Niin ja unohdetaan kertoa se, että naiset hakeutuvat toimialoille, joilla on alhaisemmat palkat. EK:n mukaan naisen euro taisi olla 97c ja jos verrataan sitä, että naiset elävät pidempään ja nauttivat pidempään eläkettä, niin se naisen euro on jo joku 115c. En muista oliko siinä mukana terveydenhoitopalveluiden menot, sillä niitäkin naiset käyttävät enemmän.
Harvoinhan ketään pääsee yllättämään jonkin toimialan tai koulutuksen mahdollistava palkkaus, kun varsin stabiileja palkkatasot sattuvat olemaan. Työllisyys voi sitten noudattaa suhdanteita. Tähän sitten tietenkin tulee vastaväittämä naisvaltaisien alojen olevan alipalkattuja, koska ovat naisvaltaisia.
Mielestäni toimialojen ja koulutuksella saatavien palkkojen välillä kuuluu olla eroja. Kaikki työ ei ole samanarvoista ja esimerkiksi tuottavasta työstä, joka näkyy esimerkiksi meille niin tärkeässä kauppataseessa, saa nauttia parempaa palkkaa.
Mielestäni erilaisuuden palvonta on mennyt pahasti överiksi ja siitä on tullut itsetarkoitus. Jos tavallisuutta puolustaisi samoin kuin eri moniarvoisuuden tms. suhteen tehdään, on uhriutuja. Siinä mielessä tuo käytetty hokema "Naisen euro on 83 senttiä" on jo lähtökohtaisesti tietoista itsepetosta, kun jätetään mainitsematta käytetty työaika. Siitä huolimatta on edelleen poliittisesti yleisesti käytössä ilman disclaimeria.
Sukupuolien välille jää joka tapauksessa eroja, vaikka nyt Suomessa miehen henkilötunnuksen omaava onkin onnistunut pääsemään raskaaksi. Myös tuo naisten pidempään eläminen voi olla pysyvä olotila, vaikka ero on kaventunut, on ainakin ihan maailmanlaajuinen ilmiö.
Ne pitkät kalsarit aikaisemmassa viestissäni oli tahallinen stereotypia. Itsellä on ollut periaatteena välttää yli- tai alipukeutumista. Sen verran pitkään olen ollut toimittajapuolella, että olen oppinut mieluummin ylipukeutumaan kuin alipukeutumaan. Alipukeutumista voidaan pitää asiakkaan aliarvioimisena.
Noista pitkistä kalsareista muistuu mieleen K. Jalosen HIFK:n keikka pelaajana. Ainakin urbaanin legendan mukaan joutui työpaikkakiusauksen kohteeksi kalsareista. Sattumoisin puolisoni oli KJ:n luokkatoveri ja opettaja yritti motivoida opiskeluun "Et tule kuitenkaan tienaamaan jääkiekosta". Hyvin hänelle kuitenkin kävi, pitkistä kalsareista huolimatta.
Ymmärsin avauksen olleen tietoisesti kieliposkessa (osittain) tehdyn.