekä absoluuttinen että suhteellinen) on laskusuunnassa. Eli käytännössä tämä tarkoittaa ainakin sitä, että aiempien vuosien keskiarvoon vertaamalla vuoden 2019 kuolleisuus oli lähempänä odotettua, kuin monessa paikassa yritetään esittää, kun taas vuoden 2020 osalta toteutunut lukema oli kauempana odotetusta.

Ensi kuussa pitäisi tulla virallinen loppuraportti viime vuotta koskien.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Apa
Suosikkijoukkue
IFK
Tämä juttu on toki julkaistu 11/2020, mutta tästä se varmasti on jäänyt mieleen. Sitä en tiedä, mikä tilanne on nyt.


Ok. Tämän mäkin muistan, mutta en vain osannut yhdistää perusteluksi rajan yli tulevien osuudesta HUS:in tartunnoista.

" Nämä tiedot löytyvät tartuntatautirekisteristä. Tähän joukkoon kuuluvat muun muassa sekä vierastyöläiset että ulkomailla syntyneet suomalaiset ja maassa asuvat ulkomaalaistaustaiset."
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja sanotaan nyt vielä, että mulle ihmisen syntyperällä tai ”statuksella” ei ole merkitystä, vaan odotan kaikkien noudattavan ohjeistuksia, määräyksiä ja lakeja sekä hyviä käytöstapoja ja muiden huomioimista. Näin toimin itsekin, jopa korostuneesti kotiseutuni ulkopuolella, erityisesti ulkomailla.
 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Jotenkin edelleen hieman huvittaa kun tuli aikanaan ihmeteltyä kuinka japanilaiset yms turistit käyttää maskia suomessa. No nämä tyypit oli meitä edellä.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Kannattanee vielä kerran sinun tutustua siihen Jyväskylän tapaukseen, keitä he olivat ja mistä he tulivat, mistä olivat saaneet tartunnan ennen kuin kiihdytät xenofobiaasi.
Niin meinaat oikeasti, että mm. Maikkari tai Yle valehtelee? Jos toki pystyt kumoamaan tuon jutun niin laitappa lähteitä.
Ennen kuin syyttelet toisia niin kannattaa tutustua siihen mitä poliisi sanoo kunnian loukkauksesta. Ulkomaalaisvihaa minulla nimittäin ei ole.

Että mitä että? Tartunnoista on Suomen rajojen sisällä tapahtuvia (johon ei lasketa edes ulkomailta tulleiden kantajien suoraan tartuttamia) ollut koko ajan ihan alun jälkeen 90-95 %.

RMC:n tartunnat ovat paikallisesti erittäin ikävä juttu. Noin valtakunnan mittakaavassa aika lillukanvarsi. Helsingissä ei ole joka päivä >200 uutta tartuntaa minkään ulkomaan tuonnin takia, eivätkä ne liity siihen mitenkään. Ne ovat liki kaikki ihan Suomen sisällä tapahtuvia tartuntoja - ja niiden takia Stadia kohta laitetaan lukkoon.

Vaasassa saatiin iso rypäs, ihan Suomen sisällä tapahtuvilla tartunnoilla. Jyväskylästä en tiedä tarkemmin, mutta näin asioista perillä oleva veli valistaa yllä.

Se mitä en siis ymmärrä, ja mihin et ole vielä vastannut, on se miten Lappeenrannan teekkareiden kylpyläreissun tartunnat olisi estetty ulkomaan karanteeneilla ja testeillä?
HUS:n Lehtonen totesi itse tällä viikolla, että HUS:N alueen tartunnoista on n.30% joku ulkomaalaisilta tai äidinkielenään jotain muuta kuin Suomen virallisia kielipuhuvilla.

Rauma meni kiinni sen takia, että tartunnat tulivat sinne ulkomailta ja levisivät luokattomassa asuntolassa. Ei ne sinne raumalaisten parista tullut.

Lappeenrannan teekkareista oli taas suurin osa vaihto-opiskelijoita joiden tulo ylipäätänsä tässä tilanteessa on älytön kun opetus on suurelta osin etänä. Sama juttu oli Tampereella tammikuussa.

Jos Raumalla x-määrä ihmisiä tulee rajan yli tuoden viruksen työ- ja asuinpaikkaansa, niin eikö ole oikein kirjata x-määrä tuonniksi, ja loput tartunnan saannin mukaan työpaikalla tai samassa taloudessa saaduiksi tartunnoiksi?
En usko, että koko sakki oli yhtä aikaa kotimaassaan käymässä, ja tulivat kaikki viruksen kanssa takaisin. Mutta erinomaisen hyvä muistutus tämä on siitä, kuinka tärkeää tuo rajalla testaaminen on.

Nyt useammalla laista jotain ymmärtävällä suulla on avauduttu siitä, että miksi voimassa olevaa lakia ei ole käytetty.
Miten AVI voi kieltäytä täyttämästä sille laissa määritettyä tehtävää?
Miksi tämä ei tunnu ketään kiinnostavan?

Mutta miksi hallitus ei laita AVI:a hommiin?
Tai siis ministeriöt, joille AVI:en ohjaus kuuluu?

"Sosiaali- ja terveysministeriö on yrittänyt ohjeistaa aluehallintoviranomaisia ja kuntia pitkin syksyä käyttämään olemassa olevia tartuntatautilain pykäliä niin, että kaikki Suomeen saapuvat lento- ja laivamatkustajat olisi voitu testata.

Muuntoviruksen Suomeen rantautumisen seurauksena STM lähetti keskiviikkona (3.2.) alueille ohjauskirjeen, jonka mukaan kaikki rajojen yli saapuvat matkustajat pitää testata."
Suuri osa noista Raumankin työntekijöistä vierailee tasaisesti kotonaan jos tuossa olisi pakollinen karanteeni ja pakolliset testit niin vierailut vähenisi, joilloin riski tuoda tautia lisää Suomeen pienenee.

AVI tekee sen mitä ministeriö käskee mutta ministeriö ei ole käskenyt ministeriö on ohjeistanut ja antanut suosituksia.
Hallitus ja ministerit ovat pomoja jos he tekevät päätöksen niin AVI sen toteuttaa mutta siitä pitää tulla käsky kun toimitaan virkavastuulla, tämä taitaa olla näitä tämän hallituksen Pekka juttu osa kaksi ei anneta käskyä mutta halutaan virkamiesten tekevän asiota virkavastuulla.

Sen sijaan hallitus on puuhastellut mm. kuntosalien tai koulujen sulkemisen parissa se kertoo siitä, ettei suomalaisten terveyden suojelminen ole se ykkösjuttu vaan rajoitusten saaminen maan sisälle.
Jos hallitus päättää niin AVI kyllä toteuttaa nyt hallitus on ohjeistanut ja suositellu mutta se ei riitä jos virkamiehet toimivat virkavastuulla se vastuu pitää olla ministereillä, jotka kuuluvat hallitukseen ja sitä ei ole haluttu ottaa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tšekissä 1300 ihmistä teholla ja kerrotaan, että ollaan ihan äärirajoilla kestääkö systeemi.

Suomessa kuulemma ollaan äärirajoilla kun teholla on muutamia kymmeniä potilaita. Ei oikeasti olla kyllä lähelläkään.
- Halutaan yltiönegatiiivisella suhtautumisella pitää kansalaiset varpaillaan.
- Mediassa esiintyvät päättäjät sekä asiantuntijat korostuneesti ottavat osakseen oman vastuunsa.
- Luterilainen mentaliteetti

Tuossa ehkä niitä joitain syitä, jotka sinänsä ovat ihan ymmärrettäviä, siihen jonka vuoksi me saamme mediasta jatkuvasti lukea tälläistä viestintää.

Tosiaan jo silloin keväällä touhotettiin sitä, että tehohoitopaikkojen määrä tuplattiin (?) maassamme. Tarkkoja lukuja en muista, mutta puhuttiin useista sadoista tehohoitopaikoista, ja varautuminen oli vielä paljon pahempaan, kuin mitä nyt näemme. Silloin kun puhuttiin vielä ihan vakavissaan niistä kymmenistä tuhansista kuolleista jne.

Niin, että veitsenterällä ollaan? Joo ymmärrän sen, että tuo uusi variantti leviää nopeammin, ja senkin että siihen pitää suhtautua etupellossa vakavammin.

Mutta tätä maailmanlopun tunnelmaa en ymmärrä, kun isossa kuvassa tilanne kuitenkin on se, että me koko ajan menemme parempaan suuntaan. Maailma rupeaa todennäköisesti keväällä jo pikkuhiljaa avautumaan, kesällä se tekee sitä oikein kunnolla ja syksyllä alamme olemaan jo jotakuinkin normaalia muistuttavissa olosuhteissa (pl. matkustaminen, jossa on moniin maihin luultavasti vielä voimassa tiukkoja rajoituksia).

Jotain täysin uutta ja yllättävääkin voi tietysti tapahtua, mutta en itse ainakaan halua niin ajatella, vaan posin kautta mennään. Se antaa voimaa jaksaa tästä lopputalvesta ja kurakeleistä kohti kevättä sekä kesää.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
KK
YIT:n kaveri yrittää pestä mustaa valkoiseksi. Tulisi katsomaan kuinka nämä rakennus-tai remonttimiehet liikkuvat, maski on selkeästi vähemmistöllä ja miehet liikkuvat porukoissa. Ongelma on tosi, vaikka kuinka yrittää puolustella omiaan. Tuollaiset puheet vievät uskottavuuden koko alalta.
Joku täällä osaasi mulle sanoa, että selitin mutulla, kun kerroin, että valvonta työmailla kusee.

Mitäs minä sanoin?
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat

Ei mikään ihme, että väsymys ja välinpitämättömyys hieman alkaa jo nostaa päätään. Nyt on niin pitkään puhuttu jo käännepisteistä ja veitsenteristä, että näitä on todellisuudessa kauhean vaikeaa ottaa mitenkään tosissaan, kun ei me todellisuudessa olla oikein missään vaiheessa oltu ihan oikeasti lähelläkään sellaista kriittistä pistettä, mihin nuo kielikuvat viittaa.

Vuoden verran kun junnaat ihmisille, että tuomiopäivä on ihan nurkan takana, niin kyllä siihen väistämättä jossain vaiheessa itse kukin alkaa turtumaan.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Tšekissä 1300 ihmistä teholla ja kerrotaan, että ollaan ihan äärirajoilla kestääkö systeemi.

Suomessa kuulemma ollaan äärirajoilla kun teholla on muutamia kymmeniä potilaita. Ei oikeasti olla kyllä lähelläkään.
Tämä on kyllä Järviseltä käsittämätöntä paskanpuhumista tai muun intressin edistämistä. Viime keväänä teholla oli Suomessa yli 80 ihmistä eikä silloin puhuttu tähän sävyyn ja sen jälkeen on paikkoja lisätty ja hoitajia koulutettu.

Oikeasti jos tilanne tämä että n.30 korona-tehopotilaan kanssa aletaan olla kusessa viime kevään harjoituksen jälkeen, niin Suomi on yksi vitun kehitysmaa.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kannattaa muistaa, että tämä organisaatio (HUS) vaati joulun aikoina Suomeen poikkeusoloja, jotta saisivat lomansa pyörimään normaalisti. Samassa lafkassa yksi johtajista (Lehtonen) tehnyt satojen miljoonien edestä kilpailuttamattomia hankintoja jo vuosia ennen koronaa.

Organisaatio on huonosti johdettu, ajattelee yhdellä silmällä ja toiminta sitten sen mukaista.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Oikeasti jos tilanne tämä että n.30 korona-tehopotilaan kanssa aletaan olla kusessa viime kevään harjoituksen jälkeen, niin Suomi on yksi vitun kehitysmaa.
Et kai nyt oikeasti ole kuvitellut, että Suomen julkinen terveydenhoito olisi hyvin organisoitua tai resursoitua? Eli kyse ei ole todennäköisesti paskanpuhumisesta vaan kuvastaa terveydenhuollon tilaa Suomessa.
 
Suomessahan tuli yllätyksenä sekin, että rokotteisiin tarvitaan tietyn kokoisia ruiskuja. Turhahan niitä olisi ollut varastoon hommata tilanteen ollessa paremmin hallussa? "No rokotteet tulee varmaan vuonna 2022, vittuako me mitään ruiskuja vielä hommailtaisiin"
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Suomessahan tuli yllätyksenä sekin, että rokotteisiin tarvitaan tietyn kokoisia ruiskuja. Turhahan niitä olisi ollut varastoon hommata tilanteen ollessa paremmin hallussa? "No rokotteet tulee varmaan vuonna 2022, vittuako me mitään ruiskuja vielä hommailtaisiin"
Ja puhumattakaan ”Nyt ne rekat lähtevät liikkeelle”. Saisikohan näistä t-paidan? Sarmasteen Onnilta varmaan ollaan tekemässä Sputnik tilausta.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Oikeasti jos tilanne tämä että n.30 korona-tehopotilaan kanssa aletaan olla kusessa viime kevään harjoituksen jälkeen, niin Suomi on yksi vitun kehitysmaa.

En tiedä pidetäänkö HUSin johdossa ihmisiä jotenkin täysin uunoina vai kuvitellaanko siellä, ettei ihmiset muista vuoden takaisia asioita. Nimittäin muistelisin myös, että viime keväänä samat asiantuntijat puhuivat, ettei tehohoitokapasiteetti ole ihan vielä äärirajoilla, kun tehohoitopotilaita oli se 80. Todellakin ihmetyttää, miten nyt "pärjätään juuri ja juuri" kun tehohoitopotilaita koko maassa on se reilu 30.

Samaten edelleen ihmetyttää, miten 2018 pärjättiin, kun pelkästään TAYSissa oli enemmän potilaita sairaalahoidossa influenssan takia, kuin nyt tällä hetkellä on koronan takia. Tehollakin pelkästään TAYSissa tuolloin yli 10. Nyt ei vielä ilmeisesti ole noita influenssapotilaitakaan viemässä kapasiteettia.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Niin meinaat oikeasti, että mm. Maikkari tai Yle valehtelee? Jos toki pystyt kumoamaan tuon jutun niin laitappa lähteitä.
Ennen kuin syyttelet toisia niin kannattaa tutustua siihen mitä poliisi sanoo kunnian loukkauksesta. Ulkomaalaisvihaa minulla nimittäin ei ole.

Luehan vielä edes se, mitä niissä kirjoitetaan. Sen jälkeen voidaan keskustella lisälähteistä, joita sattuneista syistä juuri tuonne on. Viesteissäsi sen sijaan on ihan vain xenofobian klangi. Sen toteamisessa ei ole mitään tekemistä kunnianloukkauksen (joka muuten on yhdyssana) kanssa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös