Feminismi – tasa-arvon asialla?

  • 357 786
  • 2 904

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
@tomageeni Jokainen näkemys voidaan ottaa mielipiteenä. Täten esimerkiksi lause: "Maa on litteä" on minusta tyhmä mielipide, eikä minun automaattisesti kuulu pitää sitä samalla tasolla kuin tieteellisesti tuettua näkemystä että maa on pyöreä. Täten voi kannattaa tasa-arvoa, mutta pitää tiettyjä mielipiteitä typerinä, väärinä tai mielipuolisina. Mielipiteet liittyen esim. ihmisoikeuksiin (ovatko ne universaaleja, koskevatko ne kaikkia yms.) eivät ole automaattisesti todettavissa faktoiksi. Moraalifilosofiassa onkin oikeastaan mahdotonta todeta jonkun olevan fakta. Silti moraalinen relativismi on vielä älyttömämpää kun puhutaan moderneista järjestelmistä. Moraalinen relativismi toimii lähinnä kun tutkitaan historiallisia ideologioita tai yhteiskuntia.

En nyt juuri jaksa keskittyä tasa-arvo=/=sananvapaus yhteyteen tai mahdollisuuksien ja lopputuloksien tasa-arvoon, koska ne eivät juuri nyt liity asiaan.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Niin siis UNESCOn määritelmä on olemassa, ja sille on oma kontekstinsa, joka tulee ottaa huomioon.
Ei sille ole mitään kontekstia. Se on vain suvaitsevaisuuden määritelmä. Se ei määrittele suvaitsevaista ihmistä. Se on enemmänkin tulkinnanvarainen määritelmä, josta jokaisella voi olla oma mielipide pohjautuen hänen omiin moraalikäsityksiinsä.

On muuten aika feministinen julistus kyseessä: suvaitsemattomuuden muodoiksi on mainittu mm. rasismi, transfobia ja seksismi.
Tämä on mielestäni kimurantimpaa. Kun feminismi ajaa tasa-arvoa maissa, joissa on selkeätä epätasa-arvoa, se on ylevä aate. Mutta sellaisissa maissa, joissa miehen ja naisen elämänlaatu ovat tasapainossa (molemmilla sukupuolilla on etuja ja haittoja), niin feminismi on sovinismia. Se keskittyy poistamaan lähinnä toisen sukupuolen etuja, jolloin se pyrkii heikentämään toisen sukupuolen asemaa suhteessa omaan, ja järkyttämään näin tasapainoa sukupuolten välillä.

Sukupuolten välillä oleva tasapaino on tietenkin näkökulmakysymys. Jos tarkastelet elämää yksinomaa työelämän kautta, sinun voi olla vaikea nähdä tätä tasapainoa. Vastaavasti jos olet sielultasi perheihminen, silloin sukupuolien valta-asema vaihtuu. Tähän tasapainokysymykseen voi vastata kysymällä itseltään - onko kyseiseen yhteiskuntaan huonompaa syntyä tiettynä sukupuolena.

Omasta mielestäni tasa-arvoihmisiä tarvitaan pitämään tasapainoa yllä, mutta siinä tarvitaan molempien sukupuolien yhteistä ja tasa-arvoista panosta.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Tässä tämä metoo-henki tulee hyvin näkyviin. Itse en näe tuossa Poskiparran tviitissä mitään vitsiä tai rehvastelua. Menee kategoriaan - "Lapset sanovat hassuja asioita.", jotka on ylipäätään niitä asioita, joita ihmiset tykkäävät tviitata muille eteenpäin. Mutta näinhän se on, että tässä metoo-aikakautena, jolloin kaikesta yritetään loukkaantua, niin tällaisenkin kanssa tulisi olla varovainen ja lähettää se vaikka ensin jonnekin virastoon oikoluettavaksi.

Ja kertoo hyvin myös sinun herkkyydestäsi, jos se on mielestäsi kasvatuskeskustelun paikka, kun lapsi laukoo tyttöystävä-uteluun itsevarmasti - ”On yksi Sofi, mutta se ei vielä tiedä sitä”. Suurimmalle osalle ihmisiä tämä on positiivinen asia. Poika tykkää tytöstä ja haluaa saada tämän tykkäämään itsestään. Klassista romanttisten komedioiden matskua. Kuin elokuvasta Rakkautta vain, jossa koulupoika yrittää saada haluamaansa tyttöä tyttöystäväksi, ja tämän isä yrittää bondata lapsensa kanssa auttamalla tätä siinä. En osannut ajatella, että tämä saa jotkut katsojat kiehumaan kotisohvalla - ja tuskin Pete Poskipartakaan.

Muistaakseni Poskiparta itsekin puhui vitsailusta, joten kyllä siitä ainakin oli kysymys. Rehvastelu on sitten kiinni tulkinnasta. Mutta kyllä se nykyaikaa on, että pohtii sanomisiaan. Kaikkea saa sanoa, mutta sanomisistaan saa kantaa nykyään myös vastuun tai ainakin olla valmis käymään sanomisistaam keskustelun.

Kasvatuskeskustelun paikka tuossa on, mutta en nyt tarkoita mitään kiusallista saarnaa tms., vaan lyhyttä kommenttia, jolla lähinnä tuodaan esiin asiaan liittyvä kasvatuksellinen seikka. Ikään kuin sivuhuomiona. Lapsi ei tehnyt mitään väärää, mutta Poskiparta olisi taitavana kasvattajana hyödyntänyt tuonkin kasvatustilaisuuden. Ei lapsi tuosta pilalle mennyt, mutta tuon perusteella, ettei Poskiparta tuntunut ymmärtävän saamaansa kritiikkiä, voisi arvella, että aika iso osa muistakin tilaisuuksista saattaa mennä ohi suun.

Mutta kuten alkuun sanoin, ei tämä keissi ollut tuon kohun väärti, koska kyse oli todellakin varsin harmittomasta pikku asiasta. Lähinnä alkupointtini oli se, että Poskiparran jengi tässä sen kohun nostatti.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Varmasti löytyy ihmisiä kenen mielestä nainen ei sovi lääkäriksi tai muuta vastaavaa tai vanhempia kenen mielestä oma lapsi ei kelpaa kuin matalapalkkaduunariksi tyhmyyden takia. Väitän silti, että nykyään ihmisillä on hyvin laajalta polut auki. Kyvyt, kiinnostus, tuuri, suhteet sitten merkkaa mihin kukakin meistä päätyy. Ei se ikinä katoa, etteikö ihmiset kohtele muita ihmisiä erilailla. Jonkun kanssa jutut klikkaa paremmin kuin toisen kanssa, joten yhdessä tekeminen sujuu paremmin.

Miten sinusta käytännössä vaikka alakoululaisen tytön sukupuoli estää häneltä uravalintoja? Muutamiin ammatteihin on fyysisiä vaatimuksia, joskin osassa ammateista niitäkin on naisille helpotettu. Puolustusvoimissa eteneminen voi olla vaikeaa, mutta harva sinne kenraalitasolle muutenkaan pääsee eli onko etenemisen hitauteen sukupuoli missä määrin on vaikeampi sanoa.

Teoriassahan ainakin lähes kaikki ammatit ovat sukupuolesta riippumatta kaikille auki. Se kun taitaisi olla lainvastaista, jos jotain rajoitteita olisi. Eikä minun kommenttini tätä mitenkään haastanutkaan.

Käytännössä kuitenkin ympäröivä yhteiskunta (vanhemmat, opettajat, poliitikot jne.) huomaamattaan kasvattaa meidät pitämään tiettyjä ammatteja maskuliinisina ja tiettyjä feminiinisinä. Kasvatamme omia lapsiamme joko tietoisesti tai tiedostamatta omalle sukupuolelle tyypilliseen käyttäytymiseen (saako lapsi pukeutua miten haluaa, saako leikkiä millä leluilla haluaa, kannustetaanko poikaa samalla tavalla balettiharrastukseen kuin lätkän pariin, onko tytön soveliasta leikkiä pyssyleikkejä jne., puhutaanko tytölle samalla tavalla armeijamahdollisuuksista kuin pojalle). Ajatushan tässä on ihan hyvä - ettei lasta kiusata jne. Mutta samalla siinä rajoitetaan lapsen elämää ja mahdollisuuksia sukupuolen perusteella. Siksi minusta suurimmalla osalla alakoulun oppilaista ei ole aidosti kaikki mahdollisuudet auki, vaikka ne teoriassa sitä olisivatkin.

Kokonaan sukupuolen vaikutusta on erittäin vaikeaa (varmaan mahdotonta) häivyttää, mutta tilannetta voi toki parantaa. Ensimmäinen asia on saada ihmiset tiedostamaan asia. Sitä kautta vanhemmat ja esim. opettajat voivat oppia välttämään ainakin pahimpia sukupuolinormittamisia.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Sukulaismukuloiden ja näiden sukulaisimukuloidenmukuloiden joululahjatoivelistoja olen joutunut lukemaan ja kilttinä ihmisenä olen halunnut niitä myös toteuttaa, vaikka kestävän kehityksen, luonnon kannalta tuossa ei ole järjen häivääkään.
Suhtaudun naisiin ihmisinä, samoin siskoni suhtautunee miniöihinsä ihmisinä, toki myös vävyynsä.
Nuo sukupiirini naiset ovat aina olleet hyvin itsenäisiä ihmisiä, nykyään myös äideiksi ovat ennen niin nuoret naiset muuttuneet.
Mutta se kummallinen joululahjatoivejakauma itää heidän perillisissään, ihan ite pienet vatipäät toivovat turhuuksia sukupuolisidonnaisesti. Tai no, eivät ne välttämättä turhuuksia ole, pikkuautot tai jotkut barbiet ( tai jokin niiden modernimpi kehitys) kestävät näköjään sukupuolisidonnaisuuksia kummasti. Isät ja äidit eivät näihin ole käsittääkseni ohjanneet, puhumattakaan painostaneet. Minä olen kyllä yrittänyt muutamaa tyttöä hienovaraisesti legoihin päin säätää, mutta menestykseni ei ole mainittava. Minusta jotenkin tuntuu siltä, että pieniä lapsia ei voi manipuloida leikkimään parlamentaarisesti valitun työryhmän tuloksien, viimeisen päälle fiinien pedagogisten mietintöjen mukaisilla tasa-arvoleluilla.
Kakarat ovat hyvin tyhmiä, eivät ymmärrä oikeasta sukupuolten tasa-arvosta pätkän vertaa. Vaikka vanhempansa kaikkensa sen ymmärryksen eteen tekisivät.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mutta kuten alkuun sanoin, ei tämä keissi ollut tuon kohun väärti, koska kyse oli todellakin varsin harmittomasta pikku asiasta. Lähinnä alkupointtini oli se, että Poskiparran jengi tässä sen kohun nostatti.
Joo niin nostatti. Teki sen varmasti siksi, että tämä #metoo-ristiretki on ärsyttänyt pidemmän aikaa, ja kun pari ”urpoa” eksyi twitter-tilille moralisoimaan, niin se tarjosi sytykkeen laajemmalle räjähdykselle, joka houkutteli esiin muita ”ajanhengestä” ärsyyntyneitä. Samalla tapaa se #metoo alkoi. Se kyti kannen alla aikansa, ja kun paine kävi liian suureksi, se räjähti ja tarjosi foorumin myös ääri-ilmiöille.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ei sille ole mitään kontekstia. Se on vain suvaitsevaisuuden määritelmä. Se ei määrittele suvaitsevaista ihmistä. Se on enemmänkin tulkinnanvarainen määritelmä, josta jokaisella voi olla oma mielipide pohjautuen hänen omiin moraalikäsityksiinsä.
Totta kai sillä on kontekstinsa - niinkuin on kaikilla julistuksilla ja niihin sisältyvillä määrittelyillä. Tuo UNESCOn julistus on yksi tapa käsitellä laveaa termiä, mutta ei se ei tarkoita sitä, että määritelmä yksioikoisesti välittyisi arkikieleen.

Tämä on mielestäni kimurantimpaa. Kun feminismi ajaa tasa-arvoa maissa, joissa on selkeätä epätasa-arvoa, se on ylevä aate. Mutta sellaisissa maissa, joissa miehen ja naisen elämänlaatu ovat tasapainossa (molemmilla sukupuolilla on etuja ja haittoja), niin feminismi on sovinismia. Se keskittyy poistamaan lähinnä toisen sukupuolen etuja, jolloin se pyrkii heikentämään toisen sukupuolen asemaa suhteessa omaan, ja järkyttämään näin tasapainoa sukupuolten välillä.
Miksi käytät termejä tahallaan väärin? Ei ainakaan paranna tekstin uskottavuutta, kuten eivät parantaneet aiemmin kuullut "feminismi on rasimia"-oksymoronit muilta kirjoittajilta.

Kyse ei ole nollasummapelistä sukupuolten välillä. Tämänkin olen kirjoittanut useampaan otteeseen. Jos sukupuolten välillä ilmenee eriarvoisuuksia tai syrjivää kohtelua, ne pitää pyrkiä poistamaan eikä korvaamaan uusilla. Armeija ei muutu syrjimättömäksi instituutioksi sillä, että synnyttämisen seuraukset kohdistuvat osalle naisista; kumpaankin pitää puuttua niin, että sukupuoli ei ole peruste syrjinnälle.

Sukupuolten välillä oleva tasapaino on tietenkin näkökulmakysymys. Jos tarkastelet elämää yksinomaa työelämän kautta, sinun voi olla vaikea nähdä tätä tasapainoa. Vastaavasti jos olet sielultasi perheihminen, silloin sukupuolien valta-asema vaihtuu. Tähän tasapainokysymykseen voi vastata kysymällä itseltään - onko kyseiseen yhteiskuntaan huonompaa syntyä tiettynä sukupuolena.

Omasta mielestäni tasa-arvoihmisiä tarvitaan pitämään tasapainoa yllä, mutta siinä tarvitaan molempien sukupuolien yhteistä ja tasa-arvoista panosta.
Puhuessasi "tasapainosta" taidat itsekin ymmärtää, että ihmisten tasa-arvoisessa kohtelussa on vielä tekemistä. Minulla ei ole mitään intressiä valikoida yksittäisiä elämän osa-alueita ja tehdä sen pohjalta jotain tasa-arvoisuuden excel-taulukointia. Jokainen asia pitää ratkaista tapauskohtaisesti, mutta kuitenkin niin, että kaikki ilmiöön liittyvät seikat otetaan huomioon.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Muistaakseni Poskiparta itsekin puhui vitsailusta, joten kyllä siitä ainakin oli kysymys. Rehvastelu on sitten kiinni tulkinnasta. Mutta kyllä se nykyaikaa on, että pohtii sanomisiaan. Kaikkea saa sanoa, mutta sanomisistaan saa kantaa nykyään myös vastuun tai ainakin olla valmis käymään sanomisistaam keskustelun.

Kasvatuskeskustelun paikka tuossa on, mutta en nyt tarkoita mitään kiusallista saarnaa tms., vaan lyhyttä kommenttia, jolla lähinnä tuodaan esiin asiaan liittyvä kasvatuksellinen seikka. Ikään kuin sivuhuomiona. Lapsi ei tehnyt mitään väärää, mutta Poskiparta olisi taitavana kasvattajana hyödyntänyt tuonkin kasvatustilaisuuden. Ei lapsi tuosta pilalle mennyt, mutta tuon perusteella, ettei Poskiparta tuntunut ymmärtävän saamaansa kritiikkiä, voisi arvella, että aika iso osa muistakin tilaisuuksista saattaa mennä ohi suun.

Mutta kuten alkuun sanoin, ei tämä keissi ollut tuon kohun väärti, koska kyse oli todellakin varsin harmittomasta pikku asiasta. Lähinnä alkupointtini oli se, että Poskiparran jengi tässä sen kohun nostatti.


Vain pätemistarpeensa tyydyttävä nilkki pitää tämmöisestä asiasta 7 vuotiaalle lapselle kasvatuskeskustelun.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Miksi käytät termejä tahallaan väärin? Ei ainakaan paranna tekstin uskottavuutta, kuten eivät parantaneet aiemmin kuullut "feminismi on rasimia"-oksymoronit muilta kirjoittajilta.
En käytä termejä väärin. Minun mielestäni useissa länsimaissa feminismi on sovinismia. Ja tämä on aito mielipiteeni, jonka tuossa perustelin. Ohessa on määritelmä sovinismista.

Sovinismi – Wikipedia

Kyse ei ole nollasummapelistä sukupuolten välillä. Tämänkin olen kirjoittanut useampaan otteeseen. Jos sukupuolten välillä ilmenee eriarvoisuuksia tai syrjivää kohtelua, ne pitää pyrkiä poistamaan eikä korvaamaan uusilla. Armeija ei muutu syrjimättömäksi instituutioksi sillä, että synnyttämisen seuraukset kohdistuvat osalle naisista; kumpaankin pitää puuttua niin, että sukupuoli ei ole peruste syrjinnälle.
Syrjivä kohtelu on aina pahasta - ainakin kun sitä tapahtuu yleisellä tasolla. Yksilötasolla siitä on vaikea välttyä. Naiset ja miehet ovat erilaisia. Ihmiset ovat erilaisia. Toiset ovat kauniita, toiset rumia. Toiset ovat fiksuja, toiset eivät. Palkkaustilanteissa etsitään usein työntekijää, jonka ominaisuudet vastaavat yrityksen etsimiä tarpeita. Jos halutaan, ettei esimerkiksi työtilanteissa syrjitä ketään minkään ominaisuuden vuoksi, palkkaaminen pitäisi tapahtua anonyymisti arpajaisten kautta.

Jokainen asia pitää ratkaista tapauskohtaisesti, mutta kuitenkin niin, että kaikki ilmiöön liittyvät seikat otetaan huomioon.
Mutta jos feministit on se porukka, jotka päättäa nämä asiat tapauskohtaisesti, se tapahtuu suurella todennäköisyydellä puolueellisesti. Minulla ei siis ole mitään tasa-arvoa vastaan, kunhan siitä päättää elin, jossa kaikkien tahojen ääni on kuultuna. Ja jos se tapahtuu tälleen "kaikki tahot voivat liittyä feministeiksi", se ei ole terve alusta naisten ja miesten tasa-arvoa edistävälle yhteiselle aatteelle. Sen takia parisuhteessakin usein etsitään yhteinen kämppä, koska se osapuoli, jonka kotiin muutetaan, on riitatilanteissa niskan päällä.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Sukulaismukuloiden ja näiden sukulaisimukuloidenmukuloiden joululahjatoivelistoja olen joutunut lukemaan ja kilttinä ihmisenä olen halunnut niitä myös toteuttaa, vaikka kestävän kehityksen, luonnon kannalta tuossa ei ole järjen häivääkään.
Suhtaudun naisiin ihmisinä, samoin siskoni suhtautunee miniöihinsä ihmisinä, toki myös vävyynsä.
Nuo sukupiirini naiset ovat aina olleet hyvin itsenäisiä ihmisiä, nykyään myös äideiksi ovat ennen niin nuoret naiset muuttuneet.
Mutta se kummallinen joululahjatoivejakauma itää heidän perillisissään, ihan ite pienet vatipäät toivovat turhuuksia sukupuolisidonnaisesti. Tai no, eivät ne välttämättä turhuuksia ole, pikkuautot tai jotkut barbiet ( tai jokin niiden modernimpi kehitys) kestävät näköjään sukupuolisidonnaisuuksia kummasti. Isät ja äidit eivät näihin ole käsittääkseni ohjanneet, puhumattakaan painostaneet. Minä olen kyllä yrittänyt muutamaa tyttöä hienovaraisesti legoihin päin säätää, mutta menestykseni ei ole mainittava. Minusta jotenkin tuntuu siltä, että pieniä lapsia ei voi manipuloida leikkimään parlamentaarisesti valitun työryhmän tuloksien, viimeisen päälle fiinien pedagogisten mietintöjen mukaisilla tasa-arvoleluilla.
Kakarat ovat hyvin tyhmiä, eivät ymmärrä oikeasta sukupuolten tasa-arvosta pätkän vertaa. Vaikka vanhempansa kaikkensa sen ymmärryksen eteen tekisivät.

Arkeni alle kuusivuotiaiden kanssa jakavana tohdin sanoa, että jos kohta havaintosi on oikeansuuntainen, sen otanta on suppea. Jo yhden päiväkotiryhmän sisällä alkaa varianssia näkyä.

Yksi leikkikalu on täysin sukupuolineutraali. Nimittäin maastoon mentäessä keppi. Tosin on niin, että useammin se tytön keppi valmistaa ruokaa kun pojalla se ilmentää kansamme voimakasta maanpuolustustahtoa. Korostan toki, että tässäkin on vaihtelua paljonkin tullut nähtyä vuosien mittaan.

Sen sijaan aiemmin pojille syntymäoikeutena aiemmin annettu oikeus rymytä, painia, juosta jne... (pojat on poikia-hokema) on ainakin minun toimintapiirissäni vapautunut, ja sen tarpeen toteuttamisessa ei juurikaan näy sukupuolieroja. Ehkä poika juoksee käytävällä poliisiauto kädessään, kun tyttö saattaa roikottaa perässään nukkea. Mutta yhtä kaikki, juoksee ja huutaa kun juoksettaa ja huudattaa.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Suomen hiekkavittuisin stand-up mukakoomikko pahoitti mielensä tällä kertaa Onnenpyörä-ohjelmasta ja heitti siinä sivussa sovinistista "läppää" Sara Siepistä. No, tästä sitten toinen äijäfeministi, naisten synnyttämistä vastustava Roope Salminen kiukustui kovasti.

Iikka Kivi on vielä idiootimpi, miltä näyttää. Saavutus sekin.
 

Rushlow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Uusimmassa Tiede-lehdessä oli uutinen Arizonan yliopiston työpsykologian tutkimuksesta, jonka mukaan naiset tylyttävät naispuolisia työkavereita enemmän kuin miehet naisia. Eniten lokaa niskaansa saavat ne naiset jotka poikkeavat perussuorittajan roolista ja yrittävät vähän enemmän kuin muut naiset. Kuinkahan paljon naisen "80 senttiä" olisi jos naiset käyttäytyisivät toisiaan kohtaan yhtä reilusti kuin miehet käyttäytyvät kaikkia ihmisiä kohtaan?
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Suomen hiekkavittuisin stand-up mukakoomikko pahoitti mielensä tällä kertaa Onnenpyörä-ohjelmasta ja heitti siinä sivussa sovinistista "läppää" Sara Siepistä. No, tästä sitten toinen äijäfeministi, naisten synnyttämistä vastustava Roope Salminen kiukustui kovasti.

Iikka Kivi on vielä idiootimpi, miltä näyttää. Saavutus sekin.

Koska Sara ei ole mikään taistelumursu niin sovinisti läppä on ihan oikeutettua. Sarahan edustaa feministeille pahinta mahdollista vastusta... kaunis nainen joka käyttää sitä kauneutta vieläpä hyväkseen.
 
Suomen hiekkavittuisin stand-up mukakoomikko pahoitti mielensä tällä kertaa Onnenpyörä-ohjelmasta ja heitti siinä sivussa sovinistista "läppää" Sara Siepistä. No, tästä sitten toinen äijäfeministi, naisten synnyttämistä vastustava Roope Salminen kiukustui kovasti.

Iikka Kivi on vielä idiootimpi, miltä näyttää. Saavutus sekin.

Laitetaan Ilta-Sanomien juttu tänne...

Stand up -koomikko vitsaili Sara Siepin työstä tv:ssä – Roope Salminen raivostui: ”Mitä v****a sä tiedät?” - Viihde - Ilta-Sanomat

Facebookista löytyy Iikan selitykset...

Jaahas. Ilta-Sanomat oli tehnyt meikästä... - Koomikko Iikka Kivi | Facebook
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ulkonäkönsä vuoksihan se Sieppi siellä pyörii. Aivan kuten kaikissa muissakin jobeissaan. Joskus aikoinaan juonsi Paratiisihotellia todella kömpelösti, mikä ainakin allekirjoittaneelle kieli siitä, että osaamista ei ole.

Mutta ulkonäkö on nykymaailmassa yksi kriteeri ja sillä myydään ihmisille viihdettä menestyksekkäästi. Senhän vuoksi Sieppi onkin tavallaan "pätevä" tehtävässään.
 

Undrafted

Jäsen
Onhan tuo kirjaintytön rooli ihan hupaisa kun kirjaimet ei enää ole edes niitä oikeasti käännettäviä kuutioita. Mikäli Sieppi tykkää roolistaan ja katsojat katsovat ohjelmaa siitä huolimatta tai ansiosta, niin mitä siitä kierroksia ottamaan?
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Onhan tuo kirjaintytön rooli ihan hupaisa kun kirjaimet ei enää ole edes niitä oikeasti käännettäviä kuutioita. Mikäli Sieppi tykkää roolistaan ja katsojat katsovat ohjelmaa siitä huolimatta tai ansiosta, niin mitä siitä kierroksia ottamaan?
Kierroksia taisivat ottaa lähinnä Roope Salminen ja Jethro.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Kierroksia taisivat ottaa lähinnä Roope Salminen ja Jethro.
Kyllähän siellä aika paljon kritiikkiä tälle Kivelle on annettu muutenkin. Ja näkyypä esim. Arman Alizad sekä Sara Sieppi itse tehneen selväksi Kivelle, että nyt tuli tehtyä oikea tollon työ.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
No eipä yllättänyt että palstan kovaäänisin feministi tulikin sitten puolustelemaan sitä sovinistista "koomikkoa", sen naisen sijaan. Sitä aitoa suvaitsevaisuutta, leivättömän pöydän ääreen Sara joutais, ettei mukakoomikoiden tarvitse pahastua.
 

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Onko nyt varmaa ettei tämä ollutkaan Kiveltä tarkasti harkittu "laukaus", jolla saadaankin aina niin kallisarvoista mediahuomiota? Hetken päästähän kukaan ei muista miksi miehen nimi on ollut kaikkien huulilla.

Stand-up koomakolla oli näet kuin apteekin hyllyltä mainio selitys twiitilleen - odotti vain että joku ensin astuu miinaan. Eikä siinä kovin kauaa mennytkään kun posahti.

(Vastaavaa joku esitti Poskiparran motiiviksi oman twiittinsä suhteen - josta sitten tulikin melkoinen myrsky vesilasissa.)
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Onko nyt varmaa ettei tämä ollutkaan Kiveltä tarkasti harkittu "laukaus", jolla saadaankin aina niin kallisarvoista mediahuomiota? Hetken päästähän kukaan ei muista miksi miehen nimi on ollut kaikkien huulilla.

Stand-up koomakolla oli näet kuin apteekin hyllyltä mainio selitys twiitilleen - odotti vain että joku ensin astuu miinaan. Eikä siinä kovin kauaa mennytkään kun posahti.

(Vastaavaa joku esitti Poskiparran motiiviksi oman twiittinsä suhteen - josta sitten tulikin melkoinen myrsky vesilasissa.)
No tuon kirjoituksia seuranneena niin sillä ei kyllä älykkyys riittäisi yhtään mihinkään miinoitteluihin. Ei millään pahalla ketään kohtaan joka tuon tuntee tai joka sitä arvostaa. Niin halpaa huoraamista on sen jutut olleet nyt jo useamman vuoden, ettei ole osoittanut mitään älykkyyden merkkejä, ei varsinkaan jos sille on yhtään sanottu vastaan.
 

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
No tuon kirjoituksia seuranneena niin sillä ei kyllä älykkyys riittäisi yhtään mihinkään miinoitteluihin. Ei millään pahalla ketään kohtaan joka tuon tuntee tai joka sitä arvostaa. Niin halpaa huoraamista on sen jutut olleet nyt jo useamman vuoden, ettei ole osoittanut mitään älykkyyden merkkejä, ei varsinkaan jos sille on yhtään sanottu vastaan.

En onnekseni ole ko. surullisen hahmon ritarin tuotoksiin sen enempää tutustunut, mutta sama olo minullekin hieman on muodostunut. Tuli vain mieleen mainita tuo miinoitus kun tätäkin korttia on pelattu joissain tapauksissa. Tosin ihmisten motiivien tietäminen arvailemalla motiiveja on melkoisen mahdotonta. Sekä turhaa. Ehkäpä ko. koomakko ei kuitenkaan moiseen olisi kyvykäs.

Taitava ansoittelijahan kykenee nostamaan itsensä harva se päivä pienoisen kohun nostattelemana ihmisten huulille. Sen verran interwebissä on kuitenkin ihmisiä, jotka hyppäävät valmiiksi kiukuissaan silmät kiinni ja suu auki miinan päälle öyhöttämään - sen enempää miettimättä. Puolin ja toisin.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
En onnekseni ole ko. surullisen hahmon ritarin tuotoksiin sen enempää tutustunut, mutta sama olo minullekin hieman on muodostunut. Tuli vain mieleen mainita tuo miinoitus kun tätäkin korttia on pelattu joissain tapauksissa. Tosin ihmisten motiivien tietäminen arvailemalla motiiveja on melkoisen mahdotonta. Sekä turhaa. Ehkäpä ko. koomakko ei kuitenkaan moiseen olisi kyvykäs.

Taitava ansoittelijahan kykenee nostamaan itsensä harva se päivä pienoisen kohun nostattelemana ihmisten huulille. Sen verran interwebissä on kuitenkin ihmisiä, jotka hyppäävät valmiiksi kiukuissaan silmät kiinni ja suu auki miinan päälle öyhöttämään - sen enempää miettimättä. Puolin ja toisin.
Toki siis taitava saa aikaiseksi. Tässä tapauksessa vaikuttaa enemmän vain olevan tyyppi joka ratsastaa muiden touhuilla ja sillä tavalla kuvittelee pönkittävänsä omaa asemaansa. En toki tiedä onko tämä näkynyt keikkojen myynnissä, tai pillun saannissa, mitkä luulisi olevan kaksi syytä edes moiseen ryhtyä. Sen kyllä tiedän että aika moni jättää menemättä tuollaisten keikoille ja fiksut ei lähde politiikkaan tai kupliin mukaan, kun mitään et voi voittaa, päin vastoin niissä jää aina mustapekka kouraan. No hän on valintansa tehnyt ja kuplansa valinnut. Vaikea on kuitenkaan älykkääksi väittää. Ei toki ole ensimmäinen jonka ainoa anti yhtään mihinkään on tuo kupla touhu. Ei vaan ole sieltäkään voittajia ollut näkyvissä. Hetken huumaa voi toki saavuttaa, mutta yleensä loppuu aika lyhyeen.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Vain pätemistarpeensa tyydyttävä nilkki pitää tämmöisestä asiasta 7 vuotiaalle lapselle kasvatuskeskustelun.

Kasvatuskeskustelulla tarkoitin lähinnä lyhyttä kommenttia tilanteen lopuksi. Eli ei mitään saarnaa. Lapsi kun ei tehnyt mitään väärää. Eli lapselle ei missään nimessä saa jäädä käsitystä, että hän teki jotain väärää, vaan lähinnä tavoitteena on tuoda myös huomiona se, että voi myös käydä niin, ettei toinen lämpene ja se on ihan okei eikä ketään voi pakottaa jne.

Keskustelu pitää tietysti olla aina ikätasoista. Tätähän kasvatus on. Joka päivä pienissä tilanteissa pienillä sivuhuomioilla ja jutusteluilla lapselle opetetaan uutta, kunkin kehitystason ja toteutuneiden tilanteiden mukaisesti. Välttämättä lapsi ei ekalla kerralla tajua jutun juonesta mitään, mutta johdonmukaisesti toimimalla lapsi lopulta ymmärtää asian ja mitään isoa ongelmaa ei koskaan pääse edes syntymään. Paljon paremmin se toimii kuin joku kiusallinen valistustuokio murrosiän alussa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vain pätemistarpeensa tyydyttävä nilkki pitää tämmöisestä asiasta 7 vuotiaalle lapselle kasvatuskeskustelun.

Vanhempi käy lapsensa kanssa jatkuvaa kasvatuskeskustelua ja lapsi oppii vanhemman reaktioista. Näissä tilanteissa pitäisi nimenomaan käydä kasvatuskeskustelua eli kasvattaa lasta, lapsi oppii arvot vanhempiensa opastuksella.

Onko nyt varmaa ettei tämä ollutkaan Kiveltä tarkasti harkittu "laukaus", jolla saadaankin aina niin kallisarvoista mediahuomiota? Hetken päästähän kukaan ei muista miksi miehen nimi on ollut kaikkien huulilla.

Stand-up koomakolla oli näet kuin apteekin hyllyltä mainio selitys twiitilleen - odotti vain että joku ensin astuu miinaan. Eikä siinä kovin kauaa mennytkään kun posahti.

(Vastaavaa joku esitti Poskiparran motiiviksi oman twiittinsä suhteen - josta sitten tulikin melkoinen myrsky vesilasissa.)

Olen jo pidempään ollut sitä mieltä, että julkisuudesta palkkansa saavat ihmiset käyttävät somea mainostamiseen. Poskiparta ja Kivi tarvitsevat julkisuutta, jotta ihmiset tulevat keikoille ja mikä sen halvempaa mainosta on kuin kunnon twitterkohu. Miss Suomen roolista Onnenpyörässä Kivi on ihan oikeassa, ohjelman asetelma on tuulahdus suoraan 80-luvulta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös