Kyseenalaiset taklaukset Liigassa 2017–2018

  • 446 392
  • 2 920

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Peruspoikkari, 2 min. Vai tuliko edes sitä, näkikö kukaan?

Peruspoikkari, voi jeesus. Jotkut IFK-fanit ja kahden seuran "fanit" näköjään kohtalaisen kassalla.

Ylipäätään poikkari vyötärön alapuolelle ei ole mikään peruspoikkari. Tyrväinen hakee tuota poikkaria niin alas, että siinä on polvi todella vaarassa, vaikka ilmeisesti nyt ei onneksi pahempaa käynyt. Pikkaisen alemmas tai eri kulmassa, niin polvi voi taittua siten, että kuntoutuminen kestää kuukausia.

Törkein temppu, mitä tältä kaudelta muistan. Pahaa tekee tuota katsella.

Ylipäätään tällaiset mailalla vahingoittamiset (ml. varsinkin huitomiset) pitäisi ottaa pois paljon rankemmalla kädellä. NHL:stä voisi ottaa mallia, siellä on menty Parrosin myötä hurjasti eteenpäin.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tyrväinen hakee tuota poikkaria niin alas, että siinä on polvi todella vaarassa, vaikka ilmeisesti nyt ei onneksi pahempaa käynyt. Pikkaisen alemmas tai eri kulmassa, niin polvi voi taittua siten, että kuntoutuminen kestää kuukausia.
Ymmärtäisin tämän huutomyrskyn, jos se poikkari olisi tullut suoraan sivusta polveen. Mutta kun minusta ei tullut. Se osuu takareiteen ja liukuu pelihousuja pitkin polvitaipeeseen. Siihen samaan paikkaan, mihin vedetään joka ikisessä matsissa pientä muikkaria maalinedustoilla ja välillä muuallakin. Siis sille puolelle polvea, joka taipuu hyvinkin ketterästi ilman loukkaantumisriskiä. Jos polven anatomia ei ole kovin tuttu, asioihin voi aina perehtyä.

Voi toki olla, että katsoin tuon klipin jotenkin vinosti ja isku tuli oikeasti polven sivulle. Teen kuitenkin niin harvoin tulkintavirheitä, että en usko tuohon vaihtoehtoon.
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En tiedä mitä lopulta tuolla haki Julli, mutta sinne osu mihin yrittikin. Ei loukkaantunut, joten varmaa se peli kaks Liigan mukaan ja kun ei ollut päähän.

Itse antaisin "pikkuisen" enemmän, ei mene huolimattomuuden piikkiin.
No ei se nyt ihan normaali poikkari ole. Ei kuitenkaan sellainen, että pitäisi aiheuttaa tälläistä joukkohysteriaa ja lynkkausmeininkiä pelaajalle jolla ei ole edes aiempia tuomioita.

Siellä vituttaa 2x tappio viikonlopun peleissä ja varsinkin kotipelin munattomuus. Sitten lisäksi huudellaan jollekin Åstenille 5-10 pelin kakkua polvitaklauksesta jollaisesta esim oma kultakypärä ei saanut peliäkään sanktiota aiemmin kaudella.

JYP fanit nyt itkee vain, koska haluavat todennäköisen vastuksen ykkössenan pois keskinäisistä peleistä, Wallinheimo kuuluu samaan porukkaan.

Totta kai haluaa, minä myös, mutta se ei johdu mistään muusta kuin siitä etten vastaavanlaisia suorituksia halua nähdä JYPin pelaajia kohtaan varsinkaan tosipeleissä. Ylipäätänsä tuollaisia sikailuja en halua nähdä ketään pelaajaa kohtaan.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Beukeboomin linjaus - kurinpitoon seuraavat teot viikonlopulta:

- Sailio - Salmela, samalle kaverille sattuu vain liian paljon näitä joten sattumaan on vaikea uskoa.

- Tyrväinen - Vesalainen, tästä varmaan kaikki sanottava sanottu ketjussa.

Siinä rajoilla mutta ei mielestäni syytä pelikieltoihin:

- Åsten-Niemelä, polvitaklaus kyllä mutta ei IMO vahingoittamistarkoituksessa tehty - enemmänkin yli-innokkaan Åstenin huolimattomutta

- Karvinen-Haataja, samat perustelut kuin yllä - tosin ei tietenkään polvitaklauksena

Myös Leskinen-Petrell -tilanne oli mielestäni minorilla rangaistava teko - ei ehkä täytä polvitaklauksen tunnuksia, mutta leikkaaminen kenties. Toisaalta samassa ottelussa meni ohi muitakin 2 min tilanteita puolin ja toisin.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Teen kuitenkin niin harvoin tulkintavirheitä, että en usko tuohon vaihtoehtoon.
Joo onhan sen pakko olla näin, kun sinun lisäksesi peräti yksi vai onko jopa kaksi IFK-fania on sitä mieltä että isku osuu takareiteen. Enemmistö on kuitenkin eri mieltä, joten paha siitä on sitten sanoa että mihin osuu ja mihin ei.
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En jaksa ruveta tuota uudestaan tuijottamaan, mutta osuessaan pääosin polvitaipeeseen kyseessä on mielestäni enemmänkin satuttamisyritys kuin vahingoittamisyritys. Tällöin suurta pelikieltoa ei kuulu missään nimessä antaa. Tällöin riski polven hajoamiselle on pieni ja todennäköisin lopputulos on pari päivää kestävä kipu. Jos isku tulee suoraan sivusta, ymmärrän nämä isojen pelikieltojen vaatimukset ihan hyvin. Tällöin polvi ei pääse taipumaan ja sen hajominen on todellinen riski. Tyrväinen kyllä lyö mailallaan ihan tarkoituksella, mutta itse en jaksa tämän kummemmin pohtia kumpaan näistä kohdista tämä teko kuuluu. Minusta ajatuksen teon takana tulisi olla hyvin merkityksellinen pelikieltoa jakaessa, ja sillä tuleeko se poikkari polven taakse vai sivuun on iso merkitys myös siihen, mitä Tyrväinen tuolla teollaan yritti saavuttaa. Tässä tilanteessa kun voidaan olla varmoja siitä, että Tyrväinen todella teki tämän tempun tarkoituksella.
 

H P K

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Juu, sellanen Lasse-poikkari selkään on paljon tutumpaa. Aika erikoiseen paikkaan tällää kyllä. Mutta että kurinpitoon?
Olihan se nyt ihan tarkoituksella vedetty alas jalkaan/polveen, selvästi vielä kuuristyy. Tämä pitää tulkita tahalliseksi vahingoitus yritykseksi ja siksi oikeitetusti kurinpitoon.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Hirveä nillitys pikku alareiteen suunnatulla poikkarilla suoritetusta kampista. Kakkua tulee jos tulee. Huutonaurua näille ”törkein ikinä”, ”10-15 peliä tai kurinpidolta menee uskottavuus”.
Suosikkijoukkue: IFK. Eli niin sieltä omasta poterosta katsotaan taas.

IFK:n brändikiekkoon ei kuulu tahalliset vahingoittamiset vaan reilusti kovaa tulevat tuntuvat puhtaat taklaukset. Ja hitosti maaleja siinä samassa.
 

Redrose

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Eikös viimeksi tällä kaudella Juho Keränen saanut ulosajon estämistaklauksestaan Tyrväiseen?

Muistaakseni tuo peli oli sellainen, että en nähnyt sitä kokonaan, koska putkiremontin takia olimme siirtämässä tavaroitamme väliaikaisasuntoon. Löysin Ruudusta klipin ja todellakin Keränen lensi ulos ottelun ekassa erässä, jota en nähnyt. Täytyykin katsella toi matsi kokonaan. En vain muistanut, mikä matsi minulta jäi kesken. Myönnän virheeni, mutta ehkä lieventävä asianhaara oli kirjoittaa siteeraamaasi kommenttiin sanan: muistan.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Olen ollut pienoisessa uutispimennossa mutta johan oli temppu Tyrväiseltä. Sellainen isku polven seutuville että ihmettelen ettei jalka pettänyt. Täysin samat seuraukset mahdollisia kuin pahoissa polvitaklauksissa. Nyt olisi hyvä syy vetää linjaa siihen että tällaiset vahingoittamisyritykset osataan rinnastaa muihin törkeisiin tekoihin aikka kyse olisikin "vain" poikkarista.
 

Petrov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät , Carolina Hurricanes
Tällaista tapahtuu kun ensin tuomaristo Rantalan johdolla on täysin kuutamolla ja antaa mennä läpi päähän kohdistuneita taklauksia ynnä muuta. Sitten Tyrväisen poika saa tästä johtuen päässään ikäänkuin vapaat kädet mellastaa ja teloa nuorten Leijonien ykköspelaajaa sairaslomille. Onneksi ei pahemmin kuitenkaan käynyt. Tyrväisellä ei hissi mene ylimpään kerrokseen...
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Voisitko lukea viestejä mistä keskustellaan, oikeesti? Ensimmäinen viesti missä tuon 5-10 peliä mainitsin. Selvästi sanoin että jotta nämä perseilyt loppuisi niin mielestäni pitäisi tulla Sailiolle 5+5 (uusijalisä), Tyrväinen 8 peliä ja Åstenille sitten jotain 5-10 peliä.

Jaa, no saat tämän sitten. Jotenkin sekoitin, että huutelit 5-10 ottelun pelikieltoa Åstenille, mutta se olikin vain jokin ehdotus millä nämä perseilyt loppuisivat. Mutta, että Sailiolle vain 5+5? Ei taida riittää tuon kaaliin, että lopettaisi nuo headhunttauksensa...

Eihän tässä muuten mitään, pelikielto Tyrväiselle ja Åstenille olisi paikallaan, mutta jännä on kyllä jos Sailio ei saa omasta tempustaan mitään, tai Leskinen. Jalan ojentaminen toisen luistelulinjalle on kanssa semmoinen peli millä voidaan saada helposti pahaa aikaan.
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikka jotkut puolustelevat sitä, että isku olisi suunnattu polvitaipeen takapuolelle, niin jokainen joka näin asiaa yrittää puolustella, ei muuta kun jonoon ja kokeillaan miltä se tuntuu..
Tuskinpa kukaan on väittänyt sen olevan kivutonta? Tällä on perusteltu vain näiden todella pitkien pelikieltojen vaatimisen poskettomuutta. Ei kukaan sitä varmasti kokea tahdo, eikä kukaan varmasti Tyrväisen toimintaa arvostakaan. Kuitenkin jos maila tulee polvitaipeeseen, ei isku ole vakavuudessaan tämän huomion arvoinen. Aivan varmasti ottaisin mieluummin poikittaisen mailan polvitaipeeseen kuin Sailion kyynärpään päähäni tai poikittaisen mailan suojattomaan alaselkään. Tätä viimeisenä mainittua tapahtuu jääkiekossa aika paljon ja pelaajan iskusta kaatuessa ja kivusta irvistäessä ei kovin moni vaadi pelikieltoja. Kirjoitan vielä tähänkin viestiin, etten ole katsonut uusintoja, enkä ole varma mihin isku tarkalleen kohdistuu.

Tällä sinun logiikallasi voin varmaan pyytää sinua menemään hakattavaksi selkään mailalla, jos siitä ei sinusta kuulu antaa pitkää pelikieltoa?

EDIT: Ja voin vielä lisätä, että joskus typerässä nuoruudessa kavereiden kanssa toisinaan potkaisimme toisemme nurin potkulla polvitaipeeseen, eikä keneltäkään mennyt polvi hajalle. Tämä nyt ei tietenkään todista etteikö siinä voisi mennä polvi hajalle.
 
Viimeksi muokattu:

Weber80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuskinpa kukaan on väittänyt sen olevan kivutonta? Tällä on perusteltu vain näiden todella pitkien pelikieltojen vaatimisen poskettomuutta. Ei kukaan sitä varmasti kokea tahdo, eikä kukaan varmasti Tyrväisen toimintaa arvostakaan. Kuitenkin jos maila tulee polvitaipeeseen, ei isku ole vakavuudessaan tämän huomion arvoinen. Aivan varmasti ottaisin mieluummin poikittaisen mailan polvitaipeeseen kuin Sailion kyynärpään päähäni tai poikittaisen mailan suojattomaan alaselkään. Tätä viimeisenä mainittua tapahtuu jääkiekossa aika paljon ja pelaajan iskusta kaatuessa ja kivusta irvistäessä ei kovin moni vaadi pelikieltoja. Kirjoitan vielä tähänkin viestiin, etten ole katsonut uusintoja, enkä ole varma mihin isku tarkalleen kohdistuu.

Tällä sinun logiikallasi voin varmaan pyytää sinua menemään hakattavaksi selkään mailalla, jos siitä ei sinusta kuulu antaa pitkää pelikieltoa?

EDIT: Ja voin vielä lisätä, että joskus typerässä nuoruudessa kavereiden kanssa toisinaan potkaisimme toisemme nurin potkulla polvitaipeeseen, eikä keneltäkään mennyt polvi hajalle. Tämä nyt ei tietenkään todista etteikö siinä voisi mennä polvi hajalle.

Sinä puhut siitä, että isku tulee polvitaipeeseen takaa. Tyrväisen isku tulee sivusta. Ette tekään varmaa nuoruudessa niin tyhmiä olleet, että potkitte toistenne polvia sivusta päin?
 

PuukäsiPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Sinä puhut siitä, että isku tulee polvitaipeeseen takaa. Tyrväisen isku tulee sivusta. Ette tekään varmaa nuoruudessa niin tyhmiä olleet, että potkitte toistenne polvia sivusta päin?

Kelasin just varmaan 50 kertaa tuon klipin läpi ja Vesalainen kääntyy viimehetkellä hieman niin osuma tulee housunpunttia pitkin sivummalta. Ilman kääntymistä olisi tullut takaa mikä ei toki tee teosta yhtään sen hyväksyttävämpää. Mutta itselleni todistaa sen ettei tarkoitus ole todellakaan lopettaa kenenkään kautta.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Nämä teon vähättelijät ovat ihme porukkaa. Luottaisin kuitenkin asiassa enemmän Sinuhe Wallinheimon (satoja pääsarjatason otteluita) kuin perus jatkisjanarin (nolla pääsarjatason ottelua) näkemykseen.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Nämä teon vähättelijät ovat ihme porukkaa. Luottaisin kuitenkin asiassa enemmän Sinuhe Wallinheimon (satoja pääsarjatason otteluita) kuin perus jatkisjanarin (nolla pääsarjatason ottelua) näkemykseen.

Toki on hyvä muistaa että Sinuhella on tässä hieman toisenlaisia motiiveja avautua kuin jatkiksen perusjanarilla. Ja siitä en kyllä itse pidä. Olisi nyt vaan rauhassa odotellut tuomiota.
 

Germanicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
*HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
Nyt vasta näin tämän poikkari-videon. Olihan tuo aivan vitun tyhmä teko Tyrväiseltä. Kyllä tuosta varmasti sanktioita tulee ja tämä jos mikä vituttaa kybällä. Kyseessä on yksi tärkeimmistä hyökääjistämme, joka tulee lusimaan ehkä muutaman matsin verran. Tärkeimmät pelit ovat alkamassa, joten tätä miestä olisi kyllä tarvittu kaukalossa.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Saapa nähdä uskalletaanko Tyrväiselle antaa se 10 peliä, jonka aivan varmasti olisi Esim. Blood tai Lamberg saanut tuollaisesta tahallisesta vahingoittamisesta.
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tätä poikkarijuttua pohtiessa tuli mieleen, että jos tuo Tyrväisen isku on niin vaarallinen, niin minkälaista tuhoa kiekko tuohon paikkaan tekeekään? Esim maalin edessä olevilla pakeilla, maskimiehillä tuo osumakohta on hyvinkin mahdollinen. Ei vaan muistu mieleen, että tuolla tavalla olisi pelaajia loukkaantunut, ranteita ja olkapäitä kyllä on pamahdellut.

Ja en nyt siis tarkoita mitään Tyrväisen puolustelua, törkeä temppu!
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Toki on hyvä muistaa että Sinuhella on tässä hieman toisenlaisia motiiveja avautua kuin jatkiksen perusjanarilla. Ja siitä en kyllä itse pidä. Olisi nyt vaan rauhassa odotellut tuomiota.

Kuten mikä? Ollaan huolissaan pelaajien turvallisuudesta?

Minä en ole vaatimassa ottelurangaistuksia. Minä kuitenkin haluan, että tällaiseen rikkeeseen puututaan heti. Ei tästä tule yhtään mitään, jos jatkossa pelaajat alkavat hakata toisiin poikkarilla polville.
 
Viimeksi muokattu:

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kuten mikä? Ollaan huolissaan pelaajien turvallisuudesta?

Minä en ole vaatimassa ottelurangaistuksia. Minä kuitenkin haluan, että tällaiseen rikkeeseen puututaan heti. Ei tästä tule yhtään mitään, jos jatkossa pelaajat alkavat hakata toisiin poikkarilla polville.
Sinuhella menossa jo vaalikamppanja tuleviin eduskuntavaaleihin. Hyvin rasittava persoona muutenkin. Olisi tosiaan odottanut ensin tuomion, sitten vasta kommentoinut, olisi se naama lehteen tullut noinkin.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tätä poikkarijuttua pohtiessa tuli mieleen, että jos tuo Tyrväisen isku on niin vaarallinen, niin minkälaista tuhoa kiekko tuohon paikkaan tekeekään? Esim maalin edessä olevilla pakeilla, maskimiehillä tuo osumakohta on hyvinkin mahdollinen. Ei vaan muistu mieleen, että tuolla tavalla olisi pelaajia loukkaantunut, ranteita ja olkapäitä kyllä on pamahdellut.
Sitä on vissiin pinnattu fysiikan tunneilta vähän enemmänkin. Jääkiekon massa on 180g joten sen kyky tuottaa vahinkoa on varsin erilainen kuin voimalla tulevalla poikkarilla.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tässä ketjussa HIFk-fanit ovat syyttäneet Kärppiä puusilmäisyydestä ja puolueellisuudesta. Kuitenkin kun katsoo puolueettomien kannattajien näkemyksiä, niin juuri kukaan ei idioottimaista temppua puolustellut ja tuomitsijoita ja pelikiellon vaatijoita on lähes joukkueesta. Kertoo paljon siitä missä ne puusilmät tapauksessa ovat.
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sitä on vissiin pinnattu fysiikan tunneilta vähän enemmänkin. Jääkiekon massa on 180g joten sen kyky tuottaa vahinkoa on varsin erilainen kuin voimalla tulevalla poikkarilla.
Aha, fysiikka ei todellakaan ole vahvinta osa-aluetta mutta oikeasti, kait sillä nopeudellakin on jotain merkitystä? Tai mistä minä tiedän, mikä on poikittaisen mailan nopeus? Mutta kait se sitten on niin, että poikkari vaarallisempi. Itse ottaisin mieluummin poikkaria kuin kiekkoa arkaan paikkaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös