Suomen poliisi kriisissä?

  • 642 338
  • 5 563

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Poliisi pääsi tekijöiden jäljille hyvin nopeasti, eikä heillä tuossa keississä ollut mitään tarvetta kuvien julkaisulle. Kuvien julkaisuun ei myöskään ollut mitään suojelutarvetta, eli tekijöistä ei arvioitu olevan vaaraa sivullisille.

Joskus saattaa olla myös ihan järkevää olla kertomatta sille karkumatkalla olevalle tekijälle, että tietää ketä ollaan hakemassa. Se homma kun saattaa mennä hankalammaksi.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kerrotko lisää tästä teurastuksesta, jossa uhri poistui itse paikalta, eikä nähnyt tarvetta ensihoidolle? Vai onko tosiaan näin, että minäkään en ole kovin tarkkaan lukenut tapahtumista.

Todella ikävä tapahtuma, mutta näin vajaata kommentointia on jatkoajassa harvoin tullut vastaan.
Onko kukaan muuten muistanut jo kysyä, että nauttiko uhri tässä välissä päihteitä tai toimiko muutoin epäoptimaalisesti hoidon kannalta? Muistelen että nämä olivat joidenkin mielestä hyvin oleellisia kysymyksiä, kun taas itse olen linjakkaasti ollut sitä mieltä että kuolemantuottamus olisi ihan sovelias rikosnimike.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Laitan tähän kiivaaseen keskusteluun kevennyksen.

Mehän kaikki tiedämme mistä kokoonpanosta tässä tuoreessa keississä on kyse, mutta sekunnin ajan mieleni ihmetteli tuota mailiosoitetta. "Hame". Onko tämä joku piilotettu vihje osallisista? Pahoittelen väsynyttä huumoriani.

"Vihjeet voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.hame@poliisi.fi tai puhelimitse p.02954 14222."


 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Aika usein näissä vähän vähemmän hyvien ihmisten ingen finne igen -öyhötyksissä jää ymmärtämättä, että Suomessa tapahtuu vuodessa nelinumeroinen määrä raiskauksia, kuutisenkymmentä henkirikosta ja useita satoja tai tuhansia pahoinpitelyitä. Näistä valtaosaa ei uutisoida missään ja uutisoiduistakin valtaosa on paikallislehtien pikku-uutisia. Tapaukset jotka nousevat otsikoihin ovat sellaisia joissa on jotain poikkeavaa uutisarvoa, kuten epätavallinen motiivi tai tekotapa. Siksi emme näe tuhansia "kantasuomalainen ääliö löi toista kantasuomalaista typerystä turpaan, kun jälkimmäinen kyseenalaisti ensimmäisen tyttöystävän sukupuolisen konservatiivisuuden " -tyyppisiä juttuja. Niinpä uutisointien perusteella ei voi tehdä mutulla tilastollisia analyysejä. Sen takia ihonvärin maininta ei uutisissa ole useinkaan perusteltua, vaan tilastot tulee lukea tilastoista.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Poliisihan kertoo ihan fiksusti tuossa eilen tännekin linkitetyssä IS:n jutussa, miksi asiat on kestäneet ja miksi kuvat julkaistiin viiveellä. Eihän tuossa pitäisi olla mitään epäselvää, eli poliisi on toiminut niin kuin sen pitää toimia. Jos nyt edelleen näkee taustalla suuren salaliiton, niin pontimet sille lienevät jossain muualla kuin poliisin toiminnassa. Pikkulipsahduksia lukuun ottamatta maamme poliisi on huomattavan pätevä työssään.
 

Pompino

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pikkulipsahduksia lukuun ottamatta maamme poliisi on huomattavan pätevä työssään.
Juu, tarkkana saa nykyaikana olla näissä tiedotuksissa, että mitä, milloin ja miten.
Nyt on luottamus mennyt ja Poliisin pitää rakentaa se uudelleen.

Mutta luottamuksen jälleenrakentamiseksi vähemmistöjen ja poliisin välille tarvitaan nyt konkreettisia tekoja poliisilta, korostetaan järjestöjen kirjoituksessa
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tällä hetkellä esillä olevaan juttuun kirjoituksesi peilautuu miten? Hyvin julkisella paikalla tapahtuva törkeä pahoinpitely/kuolemantuottamus/tappo, alueella paikalla arviolta satoja ihmisiä, tekijöitä ja uhreja useampi. Montako jää uutisoimatta?
jos et olisi leikannut lainaustani vaan olisit lukenut sen loppuun, niin siinä osassa selitettiin että juuri tällaiset poikkeukselliset jutut tulevat uutisoiduiksi. Jos olet eri mieltä siitä, että kuinka moni henkirikos, raiskaus tai pahoinpitely jää uutisoimatta tai uutisoidaan vain pikku-uutisena, niin senkuin otat haasteen vastaan ja katsot viime vuoden lehdet läpi. Uutisoidaanko valtakunnallisissa lehdissä esim raiskauksista viitäkään prosenttia? olet varmasti oikeassa, että puskaraiskauksista isompi osa uutisoidaan, mutta vihjaatko että muut eivät ole oikeita raiskauksia?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ymmärrän osin Cobolin kirjoittamat ajatukset, mutta kuitenkin näen tilanteen siinä mielessä eri tavalla, että enemmän vihaa synnyttää asioiden salailu yleisellä tasolla. Jos jollekin syntyy ajatus, että hänelle ei kerrota totuutta, niin syntyy vastareaktio. Normaalit ihmiset eivät tuomitse koko maahanmuuttajaryhmää, vaikka asioista uskallettaisiinkin puhua ja uskon näitä normaaleja olevan erittäin suuri osuus suomalaisista.

Mistä turvallisuusasioista meille kerrotaan totuus? Vain yksi esimerkki.

Siitäkö kerrotaan faktat, että Venäjä on saattanut vähintään tuplata ellei triplannut tiedustelu-upseerinsa Suomessa, ja osa heistä on sotilaallisesti Venäjän valiojoukkoa? Ennen täällä oli KGB:n väki, mutta nyt on FSB:n lisäksi GRU:n ja SVR:n väki. Heistä osalla on ns. Venäjän lupa tappaa, kuten ennenkin on ollut. Noin muuten heidät on koulutettu soluttautumaan suomalaiseen yhteiskuntaan, jos käsky tulee.

Tiedot perustuvat Ruotsissa viime vuonna Svenska Dagbladetin julkaisemaan asiantuntija-aineistoon ja Supon kerrottua Venäjän lisääntyneestä toiminnasta Suomessa, oletin määrän olevan vähintään Ruotsin luokkaa. Todennäköisesti määrä on suurempi. Ruotsissa kyse olisi kymmenistä henkilöistä.

Jos laitetaan kaikki merkittävät turvallisuuteen edes osittain liittyvät asiat puntariin, joista meille ei kerrota, maahanmuuttajien kuvien puuttuminen tai nimienkin salaaminen ei nouse tällä listalla pistesijoille. En näe mitenkään fiksuna, että kuvia tai nimiä pitäisi julkaista normaalia enemmän kun kyseessä on maahanmuuttaja vrt kantasuomalainen.

Toinen asia on sitten tiettyjen poliittisten ryhmien ja heidän tärkeimpien vaikuttajiensa käytös, jolla he eivät ainakaan edistä yhteiskunnan yhtenäisyyttä asettumalle erittäin vahvasti aina tavallista suomalaista vastaan tapauksissa, jossa eri alkuperää olevat ihmiset tekevät asioita väärin.

Tässä näkemyksemme varmasti erovat paljon. En keksi poliittisia ryhmiä johtajineen, jotka asettuvat vahvasti tavallista suomalaista vastaan, kuin yhden.

Vahvasti suomalaisia vastaan on poliittisista ryhmistä Perussuomalaiset. He haluavat Suomen irti EU:sta. Koska Perussuomalaiset eivät aja samaan aikaan Suomen NATO-jäsenyyttä, pidän luopumista EU:sta lähes maanpetoksena.

Arvaan, että sinulla listalla on Vihreät, ainakin.

Vähän mentiin kauaksi ketjun aiheesta, mutta vastasin tekstiisi.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ensinnäkään en leikannut mitään vaan lainasin koko tekstisi. Voisit nyt vastata alkuun siihen esittämääni kysymykseen, eli millä tavalla nuo esimerkkisi peilautuvat framilla olleeseen tapaukseen?
Sinä esitit väitteen, ettei uutisoida esim.henkirikoksia, mutta kyllä ne uutisoidaan. Jutut saattaa olla pieniä tai isoja, osin mainitsemastasi syistä. Raiskauksista edelleen jää suurin osa ilmoittamatta, osa päätyy syyteharkintaan ja ehkä (mutu) 10-20% johtaa tuomioon. Näistä suurin osa päätyy julkisuuteen kun tuomio annetaan, ei ennen. Tuon lopun otan henkilökohtaisena v....na koska olet osallistunut samoihin keskusteluihin asian tiimoilta ja oletettavasti muistat suhtautumiseni tuohon rikoslajiin.
Ensinnäkin pitää paikkaansa, että oli se tarkoittamani lause siellä ja se vastasi kysymykseesi jo ennenkuin sitä oli esitetty:
"Tapaukset jotka nousevat otsikoihin ovat sellaisia joissa on jotain poikkeavaa uutisarvoa, kuten epätavallinen motiivi tai tekotapa". Ilmeistä on, että tässä tapauksessa oli tällaista poikkeavuutta ja siksi se uutisoitiinkin niin näyttävästi.

Minä en esittänyt väitettä, että henkirikoksia ei uutisoida. Minä esitin väitteen, että "näistä valtaosaa ei uutisoida missään ja uutisoiduistakin valtaosa on paikallislehtien pikku-uutisia". En uskaltaisi esittää väitettä, että valtaosaa henkirikoksista ei uutisoida missään, mutta valtakunnallisten päivälehtien otsikoihin suurin osa henkirikoksistakaan ei päädy.

En minä suoraan sanottuna muistanut tai tiennyt. Minä en ole kovin aktiivinen tässäkään ketjussa saati sitten tuossa "hypitään johtopäätöksiin iltapäiväpaskojen skandaaliotsikoiden perusteella"-ketjussa, jonka virallinen nimi taitaa olla joku oikeusjärjestelmä näyttää mistä kaappi kusee. Minulla aika heikosti jää tuollaiset asiat mieleen, mutta posiitiivisena laitan asian merkille ja kerron että olen samaa mieltä.
 

RexHex

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Ei niin, sillon kun uhrina on kantasuomalainen Risto. Auta armias jos Valtterin ohi ajetaan linja-autolla, niin jo tulee perkele presidentiltä asti fillaria pihaan. En halua kuvitellakkaan, mitä tapahtuisi, jos tässä osapuolet olisi toisinpäin.

Ai jos Saulin ohi ajettaisiin linja-autolla ja Valtteri lähettäisi hänelle polkupyörän?
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Mistä turvallisuusasioista meille kerrotaan totuus? Vain yksi esimerkki.





Jos laitetaan kaikki merkittävät turvallisuuteen edes osittain liittyvät asiat puntariin, joista meille ei kerrota, maahanmuuttajien kuvien puuttuminen tai nimienkin salaaminen ei nouse tällä listalla pistesijoille. En näe mitenkään fiksuna, että kuvia tai nimiä pitäisi julkaista normaalia enemmän kun kyseessä on maahanmuuttaja vrt kantasuomalainen.



Tässä näkemyksemme varmasti erovat paljon. En keksi poliittisia ryhmiä johtajineen, jotka asettuvat vahvasti tavallista suomalaista vastaan, kuin yhden.

Arvaan, että sinulla listalla on Vihreät, ainakin.

Vähän mentiin kauaksi ketjun aiheesta, mutta vastasin tekstiisi.

Tuohon Venäjä ja heidän vaikuttamiseensa ei minulla riitä kompetenssi ja oma ajatus on ollut lähinnä, että me vain joudumme selviytymään heidän kanssaan, onneksi viimeiset vuosikymmenet kohtuullisesti. Ylipäätään en halua kommentoida Venäjää juuri, koska oma näkemykseni kyseisestä valtiosta on kohtuullisen synkkä.

Vihreät ovat hyvin arvattu tai tiedetty ja näen heidän toimintansa hyvin kyseenalaisena, jossa suomalaisten etu jää helposti toiseksi, mutta se on vain näkemys ja monet ajattelevat tietysti toisin.

Tuohon EU ja Nato kysymykseen en jaksa vastata, menee ohi aiheen ja kokonaisuus on liian laaja tässä käsiteltäväksi. Totean vain, etten usko EU:n tuomaan turvaan ja uskon myös EU:n hajoavan kohtuullisella aikavälillä. Olin aikanaan EU:n puolesta, nyt en ole enää kovinkaan varma mitä pitäisi ajatella. Natoon olisi pitänyt aikanaan pyrkiä, nyt kun USA:n tekemiset ovat kovin hataralla pohjalla alkaa tuo Naton tulevaisuus näyttää huolestuttavalta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Vihreät ovat hyvin arvattu tai tiedetty ja näen heidän toimintansa hyvin kyseenalaisena, jossa suomalaisten etu jää helposti toiseksi, mutta se on vain näkemys ja monet ajattelevat tietysti toisin.

Näin arvelinkin ja jatketaan ketjun aiheesta. Taustoja oli kuitenkin kanssasi mielenkiintoista pohtia, koska turvallisuuspuolella meilläkin salataan paljon isojakin asioita. Ja mielestäni ainakin pääosin syystä.

Asiaan liittyen, pari tuntia vanha Vapaavuoren tviitti. Totta kai voi aina sanoa että tietyn tyyppiset ihmiset kommentoivat, mutta selailkaa toki Janin saama palaute läpi.

Lukaisin läpi ja totta, muutama tietyntyyppinen ja ehkä odotettu kommentti. Poliisilla on kiirettä riittänyt. Itse pidän huonona järjestyshäiriöiden yms lisääntymistä Helsingissä uutisessa (taisi olla HS, ehkä) kuvatulla tavalla. Toivottavasti syitä tutkitaan jatkossa, jotta ehkäiseminen on paremmin mahdollista.

Mutta mainittu lisääntynyt nuorisotyöttömyys, erilaisten paikkojen ja koulun kiinni pitäminen voi vaikuttaa käyttäytymiseen olettaen, että se koskee erityisesti vähän tai ei lainkaan koulutettuja nuoria. Heistä osa on maahanmuuttajia ja osa kantasuomalaisia.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Lukaisin läpi ja totta, muutama tietyntyyppinen ja ehkä odotettu kommentti.

Näinkin voi tulkita. Kymmeniä kommentteja ja suurin osa melko tylyjä.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Käsi ylös virheen merkiksi. Mobiilista tuli kolme ja niiden alla mainos. Sitten ihan muita twiittejä. Enpä huomannut painaa siinä välissä "Näytä lisää...".

Juu, twitter ei tosiaan ole ihan käyttäjäystävällisin systeemi.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Ihan normaalia twitter-meininkiä. Eikä kerro sen enempää mistään.

En tiedä mikä on enemmän tai vähemmän. Kunhan nyt kuriositeettina heitin. Taponen alkoi muuten jo hötkyilemään tuon itse artikkelin perään, oli ilmeisesti yllättävän hapokas setti hänelle. "Räjähdysmäinen lisääntyminen" ei varmaan ollut mukava termi ennaltaehkäisevän osaston pomolle.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Luen tämän otsikon aina, että "Suomen poliisi kulli persiissä".

Niin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En tiedä mikä on enemmän tai vähemmän. Kunhan nyt kuriositeettina heitin. Taponen alkoi muuten jo hötkyilemään tuon itse artikkelin perään, oli ilmeisesti yllättävän hapokas setti hänelle. "Räjähdysmäinen lisääntyminen" ei varmaan ollut mukava termi ennaltaehkäisevän osaston pomolle.

Vallin, Mäkelä ja heidän trollinsa ovat aina kommentoimassa tämän tyylisiä viestejä, siinä mielessä ei mitään uutta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt meni poliisilla vain vajaa viikko julkaista tapon yrityksestä epäillyn valvontakamerakuvat.

Ainiin joo, tämä epäilty oli ihan ihonvärityksen perusteella kantaväestöä.
Ehkä sitten oli suurempi riski tämän ulkomaillekarkaamisen kanssa, kuin kuukauden karkuteillä olleella viiden hengen mamuporukalla...
 

Filari

Jäsen
Nyt meni poliisilla vain vajaa viikko julkaista tapon yrityksestä epäillyn valvontakamerakuvat.

Ainiin joo, tämä epäilty oli ihan ihonvärityksen perusteella kantaväestöä.
Ehkä sitten oli suurempi riski tämän ulkomaillekarkaamisen kanssa, kuin kuukauden karkuteillä olleella viiden hengen mamuporukalla...

En nyt ota tähän vellovaan keskusteluun sinäällään kantaa, mutta eikö niitä ulkomaalaisia ollut noin. 20 henkilöä yhteensä? Varmaan hetki kestänyt selvittää, kuka/ketkä heistä on ns. pääsyyllinen.

Tässä taas kyseessä yksi henkilö.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös