Antti Rinteen hallitus – kevyet punamullat budjettikurille?

  • 422 164
  • 3 607

Barney

Jäsen
Mulle ei ihan aukea tää kettutyttö- nimittely?
Ei tämä ole mitään nimittelyä, vaan vitsi liittyen tuohon Valtioneuvoston linnan edessä juosseeseen kettuun.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Keskusta joutuu kertomaan Rinteen puheiden ja korvaavien puheiden eli ns. selityksien erot. Toivottavasti nyt kaikki käsitellään. Ovistream alkoi vissiin.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Antti Häkkänen on niin raudanluja esiintyjä, että hänen johdollaan Kokoomus voisi nousta 30 prosentin puolueeksi
 
Antti Häkkänen on niin raudanluja esiintyjä, että hänen johdollaan Kokoomus voisi nousta 30 prosentin puolueeksi

Täällä Jatkoajassa takuulla. Muuten tuskin, kun toistaiseksi korkein noteeraus eduskuntavaaleissa on 23,13 % vuodelta 1987.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sekin on mahdollista, että SDP päättää ottaa maksun Rinteen syjäyttämisestä Kepulta. Tällöin Rinteen tehtävä hallitustunnustelijana olisi viedä Kepulta vaikutusvaltaa hallitusohjelman sisällä ja esimerkiksi sopia, että tietyt nimitykset - joita on tulossa useita - ovat kepulaisvapaita. Jos Kepu ei tähän suostu, mikä olisi ihme, Rinne ottaisi neuvotteluihin mukaan Kokoomuksen.

Rinteen valinta tunnustelijaksi ei ole selvä ja osa demareista varmasti on sitä vastaan. Vallan näkökulmasta Rinne olisi kuitenkin kova veto Kepun Kulmunin kanssa neuvottelemaan. Olisi kyllä outo tilanne.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Toisaalta Kulmuni on ollut vasta ihan hetken puheenjohtajana, ja eivät nämä kannatukset aina ihan hetkessä muutu.

Toisaalta gallupnousua voi tulla nopeastikin, kun puheenjohtaja vaihtuu. Kulmunin aikana kepun kannatus on vain laskenut. Toki on aikaista sanoa vielä, miten kepulle Kulmunin johdolla käy, mutta ennusmerkit eivät ole lupaavat. Tapaus Rinteen aikana Kulmuni vaikutti ainakin aika heikolta johtajalta. Antti Kurvisen piti olla kovastikin antamassa tukea.

Keskustassa on tietty "äijäporukka" (mm. Mikko Kärnä, Markus Lohi, Joonas Könttä ja Antti Kurvinen) tehnyt pienen reality checkin ja ymmärtäneet että heidän poliittinen uransa on tulossa tiensä päähän.

Näistä ainakin Kurvinen on ollut paljon esillä ja esiintynyt ihan jämäkästikin, joten Kurvisen uraa en menisi vielä kuoppaamaan. Mitä Kärnään tulee, niin mainitussa IS:n kettujutussa kaveri nolasi itsensä täydellisesti. Tuomas Manninen vei Kärnää 100-0.

Mun arvaus on, että Rinne on valtaan rakastunut ja vallasta kaksin käsin kiinni pitävä. Hänen suosikkiehdokkaansa on se, joka antaa hänelle paremman mahdollisuuden pysyä taustalla vallassa. Marin olisi Rinteen näkökulmasta helpompi pala. Rinne ajaa siten puhtaasti omaa kuvittelemaansa etua, ei puolueen tai ay-liikkeen.

Lindtmanin ja Rinteen kehnot välit ovat tiedossa, mutta liekö Marinkaan Rinteelle helppo pala? Jos Marinista tulee pääministeri, niin juuri Marin on se, joka todennäköisesti haastaa Rinteen demareiden puheenjohtajan paikasta. Ei hän voi olla haastamatta. Ja jos Marinin pääministeriys ei mene yhtä pahasti vihkoon kuin Rinteellä, hän tulee voittamaan tuon vaalin. Sama pätee toki Lindtmaniin, jos hänestä tulee pääministeri. Demareissa riittää varmasti porukkaa, joka haluaa Rinteen vaihtoon.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Lindtmanin ja Rinteen kehnot välit ovat tiedossa, mutta liekö Marinkaan Rinteelle helppo pala? Jos Marinista tulee pääministeri, niin juuri Marin on se, joka todennäköisesti haastaa Rinteen demareiden puheenjohtajan paikasta. Ei hän voi olla haastamatta. Ja jos Marinin pääministeriys ei mene yhtä pahasti vihkoon kuin Rinteellä, hän tulee voittamaan tuon vaalin. Sama pätee toki Lindtmaniin, jos hänestä tulee pääministeri. Demareissa riittää varmasti porukkaa, joka haluaa Rinteen vaihtoon.

Kumpi tahansa valitaan pääministeriksi, molemmat haastavat Rinteen kesällä. Spekuahan tämä on, mutta Rinteen näkökulmasta voisi olla helpompi toimia Marinin kuin Lindtmanin taustalla ja ajaa ennen kesää Kepu ulos hallituksesta. Tästä hetkestä kesään asti en usko Rinteen tyytyvän seurailemaan taustalla. Ja en usko siihenkään, että Rinne vain nuolisi tappionsa.

Jos demareilla on yhtään järkeä, he estävät Rinteen mahdolliset operaatiot ja tekevät hänestä nukkehallitsijan kesään asti. Sen jälkeen pudottavat laudalta. Mutta en usko, että Rinne itse näin ajattelee. Päinvastoin. Jos Rinne valitaan tunnustelijaksi, se kertoo paljon. Epäluottamukseen kaatunut aloittaa luottamukselliset neuvottelut kaatajansa ja muiden kanssa. Tällöin demarit joko pyrkivät kostoon ja se tehtävä on Rinteellä. Tai Rinteen asema on ay-liikkeen tuella vahva.
 

Flagger

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Columbus Blue Jackets
Positiivista näissä tämän päivän käänteistä on se, että uudelle ketjulle täällä jatkoajassa ei ole tarvetta. Riittää vain yhden sanan lisääminen: Antti Rinteen nukkehallitus - kevyet punamullat budjettikurille.
Ei mennyt kyllä kepulta tämä vallanvaihto aivan putkeen. Jos siellä Rinne jatkaa ministerinä niin näyttävät kyllä erityisen heikolta. Yksinumeroisille kannatusluvuille seuraavassa mittauksessa?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Itse fantasioin jo hetken siitä, että Lindtman olisi pantu tunnustelemaan ja hän alkaisi pelittää kepua ja kokoomusta kunnolla vastakkain. Rinne ei olisi siinä lainkaan uskottava. No eihän tästä oikeasti kepua hallituksesta tiputeta ja korvata kokoomuksella (koska samalla pitäisi tiputtaa vasemmistoliitto), mutta olisipa orgasmin paikka.

Totta. Tosin henkilökohtainen koston motiivi on kyllä voimakkaampi tekijä kuin ideologinen näkökulma. Tässä mielessä Rinne pesee Lindtmanin. Mutta olet oikeassa, ei tässä hallituspohjaa muuttamassa olla.

Rinnekään ei välttämättä edes ole tunnustelija, kun Kepu hänelle olisi sen suonut. Voi olla, että myöntyminen riitti demareille. Silti pidän pienesti mahdollisena, että saadaan vielä nähdä jokin yllättävä käänne. Yksi sellainen voisi olla syy, miksi Rinteen tuli erota. Sitä ei ole kerrottu julkisuuteen. En usko, että kyse oli menettelyistä tai puheista Postin osalta. Keskustalla on jotain raskaampaa tietoa Rinteestä hallussa. Ehkä tästä joskus jotain kuullaan.
 
Viimeksi muokattu:

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Jos tällä menolla jatketaan, niin ennenkuin tuomi ensi keväänä kukkii, niin meillä on joko ollut jo uudet vaalit tai on jo tiedossa milloin uudet vaalit pidetään. Eihän se toki kenenkään tavoite ole, mutta jos tämä sekoilu jatkuu, niin uusia vaaleja ei voi välttää. Kohta on vain palaneita siltoja vähän joka suunnassa.

Ei kyllä vakuuta tämän hallituksen touhut alkuunkaan.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Keskusta pelasi pelin heikosti, kun mahdollisti Rinteen jatkon hallituksessa ja nyt kaikki näyttää ehkä keskustan kannalta kaikkein heikoimmalta. Uskottavuuden rippeetkin alkavat kadota ja tämä taas sataa persujen laariin. Siihen en ihan jaksa uskoa, että kokoomus lähtisi jossain vaiheessa tuohon hallitukseen mukaan ja ainakaan tuolla hallitusohjelmalla. Mikäli SDP haluaisi kokoomuksen jossain vaiheessa keskustan tilalle, niin koko hallitusohjelma menisi uusiksi ja myös vasemmiston paikka hallituksessa olisi silloin katkolla.

Henkilökohtaisesti toivoisin edelleen uusia vaaleja mahdollisimman nopeasti ja täysin uutta hallituspohjaa, mutta SDP tulee pitmään kynsin ja hampain kiinni vallasta, kun ovat siihen nyt päässeet ja lähes pienpuolueena kohta. Joku meemi pyöri jo jossain, jossa Marin oli Rinteen sätkynukke ja tässä on ilmeisesti jonkin verran myös totuutta taustalla. Pidän kumpaakin, sekä Marinia että Lindtmania liian kokemattona tuohon tehtävään ja heidän uraansa tarkastelleen, niin kyseessä on kaksi puhdasta poliittista broileria ja vielä kohtuullisen kokematonta, en tykkää ajatuksesta, kun mietitään, miten vaativa tehtävä pääministerillä on.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Tuo tälläkin palstalla hieman särähtää, että Häkkänen on raudanluja, Marin silti monessa kovin kokematon. Ovat saman ikäisiä, käsittääkseni melkein yhtä kauan olleet mukana puolueiden nuorten osastoilla ja siitä jatkona puolueessa. Kunnallispolitiikassa Marinilla hieman suurempi kaupunki urakkana. Okei, Häkkänen ei tavoittele pääministerin pestiä.

Miehistä saadaan vahvuudet esiin paremmin. Naisissa keskitytään noihin aiemmin listattuihin tunnetekijöihin.

Lukuisia järjestöjä seuraavana saisin niistä pitkän tarinan tueksi, mutta lähtee myös helpommin ohi aiheen, joten toiseen kertaan. Ja ehkä laitan tämän pienen feministini talviunille.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
@UnenNukkuja Omalta osaltani voin vastata, kun kuvailemaasi kritiikkiä kokemuksesta olen esittänyt, että en kyllä myöskään Häkkästä pääministeriksi haluaisi. Ihan samalla perustelulla kuin Marinilla: Riittävä elämänkokemus sekä iän tuoma perspektiivi puuttuu tähän tehtävään. Pääministerin posti on kuitenkin vielä monta pykälää isompi, kuin joku firman toimitusjohtajuus tai kuntapolitikointi. Naama ja sanomiset on aivan kaikkien näkyvillä kokoajan. Aivan kokoajan.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Keskustalla on jotain raskaampaa tietoa Rinteestä hallussa. Ehkä tästä joskus jotain kuullaan.
Tämä vaihtoehto on todennäköinen. Kuten jossain artikkelissa luki, palapelistä puuttuu palanen. Rinne oli vielä tovi sitten tulta ja tappuraa tyyliin "Keskusta ei määrää pääministeriä". Porukan piti olla yhtenä rintamana Rinteen takana. Kuitenkin seuraavana aamuna kiikutettiin kiltisti eropyyntöä Niinistön luo. Ja nyt pukareiden välillä "ilma on puhdistettu". Helvetin tehokkaat filtterit.

Tai sitten en vaan tajua politiikan pelikirjoista tarpeeksi. Erittäin mahdollista sekin.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Ketju voidaan pitää elossa: Antti Rinne on valittu hallitustunnustelijaksi... toistamiseen. Eli Antti Rinteen hallitus tulee pysymään edelleen voimassa, vaikka ei olisikaan virallisesti pääministeri.

Hohhoi...
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ketju voidaan pitää elossa: Antti Rinne on valittu hallitustunnustelijaksi... toistamiseen. Eli Antti Rinteen hallitus tulee pysymään edelleen voimassa, vaikka ei olisikaan virallisesti pääministeri.

Hohhoi...
Päiväni murmelina. Tällä kertaa Bill Murrayn roolin vetää Antti Rinne, joka ratkaiseee Suomen työttömyysongelmat joka päivä uudestaan.

Allekirjoitukseni on pian taas ajankohtainen.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
@UnenNukkuja Omalta osaltani voin vastata, kun kuvailemaasi kritiikkiä kokemuksesta olen esittänyt, että en kyllä myöskään Häkkästä pääministeriksi haluaisi. Ihan samalla perustelulla kuin Marinilla: Riittävä elämänkokemus sekä iän tuoma perspektiivi puuttuu tähän tehtävään. Pääministerin posti on kuitenkin vielä monta pykälää isompi, kuin joku firman toimitusjohtajuus tai kuntapolitikointi. Naama ja sanomiset on aivan kaikkien näkyvillä kokoajan. Aivan kokoajan.

Joo , näinpä. Osaltani vieroksun monesti myös sanaa elämänkokemus. 34-vuotiaalla sitä voi olla ihmeen paljon. Itsellänikin joiltain osin enemmän kuin omilla vanhemmillani. Tai no, hehän kolmekymppisinä tätä sairastajaa hoitivat. Marinilla varmasti sateenkaariperheen myötä elämänkokemus laajakatseisempaa kuin tavisperheiden jäsenilllä. On voinut elämässä käydä erilaisia rankkoja vaiheita läpi enemmän jne.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Joo , näinpä. Osaltani vieroksun monesti myös sanaa elämänkokemus. 34-vuotiaalla sitä voi olla ihmeen paljon. Itsellänikin joiltain osin enemmän kuin omilla vanhemmillani. Tai no, hehän kolmekymppisinä tätä sairastajaa hoitivat. Marinilla varmasti sateenkaariperheen myötä elämänkokemus laajakatseisempaa kuin tavisperheiden jäsenilllä. On voinut elämässä käydä erilaisia rankkoja vaiheita läpi enemmän jne.
Sama. On myös tullut tavattua vanhempia, ihan korkeastikoulutettujakin tyyppejä, joiden elämänkokemus tai muutkaan kyvyt eivät ole olleet ikäistensä tasolla.

Rinnekin taisi olla vanhin puheenjohtaja, mutta warmasti kyvyttömin.

34-vuotias nyt ei ole enää mikään lapsi tai edes nuori, paitsi näköjään politiikassa.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Joo , näinpä. Osaltani vieroksun monesti myös sanaa elämänkokemus. 34-vuotiaalla sitä voi olla ihmeen paljon. Itsellänikin joiltain osin enemmän kuin omilla vanhemmillani. Tai no, hehän kolmekymppisinä tätä sairastajaa hoitivat. Marinilla varmasti sateenkaariperheen myötä elämänkokemus laajakatseisempaa kuin tavisperheiden jäsenilllä. On voinut elämässä käydä erilaisia rankkoja vaiheita läpi enemmän jne.

On tietty monitahoisempi kysymys, kuten monesti täällä todettu ja nähty. Itse olen 32v ja nähnyt esimiestöissä sitä sun tätä ja eri näkökulmista, mutta jos mun alalla valittaisiin ns ”pääministeri”, niin en todellakaan olisi hommaan valmis. Siksi itse suosin tuohon tehtävään 40-50v ihmistä. Ei ole liian untuvikko, mutta ei myöskään jämähtänyt ikäloppu.

Ulkopuolisena sitä luulee että joku piiritason johtajuus tai parin kuukauden tuuraus pääministerinä riittää kannuksiksi johtaa koko valtion politiikkaa eturintamalta. Ei riitä. Saa ottaa talteen tämä.
 

Kit Carson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT
Ei kai tuolla voida olla niin unisia, että Rinne saa taas ministerisalkun?
Tämmöistäkin väläyteltiin jossain iltapäivälehdessä.
Mikäli näin käy, niin en ymmärrä miten joku epäluottamuslauseen saanut voi jatkaa ministerinä. Kai siitä vielä tehdään omistajaohjausministeri.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Mä olen vähän skeptinen kyllä tuosta iästä johtuen. Yli 3 vuotta tämän maan seuratuimpana ja kritisoiduimpana ihmisenä (näin se vaan menee pääministerinä, teit sitten mitä hyvänsä), niin on se kyllä aivan hirveä myllytys. Mutta toisaalta ilolla tervehtisin sitä, että Marin ja muutenkin nämä nuoremmat poliitikot alkavat astumaan esiin piikkipaikoille ja pärjäisivät siellä. Marin joka tapauksessa on parannus Rinteeseen.
 
Toivottavasti Rinne ei menetä yhdenkään puolueen luottamusta hallitustunnustelijana, ilman luottamustahan tosta hommasta ei tule mitään.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Täytyy sanoa, että jos keskustan viestintää sanotaan epäselväksi, niin täytyy ssnoa, minun viestintä on vielä epäselvempää. Vaadin kirjallisesti selvitystä, jo kansan oikeustajun kannaltta, että on olenko halukas ministeriksi. Kyllä vai ei.

Ei tässä Linnaan olla lähdössä.
Lähden Linnaan.

-Antti Rinne 5.-6.12.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
On tietty monitahoisempi kysymys, kuten monesti täällä todettu ja nähty. Itse olen 32v ja nähnyt esimiestöissä sitä sun tätä ja eri näkökulmista, mutta jos mun alalla valittaisiin ns ”pääministeri”, niin en todellakaan olisi hommaan valmis. Siksi itse suosin tuohon tehtävään 40-50v ihmistä. Ei ole liian untuvikko, mutta ei myöskään jämähtänyt ikäloppu.

Ulkopuolisena sitä luulee että joku piiritason johtajuus tai parin kuukauden tuuraus pääministerinä riittää kannuksiksi johtaa koko valtion politiikkaa eturintamalta. Ei riitä. Saa ottaa talteen tämä.

Uskallan väittää, että Lindtmanin ja Marinin kokemus ja sitä kautta syntynyt osaaminen on vielä kovin puuttellista tuohon tehtävään. Toki heillä on avustajia ja kokeneita puoluetovereita (hirveä sana, jota Marin paasaa jatkuvasti), mutta esimerkiksi yritysmaailman tunteminen yhtenä suurena ja merkittävänä osa-alueena on heille väistämättä vieras. Todennäköisesti heidän ikäluokassa myös vanhuuden mukana tuomat ongelmat ovat myös kokonaisuutena vain puheen tasolla selvillä, heidän vanhempansakin ovat aika nuoria vielä. Tätä voisi jatkaa loputtomiin ja ei tietysti löydy ketään, kuka olisi asiantuntija joka alalla, mutta kokemus ja runsaat kontaktit edesauttavat.

Tuo ikäloppu, yli 50-v ei pidä sinällään paikkaansa. Tunnen liike-elämästä valtavasti ihmisiä, jotka vain jalostuvat iän mukana, kokemus auttaa, jos on avoin muutokselle. Nuoremmilla tahtoo olla usein innovaatioita, mutta ongelmaksi muodostuu heikko kokemus ja myös osaamisen vaje johtamisessa, jota sinä et saa korkeakoulusta (et monia muitakaan tarvittavia asioita työelämään). Nuorella johtajalla on aika usein valtava pätemisen tarve, mikä on ymmärrettävää, mutta kostautuu myös usein. Itse palkkaan mielelläni vastuullisiin tehtäviin henkilöitä, joilla on intohimoa, halua kehittyä, koulutus mielellään myös, mutta en suoraan koulun penkiltä tai ilman alan kokemusta, osin kantapään kautta opittuna päätynyt tähän. Vaativiin tehtäviin he tarvitsevat kuitenkin runsaasti ohjausta ja tukea, jotta vältytään ongelmilta etenkin henkilöstön kanssa.

Ongelma politiikassa on tietysti se, että näitä pääministeriksi helposti valittavia henkilöitä on kovin vähän ja SDP joutuu nyt laittamaan siihen liian kokemattoman nimen, jonka poliittinen ura saattaa kaatua tähän tehtävään. Tätä ei edesauta se, että puolue on jakautunut vahvasti kahtia ja tämän lisäksi Antti Rinne pyrkii heiluttelemaan AY-liikkeen tukemana naruja taustalla.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös