Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Ilmeisesti Pettersonilla sopimus valmiiksi neuvoteltuna pensseihin mutta nyt vain odotellaan treidiä että saadaan cappiin tilaa. Toivottavasti lähtijä on Johnson tai Gudbranson.
Mieluummin Johnson tosiaan ja jos joudutaan puolestaan joku hyökkääjä myymään edestä niin eihän Pens vahvistunut tässä kesän aikana silloin yhtään vaan päinvastoin. Jos lähtijä on Johnson, niin ainoastaan alakerran leveys kärsii, mutta ei laatu niinkään ja mielenkiintoista olisi nähdä mihin Riikola pystyisi nyt kun yksi kausi alla ja tarjolla olisi enemmän vastuuta.

E: Pens myös hankki Oilersista John Marinon oikeudet, yliopistosarjassa pelaava puolustaja kyseessä, ilmeisesti viimeinen kausi siellä lähdössä käyntiin, jos mies tekee sopimuksen Pensin kanssa tai Pens treidaa tämän oikeudet eteenpäin niin lähtee Oilersille kuudennen kierroksen varausvuoro.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Penguinsin toimistolla aikailtiin liikaa Matt Murrayn jatkosopimuksen kanssa ja nyt on sitten myöhäistä saada edullisen puoleisella hinnalla jatkosopimusta. Nimittäin Tampa teki juuri samanikäisen ja meriiteiltään verrannollisen ykkösmaalivahdin, Andrei Vasilevskiyn, kanssa kahdeksan vuoden mittaisen jatkopimuksen $9.5 miljoonan AAV:lla. Tuo vielä Floridan osavaltion edullisemman verotuksen alaisuudessa. Vasilevskiy on tuore Vezina-voittaja ja on parina viime vuotena ollut tasaisempi ja hieman kestävämpi (Vasi toki viime kaudella oli reilun kuukauden kanssa sivussa loukkaantumisen vuoksi ja jokunen vuosi sitten tällä oli veritulpan kanssa ongelmia) kuin Murray, mutta jälkimmäisellä on taas nuo kaksi voitettua Stanley Cupia heittää vastapainoksi ja heikomman alun jälkeen viime kaudella sieltä joulukuusta lähtien pelasi ihan verrannollista peliä kenen tahansa muun ykkösveskarin kanssa. Ennen tuota Vasilevskiyn jatkosopimusta ne läheisimmät vertailukohdat melko tuoreista RFA-statuksella tehdyistä ykkösveskarien sopimuksista olisivat olleet John Gibsonin ja Connor Hellebuyckin sopimukset joissa AAV molemmissa jäi sitten hieman alle $6.5 miljoonaan. He tekivät sopimuksensa viime kesänä joten niihin ei olisi tarvinnut kovinkaan suurta capin nousun vuoksi tapahtuvaa kertojaa sovittaa ja näytöiltään molemmat olisivat myös olleet sopimukstekohetkien osalta verrannollisia Murrayn nykytilanteeseen. Mutta Vasilevskiyn sopimuksen myötä näkisin että on mahdotonta saada Murrayta enää jatkosopimukseen alle seitsemällä miljoonalla, ei edes alle kahdeksalla miljoonalla. Vasilevskiy on nyt se tuorein verrokki Murraylle ja varmasti sieltä ihan aiheestakin hänen agentti nostaa tuota jatkosopimusta esille ja sillä nostaa Murrayn hintaa sitten. Penguinsin olisi ehdottomasti pitänyt olla tässä suhteessa se ensimmäinen toimija ja lyödä hyvissä ajoin Murraylle jatkosopimus käteen. Joku $7.5 miljoonan AAV kuuden-kahdeksan vuoden sopimuksella näyttäisi tässä vaiheessa aivan loistavalta ja sekin olisi kenties ollut hieman yläkanttiin menevä hinta ennen Vasilevskiyn jatkoa. Nyt siellä tuli sitten kovan luokan RFA-veskareille se oma Draisaitl/Eichel/Matthews-tason sopimus jolla hintahaitari otti kertaheitolla usean miljoonan ylöspäin (vrt. mitä se oli kenttäpelaajien osalta Scheifelen/Gaudreaun/Monahanin/MacKinnonin jne. osalta ennen noita; ja vastaavasti nyt veskarien osalta siellä Gibsonin/Hellebuyckin lukemissa).

Veikataan nyt että Murray aikanaan sopimuksen tehdessään jää sitten aavistuksen Crosbyn AAV:n alapuolelle. Sopimusvuosia tulee yksi-kolme vähemmän kuin Vasilevskiylle, johtuen Murrayn loukkaantumishistoriasta, ja sillä sitten tosiaan AAV jää sinne kahdeksan ja puolen miljoonan tuntumaan. Kallista, mutta minkäs teet kun ei ensimmäisenä oltu asialla.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Maalivahtien tasot tuntuvat heittelevän kausien välissä todella paljon, ihan jopa huipuilla. Tästä syystä itse en oikein pidä ajatuksesta, että mentäisiin tekemään todella pitkä ja rahakas sopimus maalivahdin kanssa. Joku kolme vuotinen jatko Murrayn kanssa kelpaisi, mielestäni jo viisi vuottakin olisi liikaa puhumattakaan kahdeksasta. Muutenkin Murraylla on vielä mielestäni todistettavaa, vaikka kaksi sormusta jo löytyykin.

Petterssonin agentti oli muuten kiistänyt, että sopimus olisi jo tehtynä. Vähän pelonsekaisin tuntein saa tässä odotella, että mitenkä tuota tilaa cappiin oikein meinataan tehdä...
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Kahdeksan ja puoli kautta Pittsburghissa viihtynyt Chris Kunitz on ripustanut virallisesti hokkarit naulaan. Ei palannut mies kuitenkaan "kotiin" vaan Chicagossa jatkaa jossain roolissa. Kolme cuppia yhdessä joukkueessa ja neljä cuppia yhteensä, siihen harva pelaaja urallaan pystyy, Kunitz teki sen. Oli parhaimmillaan kyllä erinomainen laituri Crosbylle. Eläkepäiviä on turha toivotella kun hommat jääkiekon saralla miehellä kuitenkin jatkuvat...
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Ralph

Jäsen
Kahdeksan ja puoli kautta Pittsburghissa viihtynyt Chris Kunitz on ripustanut virallisesti hokkarit naulaan.

Eläkepäiviä on turha toivotella kun hommat jääkiekon saralla miehellä kuitenkin jatkuvat...
Jos eläkepäiviä ei saa toivotella, niin voidaan vitsailla, ettei Kunitz ripusta luistimia naulaan, koska jatkaa valmentamista ja valmentajat harjoituksissa jäällä myös pyörivät.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
After a 21-year career in the NHL, Matt Cullen has joined the Pittsburgh Penguins' hockey operations department in a player development role, it was announced today by executive vice president and general manager Jim Rutherford.

In his new role, Cullen will work closely with Rutherford, head coach Mike Sullivan and his coaching staff.
https://www.nhl.com/penguins/news/m...taff-in-a-player-development-role/c-308412200

Matt Cullen pysyy organisaatiossa edelleen vaikka hokkarit menivät naulaan, ja liittyy sinne pelaajakehitys/valmennusosastolle. Hieno kiinnitys sinne kun tosiaan Cullenilla varmasti paljon annettavaa jääkiekon parissa edelleen peliuran päätyttyäkin. Kun ei Chris Kunitzia saatu tuotua takaisin organisaatioon tekemään näitä hommia, niin hyvä että sitten Cullen saatiin kiinnitettyä, vaikka hänenkin olisi voinut hyvin nähdä saavan kotikonnuiltaan Minnesotasta vastaavia töitä. Sikäli vähän yllätys siis kun pari vuotta takaperin parin voitetun kannun jälkeen Cullenin perhe halusi sinne kotikonnuille Minnesotaan, mutta hyvä että tilanne tuolta osin sitten jotenkin muuttunut.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
https://www.nhl.com/penguins/news/p...o-a-two-year-entry-level-contract/c-308474402

John Marinon kanssa tehtiin kahden vuoden mittainen tulokassopimus. Aiemmin kesällä hänen pelaajaoikeuksista maksettiin ehdollinen 6.kierroksen varausvuoro ja koska sopimus syntyi nyt siirtyy tuo vuoro sitten Edmontoniin. En tiedä pelaajasta oikein mitään muuta kuin mitä noissa tiedotteissa (ensin treidistä ja nyt sopimuksesta) on hänestä kerrottu, mutta Penguinsin toimistolla ollaan selvästi innoissaan pelaajasta. Ensinnäkin hänestä tosiaan annettiin varausvuoro vastineena ja nyt sitten sopimuksessa on reilumman kokoiset mahdolliset bonukset mukana ($0.85 miljoonaa kumpanakin kautena ja AAV siten $1.775 miljoonaa). Penguins on niukasti jaellut noin runsaita bonuksia tulokkaille eli siten huomionarvoinen seikka tämä. Toki se johtuu siitä että korkeita ykköskierroksen varauksia ollut vähänlaisesti, eikä isomman profiilin FA-prospecteja ole paljoakaan signailtu, mutta onhan siellä nyt ollut Määtän, Morrow'n, Sprongin, Aston-Reesen jne. kaltaisia kovemman luokan lupauksia joilla se AAV mahdollisten perfomanssibonustenkin kanssa on jäänyt siihen Penguinsin yleisimmin tulokkaille antamaan $0.925 miljoonaan. Yli miljoonan AAV:hen mahdollisine bonuksineen ovat tietääkseni yltäneet ainoastaan Crosby, Malkin, Staal, Pouliot, Plotnikov, Riikola ja nyt sitten Marino. Neljä ensimmäistä kaikki top-10 varauksia ja Pouliotia lukuunottamatta ihan NHL:n parhaita lupauksia jotka heti hyppäsivät NHL:ään. Plotnikov ja Riikola puolestaan Euroopasta tehtyjä FA-hakuja ja heistä kumpikin otti heti alkuun niin ikään paikan NHL:stä. Eli noilta pohjilta tosiaan Marino tosiaan haluttiin kovasti saada sopimukseen ja selvästi hänessä nähdään potentiaalia NHL-pelaajaksi, mahdollisesti nopeallakin aikataululla.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Penguinsin apulais-GM Billy Guerin on palkattu Minnesota Wildin uudeksi manageriksi, joten sieltä Penguinsin johtoportaasta jälleen yksi sai muualta itselleen ylennyksen. Onnittelut Guerinille ylennyksestä ja mahdollisuudesta johtaa omaa joukkuettaan NHL:ssä. Siellä on nyt NHL-joukkueiden GM:nä hyvä määrä Penguinsin GM:nä/apulais-GM:nä viimeisen kymmenen vuoden aikana toimineita henkilöitä (Guerin, Botterill, Shero, Fletcher). Menestyvän organisaation merkki kun sieltä muualla tuolla tapaa arvostetaan joukkueen johtoportaassa olevia henkilöitä. Seuraavan Penguinsin apulais-GM:n paikalta manageriksi hyppäävän nousemiseen meneekin aikaa sillä Guerinin lähdön myötä organisaatiossa on enää JR:n luottomies jo Carolina-vuosilta, Jason Karmanos, enää apulaismanagerin tittelillä johtoportaassa. Scott Young taitaa seuraavana olla vuorossa ylennyksen apulais-GM:ksi saavana henkilönä, eri asia sitten tapahtuuko se nyt heti Guerinin lähdön jälkeen vai otetaanko sen kanssa rauhallisesti oma aikansa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Hieno mies lähti organisaatiosta, harmi ettei kovin kauan mies kerennyt olemaan Pensin apu-GM kun jo vietiin muualle. Tuommoisia kavereita tarvitaan kyllä organisaatioon joten sanoisin, että iso menetys. Ketäs näitä entisiä pelaajia vielä pyörii tuolla jossain roolissa? Gonchar ainakin, mutta onko muita? Kyllä siitä etua varmasti on kun on itse ollut pelaaja ja tahkonnut pitkän kivisen uran, tietää mitä se vaatii. Guerin vietti käsittääkseni paljon aikaa organisaation nuorten kanssa mm. Björkqvistiä kehui kovasti kesällä.

Ei muuta kuin hyvää matkaa vain miehelle!
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ketäs näitä entisiä pelaajia vielä pyörii tuolla jossain roolissa? Gonchar ainakin, mutta onko muita? Kyllä siitä etua varmasti on kun on itse ollut pelaaja ja tahkonnut pitkän kivisen uran, tietää mitä se vaatii.
Scott Young on entisiä Marion pelikavereita ja Cup-voittaja Penguinsin riveistä pelaajana vuodelta 1991. Youngin tittelinä 'Director of Player Development', tehtävä jota hoitanut nyt kahden vuoden ajan.

Tänä kesänä taas sinne pelaajakehityspuolelle liittyivät peliuransa lopettaneet Tom Kostopoulos ja Matt Cullen. Sekä Young että tämä kaksikko seuraavat Guerinin (ja Tom Fitzgeraldin) jalanjäljissä kun he myös aloittelivat vastaavissa tehtävissä peliuransa jälkeen ennen kuin nousivat apulaismanagereiksi. Youngilla näistä toki enemmän peliuran jälkeistä kokemusta kun kerkesi valmentamaan koulu/yliopistosarjoissa useamman vuoden ennen nykyiseen rooliinsa astumista.

Lisäksi sitten valmennuksessa Goncharin lisäksi on tietenkin HHoF-pelaaja, 1991 mestarijoukkueen yksi avainpelaajista, Mark Recchi. Recchi myös ennen Penguinsin penkin taakse hyppäämistä oli useamman vuoden noissa pelaajakehityspuolen tehtävissä.

Olihan sitten pääpomo eli JR itse myös pitkäaikainen NHL-maalivahti ja pelasi myös Penguinsissa urallaan. Sullivan puolestaan oli roolipelaaja peliurallaan NHL:ssä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Alla Pensin 31 in 31 video.

https://www.youtube.com/watch?v=E4cTW_1HzCk

Aika perus kysymysmerkit tuolla nousee esiin kuten tällä palstallakin ollaan pyöritelty pitkin kesää...
- Pystyykö Matt Murray pelaamaan tasaisen hyvän kauden?
- Mitä Galchenyuk pystyy oikein tuomaan joukkueelle?
- Palaako Malkin takaisin omalle tasolleen vaikean kauden jälkeen?
- Onko joukkueessa riittävästi syvyyttä?

Tuohon viimeiseen kysymykseen vastaisin itse, että jos tuolta ei nyt menetetä palkkakattovaikeuksien takia ketään hyökkääjää (tyyliin Rust) niin syvyys on paremmalla tolalla kuin viime kaudella. Mutta jos tuolta lähtee Rust tai joku muu vastaava vakaa NHL-tason pelaaja (Simonin menetys ei itseäni niinkään haittaisi) niin ei tuossa joukkueessa ole yhtään viime kautta enempää syvyyttä.

Noihin muihin kysymyksiin ei voi sanoa kuin, että aika näyttää ja toivottavasti kaikki onnistuvat, jännä juttu kyllä, että Galchenyukin sopimus on ensi kauden jälkeen katkolla niin jos sieltä hyvä kausi tulee niin kuinka paljon JR joutuu avamaan kukkaron nyörejä?

Pittsburgh Penguins Jesse Puljujärven perässä – Edmontonin pyyntihinta ei kuitenkaan miellyttänyt: ”On varaa pelata uhkapeliä”

"Pulju Penguinsiin".
Juu, varmaan pelkkää diipadaapaa, mutta en kyllä edes teoreettisella ajatustasolla haluais nähdä tätä.
Heh, Mike Sullivan ja itseluottamuksen kadottanut Jesse Puljujärvi, juu ei tule toimimaan...
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh

Mike Vellucci sai nopeasti ylennyksen ja WBS Penguinsin päävalmentajan hommien lisäksi hoitaa myös GM:n hommia siellä. Eli siis ottaa Guerinilta vapautuneen AHL-joukkueen managerin paikan haltuunsa. Hieman erilaisempi ratkaisu kun yleensä AHL-joukkueille ei käsittääkseni suoraan nimetä GM:ää vaan se homma on jonkun NHL-joukkueen apulais-GM:n harteilla, mutta nyt ei Penguins taida nimetä vielä uutta apulais-GM:ää Guerinin tilalle ja päätyivät nimittämään Velluccin sitten WBS:n GM:ksi. Myöskään näitä GM:n ja päävalmentajan kaksoisroolia suorittavia ei montaakaan taida löytyä NHL:stä tai AHL:stä viimeisen vuosikymmenen ajalta joten sikälikin erilaisempi ratkaisu. Mutta ei siinä mitään, onhan Velluccilla laaja kokemus molemmista tehtävistä ja jos homma hoituu hyvin niin mikäpäs siinä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins

Crosbyn pelipaitoja myytiin viime kaudella eniten. Jossain ketjussa tuli keskusteltua miksi Laine on taas NHL-pelisarjan kannessa ja jotenkin puhe meni siihen, että mm. Matthews on siksi yleisesti pelin kannessa (Laine vain Suomessa myytävässä versiossa) koska hänen paitojaan myydään eniten, mutta näin ei ainakaan siis viime kaudella ollut. Näin ohimennen mainittakoon jännänä juttuna kyllä, että oman aikakautensa paras pelaaja ei ole kertaakaan päässyt pelisarjan kanteen, onko Crosby (ja Malkin) liian mielipiteitä jakavia pelaajia vai mistä oikein on kyse sitten? Kyllä ainakin FIFA-pelisarjassa on käytetty mm. Ronaldoa paljonkin kannessa vaikka tämäkin on läpi uransa jakanut voimakkaasti mielipiteitä, ja Neymar. Vähän tuon tuplamestaruuden jälkeen odottelin samanlaista kantta kuin mikä piti Chicagon tähtien kanssa tehdä 2015 cupin jälkeen (eli Toews ja Kane kannattelevat cuppia kahdestaan, mutta tuolloinhan Kane oli raiskausepäilyjen kohteena ja jäi tuosta kannesta pois), mutta eipä saatu tuolloinkaan Pensin tähtiä kanteen vaikka olisi syytä ollut mielestäni.

Oma Pens-kannatushan lähti siitä kun NHL-pelisarjan kannessa (2002) oli Mario Lemieux. Silloin tuli pikkupoikana pelattua sitten melkeinpä vain Pensillä tuota peliä ja tehtyä Super Mariolla mitä huvitti :)
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Penguins julkaisi harjoitusleirimiehistönsä: http://nhl.bamcontent.com/images/assets/binary/308882342/binary-file/file.pdf

- Yhteensä 54 pelaajaa mukana.
- Sopimuksenalaisista pelaajista poissa ovat ainoastaan Ruotsiin ensi kaudeksi lainatut Filip Hållander ja Linus Ölund.
- Sopimuksettomista junnuista mukana ovat tänä kesänä varatut Samuel Poulin ja Nathan Legare.
- AHL-sopimuksella olevista pelaajista kutsun NHL-leirille saivat Dustin Tokarski, Matt Abt, Michael Kim ja Ben Sexton.
- Mukana ei ole yhtään PTO/ATO-pelaajaa.
- Vielä toistaiseksi RFA-statuksella sopimusta vailla oleva Marcus Pettersson on listassa mukana, mutta jos sopimusta ei synny leirin alkuun mennessä niin tuskin osallistuu leirille.

Leiri alkaa ensi viikon perjantaina (kuntotestit/terveystarkastukset taitavat olla edellisenä päivänä vaikkei niitä erikseen mainita) ja ensimmäinen harjoitusottelu on jo sitä seuraavana maanantaina Buffalossa. Tarkempi leiriohjelma löytyy Penguinsin sivuilta:

 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators

Näin ohimennen mainittakoon jännänä juttuna kyllä, että oman aikakautensa paras pelaaja ei ole kertaakaan päässyt pelisarjan kanteen, onko Crosby (ja Malkin) liian mielipiteitä jakavia pelaajia vai mistä oikein on kyse sitten?
Voi kyllä hyvinkin olla että on liian mielipiteitä jakava, itse kyllä pidän pelaaja aivan eliittinä mutta siltikään en oikein pidä pelaajasta kun tuntuu (huom tuntuu) siltä että pääsee kuin koira veräjästä sikailuistaan. Olikohan se viime vai toissa kausi kun mursi muutamat sormet ja keihästämistäkin taisi vedellä ilman jäähyjä? Tässä kyllä voi oma "Crosby-vastaisuus" tehdä muistille tepposet mutta mutta...
 

Teloch

Jäsen
Crosby nyt on niin taikauskoinen kaveri, että voi hyvinkin vältellä pelin kantta vain sen takia että EA:n sarjoissa on/oli jonkinlainen kansikuvapelaajien "kirous", eli naama kanteen ja seuraava kausi vihkoon. Toisaalta, voihan miehen käyttäminen mainoskasvona maksaakin sen verran, että EA ei ole valmis pistämään vaadittua summaa likoon. Mistä näistä tietää.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Crosby nyt on niin taikauskoinen kaveri, että voi hyvinkin vältellä pelin kantta vain sen takia että EA:n sarjoissa on/oli jonkinlainen kansikuvapelaajien "kirous", eli naama kanteen ja seuraava kausi vihkoon. Toisaalta, voihan miehen käyttäminen mainoskasvona maksaakin sen verran, että EA ei ole valmis pistämään vaadittua summaa likoon. Mistä näistä tietää.
Niin, eikös siitä Crosbystä ollut jotain juttua että halusi palkankin tuohon 8.7mil/kausi koska se on sattumata aika hyvin yhteydessä pelinumeroon ja samalla syntymävuoteen ja jopa jenkkien tapaan ilmoittaa kk/pvä ?
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Rimouski Oceanic jäädyttää Sidney Crosbyn pelinumeron #87. Seremonia on myöhemmin tässä kuussa, syyskuun 27. päivänä, ja sen myötä Rimouski Oceanicin 25v juhlakausi käynnistyy juhlallisissa merkeissä.

Crosby pelasi Rimouskin riveissä kaksi kautta ennen siirtymistään NHL:ään. Crosby voitti kummallakin kaudella liigan syöttö- ja pistepörssit. Toisella kaudella voitti lisäksi maalipörssin, ensimmäisellä jäi toiseksi ketjukaverinsa Dany Roussinin taakse. Lisäksi Crosby voitti toisella kaudellaan playoffien maali- ja pistepörssin johdattaessaan Rimouskin QMJHL:n mestaruuteen. Kummallakin kaudella Crosby valittiin sekä QMJHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi kuin myös koko CHL:n parhaaksi pelaajaksi. Lisäksi toisella kaudella voitti playoffien MVP-palkinnon. Noiden lisäksi voitti lukuisia muita palkintoja. Ainoastaan Memorial Cup jäi voittamatta, mutta sielläkin Crosby oli turnauksen paras pistemies pelatessaan siellä toisen QMJHL-kautensa päätteeksi. Meriittilista Rimouski Oceanicin riveistä on siten erittäin vaikuttava ja täydellisyyttä hipova.

Rimouski on entuudestaan jäädyttänyt seuraavat pelinumerot: #4 Vincent Lecavalier, #9 Jonathan Beaulieu, #12 Allan Sirois ja #39 Brad Richards.


Piti ihan mielenkiinnosta tarkistaa onko noita pelinumeroita jäädytetty monenkin aktiivipelaajan osalta Kanadan junnuliigoissa. Mikäli Eliteprospectissa on ajantasaiset tiedot Kanadan junioriliigan joukkueiden jäädyttämistä pelinumeroista, olisi tässä listaus jäädytetyistä aktiivisten NHL-pelaajien pelinumeroista:

OHL:
#88 Patrick Kane, London Knights (seremonia tulevalla kaudella, tammikuussa)
#94 Corey Perry, London Knights
#91 John Tavares, Oshawa Generals
#91 Steven Stamkos, Sarnia Sting
#6 Ryan Ellis, Windsor Spitfires
#14 Adam Henrique, Windsor Spitfires

QMJHL:
#37 Patrice Bergeron, Acadie-Bathurst Titan
#29 Marc-Andre Fleury, Cape-Breton Eagles
#61 Derick Brassard, Drummondville Voltigeurs
#28 Claude Giroux, Gatineau Olympiques
#22 Alexander Radulov, Quebec Remparts
#44 Marc-Edouard Vlasic, Quebec Remparts
#87 Sidney Crosby, Rimouski Oceanic

WHL:
#7 Jordan Eberle, Regina Pats
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, PittsburghPettersson tulossa mukaan leirille ja sopimus tullaan viimeistelemään piakkoin. Lyhyt sopimus tuloillaan ja varmaan siellä se sopimuksen arvo menee varmaan juurikin alle sen $1.25 miljoonan, jonka turvin sitten kausi voidaan aloittaa 22 pelaajan rosterilla ja olla palkkakaton alapuolella.

The Athleticiin tuli muutama päivä sitten laaja artikkeli Malkinista. Tärkein ja mielenkiintoisin poiminta siitä on tämä kommentti:

“It’s (a) huge next three years,” Malkin says. “I still want to play 100 percent — and sign (for) three more years with Pittsburgh.”

That would take Malkin through age 38 and his preferred “20 years with one team” if counting when he was drafted by the Penguins.
Olisi kyllä upeaa jos tuo toteutuisi ja Malkin vielä nykyisen sopimuksensa jälkeen jatkaisi vielä kolmen kauden ajan Penguinsin riveissä. Crosbyllä on samaiset kuusi vuotta vielä jäljellä sopimustaan, joten tuon toteutuessa tosiaan saataisiin nauttia Crosby/Malkin-kaksikosta vielä sitten ainakin kuuden kauden ajan. Malkin olisi tosiaan 38 ja Crosby 37-vuotias tuon kuudennen kauden ajan joten sen jälkeen sitten ura ei varmaankaan enää jatkuisi, ei ainakaan pitkään, kummallakaan.
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Petterssonin sopimus on nyt virallinen:


AAV on $0.874125 miljoonaa eli signasi käytännössä QO:nsa. Erinomainen sopimus Penguinsille, halvempi mitä odotin vuoden sopimuksen jäävän, ja kuten jo kuukausia takaperin totesin niin mieluummin tämä vaihtoehto kuin Rustin tai Bjugstadin kauppaaminen jotta Petterssonille oltaisiin nyt jo saatu pitkä jatkosopimus. Petterssonilla on vielä todistettavaa tasonsa suhteen enkä näe että niin kovaa läpimurtoa olisi tuloillaan että vuodessa hinta merkittävästi nousee siitä mitä se nyt olisi ollut pitkään sopimukseen mentäessä (huhut olivat siellä kolmen miljoonan tietämillä pitkän jatkosopimuksen arvon suhteen, vuosista ei muistaakseni puhuttu). Sen pidemmän jatkon ehtii sitten ensi kesänä solmimaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Kyllä, tämä olikin sitten suorastaan erinomainen sopimus Pensin kannalta. Sulka JR:n hattuun, siinä riittää kyllä sulille tilaa.

Huhut kertovat, että Malkin olisi halunnut Kesselin kaupattavan pois tai muuten hänet itsensä. Aika kovaa tuo huhu on myllännyt ja tiedä sitten onko tuolla yhtään mitään totuuden perää. Malkin itse, tietenkin, on kiistänyt nämä väitteet. Jotenkin on vaikea uskoa tuota huhua, mutta kieltämättä Pensillä tuntui olevan kova hinku saada Kessel kaupattua silloin alkukesästä.

Hyvä uutinen tuon Petterssonin jatkosopimuksen lisäksi on myös nuo Malkinin puheet halusta jatkaa Pittsburghissa pelaamista myös tuon nykyisen sopimuksen jälkeen. Kunhan Malkin palaa sille omalle tasolleen nyt vain vaikeahkon viime kauden jälkeen. Kieltämättä mielessä on käynyt, että Malkin saattaisi palata Venäjälle tämän nykyisen sopimuksen tullessa päätökseen, mutta ainakin tämän hetkiset puheet kuulostavat lupaavilta, aikaa tuonne kuitenkin on vielä paljon.

Nyt kun ketään ei tarvinnut kaupata pois Petterssonin sopimuksen tieltä niin onhan tuossa joukkueessa kivasti syvyyttä ainakin omaan silmään:

Guentzel - Crosby - McCann
Galchenyuk - Malkin - Hörnqvist
Kahun - Bjugstad - Rust
Aston-Reese - Blueger - Tanev
Simon

Ja kuka tietää vaikka Björqvist löisi itsensä tuonne alempiin ketjuihin. Karmeessa tikissä se ainakin on jos ei muuta...
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ja kuka tietää vaikka Björqvist löisi itsensä tuonne alempiin ketjuihin. Karmeessa tikissä se ainakin on jos ei muuta...
Olisi kyllä kiva nähdä Kasper kehissä. Siellä olisi Aston-Reesen paikalla tilaa, harmi vaan että Johnsonilla on niin paha man-crush Zacharyyn, että sinne ei ole kenelläkään asiaa.
 
Your shit's like chocolate cake
And your ass smells like a rose

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
Petterssonille sorvattiin jatko, ja kiva diili kyllä. 1 kausi ja 0,847 miljoonaa $.
Paljon pienempää palkkaa ei vissiin voi maksaa. Hyvä diili!

Malkinin haastis oli vähän wtf-kamaa, mutta hyvä jos Genolla ens kaudella olisi fokus täysin pelissä, eikä vihassa :)
 
Pittsburgh Penguins fanbööy since 1992! (panini nhl-sticker collection 93-94 nevöfoget, sniff)

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Maanantain ja tiistain välisenä yönä ensimmäinen harjoituskauden peli Buffaloa vastaan, pelin pystyy mitä ilmeisemmin katsomaan Penguinsin sivuilta eli streamia olisi tarjolla. Kokoonpano matsiin alla. Toistaiseksi harjoituskauden campin on Tanev aloittanut yhdessä Malkinin ja Galchenyukin ketjussa, onkohan Sullivanilla ja kumppaneille oikeasti tarkoitus peluuttaa Tanevia kakkosketjussa tällä kaudella vai onko tuo vain tässä vaiheessa näin?

Forwards:
26 - Agozzino
46 - Aston-Reese
53 - Blueger
56 - Haggerty
47 - A. Johnson
37 - Lafferty
34 - Legare
42 - Miletic
11 - Palve
22 - Poulin
17 - Rust
12 - Simon
Defensemen:
76 - Addison
7 - Czuczman
3 - J. Johnson
73 - Joseph
6 - Marino
50 - Riikola
2 - Ruhwedel
Goaltenders:
1 - DeSmith
35 - Jarry
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy