Pekka Virta – Lukon päävalmentaja

  • 653 229
  • 3 414

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Liigasta parhaat pelaajat lähtevät aina kovempiin sarjoihin kauden jälkeen, ns. kasvattasarja. Muilla ison pelaajabudjetin seuroilla on vaihtuvuus myös suurta kaudesta toiseen.
Uskaltaisin väittää että Lukolla on ollut nyt parina kautena suurempi vaihtuvuus kuin Kärpillä tai Tapparalla, JYP on kanssa tainnut olla suhteellisen pienellä vaihtuvuudella.

Mutta eipä tuo mikään selitys silti ole, varmaan aika monta pelaajaa olisi haluttaessa pystytty pitämään. Myös jos hyökkäys on niin vahva kuin se tällä hetkellä on (JD, Repo + kaksoset nyt suurimpina timantteina), niin vaihtuvuutta tulee varmasti. Ensi kaudesta paha nyt sanoa, vaikka kuulemma jatkosoppareita kassakaappi pullollaan (mutta miksi niitä ei voi julkistaa?), mutta varmasti vaihtuvuutta tulee silti olemaan. Jos halutaan vaihtuvuutta pienentää, niin kyllähän se hankintapolitiikassa näkyy väistämättä. Vaikka mäkisattelle tai jaatisantille saadaan varmasti tehtyä helposti pidempi soppari kuin vaikkapa Repolle tai Pressille, niin ei se laatu ole ihan samaa.

Tiedä sitten vaatiko Peksin pelikirja monen vuoden jatkosopparit ja samana pysyvän rungon, jotta menestyksestä voidaan haaveilla? Jos on näin, niin selittää hyvin miksei Kuopion ulkopuolella ole menestystä tullut. Tällöin voidaan toki kyseenalaistaa nyt myös Kallen ammattitaito, jos asia on oikeasti näin, niin kannattaako hommata pelaajia "jotka ovat menossa 1+1 sopparin jälkeen jonnekkin", jolloin vaihtuvuutta tulee vai pitäisikö enemmän keskittyä lähtökohtaisesti heikompilaatuisiin pelaajiin joiden kanssa saadaan tehtyä ilman ongelmia 2+2/3+1 soppareita? Tai vaihtoehtoisesti onko Peksi oikea mies valmentamaan seuraa, jolla on varaa hankkia pelaajia "jotka ovat menossa jonnekkin"?
 

RoundUp

Jäsen
Pekka Virta on minun mielestäni yksi ilman muuta Liigan ja Suomen parhaita valmentajia tällä hetkellä. Lukolta oivallinen valinta pitkäjänteiseen projektiin. Virta on lausunnoissaan lisäksi ehdottoman rehellinen vaikka aina voikin kysyä mitä missäkin kannattaa sanoa.

Lukon ongelma, ainakin yksi isoimmista, on suuri vaihtuvuus. Silloin Virran rakennustaidot eivät ole parhaimmillaan kun kärsivällisyys on tiukoilla aina uusien oppilaiden kanssa. Ainakaan Elo ei oppinut. Osa opettelee edelleen.

Lottovoitolta tuntunut pakkien paluu änärin unelmatarhoista on ainakin tilapäisesti vain heikentänyt Lukon pelitasoa, koska pojat pelaavat liikaa omaa peliään, mikä ei nykyisessä Liigassa vetele. Pojat on pakko saada ruotuun, mutta Heinola on taas jossain muualla.

Virta on jääräpäinen mies ja tossa Porin pelissä Lukko näytti puskevan päätään turhan yksipuolisesti Ässien trappiin. Sport rosvosi Raumalta neljä pistettä. Jokainen peli on pirun vaikea, myös huominen Jukuritpeli, ihan turha muuta luulla.

Virta sanoi, tietysti myös viran puolesta, että uskoo parempien pelien nyt kohta koittavan, kun päästään kevättä kohti. Toivon itsekin samaa.

Ensi vuonna ei ole Danforthia eikä ehkä joitakuita muitakaan, ja homma alkaa taas uudelleen, vaikka kuinka nimekkäitä uusia tulijoita Kalle löytäisi. Näin se vaan menee.
Hyvä kommentti ! Heinolan ja Reunasen osalta oli oletus, että NHL:n nopea pelityyli (tosin Tarmolla vain pregame) toisi plussaa liigapeleihin mutta ei se niin yksinkertaista ole. Itsekin syyllistyin moittimaan heitä lievästi asennevammaisiksi, totuus lienee se, että kaartelu ja neppailu johtuu oman pelimieltymyksen "väkisin" muuttamisesta. Tepsissä Sundilla ollut samanlaisia vaikeuksia ja AHL:ssä Kaski piristyi vasta joukkueen vaihdon jälkeen. Pakeista liigaan on sopeutunut parhaiten vissiin Honka ?
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Uskaltaisin väittää että Lukolla on ollut nyt parina kautena suurempi vaihtuvuus kuin Kärpillä tai Tapparalla, JYP on kanssa tainnut olla suhteellisen pienellä vaihtuvuudella.

Kärpillä poistuvat rosterista viime kauden loputtua avainpelaajista : Leskinen, Heponiemi, Lasu, Kupari, Kivihalme, Hakanpää, Ohtamaa, Osala, Vehviläinen ja Rynnäs.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tuskin Virta oikeasti niin paska valmentaja on mitä täällä voi lukea suurimman vitutuksen aikaan, mutta ei Virta kyllä missään nimessä lukeudu kotimaisiin huippuvalmentajiinkaan, kuten en laskisi myöskään miestä edes Liigan mittapuulla huippuvalmentajaksi.

Jonkinlaisen armahduksen Virta mielestäni saa Turun sekä Porin visiiteistä. Ensimmäisessä visiitissä Tepsin valmentajana, organisaatio olis lähes yhtä sekavassa tilassa mitä tälläkin hetkellä, eli nappulat onnistumiseen olivat hyvin ohkaiset. Porissa taasen valmentajaksi mestaruuden jälkeen, jossa joukkue hajosi kärkipelaajien osalta täysin. Melko shit tilanne. Pitkäjänteisyyttä ei näissä viisiteissä ollut nimeksikään, joskin varmasti se aivan huippuvalmentaja (Kojo, J.Jalonen) olisi onnistunut tuloksellisesti paremmin.

Ei minulla ole oikein Virtaa vastaan myöskään Lukon kahden ensimmäisen kauden ajalta. Virran ensimmäinen meni täysin pelillisten asioiden opetteluksi sekä uuden arjen ihmettelyksi. Tähän kauttaaltaan surkea pelaajamateriaali sekä Vuoren kauden kärsimys. Tulos mielestäni hyvinkin odotettu. Viime kausi taas toi aikamoisen nosteen sekä oli mielestäni kokonaisuudessa Virralta hyvää suorittamista, vaikka tuloksellisesti nyt ei vieläkään olla siellä, missä olen/monet ovat tyytyväisiä. Joukkuetta kuitenkin nuorennettiin, pelaajahankinnoissa oli pienen tauon jälkeen vähän järkeäkin ja kaksi puolustajaa onnistuttiin kasvattamaan aina NHL-sopimukseen saakka. Otteet kaukalossa toki vaihtelivat vieläkin pelien välissä huomattavasti, mutta Lukko kuitenkin pystyi taistelemaan suurimmassa osassa voitosta. Tärkein asia kuitenkin viime kaudesta oli, että peli kuitenkin kokonaisuudessa kehittyi kauden kuluessa, vaikka lopussakin tuli muutama täysi ohipeli.

Keskenhän tämä kausi vielä on, joten siltä osin ei saisi vetää lopullista johtopäätöstä, mutta nykytrendin jatkuessa tästä on tulossa Virran valmentajauran jopa selkeästi heikoin kausi, kaikki lähtökohdat mukaan huomioiden. On ollut pitkäjänteisyyttä, vaihdettu kaikki ympäriltä mieluisaksi, kivenkova materiaali puolustuksessa, erinomaisilla yksilöillä höystetty hyökkäys sekä pätevä runkokin. Ei pelissä ole selkeää kehitystä ollut havaittavissa, vaan pikemminkin pelillisten asioiden käyrä on ollut alaspäin kauden alusta. Eihän tämä nyt tietenkään tarkoita, etteikö Lukko voisi menestyä vielä tällä kaudella, mutta ei minulla nyt ihan hirveän vahvaa uskoa ole Virran Lukkoon, kun korjattavaa on niin paljon, eikä niinkään pieniä asioita.

Olen, kuten varmaan huomattu, vahva puhuja Virran potkujen puolesta. Jotkut eivät mielipiteestä tykkää, se on fine, kuitenkin olen pyrkinyt sen myös perustelemaan niiden itkupotkuraivarien keskellä taikka jälkeen, kun saanut sykkeen tasaiseksi. Tulosurheilua tämä kuitenkin on loppupeleissä ja jos Lukko olisi sarjataulukossa vaikka Ilveksen paikalla, niin peliesityksilläkään ei olisi niin väliä, kun pisteitä olisi reippaasti ja tulos vahva. Sen sijaan nyt ollaan ajauduttu surkeimmaksi joukkueeksi 8 parhaan joukossa, niin tuloksellisesti kuin pelillisestikin. Loputtomasti ei pelaajiakaan kuitenkaan voida vaihdella ja lähinnä kysymys onkin, että missä kohtaa se valmentajan vastuu tuloksesta tulee framille.
 

Juippi88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Allekirjoitan tuon Dolorosan kirjoituksen täysin. Lukon pelin ja tuloksen olisi pitänyt tällä kaudella olla huomattavasti parempaa. Alukaudella tuli pisteitä lähinnä hyvän YV:n ja puolustuspelin kautta, mutta nyt tuntuu kun muut joukkueet ovat saaneet omasta pelistä paremmin kiinni niin kyydistä tiputaan. Toivottavasti Peksi ja kumppanit saavat suunnan käännettyä mutta jos kausi päättyy sääleihin niin mielestäni Virtanen sitten ensi kaudeksi penkin taakse. Voidaan sitten ainakin kaikki taas rauhoitella itseämme tappion keskellä että projekti on alussa ja pelitapaa opetellaan sekä on vaihtuvuutta jne..

Ja pidän Virtaa kyllä hyvänä valmentaja mutta edes liigassa ei mielestäni mahdu TOP-5 porukkaan. Edellä ainakin Manner, Pennanen, Rautakorpi, Tirkkonen ja Kivi. Ahokas on myös edellä mutta otanta vielä sen verran lyhyt että varaan oikeuden muuttaa mielipidettäni. Perustan edellä olevat nimet siihen että jos olisivat olleet rakentamassa Raumalla jengiä 3vuotta niin homma olisi paremmin hallussa tällä hetkellä. Yksinkertaisesti liigassa on 6-7 paremmin hommansa hoitanutta porukkaa ja Lukolla&Pekalla riittää duunia päästä näiden edelle tai edes samaan bussiin..
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Liigasta parhaat pelaajat lähtevät aina kovempiin sarjoihin kauden jälkeen, ns. kasvattasarja. Muilla ison pelaajabudjetin seuroilla on vaihtuvuus myös suurta kaudesta toiseen.
Totta, mutta Lukosta hankkivat pelaajia myös kotimaiset "suurseurat" Kärpät ja Hifki. Lukko on väliinputoaja siinä mielessä. Se tekee joukkueen kokoamisesta pykälän vaikeampaan kuin nyt esim edellämainituilla seuroilla.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Missä asioissa se näkyy, että Pekka Virta on Liigan ja Suomen parhaimpia valmentajia? Se, että Pekka oli hieman aikaansa edellä pelitavassa aluksi ei näy enää millään tapaa.
Se näkyy joukkuepelissä sitten kun kaikki pelaavat joukkueessa Virran haluamaa peliä ja silloin tulostakin tulee. Toivottavasti nyt sitten peli toimii kevään ratkaisupeleissä, niissähän sitten totuus nähdään. Virta ei ole mikään sytyttävä tsemppivalmentaja eikä hänestä loista mikään ihana empatia ulospäin. mutta itse pelin hän hallitsee paremmin kuin ehkä kukaan.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Keskenhän tämä kausi vielä on, joten siltä osin ei saisi vetää lopullista johtopäätöstä, mutta nykytrendin jatkuessa tästä on tulossa Virran valmentajauran jopa selkeästi heikoin kausi, kaikki lähtökohdat mukaan huomioiden. On ollut pitkäjänteisyyttä, vaihdettu kaikki ympäriltä mieluisaksi, kivenkova materiaali puolustuksessa, erinomaisilla yksilöillä höystetty hyökkäys sekä pätevä runkokin. Ei pelissä ole selkeää kehitystä ollut havaittavissa, vaan pikemminkin pelillisten asioiden käyrä on ollut alaspäin kauden alusta. Eihän tämä nyt tietenkään tarkoita, etteikö Lukko voisi menestyä vielä tällä kaudella, mutta ei minulla nyt ihan hirveän vahvaa uskoa ole Virran Lukkoon, kun korjattavaa on niin paljon
Itselläni on suuri huoli nimenomaan siitä, ettei peli ole mennyt eteenpäin Virran kolmannen kauden aikana. Jopa ensimmäisellä kaudella peli oli ajoittain parhaimmillaan sen näköistä mitä se nyt on joskus parhaimmillaan. Sekin on ok, mutta perustekeminen on mennyt eteenpäin vain kukon askelia. Se on aika huolestuttavaa.

YV ei ole kehittynyt juurikaan. Monta kertaa olen sanonut ja täälläkin on todettu, että paremmalla yv:llä Lukko olisi playoff joukkue. En voi käsittää sitä, miten tämä osa-alue on niin huono. Kovan tason äijiä saadaan askiin ylivoimalle, muttei tulosta tule.

Alivoimalla Lukko on hyvä, mutta sillä ei voiteta pelejä yksistään. Se on ominaisuus, joka antaa mahdollisuuden voittoon.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Se näkyy joukkuepelissä sitten kun kaikki pelaavat joukkueessa Virran haluamaa peliä ja silloin tulostakin tulee. Toivottavasti nyt sitten peli toimii kevään ratkaisupeleissä, niissähän sitten totuus nähdään. Virta ei ole mikään sytyttävä tsemppivalmentaja eikä hänestä loista mikään ihana empatia ulospäin. mutta itse pelin hän hallitsee paremmin kuin ehkä kukaan.

Mutta tätä tapahtuu aika vähän. Eikö se kuitenkin ole valmentajan tehtävä saada joukkue pelaamaan kuten halutaan? Kolmas kausi eikä vieläkään näy onnistumista tämän suhteen. Vielä on tietysti aikaa puoli kautta ja sitten on vielä neljäskin kausi aikaa näyttää. Mutta mielestäni ei voi noin kauaa mennä hyvällä valmentajalla saada pelaajia pelaamaan kuten halutaan.

Jos Virta ei saa vielä neljännelläkään kaudella Lukkoa pelaamaan haluamallaan tavallaan säännöllisesti niin en näe mitään järkeä yhdelläkään joukkueella pestata häntä.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Mutta tätä tapahtuu aika vähän. Eikö se kuitenkin ole valmentajan tehtävä saada joukkue pelaamaan kuten halutaan? Kolmas kausi eikä vieläkään näy onnistumista tämän suhteen. Vielä on tietysti aikaa puoli kautta ja sitten on vielä neljäskin kausi aikaa näyttää. Mutta mielestäni ei voi noin kauaa mennä hyvällä valmentajalla saada pelaajia pelaamaan kuten halutaan.

Jos Virta ei saa vielä neljännelläkään kaudella Lukkoa pelaamaan haluamallaan tavallaan säännöllisesti niin en näe mitään järkeä yhdelläkään joukkueella pestata häntä.
Tut. Tosin olen itsekin hiukan pettynyt Lukon esityksiin. mutta katsotaan nyt mistä asetelmista pleijareihin sitten lähdetään. Kuuden joukossa olisi hyvä olla. sääleihin joutuminen pettymys.
 

KultaLukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Se näkyy joukkuepelissä sitten kun kaikki pelaavat joukkueessa Virran haluamaa peliä ja silloin tulostakin tulee. Toivottavasti nyt sitten peli toimii kevään ratkaisupeleissä, niissähän sitten totuus nähdään. Virta ei ole mikään sytyttävä tsemppivalmentaja eikä hänestä loista mikään ihana empatia ulospäin. mutta itse pelin hän hallitsee paremmin kuin ehkä kukaan.

No nyt tulee jo aika paksua.
 
”Turvallinen ympäristö on edellytys oppimiselle ja hyville suorituksille. Tämä johtopäätös voidaan vetää aivotutkimuksen tuloksista. Entisenä urheilijana tiedän sen myös kokemuksesta.
Kognitiiviset taidot (esim. tarkkaavaisuus, havainnointi, analysointi, päätöksenteko, muisti) ratkaisevat kaikilla tasoilla. Edellä mainitut taidot eivät ole parhaalla tavalla käytössä, jos urheilija on liian stressaantunut, esim. pelkää virheitä ja/tai valmentajan palautetta.”
- Tuomas Grönman
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
”Turvallinen ympäristö on edellytys oppimiselle ja hyville suorituksille. Tämä johtopäätös voidaan vetää aivotutkimuksen tuloksista. Entisenä urheilijana tiedän sen myös kokemuksesta.
Kognitiiviset taidot (esim. tarkkaavaisuus, havainnointi, analysointi, päätöksenteko, muisti) ratkaisevat kaikilla tasoilla. Edellä mainitut taidot eivät ole parhaalla tavalla käytössä, jos urheilija on liian stressaantunut, esim. pelkää virheitä ja/tai valmentajan palautetta.”
- Tuomas Grönman
Urheilupsykologi sanoo viisaita. Mutta missä kohtaa sitten kun pelaaja ei tee niinkuin joukkueen etu vaatisi vaikka asioista on esim jo neljään kertaan sovittu saa valmentaja antaa ei niin posia? Kuten Ika Lehkonen sanoi vähän mukaellen "on hyvä, että nämä pojat kokevat vähän vastuksiakin, kaikki ei ole vaan sitä mukavaa perslaskua alamäkeen kohti tähtisadetta".
 
Urheilupsykologi sanoo viisaita. Mutta missä kohtaa sitten kun pelaaja ei tee niinkuin joukkueen etu vaatisi vaikka asioista on esim jo neljään kertaan sovittu saa valmentaja antaa ei niin posia? Kuten Ika Lehkonen sanoi vähän mukaellen "on hyvä, että nämä pojat kokevat vähän vastuksiakin, kaikki ei ole vaan sitä mukavaa perslaskua alamäkeen kohti tähtisadetta".
Ainoastaan positiivisuus tuo tuloksia pitkässä juoksussa.
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tuo kuullostaa jo vähän uskonkappaleelta. Uskoo ken uskoo. Elämä lienee.
Eikö Ässien palstalla tapahdu mitään? Läpinäkyvä vittuilusi Virran parhaudesta ym. skeidasta alkaa nyppimään.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ei se ole vittuilua. Olen oikeasti sitä mieltä. Mutta antaa nyt olla ja katsellaan muutama kierros lisää.

Jos oikeasti olet sitä mieltä, niin pystytkö jotenkin järkevästi purkamaan tämän väitteen?

Mutta itse pelin hän hallitsee paremmin kuin ehkä kukaan.

Minua siis kiinnostaa, että mihin tämän väitteen perustat?
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Jos oikeasti olet sitä mieltä, niin pystytkö jotenkin järkevästi purkamaan tämän väitteen?



Minua siis kiinnostaa, että mihin tämän väitteen perustat?
Kun kiekko on meillä, se ei ole ainakaan omassa maalissa, joten mitä enemmän kiekko on meillä, sitä parempi. Kiekkoa ei kuskailla vaan sitä syötellään. Kiekolla tehdään aina peliä edistäviä järkeviä asioita eikä sitä roiskita pois omilta minnekään. Pelataan taaksepäin jossei selvästikään eteenpäin päästä. Pelin kontrolli on koko ajan meillä. Jne.
 

33720

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jauhojengi
Vedetäänkö yhden nimimerkin näkemyksistä sellainen yhteenveto, että Virta on ulosanniltaan huono, hermostunut ja kärsimätön valmentaja, jääräpäinen ukko, joka ei Ässiäkään vastaan kyennyt muuttamaan taktiikkaa kesken pelin, mies joka saa joukkueen vain harvoin pelaamaan omia peliään, eli yksi Suomen parhaista valmentajista.

Bonuksena vielä pari "vanhaa":
 

Liitteet

  • ks.png
    ks.png
    85,3 KB · kertaa luettu: 263

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kun kiekko on meillä, se ei ole ainakaan omassa maalissa, joten mitä enemmän kiekko on meillä, sitä parempi. Kiekkoa ei kuskailla vaan sitä syötellään. Kiekolla tehdään aina peliä edistäviä järkeviä asioita eikä sitä roiskita pois omilta minnekään. Pelataan taaksepäin jossei selvästikään eteenpäin päästä. Pelin kontrolli on koko ajan meillä. Jne.

Useimmiten kun me kiekkoa pyritään väkisin omissa pitämään se myös menetetään ihan timanttiselle paikalle vastustajalle. Ajatuksesi on hyvä tässä ja sitähän Pekka ajattelee, mutta tällä hetkellä tuo on vastustajalle etu.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Useimmiten kun me kiekkoa pyritään väkisin omissa pitämään se myös menetetään ihan timanttiselle paikalle vastustajalle. Ajatuksesi on hyvä tässä ja sitähän Pekka ajattelee, mutta tällä hetkellä tuo on vastustajalle etu.
Toteutus vähän ontuu, mutta nyt pitää peli saada kuntoon. Ajattelen koko ajan kevättä ja siellä tulee sitten vastaan Kärpät,Tappara,Hifki... Lukolla pitää olla oma peli kunnossa. Mutta tänäänhän on taas yksi harjoittelutilaisuus Jukureita vastaan trapin kanssa. Vain voitto kelpaa.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Toteutus vähän ontuu, mutta nyt pitää peli saada kuntoon. Ajattelen koko ajan kevättä ja siellä tulee sitten vastaan Kärpät,Tappara,Hifki... Lukolla pitää olla oma peli kunnossa. Mutta tänäänhän on taas yksi harjoittelutilaisuus Jukureita vastaan trapin kanssa. Vain voitto kelpaa.

Totta tuokin, että Jukurit on ihanteellinen vastustaja träppinsä takia. Tosin alkanut tuntua jo siltä, että jokainen jengi tekee sitä Lukkoa vastaan, koska se on ollut Lukolle myrkkyä.

Kaksi asiaa mihin Lukko tarvitsee lääkkeet: miten pelata träppiä ja erittäin kovaa karvausta vastaan? Tietyllä tapaahan tämä jopa kuulostaa siltä, että kunhan vastustaja ei tule vain himmailemaan niin varmasti pärjää Lukkoa vastaan...

Träppiin mulla on ainakin heti heittää avuksi päätykiekko, jos ei muuten alueelle päästä. Lukolla on nopeita pelaajia ja etenkin Jaatisia ja kumppaneita vastaan tuo olisi leikittelyä luistelukilpailussa.

Kovaa karvausta vastaan auttaisi varmasti ainakin se, että Lukon hyökkääjät ei olisi vastustajan sinisen ja oman sinisen välissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös