Äärioikeisto ja -vasemmisto Suomessa

  • 883 255
  • 8 574

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mutta osallistumalla Wellcome To Hell-nimiseen mielenosoitukseen, jonka ovat suunnitelleet Euroopan Antifa-osastot ja muut äärivasemmistolaisporukat, otat vain rauhanomaisesti kantaa esim. globalisaatioon?

Rauhoitu ja lue viestini, sama toimii molemmilla laidoilla. Kun osallistut mielenosoitukseen, allekirjoitat järjestäjien arvot ja agendan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Onko nyt odotettavissa että Vasemmistoliitto ja Vihreät repeävät kahtia koska omia ei "harjattu" Soinimaiseen tyyliin? Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Vastaan kuitenkin, vaikka ei sinänsä ole ketjun aihe.

Vassarit on laillisena puolueena historiansa aikana (SKDL/SKP/Vassarit) kaksi kertaa hajonnut ja kerran siksi, että tuomittiin väkivalta. Populistisena puolueena vassarit flirttailee samalla tavalla kuin edeltäjänsä väkivallan kanssa, kunhan väkivalta suuntauu ideologisesti oikeaan kohteeseen: suuryritykset, rikkaat, poliisi, omaisuus jne. Samaan aikaan tuomitaan väkivaltaa julkisesti, mutta todellisuudessa se hyväksytään mainituin ehdoin. Vihreät ei poikkea oman kokemukseni mukaan millään tavalla kaksinaismoralismin osalta vassareista. Hajoaminen riippuu siitä, kauanko väki tällä kertaa jaksaa populismia ja ainakin lieviä väkivaltafantasioita katsella.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Soihtukulkue ei kannata Pohjolan kansallissosialistista valtiota. Tämä on törkeä valhe.

Soihtukulkue kantaa sattumoisin nimeä 612 ihan tietoisesti. Pohjolan kansallissosialistisen valtion itsenäisyyspäivä ei liene 6.12.

En tiedä määristä, mutta oman ilmoituksensa mukaan myös joitakin natseja osallistui ko. kulkueeseen ilman tunnuksia, mutta eivät toimi kulkueen järjestäjinä.

Edelleen kysyn: miten ehkäiset heidän osallistumisensa, jos he piilottavat hakaristinsa, pyyhkivät nenänsä ja käyttäytyvät siivolla? Onko jotain rodullisia erityispiirteitä, joista nämä oman elämänsä arjalaiset tunnistaa, jotta heidät voidaan sulkea pois?

Kyseinen järjestö oli järjestämässä tuota soihtukulkuetta, taisi vastata kulkueen turvallisuudesta.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Jos mielenosoitukseen kuitenkin onnistuu soluttautumaan ulkopuoleista huligaanijengiä, rauhanomainen mielenosoitus auttaa poliisia näiden identifioimisessa ja muista mielenosoittajista eristämisessä sekä tietenkin yksiselitteisesti tuomitsee tällaisen hörhöilyn jälkikäteen.

Olen oikeastaan täysin samaa mieltä.

Joskin juuri tässä tapauksessa sen toteuttaminen ei ole kaikkein helpoimmasta päästä. Kymmeniä tuhansia - yhteensä satatuhatta - ihmistä levittäytyneenä pitkin Hampuria. Monelle tuskin tulee minkäänlaista konkreettista kosketuspintaa väkivaltalarppiin. Koko mustan blokin perusjuttu kun on juuri se, että tyyppejä on mahdollisimman vaikea tunnistaa. Tämä asettaa haasteita niin tiedonvälitykselle, poliiseille, sivullisille kuin osallistujillekin. Pidän sinällään hauskana, että kaikki osapuolet ovat ehtineet moittia mediaa. Mediaa moitittiin siitä ettei mustasta blokista kerrota tarkasti. Mediaa moitittiin siitä, ettei poliisin väkivaltaa ole nostettu esiin. Tuo yhteenlaskettuna vain alleviivaa tuota "kasvotonta" tapaa toimia.

Itse nihkeilen tässä peräänkuuluttamisessa vain sen asian suhteen, että suomalaisten on hyvin vaikea siellä mitään konkreettista estää, ja joku pahoittelu on ihan yhtä tyhjän kanssa konkretian kannalta. Eniten kyse on siitä, miten Saksa onnistuu toimimaan huligaanisiiven kanssa. Ja tämä ei tarkoita, että minkäänlainen huligaanilarppauksen ja tuhotöiden symppaaminen olisi järkevää. Itse mielenosoituksesta ei voi vain vetää yhtäläisyysviivaa huligaanilarppaukseen tai sen symppaamiseen. Osa valitettavasti toki jopa puolustelee.

Sivuutit kaikki argumenttini, jos kohta hiukan edes sivusit alkoholipuolta. Käsitän tämän niin, että itsekin toki tajuat eron lähtökohtaisesti rauhallisen, ei-poliittisen musiikkitapahtuman, jossa poliiseja ei loukkaannu ja lähtökohtaisesti "Wellcome to Hell" -henkisen riehuntatapahtuman välillä, jossa jo etukäteen tiedetään olevan järjestäytynyttä väkivaltaa ja ns. rauhanomaiset mielenosoittajat toimivat ihmiskilpinä tälle riehumistoiminnalle.

Kunhan vain vänkäät vastaan vänkäämisen ilosta.

(Ja suomalainen ryyppäyskulttuuri todella on juurikin se syy humalassa tapahtuville täysin satunnaisille väkivallanteoille. Tätä voitaisiin esim. Tangomarkkinoilla hillitä vähentämällä anniskelua, ja lopettamalla anniskelu päihtyneille.)

En ole niitä sivuuttanut. Mutta toisin kuin asettelit, G20-protestin päätarkoitus ei ole autojen polttaminen, kuten ei turpaanveto toisessakaan.

Minkä verran järjestäytynyttä tämä Tangomarkkinoiden väkivalta on?

Edelleen kummassakaan nuo mukaan osallistuvat sivulliset eivät ole organisoimassa väkivaltaa tai vetämässä taksijonossa turpaan, mutta molemmissa tiedetään jo etukäteen, että niin osalle käy.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä, Soinin Timpalle flirttailu natsien kanssa maksoi koko puolueen. Ei harjattu vaikka syytä olisi ollut.

Todella raukkamainen väite. Parit natsit mitä oli urjalalaisina varavaltuutettuina todellakin harjattiin, ja kaiken järjen mukaan Halla-ahon aikana natsien kanssa ollaan vieläkin tarkempia.

Natseista ei ole mitään muuta kuin haittaa. Onneksi Halla-aho tunnustautui mm. siionistiksi (eli kannattaa Israelin olemassaoloa) ja sanoi natseja "muutamasta kymmenestä taparikollisesta koostuvaksi joukoksi, jolla ei ole mielekkäitä poliittisia tavoitteita", mikä toimii näille kuulapäille hyvänä vastamyrkkynä, jotta nämä eivät edes pyrkisi perussuomalaisiin. Ja miksi pyrkisivätkään, kun puolueen tavoitteet ja arvot ovat sovittamattomassa ristiriidassa SVL:n tavoitteitten kanssa?
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyseinen järjestö oli järjestämässä tuota soihtukulkuetta, taisi vastata kulkueen turvallisuudesta.

Ei ollut järjestämässä ainakaan 2015 tai 2016, eikä tainnut vastata myöskään turvallisuudesta. Poliisi muuten vastasi turvallisuudesta, kiitos siitä heille. En ole ikinä osallitunut mihinkään mielenilmaisuun, mutta pidän erittäin suuressa arvossa sitä, että poliisi turvaa mielenilmaukset.

Ilmeisesti vuonna 2014 joitakin natseja oli todellakin kulkueen järjestysmiehinä, ja väitetysti (Holappa) järjestönsä oli itse aktiivinen kulkueen järjestämisessä. Tältä osin olet siis aavistuksen hajulla.

Yle:n Jessika Aro on nähtävästi uutisoinut 2015 tai 2016, että järjestäjänä olisi Suomen Sisu yhdessä Vastarintaliikkeen kanssa (mikä on hiukan hassua, kun ko. tahot ovat kuin tuli ja vesi keskenään), mutta myöhemmin uutisointia on korjattu.

Ottaen huomioon, että kulkueessa oli viime vuonna poliisin ilmoituksen mukaan 3000 tai korjatun ilmoituksen perusteella 2000 ihmistä, muutama kymmenen natsia tuskin muodosti merkittävää osuutta ko. kulkueesta, eikä kulkueen tavoitteena siis edelleenkään ole juhlistaa kansallissosialismia tai yhteispohjoismaista valtiota, vaan päin vastoin Suomen itsenäisyyttä, mikä on vastakkainen tavoite näille natseille. Natsit taatusti hakevat osallistumisellaan propagandavoittoa, sehän on päivänselvä jutttu.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Todella raukkamainen väite. Parit natsit mitä oli urjalalaisina varavaltuutettuina todellakin harjattiin, ja kaiken järjen mukaan Halla-ahon aikana natsien kanssa ollaan vieläkin tarkempia.

Natseista ei ole mitään muuta kuin haittaa. Onneksi Halla-aho tunnustautui mm. siionistiksi (eli kannattaa Israelin olemassaoloa) ja sanoi natseja "muutamasta kymmenestä taparikollisesta koostuvaksi joukoksi, jolla ei ole mielekkäitä poliittisia tavoitteita", mikä toimii näille kuulapäille hyvänä vastamyrkkynä, jotta nämä eivät edes pyrkisi perussuomalaisiin. Ja miksi pyrkisivätkään, kun puolueen tavoitteet ja arvot ovat sovittamattomassa ristiriidassa SVL:n tavoitteitten kanssa?

Mitkä mahtavat olla persujen tavoitteet ja arvot? Minua on jäänyt hieman häiritsemään Soinin luonnehdinta työväen puolueesta ilman sosialismia koska en muista duunaria kyykytetyn niin lujasti kuin istuvan hallituksen toimesta. Tarkoittaako natsien kanssa tarkempana olo että ne pidetään paremmin piilossa?
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Ei ollut järjestämässä ainakaan 2015 tai 2016, eikä tainnut vastata myöskään turvallisuudesta. Poliisi muuten vastasi turvallisuudesta, kiitos siitä heille.

Eihän ne virallisesti edes olleet koko jutun alullepanijoina vaikka sitä olivatkin.

Näin toimii Suomen Vastarintaliike | MOT | yle.fi

Järjestö kuitenkin työskentelee määrätietoisesti yhdistääkseen Suomen äärioikeistolaiset, nationalistiset ja rasistiset ryhmittymät. Yksi esimerkki tästä on itsenäisyyspäivänä pidettävä kansallismielinen soihtukulkue 612. Holapan mukaan SVL oli aloitteellinen soihtukulkueen järjestämisessä ja ensimmäisessä kulkueessa SVL:n aktivistit toimivat järjestysmiehinä.

SVL-aktivistit myös loivat ja ylläpitivät tapahtuman nettisivua. Lähes kaikki jäsenet ja tukijäsenet osallistuivat kulkueeseen, mutta matalalla profiililla. Pitkän tähtäimen suunnitelmana oli, että SVL:stä tulisi koko suomalaisen äärioikeiston näkymätön kattojärjestö. Holappa sanoo, ettei liike halunnut karkottaa mahdollisia osallistujia sillä, että Suomen Vastarintaliike toimisi avoimesti järjestäjänä. Siksi virallinen versio oli, että soihtukulkue on epäpoliittinen tapahtuma.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mitkä mahtavat olla persujen tavoitteet ja arvot?

Persut ovat demokraattinen, kristillissosiaalinen, isänmaallinen eli kansallismielinen puolue, jonka arvojen keskiössä on se, että Suomen pitää toimia ensisijaisesti kansalaistensa edunvalvontakoneistona tässä maailmassa.

Persujen arvoihin ei kuulu rasismi eli rotusorto (esim. juutalaisvastaisuus), totalitarismi ja ylikansallismielisyys (esim. Pohjola), joten näiltä(kin) osalta arvot ovat natsien kanssa sovittamattomassa ristiriidassa.

Minua on jäänyt hieman häiritsemään Soinin luonnehdinta työväen puolueesta ilman sosialismia koska en muista duunaria kyykytetyn niin lujasti kuin istuvan hallituksen toimesta.

Soinilla ei ole muita arvoja kuin toimia ison ihmisen, eli itsensä parhaaksi, ja edistää omia hillotolppatavoitteitaan keinoilla millä hyvänsä. Soini on myös populisti sanan sosiaalidemokraattisessa, negatiivisessa merkityksessä, jossa vaalikampanjan sutkautukset ovat vaalikampanjan sutkautuksia, ja sen jälkeinen aika on sitten kokonaan eri asia, takin kääntyessä aina tilanteen mukaan.

Duunarin kyykytyksestä tosin olen aika lujasti eri mieltä, koska taloustilanne on täysin kestämätön jopa törkeimpien pölhöpopulistien mielestä (SDP). Jos meillä olisi vielä oma "markka", duunaria voitaisiin "kyykyttää" salaa ja huomaamatta devalvaation keinoin ilman, että kukaan tajuaa olla kiukkuinen "porvareille". Vaan kun ulkoista devalvaatiota ei voida käyttää, on tehtävä sisäistä devalvaatiota, mikä on todella myrkkyä.

Duunari ei ole tämän päivän huono-osainen, vaan työtön, joka on työtön pitkälti kiitos "duunarin" ja AY-liikkeen vahvan aseman, sekä käsittämättömän moninutkaisen ja tasoltaan ylikovan tukijärjestelmän, mikä mahdollistaa työkykyisenkin työttömyyden. Perustulo, riittävän pienenä, voisi korjata osittain tämän ongelman. Valitettavasti kannattajia on lähinnä Vihreät ja persujen nykyjohto. Vasemmistoliiton kansalaispalkkaa tämän maan talous ei kestä hetkeäkään.

Tarkoittaako natsien kanssa tarkempana olo että ne pidetään paremmin piilossa?

Natsien kanssa tarkempana olo tarkoittaa jäsenanomuksien entistäkin tarkempaa seulomista, kuten Halla-aho asian ihan ääneen lausui. Siis sitä, että natseja ei edelleenkään tulisi persuihin. Edelleenkään natseista ei ole mitään muuta kuin haittaa.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Paitsi ettei vertaus muslimeihin toimi. Terroristit valmistelevat iskunsa aniharvan tiedossa, eikä millään muslimien enemmistöllä ole mitään mahdollisuutta sitä estää. Faniväkivallasta olen samaa mieltä. Siellä on paikan päällä vähintään 10/1 niitä jotka julkisesti irtisanoutuvat ääliltoiminnasta joten kyllä viimekädessä päätöksen asiasta tekee se enemmistö.
Valitettavasti muslimit ovat useaan otteeseen suojelleet näitä "omiaan". Tähän viittasin, eli miten terroristit ja ääriajattelijat siellä ihan tavallisen kansan parissa on monessa paikassa valitettavan suojassa. Tämä on ainakin minun mielestäni täysin osuva vertaus. Vastaavia tapauksia löytyy sitten muistakin "monikulttuureista" missä se monokulttuuri ei ole edes tavoite vaan tärkeintä on se segregaatio. Tälläistähän on esim. Amerikassa noissa kiinalaisten kaupunginosissa kun yakuzan jäseniä ja rikollisia piilotellaan viranomaisilta. Varmasti samaa tapahtuisi ja on tapahtunut Ruotsissa kun sinne paljon suomalaisia muutti.
 
Viimeksi muokattu:

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Soinin luonnehdinta työväen puolueesta ilman sosialismia koska en muista duunaria kyykytetyn niin lujasti kuin istuvan hallituksen toimesta.
Timo Soini on valtiotieteiden maisteri, joka teki gradunsa populismista. Ei hän tosissaan ole ollut pienen ihmisen asialla, vaan hänen tavoitteenaan on ollut luoda kansanliike ja nousta ministeriksi sen avulla, missä hän onnistui aika huikealla tavalla.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Timo Soini on valtiotieteiden maisteri, joka teki gradunsa populismista. Ei hän tosissaan ole ollut pienen ihmisen asialla, vaan hänen tavoitteenaan on ollut luoda kansanliike ja nousta ministeriksi sen avulla, missä hän onnistui aika huikealla tavalla.

Kyllä minä sen ymmärrän mutta lähinnä ihmetyttää nämä lampaat jotka sokeana seurasivat Soinia. Nyt kun puolue on kaapattu Halla-aholaisten toimesta, nämä samat lampaat pilkkaavat Soinia takinkääntäjäksi ja perseen myyjäksi, mitä hän tietysti onkin. Ihmetyttää vaan kuinka tuo kusetus upposi joihinkin kuin kuuma veitsi voihin.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Enpä henkilökohtaisesti osallistuisi jos mukana on jotain SVL porukkaa tai muuta ääriainesta edes iltakävelylle. Paikalle saapumallahan sitä tukea yleensä näissä annetaan.
Minä voisin osallistua aivan hyvin niin vasemmiston, kuin oikeistonkin marssille, jos se asia miksi marssitaan on sellainen mikä koskettaa minua ja mikä tärkeintä, kyseessä on rauhallinen mielenilmaus. Soihtukulkue on itsenäisyyspäivänä sankarihaudoille suoritettava, voisin ehdottomasti osallistua, koska minä en halua natsien omivan meidän veteraaneja ja heidän muistoaan. Tämä vain ja ainoastaan niin kauan kuin olen 110% varma että siellä ei kukaan yllytä tai käytä väkivaltaa ketään muuta kohtaan.

Demokraattisessa valtiossa kaikilla on oikeus osoittaa mieltään ja mistä minä voin tietää vaikka jollain marssilla olisi pedofiilejä seassa, ei se tee minusta pedofilian hyväksyjää vaan se marssi ja sen tarkoitus ja miten siellä toimitaan kertoo mitä siellä kannatetaan. Ei se onko siellä joku uusnatsi, anarkisti tai pedofiili osallistumassa.

Minä en kävelisi HPK:n marssissa johonkin paikallisderbyyn, jos siellä olisi seassa joku ultras porukka, joka hakisi myllyjä vaikka lahtelaisten kanssa. Minä sanoutuisin irti tuollaisesta touhusta välittömästi ja ilmiantaisin koko sakin poliisille, vaikka olisivat kuinka HPK:n ydinkannattajia. Sama pätee ihan kaikkiin mielenilmauksiin, tai muihin vastaaviin tapahtumiin. Jokainen tietää, mikä meno tuolla G20 hommassa tulee olemaan. Se vaan tuntuu olevan joillekkin vaikeaa tajuta, että ne 1000 ei siellä vetele poliisien kanssa sotaa kauaa jos niitä on vain se 1000 idioottia. Mutta kun siellä onkin 99 000 muuta joiden seläntaakse voi juosta ja sekaan piiloutua niin kyllä se syyttävä sormi osoittaa myös niihin jotka tämän mahdollistavat.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä minä sen ymmärrän mutta lähinnä ihmetyttää nämä lampaat jotka sokeana seurasivat Soinia. Nyt kun puolue on kaapattu Halla-aholaisten toimesta, nämä samat lampaat pilkkaavat Soinia takinkääntäjäksi ja perseen myyjäksi, mitä hän tietysti onkin. Ihmetyttää vaan kuinka tuo kusetus upposi joihinkin kuin kuuma veitsi voihin.

Samaa mieltä Soinista, vaan olet ihan väärässä puolueen kaappaamisesta. Outoa pitää kaappaamisena sitä, että puolueen "kaappasi" puolueen jäsenistö ja kenttäväki, jonka mielestä myös puolueen johdon tulee toimia puolueen periaateohjelmien ja arvojen mukaan, eikä vain hillotolppailla siellä ministeriössä.

Halla-aho ei ole luontainen johtaja, eikä hänellä ollut hommaan hinkua. Häntä ei ole äänestetty valtaan myöskään "halla-aholaisten" toimesta, vaan persujen takinkääntöpolitikkaan kyllästyneen kenttäväen toimesta. Persut olisivat äänestäneet puheenjohtajaksi melkein kenet tahansa hallituksen ulkopuolisen ehdokkaan, mikäli Halla-aho ei olisi ollut ehdolla. Terho (jälkikäteen arvioituna täysin aiheesta ja täydestä syystä) leimautui ns. puolue-eliitin pikku nukkehallitsijaksi ja näennäismuutoksen tuojaksi.

Ota huomioon, että Soinin lähes täydellinen takinkääntöpolitiikka yhdessä muiden persuministerien kanssa oli johtanut jo puolueen suosion puolittumiseen! Missä tahansa muussakin puolueessa tällainen katastrofi johtaisi puoluejohdon vaihtumiseen.

Perussuomalaisten kenttäväen ja äänestäjien mielestä Halla-aho oli aivan ylivoimainen suosikki Terhoon nähden, juuri edellä mainituista syistä johtuen. Ja huom. Terho oli aiemmin ja yhä maineeltaan ns. "halla-aholainen", noustuaan mm. MEPiksi ja ylipäätään tunnetuksi poliitikoksi nimenomaan ja ainoastaan vain siksi, että Halla-aho suositteli äänestämään Terhoa. Vaaleissa oli siis 6:sta ehdokkaasta 3 avoimesti "halla-aholaista", 1 näennäisesti "halla-aholainen" (Terho), 1 Halla-ahoon erittäin myönteisesti suhtautunut (Leena Meri) ja yksi ehdokas, jonka sekavista jutuista nyt ei jälkikäteenkään ota mitään selvää (Veera Ruoho, nykyisin kokoomus).

Vaaleissa ei siis ollut edes teoriassa valittavissa soinilaista / SMP-henkistä ehdokasta, vaikka jälkikäteen selvisikin, että täysin päinvastaisesta kampanjoinnistaan huolimatta Terho olisi kuin olisikin ollut pelkkä Soinin tahdoton sätkynukke.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Kyllä minä sen ymmärrän mutta lähinnä ihmetyttää nämä lampaat jotka sokeana seurasivat Soinia. Nyt kun puolue on kaapattu Halla-aholaisten toimesta, nämä samat lampaat pilkkaavat Soinia takinkääntäjäksi ja perseen myyjäksi, mitä hän tietysti onkin.
Eivät ne "lampaat" ole koskaan olleet mitään Soinin faneja. Itse asiassa nuivassa siivessä häntä pidettiin jo pidemmän aikaa maahanmuuttokriittisyyden täysimääräisen toteutumisen estäjänä, koska Timolle maahanmuuttokysymys on vähäpätöinen.

Ihmetyttää vaan kuinka tuo kusetus upposi joihinkin kuin kuuma veitsi voihin.
Soini oli jytkyn aikaan käytännössä ryvettymätön (toisin kuin monet muut) poliitikko ja pystyi luomaan voimakkaan karismansa avulla itsestään mielikuvaa vaihtoehtona, joka pistäisi maan kuntoon.

Ei se nyt niin ihmeellistä ole, katsotaan mistä löytyy seuraava Soini.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nopeaa toimintaa. Toivottavasti leireily loppuu tällä kertaa nopeasti.

Ilmeisesti nyt ei ole tarkoitus olla öitä leireilemässä, vaan joka päivä teltat pystytetään uudestaan. Se vaikeuttaa tietysti leirien purkamista lain perusteella, koska häiriö on pienempi. Toki päivät samalla paikalla seisova teltta rupeaa taas ajan kuluessa olemaan sellainen häiriö, että sen voi perustellusti käskeä purkamaan pois.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jaa se olikin anarkisti(t) vs. SE taas selvittelemässä välejään...
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Voi vittu noi Marco De Witin sakki on idiootteja. Eikö noita vois poistaa katukuvasta vaikkapa jollain ongelmajäte direktiivillä?

Ehkä pikkuhiljaa, ajansaatossa rauhoittuvat. Nyt kun on ikioma puoluekin parlamentissa, oppositiossa toistaiseksi tosin.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En ymmärrä miks noita päiväkännejä pitää kiskoa tuommoisen möykkäämisen ja pölhöilyn merkeissä. Ostais pojat vaikka vähän makkaraa ja menis grillaileen johonkin kivalle rannalle. Töihinkin voisi välillä koittaa mennä, niin ei ehtisi niin paljon syyttää muita omista ongelmista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös