Pittsburgh Penguins 2019–2020

  • 285 275
  • 1 004

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Muutama huomio harjoituskaudesta:

- Tanevista tulee olemaan paljon iloa kauden aikana vaikka sopimus onkin liian iso!
- Marinon menetys saattaa harmittaa tulevaisuudessa Oilers-faneja, vaikuttaa ihan pätevältä puolustajalta jo nyt ja varmasti vain parantaa tuosta. Peukku tälle hankinnalle siis!
- Riikolan luulisi olevan pelaavassa kokoonpanossa kun kausi alkaa.
- Malkin saanut nopeutta lisää, tämä lupaa hyvää.
- Itse en ole ollut vakuuttunut Kahunista, vaikuttaa vain Simonin kopiolta so far!
- Bjugstad ei tunnu vieläkään saavan oikein mitään aikaan, pehmeä ja hidas eikä edes aloitukset tartu. Onko tuosta voittavan joukkueen kolmossentteriksi?

Toivottavasti kausi päästään aloittamaan terveellä miehistöllä ja saadaan hyvä flow päälle heti.
Hienoa, että kunnon lätkä vihdoin on oven takana, kasvojenpesun paikka viime kauden jäljiltä...
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ilmeisesti kiekon blokkaamisesta johtui Crosbyn sivuun jääminen ensimmäisen erän jälkeen. Jos näin niin tuskin on mistään kovin vakavasta kyse ja mies nähtäisiin tositoimissa kauden avauksessa.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Ilmeisesti kiekon blokkaamisesta johtui Crosbyn sivuun jääminen ensimmäisen erän jälkeen. Jos näin niin tuskin on mistään kovin vakavasta kyse ja mies nähtäisiin tositoimissa kauden avauksessa.
Todennäköisesti noin joo mutta periaatteessahan ois voinu varmaan joku luu murtua jalasta. Ihan noin niinkun teoriassa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Todennäköisesti noin joo mutta periaatteessahan ois voinu varmaan joku luu murtua jalasta. Ihan noin niinkun teoriassa.

Jos Sid loukkaantui siinä tilanteessa missä minä luullen näin käyneen niin ei se pahalta näyttänyt. Luisteli vaihtoon ihan normaalisti ja vähän puhalteli muttei kuitenkaan kovin tuskaisena. No oli miten oli niin toivottavasti on kunnossa!

Jack Johnson lähellä treidiä! Sportsnet uutisoi ainakin näin...

E: TheScore siis, ei sportsnet.

 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh

Adam Johnson tervehtynyt pelikuntoiseksi ja lähetettiin AHL:ään.

Vielä siellä on tuolla yllä mainitussa viestissä esille tuotu Jack Johnsonin sekä sitten kakkosmaalivahdin tilanne selvitettävänä ennen kuin kauden aloittava ja palkkakaton alle menevä miehistö ilmoitetaan NHL:lle.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tristan Jarry voitti taistelun kakkosmaalivahdin paikasta kun Casey DeSmith on tänään asetettu waivereihin. Peliesitykset tasaiset leirityksen aikana kommenttien perusteella, joten cap nousi sitten ratkaisevaksi tekijäksi. Kuten tuon tilanteen jo toin esille niin Jarryn pitämisen myötä ylhäällä on varaa pitää 23 pelaajan rosteri. Crosbyn ja Rustin IR:ään laittamiseen ja korvaajan nostamiseen ylös ei kuitenkaan capissa riitä tilaa, joten pitää toivoa kummankin olevan pelikuntoisena heti kauden alusta lukien.

Nyt jännitetään sitä kelpaako DeSmith kenellekään vai pysyykö organisaatiolla huippuluokkaa oleva syvyys maalivahtipelin osalta. Toki waivereiden mahdollisen läpäisyn jälkeenkin vielä toisen kauppaaminen voi olla mahdollista. DeSmithilla olevat sopimusvuodet ja reilun miljoonan palkka, sekä se tosiasia että joukkueilla tässä vaiheessa on jo maalivahtitilanteet omasta takaa yleensä laitettuna kauden alkua varten kuntoon, voi enteillä waivereiden läpäisyä. Jarryllä olisi ollut varmaan suurempi riski sopimuksensa sekä potentiaalinsa vuoksi tulla napatuksi waivereista. Huomenna se sitten nähdään että miten käy.

P.S. Vanha tuttu Daniel Sprong on waivereissa. Tuosta kaupasta tuli valitettua viime kaudella kovasti mutta niinhän siinä kävi että Penguins sen voitti sitten kuitenkin. Nyt oltaisiin kuitenkin isoja voittajia kun otettaisiin Sprong takaisin! Ei ole Kesseliä enää joten köyhän miehen nuori potentiaalinen painos nyt takaisin siitä! Heitetään Ruhwedel waivereihin siitä tieltä. No ei tule takaisin kun ei sovi edelleenkään valmennuksen muottiin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Rust on ilmeisesti matkaamassa kauden alkajaisiksi LTIR:ään eli hänelle tulossa heti pidempi poissaolo. Ei tule taaskaan Rustille ehjää ja täyttä kautta.

Tuo on nyt kuitenkin ilmeisesti tarpeellinen capin alle pääsemiseksi, sillä vaikka Jarry vei kakkosmaalivahdin paikan ja sillä cap-tilanne helpottui, on tuo Trotmanin tilanne vaikeuttamassa asioita. Jos Trotman menee SOIR:ään niin siitä jäisi cappiin noin $150k ja se on enemmän mitä cappitilaa olisi 23 pelaajan rosterilla. Eli sen myötä oltaisiin capin yläpuolella. Joten Trotmanin pitäisi mennä SOIR:n sijasta LTIR:ään (en tiedä onko mahdollista) jotta ei aiheuttaisi ongelmia. Mutta kun Rust on nyt sitten sinne matkaamassa, on tässä kuukauden ajan nyt enemmän tilaa ja voidaan farmista vapaasti nostella korvaajia sitten ylös.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Sopisikohan Salomäki miten Pensin kuvioihin varsinkin nyt jos Rust missaa hieman pidemmän pätkän? Salomäki pelaa tuommoisella 750k$ lapulla ja sopimusta on vain tämä kausi. Toisi myös hieman fyysisyyttä rosteriin näiden pienten pörrääjien sekaan (vaikka Salomäki ei itsekään koolla ole pilattu!).

Harmi tuo Rustin loukkaantuminen, oli mieletäni harkkakaudella ihan pirteä.

E: Salomäki on siis DeSmithin tavoin waiver-listalla.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Sikälihän siinä olisi nyt Rustin LTIR:n myötä oiva tilanne ottaa waivereista paikkaaja tilalle, kun siellä sitä tarjontaa juuri nyt olisi enemmän (Sprong, Salomäki, Petan, Goldobin jne.). Joku sellainen joka sitten Rustin tervehdyttyä voidaan laittaa takaisin waivereihin ja jos ei kelpaa vanhalle seuralle eikä muille niin lähtisi WBS:ään lähetettynä sitten capista muutoin pois. Tällöin siellä ei tarvisi myöskään sitten AHL:stä nostella noita Adam Johnsoneja tai muita ylös, vaan WBS pääsisi täydellä ryhmityksellä aloittamaan oman kautensa. Ja mikäli kyseinen hankinta onnistuisi vakuuttamaan, olisi siinä sitten Rustin paluun ollessa ajankohtainen, mahdollisuus yrittää kaupata joku pois ja pitää kyseinen waiver-hankinta riveissä pidempäänkin. Sopimuskiintiössäkin kaksi paikkaa vapaana että estettä ei ole sen puolesta, vaikka toki noita on hyvä siirtotakarajaa silmällä pitäen pitää vapaana muutama.

Mutta tuskinpa sieltä Penguins ketään nappaa eli turhaa spekulaatiota sikäli.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Casey DeSmith ei kelvannut waivereista kenellekään, mutta Jarryyn hyvin verrannollinen (ikänsä, potentiaalinsa ja tähän astisten näyttöjensä puolesta) Eric Comrie kelpasi Arizonalle. Eli kuten ounastelin niin DeSmith voi hyvin läpäistä waiversit kun taas Jarry olisi ollut suuremmassa riskissä tulla napatuksi sieltä. Ei toki voi varmaksi sanoa että joku olisi Jarryn napannut, mutta kyllä tuo Comrien poiminta nähdäkseni antaa siihen vahvat viitteet. DeSmithillä taas tuo kolmen vuoden mittainen yksisuuntainen sopimus reilun miljoonan palkalla varmasti piti kiinnostuneet joukkueet poissa waiver-kiinnityksen tekemistä.

Nyt on edelleen sitten huippuluokkaa oleva syvyys organisaatiossa, ainakin toistaiseksi. Tokihan edelleen toisen kauppaaminen voi tulla ajankohtaiseksi jossain vaiheessa, pikaisestikin, mutta nyt ei ole kuitenkaan mitään kovaa painetta sen suhteen kuten oli ennen toisen waiversiin laittamista ja riskin ottamista sen suhteen meneekö läpi vai ei.

Crosby oli tänään mukana harjoituksissa ja Galchenyukia odotetaan huomenna takaisin harjoituksiin. Sillä välin tänään Riikola veteli Malkinin vasemmalla laidalla, ja puolustuksessa taas Johnson nousi Schultzin pariksi. Hyökkäyksessä muutenkin pieniä muutoksia kun Hörnqvist noussut Crosbyn rinnalle, oltuaan koko leirityksen ajan tähän mennessä kolmoskentässä McCannin ja Bjugstadin kanssa. Tässä tämän päivän ketjut:

Guentzel-Crosby-Hörnqvist
Riikola-Malkin-Tanev
McCann-Bjugstad-Kahun
ZAR-Blueger-Simon

Dumoulin-Letang
Johnson-Schultz
Pettersson-Gudbranson
Ruhwedel, Marino ylimääräisinä puolustajina

Marino on edelleen mukana siellä ja JR eilen jo ehti antamaan kommentteja että tuleekin pysymään ylhäällä. Katsellaan nyt miten käy mutta olisihan tuo nyt ihmeellistä jos yhdeksällä puolustajalla lähdettäisiin kauteen. Marino sieltä ainoa kenttäpelaaja jonka voi ilman waivereita lähettää farmiin, ja kun ei ole selvästi pelaavassa kuusikossa tällä hetkellä niin kyllähän WBS olisi siten nähdäkseni luonnollinen paikka aloitella kautta.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Käsittämätöntä, miten Johnsonia edelleen roikutetaan - edes paperilla - tuolla top4. Ei vaan voi ymmärtää ja paljon oli huhuja, että Pens hänet treidaa pois tässä, mutta eipä tuosta sopimuksesta valitettavasti pääse eroon. Ellei sitten laita jotain laatua kylkeen. Katsomossa tai AHL:ssa on kaverin paikka ja varsinkin Marino otteillaan ansainnut paikkansa top6, siinä missä Johnson ei.

Ei edelleenkään voi ymmärtää tuota sopimusta, aivan järkyttävän huono. Toivottavasti ei peluuteta vain sen takia, että ansaitsee 3,25 miljoonaa dollaria vuodessa. Ja toivottavasti ei peluuteta koko kauttaa Malkinin ollessa kentällä, sillä muuten voidaan unohtaa Malkinin paluu omalle tasolleen.
 
Riikola-Malkin-Tanev

Haluaisin todella nähdä tämän ketjun kauden avauksessa. Saattaisi siinä Jevgeni hieman turhautua kun laiturit eivät välttämättä ole ihan samalla sivulla taiturin kanssa. Jäisi Riikolallekin hyvä tarina kerrottavaksi jälkipolville. ”Muistatteko sen kauden kun avauksessa pelattiin Buffaloa vastaan ja pelasin Malkinin laidalla...”
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh

Viimeiset siirrot kauden aloittavan 23 pelaajan rosterin viimeistelemiseksi on tehty:

- Marino ja DeSmith lähetettiin WBS:ään.
- Trotman laitettiin SOIR:n ohella LTIR:ään. SOIR:ssä hänestä jäi noin $150k cappiin ja sen myötä mentiin hieman capin yli. Penguins oli 23 pelaajalla sen $68k capin alla eli aikalailla mahdollisimman lähellä kattoa, ja sitten tuo Trotmanista jäänyt summa nosti katon yläpuolelle. Mutta kun SOIR:n ohella Trotmanin pystyi laittamaan lisäksi LTIR:ään, oli tuo capin ylitys sallittua ja joukkue siten palkkakaton mukaisessa kunnossa.
- Rust oli mukana tuossa 23 pelaajan kokoonpanossa, mutta tänään laitetaan LTIR:ään. Eli kun Trotmanin kanssa käytettiin tuota harjoitusleirin päätteeksi sallittua ensimmäistä vaihtoehtoa LTIR:n käytön kanssa, käytetään Rustin kanssa sitä toista mahdollisuutta eli kauden aikaista LTIR:ää. Penguinsilla on nyt sitten käytännössä $3.5 miljoonaa pelivaraa Rustin sairausloman ajan.

Leirin aikana ei tosiaan mitään yllätyksiä tapahtunut, kuten ei ollut odotettavissakaan. Kakkosmaalivahdin paikasta käytiin ainoa taistelu ja Jarry voitti sen. 23 pelaajan lopullinen rosteri on siten täsmälleen se minkä Jarryn kanssa tapahtuvassa vaihtoehdossa kuvailin ennen leirin alkua.

Tänään kun Rust laitetaan LTIR:ään on 23 pelaajan rosterissa yksi paikka vapaana ja sinne voidaan nostaa joku ylös. Katsellaan nouseeko Marino takaisin ylös ja mennään sillä ihmeellisellä yhdeksän puolustajan taktiikalla, vai nostetaanko sieltä joku hyökkääjä jotta ylhäällä olisi edes yksi terve ylimääräinen hyökkääjä tarjolla kauden alkajaisiksi.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Käsittämätöntä, miten Johnsonia edelleen roikutetaan - edes paperilla - tuolla top4. Ei vaan voi ymmärtää

Kyllä itsekin tätä ihmettelen jos Buffaloa vastaan siellä pelaa Johnson eikä Riikola. Mieluummin näkisin myös Marinon kehissä kuin tämän täysin turhanpäiväisen hankinnan jonka jokainen fnai lyttäsi jo ensimmäisenä päivänä virheeksi ja sitähän se oli. Marino on ollut harjoituskaudella positiivinen yllätys, uskon tästä olevan tulevaisuudessa meille iloa. Tämä kausi voi tulla vielä liian nopeasti kun joukkue on kuitenkin siinä tilassa, että pelejä pitäisi voittaa eikä niitä voida hävitä jonkun nuoren pakin rutiinin puutteen takia tms.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Marino sieltä kutsuttiin takaisin ylös samalla kun Rust siirrettiin LTIR:ään. Eli yhdeksällä puolustajalla lähdetään kauteen. Taktiikkahan tuokin.
Niin jotenkinhan se vaikuttaa siltä, että JJ roikkuu mukana, kunnes se saadaan siirrettyä eteenpäin vaikkei sitä treidiä viikonloppuna tullutkaan. Ehkei sitä aiotakaan peluuttaa lainkaan, joten muut kahdeksan on oikea miehistö. Voi olla kyllä toiveajattelua, paha noista Sullivanin/Rutherfordin aivoituksista on sanoa. Varsinkin tuon eilisen treenikoostumuksen jälkeen.
---

Niin kohtahan ne oikeat pelitkin alkaa, ihan mielenkiintoinen kausi varmaan tulossa. Hyökkäyksestähän ei edes osaa huolehtia, siellä on ilman Kesseliäkin(<3) ihan tarpeeksi laatua ja syvyyttä kunhan loukkaantumisilta vältytään. Sama oikeastaan veskareissa, Murray oli top5-tasolla loukkaantumisensa jälkeen, josko pysyisi kunnossa tänä vuonna.

Kaikki tietää puolustuksen sekavan tilanteen, mutta saas nähdä miten lähtee käyntiin. Kiva nähdä se Petterssonin "oikea" taso, jos ja kun pelaa lähtökohtaisesti kakkosparissa ja kauden alusta asti (vieläkin vähän naurattaa ne veikkailut MPn 3-4M sopimuksesta, kun kukaan vastaava pakki ei ole sellaista ikinä saanut, 875k ftw). Jos Schultz onnistuu palaamaan tasolleen, pitäisi tuon kuitenkin olla varsin riittävä kakkospari. Kolmoseen sitten heitetään ihan keitävaan, joilta odotetaan ettei ole sysipaska. Oliko Gudbransonin kevät suonenveto, yllättääkö Riikola/Marino, millainen koirankoppi JJlle rakennetaan jne.

Pleijareihin ne mennee kuitenkin, yllättäen jotkut tilastopohjaiset ennusteetkin pistää Pensin reilusti kymmenen sakkiin. Metro vaan on taas niin sellainen, että kaikki on mahdollista. Mutta sekin tiedetään, että kunhan pleijareihin pääsee niin siellä vasta voikin tapahtua mitä vaan. Siellä voitetaan maalivahtipelillä, päivän kunnolla ja sopivalla tähtien asennolla. Kesäkuussa Jack Johnson nostaa kannua pelattuaan Norris-tason kauden Schultzin parina.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Niin jotenkinhan se vaikuttaa siltä, että JJ roikkuu mukana, kunnes se saadaan siirrettyä eteenpäin vaikkei sitä treidiä viikonloppuna tullutkaan. Ehkei sitä aiotakaan peluuttaa lainkaan, joten muut kahdeksan on oikea miehistö. Voi olla kyllä toiveajattelua, paha noista Sullivanin/Rutherfordin aivoituksista on sanoa. Varsinkin tuon eilisen treenikoostumuksen jälkeen.

Aika vaikea vaan $3.25 miljoonaa capista seuraavien neljän vuoden ajan syövää healthy scratchia olisi saada kaupatuksi. Kun kerran Johnson vielä joukkueeessa on ja jos hänet halutaan saada kaupatuksi jossain vaiheessa, niin kyllähän se edellyttää sitä hänelle annetaan peliaikaa ja sitä kautta toivotaan että joku joukkue ilmaisee todellista kiinnostusta hänen hankkimiseksi. Toki Johnsonin pitäisi sitten myös pelata vähintään kohtuullisella tasolla siellä jotta jonkun joukkueen kiinnostus häntä kohtaan voisi herätä.

-----

Tänään se tosiaan kuitenkin taas alkaa Penguinsin osalta! Onhan tätä taas odoteltu pettymykseen päättyneen viime kevään jälkeen pitkään. Odotukset ja toiveet jälleen korkeat kauteen lähdettäessä ja innolla lähdetään taas seuraamaan Penguinsin peliesityksiä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Eli Crosby pelaa ja Galchenyukin tilanne päätetään pelin alla. Olisihan tuo kiva päästä heti näkemään, mutta näin homman alussa niin varmasti fiksuinta on katsoa tilanne rauhassa ja mies askiin vasta sitten kun on 100% kunnossa. Johnsonia en haluaisi kentällä nähdä, mutta tottahan sekin on ettei arvo voi yhtään nousta jos ei mies pääse pelaamaan, mutta nouseeko se edes tuonkaan avulla niin jotenkin epäilen. Mieluummin näkisin Riikolan kehissä tai vaikka myös Marinon.

Muutama kotipeli joukkueella tähän alkuun niin toivottavasti suoritus on vahvaa ja saadaan hyvä startti kaudelle. Buffalo pelasi viime vuonna pirteästi kauden alkupuoliskon ja siellä on paljon nuoria nälkäisiä kavereita, yhtään ei voi kyllä heitä aliarvioida vaikka joukkue onkin kontannut 2010-luvulla pahasti. Silti voitto olisi otettava tästä keinolla millä hyvänsä.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Eli Crosby pelaa ja Galchenyukin tilanne päätetään pelin alla. Olisihan tuo kiva päästä heti näkemään, mutta näin homman alussa niin varmasti fiksuinta on katsoa tilanne rauhassa ja mies askiin vasta sitten kun on 100% kunnossa. Johnsonia en haluaisi kentällä nähdä, mutta tottahan sekin on ettei arvo voi yhtään nousta jos ei mies pääse pelaamaan, mutta nouseeko se edes tuonkaan avulla niin jotenkin epäilen. Mieluummin näkisin Riikolan kehissä tai vaikka myös Marinon.
Jos perimmäinen ajatus on, että olisi kiva päästä Johnsonista eroon niin sittenhän miestä on tavalleen kentälle toivottava, vaikka se ajatuksen tasolla hullunkuriselta kuulostaakin. Arvo ei varmasti mihinkään nouse, mutta varmaan se, että muut joukkueet näkevät ettei se taso ole ainakaan laskenut edellisvuodesta. Riikola napannee tämän kauden aikana kuitenkin pelaavan puolustajan paikan jos ja kun pelisuorituksiin on uskominen. Johnsonia ei roikoteta näytillä koko kautta jos otteet eivät ole sen mukaisia. Jo leiritysten pelipaikat ovat kielineet siihen suuntaan.

Pitää edelleen muistaa, että Johnsonista oli jo saatu treidi aikaiseksi, mutta kuten kaikki tiedämme se estyi Kesselin toimesta. Ihmeitäkin siis voi tapahtua.

Tänään on mielenkiintoista nähdä millaisessa iskussa toveri-Malkin saapuu kesän jäljiltä kaukaloon. Ennusmerkit lupaavat hyvää.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Jokos sitä saisi fudut pikkuhiljaa tuolle valmentajalle, vai odotellaanko taas että on liian myöhäistä? Pelin rakenne on aivan vitun onnetonta ja ukot hyörii missä sattuu. Eli jatketaan siitä mihin viime kaudella jäätiin. Yhtään mitään ei ole tapahtunut, ja samalla sapluunalla otetaan nekkuun edelleen. Mites se hulluuden määritelmä meni? Ja taas joku vitun sabreskin luistelee tän sakin yli.

Vittu kun on rumaa raiskuuta, ei noin voi jääkiekkoa kuulkaa pelata. Ja kuka perkele tuon Palle Pättersonin tonne on ottanut? Oikee sarjataso Mestis, täysin luokatonta pelailua.

Yksi erä aikaa Pensseleillä vakuuttaa mut, mutta epäilen että tää kausi loppuu ennenkun se ehtii alkaakaan. Vieläkin on mestaruuskrapula, nimittäin. Enkä mä sitä paskalla pilaa.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hohhoijaa. Ylivoimat kuvasti kyllä koko penguinsin pelin kuvan. Jos jokainen yrittäisi samalla tavalla kentällä, kuin Tanev, niin voisi olla toisen näköistä. Hiipi mieleen, että joko tässä syksyn ekoissa peleissä vedetään säästöliekillä, että on sitten virtaa keväällä...
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Yllättävän keskeneräiseltä tosiaan näytti Penguinsin peli, vaikka olihan selviä muutoksiakin näkyvissä. Shoot first -mentaliteettiä oli selvästi pakotettu pelaajille ja ainakin Schultz näytti tottelevan komentoa. Malkinkin muutaman kerran laukoi sellaisista tilanteista, missä olisi viime kaudella takuulla syöttänyt tai harhauttanut. Varsinkin Genon tuleekin ampua enemmän, sillä kyllä ne kudit löytävät verkon perukoille ennen pitkää. Tasaviisikoin pelatessa Penguins tuntui olevan kiekossa aika hyvin, mutta vaarallisille maalipaikoille ei ollut asiaa. Isoimmat virheet olivat niitä samoja virheitä joita viime kausilla ollaan totuttu näkemään. Kiekonmenetyksiä pahoissa paikoissa, joista vastustajille ilmaisia vastahyökkäyksiä.

Toivottavasti Crosbyn ja Letangin runkosarja alkaa jo lähiaikoina, ensimmäinen peli meni molemmilta aika kovaa ohi. Malkin - Tanev kaksikko vaikutti ihan hyvältä kombinaatiolta, vaikka Tanevin kohdalla pitääkin tarkastella saako tämä paikoista sisään jatkossakaan. Mitään takeitahan ei ole, että mies paukuttaisi esimerkiksi 20 maalia vaikka Malkinin kentässä sen pitäisi olla automaatio.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Semmoista ripulipaskaa tarjosi kotijoukkue yleisölleen. Ei jäänyt kyllä mitään epäselvyyttä kumpi halusi enemmän voittaa ja ansaitsi sen täysin. Illan positiiviset olivat Murrayn otteet maalilla, Malkinin pirteä pelaaminen (jonain toisena iltana olisi vienyt Murrayn kanssa kahdestaan pelin jatkoajalle) sekä Tanevin otteet. Harmi vain ettei Tanevia ole siunattu maalintekijän käsillä. Crosby pelasi ihan helvetin huonon pelin häviten tyyliin kaikki vähänkään tärkeämmät aloitukset, Hörnqvist on vain puhtaasti paska joka kuuluisi alempiin ketjuihin ja voi luoja tuota Bjugstadia miten lapanen voi olla. Viime kaudella pirteästi Pensiin saapunut McCann oli myös kiekon kanssa todella huono, mieleen jäi erityisesti se tilanne missä mies olisi päässyt läpiajoon ellei olisi töhrinyt kiekon vastaanoton kanssa. Galchenyukilta hyvin mitäänsaamaton peli. Eikä se mennyt nelosketjultakaan putkeen, Blueger oli jatkuvasti pulassa eikä laitureilta paljon apua tullut. Puolustus oli ihan kujalla koko pelin aina Letangista sinne Gudbransoniin ja muihin näihin ylipalkattuihin kankeisiin kavereihin. Schultz ihan ok, olisi pitänyt korvata Letang ylivoimalla jo aiemmin kuin vasta lopussa.

Tästä ei ole hyvä jatkaa, mutta toisaalta ei tästä paljon huonommaksi voi enää edes lyödä. Se, että joukkue on avausottelussa täysin haluton kapteeninsa johdolla kielii kyllä pahasti jostain ongelmista, onko tuo joukkue enää yhtään Sullivanin käsissä? Pelitapaakin voi miettiä, että toimiiko se ollenkaan kun kaveri saa ainakin viisi (5!!) puhdasta läpiajoa pelissä.

Seuraavaan peliin Riikola sisään ja McCann Hörnqvistin tilalle ykkösketjuun.

Ps. Oli muuten ikävä Kesseliä kun tuota räpellystä katsoi eikä onnistunut Galchenyuk debyytissään millään tavalla.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Eipä noihin mitään lisättävää. Sabresilta erittäin hyvää vieraspelaamista ja Penguinsilta taas huonoa pelaamista. Toisessa erässä ensimmäinen puolisko oli Penguinsin hallinnassa ja se oli ainoa parempi pätkä ottelussa. Sitten niihin peräkkäisiin jäähyihin hajosi paketti taas. Läpiajoja tuli taas ainakin viisi-kuusi Sabresille ja siinä on ne viisi-kuusi liikaa. Kolmannessa erässä sitten ykkösylivoiman pelaaminen todella onnetonta kun siellä olisi pitänyt olla kunnon yritystä kavennuksen aikaansaamiseksi. Vanhat pelilliset ongelmat heti nostivat päätään sieltä esille ja uusi kausi ei siten lähtenyt lupaavissa merkeissä liikkeelle.

Malkin ja Tanev olivat tosiaan joukkueen parhaat pelaajat siellä, ja Murrayltakin kelpo ottelu. Muita sieltä ei voi mitenkään positiivisesti nostaa esille. @Walkin :in kanssa eri mieltä Schultzista jolle en antaisi ok-arvosanaa, oli yhtä huono kuin Letang tai jopa vielä huonompi. Crosbyltä ja hänen laitureiltaan huono avaus kaudelle.

Seuraavaan otteluun jäi ainoastaan parantamisen varaa.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Snakebite, Asp, Bully Boy, Rod Weery
Hyvä pojat, hienoa. Kautta on pelattu kolme erää ja täällä on jo lähes koko joukkue, Sullivan ja koko kausi bussin alla. Ei toivottu lopputulos, mutta ei tuo nyt minusta ihan niin katastrofaalista ollut, mitä ylläolevat oksennukset antavat ymmärtää.

Posin kautta. Murray oli hyvä ja Malkinin uudistunut ilme laitetaan ilolla merkille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös