RIP-ketju

  • 2 890 483
  • 11 656

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Kyllä mä luulen että siellä on Raimon kanssa asiasta keskusteltu vakavasti. Sen verran suosittu kaveri kyseessä että ei varmaan pelkoa internointileirille passituksesta ollut, mutta saatettiin sekin vaihtoehto mainita. Vuonna 85 ei Neuvostoliitolle vittuiltu.

Alkoi jo lievittyä suomettuminen vuonna '85. Suistettu tyranni rötväsi moni- ja muistisairaana Tamminiemessä, Gorbatšov oli jo kisojen aikaan NKP:n pääsihteeri ja Koivisto raikas pressa, mutta eipä silti ollut hyvästä naapuria arvostella.

Isäukko kertoi, että selostaessaan jotakin yleisurheilukilpailua Höyry oli maininnut, että "Lätsä-Pekka" Pekka Päivärinnalla on sen verran mustalaisverta suonissaan, että hänestä ei ole voittajaksi. Höyry oli hämmentynyt tuolloin omasta puheestaan. Varmaan myös säikähtynyt.

Muistan itsekin Häyrisen selostukset varsinkin kun isä kirosi autoradiolle, että "sano nyt perkele välillä vaikka että mikä tilanne on."
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Minäkin tein joskus sen, mitä muutamat lähipiirissä tekivät säännöllisemmin. Kun teeveestä tuli suorana Suomen mm-pelejä, niin toisinaan väänsin töllöstä äänen pois ja laitoin tilalle Ylen Rinnakkaisohjelman ja päästin Höyryn irti.

Tämä radioselostuksella TV:n katsominen on varmaan sukupolvikokemus.

Aika moni peli tuli kuunneltua myös pelkän radion kautta kun siihen aikaan ei ollut mikään vakio, että Suomen alkusarjapelejä olisi tullut televisiosta lainkaan, ei edes iltamyöhällä nauhoitettuna koosteena. Silloin sitä jaksoi kuunnella Häyrisen ansiosta pelkästään radion kautta kun Suomi ja Jukka Porvari latoivat Hollannin verkkoon maaleja (piti Googlata, vuosi oli -81 ja lopputulos 12-3). Nyt samanlaista ei välttämättä jaksaisi enää katsoa edes telkkarista.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Pitänee kaivaa arkistoista jotain selostuspätkiä kuunteluun. Huikea mies kyllä! Miettikää mitä kaikkia sössöttäjiä joutuu tänäpäivänä kuuntelemaan.
No niin no, eihän Höyryn tyyli menisi nykyaikana alkuunkaan läpi. Ei sillä, etteikö Höyry olisi ammattimies ollut, samahan koskee esimerkiksi monia hienoja näyttelijöitä, joiden tyylissä on ripaus teatraalisuutta johtuen erilaisesta ajasta.

Kevyet mullat täältäkin legendalle. Taitava sanankäyttäjä, joka antoi hetken viedä itsensä mukanaan ilman halpoja käsikirjoituksia. Siihen selostajien tulee pyrkiä.

E: Ketola muistelee Höyryä Ylellä
Siitä hyvää juttua Vellulta Höyrystä.
 
Viimeksi muokattu:

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Muistan hyvin kun kuuntelin lapsena Höyryn selostuksia SM-Liiga finaaleista radiosta, lattialla maaten. Höyry puhui nyrkkeilystä ja ties mistä muusta paitsi itse pelistä. Taustalta kuuluvien yleisön reaktioiden perusteella piti yrittää arvailla mitä kentällä tapahtuu. Mutta se ei haitannut. Höyry oli Höyry, se kuului asiaan.
Täältä pesee ja tarvittaessa linkoaa ©HH
Keveitä multia Höyrylle.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
– Carlos Enrique Estrada, hän on puhdasverinen neekeri. Täytyy muistaa, että Etelä-Amerikassa on kolmenlaista ihmisrotua: on puhtaasti valkoihoisia, sitten on näitä Euroopasta tulleita latinoja, ja heitä ehkä puhtaimmillaan Argentiinassa. Sitten ovat tietysti mestitsit, jotka ovat valkoisten ja intiaanien sekoitusta, sekä intiaanit tietysti. Ja sitten on zamboja, eli neekereitten ja intiaanien...

Kunnon kallonmittailua parhaimmillaan!
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Oli pari kertaa kunnia tavata Höyry Häyrinen, kun tehtiin vähän äänimainontaa, missä hän siis toimi spiikkerinä. Aikamoinen persoona, joka astuessaan huoneeseen otti heti tilan haltuun. Juttua riitti, hän keskipisteenä. Levätköön rauhassa.

Tämmöset persoonat on harvassa. Itse olen ollut kesätöissä, useita kesiä, sellaisessa paikassa jonka kahvihuoneessa oli tämän tyylinen ukko. Tosin sillä erotuksella ettei varsinaisesti halunnut olla keskipisteenä, mutta sinne vain aina ajautui juttujen kovuuden takia. Pilke silmäkulmassa aina oikeassa. RIP Häyrinen.

Muistanko väärin vai tekikö joku huuliveikot tv-sarjan koomikoista imitaatiota Höyrystä, vai oliko se imitoitava kuitenkin Noponen? Mahdollisesti Jukka Laaksonen tjms. Imitoi mm. Tamia ja Sir Penaa hyvin
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Muistanko väärin vai tekikö joku huuliveikot tv-sarjan koomikoista imitaatiota Höyrystä, vai oliko se imitoitava kuitenkin Noponen? Mahdollisesti Jukka Laaksonen tjms. Imitoi mm. Tamia ja Sir Penaa hyvin
Jukka Laaksonen taisi olla joo jonkun toisen imitoijan kanssa. Hahmokavalkaadin kuului Höyryn lisäksi muistaakseni Rosberg ja oliko Tamikin. Kaikki hahmot oli kutsuttu samaan ohjelmaan. Jotenkin noin se meni. Yritin etsiä yt:stä, mutta ei enää löytynyt.

Mielenkiintoista tosiaan oli silloin kun Höyryn kanssa pariin otteeseen vähän "nauhaa" tein, kuunnella ensin pari tuntia hänen ja hänen vanhan ystävänsä jutustelua ja sitten tehdä vartissa kaikki otot sisälle. Kyllä mä yleensä saan itseeni huomiota ja ääneni kuuluviin, että eikös alotettaisi, mutta Höyryn kanssa siihen ei ollut mitään mahdollisuutta. Hommat alkoi, kun legenda oli saanut kahvit juotua ja ystävänsä kanssa muisteltua viimeisen 50 vuoden tapahtumat. Noh, ei hänellä sitten tosiaan kauaa kestänyt, kun homma oli purkissa.
 
Viimeksi muokattu:

Redrose

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Meilläkin laitettiin telkkarista äänet pois suorissa lähetyksissä ja katsottiin matseja Höyryn selostuksella. Minulle on Häyrisestä jäänyt mieleen erityisesti Moskovan mm-kisoista v. 1979 tilanne, jolloin USA tasoitti Suomea vastaan, Peli päättyi 1-1 ja Suomi johti sitä pitkään. Höyryn sanat olivat siitä maalista "Siellä se on Suomen maalissa! Voi Turkasen tuhat pippuria!!! Tätä legendaarista pätkää en unohda ikinä.

Rest In Peace Höyry Häyrinen!

Edit. Kiitos sukulaismiehelle kisoihin liittyvän tiedon korjaamisesta.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kärpät
Monet naurut tarjonnut ja monesta sarjasta ja leffasta tuttu näyttelijä Fred Willard on menehtynyt 86 vuoden iässä. Hänen tyttärensä kertoi lausunnossa, että Fred nukkui pois hyvin rauhallisesti. Rolling Stonen uutinen alapuolella:

 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Monet naurut tarjonnut ja monesta sarjasta ja leffasta tuttu näyttelijä Fred Willard on menehtynyt 86 vuoden iässä. Hänen tyttärensä kertoi lausunnossa, että Fred nukkui pois hyvin rauhallisesti. Rolling Stonen uutinen alapuolella:

Oho. En tajunnut noin vanha olleen. Parhaiten muistan Phil Dunphyn isän roolista. Useamminkin olen nähnyt ruudussa, mutta mieleen ei ole painunut muita rooleja yhtä vahvasti. R.I.P.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No nyt se on varmaa sitten. Voi suru, tämä koskettaa. :( Kraftwerk on itselleni yksi merkityksellisimpiä yhtyeitä.
Hieman myöhässä, mutta toisaalta suurien hahmojen kohdalla ei koskaan voi olla silti myöhässä sanomassa pari sanaa.

Tää kosketti kyllä, koska Kraftwerk on itsessään musiikillisesti vaikuttanut aivan suunnattomasti, ollut ehkä kaikkein merkittävin yksittäinen portaali elektronisen musiikin maailmaan, joka on musiikillisesti laajassa käsitteessään se suurin rakkaus mitä musiikki voi antaa. Kraftwerk on todennäköisesti varhaisimpia musiikillisia hahmotettuja asioita, kun isäni sitä LP-soittimeltaan soitti lapsuudessani joten se on aika keskeinen osa lapsuuden äänimaisemaa, Jarren ja Tangerine Dreamin ohella, mutta näistä Kraftwerk jäi jotenkin ehkä selkeiten mieleen. Aikuisiällä löysin tuon orkesterin ikään kuin uudelleen ja kolmisen kertaa livenäkin todistettu. Täysin omaa luokkaansa ja siinä Florian Schneiderilla oli iso rooli, todellinen lajin pioneeri.

Kiitos musiikista, joka jää elämään. Näin ne omatkin lapsuuden sankarit vähitellen vaihtaa taajuutta.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Miles Davisin(kin) kanssa monta levyä tehnyt jazz-rumpali Jimmy Cobb lisättäkööt.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös