Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Kanadassa 26.12.2018–5.1.2019

  • 104 427
  • 283
Tila
Viestiketju on suljettu.

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Suomelta aika kova temppu ottaa 6 vuotee kolmas mestaruus. Täällä väitellään sivukaupalla valmentajista, mutta sanoisin että nimenomaan valmennuspuolella on etu Suomelle.

Valmennusta ylikorostetaan ja kyllä pelaajat kai itsekin jotain ymmärtää, mutta Suomesta löytyy kyllä vastus vastustajien hupiukoille.

Tunnetta ja tilannetajua ei ehkä ole kuten pa valmentajilla.
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Mielenkiintoinen seikka näissä kisoissa oli se, että vain viisi kertaa avausmaalin tekijä hävisi ottelun. Näistä neljä tuli alkulohkossa ja vain yksi (Kanada - Suomi) pudotuspeleissä. Lähdetään tutkimaan montako kertaa 2010-luvun kisoissa avausmaalin tekijä on hävinnyt ottelun. Kokonaismäärä aluksi ja suluissa pudotuspelien (ml. karsintasarja) pelit.

2010: 5 (3)
2011: 10 (5)
2012: 9 (4)
2013: 9 (4)
2014: 9 (1)
2015: 8 (2)
2016: 13 (5)
2017: 7 (4)
2018: 4 (1)
2019: 5 (1)

Avausmaalin merkitys on selvästi korostunut kahdessa viime kisoissa. Puheet siitä, että U-20 kisat ovat menneet taktisemmaksi pitää mun mielestä paikkaansa, ja samanlaista "koohottamista" ei enää tapahdu. Esimerkiksi vielä kolme vuotta sitten Suomen kisoissa jopa 13 kertaa avausmaalin tekijä hävisi pelin. Kahdessa viime kisoissa vain kaksi kertaa pudotuspeleissä avausmaalin tekijä on hävinnyt. Näkisin että Suomen menestyksen kannalta hyvä, että peli on mennyt taktisempaan suuntaan. Suomelle sopii enemmän taktinen vähämaalinen ottelu kuin maalintekokilpailu (pois lukien tietenkin 2016).
 

Kimmo Stasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Pakkohan tässä on hieman mehustella omaa ennustustani, sillä sehän meni harvinaisen nappiin, ennustukseksi :)
Ennustus siis kirjoitettu jo turnauksen alkumetreillä, kun vielä kaikki oli auki.

Kultaa: Suomi
Hopeaa: USA
Pronssia: Venäjä


Arvokkain pelaaja: Aleksi Heponiemi
Paras maalivahti: Ukko-Pekka Luukkonen
Paras hyökkääjä: Eeli Tolvanen
Paras puolustaja: Henri Jokiharju


Tähdistökentällinen:
Heponiemi-Kupari-Tolvanen
Jokiharju-Vaakanainen

Direktoraatin erityismaininta menee lopullisen läpimurtonsa näissä kisoissa tehneille Kakolle, Lundellille ja Nymanille, joille kaikille kuuluisi moraalinen MVP-titteli yhteensä, sillä he nousevat kaikkien hämmästykseksi kuin puskista Suomen MM-kullan takuumiehiksi illlmiömäisillä tekosillaan paineista vapaata ja raikasta, iloista kiekkoa pelaten.
Ja nousevat siksi ratkaisevaksi tekijäksi juuri sillä kriittisellä hetkellä, kun ykkösketjun kaverien peli alkaa näyttää sakkaamisen merkkejä tulosvastuun paineiden ja vastustajien tarkan scouttauksen takia.
Ahokas saa kuin saakin lopulta sankarinviitan yllensä ja voi alkaa odottelemaan kutsua Jokereiden valmennustiimiin.

Mitalikolmikko tismalleen oikein, kuten myös paras maalivahti.

Ja aika hyvin ennustin myös sen, että Kakko ja Lundell nousevat kriittisillä hetkillä illlmiömäisesti esiin :) Ainoastaan tuo Nyman-arvio meni täysin metsään. Ei ollut vielä tänä vuonna Linuksen vuoro, mutta se tulee vielä, aivan varmasti. Ehkä jo ensi vuonna.

Eikä olisi ollut yhtään liioiteltua antaa Tolvaselle Suomen joukkueen parhaan hyökkääjän titteli. Teki ihan älyttömästi tilastoissa näkymätöntä, mutta sitäkin arvokkaampaa työtä ja nimenomaan niinä vaikeina hetkinä ja suorastaan vituttaa ne, jotka huutelevat vain maalisarakkeen takaa, että vituiks meni Eelin kisat. Sitäpaitsi se Kanada-maali oli ihan puhtaasti Eelin maali, ihan sama mitä sinne pöytäkirjaan on siitä tuherrettu. Ilman Eeliä ei oltaisi finaalissa edes oltu. Tolvasen väkivahvasta punnertamisesta ja taisteluhengestä tuli jotenkin vahvasti mieleen viime vuosien Mikael Granlund. Ihan helvetin tärkeä äijä joukkueelle, vaikka maaleja ei niin tulisikaan. Ehkä sellainen rooli sopii Eelille paremmin, kuin snaipperin rooliin väkisin istuttaminen? Kun ei se nyt vaan oikein tunnu toimivan, ainakaan kansainvälisellä tasolla.

Ainoa mitä en osannut nähdä, oli Talvitien huikea, fenomenaalinen turnaussuoritus. Mutta ei kait sitä osannut kukaan muukaan nähdä, korkeinta valmennusjohtoa myöten. Sillä ei kai sitä Talvitietä ihan huvikseen alkuun ollut heitetty kolmosketjun urakoijan rooliin?

Ja kyllä sieltä esiin nousivat lopulta myös nuo Heponiemi, Kupari ja meidän ykköspakkiparikin, kuten ennustelinkin.

Kaikenkaikkiaan aivan huikea turnaus, huikea suoritus Leijonilta ja ennen kaikkea joukkueen voitto. Mielestäni se on paljon tärkeämpää kuin jonkun yksittäisen tähtipelaajan suvereeni dominointi askissa. Nyt nähtiin paljon niitä hetkiä, että kentän parhaat pelaajat löytyivätkin yllättäen kolmosketjusta. Ylittivätkö he sitten oman tasonsa, vai ovatko olleet vaan jostain syystä aliarvostettuja, vaikea mennä sanomaan.

Se nyt on toki selvää, ettei noihin kisoihin yhtään huonoa pelaajaa oteta mukaan, sen verran kova taso Suomessa tällä hetkellä kiekkoilussa jo on. Sekin on hyvä muistaa aina silloin kun tekee mieli antaa sapiskaa pelaajille. Jokainen heistä on tehnyt aivan valtavan määrän duunia elämänsä aikansa päästäkseen tuohon pisteeseen. Siinä on sitä ennen monet itkut väännetty, tuhannet kerrat vääntäydytty hallille satoi tai paistoi kun kaverit tekevät jotain ihan muuta ja treenattu on kesät talvet niin maan perkeleesti. On otettu iskua, niin fyysistä kuin henkistäkin, ihan riittämiin noin varhaiseen ikään nähden.

Ovat pojat ansainneet kyllä tuon kannun, ihan jokaikinen, ei voi muuta sanoa. Hattu päästä!
 

Kimmo Stasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ei ainakaan U20-tasolla. Nyman kun on 99-vuosikertaa. Seuraavan kerran sitten aikuisten MM-kisoissa. Kenties jo tänä keväänä.

Hups, menikin plekseihin tuo, kiitos korjauksesta!

Ja minä kun olen mukamas niin tarkkaan tätäkin kyseistä pelaajaa jo seurannut useamman vuoden, mutta niin vaan unohtui tässä voitonhuumassa vuosikerta ihan tykkänään :)

Nymanhan oli ihan ikäluokkansa parhaimmistoa pitkään jo heti ensimmäisistä maajoukkueturnauksista alkaen, mutta kehitys on tainnut olla hieman hiipumaan päin viime aikoina. Jotenkin kuitenkin oli sellainen kutina, että näissä kisoissa se ketsuppipullo kuitenkin aukeaa ja varmaan sitä on odottanut myös Ahokas, kun alkuun asetti Linuksen merkittävään rooliin ja antoi pitkään luottoa.

Tai sitten tämä turnaus oli vain yksittäinen ulospuhallus Nymanille, sattuuhan näitä aina silloin tällöin.
 
Nymanhan oli ihan ikäluokkansa parhaimmistoa pitkään jo heti ensimmäisistä maajoukkueturnauksista alkaen, mutta kehitys on tainnut olla hieman hiipumaan päin viime aikoina. Jotenkin kuitenkin oli sellainen kutina, että näissä kisoissa se ketsuppipullo kuitenkin aukeaa ja varmaan sitä on odottanut myös Ahokas, kun alkuun asetti Linuksen merkittävään rooliin ja antoi pitkään luottoa.

Tai sitten tämä turnaus oli vain yksittäinen ulospuhallus Nymanille, sattuuhan näitä aina silloin tällöin.

Kirjoitin tästä jo Nymanin omaan ketjuun kisojen alla. Nähdäkseni Nyman pääsi joukkueeseen, tai ainakin pelaavaan kokoonpanoon Vesalaisen ja Nordgrenin poissaolojen myötä. Paikkaa tarjottiin jopa ykkösketjusta kärppäkaksikon rinnalla, mutta tulosta ei tullut. Nymanin osalta näistä kisoista ei jäänyt henkilökohtaisella tasolla mitään käteen.

Nymanin kehitys, kuten sanoit, ei ole ollut odotetunlaista. On kuulunut ihan sieltä Pohjola-leiristä ja maajoukkuepolun alusta saakka 99-ikäluokan parhaimmistoon. Vielä pari vuotta sitten Kanadan junnuliigaan lähtiessään oli ihan sitä kärkeä. Silloin Nyman oli mielestäni vielä esimerkiksi samaan aikaan Kanadan junnusarjaan lähtenyttä Heponiemeä edellä. Nythän homma on kääntynyt ihan toisin kun viimeksi mainittu on kehittynyt hyvin kun taas Nymanin kehitys jäänyt polkemaan paikoilleen. Puhumattakaan noista vähemmän lahjakkaista kuten Aarne Talvitie tai Santeri Virtanen.

En siis näe, että tämä alakanttiin mennyt turnaus olisi ollut mikään yksittäinen ulospuhallus, vaan enemmänkin jatkumoa aiempaan.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Kirjoitin tästä jo Nymanin omaan ketjuun kisojen alla. Nähdäkseni Nyman pääsi joukkueeseen, tai ainakin pelaavaan kokoonpanoon Vesalaisen ja Nordgrenin poissaolojen myötä. Paikkaa tarjottiin jopa ykkösketjusta kärppäkaksikon rinnalla, mutta tulosta ei tullut. Nymanin osalta näistä kisoista ei jäänyt henkilökohtaisella tasolla mitään käteen.
Ei jäänyt ei. Mielestäni Nyman oli koko joukkueen heikoin pelaaja. Ykkösessä täysin näkymätön eikä tuonut mitään lisää kentällä ollessaan muissakaan ketjuissa. Toinen heikko suoritus tuli Engbergiltä. Vähäiselläkin peliajalla ehti ottaa typeriä hyökkäyspään jäähyjä, mutta ei muuten saanut mitään aikaan. Latvala ja Utunen paransivat otteitaan, joten ei heitä pahemmin voi mollata, vaikka alussa kyllä hirvitti.
 

Kimmo Stasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Nähdäkseni Nyman pääsi joukkueeseen, tai ainakin pelaavaan kokoonpanoon Vesalaisen ja Nordgrenin poissaolojen myötä. Paikkaa tarjottiin jopa ykkösketjusta kärppäkaksikon rinnalla, mutta tulosta ei tullut. Nymanin osalta näistä kisoista ei jäänyt henkilökohtaisella tasolla mitään käteen.

Näin itsekin fundeerasin, kun kuulin että Nordgren loukkaantui, että Nymanille avautui nyt viimeistään se slotti.

Jos jokin näistä kisoista jäi hieman harmittamaan, oli se juuri tuo Nordgrenin loukki. Kuitenkin viime U18-kisojen maalipörssin ykkönen, niin olisi ollut enemmän kuin mielenkiintoista seurata heiluuko verkko Kanadassakin. Mahtaa kaveria itseään vituttaa kuin ampiaista tällä hetkellä. On vielä persoonanakin erittäin sympaattinen ja mukava kaveri.

Vesalaista en jostain syystä jäänyt kaipaamaan yhtään, jotenkin helpotti jo sen kuuleminen suoraan kun kieltäytyi. Olisi varmaan ollut vaan jaloissa pyörimässä tuolla. Toisaalta helppo se nyt sanoa kun tulos oli mitä oli, ettei mitään jääty kaipaamaan.

Oli Nymanin pelissä noin kliseisesti sanottuna nytkin niitä aihioita, eli oli usein oikeilla tonteilla oikean aikaan, mutta jostain syystä kädet tärisi sitten tilaisuuden tullen niin paljon ettei kiekko meinannut millään pysyä lavassa eikä sitten pystynyt hyödyntämään noita mestoja mitenkään. Ehkä sellainen henkinen kypsyys nyt olisi se suurin kehittämisen kohde kaverilla, jos meinaa nousta tuolta Liigatasolta etiäpäin vielä. Vähän meni sellaiseksi Honkamaiseksi söheltämiseksi tämä turnaus.

Mutta tuleehan noita kisoja ja näytönpaikkoja. Tuon ikäisillä sitä tapahtuu tuon tuosta, että kehitys menee suurinkin aaltoliikkein. Yhtäkkiä hetkellinen aallonpohja ja sitten taas täysin puun takaa hirveä pyrähdys eteenpäin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös