Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Pittsburgh Penguins 2019–2020

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Bosco, 09.05.2019 klo 19.01.

 1. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Mieluummin Johnson tosiaan ja jos joudutaan puolestaan joku hyökkääjä myymään edestä niin eihän Pens vahvistunut tässä kesän aikana silloin yhtään vaan päinvastoin. Jos lähtijä on Johnson, niin ainoastaan alakerran leveys kärsii, mutta ei laatu niinkään ja mielenkiintoista olisi nähdä mihin Riikola pystyisi nyt kun yksi kausi alla ja tarjolla olisi enemmän vastuuta.

  E: Pens myös hankki Oilersista John Marinon oikeudet, yliopistosarjassa pelaava puolustaja kyseessä, ilmeisesti viimeinen kausi siellä lähdössä käyntiin, jos mies tekee sopimuksen Pensin kanssa tai Pens treidaa tämän oikeudet eteenpäin niin lähtee Oilersille kuudennen kierroksen varausvuoro.
   
 2. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Penguinsin toimistolla aikailtiin liikaa Matt Murrayn jatkosopimuksen kanssa ja nyt on sitten myöhäistä saada edullisen puoleisella hinnalla jatkosopimusta. Nimittäin Tampa teki juuri samanikäisen ja meriiteiltään verrannollisen ykkösmaalivahdin, Andrei Vasilevskiyn, kanssa kahdeksan vuoden mittaisen jatkopimuksen $9.5 miljoonan AAV:lla. Tuo vielä Floridan osavaltion edullisemman verotuksen alaisuudessa. Vasilevskiy on tuore Vezina-voittaja ja on parina viime vuotena ollut tasaisempi ja hieman kestävämpi (Vasi toki viime kaudella oli reilun kuukauden kanssa sivussa loukkaantumisen vuoksi ja jokunen vuosi sitten tällä oli veritulpan kanssa ongelmia) kuin Murray, mutta jälkimmäisellä on taas nuo kaksi voitettua Stanley Cupia heittää vastapainoksi ja heikomman alun jälkeen viime kaudella sieltä joulukuusta lähtien pelasi ihan verrannollista peliä kenen tahansa muun ykkösveskarin kanssa. Ennen tuota Vasilevskiyn jatkosopimusta ne läheisimmät vertailukohdat melko tuoreista RFA-statuksella tehdyistä ykkösveskarien sopimuksista olisivat olleet John Gibsonin ja Connor Hellebuyckin sopimukset joissa AAV molemmissa jäi sitten hieman alle $6.5 miljoonaan. He tekivät sopimuksensa viime kesänä joten niihin ei olisi tarvinnut kovinkaan suurta capin nousun vuoksi tapahtuvaa kertojaa sovittaa ja näytöiltään molemmat olisivat myös olleet sopimukstekohetkien osalta verrannollisia Murrayn nykytilanteeseen. Mutta Vasilevskiyn sopimuksen myötä näkisin että on mahdotonta saada Murrayta enää jatkosopimukseen alle seitsemällä miljoonalla, ei edes alle kahdeksalla miljoonalla. Vasilevskiy on nyt se tuorein verrokki Murraylle ja varmasti sieltä ihan aiheestakin hänen agentti nostaa tuota jatkosopimusta esille ja sillä nostaa Murrayn hintaa sitten. Penguinsin olisi ehdottomasti pitänyt olla tässä suhteessa se ensimmäinen toimija ja lyödä hyvissä ajoin Murraylle jatkosopimus käteen. Joku $7.5 miljoonan AAV kuuden-kahdeksan vuoden sopimuksella näyttäisi tässä vaiheessa aivan loistavalta ja sekin olisi kenties ollut hieman yläkanttiin menevä hinta ennen Vasilevskiyn jatkoa. Nyt siellä tuli sitten kovan luokan RFA-veskareille se oma Draisaitl/Eichel/Matthews-tason sopimus jolla hintahaitari otti kertaheitolla usean miljoonan ylöspäin (vrt. mitä se oli kenttäpelaajien osalta Scheifelen/Gaudreaun/Monahanin/MacKinnonin jne. osalta ennen noita; ja vastaavasti nyt veskarien osalta siellä Gibsonin/Hellebuyckin lukemissa).

  Veikataan nyt että Murray aikanaan sopimuksen tehdessään jää sitten aavistuksen Crosbyn AAV:n alapuolelle. Sopimusvuosia tulee yksi-kolme vähemmän kuin Vasilevskiylle, johtuen Murrayn loukkaantumishistoriasta, ja sillä sitten tosiaan AAV jää sinne kahdeksan ja puolen miljoonan tuntumaan. Kallista, mutta minkäs teet kun ei ensimmäisenä oltu asialla.
   
 3. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Maalivahtien tasot tuntuvat heittelevän kausien välissä todella paljon, ihan jopa huipuilla. Tästä syystä itse en oikein pidä ajatuksesta, että mentäisiin tekemään todella pitkä ja rahakas sopimus maalivahdin kanssa. Joku kolme vuotinen jatko Murrayn kanssa kelpaisi, mielestäni jo viisi vuottakin olisi liikaa puhumattakaan kahdeksasta. Muutenkin Murraylla on vielä mielestäni todistettavaa, vaikka kaksi sormusta jo löytyykin.

  Petterssonin agentti oli muuten kiistänyt, että sopimus olisi jo tehtynä. Vähän pelonsekaisin tuntein saa tässä odotella, että mitenkä tuota tilaa cappiin oikein meinataan tehdä...
   
 4. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Kahdeksan ja puoli kautta Pittsburghissa viihtynyt Chris Kunitz on ripustanut virallisesti hokkarit naulaan. Ei palannut mies kuitenkaan "kotiin" vaan Chicagossa jatkaa jossain roolissa. Kolme cuppia yhdessä joukkueessa ja neljä cuppia yhteensä, siihen harva pelaaja urallaan pystyy, Kunitz teki sen. Oli parhaimmillaan kyllä erinomainen laituri Crosbylle. Eläkepäiviä on turha toivotella kun hommat jääkiekon saralla miehellä kuitenkin jatkuvat...
   
 5. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Jos eläkepäiviä ei saa toivotella, niin voidaan vitsailla, ettei Kunitz ripusta luistimia naulaan, koska jatkaa valmentamista ja valmentajat harjoituksissa jäällä myös pyörivät.
   
 6. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  https://www.nhl.com/penguins/news/m...taff-in-a-player-development-role/c-308412200

  Matt Cullen pysyy organisaatiossa edelleen vaikka hokkarit menivät naulaan, ja liittyy sinne pelaajakehitys/valmennusosastolle. Hieno kiinnitys sinne kun tosiaan Cullenilla varmasti paljon annettavaa jääkiekon parissa edelleen peliuran päätyttyäkin. Kun ei Chris Kunitzia saatu tuotua takaisin organisaatioon tekemään näitä hommia, niin hyvä että sitten Cullen saatiin kiinnitettyä, vaikka hänenkin olisi voinut hyvin nähdä saavan kotikonnuiltaan Minnesotasta vastaavia töitä. Sikäli vähän yllätys siis kun pari vuotta takaperin parin voitetun kannun jälkeen Cullenin perhe halusi sinne kotikonnuille Minnesotaan, mutta hyvä että tilanne tuolta osin sitten jotenkin muuttunut.
   
 7. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  https://www.nhl.com/penguins/news/p...o-a-two-year-entry-level-contract/c-308474402

  John Marinon kanssa tehtiin kahden vuoden mittainen tulokassopimus. Aiemmin kesällä hänen pelaajaoikeuksista maksettiin ehdollinen 6.kierroksen varausvuoro ja koska sopimus syntyi nyt siirtyy tuo vuoro sitten Edmontoniin. En tiedä pelaajasta oikein mitään muuta kuin mitä noissa tiedotteissa (ensin treidistä ja nyt sopimuksesta) on hänestä kerrottu, mutta Penguinsin toimistolla ollaan selvästi innoissaan pelaajasta. Ensinnäkin hänestä tosiaan annettiin varausvuoro vastineena ja nyt sitten sopimuksessa on reilumman kokoiset mahdolliset bonukset mukana ($0.85 miljoonaa kumpanakin kautena ja AAV siten $1.775 miljoonaa). Penguins on niukasti jaellut noin runsaita bonuksia tulokkaille eli siten huomionarvoinen seikka tämä. Toki se johtuu siitä että korkeita ykköskierroksen varauksia ollut vähänlaisesti, eikä isomman profiilin FA-prospecteja ole paljoakaan signailtu, mutta onhan siellä nyt ollut Määtän, Morrow'n, Sprongin, Aston-Reesen jne. kaltaisia kovemman luokan lupauksia joilla se AAV mahdollisten perfomanssibonustenkin kanssa on jäänyt siihen Penguinsin yleisimmin tulokkaille antamaan $0.925 miljoonaan. Yli miljoonan AAV:hen mahdollisine bonuksineen ovat tietääkseni yltäneet ainoastaan Crosby, Malkin, Staal, Pouliot, Plotnikov, Riikola ja nyt sitten Marino. Neljä ensimmäistä kaikki top-10 varauksia ja Pouliotia lukuunottamatta ihan NHL:n parhaita lupauksia jotka heti hyppäsivät NHL:ään. Plotnikov ja Riikola puolestaan Euroopasta tehtyjä FA-hakuja ja heistä kumpikin otti heti alkuun niin ikään paikan NHL:stä. Eli noilta pohjilta tosiaan Marino tosiaan haluttiin kovasti saada sopimukseen ja selvästi hänessä nähdään potentiaalia NHL-pelaajaksi, mahdollisesti nopeallakin aikataululla.
   
 8. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Penguinsin apulais-GM Billy Guerin on palkattu Minnesota Wildin uudeksi manageriksi, joten sieltä Penguinsin johtoportaasta jälleen yksi sai muualta itselleen ylennyksen. Onnittelut Guerinille ylennyksestä ja mahdollisuudesta johtaa omaa joukkuettaan NHL:ssä. Siellä on nyt NHL-joukkueiden GM:nä hyvä määrä Penguinsin GM:nä/apulais-GM:nä viimeisen kymmenen vuoden aikana toimineita henkilöitä (Guerin, Botterill, Shero, Fletcher). Menestyvän organisaation merkki kun sieltä muualla tuolla tapaa arvostetaan joukkueen johtoportaassa olevia henkilöitä. Seuraavan Penguinsin apulais-GM:n paikalta manageriksi hyppäävän nousemiseen meneekin aikaa sillä Guerinin lähdön myötä organisaatiossa on enää JR:n luottomies jo Carolina-vuosilta, Jason Karmanos, enää apulaismanagerin tittelillä johtoportaassa. Scott Young taitaa seuraavana olla vuorossa ylennyksen apulais-GM:ksi saavana henkilönä, eri asia sitten tapahtuuko se nyt heti Guerinin lähdön jälkeen vai otetaanko sen kanssa rauhallisesti oma aikansa.
   
 9. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Hieno mies lähti organisaatiosta, harmi ettei kovin kauan mies kerennyt olemaan Pensin apu-GM kun jo vietiin muualle. Tuommoisia kavereita tarvitaan kyllä organisaatioon joten sanoisin, että iso menetys. Ketäs näitä entisiä pelaajia vielä pyörii tuolla jossain roolissa? Gonchar ainakin, mutta onko muita? Kyllä siitä etua varmasti on kun on itse ollut pelaaja ja tahkonnut pitkän kivisen uran, tietää mitä se vaatii. Guerin vietti käsittääkseni paljon aikaa organisaation nuorten kanssa mm. Björkqvistiä kehui kovasti kesällä.

  Ei muuta kuin hyvää matkaa vain miehelle!
   
 10. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Scott Young on entisiä Marion pelikavereita ja Cup-voittaja Penguinsin riveistä pelaajana vuodelta 1991. Youngin tittelinä 'Director of Player Development', tehtävä jota hoitanut nyt kahden vuoden ajan.

  Tänä kesänä taas sinne pelaajakehityspuolelle liittyivät peliuransa lopettaneet Tom Kostopoulos ja Matt Cullen. Sekä Young että tämä kaksikko seuraavat Guerinin (ja Tom Fitzgeraldin) jalanjäljissä kun he myös aloittelivat vastaavissa tehtävissä peliuransa jälkeen ennen kuin nousivat apulaismanagereiksi. Youngilla näistä toki enemmän peliuran jälkeistä kokemusta kun kerkesi valmentamaan koulu/yliopistosarjoissa useamman vuoden ennen nykyiseen rooliinsa astumista.

  Lisäksi sitten valmennuksessa Goncharin lisäksi on tietenkin HHoF-pelaaja, 1991 mestarijoukkueen yksi avainpelaajista, Mark Recchi. Recchi myös ennen Penguinsin penkin taakse hyppäämistä oli useamman vuoden noissa pelaajakehityspuolen tehtävissä.

  Olihan sitten pääpomo eli JR itse myös pitkäaikainen NHL-maalivahti ja pelasi myös Penguinsissa urallaan. Sullivan puolestaan oli roolipelaaja peliurallaan NHL:ssä.
   
  Walkin tykkää tästä.
 11. mountainsnake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
 12. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Alla Pensin 31 in 31 video.

  https://www.youtube.com/watch?v=E4cTW_1HzCk

  Aika perus kysymysmerkit tuolla nousee esiin kuten tällä palstallakin ollaan pyöritelty pitkin kesää...
  - Pystyykö Matt Murray pelaamaan tasaisen hyvän kauden?
  - Mitä Galchenyuk pystyy oikein tuomaan joukkueelle?
  - Palaako Malkin takaisin omalle tasolleen vaikean kauden jälkeen?
  - Onko joukkueessa riittävästi syvyyttä?

  Tuohon viimeiseen kysymykseen vastaisin itse, että jos tuolta ei nyt menetetä palkkakattovaikeuksien takia ketään hyökkääjää (tyyliin Rust) niin syvyys on paremmalla tolalla kuin viime kaudella. Mutta jos tuolta lähtee Rust tai joku muu vastaava vakaa NHL-tason pelaaja (Simonin menetys ei itseäni niinkään haittaisi) niin ei tuossa joukkueessa ole yhtään viime kautta enempää syvyyttä.

  Noihin muihin kysymyksiin ei voi sanoa kuin, että aika näyttää ja toivottavasti kaikki onnistuvat, jännä juttu kyllä, että Galchenyukin sopimus on ensi kauden jälkeen katkolla niin jos sieltä hyvä kausi tulee niin kuinka paljon JR joutuu avamaan kukkaron nyörejä?

  Lainaus:
  Heh, Mike Sullivan ja itseluottamuksen kadottanut Jesse Puljujärvi, juu ei tule toimimaan...
   
  mountainsnake tykkää tästä.