Suomi alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Yhdysvalloissa 2017–2018

  • 105 088
  • 630
Tila
Viestiketju on suljettu.

Vatman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Hävittiin turnauksen kenties kovimmalle joukkueelle avausottelu 4-2. On näitä paskemminkin aloitettu.

Itse ihmettelen mitä Kupari tekee kokoonpanossa. Aivan yössä ja näytti kuin olisi täysin väärällä tasolla pelaamassa. Kun ottaa huomioon ettei tehoja ole tullut millään seuratasolla käytännössä ikinä niin herää kysymys että kuinka kauan hän pystyy leijumaan Hlinka-turnauksen 5:n pisteen pelillä jotain ö-tason Slovakiaa vastaan?
Kupari on sentään harvoja Suomen pelaajia, jotka pärjäävät luistelussa turnauksen kärkimaita vastaan. Eikä mielestäni ollut edes kentän paskin eilen.

Aika väsynyttä alkaa syyttelemään jotain kolmannen ketjun laituria jos ei heti Kanadaa vastaan pysty olemaan käänteentekevä pelaaja. Jos nyt jotain ensimmäisen ottelun jälkeen kuuluisi syytellä, niin missä oli Suomen avainpelaajien (Heiskanen, Juolevi, Tolvanen) panos? Jäivät mielestäni varjoon Kanadan kärkihevosiin verrattuna.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minä väitän, että eilen Suomella näkyi askissa olevan parempia pelaajia mutta eivät saaneet peliä keskenään millään tavalla toimimaan, olisin siksi valmis sotkemaan ketjuja heti.

No mutta mites ne roolit? Eikö juuri roolien perusteella valittu about puolet joukkueesta? Eihän se nyt käy laatuun, että rooleja vaihdellaan miten sattuu :)

Joukkue näytti siltä, että jääharjoittelu ja joukkuepelaamiseen valmistautuminen oli jäänyt pahasti vajaaksi. Sikäli muistutti ajoittain pelottavasti viime vuotta, jolloin ukot oli jäällä aivan kuutamolla.

Silti väitän, että Suomen joukkueesta tulee enemmän tulevia änäripelaajia kuin tuosta aika nyhveröstä kanukkitiimistä, josta kyllä silmiinpistävästi puuttui dominoivat pelaajat kokonaan. Ei niitten tarvinnu eilen tehdä muuta kuin luistella ylös ja alas kovaa. Se oli siinä vapisevin käsin pelannutta suomipoikaa vastaan.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Kuokkanen oli jo viime vuoden kisoissa aivan näkymätön ja suorastaan heikko. Ei tunnu kaverilla riittävän rahkeet ykkössentterin tontille. Jossain kolmosketjun laiturin paikalla voi välillä väläyttää, mutta joukkueen kantavaksi voimaksi hänestä ei näemmä ole. Joten Räsäselle voisi antaa tuon ykkössentterin tontin.
 

ijuka

Jäsen
Kupari on sentään harvoja Suomen pelaajia, jotka pärjäävät luistelussa turnauksen kärkimaita vastaan. Eikä mielestäni ollut edes kentän paskin eilen.

Aika väsynyttä alkaa syyttelemään jotain kolmannen ketjun laituria jos ei heti Kanadaa vastaan pysty olemaan käänteentekevä pelaaja. Jos nyt jotain ensimmäisen ottelun jälkeen kuuluisi syytellä, niin missä oli Suomen avainpelaajien (Heiskanen, Juolevi, Tolvanen) panos? Jäivät mielestäni varjoon Kanadan kärkihevosiin verrattuna.
En minä Kuparia "syytä" mistään. Mielestäni hän vaan on väärissä kisoissa. Näitä nelosketjun äijiä en jaksa edes jauhaa, minun filosofiani joukkueenrakennukseen on täysin erilainen.


Toki, kaikilla osa-alueilla parannettavaa riittää.
 

Jeffrey

Jäsen
Melko positiivinen ongelma meillä tuntuu olevan. Kisojen kovin vastus heti alkuun, pari räikeää peliin selkeästi vaikuttanutta tuomarivirhettä ja täysin paskasti pelannut oma joukkue. Näistäkin huolimatta hävittiin vain kahdella maalilla.

Eiköhän tästä vielä ihan hyvä tule.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miten tämä wannabee Herb Brooks edes päästettiin u18 perämisestä suoraan u20. Jortsu oli ehkä laiska, mutta tämä keltanokka on jokasuhteessa puhtaasti kuutamolla.
Ahokas tekee hyvää duunia ja tuntee pelaajat pitkältä ajalta. Tulokset puhuvat puolestaan. Ei se Kotkaniemen tiputtaminen joukkeesta voi noin koville ottaa.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
En minä Kuparia "syytä" mistään. Mielestäni hän vaan on väärissä kisoissa. Näitä nelosketjun äijiä en jaksa edes jauhaa, minun filosofiani joukkueenrakennukseen on täysin erilainen.


Toki, kaikilla osa-alueilla parannettavaa riittää.

Olen samaa mieltä kanssasi. Sekä siitä, että Kupari on väärissä kisoissa, että siitä että pelin evoluutio kiekollisten pelaajien määrän lisääntyessä on jo noin vuosikymmen sitten Pohjois-Amerikassa ja Ruotsissa kehittynyt siihen suuntaan, että jarruketjujen sijaan liikkeelle lasketaan mahdollisuuksien mukaan 4 ketjua ratkaisuvoimaisia kiekollisia pelaajia. Nyt kun tässä kovassa ikäluokassa olisi täysi mahdollisuus rakentaa myös tälläinen joukkue, niin näin ei kuitenkaan toimita, vaan Ahokas luottaa jarruketjufilosofiaan, jättäen kovia kiekollisia pelimiehiä ulos. Kultaisen mitalin voittaessa syön toki sanani, mutta kansainvälisissä parhaat vs parhaat turnauksissa ei ole mitään mikä viittaisi että pelin evoluutio ei olisi mennyt ”oikeaan” suuntaan.
 

Kimmo Stasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Meinasin jo tulla tänne manaamaan eilen ennen peliä, että katsotaanko niin Suomi on pelin alussa satavarmasti täysin telineissä ja huuli pyöreänä Kanadan pelinopeuden kanssa. Että "oho, ai et noi luisteleekin noin kovaa? Ei saatana, pitää varmaan alkaa itekkin vähän luistelemaan". Jolloin peli on jo siinä vaiheessa aika pitkälle ratkottu kun musta on ehtinyt käydä häkissä pari, kolme kertaa. Ja näinhän siinä taas sitten kävi, ties kuinka monennen kerran.

No, lienee kaikkien mielestä selvää ettei Kanadan ensimmäistä maalia olisi pitänyt hyväksyä. Täydellistä tuomaripeliä (joka toistui myöhemmin kun Suomen päivänselvä maali hylättiin.

Minäkin näin sen päivänselvästi vanhoilla kieroilla silmilläni mustavalkokuvaputki tv:ni kautta että se kiekko oli ylittänyt maaliviivan ennenkuin kanukkipelaaja sen siitä huitaisi mäkeen.

Ajatelkaapa mikä itku ja parku siitä olisi syntynyt, jos vastaava olisi tapahtunut Venäjällä, Venäjän joukkueen eduksi. Silloin puoli maailmaa huutaisi Putin, Putin! ja itkettäisiin venäläisten korruptoituneisuudesta, kieroilusta ja rahanmahdista. Roman Rotenbergkin vedettäisiin soppaan äkkiä mukaan jonkun mutkan kautta ja seliteltäisiin että siksi suomalaiset hävisivät, koska raha, Rotenberg, Putin ja Jokerit.

Mutta ans' olla, kun kyseessä on kanadalaiset. Tuo umpitollo selostajakin typerine Hannu Jortikka-rilleineen kehtasi ihmetellä ääneen, että mistäköhän johtuu että tuolleen tuomarit tuomitsivat? Tuulola sentään suoraan ilmoitti kyseessä olevan pohjois-Amerikan kotiinpäin vetäminen. Se nyt vaan ei käy, etteikö Kanada tai Yhdysvallat voittaisi kisoja tuolla. Muunlaiselle skenaariolle ei yksinkertaisesti anneta mahdollisuutta.Tulemme näkemään todennäköisesti samanlaista räikeää tuomarointia kotiinpäin jatkossakin, pelien ja panosten koventuessa.

Todellisuudessa tuo peli siis päättyi 3-3, eli ei sinänsä kehno saavutus Suomelta, vaikka pelillisesti melko surkeaa tekeminen olikin.

Suorastaan naurattaa taas nuo väitteet "kaikkien aikojen kovimmasta U20-jengistä". Sanon sen taas kerran, että tuo porukka ei yksinkertaisesti ole tasoltaan kummoinen, eikä tuosta nipusta NHL-pelaajia tule. Siis sellaisia, jotka siellä änärissä kykenisivät uran luomaan, Tolvasta lukuunottamatta ehkä.

Ja toki Luukkosta. Sillä U-P oli neljännestä imaisusta huolimatta mielestäni Suomen paras pelaaja ja näytti maalillaan aivan Pekka Rinteeltä. Varmalta ja sulavaliikeiseltä, dominoivalta äijältä. Otti myös isoja koppeja, sekä tsemppasi isällisesti pelin tiimellyksessä surkeasti fleguilleita ja alisuorittaneita kenttäpelaajia. Tuollaista harvoin näkee molarin tekevän, ainakaan tällä tasolla. Ja kun ottaa vielä huomioon, että Luukkonen on jengin junioreita, niin asetelma on suorastaan koominen. Antakaa ne kapteenin natsat Luukkoselle!

Positiivisista sanottakoot vielä Heponiemi, Suomen paras ja ehdottomasti työteliäin kenttäpelaaja eilen. Minulle aivan tuntematon kaveri entuudestaan, mutta pelasi itsensä eilen varmasti useammankin sydämiin kuin vain minun Granlundmaisella työmyyrämäisyydellään. Tuli mieleen vähän Rantasen Mikon yksinäinen tekeminen ja ainoana valopilkkuna oleminen muuten umpisurkeissa kisoissa muutama vuosi sitten vastaavissa kisoissa. Siitä energiasta kun olisivat muutkin saaneet kiinni ja ottaneet oppia! Muut kun vielä kaivelivat muniaan (Buffalon karttaa ilmeisesti sieltä etsien) kanukkien viuhuessa ohi oikealta ja vasemmalta, niin Heponiemi oli jo niitannut pari vaahteranlehteä laitaan, riistänyt kiekon ja pyöritti sitä yksin, valitettavan yksin.

Ykköskentästä ei ollu mihinkään, odotetusti. Eikä tule olemaan jatkossakaan, sanokaa minun sanoneen. Kemiaa ei ole, eikä itseluottamusta tekemiseen. Ja se näkyy pitkälle.

Tuliko sieltä edes yhtään one-timeria missään vaiheessa? Ei tuolla tasolla ole aikaa jäädä leipomaan kiekon kanssa, se on laitettava suoraan syötöstä häkkiä kohden. Nyt meni Tolvasenkin pyssy täysin hukkaan. Kanada oli sen yv:llä pelannut muutenkin pois ja kukaan muu ei uskaltanut laukoa ja sitten kun se Eelille vihdoin saatiin, tämä jäi leipomaan limppua kuin Popedan laulussa konsanaan matkallaan Alabamaan.

Ja se puolustus? Sallikaa minun nauraa nyt jo! Kisojen kovin puolustus, Suomellako?!?! Älkää nyt hyvät ihmiset enää viitsikö...

Kanadan kolme ensimmäistä maalia menee täysin Suomen umpisurkean puolustuksen piikkiin. Näytti aivan siltä kuin kentällä ei olisi Suomen puolustajia ollut lainkaan. Täysin vapaat kaistat ajella miten päin vaan, niin ei ihme että reppu laulaa. Ei se Luukkonenkaan nyt saatana sellainen ihmemies ole, että kykenisi olemaan kolmessa eri paikassa samaan aikaan. Niillä tyhjillä tonteilla kuuluisi olla puolustajat. Eipä vaan näkynyt.

Junnupelimäiset tyhmät kikkailut ja kiekon jättämiset niin että vastustaja pääsi suoraan nappaamaan irtokiekon haltuun, huvittivat karmaisevalla tavalla myös. Kukas se tumpelo muuten oli, joka oman maalin takaa meinasi lapioida kiekon jopa omaan maaliin? No, tekivätpä nuo kanukitkin karkeita virheitä että ei sen puoleen. Yksikin syötti suisidaalisesti kiekon oman maalinsa eteen!, josta olisi kyllä pitänyt rokottaa, etenkin kun siinä olis suomalaisia kärkkymässä. Tuollaisia ei vaan saisi tapahtua tällä tasolla. No, onpahan ainakin jännitystä pelissä.

Koko peli oli kyllä yhtä sellaista "varsat kevätlaitumella ensi kertaa"-tyyppistä kaahaamista ja koohaamista, kummaltakin joukkueelta. Kanadalta jopa enemmän ensimmäisessä erässä. Ei sitten mitään järkeä, ei järjenhäiväääkään, missään tekemisessä. Sata lasissa vaan eteenpäin tukka pöllyten. Siitä olisi pitänyt rankaista.
 

Kimmo Stasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ahokas luottaa jarruketjufilosofiaan, jättäen kovia kiekollisia pelimiehiä ulos.

Tuo jarruketjufilosofia voisi toimiakin, jos meiltä löytyisi sen toteuttamiseen kykeneviä pelaajia. Mutta kun ei löydy.

Esimerkiksi eilen olisi toimivilla jarruketjuilla voinut tappaa Kanadan alun prässin ja päättömän höntyilyn pois ja jopa rokottaa parilla maalilla sen jälkeen kun kanukit olisi saatu turhautettua.

Nyt vaan sellaisia pelaajia ei kentällä näkynyt Suomella, jotka olisivat kyenneet tekemään elettäkään vauhdin ottamiseksi kaverilta pois.
 

EinoKeisari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Meillä on keskushyökkääjä ongelma. Kuokkanen ei taida olla puhdas sentteri ja kun ei ole Ahomaisella nerokkuudella siunattu, niin tulos on tuo. Meillä ei ole yhtään oikeaa ykkössentterin mitat täyttävää sentteriä joukkueessa. Räsänen on siihen tontille ihan vitsi. Ikosellekkin nämä kisat tuli kahta ensimmäistä kenttää ajatellen vuotta liian aikaisin, ehkä ensi vuonna sitten. Aina kun ollaan pärjätty, on meillä ollut kova ykkössentteri. Nyt näin ei ole.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Ahokas tekee hyvää duunia ja tuntee pelaajat pitkältä ajalta. Tulokset puhuvat puolestaan. Ei se Kotkaniemen tiputtaminen joukkeesta voi noin koville ottaa.
Tottakai ottaa koville ja pitkään. Varsinkin koska perusteena tiputtamiselle on juurikin tuo, että tuntee Töppöset pitkältä ajalta. Ahokkaalla ei ole tällä tasolla vielä mitään näyttöjä tai tuloksia jotka puhuisivat puolestaan.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Todellisuudessa tuo peli siis päättyi 3-3, eli ei sinänsä kehno saavutus Suomelta, vaikka pelillisesti melko surkeaa tekeminen olikin.

Suorastaan naurattaa taas nuo väitteet "kaikkien aikojen kovimmasta U20-jengistä". Sanon sen taas kerran, että tuo porukka ei yksinkertaisesti ole tasoltaan kummoinen, eikä tuosta nipusta NHL-pelaajia tule. Siis sellaisia, jotka siellä änärissä kykenisivät uran luomaan, Tolvasta lukuunottamatta ehkä.

Ja toki Luukkosta.
Joo, eka maali olisi pitänyt hylätä, mutta mahdoton tietää, miten pelin kulku olisi sen jälkeen mennyt, joten turha puhua mistään moraalisesta 3-3 -lopputuloksesta. Kanada sai haluamansa voiton ja tosissaan se testataan vasta tulevissa peleissä.

Kaikkien aikojen kovimmasta U20-jengistä on turha puhua, koska Suomelta puuttuu ykkösketju- ja veska. Turnaus näyttää, nostavatko pelaajat tasoaan, jotta sellaiset löytyy. Mutta siitä voin lyödä suurenkin summan vetoa, etteikö tuolta löytyisi NHL-pelaajia Tolvasen ja Luukkosen lisäksi. Pelkästään pakeista ainakin viisikosta Heiskanen, Vaakanainen, Juolevi, Jokiharju, Välimäki vähintään kaksi tulee pelaamaan vielä upean NHL-uran.
 
Viimeksi muokattu:

Heijastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Sibir Novosibirsk, Pittsburg P
Pelottavasti näyttää samanlaiselta pelokkaalta, päämäärättömältä haahuamiselta kun viime kisoissa. Paljon räikeitä virheitä, kaksinkamppailut hävitään melkein järjestään varsinkin kulmissa... Suomi sai kyllä jonkun verran hyviä riistoja aikaiseksi mutta kun jouduttiin kulmiin niin 2/3 turpaan tuli niin että tukkaan sattu.

Juu, huolimatta nimilapuista ja varauksista niin Suomen puolustus oli aikamoinen vitsi.... kaikki on niin hirveen kiekollisia ja taitavia ja nopeita plää plää mutta kun tosi pelit tulee niin yhdelläkään napsu syötöt lavasta lapaan toisin ku Kanukeilla.

En tiedä onko nämä hommat sitten korvien välistä vai mistä kiinni? Luulisi miesten pelejä pelanneista nuorista koostuvan pakiston osaavan hoitaa oman pään ja sama pääosin koskee hyökkääjiä. En ihmettele, että sopeutuminen NHL:ään kestää monella suomalaisella pelaajalla niin kauan kun SM-liigaa tahkoavat junnut häviää Kanadalaisia junioriliigoja pelaaville fysiikassa.

Välillä väläyteltiin sitä kun päästään vastustajan päässä myllyttämään ja se maaleista toinen taisikin tulla sen seurauksena, että Kanada saanut purettua kiekkoa millään.

Puhutaanpa mistä pelitavallisista nyansseista tahansa niiin jääkiekko pohjimmiltaan kilpailulajina on maalintekopeli... tee enemmän maaleja kun vastustaja ja voitat. Mä tiedän, että tämä on hyvin kärjistetty ja pelkistetty malli ja teoreetikot voi sitten jatkaa tästä että miten siihen tavotteeseen päästään. Mun pointti on, että siniviivan jälkeen tuntu, että Suomen pelaajat oli ihan hoo moilasena siitä mitä pitäis tehdä. 3 vs 2 ja kaverit jähmettyy kun pitäs mennä maalia kohti....WTF?

Mutta Suomen porukka ei sitä yhtä Pula-ahon kenttää lukuunottamatta oo ollu mikään suorahyökkäysjoukkue, vaan vedetään kulmiin ja pyöritään siellä niin pitkään, että saadaan kaikki kentät vaihdettua ja sitten kun kaveri heiluttaa valkosta lippua niin kuljetetaan kiekko maaliin, ettei vaan menis laukomalla ohi maalista ja rännin kautta omalle alueelle.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Siis Suomihan kävi eilen aivan tasapäisen väännön Kanadaa vastaan ja jengi täällä on jo luovuttamassa? Mikä vittu teitä oikein vaivaa? Kanada sai maalin siihen kärkeen jota ei olisi pitänyt hyväksyä, Välimäki ottaa heti perään tyhmän jäähyn ja 2-0. Ilman tuota räikeää tuomarivirhettä, kuka tietää miten peli olisi siitä edennyt? Siis se peli jossa Suomi oli ihan täysin palkein mukana, sai peliä painetttua Kanadan päähän, eikä ollut missään vaiheessa minkäänlaisessa pesulingossa, jota niin monesti ennen Kanadaa vastaan on oltu.

Oman alueen puolustuspelaamisessa minusta oli aika tavalla ongelmia eilen ainakin ottelun alkupuoliskolla. Luukkonen vielä hyvin epävarma, niin tuntui että jokainen Kanadan kosketus kiekkoon hyökkäysalueella johtaa vaaralliseen maalintekopaikkaan. Rentoutta pitäisi hyökkäyspeliin saada vielä. Toivottavasti se viime vuotinen ei kummittele enää kenenkään pelaajan takaraivossa ettei menisi taas puristamiseksi.
 

Kimmo Stasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Pelkästään pakeista ainakin viisikosta Heiskanen, Vaakanainen, Juolevi, Jokiharju, Välimäki vähintään kaksi tulee pelaamaan vielä upean NHL-uran.

Toivotaan näin, mutta toistaiseksi näytöt ovat kovin heikot kv-tasolla. Suorastaan olemattomat.

Mistään ei tällä hetkellä paista, että tästä mainitusta porukasta tulisi NHL-uran tekeviä pelaajia. Juolevinkin tähti on ennemminkin laskussa kuin nousussa. Ei ole enää Lainetta samaan aikaan kentällä, jonka siivellä tehtailla syöttöpisteitä ja siten näyttää tulostaulukossa kovemmalta pelimieheltä kuin onkaan.

Aivan järjetön tasonnosto pitää kaikille noista tulla, jos mielii sinne NHL:ään pelaamaan vakituiseen rooliin.

Mutta asiasta toiseen: lienee selvää, että ykkösketjua täytyy herätellä nyt ja ihan välittömästi. Ahokkaana katsoisin enää korkeintaan yhden erän verran, alkaako kemiat löytymään ja jos ei (niinkuin oletettavaa on), niin sitten ketjuruletti pyörimään vaan ennenkuin on jo liian myöhäistä.

Eilisen perusteella Heponiemi kuuluisi ykköseen. Etenkin jos pystyy samanlaisella energialla pelaamaan myös jatkossa. Siitä ei ole kahta sanaa, kukaan muu ei eilisen perusteella kykene haastamaan Heponiemeä samalla tavalla joukkueen mentaalisena boosterina, työmyyränä ja esimerkin näyttäjänä. Ja sellaista, jos jotain, ykköskenttä tällä hetkellä tarvitsee.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Voi luoja näitä maajoukkueketjuja, katsotaan nyt vielä edes pari peliä ennenkuin lähdetään kaikki kotiin. Taivahan jumala.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Suomen nuorilta kohtuullinen avauspeli, vaikka vastus oli kova. Kanada ja USA ovat järkyttävän kovia aina näissä pienten kaukaloiden matseissa, puhumattakaan pienestä kotiyleisön tuesta siihen päälle. Huomasi että Kanada tuli alussa aivan täysillä päälle ja he saivatkin vähän onnellakin hyvän alun. Suomi vähän kipsasi ja parasta tehoa ei koneesta saatu irti. Luukkonen oli maalissa mielestäni hyvä (vaikka ehkä yhden maaleista olisi voinut ottaa), mutta syytä ollakin jos varaveskarit ovat hieman kysymysmerkkejä. Pakisto hermoili ajoittain aika paljon ja vastustajan kovaan paineeseen, taklauksiin ja karvaukseen ei oltu tarpeeksi valmiita. Tämä näkyi tilanteissa kiekkojen pommpimisena ja huonoina syöttöinä. Kanada oli myös scoutannut Suomen ja hyökkäyksen. Tolvasen laukaus oli hyvin vastustajan tiedossa, eikä sille ollut tarpeeksi variaatioita ylivoimalla. Hyökkäysketjutkaan eivät tuntuneet ihan optimaalisilta. Heponiemi tuntui erinomaiselta syöttelijältä, mutta hän pelasi laiturina, vaikka normaalisti on sentteri. Itse kokeilisin Heponiemeä jopa Tolvasen kanssa ykköskentässä. Tässä on vielä paljon varaa parantaa, koska potentiaalia löytyy.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Vielä ei ole syytä tosiaan aloittaa valmennuksen/pelaajiston tyhjennysmyyntejä, mutta tuon Suomen joukkueen ylivertaisuus edellisten vuosien mm-ryhmiin (myös sen puolustuksen) oli eilisen perusteella totuttua paskapuhetta. Homma oli tähtipelaajistamme lähtien aika sekaisin ja jos häviää järjestäen kaksinkamppailuja ja ladot tiskiin henk. koht. virheitä tuollaisen kasan, niin käkättimeen tulee heikommaltakin maalta. Tuntuu, että tuo kiintiötappio Kanadalle tulee ottaa siinä ekassa pelissä aina vuosittain ja jotenkin harvoin nämä U20-joukkueet muutamia poikkeuksia lukuunottamatta aloittavat turnauksen isännän ottein. Eilinen oli vähän sellaista pelokasta pelllailua, joten nyt vain Tanska suurinumeroisesti nurin ja kaikille onnistumisia ja leikki on alkanut ikään kuin alusta. Mikäli Tanska napsii voiton, viime vuoden möröt alkavat nousta turhan monelle pelaajalle esiin.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Toivotaan näin, mutta toistaiseksi näytöt ovat kovin heikot kv-tasolla. Suorastaan olemattomat.

Trollaatko tahallasi? Vastahan Heiskanen dominoi viime vuonna U18-kisoissa ja valittiin koko turnauksen parhaaksi puolustajaksi. Lisäksi on tällä hetkellä tyrkyllä 18-vuotiaana Suomen olympiajoukkueeseen. Siinä sinulle olemattomia näyttöjä. Siitä, ettei loistanut täysin sekaisin olleessa U20-nipussa 17 vuotiaana vuosi takaperin, ei voi tehdä yhtään mitään johtopäätöksiä.

Enkä nyt sanoisi Vaakanaisen, Välimäen, Jokiharjun tai Juolevin kansainvälisiä näyttöjä olemattomiksi kun kolmelta ensin mainitulta löytyy vyöltä U18-maailmanmestaruutta ja Juolevilta pari vuotta alaikäisenä isossa roolissa myös U20-mestaruus.

Pitäisikö kaikilta löytyä sellainen raimohelmismäinen ura A-maajoukkueessa, jotta kv-näytöt olisivat riittävät?
 
Viimeksi muokattu:

inkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kotka Rankki ohutta yläpilveä
Siis Suomihan kävi eilen aivan tasapäisen väännön Kanadaa vastaan ja jengi täällä on jo luovuttamassa? Mikä vittu teitä oikein vaivaa? Kanada sai maalin siihen kärkeen jota ei olisi pitänyt hyväksyä, Välimäki ottaa heti perään tyhmän jäähyn ja 2-0. Ilman tuota räikeää tuomarivirhettä, kuka tietää miten peli olisi siitä edennyt? Siis se peli jossa Suomi oli ihan täysin palkein mukana, sai peliä painetttua Kanadan päähän, eikä ollut missään vaiheessa minkäänlaisessa pesulingossa, jota niin monesti ennen Kanadaa vastaan on oltu.

Oman alueen puolustuspelaamisessa minusta oli aika tavalla ongelmia eilen ainakin ottelun alkupuoliskolla. Luukkonen vielä hyvin epävarma, niin tuntui että jokainen Kanadan kosketus kiekkoon hyökkäysalueella johtaa vaaralliseen maalintekopaikkaan. Rentoutta pitäisi hyökkäyspeliin saada vielä. Toivottavasti se viime vuotinen ei kummittele enää kenenkään pelaajan takaraivossa ettei menisi taas puristamiseksi.
Jos nyt jotain pitää kompata niin tätä. Olikohan jollain ruusuisia ajatuksia, että Suomi pystyisi voittamaan kisojen kovinta vastusta kapeassa kaukalossa? Jos oli niin melko epärealistista. Huomenna Tanskan voitto on jo todennäköisempää.
 

Knap

Jäsen
http://www.jatkoaika.com/Uutiset/suomelta-pyydettiin-anteeksi-kanadan-ensimmäistä-maalia/1973257
Se on ihanaa että anteeksi pyydetään, mutta kun se ei hyödytä yhtään. Ellei sitten Karman laki toimi, niin kuin Ahokas toivoisi jatkoon, tämä tarkoittaa siis tuomarivirheitä Suomen eduksi. Mutta on vitun käsittämätöntä, että videotuomari ei vois huutaa sille päätuomarille että "Hei, mut toi maali liikku", päätuomari vastaisi siihen "Tiedän että se liikkui, mutta kun Ahokas pyysi tutkimaan eriasiaa, niin me ei voida muuta tutkia". Ja jos se tuomarivirhe sattuukin, niin mitä helvettiä? Eikö tähän nyt oikeasti voisi jotain hyvityskäytäntöä saada. Tiedän että ei ole ensimmäinen tai viimeinen virhe, mutta maaleja voi vaan hylätä ilman mitään seurauksia. Pistää vituttamaan nämä anteeksipyynnöt vielä enemmän.
 

Heijastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Sibir Novosibirsk, Pittsburg P
Nämä tällaset anteekspyytelyt on kyllä ihan "in your face" -meininkiä. Onhan se hyvä, että pyytelevät anteeksi mutta perhana sentään kun se ei ollu edes ainut epäselvä tuomio! Kukaan ei edes puhunu siitä kiekosta, joka pelastettiin maaliviivalta kenttäpelaajan toimesta ja kädellä, ois menny muuten maaliin. Tai ehkä nykyään sitten saa pelastaa vaikka silmämunalla kuhan ei mene maaliin.

Mä en ota siihen kantaa kenestä tulee NHL-tähti ja kenestä ei. Monella varmasti riittää taidot siihen.

Eikä taidosta varmasti ole kysymys. Tällä tasolla loppujen lopuksi erot on pieniä. Mä muistan eräästä WJC -turnauksesta sellasen kaverin ku Tomas Hertl.... Sen matsin minkä Suomea vastaan näin niin joka vaihdosta paistoi semmonen sopiva kiima tehdä maaleja ja ratkaista ja halu taistella ja tapella. Kun katsoo Tomaksen tähän astista uraa niin aika ookoo ura on ollu.

Miten toi liitty Suomen jengiin tai eilisen matsiin. Mun mielestä suurin parantamisen paikka on korvien välissä. Musta vaan suurin osa pelaajista näytti vähän katselevan ja peli on jotenkin pelokasta. Harvalta välitty semmonen soturimeininki.

Mä tiedän, että eka peli ja tulevat pelit näyttää suunnan. Mutta maailmanmestaruudestahan tässä tapellaan, eikä meillä tässä turnauksessa ole vielä mitään muuta vertailupohjaa kun tuo yks peli. En mä odottanut mitään ylikävelyä Kanadasta mutta en myöskään noin sekavaa ja hyökkäyssuuntaan pääosin mitäänsanomatonta neppailua.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Kukaan ei edes puhunu siitä kiekosta, joka pelastettiin maaliviivalta kenttäpelaajan toimesta ja kädellä, ois menny muuten maaliin. Tai ehkä nykyään sitten saa pelastaa vaikka silmämunalla kuhan ei mene maaliin.

Eikös se Harri Ahola tänään iltapulusessa kertonut, että se tilanne meni ihan oikein, kiekkoa ei saa sulkea eikä sitä saa nostaa jäästä mutta sen saa kädellä pelata alueelta pois. En ole tästä mitenkään satavarma ja saa korjata mutta näin olen itse säännön ymmärtänyt, (jota en tosin ole koskaan mistään lukenut)

Kyllä näistä kisoista vielä hyvä tulee, ei hätää.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Parastahan eilisessä pelissä oli se, että vaikka Suomi pelasi aivan päin helvettiä (=ylihyökkäsi, viisikko levisi, typeriä yksilövirheitä, paska maalivahti), se välillä suorastaan dominoi ottelutapahtumia. Kun tuosta saadaan turha jännitys pois, ja neljä jätkää ei luistele kiekon yli, niin hyvä tulee vielä. Ei mitään paniikkia.
 

lätkää

Jäsen
Moro. Vuosia tullut seurattua myös näitä nuorten kisoja. Mitä nyt tulee päällimmäisenä mieleen on että noissa kisoissa pelaavat ovat vielä lapsia. Se mikä merkkaa on mitä kukanenkin noista tekee ns. junnuaikansa jälkeen. Noiden kisojen jälkeen se työ kohti huippua vasta alkaa. No joo, ehkä tää on vaan tyhjänpäivästä jaarittelua..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös