Kauden jälkipyykki

  • 195 440
  • 862
Suosikkijoukkue
TPS
Ennen kauden alkua kirjoitin, että puolivälierä on TPS:n kauden onnistumisen vedenjakaja. Jos puolivälierissä pudotaan, kauden lopputulos on pettymys; eteenpäin ei ole menty.

Näin myös kävi. Eteenpäin ei menty, vaan pikemminkin takapakkia.

Puolivälierissä tuli takkiin sellaisella tavalla, joka ei jättänyt mitään epäselväksi: vaikka TPS:n nimilista oli kova, HPK oli sarjassa kaikin tavoin parempi, etenkin joukkueena. TPS johti koko pudotuspelisarjaa reilut 9 minuuttia ja oli liikaa yksilötaidon varassa. Maalinteko tökki, viisikkopeli tökki, puolustus tökki - ainoastaan maalivahtipeli saa synninpäästön. Sama tarina koko kevätkauden osalta.

Valopilkkuna toki myös maaginen Kaapo Kakko, jonka otteet yksin pelastivat TPS:lle monta ottelua. Oli ilo seurata oman superjunnun otteita - harmi vaan, että joukkue ympärillä ei sitten ollut kovin kaksinen. Hieno ura Kakolla edessä.

Pudotuspelipettymyksen tunne on itselläni lievempi kuin vuosi sitten. Osaltaan siksi, että TPS:n koko loppukausi oli niin surkea, että putoaminen ei ollut yllätys eikä vääryys. Ja osaltaan siksi, että pienelle HPK:lle on jotenkin mukavampi hävitä kuin Tapparalle ja HIFK:lle.

TPS ei tuntunut yhtenäiseltä joukkueelta, vaan joukolta kovapalkkaisia taiteilijoita. Tämä näkyi kentällä: yhtenäistä pelaamista ei joukkue näyttänyt kuin ajoittain. Ehjiä 60-minuuttisia TPS pelasi kovin vähän, ja mitä pidemmälle kevät kulki, sitä enemmän kävi todeksi Kaskisen pelisuunnitelmien onttous. TPS ei parantanut eikä osannut reagoida, muut paransivat ja reagoivat, siinäpä se.

Kiekkokaudesta kohti jokilaivakautta. Ei väärin sekään, hei!
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
@Itäinen pitkä hyvin kiteytetty. Ei tästä joukkueesta kasvanut sellaista samaan suuntaan soutavaa joukkoa, vaan ryhmä kallispalkkaisia individualisteja, joiden varassa oltiin aivan liikaa.

Leppäsyrjä aika hienosti kiteyttää Turun Sanomissa asian: Työharjoittelijat johtaa ammattilaisia. En aiemmin itse ole niin tullut ajatelleeksi, mutta näinhän se on. Hallituksesta, toimarista ja Niitystä lähtien raaka kokemus tämän konseptin pyörittämisestä on kovin ohkaista, vaikka hallitus sen umpisurkean 2011-2015 aikakauden jälkeen räjäytettiinkin atomeiksi ja kasattiin uusiksi ja keräsi vieläpä kehuja. Isojen rahojen varassa ollaan kuitenkn joten liian isoja muutoksia ei pidä tehdä.

2015 A-junnujen Suomen mestaruuden voittanut runko on myös vesitetty komeasti. Nyt oli viisi pelaajaa kuka missäkin roolissa tuosta joukkueesta tämän kauden Tepsissä ja loput on kadotettu alasarjoihin tai todella kauas seurasta. Osa lopettanutkin. Tuo on myös naurettavaa puuhastelua, kun on puhuttu miten seurasta tehdään tepsiläinen ja turkulainen. Ei tartte ihmetellä miksi rahaa palaa, kun houkutellaan veteraaneja nostamaan kiekkoeläkefyrkat Tepsistä.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Et edelleenkään vastannut siihen kysymykseen, mitä yllä kysyttiin. Anna esimerkki pelaajasta, jonka vamma olisi hoidettu paremmalla treenillä TPS:ssä?

Miten mä niitä sulle annan kun ne eivät ole mitään julkista tietoa todellakaan vaan pelaajan/lääkärin/tarvittaessa seuran asioita. Fakta kuitenkin on, että paremmalla harjoittelulla niitä on ennaltaehkäistävissä. Kaikki loukkaantumiset eivät suinkaan ole mitään "lämäri päähän" - traumoja.
 

Il Gladiatore

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, AS Roma
Olen erittäin taipuvainen siihen että valmennus on kauttaaltaan epäonnistunut tällä kaudella. Fysiikka,yksilön kehittäminen,pelitapa.. Harvassa oli onnistumiset.

- Liike oli mielestäni kauden edetessä koko ajan raskaampaa vs. muut jengit

- Loukkaantumiset on mielestäni aina myös seurausta harjoittelusta

- Tällä kaudella kukaan yksilö Kakkoa ja veskareita lukuunottamatta ei mennyt eteenpäin yksilötasolla

- Pelitapa ei antanut mitään selkänojaa pelaajille

- Pelitapa ja pelaaminen ei ole viime keväästä kehittynyt oikeastaan yhtään

- Tulokset puhukoot puolestaan

- Eikä Niittymäelle voi antaa puhtaita papereita joukkueen kasaamisesta. Liian raskasjalkainen jengi nykyiseen liigaan.

En mä oikeasti yhtään ihmettele jos omat junnut hakee uralleen seuraavaa steppiä muualta.
 
Viimeksi muokattu:

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Kaikki lähti päin vittua, pikkuhiljaa kun Wirtanen ulostettiin muualle. Oliko mies sitten liideri ja hengen luoja pukkarissa vsi mitä? Siitä kuitenkin alamäki alkoi. Hyvää kesää TPS.
 

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
kun Wirtanen ulostettiin muualle
Pieni oikaisu tähän: Wirtasta ei ulostettu vaan oli koko ajan hakemassa ulkomaan pestiä. Tuon stuntin jälkeen myös Antsa kertoi, että oltaisiin mielellämme pidetty kaveri, mutta pelaajan suunnitelmat olivat toiset. Itsekin olisin mielelläni Wirtasen nähnyt joukkueessa koko loppukauden.
Se on toki totta, että tuon jälkeen tuli pidempi paska jakso, mutta kurssi kyllä oikeni tuonkin jälkeen.
 

kopo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pieni oikaisu tähän: Wirtasta ei ulostettu vaan oli koko ajan hakemassa ulkomaan pestiä. Tuon stuntin jälkeen myös Antsa kertoi, että oltaisiin mielellämme pidetty kaveri, mutta pelaajan suunnitelmat olivat toiset. Itsekin olisin mielelläni Wirtasen nähnyt joukkueessa koko loppukauden.
Se on toki totta, että tuon jälkeen tuli pidempi paska jakso, mutta kurssi kyllä oikeni tuonkin jälkeen.

No ei peli toki samalla tasolle palannut missään vaiheessa enää kuin mitä oli Petterin kanssa.
 

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
No ei peli toki samalla tasolle palannut missään vaiheessa enää kuin mitä oli Petterin kanssa.
No olihan siellä vielä ihan mukiinmeneviä vaiheita joulukuussa sekä tammikuun puolen välin jälkeen. Sitä tarkoitin, eli ei Wirtasen lähdön jälkeen pelkkää paskaa ollut.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuli käytyä perjantaina katsomassa paikanpäällä kauden viimeiseksi jäänyt peli. Meinasin ensin, että en viitsi kirjoittaa palstalle ollenkaan tästä, mitä ajattelin kirjoittaa, mutta kirjoitan nyt kuitenkin, kun on pari päivää kulunut ja suurin harmitus on mennyt ohitse. Perjantaina oli hallilla kyllä loistava tunnelma ja ensimmäinen erä oli kunnon pudotuspelikiekkoa. Ensimmäinen erä oli parasta Tepsiä aikoihin. Sitä voi sitten ihmetellä, että mihin se avauserän hyvä vire katosi. Maalipaikkoja oli ihan tarpeeksi pelin ratkaisemiseksi. Tosi hyviä paikkoja oli useampia ja 11 minuuttia päästiin pelaamaan ylivoimalla, mutta saatiin aikaiseksi vain yksi maali. Haukeland tarjosi joukkueelle mahdollisuuden voittaa. Pelillisiin asioihin on sen enempää turha mennä, koska niitä on ihan tarpeeksi käsitelty ja samat ongelmat olivat esillä tässäkin pelissä.



Viimeiseen peliin liittyen vielä pitää se sanoa, että Kaskinen parkui tuomareista ihan turhaan lehdistötilaisuudessa. Heikkisen ulosajo oli selvä virhe tuomareilta. Siitä ei ole epäilystäkään, mutta tämä virhe ei ratkaissut tätä yksittäistä peliä, eikä tätä ottelusarjaa. HPK olisi vienyt sarjan ilman virhettä. Kyllä tuomareita ainakin pitäisi saada kritisoida ja myös heidän pitää ottaa vastuunsa virheistä, mutta Kaskinen olisi voinut jättää ruikuttamisen pois. Olisi voinut lyhyesti vain todeta, että tuomareille tapahtui virhe ja olisi hyvä, jos virheet käsitellään asianmukaisesti. Nyt hän vain nolasi itsensä ja yritti kääntää epätoivoisesti huomion pois omista tekemisistään ja joukkueen ongelmista. Joitakin huomioita:



1) Fysiikkavalmennukseen pitää ruveta panostamaan ja sitä täytyy parantaa. Ei ole enää sattumaa, että vuodesta toiseen keväällä rupeaa joukkueen kuntopohja pettämään ja liike kentällä hyytymään. Ei myöskään se ole sattumaa, että joka kausi on porukkaa jatkuvasti sairastuvalla vähintään yhden kentällisen verran. Jossain on mennyt pieleen ja tähän asiaan täytyy puuttua. Uskon, että löytyy osaavampiakin kuntovalmentajia, kuin joku vapaaottelija. Harjoittelussa tehdään jotain systemaattisesti väärin.

2) Kaskisen ja muu valmennusosaston osalta on lainattava Jussi Leppäsyrjää ja todettava, että työharjoittelijat eivät voi olla johtamassa ammattilaisia. Yhtälö on mahdoton, jos halutaan menestyä. Kärpillä oli Manner Marjamäen apuvalmentajana ja Tapola Tapparassa Rautakorven apuvalmentajana. Valmennuksen osalta yhtälö toimii, jos päävalmentajana on kokenut jo meritoitunut henkilö. Tässä tapauksessa muiden valmentajien joukossa voi olla joku valmennusuransa alussa oleva. Siitä ei tule mitään, jos kaikki ovat aloittelijoita. Leppäsyrjän kirjoitus Turun Sanomissa oli minusta täyttä asiaa. Muutenkin Tepsin johdossa on liikaa kokemattomia henkilöitä vasta opettelemassa tehtäviään.

3) Niittymäki on myös liian kokematon kantamaan isoa vastuuta joukkueen rakentamisesta. Paperilla Tepsin joukkueet ovat näyttäneet ihan hyviltä ja kilpailukykyisiltä, mutta kokonaisuus ei ole toiminut ja tosielämässä asiat ovat menneet pieleen. Jokaisessa joukkueessa on omat puutteensa ja heikkoutensa, mutta kokonaisuuden pitää olla sellainen, että sillä voidaan pärjätä. Nyt joukkueen rakentaminen on joiltakin osin puutteelliseksi. Nyt meillä oli liikaa sellaisia pikkunäppäriä kikkailijoita ja taiteilijasieluja. Leo Komarov –tyyppisiä pelaajia olisi tarvittu enemmän samoin puhtaita maalintekijöitä. Myös johtajuutta ja hyvän asenteen omaavia taistelijoita olisi tarvittu enemmän. Vähän liian kiltti joukkue meillä oli. Puolustukseen olisi tarvittu lisää fyysisyyttä ja lopulta ehkä sitä kiekollistakin osaamista enemmän.

4) Pelaajia voi kritisoida ja kyllä meidän joukkueessa oli valitettavan paljon pelaajia, jotka esiintyivät alle tasonsa tai taantuivat. Sitten oli puhtaita pettymyksiä myös monta. Ekeståhl-Jonsson aloitti kauden vahvasti, mutta viimeisissä peleissä oli ihan hukassa ja teki jatkuvasti virheitä. Lukka oli virheherkkä ja ei vastannut odotuksia. Tepsin nuorisokaarti Kakkoa lukuun ottamatta taantui viime kaudesta tai sitten kauden mittaan taso laski. Aika harvassa olivat lopulta onnistujat. Osittain tämä menee valmennuksen piikkiin. Voidaan ajatella, että pelitapa ei tukenut yksittäistä pelaajaa kentällä ja pelaaminen usein näytti siltä, että yksittäinen pelaaja oli kentällä aika yksin. Jos jollain HPK:lla oli tiivis paketti ja etäisyydet pienet, niin Tepsillä oli vastaavasti paketti levällään, kuin Jokisen eväät ja etäisyydet olivat yhtä pitkät, kuin Logomon kävelysillan rakentamisaikataulu. Voi tosiaan myös olla, että joukkue ei ollut Kaskisen hallussa, eivätkä pelaajat olleet täysin sitoutuneita hänen pelitapaansa. Kaskisen pelitapa oli myös kehno, joka sekin voi osaltaan vaikuttaa yksittäisten pelaajien esityksiin. En nyt jaksa millään uskoa, että kaikki pelaajat taantuvat ja pelaamisen taso laskee sattumalta samaan aikaan. Kyllä jossain mättää pahasti, kun jokaisella pelaajalla suoritustaso rupeaa heikkenemään tai on heikkoa. Joukkueessa oli myös pelaajia, jotka eivät ole tarpeeksi hyviä liigan kärkitaistelussa olevaan joukkueeseen.

5) Jos Tepsi haluaa olla menestyvä seura, niin jokaiseen tehtävään valmennuksesta johtoportaaseen pitää valita paras saatavilla oleva vaihtoehto. Valintakriteeri ei saa olla se, että henkilöllä on Tepsin organisaatiossa tai omistajissa entuudestaan kavereita tai henkilöllä on Tepsi taustaa menneiltä ajoilta. Valmennukseen mahtuu joku kokemattomampikin tapaus, joka vielä opettelee, jos muu valmennus erityisesti päävalmentaja on kokenut ja osaava. https://www.jatkoaika.com/Kolumni/P...-hänen-rakentaa-muotopuolia-joukkueita/210151 Tämä Jatkoajan Antti Pärnäsen kirjoitus on minusta suurimmaksi osaksi oikein hyvä, enkä sitä rupea tässä referoimaan. Kaikenlaiset saunakaverikerhot ja hyväveli systeemit pitää unohtaa, jos halutaan menestyä.

6) Tepsin organisaatiossa pitäisi nyt ottaa lusikka kauniiseen käteen ja ottaa mallia menestyvistä jääkiekkoseuroista kuten Kärpistä tai Frölundasta. Sieltä saadaan hyvää oppia. Pitäisi myös tutkia, mihin suuntaan jääkiekko on menossa eli millaisilla pelaajilla pärjätään ja millaista peliä pitäisi pelata. Pelaajien hankinnassa pitäisi painottaa urheilullisuutta, halua mennä eteenpäin ja menestyä. Asennetta ja taistelutahtoa kaivataan lisää ja sitä, että pelaaja laittaa itsensä likoon ja tekee työnsä kunnolla, eikä lintsaa. Jotenkin tuntuu, että Niittymäeltä ja valmennukselta puuttuu ymmärtämys, että millaisissa pelaajilla ja millaisella pelitavalla nykyisin pärjätään. Niittymäki ja valmennus eivät tietenkään voi loputtomiin edistää joukkueen menestymistä, vaan kyllä pelaajilla on myös vastuu.

7) Valitettavasti Tepsi oli pitkälti yksittäisten pelaajien yksilösuoritusten varassa. Kun Tepsin pelaamista katseli, niin se ei vaikuttanut mitenkään yhtenäiseltä joukkueelta, joka tekee kaikkensa menestyäkseen. Joukkueena hyökkääminen ja joukkueena puolustaminen oli heikkoa. Esimerkiksi HPK oli valovuoden edellä näissä asioissa ja sen takia juuri HPK vei ottelusarjan lopulta helposti. Joukkueena pelaamisessa Tepsi ei ollut hyvä. Alkukaudesta Tepsi oli hyvä, jopa erittäinkin hyvä, mutta taas jälleen kerran homma lähti jyrkkään alamäkeen loppukaudesta. Sitäkin voidaan miettiä, että olivatko pelaajat tarpeeksi sitoutuneita. Koska sisäpiiriin en kuulu, niin minulla ei ole tietoa pelaajien ja valmennuksen väleistä tai heidän keskinäisistä asioistaan. Lopputulos pistää kyllä kovasti miettimään, että missä oli vika. Joukkueen pelaaminen oli ajoittain myös todella kuritonta. Voi tietenkin olla, että pelaajat todellakin turhautuivat lopulta Kaskiseen. Joukkue tuntui välillä joukolta yksilöitä vailla päämäärää ja punaista lankaa. Valmennuksella on vastuu tästä, mutta hyvin voi myös kysyä, että oliko meillä pelaajia, joille riittää se, että palkkapäivänä palkka on tilillä ja mennään kentällä vähän fiilispohjalta. Se pitää vielä mainita, että Tepsin pelitapa ei tukenut pelaajia millään tavalla, eikä helpottanut pelaajien työtä. Pelaaminen ei tullut selkärangasta ja kaikki tuntuivat välillä olevan kentällä hukassa. Ei oikein tiedetty, että mitä pitäisi tehdä.

8) Epäilen suuresti valmennuksen ja organisaation kykyä kehittää ja viedä nuoria pelaajia eteenpäin. Huolestuneena seuraan, kun ilmeisesti suurin osa Tepsin nuorisokaartista lähtee muualle. Erosen, Siikin ja Niemisen lähdöt ovat jo varmistuneet. Sitten on vielä Pajuniemi ja Nurmi ainakin sellaisia, jotka ilmeisesti saattavat lähteä. Näiden kaikkien edellä mainittujen pelaajien pitäisi olla Tepsin runkopelaajia tulevina vuosina. He kaikki taantuivat edellisistä kausista, eivätkä kehittyneet. En taaskaan jaksa uskoa, että on pelkästään sattumaa, että monen nuoren pelaajan kehitys samaan aikaan junnaa paikallaan ja taso jopa laskee. Nieminen esitti hyviä otteita loppukaudesta, mutta jostain syystä Kaskinen ei hänestä pitänyt. Näistä nuorista pelaajista tulisi pitää hyvää huolta ja heidän kehittämiseensä pitäisi panostaa. Toki pelaajallakin on oma vastuunsa kehittymisessä, mutta kyllä Tepsillä on näillä näytöillä vielä pitkä matka johtavaksi eurooppalaiseksi kasvattajaseuraksi. Sitten on myös ollut Reunasta, Vittasmäkeä, Lehtosta yms. joiden kanssa on tunaroitu. Nämä ovat niitä pelaajia, joiden pitäisi muodostaa joukkueen runko. En kyllä yhtään ihmettele, jos omat kasvatit lähtevät muualle, jos heistä tuntuu, etteivät he kehity tai saa vastuuta Tepsissä. Tietenkin nuori pelaaja lähtee muualle, jos hänestä tuntuu, että se on oman urakehityksen kannalta parempi vaihtoehto, kuin jääminen Tepsiin ja jonkun Kaskisen valmennukseen. Jos pelaaja lähtee valmennuksen takia muualle ja sen takia, että kehittyisi pelaajana sekä saisi vastuuta, niin ei se väärin ole. Luonnollistahan se on, eikä siinä auta, vaikka Tepsi maksaisi miljoonia per kausi. Kovin vähän Tepsi on omista junnuistaan saanut joukkueeseensa runkopelaajia ja nuorten mestaruuden muutama vuosi sitten voittanut sukupolvi on käytännössä täysin hukattu. Kyllä myös nykypäivänä seurauskollisuus on katoavainen asia eli jos pelaaja kokee omien etujensa kannalta paremmaksi lähteä muualle, niin aika helposti sitä nostetaan kytkintä. Ei siinä seurauskollisuutta mietitä.

9) Ulkomaalaisvahvistusten pitäisi olla johtavia pelaajia pelipaikoillaan ja rooleissaan. Tänne on ihan turha hankkia täytepelaajaksi ulkomaalaista, vaan sen paikan voi sitten antaa omalle kasvatille. Bjorkstrand oli lopulta floppi ja Budish pettymys. Budishin ehkä antaisin jatkaa riippuen vähän tulijoista.

10) Huolestuttava tilanne kyllä, kun lähtijöitä riittää, mutta ilmeisesti tämä Sportin Sund on ainoa varma tulija, eikä hänkään ole mikään varma kortti. Hänen tasonsa on kyllä kysymysmerkki, eikä hänen varaansa hirveästi kannata laskea. Erityisesti korpeaa Pajuniemen, Niemisen ja Erosen poistumiset. Kaikilla kolmella olisi ollut varmasti annettavaa Tepsille ensi kaudella, jos pääsisivät hyvän valmennuksen alaisuuteen ja heillä olisi joukkueessa oikea rooli. Kyllä nämä potentiaaliset pelaajat täytyisi pitää tyytyväisenä. Kyllä Tepsi taas tunaroi näiden nuorten kanssa. Kieltämättä ristiriitainen tilanne, kun pitäisi antaa nuorille pelaajille vastuuta, mutta myös menestyä. Tämä on kuitenkin minusta mahdollista toteuttaa. Tämä vain vaatii sen, että valmennuksessa ovat ammattilaiset asialla ja joukkue näiden nuorten ympärillä on oikein rakennettu. Vähän pelottaa ensi kausi, että mitähän tästä touhusta tulee, kun homma leviää ihan käsiin. Ei ole hyvä asia ollenkaan menestymisen kannalta, jos joka vuosi joudutaan rakentamaan joukkue käytännössä alusta asti uudelleen. Parhaat pelaajat kuten Kakot lähtevät tietenkin maailmalle, mutta kyllä jotain jatkuvuutta pitäisi olla. Pajuniemet, Niemiset, Eroset ja kumppanit edustavat juuri sitä. En odota ensi kaudelta oikeastaan mitään. Aika paljon saa tapahtua pelaajamarkkinoilla, että voi olla luottavaisin mielin. No ehkä Niittymäellä on tiedossa tulevien pelaajien osaltajotain, mikä ei ole vuotanut julkisuuteen.
 

Slaigard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mottipäisillä pelaavat
Nieminen esitti hyviä otteita loppukaudesta, mutta jostain syystä Kaskinen ei hänestä pitänyt

Näin ainakin kaksi haastattelua, jossa Kaskinen kehui Niemistä. Toisessa spontaanisti nosti esiin pidemmän ajan tekemisen. Ennen loukkaantumista hyvien otteiden jälkeen sai vastuuta myös ykkösylivoimasta ja jatkoi samaa pleijareissa.

Mistä moinen päätelmä?
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Näin ainakin kaksi haastattelua, jossa Kaskinen kehui Niemistä. Toisessa spontaanisti nosti esiin pidemmän ajan tekemisen. Ennen loukkaantumista hyvien otteiden jälkeen sai vastuuta myös ykkösylivoimasta ja jatkoi samaa pleijareissa.

Mistä moinen päätelmä?

Nämä haastattelut ovat menneet minulta nyt täysin ohitse. Kun luin tuon kohdan uudestaan, niin ilmaisin asian huonosti ja epäselvästi, kun en jaksanut enää kirjoittaa. Pääsihän Nieminen kyllä loppukaudesta kakkosketjuun pelaamaan samoin pääsi ykkösylivoimaan. Ajatukseni oli lähinnä se, että Nieminen ei ehkä nauttinut Kaskisen suosiota tai luottamusta ennen loppukautta. Nieminen oli aika paljon jossain nelosketjussa ja kolmosketjussa. Björkstrand pelasi kakkosketjun laidalla alkukaudesta, vaikka ei siinä mitään ihmeellistä esittänyt. Nurmi myös pelasi kärkiketjuissa, vaikka ei saanut miään aikaiseksi. Niemistä olisi hyvin voinut kokeilla näiden kahden tilalla, kun Nurmen pelaamisesta ei tullut yhtään mitään, eikä Björkstrandkaan esittänyt mitään ihmeellisiä. Oma ajatukseni on, että Kaskinen olisi voinut rohkeammin kokeilla erilaisia variaatioita. Näin olisi voinut myös Niemisen laittaa Nurmen tilalle kärkiketjuihin. Nyt Nieminen sai aika myöhään tilaisuutensa. Niemiselle 3.ketjukin voisi olla oikeinkin hyvä paikka. Tällä kaudella kolmosen ongelma oli vain se, että se toimi lähinnä yksittäisissä peleissä ja kentästä puuttui hyvä sentteri, mikä haittasi ketjun pelaamisesta. Tosin ei siellä ketjun toisellakaan laidalla peli oikein sujunut. Muistelisin, että toissa kaudella Nieminen ei saanut juurikaan näyttöpaikkoja esim. 2.ketjusta. Nyt en rehellisesti sanottuna muista, kuinka paljon hän pelasi 3.ketjussa ja 4.ketjussa. Kaskinen olisi minusta voinut rohkeammin testata yksittäisissä peleissä näinä kahtena kautena Niemisen kykyjä, kun pitkä runkosarja antaa hyvän mahdollisuuden kaikenlaisiin kokeiluihin. Toki ei koko aikaa voi olla ketjuja sekoittamassa. Tästä syntyi ajatus, että Kaskinen ei uskonut ja luottanut Niemisen kykyihin. Tietenkään ilmaiseksi ei pidä antaa pelipaikkaa missään kentässä. Kyllä pelipaikka pitää ansaita.

Vielä jälkikäteen lisättynä tähän, että enhän minä tiedä, mitä kulisseissa ja treeneissä tapahtuu, enkä osaa lukea Kaskisen ajatuksia.
 

Slaigard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mottipäisillä pelaavat
Nämä haastattelut ovat menneet minulta nyt täysin ohitse. Nieminen oli aika paljon jossain nelosketjussa ja kolmosketjussa.

Jes, videot löytyy TPS:n youtube-kanavalta.

Palve, Palmu, Kakko ja Filppula oli vakiokamaa ykköskakkosketjuihin. Budish, Nurmi ja Björkkis oli riittävän toisenlaisia profiileiltaan, jolloin he automaattisesti ostivat paikkoja, kenties tuloksenteollista panostaan korkeammalta. Niemistä oli vaikea peluuttaa kovin ylhäällä, jos edellämainitut kaverit olivat terveinä. Meidän rosteri oli vaan liian homogeeninen, pieni ja kiekollinen.

Sen jälkeen kun paljastui, että Otto oli joukkueen ainut pelaaja, joka pystyi vetämään suoraan syötöstä, hän sai pelata loppukauden ykkösylivoimaa.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jes, videot löytyy TPS:n youtube-kanavalta.

Palve, Palmu, Kakko ja Filppula oli vakiokamaa ykköskakkosketjuihin. Budish, Nurmi ja Björkkis oli riittävän toisenlaisia profiileiltaan, jolloin he automaattisesti ostivat paikkoja, kenties tuloksenteollista panostaan korkeammalta. Niemistä oli vaikea peluuttaa kovin ylhäällä, jos edellämainitut kaverit olivat terveinä. Meidän rosteri oli vaan liian homogeeninen, pieni ja kiekollinen.

Sen jälkeen kun paljastui, että Otto oli joukkueen ainut pelaaja, joka pystyi vetämään suoraan syötöstä, hän sai pelata loppukauden ykkösylivoimaa.

Tuo on kyllä totta, mitä sanoit. Ei ole hyvä, jos kaikki pelaajat kärkiketjuissa tai ylipäätään missään ketjussa ovat saman tyyppisiä pelaajia. Tavallaan Nieminen ja Pajuniemi ovat samanlaisia pelaajia, kuin Palve, Palmu ja Filppula. Kyllä Kakonkin voi tässä kohtaa huomioida, vaikka on hän vähän eri tyyppinen kuitenkin. Toisaalta on hänessäkin näitä samoja piirteitä, kuin edellä mainituissa eli menee kyllä samaan kategoriaan. On hyvä, että kärkiketjuista löytyy myös näitä pelaajia tyyliin Budish, Suoranta, Nurmi ja Björkstrand. Kun ajattelee tarkemmin, niin Tepsin yksi ongelma kieltämättä oli se, että joukkueessa oli liikaa saman tyylisiä pelaajia.

Onhan se valmennukselle hankala tilanne, kun pitäisi menestyä ja tehdä tulosta, mutta myös nuoria pitäisi kehittää ja heille antaa vastuuta sekä näyttöpaikkoja tulosyksiköistä. Hankala yhtälö toteuttaa ja kokonaisuuttakin pitäisi miettiä. Niemisellä on kyllä suoraviivaisuutta, mikä taas Palveelta, Palmulta, Kakolta ja Filppulalta puuttuu. Kakko nyt välillä meni suoraviivaisesti ja röyhkeästi maalille. Joukkueen pelaajisto oli turhan homogeeninen, pienikokoinen ja kiekollinen. Sellaisia pelaajia oli turhan paljon, jotka tykkäsivät kiekosta liikaa ja pelasivat pikkunäppärää kiekollista peliä, joka ei tuottanut tulosta. Olen sitä mieltä edelleen, että Tepsi ei ole tarpeeksi hyvin onnistunut omien nuorien pelaajien kanssa ja tätä asiaa pitää parantaa. Toisaalta on ihan ymmärrettävää, jos joku Nieminen haluaa viiden kauden jälkeen lähteä muualle ja katsoa, että voisiko saada uutta potkua omalle uralleen.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Meneekö tämä oikeasti näin jottei kukaan kanna vastuuta tästä fiaskosta?

Toivotaan, jotta jos se sittenkin seisois. Kunnes keväällä todetaan jotta jumalauta ei se vaan seiso.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos tarkoitat Kaskisen potkuja, niin eiköhän potkuista olisi jo tiedotettu, jos Kaskinen on tarkoitus pistää pihalle joukkueesta. Tuskin valmennusosastolle on muutoksia tulossa, kun mitään ei ole tiedotettu eli valmennusosasto on ihan sama myös ensi kaudella.
Minulla ei vain tahdo enää usko riittää Kaskiseen ja hänen valmennusryhmäänsä.

Mitä Niittymäkeen tulee, niin mielenkiintoista nähdä, että kuinka kauan hän saa tehtävässään olla, kun eivät nämä näytöt nyt ihan vakuuta.
Katsotaan, että kuinka monta kautta hänellä on aikaa näyttää, että osaa hommansa ja osaa rakentaa mestarijoukkueen. Hänellä on kyllä vielä
paljon opittavaa, mutta taitaa hän parempi olla, kuin Vuori.

No, mutta nyt tuntuu, että tämän päättyneen kauden vatvominen ainakin omalta osaltani taitaa riittää ja nyt alkaa olla aika siirtää katseet tulevaisuuteen. Pidätän kyllä itselleni oikeuden kommentoida vielä tätä päättynyttäkin kautta, jos mieleeni vielä jotain tulee, mutta ehkä
nyt kaikki sanottava tästä kaudesta on sanottu. Nyt on aika suunnata katseet tulevaisuuteen ja toivottavasti seurassa otetaan lusikka kauniiseen
käteen ja opitaan virheistä. Toivottavasti Tepsissä työskentelevät ymmärtävät ja haluavat ymmärtää, että mikä meni pieleen ja mitä täytyy
tehdä jatkossa toisella tavalla. Aika näyttää, että ollaanko opittu mitään.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Meneekö tämä oikeasti näin jottei kukaan kanna vastuuta tästä fiaskosta?
Kyllä se niin valitettavasti näyttää menevän, ei muuta kuin löylyä kiukaalle ja vihtaa kaverille selkään.. Ja taas pellaillaan niinkuin ennenkin.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Meneekö tämä oikeasti näin jottei kukaan kanna vastuuta tästä fiaskosta?

Toivotaan, jotta jos se sittenkin seisois. Kunnes keväällä todetaan jotta jumalauta ei se vaan seiso.

Mistä fiaskosta? Täähän on mennyt ihan hyvin jos verrataan siihen että viisi vuotta sitten ei oltu playoffeissa, kuten urheilutoimenjohtajamme totesi. Pitäisi siis olla vain kiitollinen siitä että Tepsiä on viety pleijareissa kahtena vuotena putkeen kuin litran maitokannua, ja ostaa saman tien kaksi kausikorttia joka jätkälle.

Ei jeesus sentään että ahdistaa.
 

huhupuhe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Meneekö tämä oikeasti näin jottei kukaan kanna vastuuta tästä fiaskosta?

Toivotaan, jotta jos se sittenkin seisois. Kunnes keväällä todetaan jotta jumalauta ei se vaan seiso.
En nyt oikein ymmärrä teitä kaikkia. Olihan tämän kauden lopputulos suuri pettymys, mutta alkaa tuntumaan, että kitinää riittää joka vuosi - jos ei siis olla voitettu mestaruutta. Tällä hetkellä keskustelu on jo melko yksipuolista syiden etsimistä, ja ei pahemmin positiivista kulmaa löydy. On siellä jotain taas varmaan tehty oikein, kun koko kausi pelattiin aivan kärkikahinoissa - kuten kuuluukin. Mestaruuden asettaminen tavoitteeksi on aivan oikein tämän kokoluokan seurasta puhuttaessa, mutta monille näyttää muodostuneen jokin outo illuusio mustavalkoisesta suurseurasta, jolta tulisi odottaa dominointia vuosi vuodelta. Esimerkiksi Kaskisen aikana TPS on ollut lähes koko ajan runkosarjassa sijalla kaksi, vaikka seura operoi tiedettävästi noin sarjan kuudenneksi suurimmalla pelaajabudjetilla. Kuinka helvetin huonosti ne muut sitten vetävät? Kyllä tuo jengi tulee ensi vuonna menestymään varmasti paremmin pudotuspelejä myöten. Ollaan kuitenkin oikealla tiellä, kun viimeisimpien kausien runkosarjasijoitukset ovat järjestyksessä 2.,2. ja 4. Saa ottaa talteen.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Runkosarjasijoituksilla ja eurolla saa huoltikselta kupin kahvia*.

Tepsillä on mennyt kahden viime kauden playoffit aivan päin hevon helvettiä. Tässä ollaan nyt oikeasti hävitty 8 matsia putkeen ja käsittääkseni viimeisestä kymmenestä voitettu yksi (1), sekin SaiPaa vastaan. Ensi kaudeksi budjetti pienenee ja joukkuetta yksin kantaneita tähtiä lähtee muualle. Mitä veikkaat, tulevatko nämä muuttujat a) parantamaan vai b) huonontamaan TPS:n menestysmahdollisuuksia? Mitä veikkaat, olisiko monessa muussa huippuseurassa annettu valmentajan jatkaa kahden kauden playoffien, eli kauden tärkeimpien pelien, mentyä aivan päin helvettiä?

(* = oletan, että huoltiksella kuppi kahvia maksaa yhä euron.)
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Runkosarjasijoituksilla ja eurolla saa huoltikselta kupin kahvia*.

Tepsillä on mennyt kahden viime kauden playoffit aivan päin hevon helvettiä. Tässä ollaan nyt oikeasti hävitty 8 matsia putkeen
Itse olen sitä, että runkosarja kertoon enemmän joukkueiden tasosta. Pudotuspeleissä on pienemmät markinaalit säkällä enemmän osuutta. Toki se poista sitä faktaa, että äärettömän heikosti ollaan pudotuspelit pelattu.

Muuten kahden ottelun tappioputki meillä on tässä alla, ei kahdeksan.
 

kopo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei oikein edes vituta. On vain epätodellinen olo tuon Antsan jargonin jälkeen.
 

Negapetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itse olen sitä, että runkosarja kertoon enemmän joukkueiden tasosta. Pudotuspeleissä on pienemmät markinaalit säkällä enemmän osuutta. Toki se poista sitä faktaa, että äärettömän heikosti ollaan pudotuspelit pelattu.

Muuten kahden ottelun tappioputki meillä on tässä alla, ei kahdeksan.
Se on huomattu, että osalle kannattajista riittää, kun syksyllä pelataan hyvin. Syyskauden hyvillä tuloksillahan noi runkosarjasijoitukset on tienattu, sen voi helposti selvittää liigan kuntopuntarilla. Keväällä kyykätään huipentuen aina pleijareiden syväkyykkyyn.

Ja eihän siinä, toinen tykkää tyttärestä ja toinen äidistä. Itselle sijoitukset karsinnoissa pudotuspeleihin aka runkosarjassa ei merkkaa mitään, jos pudotuspeleissä ollaan täysiä lapasia. Niin kuin ollaan oltu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös