Suomen poliisi kriisissä?

  • 642 338
  • 5 563

Lättykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dayton Bombers
Koska kyseessä on skenaario, tilanne jonka tapahtumia emme tunne. Ehkä esim. Smash Asem mielenosoituksen toimintamalli toimii, ehkä ei. Kuten sanoin, luotan edelleen Suomen poliisin ammattitaitoon.

Ehkä toimii, ehkä ei. Luotan ja en luota. Kannattaisi harkita politiikkaan lähtemistä, olet muuttanut mielipidettäsi jo useamman kerran sen välillä että mielenosoittajat olisi pitänyt kantaa pois, laittaa bussiin/putkaan/Helsingin laidalle ja/tai jättää kadulle. Joku sanoisi tätä jo tarkoituksenmukaiseksi trollaamiseksi? Ainakin se kanta on tullut selväksi että ET luota Suomen Poliisin ammattitaitoon ja että heidän valmistautumisensa on huonoa.

Kyseessä oli siis rauhanomainen, passiivinen mielenosoitus. Kyseiseen mielenosoitukseen osallistuvat ihmiset tiedostivat toimivansa väärin ja odottivat pois kantamista ja sakkoja, näin on toimittu aikaisemminkin. Nyt poliisin johtoportaan harkintakyky petti ja se päätti käyttää täysin ylimitoitettua voimaa. Mielenosoitus sai marttyyrinsa ja paljon julkisuutta.

Ollaan mielenosoituksen aiheesta mitä mieltä tahansa, pitäisi jokaisen suomalaisen tuomita poliisin toiminta tuossa tilanteessa. Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta perustuu sopimiseen ja yhteistyöhön, ei järjestelmän väkivaltaan.

Ammattitaidotonta toimintaa poliisilta.

Mitä kertoo poliisin ammattitaidosta se että mielenosoittajat palaavat takaisin istumaan? Miksi heitä ei kuskattu jonnekin Helsingin laidalle ja otettu tiedot ylös? Parilla maijalla tämä olisi vaatinut 10+ reissua.

Ilmeisesti palstan lukijat, eikä poliisi eivät ole viitsineet ottaa selvää kyseisen ryhmän toiminnasta.

Kyse on siis ryhmästä, joka harrastaa ympäri maailman passiivista toimintaa, istuu kadulle ja odottaa, että heidät kannetaan pois. Kyse ei siis ole anarkisteista, jotka tappelisivat poliisin kanssa ja hajoittaisivat paikkoja.

Minusta on aika huvittavaa, että poliisi valittaa että poiskannetut tulee takaisin. Eikö tätä voinut mitenkään estää? Joku olisi voinut tilata vaikka pari paikallisliikenteen bussia väliaikaiseksi säilytystilaksi.

Ja loppuen lopuksi kyse oli vähäisestä vaikutuksesta, liikenneruuhkasta.

Pienin mahdollinen voimankäyttö olisi ollut poiskantaminen, nyt vaan poliisi ei ollut varautunut oikein. Toivottavasti seuraavalla kerralla, kun tämä ryhmä marssii, poliisi on varautunut oikein.

Jos poliisi olisi ollut varautunut mielenosoitukseen asianmukaisesti, paikalla olisi ollut tarpeeksi henkilökuntaa ja välineistöä. Amatöörimäisyys tässä kohtaa ihmetyttää, taustatyötä ei oltu tehty kunnolla.
 

Soilworker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Preds
Tätä se nykykulttuuri nyt on, että edes auktoriteetit eivät saa loukata toista, vaikka he selkeästi tahallaan haittaavat toisten ihmisten elämää rikkomalla sääntöjä. Mihin kaupunkisoituessa on kadonnut maalaisjärki, joka kiteytetään sanontoihin ”sitä saa, mitä tilaa” ja ”kaivoi verta nenästään”? Kuinka kauan valta on valtaa, mikäli se näkyy vain paperilla ja todellisuudessa vain rajoittaa toimintaa valta-aseman väärinkäytön pelon muodossa?

Ensin pienet lapset vapaakasvatetaan ilman, että kukaan saa heitä torua. Muutaman vuoden päästä opettaja tai koulu ei saa käyttää mitään pahaa mieltä aiheuttavia keinoja häirikköjen tai kiusaajien kuriinlaittamiseen. Seuraavaksi armeijassa johtajat eivät saa odottaa vetelyksiltä edes pienintäkään kuria, vaan sotaan valmistumisenkin on tunnuttava turvalliselta. Siirtyessä kortistoon heiltä ei saa ”rankaista” vetämällä pois täysin vastikkeettomia rahansiirtoja sen seurauksena, että heitä ei kiinnosta hakea töitä.

Lopulta kun hyvinvointiyhteiskunnan mätä hedelmä löytää elämälleen vihdoin tarkoituksen - rakentaa identiteettinsä maapallon pelastamiseen ja möykäten istahtaa kavereidensa kanssa kadulle kuin 6-vuotias pikkulapsi kaupan käytävällä ilman haluamaansa lelua - ei yhteiskunnan tarvitse miettiä mistä moinen käytösmalli on opittu.

Totta kai tietyt rajoitukset auktoriteettien sallittuihin keinoihin ovat ehdottoman tärkeitä. Mutta vaikea on ymmärtää hirveää meteliä jostain hemmetin pippurisumutteesta ja sen aiheuttamasta hetkellisestä kivusta ja ihottumasta. Siltä olisi ihan hyvin voinut omalla valinnalla välttyä - vaikka toki tästä olisi anarkistihipin uskottavuuspisteet skenessä vähentyneetkin.

(Ja ennen kuin kukaan tulee huutelemaan, niin olen alle 30v, asun Helsingissä, syön lihaa hyvin harvoin, auton omistajana suosin silti julkisia ja koen itseni liberaaliksi.)
 
Viimeksi muokattu:

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Muutama poliisikoira olisi voinut tehota jopa paremmin. Vai oliko siellä niitä?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ehkä toimii, ehkä ei. Luotan ja en luota. Kannattaisi harkita politiikkaan lähtemistä, olet muuttanut mielipidettäsi jo useamman kerran sen välillä että mielenosoittajat olisi pitänyt kantaa pois, laittaa bussiin/putkaan/Helsingin laidalle ja/tai jättää kadulle. Joku sanoisi tätä jo tarkoituksenmukaiseksi trollaamiseksi? Ainakin se kanta on tullut selväksi että ET luota Suomen Poliisin ammattitaitoon ja että heidän valmistautumisensa on huonoa.

Niin, lauantai meni pieleen, mutta ei kai kukaan yhden yksittäisen virheen, ehkä yksittäisen virkamiehen virheen takia koko organisaatiota tuomitse?
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Jos nuo Ylen jutut pitävät paikkaansa niin pelkkää häirikköporukkaahan tuo elokapina lopulta taitaa olla eikä niinkään ilmastosta huolestuneita valistuneita kansalaisia. Siellä ilmeisesti joku SKP:n riveissä demokratiaan pettynyt poliitikko johtaa joukkoja. Tai voihan se ilmasto pelastuakin noilla toimilla kun blokataan autot ja julkinen liikenne. Mistä minä tiedän, mutta hieman epäilen..
 

Lättykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dayton Bombers
Niin, lauantai meni pieleen, mutta ei kai kukaan yhden yksittäisen virheen, ehkä yksittäisen virkamiehen virheen takia koko organisaatiota tuomitse?

Niinpä niin. Itse pidän sinua tämän keskustelun perusteella trollina joka tarkoituksenhakuisesti hakee keskustelussa valtavirtaan nähden konfliktitilanteita ja esittää kärjistetyn vastakkaisia näkemyksiä.

Vai osaatko perustella miksi olet esittänyt niin monta erilaista mielipidettä sen suhteen mitä poliisin olisi pitänyt tehdä (poiskantaminen, kuljetus maijoilla, bussi, istumaan jättäminen)?
 
Viimeksi muokattu:

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Mihin kaupunkisoituessa on kadonnut maalaisjärki, joka kiteytetään sanontoihin ”sitä saa, mitä tilaa” ja ”kaivoi verta nenästään”? Kuinka kauan valta on valtaa, mikäli se näkyy vain paperilla ja todellisuudessa vain rajoittaa toimintaa valta-aseman väärinkäytön pelon muodossa?
Sinun ja meidän kaikkien onneksi Suomen laki ei noudata maalaisjärkeä ja viranomaisille ei ole annettu ohjeistusta toimia maalaisjärjen mukaan. Muu viesti olikin autoritääriskonservatiivista höttöä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kumman usein tulee tätä väkivaltafetissiä, että pamputtaa ja kurittaa pitää lähes mistä tahansa. Onneksi Suomen poliisi ei todellakaan hae väkivaltaista konfliktia vaan pyrkii lähes aina viimeiseen asti välttämään sitä. Se on sitä maalaisjärkeä. Tämä tilanne oli selkeästi vaikea ja voi olla että toiminta osoittautuu selvityksessä aivan oikeutetuksi. Mutta todella hyvä että se selvitetään. Tälläistä on elämä oikeusvaltiossa, saamme olla siitä todella kiitollisia.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei anneta olla paikoillaan, Nyt ei ollut merkittävää haittaa, joten olisi voitu antaa olla. Sitten, jos on aidosti merkittävää haittaa, niin toimitaan tilanteen vaatimalla tavalla. Mikä vittu tässä nyt taas on niin vaikeaa?

Olet kenties oikeassa mutta onhan tuon "merkittävän haitan" määrittely nimenomaan vaikeata. Jossain kohtaa on pitkä harmaa alue, jossa haitta on toisten mielestä merkittävä ja toisten mielestä ei. Lisäksi ongelma on ne perusteet, joita on täälläkin esitetty, että pelkän mielenosoituksen rauhanomaisuuden pitää taata se ettei poliisi käytä voimakeinoja. Sinä taas edustat tässä toista kantaa, joten et taida itsekään tuota näkemystä ymmärtää/tukea.
 

Soilworker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Preds
Sinun ja meidän kaikkien onneksi Suomen laki ei noudata maalaisjärkeä ja viranomaisille ei ole annettu ohjeistusta toimia maalaisjärjen mukaan.
Enemmän viittasin tuolla kommentilla tähän tilanteesta seuranneeseen hippien uhriutumiseen. Ilmeisesti omilla teoilla on seuraamukset vain, mikäli ne ovat mitattavissa hiilijalanjäljellä?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Huumekoira olisi voitu paikalle tuoda.

Tämä on tämän keskustelun yksi lempi vihjauksista, hipit, takkutukat, työttömät, nyt huumeet.


Nämä kaksi taitaa olla maistereita. Veikkaisin, että tuon mielenosoituksen osallistujien koulutustaso on suomalaisten keskimääräistä populaatiota korkeampi. Veikkaisin myös, että huumeita tuolta porukalta löytyy vähemmän kuin keskimääräsen lauantai-illan Isomäen seisomakatsomon ihmisiltä.
 

yaremchuk

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo,Green,Strömwall, Caito, JP Haataja
Olet kysellyt tuota täällä jo aiemmin. Noin 50 aktivistia pidätettiin, joten mistä kertyi mielestäsi säästöä kaasuttamisella? Itse asiassa niiden lasten käsittely, jotka olivat saaneet pippurisumutetta kasvoilleen ja vaatteilleen, oli huomattavan hankalaa, koska sitä ei kukaan halua iholleen, joten aikaa taisi poliisilla pikemminkin mennä hukkaan siihen verrattuna, että porukka olisi kannettu bussiin odottamaan jatkokäsittelyä.

Toinen pointti on virheellinen logiikka: ei poliisi voi resurssi- ja ajansäästösyistä koventaa otteitaan. Silloinhan kynnystä voitaisiin aina kiireen varjolla hilata ylöspäin ja lopulta rauhallisesti käyttäytyvät ilmastomielenosoittajat hoideltaisiin pois pistooli ohimolla. Toki sitä täällä moni aggressioitaan verbaalisesti purkaessaan suorastaan toivoo.



No kylläpäs oikein viha tihkuu näistä puheista. Kannattasi vähän rauhoittua. Poliisi priorisoi: jos jonkun henki on vaarassa, niin silloin ei rauhallisesti käyttäytyvien lasten kaasuttamista taatusti pidetä ensisijaisena, vaan lähdetään hoitamaan tärkeämpää tehtävää.

Tottakai priorisoi. Kyse onkin siitä miltä etäisyydeltä partio joutuisi lähtemään johonkin toiseen, mahdollisesti jonkun henkeä tai terveyttä uhkaavaan tehtävään normaali tilanteeseen nähden.
Vihaa en tunne pätkääkään, en vain pysty ymmärtämään miten joku voi nähdä näiden ituhippien puolustamisen perustelluksi ja virkavallan toimet tilanteen normalisoimiseksi kyseenalaiseksi. Eikö tällä ekoporukalla itsellään ole minkäänlaista vastuuta omista toimistaan? Mikä heidän viestinsä oli ja miten tien sulkeminen ja niskurointi poliisia vastaan edisti heidän asiaansa? Säälittävää, vastuutonta ja lapsellista käytöstä, ei jatkoon.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Tämä on tämän keskustelun yksi lempi vihjauksista, hipit, takkutukat, työttömät, nyt huumeet.


Nämä kaksi taitaa olla maistereita. Veikkaisin, että tuon mielenosoituksen osallistujien koulutustaso on suomalaisten keskimääräistä populaatiota korkeampi. Veikkaisin myös, että huumeita tuolta porukalta löytyy vähemmän kuin keskimääräsen lauantai-illan Isomäen seisomakatsomon ihmisiltä.
Klikkasin linkkiä, painoin ctrl+f, kirjoitin laatikkoon maisteri, 0 tulosta. Mutta kun TosiFani sanoo näin, niin onhan sen oltava totta. 2/150 maisteria, niin veikkaan ettei ihan vielä ole keskimääräistä populaatiota korkeampi koulutustausta.
 

yaremchuk

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo,Green,Strömwall, Caito, JP Haataja
Tämä on tämän keskustelun yksi lempi vihjauksista, hipit, takkutukat, työttömät, nyt huumeet.


Nämä kaksi taitaa olla maistereita. Veikkaisin, että tuon mielenosoituksen osallistujien koulutustaso on suomalaisten keskimääräistä populaatiota korkeampi. Veikkaisin myös, että huumeita tuolta porukalta löytyy vähemmän kuin keskimääräsen lauantai-illan Isomäen seisomakatsomon ihmisiltä.

Ei se koulutustaso ole ainakaan ymmärrystä yhteiskunnan toiminnasta lisännyt. Maisterintutkinto itsessään ei takaa yhtään mitään, niinkun tämäkin tapahtuma todistaa.
 

Perusjäbä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämä on tämän keskustelun yksi lempi vihjauksista, hipit, takkutukat, työttömät, nyt huumeet.


Nämä kaksi taitaa olla maistereita. Veikkaisin, että tuon mielenosoituksen osallistujien koulutustaso on suomalaisten keskimääräistä populaatiota korkeampi. Veikkaisin myös, että huumeita tuolta porukalta löytyy vähemmän kuin keskimääräsen lauantai-illan Isomäen seisomakatsomon ihmisiltä.

Hyvin heillä riittää aikaa samaan maanantaina, voi niitä papereita hankkia kuinka monta haluaa. Lähteitä koulutustasoille ja töissäkäyntiin kaipaisin minäkin.
 

Lättykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dayton Bombers
Niinpä niin. Itse pidän sinua tämän keskustelun perusteella trollina joka tarkoituksenhakuisesti hakee keskustelussa valtavirtaan nähden konfliktitilanteita ja esittää kärjistetyn vastakkaisia näkemyksiä.

Vai osaatko perustella miksi olet esittänyt niin monta erilaista mielipidettä sen suhteen mitä poliisin olisi pitänyt tehdä (poiskantaminen, kuljetus maijoilla, bussi, istumaan jättäminen)?

En suosittele keskustelemaan käyttäjän TosiFani kanssa. Tarkoituksenmukaista vastakkainasettelun hakemista, ja lopettaa vastaamisen kun ajautuu tietyn aiheen suhteen ahtaalle.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Nämä kaksi taitaa olla maistereita. Veikkaisin, että tuon mielenosoituksen osallistujien koulutustaso on suomalaisten keskimääräistä populaatiota korkeampi. Veikkaisin myös, että huumeita tuolta porukalta löytyy vähemmän kuin keskimääräsen lauantai-illan Isomäen seisomakatsomon ihmisiltä.

Hah. Juurikin näin. Eiväthän maisterit pössyttele. Koulutuksella ei ole mitään merkitystä siihen, palaako ganja. Tämä väitteeni perustuu kokemukseen. Mun luona oli aikoinaan muutama ihminen, jotka tulivat jatkoille. Erään suuren rakennusyhtiön suunnitteluinsinööri, osaston ylihoitaja, muusikko ja psykiatri. Kaikki vetivät bongia kuin olisivat tätä tehneet aina. Lisäksi tunnen erään koulun rehtorin, ainakin kolme opettajaa, juristin ja lukemattomia muita hyvin akateemisia ihmisiä. Kaikki pössyttelevät. Ja jos mietitään, että mulla on jo tuollainen tuttavapiiri, niin todellisuus on jotain aivan muuta. Siellä on paljon kansanedustajiakin ja tällä hetkellä ministereitä, jotka ovat poltelleet tätä vaarallista huumetta. Joka siis muuttuu lääkkeeksi, kun lääkäri kirjoittaa respan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös