HIFK:n taloudellinen tilanne ja tulevaisuus

  • 865 519
  • 3 270

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Olo oli hienokseltaan epäkiva, kun huomasin Bättre Folkin päivittäneen vihdoin jotain ja linkin täppäämisen jälkeen sieltä paljastuikin Olavi Uusivirta.

Tänään luin että tämä Olli Uusivirran keikka on siirretty hamaan tulevaisuuteen. Alan itse taipumaan että yleisöä ei olla ottamassa halliin ihan hetkeen, kun pihallakaan ei saa olla.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tänään luin että tämä Olli Uusivirran keikka on siirretty hamaan tulevaisuuteen. Alan itse taipumaan että yleisöä ei olla ottamassa halliin ihan hetkeen, kun pihallakaan ei saa olla.

Eikai tätä kukaan viranomaistaho perunut/kieltänyt?

Olisiko niin että IFK pilotoi tapahtuman järjestämistä ja ei halua tässä tilanteessa ottaa riskiä ettei tule negatiivista julkisuutta. Tai sitten artisti halunnut perua varmuuden vuoksi.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Eikai tätä kukaan viranomaistaho perunut/kieltänyt?

Olisiko niin että IFK pilotoi tapahtuman järjestämistä ja ei halua tässä tilanteessa ottaa riskiä ettei tule negatiivista julkisuutta. Tai sitten artisti halunnut perua varmuuden vuoksi.

Ei varmaankaan ole kieltänyt, joten "saa" oli ehkä huono sana minulta. Itsellä on pari lippua keikoille On The Rocksiin, ja niitäkin lykättiin juuri ensi keväälle. En usko että tapahtumanjärjestäjillä on suurta uskoa että syksyllä keikkoja pidetään.
 

starcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
"Lauantaille 22.8. Helsingin jäähallin edustalle suunniteltu Olavi Uusivirran konsertti siirretään uuteen ajankohtaan. Tapahtuman järjestäjä, yhteistyökumppanit sekä artisti bändeineen ovat yhdessä päättäneet keikan siirtämisestä vallitsevan tilanteen vuoksi."

Toisin sanoen on tultu siihen tulokseen että koska sairastumisluvut ovat nousussa ennemminkin kuin laskussa että tilaisuutta ei järjestetä. Mikä on oikein osoittaa vain että tapahtuma järjestäjällä on älliä itsekin siirtää tapahtumaa eikä odota että viranomainen joutuu sen tekemään.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vakavasti kun miettii asiaa, niin kuinka moni uskoo, että lokakuussa olisi 8000 hengen yleisötapahtumat sisätiloissa sallittuja tai edes 4000:n? Liigaa ei sen edustajien mukaan pelata ilman yleisöä.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Liigaa ei sen edustajien mukaan pelata ilman yleisöä.

Eilisessä lausunnossaan MTV:lle Liigan askelmerkeistä korona-aallon varalle puheenjohtaja Heikki Hiltunen vähän lievensi tätä rajoitetuilla katsomoille pelaamisen kantaa:

Seuroissa kausi halutaan kiihkeästi viedä läpi.
– Omistajat olivat hyvin yksimielisiä siitä, että kaikki kivet pitää kääntää, että pystymme pelaamaan sarjan, vaikka sitten rajatulle yleisöllekin.


 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Yleisötilaisuudet | Yleisötilaisuudet rajataan alle 50 henkeen syyskuussa – jos turvavälit pystytään takamaan, suuremmat yleisömäärät ovat yhä mahdollisia

Kyllähän tämä aina vain huolestuttavammalta näyttää. Joka tapauksessa tullee tämän myötä 1–2 metrin pituiset turvavälit tarvittaessa henkilömäärää rajaamalla.
Tohon vielä kaupan päälle se, että vaikka nyt sallittaisiin kaikki ilman mitään rajoituksia niin jengi ei välttämättä hallille entiseen tapaan löydä. Paljon on riskiryhmäläisiä etenkin kausarin ostaneissa.
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Jos asiaa ajattelee pelkän Liiga-kauden kannalta, pitäisi nyt pikaisesti ottaa kevään kaltaiset mittavat rajoitustoimet käyttöön. Ennen kaikkea ulkomaan virustuonti olisi pysäytettävä, mutta myös siitä lähtenyt leviäminen kotimaassa. Nollatilanteessa olisi kauden aloittaminen mahdollinen. Ongelmana on sitten se, että rajat ylittävää liikkumista pitäisi käytännössä jatkaa siihen asti, kunnes valtaosa kansasta on rokotettu.

Kyllä tämä todella huonolta näyttää nyt.

Edit. Rajat ylittävän liikkumisen rajoittaminen on tietenkin se, mitä pitäisi jatkaa...
 
Viimeksi muokattu:

TO41

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Sentään sen verran helpotusta, että tuo 50 henkeä oli kait typo ja raja edelleen 500. Potkut kaikille.
Sieltä vähän mallia tiedottamiseen...eiku.
 

MSU

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Sieltä se tuli. 600k takkiin, tuohan on juuri parin-kolmen kärkijätkän palkka.
 

Nashpre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK:n sairastupa, HIFK, Liverpool FC
Reilusti yli puoli miljoonaa turskaa viime kaudelta.
Ensi kausi sitten harkkahallissa ilman yleisöä laadukkailla kameroilla kuvattuna, luulisi ottelukohtaisen menojen olevan silloin lähes minimissä.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Mitä jos lopetettaisiin se playoffien budjetointi ennakkoon nyt heti kättelyssä? Miksi edes palattiin Penan tapaan? Todella luokaton suoritus 88% täyttöasteella.

Toinen juttu: Alkaa tobbarin puheet järkihintaisista sopimuksistakin osoittautua sanahelinäksi. Tuhlattu aivan perkeleesti näihin jämäroolien pelaajiin. Ja ei, ratkaisu ei nyt ole sekään ettei ketään hankita ja pelataan paskasti kasatulla joukkueella. Selvisipähän nyt miksi joukkue näyttää tuolta. Miinusta parisataa kiloa enemmän kuin pelkäsin. Paska suoritus kun korona lyö kunnolla vasta nyt meneillään olevaan tilikauteen.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Kaiken muun voi hyvin ymmärtää tässä maailmantilanteessa, mutta ei sitä että tulokseen annetaan vaikuttaa odotukset tärkeästä pudotuspelivaiheesta. Kyllä vuosina, jolloin ei koronaa ole ollut, on ollut mahdollista pudota heti ensimmäisellä kierroksella ja siksi ei tulosodotuksia pitäisi rakentaa poffseissa menestymisen varaan, jos haluaa jatkumoa taloudelliselle menestykselle.
Tämä on tietysti vain minun näkemykseni asiassa.
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikka korona oli ehdottomasti suurin syy näin isoon tappioon, HIFK:n putoaminen sääleissä oli edelleen mahdollista, ja tuolloin tulos olisi todennäköisesti ollut myös tappiollinen. Pelkästään koronan taakse ei siis tappiossa voi mennä ja tämä voi olla koronan lisäksi toinen syy miksi kukkaronnyörit ovat nyt hieman tiukemmalla.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Onhan se noloa, jos seura vuodesta toiseen luottaa olemassaolonsa sen varaan, että yleisömäärät ovat korkeita. IFK:n olisi pitänyt jo vuosia sitten laajentaa toimintaansa myös muihin tuotteisiin kuin jääkiekkoon. Siksi maakuntien joukkueet selviävät tästäkin kriisistä paremmin, ehkä pikkuseuroja lukuun ottamatta.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Melkoiset perseet kyllä... onko kellään tietoa muiden isojen seurojen tilanteista?
Liki kaikki tekivät pienet mukaanlukien plussaa. TPS:ää turha huomioida. JYPillä todella maltillinen alle satkun tappio.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Jep, mutta siis että miten HIFK:n kaltaisessa isossa organisaatiossa tollainen rahankäyttö edes on mahdollista niin sitä en ymmärrä...
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Frankie , jatkan keskustelua tässä toisessa paremmin aihepiirille sopivassa ketjussa.

@Postinjakaja jo vastasikin sinulle ja allekirjoitan hänen ajatuksensa. Lisäisin vielä, että juuri nyt kassan kestävyydellä ja viime kauden taloudellisella tuloksella on jopa poikkeuksellisen suuri merkitys. Toiset vetävät aina enemmän riskillä kuin toiset. Joskus se kannattaa, joskus ei. Pitää keskittyä vain omiin realiteetteihin. Vaikea kommentoida enempää, kun ei tiedä seurojen filosofioita ja lähtökohtia riittävän tarkasti.

Jos tietoni HIFK:n viime kauden huonosta tuloksesta pitää paikkansa, on mielestäni täysin selvää, että riskinottokyky on pienempi kuin voittoa tehneellä seuralla. Tappiot pitää ihan oikeasti kuitata oikealla rahalla tavalla tai toisella.

Jos tappiota on tullut se kuulemani yli puoli milliä, on selvää, että budjetin tekemisessä ja siinä pysymisessä mentiin metsään ja otettiin riskejä, jotka realisoitui. Tällöin nollatulokseen pääsemiseksi on budjetoitu myös pleijaripelejä, mikä tarkoittaa sitä, että rahaa on tuhlattu ennakkoon. Mikä ei minun mielestäni ole järin hyvä asia. On toki selvää, että HIFK:n pitää päästä pleijareihin. Joka ikinen vuosi. Mutta onko hyvää taloudenhoitoa budjetoida niitä nollatulokseen pääsemiseksi? Vai olisiko fiksumpaa elää ja käyttää rahaa sen mukaan, mitä ihan oikeasti tulee sisään? Budjetoida tulot mieluummin ala- kuin yläkanttiin. Itse pidän hyvää taloudellista tulosta myös aina markkinointina, sillä suomalaiset rakastavat ja arvostavat menestymistä. Hyvä taloudellinen tulos luo uskoa siihen, että puikoissa on ihmisiä, jotka osaavat hommansa ja tietävät, mitä tekevät. Siitä tykkäävät myös yhteistyökumppanit. Miksi riskeerata ilmainen positiivinen palstatila mediassa?

HIFK:lla on taustalla henkilöitä, joilla on huomattavan suuri henkilökohtainen varallisuus. HIFK on heille harrastus eikä heidän taloutensa ole kiinni HIFK:n taloudellisesta tuloksesta. Kivat heille, mutta tavallaan se myös värittää heidän odotuksiaan seuraa kohtaan. Sillä ei siis ole suurtakaan todellista meekitystä, tuleeko takkiin vai voittoa. Nämä omistajat ovat jo kerran pelastaneet HIFK:n konkurssilta ja siitä valtavan suuri kiitos heille. HIFK on kuitenkin Suomen suurin ja upein urheilubrändi ja sen on tultava toimeen omillaan. Se operoi Suomen kiinnostavimmassa lajissa suurimmalla talousalueella. Sen on myös tuotettava voittoa osakkailleen. Voitonjaosta voidaan sitten sopia monellakin tavalla, niin kuin tietääkseni on sovittukin. Itse en ainakaan laittaisi enää yhtään enempää lisää omia rahojani HIFK:hon, vaan ennemminkin lisäisin painetta hallitukselle ja operatiiviselle johdolle paremman tuloksen tekemisestä. Millä toimenpiteillä seura saadaan menestymään sekä kentällä että sen ulkopuolella nykyistä paremmin? Urheilupuolella muutoksia on tehty ja mun mielestäni eteenpäinkin on menty ja suunnitelmat vaikuttavat fiksuilta. Tulokset näkyvät toki vasta pidemmän ajanjakson päästä suuremmassa kuvassa. Onko seurassa, joka on oikeasti vain pieni yritys, jokaisessa positiossa paras mahdollinen osaaja? Onko tekemisen ilmapiiri sellainen, että se kannustaa ja tukee kaikkia työntekijöitä antamaan kaikkensa joka päivä ja säännöllisesti jopa ylittämään odotukset? Jokainen päivä ei tietenkään kaikilla ole jättipotti, mutta jos rima on riittävän korkealla, lopputulos on silti hyvä. Jos minä olisi HIFK:n osakas selvittäisin nämä asiat juurta jaksain itse enkä tyytyisi mihinkään itsestäänselvyyksiin vastauksissa.

Kun katsoo vaikkapa viime päivien HIFK-viestintää, itselleni tulee mieleen, että parantamisen varaa löytyy sillä saralla kyllä paljonkin. Innostus on usein tärkeämpää kuin tuotantoihin käytettävissä oleva raha. Innostuneet ihmiset ovat luovia ja keksivät uusia keinoja, usein vahingossa ja ilman erillisiä kustannuksia. Innostus tarttuu muihin ympärillä oleviin ihmisiin. Tuleeko HIFK:sta juuri nyt mieleen, että siellä ollaan innostuneita? Joukkue on varmasti innostunut, mutta ei sitä kauheasti ole yleisölle näytetty. Vaikka elämme vaikeita epätietoisuuden aikoja, se ei saa näyttää siltä yleisölle. Resurssien taakse esim. viestinnässä ei voida mennä, kun muut seurat pystyvät jopa parempaan. Kaikki lähtee ihmisistä. Seura, eli ihmiset seuran palveluksessa, tekevät hommia yleisölleen, joka koostuu yllätys, yllätys, ihmisistä. Onko resurssit kohdennettu HIFK:ssa oikein ja oikeille ihmisille? Tekeekö oikeat ihmiset oikeasti heille sopivia duuneja? Varsinkin niissä rooleissa, missä onnistuminen on helposti mitattavissa esim. myyntinä tai näkyvyytenä pitää olla juuri siihen rooliin oikeat tyypit hommissa. Mitä pienempi yritys, sitä suurempi on yhdenkin henkilön merkitys.

HIFK:ssa tehdään asioita myös hyvin ja oikein, tietenkin. Mutta monia asioita pystyttäisiin kuitenkin tekemään nykyistä paremmin hyvinkin helposti ja sekös se harmittaa.

Lainaan itseäni muutaman viikon takaa. Kirjoitukseni on edelleen varsin ajankohtainen. Siksi minun on henkilökohtaisesti helppoa suhtautua tulevaan kauteen maltillisesti, kun tulos ei tullut yllätyksenä. Isossa kuvassa ja erityisesti juuri nyt vallitsevassa tilanteessa, yhden kauden urheilullisella menestyksellä tai loppusijoituksella, ei ole minulle henkilökohtaisesti suurta merkitystä. Minun elämäni olisi huomattavasti tylsempää ilman HIFK:ta, joten hyväksyn näiden realiteettien edessä ”välikauden” panostuksissa. Mutta se ei tarkoita, että hyväksyisin sen kentällä. Sitä en tule hyväksymään koskaan. Meillä on kuitenkin jo nyt ihan riittävän hyvä nippu, vaikkei paperilla kovin olekaan. Antaa pelin näyttää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös