MM 2018: Suomi

  • 785 502
  • 3 763
Tila
Viestiketju on suljettu.

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Kärki oli kova, mutta duunariosasto kohtalaisen epävarma, mutta kultaan ois voinu olla jonkinlaiset saumat oikein valmennetulla jengillä.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Ja kun ei taas tiedä, että milloin seuraavan kerran saadaan kasaan noin kova kärki hyökkäykseen.
No tämä mua eniten nyt jäi vituttamaan, vaikka varmaan hamaan haimatulehdukseen asti kisat retkeillään. Ei varmaan ihan hetkeen lipsahda nuo veljet samaan aikaan saataville, eikä tuo suomalaisten taso eurokentillä hirveästi aiheuta riemunkiljahduksia. Paljon on kulta-Jukalla sarkaa Slovakiassa, mutta on sieltä ennenkin otettu.... no mä jätän tän tähän.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Vielä semmoinen juttu, että se mikä tässä eniten riepoo on se, että itse pidin Suomea Ruotsin ohella mestarisuosikkina. Aikamoinen sauma jäi käyttämättä todella turhauttavalla tavalla.

Ja kun ei taas tiedä, että milloin seuraavan kerran saadaan kasaan noin kova kärki hyökkäykseen.

Ihan hyvä pointti sinänsä. Neljä 64+ pisteen nuorta tykkiä NHL:stä, terveenä. Ei toteudu joka kolmaskaan kevät. Toki, leveämmän nuorisorintaman kautta vaihtoehtoja saattaa tulla enempi. Pelisysteemiä ja joukkuepeliä täytyy sitten viilata sellaseks joka käsissä olevalle materiaalille kulloinkin sopii.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Suomen osalta kisat meni juuri niin kuin oli odotettavissa. Ei asiaa top 4 sakkiin, sveitsille tippuminen oli hieman yllätys mutta muuten meni juuri niin kuin oli odotettavissa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kerralla putkeen, korjaamatta mitään, ja vittuutuneena:

Vaikka äänestysketjussa totesin, että Marjamäki on valmentajana maajoukkueessa parempi (mutta psykologialtaan huonompi) kuin Curre, nämä kisat päättivät Marjamäen epäonnistumisten sarjan maajoukkueessa. Tässä vaiheessa vituttaa niin paljon edelleen eilinen tappio, että jätän muun joukkueen rauhaan ja totean vain pari perusongelmaa Marjamäestä. Hän ei ole isojen onnistumisten valmentaja. Kun katsoi Marjamäen peluutusta ratkaisuottelussa Sveitsiä vastaan, voiko tuon enempää peluutuksessa puolustajien osalta epäonnistua? Sen taakse ei voi mennä, että Marjamäki ei peluuta pakkeja, vaan vastaa kokonaisuudesta. Kyllä Pokan peluuttaminen kertoi vahvasti siitä, että kokonaisuudesta ei vastannut kukaan. Ja mitä Marjamäki teki, kun Sveitsillä oli tehohetkensä, ja Suomen verkko soi? Kannattaa katsoa nauhalta. No, voin sen kertoakin. Jäätyi täydellisesti. Ei tehnyt mitään, ei rohkaissut, ei neuvonut.

Josta päästäänkin syyhyn, miksi Suomen peli epäonnistui. No, syitä on monia, ja niitä on tuotu hyvin ketjussa esille. Yksi lisää: Marjamäki on etäinen, kylmä valmentaja, joka ei senkään takia pysty valmistamaan joukkuetta pelaamiseen, kun tulee turnauksen tärkein peli. Teknisesti hän on yksi parhaista Suomessa, edelleen, mutta Marjamäki tarvitsee toisen, tasavertaisen kumppanin ja valmentajan vierelleen, joka hoitaa tunnepuolen. Neljäs arvokisaepäonnistuminen neljästä kertoi hyvin sen, miten kaikki meni pieleen valmistautumisesta alkaen. On suoranaista valehtelua Marjamäeltä väittää, että ensimmäinen erä meni hyvin. Ei mennyt. Ei myöskään toinen, ja sen hän myönsi. Kolmas erä oli kohtuullinen, mutta siinä näkyi useita pelillisiä ongelmia. Kuten vaikka se, että kaikki yrittivät olla Ahoja, ja pyrkivät kuljettamalla tuomaan kiekon hyökkäysalueelle.

Tällä joukkueella olisi psykologisesti paremmin ja vähemmän tunneköyhästi varustettu valmentaja huuhtonut kultaa. Marjamäki ei olisi siihen pystynyt, vaikka olisi saanut kaikki parhaat sentterit ja puolustajat joukkueeseen. Ehkä tämä joukkue olisi silti voittanut. Mutta sen se olisi tehnyt Marjamäestä huolimatta, ei hänen ansiostaan.

Silti: Suomen peli meni myös eteenpäin Marjamäen aikana olkoonkin, että hän veivasi pelitapaansa (kiekollinen ja kiekoton) välillä hyvinkin kummallisesti turnauksissa. Kertoo epävarmuudesta.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Mitä tuo toisen erän sulaminen oikein oli? Jotenkin se nyt sitten kuitenkin pääsi tuolla pelaajian päähän itämään se ajatus että tämä peli on nyt pakko voittaa ja sitten siinä erän lopullahan nähtiin jo ihan täysin paniikissa oleva leijona. Kauhea on kontrasti kun otetaan nyt esimerkiksi vaikka läpi turnauksen kaksinkamppailuja dominoineesta Mikko Rantasesta tulee ihan pelkkä lapanen kaikissa kulmaväännöissä.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Montako kertaa Marjamäen Leijonatiimi on onnistunut taistelemaan itsensä voittoon sen jälkeen kun tappioasema on ensin saavutettu?
Tätä pohdin itsekin ja olympialaisista lähtien vastaus taitaa olla 0 kertaa. Viiime kevääseen en jaksa edes muistella eikä sillä ole merkitystä. Mutta onhan tuo huvittavaa, samalla kuitenkin aika mielenkiintoista että mitä siellä joukkueen sisällä tapahtui kun tappioasemaan ajauduttiin. Yhdistävä tekijähän näissä kahdessa turnauksessa on yllättäen valmennus (plus jokunen pelaaja).

Vertailun vuoksi J. Jalosen ryhmä. MM 2011 ja Nuorten MM 2016 lonkalta heitettynä oltiin lähes joka pelissä tappiolla mutta missään vaiheessa ei katsojanakaan ahdistanut että tästä ei enää nousta.

No ei ahdistanut eilenkään, Sveitsin voitto tekee hyvää.

Edit. Pitipäs tarkastaa tuo oma väite. Näköjään olympialaisissa Norja teki ottelun ensimmäisen maalin, mistä Suomi nousi sitten 5-1 voittoon.
 
Viimeksi muokattu:

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas
Miks meni vähän tukkoseks ja passiiviseksi 1-0 johdossa ja 2.erässä, siinäpä kysymys. Kun Aho & kumppanit laitto isoa silmään, oli Sveitsin poika helisemässä. Noita vaiheita nähtiin vaan turhan harvakseltaan ja kahden maalin tappioaseman käsittely ei nollaantunut hetkessä. Eri asia dominoida tasoissa ja johtoasemassa, yhtäkkiä alkaakin paineita kasaantua ja vastus saa selviytysmismoodin päällensä kamppailupelaamiseen.
Itse kiinnitin huomiota aivan samaan. Kaikissa tappiopeleissä, kun "Ahon jengi" laittoi jalkaa liikkumaan ja stempin päälle niin Tanska, Saksa ja Sveitsi olivat täysin purjeessa. Harmi vain kun noita Ahoja ei ole kuin se yksi kentällinen.
 

veskula

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Die Nationalmannschaft
Rantanen IS:n videolla kovasti peräänkuulutti mitä tapahtui Leijonien kopissa ensimmäisellä erätauolla kun ote lerpahti. Minä haluaisin sitä vastoin kuulla mitä Sveitsin kopissa tapahtui. Siitä saattaisi tarttua jotain opittavaa mukaan. Liian usein (itsekin) jää huomioimatta, että vastustajalle on annettu myös mahdollisuus tehdä taktisia viilauksia ja parantaa mm. näin omaa tekemistään. Olin ennen peliä täysin varma, että Sveitsillä ei tule olemaan palaa Suomea vastaan. Tein juurikin tämän klassisen virheen vastustajan huomioimisessa.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Mielestäni, kuten täälläkin todettu, peli toi hyvin esiin ongelmakohdat:
-Peluutus, mutta en menisi silti tämän taakse
-Senttereiden puute -> vaikeudet avata peliä ja puolustaa
-Pakkien keveys -> Puolustuspäässä ne ongelmat, ei saada liimattua mistä seinälle ja rallia poikki kun vastustaja hyökkää
-Marjamäen/joukkueen jänistys -> Nyt ei menty enään koko ajan päälle. Tällä hullulla karvauksella pystyttiin peittämään nuo kahden ylemmän asian puutteet aiemmin, nyt jostain syystä ei haluttu enään

Huolestuttavimpia on nuo kahden pelaajaprofiilin puutteet. Oikeastaan huippumiehistä meillä ei ole kuin Barkov ja Ristolainen, jotka edustavat näitä profiileja. Varsinkin tuo sentteritilanne alkaa olla todella huolestuttava.
 

Tumppi#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks, Leijonat
Marjamäen viimeinen peli kuvastaa huvin hänen koko kaksivuotista kauttaan. Tässä palattiin sinne alkuun, jolloin mikään ei toiminut. Harmittaahan tämä, että kisat loppuivat tähän, mutta positiivisesti ajateltuna, eipä tarvitse enää Marjamäkeä katsella vaihtoaitiossa. Sai ansionsa mukaiset läksiäiset. Kukaan tuiskin tulee muistamaan, kuinka hienosti Suomi kuritti Pohjois-Amerikan maita näissä kisoissa, kun lopputulos jäi tuhnuksi. Samoin myös Ahon tehoilla ei varmasti ole enää tässä vaiheessa mitään merkitystä.

Suomen esitys puolivälierässä ei toki voi mennä kokonaan yhden valmentajan piikkiin. Jokin tuossa joukkueessa mätti muutenkin. Tulosta tuli huippumaita vastaan. Niissä kiekko pomppi vähän enemmän Suomelle. Keskikastin maat aliarvioitiin kaiketi, eikä näistä virheistä otettu oppia puolivälierään. Koko joukkue pelasi niin paskaa lätkää eilen, että Sveitsi ansaitsi voittaa. Olisi ansainnut sen jopa suuremmin luvuin. Kaksi ensimmäistä erää mentiin ihan laput silmillä, ja vasa 3-1 maalin jälkeen alettiin havahtua, ettei tämä olekaan läpihuutojuttu. Siinä sitten tuli kiire. Sveitsi osaa pelata johtoasemassa. Tuliko tämä yllätyksenä? Miksei Marjamäki ottanut tuossa kohtaa aikalisää? Pakka oli sen verran sekaisin, että se olisi ollut välttämätön teko.

Kolmas erä oli sitten vauhdikas, mutta se oli liian vähän, liian myöhään. Suomelle tarjottiin, mutta ei kelvannut. Onnetarkin oli jo lähtenyt Kööpenhaminaan.

Sellainen huomio tähän loppuun, maikkari taisi jinxata nämä kisat. Kaikissa Suomen tappiopeleissä Mertaranta selosti sananmukaisesti vaarallisesti ilmaiskanavilla. Itselleni ei tosiaan Mertsiä tulisi ikävä, vaikka päättäisi jo jäädä eläkkeelle. Saukkonen olisi ollut oranssissa takissaan kullan arvoinen ääni.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kärki oli kova, mutta duunariosasto kohtalaisen epävarma, mutta kultaan ois voinu olla jonkinlaiset saumat oikein valmennetulla jengillä.

Tähän samaan ongelmaan tulee Jalonenkin törmäämään. Europassa pelaavien taso ei tahdo riittää tällä tasolla. Jalosen edellisellä kaudella tilanne oli parempi tämän suhteen. Jalonenkin tulee tarvitsemaan NHL:stä kärkiosaamista MM-kisoihin, se on ihan selvä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Heiskanen 8,5: Tasapainoinen turnaus, mutta tuskin olen ainoa, joka olisi odottanut isompaa panosta hyökkäyspäässä. Peruspakin hommat toisaalta hoituivat alivoimaa myöten jopa yllättävän hyvin. Ratkaisupelissä yksi turnauksen huonoimmista peleistä...

Heiskanen oli mielestäni pakiston suurin pettymys Pokan kanssa, 8 ottelua, 0 + 2. Hänen vahvuutensa ovat hyökkäyspään kiekollisessa pelissä ja luistelussa, näitä näkyi erittäin vähän tässä turnauksessa. Nousu omaa laitaa pitkin, epätoivoinen harhautusyritys ja kiekko vastustajalle, tämä kaava toistui liian usein. Omissa puolusti hyvin, mutta kiekolliset ratkaisut ahtaassa tilassa puolustuspäässä olivat liian usein toivotaan toivotaan osastoa eli lerppukiekko laitaan tai maalin taakse.

Suomen pakiston parhaat olivat Nutivaara, Koivisto ja Kivistö, viimeinen suoritti hyvin omalla tasollaan, teki mitä odotettiin. Honka ja Riikola väläyttelivät, Pokka ja Heiskanen olivat pettymyksiä.
 
Suurin ongelma oli, että Suomella ei jalka liikkunut enää 1-0 maalin jälkeen kuin vasta kolmannessa erässä, joka sinänsä saattoi olla näennäistä, koska Sveitsi peruutteli aika ahkerasti. Tuliko väsy? En usko. Lähdettiinkö rotsit auki? Todennäköisesti, vaikka vastustajan kovuus ja yllätyksellisyys tiedettiinkin. Vaikka kuinka itselleen hokee, että 'Sveitsi on kova joukkue, Sveitsi on kova joukkue', niin se ei auta, jos mieli lipsuu vähänkin jo seuraavaa peliä kohti tai siihen, että ei Sveitsi ihan niin kova ole kuitenkaan kuin Kanada tai USA. Ehkä Suomi pelaisi Lauantaina, jos vastustaja olisi ollut luokkaa Venäjä tai Tshekki. Toisaalta, turha jossitella. Välillä nähtiin hienoa kiekkoa ja siihen pitää olla tyytyväinen.
 

Tumppi#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks, Leijonat
Suurin ongelma oli, että Suomella ei jalka liikkunut enää 1-0 maalin jälkeen kuin vasta kolmannessa erässä, joka sinänsä saattoi olla näennäistä, koska Sveitsi peruutteli aika ahkerasti. Tuliko väsy? En usko. Lähdettiinkö rotsit auki? Todennäköisesti, vaikka vastustajan kovuus ja yllätyksellisyys tiedettiinkin.

Veikkaan myös, että takin nepparit oli auki, vaikka vastustajan vaarallisuus tiedetiin. Jännä huomio näissä keskikastinmaiden tappioissa on ollut, että Teräväinen ei saa itsestään parasta irti ja sortuu virheisiin. Liekö miehen mentaalipuoli sitten turhankin taiteilijamainen ja ehkäpä hiukan ylimielinen?
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eipä jaksanut nämä(kään) kisat liiemmin kiinnostaa, eikä varmaan vähiten Marjamäen vuoksi. Eihän tuo sattumaa voi olla, että Marjamäen kanssa menee turnaus kuin turnaus täysin penkin alle. Onneksi se on nyt ohi.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Rantanen IS:n videolla kovasti peräänkuulutti mitä tapahtui Leijonien kopissa ensimmäisellä erätauolla kun ote lerpahti. Minä haluaisin sitä vastoin kuulla mitä Sveitsin kopissa tapahtui. Siitä saattaisi tarttua jotain opittavaa mukaan. Liian usein (itsekin) jää huomioimatta, että vastustajalle on annettu myös mahdollisuus tehdä taktisia viilauksia ja parantaa mm. näin omaa tekemistään. Olin ennen peliä täysin varma, että Sveitsillä ei tule olemaan palaa Suomea vastaan. Tein juurikin tämän klassisen virheen vastustajan huomioimisessa.

Pelaaminen on aina suhteessa vastustajaan, siellä kentällä on toinenkin joukkue mikä yrittää tehdä aikeesi tyhjiksi. Sveitsin valmentaja pyyhki Marjamäellä taktisesti jäänpintaa. Sveitsin joukkue myös uskoi henkisesti siihen mitä olivat tekemässä ja noudattivat taktiikkaa.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
No, onneksi pelit on suomen osalta ohi, sillä jotain vieläkin huonompaa kuin suomi oli olemassa. Maikkarin kymmenen mainoskatkoa erässä lähetykset huonoudessaan vei kyllä kaikki fiilikset koko kisojen katselulta. Liekö niillä on ikuiset oikeudet? No, jos, niin oli viimeiset kisat ikinä mitä viitsin katsoa. Mitään turhia rahat pois kanavia en milloinkaan tule hankkimaan ja ehkä jonakin päivänä IIHF:n streamit toimii rittävän hyvin, että kehtaa verrata edes jonkun laittamaan periscope virtaan, sieltä tuli kokolailla parasta laatua näissä kisoissa.

Minusta taas mtv3 pitää antaa suuret kiitokset kisojen pilaamisesta. Oli upea sää juuri kisojen aikaan, ja ulkona tuli oltua lähes koko ajan. Jos Yle olisi saanut hoitaa kisat, silloin varmaan sisäilmaa olisi tullut haisteltua liikaakin.
Ja hienoja mainoksiakin tuli, nyt ei viitsi sanoa kenellekaan Moi, kun koko sanakin ärsyttää julmetusti. Näin urheilun monipuoliselle seuraajalle hiihdon mcn saaminen Ylelle on taas positiivista. Pitäisikö sitten Suomen pelata huonosti lätkässä vielä toisen mokoman lisää, että ahneet kanavaherrat luopuisivat kevätkarnevaaleista, on avoin kysymys.
Onneksi sentään nuorten kisat ovat Ylellä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Hauska juttu, että MM-puolivälierän jälkeen herää vitutukseen. Eipä ole tainnut tapahtua sitten teinivuosien, jolloin tuli nämä kisat otettua hiukan totisemmin. Ei sillä, etten Suomen menestystä olisi toivonut muulloinkin, mutta niistä aikaisista putoamisista pääsi erinäisistä syistä vain aika hyvin eteenpäin. Vaan nyt kyllä vitutti! Ei saatana, oikeasti: jengissä NHL:n mittakaavassakin osaamista, veska pelaa hyvin ja jenkkien ja kanukkien reppuun laitetaan kiekko yksitoista (11!) kertaa. Sitten varttifinaaleissa ulos Sveitsiä vastaan. Jotenkin ehkä tämän olisi vielä kestänyt, jos taustalla ei olisi ollut täysin samanlaisia taaperruksia saman tason Saksaa ja Tanskaa vastaan, mutta ei nyt jumalauta kolmatta kertaa saman turnauksen aikana oteta pataan heikommalta joukkueelta. Hyviä jengejähän ne ovat ja lajille tämä on hyväksi, mutta vituttaa silti.

Ongelmakohdat luettelin jo aiemmin ja varsinkin puhtaan sentterin puute näkyi heti avauspelissä, kun aloituksien jälkeen jouduttiin aina omista hakemaan vauhtia. Toinen juttu sitten se, että vaikka Nutivaara ja Heiskanen ovat puolustuksen tulevia tukipilareita, ei heidän varaan vielä pysty rakentamaan pakistoa, kun muu jengi ympärillä on mitä on. No, Riikola kyllä vaikutti lupaavalta.

Vitutus vähän vielä vaivaa tavasta, jolla Suomi putosi, mutta onhan tuo taito, jota jengissä alkaa olla, aika lupaavaa. All in-turnausta odotellessa.
 

scholl

Jäsen
Pelaaminen on aina suhteessa vastustajaan, siellä kentällä on toinenkin joukkue mikä yrittää tehdä aikeesi tyhjiksi. Sveitsin valmentaja pyyhki Marjamäellä taktisesti jäänpintaa. Sveitsin joukkue myös uskoi henkisesti siihen mitä olivat tekemässä ja noudattivat taktiikkaa.

Marjamäki kieltämättä alataloili. Vaikutti huonolta itseluottamukselta hänen osaltaan. Tuli mieleen jotenkin petri matikainen. Kas kummaa, Latehan oli Petun kanssa hommissa aikanaan. Hyvin on ottanut kopin.

Mikko Manner - Antti Törmänen parivaljakko saisi vetää maajoukkueetta huomisesta alkaen. Toisella olisi pelikirja ja toisella itseluottamus. Molemmat pärjäävät pleijaripeleissä. Jukka Jalosen bonuskierros on nyt ihan turha, perutaan se.

Edit. Ainoa seikka, mikä puhuu Mannerin pestiä vastaan on se, ettei palstan reppanasiipi osaisi kirjoittaa hänen nimeään
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kerralla putkeen, korjaamatta mitään, ja vittuutuneena:

No joo, vähän dramaattista tekstiä - ihan ymmärrettävää toki. Marjamäki ei sitten tosiaankaan ollut turnausvalmentaja: tätä erotusta ehkä pitäisi jatkossa hieman korostaa, aika eri asia hioa peliä pitkän runkosarjan kun saada sekalainen joukkue kolmeksi viikoksi pelamaan yhtenäisesti ja motivoituneesti. Mutta Barkov ja/tai Koivu ja Ristolainen ja/tai Määttä niin tuskinpa nyt olisimme tässä epäinnostavasta valmentajasta huolimatta. Marjamäkeä ei käy syyttäminen materiaalin kapeudesta ja pelihän oli välillä loistavaa. Ja välillä sitten...Toinen erä oli eilen häkellyttävän huono, selvästi huonoin koko turnauksessa, kun sen olisi pitänyt olla siihen asti parasta peliä, mikä tapasikin olla Suomen vahvuus - takavuosinahan olimme kuolemanpelien jättiläinen. Sitä kyllä kaipaa ihan pirusti näinä erittäin ailahtelevien pelien vuosina.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Jukka Jalosen bonuskierros on nyt ihan turha, perutaan se.

Oho, luulin olevani lähes ainoa täällä, joka ei ole kauhean innostunut tästä uusintakierroksesta... Suomalaisen maajoukkuekiekon aika on nyt kehittyä, lähivuosina perusmateriaali tulee huomattavasti parantumaan ja sen tulee vaikuttaa myös pelityyliin. Jalonen on tietysti mitä pätevin valmentaja, mutta jaksaako enää uudistua?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös