HIFK:n peliesitykset kaudella 2019–2020

  • 371 315
  • 2 470

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vituttaa niin, että ei veri kierrä. Pitäisi nyt nähdä se kuuluisa metsä puilta, eli ihan järkyttävän määrän IFK tänäänkin maalipaikkoja loi. Mietitään vaikka ensimmäistä 10 minuuttia pelistä, niin olisi pitänyt tehdä 2-3 maalia ja tiuhaan tahtiin läpi pelin. Ihmetyttää vaan, että kun siellä on maailmanmestaria ja ties missä pöndejengeissä verkkoja heilutelleita kavereita, niin miksi ei punanutussa sitten osuta mistään paikasta? Itse olen ainakin siinä uskossa, että nämä kaverit ovat ihan kiitettävästi verkkoja heilutelleet muualla, mutta maali pöndellä vastaa 0.25 maalia HIFK:ssa.

HIFK:n peruspelaaminen on mielestäni jopa ihan hyvällä mallilla. Katsoin tänään pelin alussa, että tuo HIFK:n hyökkäyspelaaminen odottaa ketsuppipullon aukeamista, eli kun niitä maaleja alkaa tulemaan, niin niitä todella tulee, mutta kauanko tässä tarvitsee odotella? Jossain vaiheessa saattaa muuten mennä kuuppa jumiin ja ei tule niitä paikkojakaan. Monena kautena meillä on ollut se 1 tai max 2 kenttää, joilta voinut odottaa tehoja. Nyt on 3 hyökkäyskentällistä, jotka saavat laadukkaita hyökkäyksiä ja maalipaikkoja. Ainoastaan nelonen pelaa sellaista tylsää päätykiekkohokia, josta harvemmin maaleja tehdään. Esimerkiski kapteenimme Petrell pelaa silmin nähden viime kautta pirteämmin, mutta taitaa ensimmäinen maali tulla jalkakynällä joulun tienoilla.

HIFK on hankkinut ison kasan hyviä pelaajia, mutta vähän tuossa nyt mättää tuo roolitus. HIFK:ssa ei taideta oikein tietää sitä, että kuka pelaa sentterinä ja kuka laiturina ja ketkä ne avainpelaajat ovat. Aloituksissa oltiin huonoja taas. Itse pelitavassa en näe suurta vikaa. Hyökkäyspään maalin edustalla pitäisi olla vahvempia. Porukka huutaa pakkia tuonne ja otan minä senkin mielelläni, mutta vaikka tuonne tulisi Pronger luutimaan, niin kyllä se 1-2 saattaa vaikka pomppia omiin. kyllä HIFK:n hyökkäysmateriaalilla ja noilla maalipaikkamäärillä vaan pitää saada kiekko maaliin vähintään 3-4 x pelissä.
Jep, kyllä vaan kateeksi käy noi tapparan maalimäärät taas kerran. 4,6 tehtyä/matsi vs IFK:n 2,5/matsi. On siinä vaan melko vissi ero taasen kerran. Ja ei tosiaankaan tämän eurooppalaisen huippujoukkueen hyväksi. Mutta onneksi peli oli ainakin IFK:n hallintaa. Ny ton tulossa tilastollinen ihmekausi, jossa paras joukkue häviää säännöllisesti ja muut voittavat väärin.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Jaksaa hämmentää että IFK, jolla on varaa periaatteessa, hankkia sinne ketä tahansa pakkeja peluuttaa ratkaisu hetkillä jotain vitun Aleksi Laaksoja jolla ei ole mitään annettavaa tälle tasolle jääkiekossa. Kysymys kuuluu, miksi?
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Nyt kun joukkuetta on paljon kehuttu ja kuinka ei kuulemma juuri koskaan ollut peli näin hyvää tässä vaiheesssa kautta niin tarkistin mitenkä paljon vähemmän meillä oli pisteitä viime syksynä kuuden pelin jälkeen. Ja yllätys meillä olikin koossa 13 kun nyt on 9. On tämä huikea kauden aloitus.
 

Hattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt kun joukkuetta on paljon kehuttu ja kuinka ei kuulemma juuri koskaan ollut peli näin hyvää tässä vaiheesssa kautta niin tarkistin mitenkä paljon vähemmän meillä oli pisteitä viime syksynä kuuden pelin jälkeen. Ja yllätys meillä olikin koossa 13 kun nyt on 9. On tämä huikea kauden aloitus.

Muistan kristallinkirkkaasti viime kauden alun, koska mietin että miten voi olla mahdollista aloittaa pisteiden valossa näin hyvin, kun peli on noin hirveän näköistä. Neljä ensimmäistä matsia voittoja. Piti vielä tarkistaa, mutta vastassa olivat järjestyksessä JYP, Jukurit, Sport ja HPK.

JYPin viime kauden tason tietää varmasti kaikki. Sitten pari divarijengiä, eikä Kerhokaan osoittanut minkäänlaisia merkkejä loppukauden tasostaan vielä tuossa vaiheessa. Viidennessä matsissa tuli sitten Kärpiltä käkättimeen neljämuna.

Ettei se ihan niin mustavalkoista ole. Minä ainakin väittäisin, että vaikka IFK:n alkukausi ei nyt ole ollut vaikein mahdollinen, niin kyllä vastassa on ollut kokonaisvaltaisesti huomattavasti vahvempia nippuja.

Toki viime kaudella sitten siitä kuudennesta matsistakin tuli voitto. Kauden kuudesta ekasta matsista viisi voittoa on totta kai hyvä saldo, ei siitä käy kieltäminen. Ai niin, kuka oli kuudennessa matsissa vastassa? Suuri ja mahtava Kouvolan KooKoo himassa.

Siitä se alamäki sitten taas alkoikin. Viidestä matsista yksi voitto, Jukureista kairattu huikea taistelunäytelmä maalein 4-3 Nordiksella.

Toki ymmärrän, jos et(te) mun pointtia tässä ymmärrä, mutta kyllä näissä asioissa kaikki on suhteellista.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Ei meillä nytkään ole kovia olleet kuin Lukko ja Pelicans. Hpk on ihan eri nippu kuin viime kaudella eikä Jypikään vahvistunut ole.
 

Hattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei meillä nytkään ole kovia olleet kuin Lukko ja Pelicans. Hpk on ihan eri nippu kuin viime kaudella eikä Jypikään vahvistunut ole.

Allekirjoitan kyllä osin, että ei meillä ole vielä tällä kaudella sellaista ihan ultimaattista, todellista testiä oo ollut. Mutta kyllä se yhdeksän pistettä - mikä meillä nyt on - pitäisi ottaa noilta Jukureilta, Sportilta ja KooKoolta sata kertaa sadasta. Ja kun kaikkia noita joukkueita vastaan IFK pelasi viime kauden alussa, jää siihen vielä kolme peliä kuudesta jäljelle.

Enkä mä nyt kyseenalaista @mixu sun näkökantaa tässä vaan esitän vaihtoehtoista näkökulmaa. Eikös me kuitenkin molemmat toivota, että kairataan huomenna (tänään) voitto Tapparasta, ja mielellään kolmen pisteen arvoisesti? *hymiö*
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen tässä nyt pidellyt sanallista arkkuani kiinni, 15 ottelun nyrkkisääntöä noudattaen, mutta hiljalleen alkaa IFK:n pelitapa tökkimään, tai vähintäänkin epäilyttämään. Ajatus pelitavassa on äärimmäisen hyvä ja viihdyttävä, tykkään tuosta kiimasta ja aktiivisuudesta, mutta toteutus nykylätkään ja varsinkin Liigaan peilaten, ei mielestäni ole kärkijoukkueen tasoa. Tänään on Liigan paras vastassa, ja lähtökohta pitäisi olla:

- IFK vs Tappara, kaksi Liigan kärkiryhmää ennakkoon. Ei juurikaan tekosyitä IFK:n osalta. Projektit kuulostaa kirosanalta just nyt.

- IFK:n pitäisi haastaa Tappara täysin tasavertaisesti, budjetit huomioiden jopa pienoisella niskaotteella.

- IFK Liigan modernina huippuseurana pelaa todella hyvää, tai vähintään pelillisesti voittavaa lätkää. Oli lopputulos mikä tahansa.

Pikkaraisen ''kiekkoa dumpaten alue by alue ylöspäin & feat. prässi'' -lätkä ei ole tätä päivää, vain pikemminkin häivähdys -90 lukua. Lähinnä siis avauspelin osalta. Oikein toteutettuna ja kiekollisesti varioituna voisi edelleen olla voittava resepti, mutta IFK ei tätä ole toteuttanut, ja epäilen Pikkaraisen pelikirjan sivujen määrää.

IFK ei ole mielestäni pelillisesti suuren menestyksen tiellä, runkosarjaa siis peilaten. Rosteria on ihan turha syyttää, kun sen pitäisi riittää parista loukkaantumisesta huolimatta TOP4 pistetahtiin heittämällä. Pikkarainen peluuttaa yksilöille eli rosterille tulosta mahdollistavaa lätkää, jossa hyvänä iltana voitetaan, ja kolikon kääntyessä hävitään. Huippuseuran ei pitäisi lähteä kolikon heittelyyn. TOP6:een asti tällä rosterilla varmaan mennään kolikkoa heittämällä, mutta tähtäin pitää olla TOP4:ssä, jopa TOP2:ssa. Siis näin alkuun runkosarjan osalta.

E: Kaikesta huolimatta partateräni ei ole vielä terävä ja ranteissa veri virtaa, ja houkutteehan se mahdollisuus lyödä ennätyksiä rikkoneelle Tapparalle luuta kurkkuun. Lähihistoriaa peilaten, mielellään luu vatsaan asti poikittain.
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olen tässä nyt pidellyt sanallista arkkuani kiinni, 15 ottelun nyrkkisääntöä noudattaen, mutta hiljalleen alkaa IFK:n pelitapa tökkimään, tai vähintäänkin epäilyttämään. Ajatus pelitavassa on äärimmäisen hyvä ja viihdyttävä, tykkään tuosta kiimasta ja aktiivisuudesta, mutta toteutus nykylätkään ja varsinkin Liigaan peilaten, ei mielestäni ole kärkijoukkueen tasoa.
Katsoin eilisen HIFK-Lukko pelin ja olin vaikuttunut HIFK otteista. HIFK näytti aivan viime kauden tai ehkäpä vielä enemmän toissa kauden Kärpiltä. Siltä Kärpiltä, joka Mannerin ensimmäisellä kaudella voitti mestaruuden ja runkosarjan. Olen varma, että HIFK:n pelaaminen järkevöityy kauden edetessä tuon kiiman ja aktiivisuuden ympärille. Mitä enemmän HIFK saa pelejä alle, sitä selkeämpiin uomiin pelaaminen asettuu. Jotta näin voi käydä, nyt on uskallettava pelata aktiivisesti ja rohkeasti virheitä pelkäämättä. Hyökkäysvoima tuossa joukkueessa on hurja.

Pikkaraisen osaamisesta en olisi huolissani. Hän organisoi upeasti IFK:n puolustuspelaamisen viime keväänä perin lyhyessä ajassa. Tällä hetkellä on hyökkäyksellinen pelitaparemontti käynnissä. Kyllä IFK Pikkaraisen johdolla tasapainon löytää. Se, mistä olisin huolissani, on maalivahtipelaaminen.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Jaksaa hämmentää että IFK, jolla on varaa periaatteessa, hankkia sinne ketä tahansa pakkeja peluuttaa ratkaisu hetkillä jotain vitun Aleksi Laaksoja jolla ei ole mitään annettavaa tälle tasolle jääkiekossa. Kysymys kuuluu, miksi?

Tätä sivuttiin ottelussa kun selostamo kävi älykiekko dataa läpi. IFK:n puolustajista Kousa ja Laakso saavat syötöt omille +90% tarkkudella joten ehkä siinä sinulle vastaus.

Ja olet aika kujalla Aleksi Laakson tasosta kokonaisuudessa. Kyllä se sormi on nyt melkein joka ottelussa osoittanut ihan muualle kuin Aleksi Laaksoon. Aleksi Laakson tehtävä ei ole tehdä myöskin Lyytisen töitä.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minä ainakin väittäisin, että vaikka IFK:n alkukausi ei nyt ole ollut vaikein mahdollinen, niin kyllä vastassa on ollut kokonaisvaltaisesti huomattavasti vahvempia nippuja.
Kertooko se sitten juurikin siitä, että muut ovat kokonaisvaltaisemmin kehittyneet -ainakin maalienteossa- mutta IFK junnaa paikallaan, joten muut menevät ohi?

No eihän tosiaan voi kiistää IFK:n vauhia ja sellaista "kivemman" näköistä kiekkoilua, jossa tuntu aina olevan odote siitää, että me pyöritellään vastustaja sekaisin. Ois kuitenkin vauhdin lisäksi tarttenut saada mukaan joku joka pistää sitä kiekkoa reppuunkin. Niin, ja toisaalta maalivahteja jotka eivä sitä taakseen päästä jatkuvien puolustus ja merkkaus ym virheiden seurauksella.

Nythän me ollaan huikeassa 150 tehdyn maalin tahdissa, ja sillä ei vissiinkän ihan kärkipaikoista taistella, ja ei varsinkaan kun päästettyjen keskiarvo on 170:n luokkaa. Se on melko korutonta kertomaa IFK:n tehoista sen pörräämisensä kanssa, joten jotakin tarttis tehdä.

Ja vieläkin olen itse sitä mieltä, että joukkue on väärin roolitettu, koska se ei kuitenkaan ole maajoukkue. Lisäksi siellä on sittenkin mukana pelaajia, jotka eivät tuo lisäarvoa joukkueelle juurikaan, näennäisestä liikkeestään huolimatta.

Mutta toki uskon itsekin, ettei tämä tule olemaan koko kauden mittainen kuva IFK:n pelistä, sillä kylllähän nyt hyvänen aika sentään, tälläkin ryhmällä pitäisi näyttää ihan hitokseen paremmalta.

Selvää kuitnekin on, että päästettyjen keskiarvoa pitää saada hilattua tuonne alle kahteen (riippumatta sitä, kuka sinne maaliin laitetaan), ja kyllä se tehtyjen pitää nousta siihen neljän (mieluummin reilut kuin alle) luokkaan/ottelu. Silloin satunnaiset isotkaan voitot eivät muuta sitä, että IFK tulee ulos (keskimääräisesti katsoen) voittajana niukkamaalisistakin otteluista. Tuolla yli kahden, ja nyt vieläpä liki kolmen päästetyn maalin keskiarvolla tulee väistämättä noutaja.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Laakso oli oikeasti hyvä eilen. Riisti kiekkoja, liikutti ja tosiaan antoi sen helpon syötön omilleen.

@McTorso puhuu asiaa.

Pikkarainen rakentaa nyt pelillistä identiteettiä HIFKlle. Pikkuhiljaa siihen rakennetaan sopivia pieniä variaatioita, jotka sitten tuottaa noita ”helppoja” maaleja. Pikkuhiljaa joukkuetta myös muokataan siihen sopivaksi. Havaitaan, että joku ennakkoon vahva pelaaja ei sovikaan systeemiin ja sitten vain kiertoon.

Tapparalla tätä pitkäjänteisyyttä on harrastettu ja tulos näkyy liigan sarjataulukossa. Tapparan top-10 pistemiehistä 7 pelasi joukkueessa viime vuona. Sijalla 11 ja 12 on vielä omat pojat Jasu ja Rauhala. Ja varmasti myöhemmin korkealla sisäisessä pörssissä oleva oma poika Malinen on vielä loukkaantunut. Pitkäjänteisyys ja vahva pelillinen identiteetti mahdollistaa sen kakkoskerroksen nousemisen ykköskerrokseksi.

Yli 40 pisteen pieni tähtihankinta O.Vauhkonen löysi itsensä nelosketjusta harjoituskauden jälkeen. En tiedä onko vaikea soveltua systeemiin vai mikä.

6 peliä pelattu Pikkaraisen uutta aikakautta. Pientä kärsivällisyyttä.

Edit/lisäksi: nimittäin juurikin kärsivällisyyden loppuminen on meidän pahin uhka ja vika. Aina aloitetaan uusi projekti ja koutsia vaihtoon. Nyt on Salmelainen selkeästi sitoutunut Pikkaraiseen ja haluaa HIFKn pelaavan juurikin Pikkaraisen lätkää. Se vaatii onnistumisia pelaajahankinnoissa, eli ”oikeita” pelaajia ja kärsivällisyyttä. Pahin virhe on nyt menettää usko tohon pelisysteemiin ja muuttaa kaikki, jota harjoituskaudella on harjoiteltu. Tuolla maalipaikkamäärällä (jotka syntyy tuon pelisysteemin ansiosta) niitä voittoja vain väistämättä alkaa tulla. Ja kun tulee, niin maalintekoon tulee rentoutta ja yhtäkkiä ollaankin liidossa. Jos Karhunen ei olisi pelannut tuollaista jumalmoodipeliä heti meidän ekassa pelissä niin se rentous olisi voinut olla meillä läsnä.
 
Viimeksi muokattu:

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
@mixu samaa mieltä siitä että turhauttaa kun ei tule tulosta. Mutta kun viimeiset 10 kautta kaikki matsit on nähtynä, niin onhan IFK:n pelissä paljon hyvää. Sääli ettei se konkretisoidu tulostaululla. @Postinjakaja toi hyvin esille tuon pelillisen identiteetin rakentamisen. IFK on ollut tuuliajolla pitkään ja nyt alkaa identiteetti löytyä. Kun saadaan turhat virheet pois ja paikoista sisään, pitäisi olla joka ilta mahdollista ottaa 1-2 maalin voitto noilla suorituksilla. Eilinenkin oli ekat 10min viihdyttävää katsottavaa. Jos olisi tullut maali ekaan kymppiin niin kaikki olisi ollut hyvin. 15min kohdalla tuli fiilis "joko taas".
 
Tätä sivuttiin ottelussa kun selostamo kävi älykiekko dataa läpi. IFK:n puolustajista Kousa ja Laakso saavat syötöt omille +90% tarkkudella joten ehkä siinä sinulle vastaus.

Aloitetaan sillä, ettei tämä ole mikään hyökkäys lainattua kirjoittajaa kohtaan. Mutta tässä tullaan vielä näkemään paljon keskustelua, kun tuo datan määrä tulee lisääntymään. Ongelma vaan on, että pelkkään dataan ei voi aina luottaa sokeasti. Jokainen pelaaja Liigassa voi halutessaan syöttää yli 90% varmuudella. Tuo on hyvä esimerkki, että Laaksolla ja Kousalla on sama syöttöprosentti. Se ei kerro oikeastaan vielä mitään. Sama prosentti, Laaksolta perushyvää suorittamista, Kekeltä loistavaa pelaamista. Miksi? Laakso antaa valtaosan syötöistään lähimmälle, todennäköisesti paineettomalle pelaajalle, Kousa rikkoo omilla syötöillään vastustajan viisikkoa.

Sitten jos vertailu otetaan vaikka Lyytiseen, niin sieltä käy ilmi sama asia mikä oli jo tiedossa. Lyytinen on hazardimpi. Toisaalta väitän kaikesta Luodin saamasta kurasta huolimatta, että Lyytinen on edistänyt HIFK:n peliä tällä kaudella enemmän kuin Laakso. On loogista että silloin myös riskiratkaisuja on enemmän.

En kuitenkaan pidä Laaksoa huonona pelaajana, tähän mennessä Laakso on ollut kuuden parhaan puolustajan joukossa. Eilen tasoitusta haettaessa Laakso olisi ollut omassakin listassa heittämällä niiden neljän (kolmen) pakin joukossa, joilla tasoitus olisi ollut todennäköisin. Samaten jatkoajalla Laakso olisi ollut omissa papereissa yksi kolmesta pelaavasta pakista.

Enemmän ihmettelen Winbergin peluuttamista. Jäi viime kaudella Mestiksessä täysin Teräväisen jalkoihin ja A-junnuissa esitykset eivät ole jättäneet mitään mahtavaa kuvaa, vaikka paikkansa täyttikin mallikkaasti. Liigassa on vielä täysin riittämätön.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muutamia omia huomioita lätsähtäneen alkukauden keskellä. Pelitapa vaikuttaa viihdyttävältä ja etenkin hyökkääjien taitotaso hyvältä aiempiin kausiin verrattuna - se näkyy muun muassa siinä, että kentän ylittäminen onnistuu nyt vaivatta ja syöttöjen laatu on sellainen, että mm. pääsääntöisesti esimerkiksi yv:ssä ensimmäinen ketju pelaa puolitoista minuuttia vastustajan päädyssä. Mutta: siihen se jääkin. Todellisia huippupaikkoja jengi pystyy luomaan mun nähdäkseni aika vähän, eikä noilla suorilla vedoilla, vaikka tulisivat kuinka hyvistä paikoista, maaleja enää paljoa tehdä. Syitä on varmasti monia, mutta jotenkin näyttää siltä, että syöttäjen tarkkuuden alttarille on uhrattu syöttöjen kovuus, eli ihan perusjuttu kaikissa pallopeleissä. Nyt poikittaissyötöt ovat niin hitaita, että vastustajan puolustus ja maalivahti ehtivät reagoida. No, korjaantunee.

Sen sijaan nyt kun tolla kalustolla yllättävän heikko maalinteko-onnistuminen pitäisi kompensoida puolustuksessa ja maalivahtityöskentelyssä, hävitään matseja. Molemmat ovat kokonaisuudessaan välttäviä, mitä sijoitus siellä jossain keskikastin alapuolella tukee. Maalivahtien osalta on toivottava Lundellin kykyyn, joka mitä ilmeisemmin on auttanut jopa liki veteraani-ikäisen Engrenin selvästi parantuneissa otteissa, ja toivottavasti auttaa Tuohimaallakin. Mutta kuten oli jo viime kaudella puhetta, maalivahtien kohdalla muutos sekä henkisellä että konkreettisella puolella suorittamisessa kestää todella pitkän aikaa vrt. kenttäpelaajiin.

Puolustus sen sijaan ihmetytti jo eneen kauden alkua, kun sinne palkattiin 3 pelaajaa, jotka tasoltaan ovat pelipaikkaansa nähden liian köykäisiä liigan mestaruusmiehistöön, ainakaan tässä määrin: Laakso, Motin ja Kankaanperä -kolmikosta yksi voisi olla mukana 8-pakkina, kun seitsemän ensimmäisen joukossa olisi tärkeää peluuttaa yhtä junnua. Nyt näin toimien Varakkaan poissaolon aikana siellä on ollut peräti neljä liian köykäistä pelaajaa seitsemästä.

Tämä olisi korjattavissa, jos haluja olisi, sillä kuranttia puolustajaa on markkinoilla poikkauksellisen hyvin, eikä meidän rosterikaan ole täysin tukossa.

Hyökkäyksessä puolestaan jos sinne jonkun maalintekijän vielä haluaisi hankkia / jos olisi rahaa siihen, pitäisi varmastikin jostain alisuorittaneesta kärkipelaajasta päästä eroon. Tässä kuitenkin odottaisin - esim. Dyk on aloittanut snadisti heikommin, mutta kun katsoo esim. sen sijoittumista kentällä pidemmän hyökkäyksen aikana, ymmärtää, että tulosta alkaa tulla, kun kiekkoa vaan saadaan hänelle: Dyk ei mene maalin taakse painimaan, vaan suoraan maalintekosektoriin, josta häntä on vasta viime matseissa alettu syötöillä löytämään + että kun Dyk laukoo, en ainakaan minä muista nähneeni kiekkoa logossa, vaan viuhumassa yläkulman ohi. On mahdollista (siis ei varmaa todellakaan) että kasvaa isoksi ratkaisijaksi. Kangasniemi huolettaa sikäli, että on jo veteraani ja kuviot tutut, mutta jotenkin ei pääse irti. Lundell puolestaan on ottamassa nuorisotähteyteen sen askeleen, jonka pessimistisesti pelkäsin jäävän kuitenkin ottamatta ja Jääskästä on todella kasvamassa se tulevaisuuden pitkäaikainen kapteeni - liian huono NHL:ään, erinomainen, just ja just EHT-tason Liigapelaaja. Alaketjuista ongelma on taas se nelonen, jossa Petrell yrittää motivoitua ja Nykopp on loukkaantuneena. Tähän olisi helppo ratkaisu: Elkins, mutta tuleeko neloseen ja mikä on palkkapyynti. Åsten on puolestaan kumma soturi - taas pelaa itsensä kokoonpanoon, vaikka itsekin olin varma, että ei enää, mutta aiheesta. AV-pelaajana erinomainen, tasaviisikoinkin saa yleensä pelin vastustajan päätyyn, josta sitten Kangasniemi voisi jatkaa kiekon seuraavassa vaihdossa maaliin. Petrellin pelihuumorille ei ole mitään tehtävissä, mutta kokoonpanossa hn on kuitenkin.

Nyt on vaan tilanne se, että kuten täällä joku jo laskeskelikin, ikkuna hyvän taloudellisen tuloksen tekemiseen, eli lipunmyyntiä vauhdittavaan top-2-sijoitukseen runkosarjassa alkaa olla sulkeutumassa.

Loppukiteytys: 2. ja 3. pelin nähtyäni, en olisi uskonut.

(Ekaa en nähnyt, kun olin IFK:n futista katsomassa, mutta ilmeisesti se oli ollut just tätä tätä kautta: näennäisen tehokasta pyöritystä, jossa näennäisen hyviltä paikoilta tehdään vastustajan maalivahti hyvän oloiseksi ja sit puolustus kämmää pari paikkaa ja vastustaja tekee maalit, kun kylmä maalivahtimme ei ole hereillä.)
 

Harald73

Jäsen
Suosikkijoukkue
1897
Voipi olla, että IFK luo tolkuttoman määrän maalipaikkoja, mutta missä on maalintekijät, jotka sitten laittaa paikasta limpun rysään, häh?

Ihan kivat kavennus- ja tasoitusmaalit eilen, mutta tuolla tekemisellä meistä laahustetaan yli tänään. Tappara onkin hyvä mittari sille, missä ihan oikeasti menee meidän ja sarjan piikkipaikan taso tällä hetkellä.

En viitsisi lähteä negailemaan, mutta kohta on taas kriisipalaverit ja normiturbulenssi edessä, tälläkin kaudella.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aloitetaan sillä, ettei tämä ole mikään hyökkäys lainattua kirjoittajaa kohtaan. Mutta tässä tullaan vielä näkemään paljon keskustelua, kun tuo datan määrä tulee lisääntymään. Ongelma vaan on, että pelkkään dataan ei voi aina luottaa sokeasti. Jokainen pelaaja Liigassa voi halutessaan syöttää yli 90% varmuudella. Tuo on hyvä esimerkki, että Laaksolla ja Kousalla on sama syöttöprosentti. Se ei kerro oikeastaan vielä mitään. Sama prosentti, Laaksolta perushyvää suorittamista, Kekeltä loistavaa pelaamista. Miksi? Laakso antaa valtaosan syötöistään lähimmälle, todennäköisesti paineettomalle pelaajalle, Kousa rikkoo omilla syötöillään vastustajan viisikkoa.

Sitten jos vertailu otetaan vaikka Lyytiseen, niin sieltä käy ilmi sama asia mikä oli jo tiedossa. Lyytinen on hazardimpi. Toisaalta väitän kaikesta Luodin saamasta kurasta huolimatta, että Lyytinen on edistänyt HIFK:n peliä tällä kaudella enemmän kuin Laakso. On loogista että silloin myös riskiratkaisuja on enemmän.

En kuitenkaan pidä Laaksoa huonona pelaajana, tähän mennessä Laakso on ollut kuuden parhaan puolustajan joukossa. Eilen tasoitusta haettaessa Laakso olisi ollut omassakin listassa heittämällä niiden neljän (kolmen) pakin joukossa, joilla tasoitus olisi ollut todennäköisin. Samaten jatkoajalla Laakso olisi ollut omissa papereissa yksi kolmesta pelaavasta pakista.

Enemmän ihmettelen Winbergin peluuttamista. Jäi viime kaudella Mestiksessä täysin Teräväisen jalkoihin ja A-junnuissa esitykset eivät ole jättäneet mitään mahtavaa kuvaa, vaikka paikkansa täyttikin mallikkaasti. Liigassa on vielä täysin riittämätön.

Just näin: Laakso menee pakiston mukana ja suorittaa perusvarmasti, mutta ei edistä millään lailla hyökkäyspeliä ja silloin kun siihen osallistuu esim. maalintekoyrityksen muodossa, laukaus on erityisen vaaraton. Omassa pässä puolestaan puolustaessaan ei kykene fyysiseen tai taidolliseen dominanssiin. Menisi erinomaisena "tarvittessa töihin tulevana" 8 pakkina, tai jopa ainoana laatuaan pelaavassa pakistossa, mutta kun nyt näitä motineita ja kankaanperiä on jo pari ja kun on selvää, että yhdelle juniorille pitää ja kannattaa paikka tarjota, ei kokonaisuudessaan tällä pakistolla pärjätä Liigassa kärjen vauhdissa.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voipi olla, että IFK luo tolkuttoman määrän maalipaikkoja, mutta missä on maalintekijät, jotka sitten laittaa paikasta limpun rysään, häh?

Vai luoko? Kuinka monta todella hyvää maalipaikkaa eilisessä pelissä luotiin? Sellaista, että vain huono tuuri tai maalivahdin supersuoritus esti maalin syntymisen? Väitän, että ei kovinkaan montaa, jos yhtään (ei ainakaan nyt tyule mieleen ensimmäistäkään). Sen sijaan kyllä kiekkoa pidettiin ja karvattiin ja syöteltiin ja luotiin aihiota.

Erikoista!
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
@punasydän Niin lähinnä otin siihen kantaa kun ei kuulemma Laaksolla ole tällä tasolla mitään annettavaa. Nähdyn perusteella olen eri mieltä ja jäi vain mieleen tuo selostamon kommentti. Johon myös Ika totesi jos pystyt pelaamaan illasta toiseen +90% varmuudella niin pelit jatkuu eri liigassa. Voi olla, että kuulin otoksen jostain syvemmästä keskustelusta.

Pienenä nyanssina Laaksoon. Aleksi Laaksolla on paras corsi +20min pelaavista puolustajista. Otanta tosin vielä aika suppea. Tämä vaan sattui silmään kun etsin näitä älykiekon dataa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jaksaa hämmentää että IFK, jolla on varaa periaatteessa, hankkia sinne ketä tahansa pakkeja peluuttaa ratkaisu hetkillä jotain vitun Aleksi Laaksoja jolla ei ole mitään annettavaa tälle tasolle jääkiekossa. Kysymys kuuluu, miksi?

Menestyvässä joukkueessa Laakso on semmoinen erinomainen rotaatiopakki. Hyvä luistelija, lukee peliä ihan hyvin ja on kiekollisesti ihan ok. Tippuu edestä sitten millainen kaveri tahansa niin tuommoisen aika tasapaksun kaverin pystyy hyvin heittämään kokoonpanoon mukaan. Sen sijaan joku Kankaanperän jatkosopimus oli ihan täysi vitsi, nekin rahat olisi voitu säästää johonkin laatupakkiin.
 

starcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Karu fakta on että maalipaikoissa jäädytään. Paikkoja kyllä luodaan tarpeeksi mutta niitä päätetään maalin muodossa liian vähän.
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
Tuntuu että IFK on koko ajan kiekossa tai maalipaikoilla ja pelisysteemiä toteutuaan erittäin tehokkaasti, mutta kaikki vedot menee ihan minne sattuu tai vastustajan ensimmäiseen pelaajaan (Lyytinen...). Lundellit ja Kangasniemet napsii kiekkoja kuin karkkeja, työmyyrät suojaa hyvin, kaikilla on aktiivinen karvaus (myös taka), mutta mikään ei materialisoidu tulostaululle millään tavalla.

Tapparalla hyvä alivoima ja eipä tuossa mitään hätää ole, kun tekee pari maalia ja pelailee lopun pois.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Millä tehokkuudella meitä vastaan on tehty maaleja? Entä mikä meidän tehokkuus on? Aivan käsittämätöntä, että vastustajien maalivahdit torjuvat illasta toiseen jotain yli 40 kertaa ja meidän maaliin menee kaikki. Lampaanperseet myös Kangasniemelle joka vain neppailee tuolla ja jakelee miljoona rystylättyä vastustajalle tai hyökkäysalueelta pois. Lyytistä voidaan katsella tämä kausi, mutta ensi kesänä kaveri helvettiin jos ei mitään muutosta tapahdu.

Ollaan taas niin tutuilla sijoilla kun olla ja voi. Tapolan Tappara oli kanssa syöksykierteessä heidän ensimmäisellä kaudellaan aluksi joten ehkä tässä pitää vain luottaa siihen, että homma kääntyy ja jossain vaiheessa huono onnikin loppuu, mutta onhan toi raskasta ja koska kyseessä HIFK niin ei vain voi edes luottaa siihen, että tulosta alkaisi tulemaan.

Syö miestä, tämä seura se osaa vain pupeltaa kaudesta toiseen.
 

henkke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins
Miten se vanha sanonta menikään? Tee itse vähintään kaksi ja päästä yksi niin voitat tjsp.? HIFK ei kumartele vanhoille normeille vaan on kehittänyt uuden monipuolisemman pelitavan joka menee suunnilleen näin:

1) Voita 5 vs. 5 kenttäpeli ylivoimaisesti.
2) Vie laukaukset (ja maalipaikat) joka pelissä suhteettoman isolla erolla vastustajaan.
3) Häviä maalivahtien välinen kamppailu jokaisessa ottelussa.
4) Pidä oma laukaisuprosentti visusti alle viiden.

Tässä on lähes vahingossa tullut kehitettyä ennennäkemätön mullistava tapa minimoida pistesaalis per peli. #turbulenssi #häviämisenhelppous

PS. Walkinin kanssa samaa mieltä että onhan tämä HIFK:n kannattaminen yksi perkeleen savotta kun kaikki (mukaanlukien kusi) on paskaa kaudesta toiseen.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Kolme asiaa jotka toistuu ilta toisensa jälkeen.
1.Vastustajalla parempi maalivahti.
2.Meidän pakit tekee enemmän virheitä.
3.Meidän hyökkääjät eivät saa maaleja aikaiseksi.
Tänäänkin Tuohimaa oli huonompi. Molemmat maalit hyvin otettavissa. Läpiajossa etu on aina maalivahdilla mutta nyt oli alokasmaisesti länget auki (Lundelilta opittua?). Toinen maalikin ihan torjuttavissa.

Meidän puolustus on täysin väärin koottu. Samanlaisia kädettömiä pakkeja joilla ei ole mitään erityisosaamista. Ei yhtään pakkia joukkueessa joka osaa antaa sen ekan helpon syötön omassa päässä. Kousallekin tulee näissä virheitä. Korjaa sitten onneksi hieman toisessa päässä. Ja kirsikkana kakun päällä liigan yliarvostetuin pelaaja eli Lyytinen. Tämä hankinta täysin Salmelaisen piikkiin. Tässä voi sanoa että Salmelainen ei ole onnistunut tehtävässään pakiston kokoomisen suhteen. Arvosana 6.

SItten vielä se että maaleja ei tule. Sallisellekin paikkoja siunaantu mutta en hänenstä mitään maalintekijää odottanutkaan.
Hänellä nyt liigassa 245 peliä ja 35 maalia. Kovin vaikeeta on maalinteko. Laukauksetkin usein ilman maskia laidasta. Helppoja torjua. Maskiin ei kukaan tahdo mennä. Katsoin Tapparan ylivoimaa niin siellä on kaksikin miestä maskissa. Ei ihme että meillä ei rebound maaleja tule kun kukaan ei niitä kiekkoja ole siellä sisään laitttamassa. No voi sanoa että kärki sitten meni taas kerran menojaan.Tapparaan eroa tässä vaiheessa kautta jo 14 pistettä. Paljon puhuttiin Pelicans pelin jälkeen että tuolla tavalla kun pelataan niin voitetaan 9/10 peleistä. Kysynkin että pitäköö kaikille antaa se yksi peli ja sitten voitetaan loput yhdeksän?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös