Liigan valmentajaruletti

  • 1 247 257
  • 4 925

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Siinä tosin sanottiin että vaikka vastustaja ei olisi edes iholla.. jos pakki-pakki syöttö tulee luistimiin ilman paineistusta niin hyvin menee.
Ei sitä aina tarvitse niin tarkkaan lukea. Ja kyllä siinä alkaa puolustaja vainoharhaiseksi, kun Tapparan vikkelät taitohyökkääjät tulevat iholle äkkiarvaamatta mistä ilmansuunnasta tahansa. Sehän on täysin ennenkuulumatonta.

Muutama huono suoritus ja saattaa alkaa helpoissakin tilanteissa kiekko karkailla ja maila täristä. Pitääkö puolustajien peluuttaminen sisällään vain ketä lyödään jäälle vai kuuluuko siihen taktisiakin nyansseja? Entä tiedetäänkö kuka on pelitavan hionut, kirjoittanut ns. pelikirjan? Entä onko koko valmennus allekirjoittanut kirjan vai onko siellä kirjoiteltu kilpailevaa bestselleriä?

No, yhtäkaikki yllättävä oli uutinen ja ensimmäinen tunto oli, että juuri kun Ilves oli saanut touhuunsa kokonaisuutena jotain järkeä ja pitkäjänteisyyttä niin aloitetaan alusta. Voihan toki olla, että kohta lähtee kiito taulukossa ylöspäin. Sitä ei koskaan saada tietää mitä Kiven kanssa olisi käynyt.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pitääkö puolustajien peluuttaminen sisällään vain ketä lyödään jäälle vai kuuluuko siihen taktisiakin nyansseja? Entä tiedetäänkö kuka on pelitavan hionut, kirjoittanut ns. pelikirjan? Entä onko koko valmennus allekirjoittanut kirjan vai onko siellä kirjoiteltu kilpailevaa bestselleriä?
Erittäin hyviä kysymyksiä, joihin minulla ei ole antaa vastauksia. Oma veikkaukseni on, että koko valmennus on periaatteessa kirjan allekirjoittanut, mutta tosiasiassa on sitten kuitenkin opetettu kirjan sisällöstä pelaajille hieman eri painotuksilla valmentajasta riippuen. Tästä syntyy pelaajille epävarmuus, joka sitten kaiken muun ohella lopulta kulminoituu noihin harhasyöttöihin.
 

Barney

Jäsen
Jos joku olisi sanonut ennen kauden alkua, että Kivi on tällä kaudella ensimmäinen potkut saava päävalmentaja Liigassa, niin olisin nauranut sille vain paskaisesti. Onhan tuo Ilveksen alkukausi ollut vaikea, mutta ainakin näin ulkopuoliselle vaikuttaa todella huonolta ratkaisulta. Itse pidin Ilvestä mahdollisena mustana hevosena tämän kauden mestaruustaistoon, mutta en pidä enää tämän valmentajavaihdoksen jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Naurettavat potkut. Ilves oli aivan liian yliarvostettu kausiennakoissa. Itsehän sijoittelin Ipaa sinne 7-8. sijojen tuntumaan alussa. Muiden hypetyksen perusteella erehdyin arvioimaan top-6 joukkueeksi... Sitten tuohon päälle hankala alkuohjelma niin ei mikään yllätys tämä kyntäminen.
 

salvation

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
Niin, kyllähän vaihtaminen joskus voi olla ihan viisasta. Itse vihaan ihan älyttömästi tätä valmentajien potkukulttuuria, joka on suomalaiseen lätkäjohtamiseen pesiytynyt. Tämä kulttuuri syö valmentajien auktoriteettia ja antaa pelaajille turhan helpon pakokeinon peilin edestä. Tuntuu, että italialaiset lakot ja valmentaja vaihtoon kuppikuntameininki on surullisen yleinen työkalu suomalaisten pelaajien työkalupakissa.... jopa sieltä ihan junnuista lähtien.

Valmntajien arvoa ja auktoriteettia pitäisi ennemminkin pyrkiä vahvistamaan mennävuosista. Nimenomaan isolta osin juuri sen takia, kun yhteiskunnassa kultuuri on koko ajan menossa auktoriteettivastaisemmaksi. Nykyinen suuntaus ei edistä pelaajien kehittymistä ammttilaisina, eikä se isolla otannalla edistä joukkeiden suoritustasoa.

Ja tämä siis kommenttina minulta, joka olen äärimmäisen auktoriteettikammoinen ja aina pelaajien puolella.

Niinja loppuun vielä mainintana, että kauden loppupuoliskolla annetut potkut ovat vielä suurempi syöpä kuin tämän tyyliset kauden alun peliliikkeet.

Tätä arvostusta olen itsekin pohtinut.

Sen sijaan tuo kenkiminen on aika monipiippuista hommaa. Kivi sai nyt kenkää kun SM-liigan nuorin joukkue ja sarjan luvattu piristysruiske olikin peräruiske. Mutta lupaaville nuorille pitää antaa nopeasti elvytystä ja niinpä valmentajalle jää musta pekka käteen.

Oma mielipiteeni on että Kivi olisi varmaankin saanut joukkueen takaisin raiteille mutta ei pleijareihin (joihin se ei ole menossa muutenkaan).

Myönnän nyt heti alkuun että en lukenut sataa sivua analyysejä joten jos yksikään näkökulmani ei olekaan niin freesi kuin ajattelen niin mylvikää vapaasti.

Mutta onko jääkiekkovalmentajien työssä suomessa ikärasismia?

"Isoissa piireissä" näyttäisi kokemus olevan arvostetumpaa kuin täällä meillä. Muista maista tai todellisista tilastoista ei ole yhtään tietoa.

Onko ikä mikään mittari tai muuttuuko peli sitä vauhtia että valmennusmetoditkin vanhenevat valmentajien ohella?

Jortikka ainakin myönsi nuorisomaajoukkuepestinsä jälkeen että aika oli ajanut hänen metodiensa ohitse.

Tai pitäisikö henkistä valmentamista tuoda entistä enemmän kotimaisen huippukiekon ytimeen? Koko konserni terapiaan -tyyppisesti. Maailmalta tulee luettua menestystarinoita miten kaveri jos toinen löytää uusia ulottuvuuksia pelaamiseen ihan vain juttelemalla. Eikös nuo valmentajatkin käytä päätään työssään sen fläppitaulun lisäksi.

Mielipiteitä haen sen enempää väittämättä hampaat irvessä mitään.

Tai no sen väitän että suomessahan taitaa yleisesti olla valmennustaso aika hyvissä kantimissa.
 

Yeap

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei nämä potkut Suomikiekkoilua edistä. Yhdessä tehdään tätä juttua (vaikka onkin eri seuroja) ja bisnestä pitää pyörittää (tulosta tehdä taloudellisesti). Silti seuran talous ei huomattavasti tule Ilveksellä parantumaan tämän valmentajavaihdoksen vuoksi, kun Kivelle palkkaakin pitää maksaa. Mitä olen ymmärtänyt niin Kivi on kuitenkin hyvä tekemään töitä nuorten pelaajien kanssa. Nyt vain jää arvoitukseksi osaako Myrrä paineen alla kehittää nuoria pelaajia Suomikiekon eliittiin. Valmentajan tulee kuitenkin pelillisten asioiden (ja niitäkin on satoja) lisäksi ymmärtää arjen pyörittämisen kautta yrittää tukea nuoria pelaajia ja vastata heidän odotuksiin. En tiedä Ilveksen organisaatiota miten yhteistyö toimii liigaporukan ja A-junnujen välillä ja onko siinä jotain punaista lankaa.

Jokainen joukkue pelaa oman seuran puolesta, mutta minusta seuramenestystä tärkeämmäksi nousee yksittäisen urheilijayksilön menestys ja sen tukeminen. Minusta Suomessa valmentajat voisivat enemmänkin tehdä yhteistyötä siitä miten saadaan pelaajapolusta enemmän yksilöitä menestymään omalla alallaan. Itseasiassa "Manner sanoi jo elokuussa rikkovansa pitkään yhdessä pelanneen Kärppien nelosketjun, jossa pelasivat Karvisen lisäksi Jari Sailio ja Miska Humaloja. Manner sanoi hakevansa jokaiselle uutta inspiraatiota jääkiekkoilijana". Kokematon Myrrä saattaa saada nyt enemmän voittoja kasaan Ilvekselle mutta onko lopputulema sitten se, että pelaajat eivät kehity kauden aikana niin kuin olisi kehittyneet Kiven valmennuksessa. Valitsisin mieluummin yksittäisten pelaajien kehittymisen kuin joukkueen menestyksen. Aina on ilo katsoa pelaajia jotka löytävät uuden ilmeen uralleen. Aika näyttää.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Ei nämä potkut Suomikiekkoilua edistä. Yhdessä tehdään tätä juttua (vaikka onkin eri seuroja) ja bisnestä pitää pyörittää (tulosta tehdä taloudellisesti). Silti seuran talous ei huomattavasti tule Ilveksellä parantumaan tämän valmentajavaihdoksen vuoksi, kun Kivelle palkkaakin pitää maksaa.
Ei se kuitenkaan lisää kulua tuo muuta kuin maksimissaan Myrrälle lisää liksaa päävalkun paikasta. Kivelle maksetaan sopparin loppuun ellei valmenna muualla tällä kaudella
 

Tollanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En tiedä mitään mahdollista sisäpiiritietoa enkä ole katsonut tällä kaudella Ilveksen pelejä, joten en tiedä edes mutulla mikä siellä mättää. Olen varma sitä, että vain hyvin harvat t ietävät, mutta monet ovat tietävinään: valmentaja menettänyt kopin, luomukiekkoa ilman pelisysteemiä, sisäisiä ristiriitoja jne, jne,

Itsekin ihmetelin Ilveksen etukäteishehkuttelua. Lähinnä siksi, ette se tuntui perustuvan melkoiselta osin nuorison potentiaaliin ja toiveeseen sen realisoitumisesta. Ei sillä etteikö se voisi realisoitua ja kaikilla pelaajilla yhtäaikaa, mutta minä en laskisi pelkästään sellaisen varaan. Kaipailisin jotain näyttöä tästä liigasta, vaikka sekään ei tietenkään ole varma takuu tällä kaudella, että edellisillä on onnistunut. Ei kai nyt ennustusten vauhdittama vauhtoisokeus vaan iskenyt toimistolla, se olisi kyllä surullista.

Toivottavastoi olen väärässä, mutta pelkäänpä, että tämä oli virhe. Toisaalta ikinä ei voida tietää, miten Kiven kanssa olisi homma jatkunut.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Itsekin ihmetelin Ilveksen etukäteishehkuttelua. Lähinnä siksi, ette se tuntui perustuvan melkoiselta osin nuorison potentiaaliin ja toiveeseen sen realisoitumisesta. Ei sillä etteikö se voisi realisoitua ja kaikilla pelaajilla yhtäaikaa, mutta minä en laskisi pelkästään sellaisen varaan. Kaipailisin jotain näyttöä tästä liigasta, vaikka sekään ei tietenkään ole varma takuu tällä kaudella, että edellisillä on onnistunut. Ei kai nyt ennustusten vauhdittama vauhtoisokeus vaan iskenyt toimistolla, se olisi kyllä surullista.
Tämä väite toistuu säännöllisin väliajoin tällä palstalla, ja olen jo muutaman kerran väittänyt sitä vastaan. Mielestäni Ilveksen sijoittaminen sijoille 4-6 ei ole perustunut toiveeseen nuorten potentiaalin realisoitumisesta, vaan ihan pelkästään katsomalla rosterissa olevien pelaajien viime kauden suoritustasoa saattoi todeta noiden sijojen olevan oikea haarukka tälle pelaajamateriaalille. Vain HIFK:lla, Tapparalla ja Kärpillä oli selvästi parempi pelaajamateriaali ennen kauden alkua arvioituna.

Toki jos viittasit hehkuttelulla muutamiin median heittoihin mestaruudesta tai paikallisherruudesta, niin siinä tapauksessa olen samoilla linjoilla.
 

NiXu89

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves Ry
Karri Kivi tuntuu olevan tällä palstalla kaiken arvostelun yläpuolella, Ässien ihme 2013 ja U20-mestaruus 2014 näemmä kantavat pitkälle. Muiden joukkueiden fanit arvostelevat seuran ratkaisua näkemättä peliäkään, täytyy arvostaa moista asiantuntemusta.

Uskokaa vaan, se peli on jotain ihan käsittämättömän huonoa, kolmas kausi menossa ja runko on pitkälti sama.
 

Forn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New Jersey Devils
Vähän haiskahtaa paniikkiratkaisulta, koska pelejä takana vasta 7. Usein joukkueille tulee surkeita hetkiä kauden aikana (esim. Tepsillä joka ikinen kevät), mutta mahdotonta tietysti sanoa olisiko Kivi saanut kurssin käännettyä missään kohtaan.

Joku tilastoniilo voisi kaivaa, oliko nämä 2000-luvun nopeimmat potkut?
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Kyllähän jokainen valmentajanvaihto on tuomittu epäonnistumaan, ellei uuden koutsin nimi ole Juhani Tamminen.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Joku tilastoniilo voisi kaivaa, oliko nämä 2000-luvun nopeimmat potkut?
Dufva sai JYPistä kenkää 2011 jo kahden pelin jälkeen. Petri Mattila toki erosi Tapparan päävalmentajan paikalta jo ennen kauden alkua, mutta ainakin siis Dufva erotettiin aiemmin kuin Kivi nyt.

Vaikea sanoa Ilveksen pelejä näkemättä, oliko ratkaisu oikea.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Forn

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Joku tilastoniilo voisi kaivaa, oliko nämä 2000-luvun nopeimmat potkut?
Dufva sai JYPistä kenkää 2011 jo kahden pelin jälkeen. Petri Mattila toki erosi Tapparan päävalmentajan paikalta jo ennen kauden alkua, mutta ainakin siis Dufva erotettiin aiemmin kuin Kivi nyt.
Muuan Tuomas Tuokkola sai potkut KalPasta jo harjoituskaudella elokuussa 2012.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Muuan Tuomas Tuokkola sai potkut jo harjoituskaudella elokuussa 2012.
Niin tietysti... Jari Laukkasen kausi on (onneksi) näköjään päässyt unohtamaan, ei nimittäin ollut KalPan kunniakkaimpia hetkiä.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Niin tietysti... Jari Laukkasen kausi on (onneksi) näköjään päässyt unohtamaan, ei nimittäin ollut KalPan kunniakkaimpia hetkiä.

Eikös niitä kausia ollut kaksi?
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Eikös niitä kausia ollut kaksi?
Oli, ekalla kaudella olivat vielä runkosarjassa viidensiä ja tippuivat sitten puolivälierissä mestari-Ässille 4-1. Toki yleisesti tuon kaudne sinänsä kelpoa tulosta pidetään lähinnä Sakari Salmisen ansiona ja tokihan siellä oli Tuokkolan ajalta hyvät pohjat olemassa. KalPalla oli ihan ok nippu kuitenkin kasassa vielä tuolloin.

Seuraava kausi menikin sitten päin sitä itseään. Jengi sai nippanappa 100 maalia kasaan runkosarjassa ja paras pistemies oli 33 peliä pelannut Artturi Lehkonen hurjalla 7+13=20 pistesaaliilla. Kauden viimeisissä peleissä kultakypärää kantoi Kalle Kerman joka summasi kauden aikana tehot 8+7=15, Lehkonen siis oli muistaakseni jopa U20-kisojen jälkeen loppukauden pois.

Laukkanen sai kenkää seitsemän peliä ennen runkosarjan päättymistä.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Paha sanoa tuliko Kiven potkut liian aikaisin tietämättä sen paremmin kulisseissa tapahtunutta. Jotain joukkueen kemioista voi kuitenkin päätellä Karrin lausunnosta "ei tällaisella pelillä ansaitsekkaan mitään" erään hävityn ottelun jälkeen.

Liian kovat ennakkohehkutukset versus naapuriseuran lentokeli tuottivat varmasti painetta seuran suuntaan myös yhteistyökumppaneilta.

Nythän siellä on Jaloa lukuunottamatta keulapaikoilla kaksi entistä Tapparajunnua, uhka vai mahdollisuus...
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nyt vain jää arvoitukseksi osaako Myrrä paineen alla kehittää nuoria pelaajia Suomikiekon eliittiin. Valmentajan tulee kuitenkin pelillisten asioiden (ja niitäkin on satoja) lisäksi ymmärtää arjen pyörittämisen kautta yrittää tukea nuoria pelaajia ja vastata heidän odotuksiin. En tiedä Ilveksen organisaatiota miten yhteistyö toimii liigaporukan ja A-junnujen välillä ja onko siinä jotain punaista lankaa.
Ennen aikaa Kiven apuvalmentajana Myrrä toimi 7 kautta Ilveksen junnuissa (4 kautta C ja 3 kautta A). Apuvalmentajapestinsä ohella hän on ollut myös pari viime vuotta vanhempien juniorien valmennuspäällikkönä. Eli jos jonkun niin Myrrän pitäisi ainakin tuntea Ilveksen junnuputken pelaajat niin tällä hetkellä ja myös aiemmilta vuosilta. Ja tosiaan kokemusta junnujen kanssa toimimisesta siis on useita kausia. Onpa hänen valmennuksessaan junnuina olleista pelaajista pari edennyt aina NHL-jäille asti, jokunen "putkessa", ja toki enemmän sitten liigatasolle, mutta siitä en osaa yhtään sanoa kuuluuko siitä kiitos Myrrälle vai muille.
 

Barney

Jäsen
On kyllä ihan mielenkiintoista nähdä, että millä tavalla Myrrä pärjää päävalmentajana Liigassa. Lopputulos voi olla mitä vain maan ja taivaan väliltä. Onhan se aiemminkin nähty, että erinomainen apuvalmentaja voi olla päävalmentajana ihan huumoritasoa. Lisätiedot voi käydä kysymässä vaikka Santasen Arilta.
 

JiiGeePee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Pallo & Raha
Tämä tuli kyllä ihan puskista! Pirteästi kauden aloittanut mestarisuosikki antaa päävalmentajalleen kenkää. Sen sijaan eväänsä syönyt päävalmentaja hitaasti käynnistyvässä Tampereen Dieselissä saa jatkaa. Kyllä on maailma epäreilu paikka.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: U2

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Ei se kuitenkaan lisää kulua tuo muuta kuin maksimissaan Myrrälle lisää liksaa päävalkun paikasta. Kivelle maksetaan sopparin loppuun ellei valmenna muualla tällä kaudella
Tätä olen ihmetellyt, oma käsitykseni on että Kivelle maksetaan kauden loppuun asti, oli sitten kotona tai valmentamassa jotain muuta porukkaa.

JOL
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tätä olen ihmetellyt, oma käsitykseni on että Kivelle maksetaan kauden loppuun asti, oli sitten kotona tai valmentamassa jotain muuta porukkaa.
Ilveksellä on halutessaan mahdollisuus estää Kiven avoin työskentely toisen palkanmaksajan leivissä (niin pitkään kuin palkka juoksee, Ilves voi vaatia, että Kivi on organisaation käytettävissä). Eri asia sitten lähdettäisiinkö tällaiseen kiusantekoon...

Toki on myös mahdollista, että sopimus "ostetaan ulos", jonka jälkeen velvollisuudet molemmin puolin päättyvät.
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Ilves sitten päätti painaa paniikkinappulaa. Olen hyvinkin epäileväinen, että tämä oli oikea vaihtoehto.

Oma mielipide on, että kusee käsille. Mutta onpahan kokeiltu, ymmärrän omalla tavallaan senkin, että reagoidaan.

Toivon vain kädet kyynärpäitä myöden ristissä, että lappeessakin oltaisiin hereillä ja langat kuumana KKn suuntaan, siellä on nähty jo iät ajat sitten, ettei tämän hetkinen saa aikaiseksi mitään järkevää.
Veikkaan ettei tämä niinkään Kivestä nyt johdu, nuori porukka ja kaamea hype - katastrofin ainekset oli jo ennakkoon arveltuna kasassa. Mutta kuten sanottua omalla tavallaan ymmärrän reagoinnin, vituttaa myös katsoa ettei mitään tehdä vaikka menee ihan satasella metsään -tyyliin Santane..

Edit.karkasi kesken kaiken
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös