Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2018–2019

  • 1 049 338
  • 3 931
Suosikkijoukkue
Turkoosi kevät 2024, Dallas Stars, Leksands IF
Pelicans esimerkiksi on hävinnyt Kärpille tällä kaudella 1-0 ja 2-3. Tuo Oulussa pelattu matsi oli ehkä parasta Pelicansia tällä kaudella. Oltiin vikaan erään saakka 0-0:ssa kunnes yksi tuuripomppu Kärpille ja that's the game. Tuo Oulun peli oli Pelicansilta täydellisyyttä hipova suoritus ja edes sekään ei riittänyt. Kärpät on ollut tällä kaudella suorastaan mykistävän ylivoimainen. On rautainen puolustusosasto ja sitten Veini viimeisenä lukkona. Kuitenkin paremmalla tuurilla tuo Oulun peli olisi voinut kääntyä Pelicansille. Niin vitun hyvin pistivät kampoihin Oulun suurelle ja mahtavalle ylpeydelle. Kyllä harmitti.

Anyway, ei Kärppien voittaminen vaadi vieläkään ihmetekoja, mutta helvetin hyvin tulee vastustajan pelata tuo jengi kaataakseen. Pitää ns. voittaa heidät heidän omassa pelissään. Ei tule ihan heti mieleen defensiivesti yhtä vittumaista jengiä kuin tämän kauden Kärpät. Ja tämä oli siis kehu.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
8.12.2018 klo 21.51

31min sitten. Ilmeisesti se "missään vaiheessa" ei sisällä 8.12.2018 klo 21.51 haminoilla olevaa aikaa. Emmää nyt tiiä, kai minä vaan taas väärin ymmärsin.

Boldaukset minun. Ja anteeksi, en pitänyt sanaani, piti olla jo osaltani mutta tätä en vain malttanut. Tervatkaa, siitä vaan.
Huomasitko, että tuo 8.12.2018 kirjoittamani teksti oli lähinnä nostatusta tulevalle puolivälin krouvin arvoille? No, et varmaan.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vellu meni ja voitti maalipörssin 9 kk myöhemmin. En tiedä mitä Kähkönen teki, Vellu nosteli kannua kauden päätteeksi. Ei ne aina osu. :)
Kun Tappara hommasi Savinaisen sekä Lajusen ja pois lähtivät Palola sekä Jormakka, kirjoitin tyyliin: nyt vahvistaa Tappara joukkuettaan sellaisilla pelaajilla, joilla voi keväällä voittaakin. Kyllä minä Savinaista pelaajana arvostin kovin, samoin Kähköstä. Se, että Savinainen oli jälkimmäisellä kaudellaan Tapparassa niin tehokas, oli minulle yllätys. Minä yllätyn aika usein.

Pikkaisen minua kummaksuttaa tämä tarve osoittaa, etten minä aina osu. En tietenkään osu, enkä sitä peittele. Kirjoitan paljon ja kerron mielipiteeni tällä palstalla julki. Välillä mietteeni osuvat oikeaan, välillä väärään. Parhaillaan pitäisi keskustella vuoden 2018-2019 voimasuhteista ja täällä nostellaan esille vuoden 2016 kirjoitus yksittäisestä pelaajasta. Eilen piti pohdiskella KooKoon viime vuosien onnistumista suhteessa ennakoihini. Kaikenlaista. :)
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Nimimerkit @AaTee ja @McTorso voivatkin lopettaa keskinäisen kuittailun sekä offtopicin ja keskittyä nimimerkin sijaan jatkossa asiaan. Mikäli tämä ei muutu, muistamme seuraavaksi teitä pelikiellolla.

Modet

Muuten hyvä, mutta vain puolivuorokautta myöhässä. Tuolla 22 jotain eilen jo ollut tämä paketissa, kuten ainakin omasta puolestani sinne kirjoitin. Ja on siellä kyllä voimasuhteistakin asiaa vaikka kuinka.

Ne, joita kismittää McTorson tekemät arviot nähkööt itse saman vaivan ja tehkööt omat arvionsa.
Onneksi täällä enemmistö on kertonut arvostavansa McTorson vaivannäköä. Niin teen minäkin.
Ei muuta kuin perusteellisia arvioita joukkueista kehiin hei!

Tästä ilmeisesti esimerkkiä miten keskitytään asiaan eikä offtopicciin?

--

Tuolla edellä joku kirjoitti Pelicansin Oulun pelistä, hipoen sen lähes täydellisyyttä ja silti ei riittänyt.
Tässä on juuri sama mitä tuossa Tappara kirjoittelussa myös sivuttiin, pitäisi ja pitää onnistua aivan kaikki ja viimeisen päälle, että olisi saumoja tämän hetken Kärppiä kaataa. Ja sekään ei monelta edes riitä.

Kun vielä mennään shakkiin ja 7 pelin sarjaan niin aina vain vaikeutuu.
Kyllä voimasuhteiden valossa on hankalaa löytää tällä hetkellä kuka ja miten tuota Kärkijoukkuetta voisi haastaa.

Nimittäin veikkaan, että juurikin Pelicansia HPKta, KalPaa, Ilvestä, Lukkoa, JYP jopa? Ketä näitä nyt tuonne on mahdollisesti tyrkyllä pudotuspeleissä jatkoon pyrkimään kolmen kovan ja IFKn? Lisäksi, niin ei vaan tule riittämään millään vaikka jotenkin ihmeellisesti finaaliin löytäisivät tien.

Jotenkin omasta mielestä Lukko voi olla se suurin musta hevonen tällä kertaa. Alkanut kulkea, ilmeisesti Virran systeemit alkaa olla selviä, jos ja miksei vielä jatkossakin toimisi parantaen vielä vaan niin voi olla kovakin luu. Rahaa on vielä vahvistaa, siitä tuskin jää kiinni. Virta on lähiaikoina ollut finaaleissa pyörimässä ja tietää sen maailman.
Vaikkakin HPKn lento on ollut kovaa, uskon enemmän jostain syystä itse Lukkoon.
Hämeessä ei taideta rahassakaan pyöriä samaan tapaan niin voi olla? ohkaiset vahvistuksetkin.

Noh, jäämme seuraamaan miten tässä käy.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eilen piti pohdiskella KooKoon viime vuosien onnistumista suhteessa ennakoihini. Kaikenlaista. :)

Korjataan nyt sen verran, että ei kukaan pyytänyt sinua ottamaan kantaa minun @Smitty#41 :lle kirjoittamaani vastaukseen, kun hän ihmetteli KooKoon aliarviointiasi. Kertaan nyt vielä kerran, että vastaukseni oli, kuten lainauksesta voit todeta, osoitettu @Smitty#41 :lle ei siis sinulle.
.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tässäpä kolmenkymmenen ottelun jälkeinen sarjataulukko:
Kärpät 71
TPS 58
Tappara 54
HPK 51
SaiPa 48
Lukko 47
—————
Sport 44
Pelicans 43
Ilves 42
HIFK 42
—————
KooKoo 41
KalPa 36
JYP 36
Jukurit 34
Ässät 29
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pelicansilta oli ennen tätä iltaa kymmenen ukkoa sivussa joista yhdeksän avainkokoonpanon jätkiä, tänään tippui kaksi lisää. Vaikka hienot ryöstöt joukkue hakikin vajaalla rosterilla, ei tämä pidemmän päälle kanna. Tiukkaa tekee 10. joukossa pysyminen, jos poissaololista jatkaa kasvuaan. Todennäköisempää se tällä hetkellä on kuin tuvan tyhjeneminen.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HPK
Maaliodottamia ja yms. tuottava Liigaplot oli laskenut 100000 simulaation avulla todennäköisyyksin perustuvan kausiennusteen. Tekevät saman joka kierroksen jälkeen, mutta otin nyt asian esille kun viimeisetkin joukkueet saivat 30 peliä täyteen.

Mielenkiintoisin data on mielestäni tuo top6 sijoitusten todennäköisyys. Mielenkiintoista nähdä miten arviot osuvat oikeaan.

Linkki twitteriin ja käppyröihin: Liigaplot on Twitter

Liitin myös kuvan tuosta sijoitusten todenäköisyydestä, jotta tätä voi tarkastella myöhemmin.
 

Liitteet

  • sijoitukset.PNG
    sijoitukset.PNG
    75,5 KB · kertaa luettu: 711

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Maaliodottamia ja yms. tuottava Liigaplot oli laskenut 100000 simulaation avulla todennäköisyyksin perustuvan kausiennusteen. Tekevät saman joka kierroksen jälkeen, mutta otin nyt asian esille kun viimeisetkin joukkueet saivat 30 peliä täyteen.

Mielenkiintoisin data on mielestäni tuo top6 sijoitusten todennäköisyys.
Sattuneesta syystä itse pidän jännittävimpänä tuota top10-saraketta. 11 joukkuetta, joilla on yli 50% todennäköisyys päästä pudotuspeleihin, ja lisäksi vielä KooKoolla 44,6%. Jännää on, ja pari joukkuetta jää rannalle ruikuttamaan.
Mielenkiintoista nähdä miten arviot osuvat oikeaan.
Sen verran on vielä pakko ottaa kiinni tähän, että ikävä kyllä lopputuleman perusteella ei pystytä tämän ennusteen oikeellisuutta juuri arvioimaan. Kauden päätteeksi lopputuloksena kun ei saada sitä, että mikä oli Ilveksen todennäköisyys sijoittua kymmenen joukkoon tässä vaiheessa, vaan saadaan pelkästään tieto, että sijoittuiko se vai ei.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Kirjoittelin illan matsin päätteeksi TPS-osioon pientä jutuntynkää juuri päättyneestä kakkoskvartaalista. TPS:n kausi ollaan tavattu jakaa kvartaaleihin: kauden alusta => marraskuun maajoukkuetaukoon => joulutaukoon => helmikuun maajoukkuetaukoon => kauden loppuun. Siinä tuli samalla huomioitua eri joukkueiden ottelukohtaisia pistekeskiarvoja.

Marraskuun maajoukkuetauolla joukkueilla oli pelattuna 18-20 ottelua. Nyt joulutauolla joukkueilla on pelattuna 31-34 ottelua. Sain laskettua mitkä joukkueet saivat parannettua koko kauden pistekeskiarvoaan toisella kvartaalilla ensimmäiseen kvartaaliin nähden - ja vastaavasti minkä joukkueiden koko kauden pistekeskiarvot ovat tippuneet toisella kvartaalilla ensimmäiseen kvartaaliin nähden.

LUK 1,20 => 1,58
JYP 0,95 => 1,22
ÄSS 0,75 => 1,00
KAL 1,10 => 1,32
TAP 1,58 => 1,69
IFK 1,47 => 1,50
SAI 1,58 => 1,59
- - -
SPO 1,53 => 1,50
HPK 1,60 => 1,53
KÄR 2,40 => 2,28
PEL 1,67 => 1,53
KOK 1,42 => 1,24
ILV 1,67 => 1,45
TPS 2,16 => 1,94
JUK 1,47 => 1,12


Ensimmäinen luku on pistekeskiarvo, jonka joukkueet ovat saavuttaneet ensimmäisten 18-20 matsin aikana. Toinen luku on pistekeskiarvo, jonka joukkueet ovat saavuttaneet ensimmäisten 31-34 matsin aikana. Jälkimmäinen luku EI siis ole joukkueen kakkoskvartaalin pistekeskiarvosaalis. Se pitäisi laskea jokaiselle joukkueelle erikseen - kakkoskvartaalilla saavutetut pisteet / kakkoskvartaalilla pelatut ottelut (joukkueilla eri määriä).

Mitä lähempänä taulukon yläpäätä joukkue löytyy, sitä paremmin peli on lähtenyt (ainakin pisteiden valossa) rullaamaan kauden aikana. Taulukon alapäästä taas löytyvät joukkueet, joiden pistekertymä on oleellisesti heikentynyt kauden edetessä. Suoritusvarmimmat joukkueet löytyvät taulukon keskivaiheilta.

Esimerkki 1: kauden 19 ensimmäisessä ottelussa SaiPa keräsi 30 pistettä - 1,58ppo. Seuraavissa 13 ottelussa SaiPa kasasi 21 pistettä - 1,62ppo. Toisin sanoen SaiPa pelaa melko tasaisesti omalla tasollaan aavistuksen nousujohteisesti.

Esimerkki 2: kauden 19 ensimmäisessä ottelussa HIFK keräsi 28 pistettä - 1,47ppo. Seuraavissa 13 ottelussa HIFK kasasi 20 pistettä - 1,54ppo. Toisin sanoen myös HIFK pelaa melko tasaisesti omalla tasollaan aavistuksen nousujohteisesti.

Esimerkki 3: kauden 19 ensimmäisessä ottelussa Sport keräsi 29 pistettä - 1,53ppo. Seuraavissa 13 ottelussa Sport kasasi 19 pistettä - 1,46ppo. Toisin sanoen myös Sport pelaa melko tasaisesti omalla tasollaan aavistuksen laskusuhdanteisesti.

Joukkueet ovat joulutauolla sarjataulukossa sijoilla 7 (SAI), 8 (IFK) ja 9 (SPO). Tästä lieneekin suhteellisen helppoa ennustaa, että IFK ja SaiPa tulevat vielä aiheuttamaan harmaita hiuksia taistelussa pudotuspelipaikoista. Vastaavasti Sportin kannattaa jo olla hieman varuillaan, ettei hienosti pistekeskiarvoaan nostanut (ja peliään parantanut?) KalPa sijalta yksitoista ala kurkkia selän takaa säälipleijaripaikkaa. Sama juttu on tietysti sijalla kymmenen tällä hetkellä majailevalla Ilveksellä. Käyrät KalPa:n kanssa ovat kovin erisuuntaiset.

Tiedä sitten kertovatko nämä todellisista voimasuhteista yhtään mitään. Toisaalta kautta on tässä vaiheessa pelattu jo yli puolet. Jos tämä mennyt puolisko jaetaan kahtia ja tehdään kyseisten neljänneksien perusteella päätelmiä joukkueiden suunnista ylös- vai alaspäin, niin tuskin silloin aivan hirvittävästi metsässä ollaan. Marraskuun maajoukkuetauolla Jukurit ja KooKoo olivat ihan hyvissä asemissa säälipleijareita silmällä pitäen. Nyt kummankin käyrät osoittavat alaspäin ja säälipleijariviivakin on karkaamassa. Vastaavasti marraskuun maajoukkuetauolla Lukko oli säälipleijariviivan alapuolella sijalla kaksitoista. Nyt raumalaiset ovat kynsin hampain taistelemassa jopa pudotuspelipaikasta sijalla viisi.

Eli eräänlainen kuntopuntari tämäkin on!

Kirjoittelin TPS-osioon muutenkin oletuksiani sarjan jatkumisesta. Ennustin, että neljä joukkuetta - JUK, JYP, KOK, ÄSS - saavat pikkuhiljaa jo valmistautua aikaiselle kesälomalle. Mä en jaksa uskoa, että yksikään noista joukkueista nousee enää edes säälipleijareihin. Saa ottaa talteen, voin olla väärässäkin. Toinen ennustukseni oli se, että pudotuspelipaikoista neljä on jo käytännössä jaettu. KÄR ja TPS tulevat valtaamaan kaksi ensimmäistä sijaa. TAP tullee olemaan kolmas TOP6-joukkue, ja mä laittaisin lisäksi rahani likoon SaiPa:n puolesta. Loukkaantumisista huolimatta lappeenrantalaisten suoritusvarmuus on vakuuttanut mut. Myös SAI tullee olemaan TOP6-joukkue.

Tämänhetkisistä TOP6-joukkueista Lukko lienee se todennäköisin ensimmäinen säälipleijareihin tippuva joukkue. Lukko on kiistatta kuntopuntarin ykkösnimi tällä hetkellä, mutta toisaalta myös mä epäilen, että raumalaisten vire ei voi enää hirvittävän pitkään jatkua. Se tosiasia tulee eteen, että muilla joukkueilla oli alkukaudesta niin paljon etumatkaa. Veikkaan, että Lukko valuu vielä säälipleijareihin - todennäköisesti kotiedulla, mutta kuitenkin.

SaiPa:n lisäksi toinen suoritusvarma joukkue pudotuspeliviivan alapuolella on HIFK. Hieman veikkaan, että IFK tulee vielä kovin vääntämään viimeisestä pudotuspelipaikasta Lahden Pelicansin kanssa. Pelicansin käyrä sojottaa alaspäin, joten suoritusvarma HIFK tullee vielä potkimaan lahtelaisia vähintään kantapäille. Voisivatko nämä joukkueet (IFK ja PEL) löytyä kauden päätteeksi taulukosta peräkkäin sijoilta kuusi ja seitsemän?
 
Viimeksi muokattu:

Quagmire

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, SoJy
Jatkoajalta mielenkiintoiset syyskauden arvioinnit. Lähinnä pisti silmään, että Tappara on pisteytetty Tepsin edelle. Joukkeilla kuitenkin piste-eroa 10 pojon verran jälkimmäisen eduksi ja varmaan lähtökohtaisesti suurin osa arvioi Tapparan Tepsin edelle voimasuhteissa kauden alussa.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Ihan silkkaa paskaa nuo arviot taas. Lukko on melkein tasapisteissä Tapparan kanssa, niin täyspäisellä logiikalla Tapparan arvosana ei voi olla parempi, koska heidän rosteri on kovempi. Eli ovat alisuorittaneet Lukkoon nähden.
 

Kuusnolla

Jäsen
Suosikkijoukkue
VGK, Korven Honka, Kuivalahden Kiri
Jatkoajalta mielenkiintoiset syyskauden arvioinnit. Lähinnä pisti silmään, että Tappara on pisteytetty Tepsin edelle. Joukkeilla kuitenkin piste-eroa 10 pojon verran jälkimmäisen eduksi ja varmaan lähtökohtaisesti suurin osa arvioi Tapparan Tepsin edelle voimasuhteissa kauden alussa.
Tämän verran "opettajalla" on lupa suosia hyviä ja omia suosikkeja. Tuon verran koenumeroita voi korjata hyvällä ja kuuliaisella tuntiosallistumisella.
 

Quagmire

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, SoJy
Tämän verran "opettajalla" on lupa suosia hyviä ja omia suosikkeja. Tuon verran koenumeroita voi korjata hyvällä ja kuuliaisella tuntiosallistumisella.
Todennäköisin selitys lienee se, että jokaisella ”oppilaalla” (joukkue) on ollut oma ”opettaja” (paikallistoimittaja), joka on arvioinut oman oppilaansa, eivätkä opettajat ole kommunikoineet yhtään keskenään siitä, miten oppilaiden arvosanat vertautuvat toisiinsa.
 

PlayMacher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Rovaniemen Kiekko, HIFK, Rangers.
Lukko ja Sport on kyllä olleet alkukauden suurimmat onnistujat odotuksiin nähden. Edellisen kerran kun Lukko porskutti vastaavalla tavalla niin Vehanen kaupattiin ja loppukausi meni siinä? Nyt on hiukan päinvastainen tilanne kun molaria tulee takaisin kun Lehtinen on hoitanut savottansa Kanadassa, eli sellaista vuosien takaista romahdusta tuskin Lukolle tulee. Sportilla taas on mahdollisuus tehdä keväällä "Bluesit" ja yllättää samanlaisella taistelukiekolla kuin espoolaiset esim. 2011. Kolmen kärki tulee melko varmasti säilymään mutta muuten taisto runkosarjasijoista on tiukkaa.
Hyvää joulunaikaa kaikkien seurojen kannattajille!
Edit. Korjattu kirjoitusvirhe.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Mediasisältö Tapparasta on lähes puhdasta vittuilua. Heti, kun joku ottaa vähän positiivista näkökulmaa, niin täällä revitään verkkareita. Ei sillä, minustakin vähän turhan posijalalla Jatkoaika. Joukkueena Tapparalla menee ihan jees, mutta yksilöiden tuloksenteko takkuaa (ja muutamalla pelaaminenkin).
 

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kerhon voi huoletta unohtaa poffiveikkailuista jos ja kun Larmi hajosi nyt yhtään pahemmin. Ja melkein vaikkei olio hajonnutkaan, sen verran syvällä kyntää nyt Pallokerho.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lukko ja Sport on kyllä olleet alkukauden suurimmat onnistujat odotuksiin nähden.

Vielä marraskuun lopulla Lukko taisteli viimeisestä säälipaikasta, joulukuun ekasta päivästä alkoi voittoputki, joka on nyt venynyt 8 ottelun mittaiseksi (pisteitä tullut 23/24). Vaikka kyllä sitä ennenkin otteissa oli piristymisen merkkejä, mutta maalivahtipeli parantunut huomattavasti ja junnut vastanneet huutoon. Lisäksi on aistittavissa, että itseluottamus on korkealla - maalin tappiot vaihtuneet maalin voitoiksi eikä enää vastustaja tule lopussa tasoihin tai ohi.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Suhdanteet vaihtelee vielä niin monta kertaa ennen runkosarjanloppua, että en menisi varmaksi kuuluttamaan edes Tepsin paikkaa top 4;ssa ja kotiedusta. Pari tappiota niin etumatka on lähes kiinni ajettu. Tasaisesta ryhmästä 3-7 sijoilla olevista kun joku/ jotkut pienelläkin 3 ottelun putkella ovat kiinni jopa kakkospaikassa.
Hyvä että on tasaista, se pitää sarjan mielenkiintoisena, ratkaisua viimeisistä pudotuspelipaikoista saatanee odottaa ihan viimeiseen kierrokseen.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Kauden ensimmäinen huonompi jakso ja täällä heitellään kirvestä kaivoon.

Joo, ei aleta luovuttaan. Totuus on kuitenkin se, että tässä ollaan 10 edellistä peliä menty 1 piste per ottelu -tahdilla, ja tosiaan jos Larmi nyt tipahti pidemmäksi aikaa riveistä pois, niin vähintäänkin pieni huoli alkaa olla jo ihan aiheellinen.

Pendon joukkueet kuitenkin aina parantaa kauden edetessä. Viime vuonnahan Kerho otti vuodenvaihteen jälkeen 46 pistettä ja sellanen riittäis tällä kaudella helposti ainakin suoraan pudotuspelipaikkaan. Silloinhan se nousu muuten alkoi liigassa juuri Mikkelissä kärsityn tappion jälkeen, eli katsotaan saatiinko siitä taas voimaa.
 

PlayMacher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Rovaniemen Kiekko, HIFK, Rangers.
Mites olisi Pelicans tähän listaan mukaan? Huomattavasti Lukkoa pienemmällä budjetilla operoiva seura nyt sarjassa kolmossijalla. Ihan kait kohtuullisesti sekin tähän asti vai?
Tottapa tuo! Pääsi Pelicans yllättämään itseni sijoituksellaan, mutta pelillisesti pidin lahtelaisia kovana nippuna jo alkukaudesta. Viime kaudellakin Pelicans oli Raksilassa yksi parhaiten Kärpät haastanut porukka vaikkei tainnut täällä voittaa, olikohan ainut joka vei Oulun runkosarjamatsissa maalipaikat selvästi vaikka hävisi. Siellä on nyt optimaalisesti vääntövoimaa ja taitoa. Saarisen peliä varsinkin ylivoimalla on ilo katsoa ja mihin te Kangasniemiä tarvitte kun Severi Lahtinen hoitaa kynäilyt?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös