Sekalaisten kysymysten ketju II

  • 6 977 139
  • 47 167

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tämä on suurinta huikeutta ja voitto koko ihmiskunnalle! Hylly seinässä ja kestää vaikka norsun, perkele! Koskaan ennen en ole yläasteen puutöiden jälkeen ruuvimeisseliä jännittävämpään työkaluun koskenut. PRPGEGERRRRERRRRRRR!! Mitäs sitten porataan?

Tämä on jo ihmettelyasiaa, mutta oli vähemmän hauskaa huomata, että 2002 rakennetun betonielementin ikkuna-aukkojen reiät ovat vinossa. Hylly tuli siis kahden ikkunan väliin ja siksi tuli mittailtua. Ikkunoiden väli on alimmasta kohdastaan 94,5cm ja ylimmästä 92,8cm. Melkein 2cm heittoa 1,5m matkalla! Tarkemmin ihmeteltyä itse ikkuna-aukot ovat kyllä kohdallaan, mutta ovat 10cm syvennyksessä ja tuon syvennyksen "kaltevuus" on kiero ja siksi koko seinä tuntuu vinolta.

Kysynpähän vaan, että eikö kerrostalojen elementit ole jo ainakin 70-luvulta lähtien tehty tehtaalla koneella valmiiksi? Miten helvetissä tuollainen betonielementin kierous on edes mahdollista?

Sullahan oli jo hommattuna sopivat poranterät niin metallin, puun kuin betoninkin poraamiseen, eli sopivia porauskohteita pitäisi olla rajattomasti. Tänään on tosin porattu ainakin JYP:n talousuutisista ja Jukureiden huonoudesta.

Elementtitehtaalla on todennäköisesti hoksattu, että kieroutta ei huomaa kukaan ennen kuin joutuu mittailemaan. Tarkemmin teko maksaisi luultavasti enemmän, joten ovat tyytyneet tähän tai eivät ainakaan raakkaa "pikkuvikaisia" elementtejä pois valmiiden pinosta.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mitä tapahtuu jos lataa tavallisia pattereita laturissa? Räjähdyksillä ja muilla kaameuksilla uhkaillaan, mutta jotenkin en tahdo uskoa tätä. Latautuvatko ne ollenkaan? Mikä rakenteellinen ero on ladattavilla ja tavallisilla pattereilla?

Todennäköisimmin ei juuri mitään. Eivät siis lataannu ainakaan kovin hyvin, mutta eivät todennäköisesti myöskään possahda mitenkään näyttävästi.

Rakenteellinen ero on siinä, että "kertakäyttöpatterit" ovat alkaliparistoja, kun taas ladattavat versiot ovat nikkelimetallihybrdidiakkuja. Toimintaperiaate näissä on ihan erilainen. Lisäksi kun näitä alkaliparistoja ei ole tarkoitettu uudelleen ladattaviksi, niin niitä ei ole myöskään suunniteltu kestämään lataamista. Sieltä voi siis vuotaa kaasuja ja höyryjä, eikä varmaan kotivakuutuskaan korvaa yhtään mitään, jos joku nuuka tällä konstilla saa sytytettyä talonsa tuleen.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mitenkä on voiko nettiyhteyttä siirtää? Eli jos minulla on vaikka nettiyhteys Oulussa ja muutan Jyväskylään, niin mitä kaikkea minun täytyy tehdä? Stressin välttämiseksi haluaisin hoitaa tämän näin helposti.

Soitto tai muu yhteydenotto operaattoriisi. Jos alkaa puhua jostain ylimääräisestä maksusta, niin sanot sitten, että siinä tapauksessa haluatkin irtisanoa sopimuksesi ja tarttua kilpailevan firman tarjoukseen. Eiköhän sen jälkeen homma onnistu suhteellisen helposti.

Paitsi että en ole koskaan ollut todistamassa yhtään sellaista tilannetta, missä laajakaistaliittymän käyttöönotto olisi sujunut ilman ongelmia...
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Talousnerot huomio! En löydä netistä tietoa mieltä askarruttavasta asiasta, joten Jatkoaika lienee ainoa toivo:

Löytyykö jostain tilastoa keskimääräisistä luottotappioiden määristä liikevaihtoon nähden eri toimialoilla Suomessa? Ja vielä parempi jos löytyisi jotain asiantuntijoiden arvioita esim. raja-arvoista tms. määrittelemään luottotappioiden määrää.

Eli tällaista... Kouluduunia varten tarvisin. Kiitos etukäteen jos joku asiasta jotain tietää ja pystyy vielä valaisemaan.

Hyvä yritys. Mutta homma on nyt kyllä niin, että ei me aleta vieläkään googlaamaan sulle sun koulutehtäviä.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tässä kun jottain kysyisi niin saisi @Everton -vastauksen ehkä kahdentoista vuoden kuluttua. Pitää miettiä vielä tovi, mikä voisi silloin olla ajankohtaista..
Dannyn 19-vuotias seuralainen, tai Keith Richardsin uusin soololevy.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nokia N71 puhelimen omistajat !HUOM!

Kuinka saa puhdistettua tuon pääkameran linssin? Näyttäisi tuon suojan ja linssin välissä olevan pölyä aivan saatanasti ja kuvat ovat todella suttuisia.

Tällaisten kalliimpien ja hienojen laitteiden omatoiminen purkaminen tai rassaaminen on aina vähän riskaabelia touhua. Paineilma-puhdistusspraylla voisi yrittää koittaa varovasti kuitenkin sihautella sinne ja toivoa että pöly leijailisi jonnekin muualle.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kauppalehti Presso on kuollut ja kuopattu. Julkaiseeko kukaan enää Suomessa Raakaa Lihaa -sarjakuvaa (www.redmeat.com)?

Eipä ehkä ole enää missään lehdessä. Mutta suomeksikin on julkaistu useampikin kokooma-albumi (Like), joihin on kerättyjä vanhoja valittuja paloja.

Jos puolestaan haluat nauttia uutukaisista, niin internetin ihmemaailmasta löytyy. Max Cannon julkaisee täällä käsittääkseni edelleenkin uuden stripin joka viikko:

 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Max Powerin allekirjoitus: 07-08 16 6+14=20 107min. Kuka kumma? Hän itse jollain divaritasolla?

NImimerkki Max Power ei vaikuta enää palstalla, joten asiaa ei voi kysyä häneltä enää uudestaan. Kyseinen allekirjoitus oli kuitenkin hävinnyt häneltä jossain vaiheessa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tietokoneen valmiustila

Jos laitan tietokoneeni välillä valmiustilaan, niin miksi se käynnistyy välillä ikään kuin uudestaa, eikä menekään kyseiseen tilaan. Näin on tapahtunut nyt monta kerta ja alkaa välillä vituttaa, jos aikomus on laittaa kone valmiustilaan niin se ei millään mene siihen, vaan palaa tilaan, jossa valitaan käyttäjä.

Enpäs olekaan pitkään aikaan sanonut kellekään, että mistäköhän löytyisi tietokone-eksperttejä?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mikä on lyhin aika, jolloin on pelattu yksi erä jääkiekko ottelussa? Siis 20 minuutin peliajalla.. Periaatteessahan, jos pelataan ilman katkoja, kestää yksi erä 20 min, mutta tuskinpa sitä ollaan nähty, vai?

Erittäin mielenkiintoinen ja palstan aiheeseenkin sopiva kysymys, mutta todennäköisesti jäänyt ilman vastausta siksi, että on myös ihan pirskatin vaikea kysymys.

Kaudella 2013-2014 Capitalsin ja Penguinsin pelissä ekassa erässä pelattiin melkein neljätoista minuuttia putkeen. Jos kellossa olleiden kuuden muun minuutin aikana ei tullut paljon tai pitkiä katkoja, niin tämä erä saattoi mennä melko nopeasti.

Voi myös olla, että vastaus löytyy jostain historiallisilta ajoilta, eli silloin kun pitkiä kiekkoja tai paitsioita ei vielä tunnettu. Katkoja tuli siis lähinnä vain maaleista ja jäähyistä.

Vuonna 1944 vihellettiin jo paitsiot ja pitkät, mutta siitä huolimatta tämä peli on sujunut kuulemma varsin nopeasti: summeri on soinut alle kaksi tuntia aloituksen jälkeen, kun Maple Leafs ja Blackhwaks nyhjäsivät maalittoman ja jäähyttömän ottelun:

 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Heitän kysymykseni tänne, kun haku on pois käytöstä.

Eli onko Jatkoajan jengillä kokemuksia maisteriohjelmista? Minulla on tradenomin paperit taskussa neljän vuoden takaa, mutta ajaako kandit järjestään ohitse vai onko hakumenettely tasapuolinen ja henkilön sopivuutta arvioiva. Suuntautumiseni amk:ssa oli yritysviestintä ja nyt kiinnostaisi kovasti puheviestintä. Myös mahdolliset kokemukset puheviestinnästä Jyväskylän yo:ssa otetaan mielenkiinnolla vastaan.

Heittäkää vaikkaa yv:llä, ellette halua jakaa kokemuksianne julkisesti.

Ihan täyttä huuhaata. Facebookia kun katselee, niin kyllä elämän koulu on se millä nykyään pärjätään.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
OT:Voit sitten tikalla tähtäillä heittoja keskelle Siperiaa ja Berliiniä... Samalla huutaa "RUKI VEER ja Verdammt, Verdammt!" Meanwhile in Sweden joku Svensson tähtäilee Rovaniemeä pumpulipuikoilla. Töks töks.

Mitähän fittua mä kirjottelen taas...

Mutta ne kysymykset.
1. Jos tulee baarista kotiin ja pesee hampaat.... Niin onko se ilta- vai aamupesu?

2. Entäs sitten kevätkääryleet. Miksi niiden nimi on kevätkääryle?

3. Mikä partasieni oikeesti on?

1. Riippuu ehkäpä siitä, että moneltako tulet sieltä baarista kotiin. Onko ilta- vai aamu? Itse tosin sanoisin että iltapesu tehdään ennen kuin käydään "yöunille" ja aamupesu kun herätään "yöunilta".

2. Monella muilla kielillä (ja alunperin kiinaksikin) ne on itse asiassa kevätrullia, mutta oletan että sinua kiinnosti tuossa lähinnä tuo "kevät". Ne oli alunperin Kiinassa keväistä ruokaa: pitkän talven jälkeen kun saatiin viimein satoa, niin vihanneksia käärittiin sitten into piukeana jonkun letun sisään.

3. Karvatupentulehdus on ihokarvojen ja varsinkin kasvoissa partakarvojen tyvissä esiintyvä tulehdus. Kasvojen alueella miehillä esiintyvästä karvatupentulehduksesta käytettiin nimitystä partasieni.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Joskus aikoinaan järjestettiin JA:n shakkikilpailu. Vieläkö löytyy kiinnostusta, jos järjestäjä ja alusta saadaan hoidettua?

Itse en osallistu, kärsivällisyys ei riitä kuin johonkin action-superpikapika-shakkiin, mutta ainahan sinä voit kysellä. Ainakin muutama potentiaalinen osallistuja pitäisi palstalta löytyä ja vissiin jotain yritelmiä yhteisiin sessioihinkin on ollut:

 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Käyttäjä @Individual tiivisti TVOFfin hienosti:
Yrittäjiä kuitenkin aina löytyy mukaan kisaamaan, vaikka kukaan ei osaa nimetä ainuttakaan aiempina vuosina kisassa "menestynyttä"? Kykykilpailuiden Oskari Katajisto. Kaikki tuntee, mutta kukaan ei myönnä näheensä ainuttakaan sen proggista. :)


Mutta sanokaapas ilman googlettelua Katajiston CV:sta jotain? Mää en muista varmana mitään.
 

redpecka

Jäsen
Mutta sanokaapas ilman googlettelua Katajiston CV:sta jotain? Mää en muista varmana mitään.
On vissiin näyttelijä, liekö ollut jossain TV-sarjassa joskus. Mutta lehdissä se on postaillut ja ollut vähän sellainen märkä metsuriseksuaali kuten Teuvo ja se kolmasnainenlaulaja mikä lie.

Tästä laulukilpailusta en tiedä mitään.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Täältä olen joskus itse pelannut ihan selaimen kautta:


Älä sitten minua syytä, jos et meinaa jaksaa huomenna töissä.

ps: Green Beret löytyi ainakin aikoinaan sieltä jollain toisella nimellä.
Jatkokysymyksenä tähän että mikä menee pieleen kun ei lataa c64 puolelta kuin konsolinäkymän? Tulee kyllä nostalginen olo kirjoitellessa siihenkin komentoja jotka löytyy näköjään lihasmuistista 30 vuoden takaa, että L*shift-O*"$",8 millä pitäis saada kansion sisältö näkyviin, muttei tuo löydä edes levyä mistä hakea.
 

ace

Jäsen
Onko täällä PayPal käyttäjiä? Tarkoitus olisi siirtää omalta ulkomaiselta tililtä omalle suomalaiselle tilille rahaa. PayPal sanoo että siirto on ilmainen, pitääkö tämä paikkansa? Miten kurssien muutokset siellä toimii?

Jos PayPal ei ole hyvä, niin mielelläni ottaisin suosituksia ilmaisista, tai ainakin halvoista siirtotavoista.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko täällä PayPal käyttäjiä? Tarkoitus olisi siirtää omalta ulkomaiselta tililtä omalle suomalaiselle tilille rahaa. PayPal sanoo että siirto on ilmainen, pitääkö tämä paikkansa? Miten kurssien muutokset siellä toimii?

Jos PayPal ei ole hyvä, niin mielelläni ottaisin suosituksia ilmaisista, tai ainakin halvoista siirtotavoista.
Etkö voi vain siirtää suoraan omalle tilillesi rahaa? Itsellä ei ole aiheesta kokemusta, että kuuluu ehkä tyhmiin kysymyksiin. Tai sitten siirrät luottokortilta omalle tilille ja ulkomailta maksat luottokortille fyrkat.
 

ace

Jäsen
Etkö voi vain siirtää suoraan omalle tilillesi rahaa? Itsellä ei ole aiheesta kokemusta, että kuuluu ehkä tyhmiin kysymyksiin. Tai sitten siirrät luottokortilta omalle tilille ja ulkomailta maksat luottokortille fyrkat.
Voin toki, pankit vaan ottaa aika isoa palkkiota tuosta ulkomaan siirrosta ja valuutan muuttamisesta euroiksi. Siksi olisi nyt halvempi keino haussa.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Voin toki, pankit vaan ottaa aika isoa palkkiota tuosta ulkomaan siirrosta ja valuutan muuttamisesta euroiksi. Siksi olisi nyt halvempi keino haussa.
Siirra alkuperäisessä valuutassa paypaliin ja makselet sieltä verkko-ostoksia alkuperäisellä valuutalla jos sulla jotain taaloja on.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eipä taida olla. Kun ostat jotain ja maksat, niin jos myyjällä on toi vaihtoehto, niin paypal täyttää toimitusosoitteen ja muut tiedot myyjälle.
 

redpecka

Jäsen
Eipä taida olla. Kun ostat jotain ja maksat, niin jos myyjällä on toi vaihtoehto, niin paypal täyttää toimitusosoitteen ja muut tiedot myyjälle.
Minulla vain heräsi tämä kysymys kun muistan joskus vuosia sitten jonkun nimimerkin sanoneen ettei hän lyö vetoa palstalla kun ei halua luopua anonyymiteetistään. (Tilisiirrot)

Googletin Paypal ja siellä muunmuassa sanotaan näin: "PayPal suojaa ostajat ja myyjät käyttämällä viimeisimpiä ja tehokkaimpia salausmenetelmiä."

Eli jos loisin tilin sähköpostiosoitteella "redpecka" ja löisin jotain maaliveikkausvetoja ja hävitessäni maksaisin 20e jollekin perkeleelle niin olisiko tämä tässä mielessä enemmän "anonyymitili" kuin minun oikean pankin tili? Ei sillä että tällä välttämättä minulle olisi mitään merkitystä, mutta tahtoisin sen vain tietää etukäteen. Kai tyhmät saa tässä ketjussa kysellä. Tosin jos vastaus tulee vuonna 2034 niin ei ole enää paypalleja olemassakaan.
 

ace

Jäsen
Siirra alkuperäisessä valuutassa paypaliin ja makselet sieltä verkko-ostoksia alkuperäisellä valuutalla jos sulla jotain taaloja on.
En halua tehdä verkko-ostoksia, vaan siirtää rahaa kotimaiselle tilille. Tuo palvelun hinta ja myös käyttäjien kokemukset on se mitä haluan tietää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös