Tampa Bay Lightning 2016–2017 – Yzerplan

  • 92 920
  • 322

LAcostee12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat & Tampa Bay Lightning
1/5 selvitetty, jokainen peli tästä eteenpäin on kauden tärkein peli. Johnson ja Garrison olivat mukana jo viime yön pelissä, hyvä hyvä. Jokohan Stammer tulisi latomaan pari häkkiä Nallekarhuja vastaan? @aessi onko sinulla tietoa mahdollisesti?
 

Bremberg#19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tampa Bay
1/5 selvitetty, jokainen peli tästä eteenpäin on kauden tärkein peli. Johnson ja Garrison olivat mukana jo viime yön pelissä, hyvä hyvä. Jokohan Stammer tulisi latomaan pari häkkiä Nallekarhuja vastaan? @aessi onko sinulla tietoa mahdollisesti?

Garrison ei pelannut enää 3. erässä. Syynä alavartalovamma, eli ei tainnut nilkka kestää pelaamista. Kankean näköistä meno oli.

Stammerista Cooper puhui vähän siihen tyyliin viikonloppuna, että on mahdollisuudet siihen että vieraskiertueella olisi pelaamassa. Toki muistutti, että on vähän eriasia ottaa hänet pelaamaan 65 pelin huilin jälkeen, kuin esimerkiksi tyllerö 1kk huilin jälkeen.

Kucherov oli kyllä eilen tosi heikko. Ei oikein mikään onnistunut. Eiköhän ensi viikolla taas kulje.

Ottawalle, Torontolle ja Bostonille tappioita odotellen..
 

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Tänään playoff viiva karkaa sitten liian kauaks ellei Torontolta saada 2p, tappio Bruinsille sen jo melkeen sinetöi, mutta jotkut teoreettiset mahdollisuudet sinne on vielä.

Connor Ingramille oltiin sorvattu tulokassopimus ja hänen kausi jatkuu AHL puolella, siinä on mielenkiintoinen maalivahti, josta toivottavasti saadaan kirittäjä Vasilevskille tuleviksi vuosiksi.
 

LAcostee12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat & Tampa Bay Lightning
Parempi vaan että ratkeis jo tänään. Ei tarttis poikien pelailla enään riskillä. Saattaa rauhassa kuntouttaa Stamkos ja muut loukkaantuneet kesän yli.

Joka tapauksessa vastaan tulisi Caps joka olis first round exit kyllä tälle joukkueelle.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Kyllähän se yllättävän paljon kirpaisee, vaikka olihan tämä jo enemmän tai vähemmän tiedossa viimeiset pari kuukautta.

Hienosti joukkue taisteli, vaikka tärkeitä palasia makasi lasaretissa. Tästä osoituksena se, että Tampa oli viimeisen 30 kierroksen aikana koko liigan paras joukkue yhdessä Bluesin ja Blackhawksin kanssa. Menee kyllä täysin Cooperin piikkiin, että mies ei saanut kurssia käännettyä joulu-tammikuun synkkinä hetkinä, jolloin tämä kausi tuhottiin.

Ainoa positiivinen asia tässä kaudessa oli se, että saatiin nuorille kundeille, kuten Dotchin ja Erne mukavasti pelejä alle. Dotchin luultavasti lunasti näillä otteilla paikan avauskokoonpanoon ensi kaudelle.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Harmittavan lähelle kyllä päästiin.. Noh, Arizonasta olisi pitänyt kairata voitto ja se Toronto tappio nyt vasta häpeällinen olikin. Onneksi paikka ratkesi keskinäisessä otteluissa.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Vaikka pudotuspelit ovat kiivaimillaan, niin ajattelin tässä lomapäivän kuluksi raapustaa vähän omia arvioita Tampan pelaajista. Jätin arvioimatta veskarit ja muutaman pelin AHL-avut. Nämä arviot tehty noin 50 livenä katsotun ottelun perusteella, joten jotain on saattanut mennä ohi. Arviointiasteikko 4-10.

Puolustajat:

Jason Garrison. Arvosana 5.5

70, 1+8=9, -8, 14 pim

Kankea, hidas ja epävarmaa kiekollista peliä, näistä oli Garrisonin kausi tehty. Tiedossa oli, että Garrison ei ole enää mikään nuori poika, mutta näin suuri tason laskeminen tuli ainakin itselle suurena yllätyksenä. Etenkin kiekollinen peli ja esimerkiksi kiekon heittäminen keskialueelle ja paineen purkaminen pois omasta päädystä tuntuivat välillä tuottavan ylitsepääsemättömiä vaikeuksia. Saa nähdä, että mitä hänen kohdallaan tapahtuu kesällä, varmaa lienee ainakin se, että kukaan ei Garrisonia huoli tuolla tilipussilla.

Anton Strålman. Arvosana 7.5

73, 5+17=22, 1, 20 pim

Strålmanista huomaa selvästi, että viime kevään loukkaantuminen on haitannut miehen luistelua. Alkukaudesta tuntui, että mies ei saa millään jalkoja liikkeelle ja oli jatkuvasti vaikeuksissa varsinkin omassa päädyssä. Paransi kauden mittaan ja loppukaudella esitti jo ihan mallikkaita otteita, mutta joutui kuitenkin luovuttamaan ykkösparin paikan nuorelle Dotchinille. Uskon, että Antonista on vielä paljon iloa Tampalle, mikäli mies todella panostaa luisteluun kesällä.

Luke Witkowski. Arvosana 8

34, 0+4=4, 5, 39 pim

Hyvää ja fyysistä peruspeliä Lukelta. Hoiti oman ruutunsa moitteettomasti ja eritysplussat siitä, että on aina valmis puolustamaan joukkuekavereita, näitä jätkiä ei joukkueessa liikaa ole. Tulee ensi kaudellakin luultavasti pysymään rotaatiopelaajana.


Braydon Coburn. Arvosana 7

80, 5+7=12, -1, 50 pim

Coburniin pätevät pitkälti samat huomiot, kuin Garrisoniin. Paineen alla pelaaminen, sekä pelin avaaminen heikolla tasolla varsinkin alkukaudesta, mutta piristyi hieman kauden loppua kohden. Coburn kuuluu mielestäni niihin pelaajiin, jotka ovat potentiaalisia palasia treidejä mietittäessä.


Jake Dotchin. Arvosana 9

35, 0+11=11, 10, 35 pim

Todella valmista peliä tältä nuorukaiselta. Vastasi loistavasti haasteeseen ja otti täysin ansaitusti paikan ykkösparista Hedmanin viereltä. Tässä Tampalla on käsissä loistava puolustaja pitkäksi aikaa eteenpäin.


Andrej Sustr. Arvosana 6

80, 3+11=14, -10, 43 pim

Hyvin sujuneen viime kauden jälkeen itselläni oli kovat odotukset Sustriin ja uskoin, että mies ottaa lopullisen harppauksen luotettavaksi NHL-tason puolustajaksi. Vitut. Koko kausi melkoista koheltamista ja huonoja kiekollisia ratkaisuja, mistä kertoo +/- tilaston lukema -10. Ei haittaa yhtään, jos Sustr vaihtaa kesällä maisemaa ja lähtee muualle koheltamaan.


Victor Hedman. Arvosana 10

79, 16+56=72, 3, 47 pim

Puolustuksen täysin suvereeni liideri ja joukkueen sydän yhdessä Kucherovin kanssa. Muodosti liigan vaarallisimman ylivoimakaksikon Kucherovin kanssa ollen toisiksi tehokkain ylivoimapelaaja runkosarjassa. Vastasi käytännössä yksin puolustuksen tehoista ja ilman Burnsin monsterikautta olisi vahva ehdokas Norris trophyn voittajaksi.


Kokonaisuutena puolustuksesta voi sanoa sen, että kesällä on pakko saada kiekollista tukea Hedmanille, sekä saada Garrison tai Coburn (mielummin molemmat) ulostettua, tai muuten ensi kaudellakaan ei kyllä kannusta taistella.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Hyökkääjät

Tyler Johnson. Arvosana 8

66, 19+26=45, -5, 28 pim

Välillä loistava ja välillä vaelteli aivan varjojen mailla. Kausi ei ollut aivan napakymppi, mikä toivottavasti hieman laskee hintalappua, kun jatkosopimusta aletaan sorvaamaan. On loistava playoff-pelaaja ja vielä kun saisi hieman tasaisuutta otteisiin, niin Tampalla on tässä käsissään liigan top-10 sentteri.


Cedric Paquette. Arvosana 6

58, 4+6=10, -6, 80 pim

Päällimmäisenä Paquetten kaudesta jäi mieleen helvetinmoinen läjä tyhmiä jäähyjä ja tehotonta koheltamista pitkin kenttää. Joukkueen menestymisen kannalta täysin merkityksetön pelaaja. Ensi kausi sujuu toivottavasti rotaatiossa ja loukkaantumisia paikkaillen.


Alex Killorn. Arvosana 7

81, 19+17=36, -9, 66 pim

36 pistettä on vaan auttamattomasti liian vähän, kun miehen palkka on 4,45 miljoonaa kaudessa. Aloitti kauden vahvasti, mutta sen jälkeen hieman hyytyi. Odotuksissa oli semmoinen 25 maalin kausi. Saa nähdä, että jatkaako mies Tampassa vai jätetäänkö suojaamatta ja näin Killorn jatkaisi hyvin suurella todennäköisyydellä uraansa Vegasissa.


Ondrej Palat. Arvosana 8.5

75, 17+35=52, 8, 39 pim

Aloitti hieman vaisusti ja itsekin tuli miestä kritisoitua syksyllä, kun ei oikein tehoja tullut. Osoitti kuitenkin loppukaudesta olevansa korvaamaton palanen joukkueessa. Pelasi hyvää kahden suunnan jääkiekkoa ja tasapainottaa loistavasti ketjun peliä ja samalla kuitenkin räppäsi itsekin ihan komeat pisteet. Toivottavasti saadaan kiinnitettyä moneksi vuodeksi eteenpäin.


Brayden Point. Arvosana 9

68, 18+22=40, 4, 14 pim

Syksyllä Point yllätti kaikki raivaamalla tiensä kokoonpanoon. Pelasi todella ennakkoluulottomasti ja suurella taisteluilmeellä, mikä teki ainakin minuun suuren vaikutuksen. Ensi kaudeksi top-9 paikka kokoonpanosta ja semmoiset 50 pistettä tilauksessa.


J.T. Brown. Arvosana 7

64, 3+3=6, -7, 73 pim

Viime kaudella upeat 22 pistettä ja +/- tilastossa komeili +16. Tämä kausi ei sitten sujunutkaan lainkaan yhtä hyvin, vaan mies otti aika lailla takapakkia. Plussaa siitä, että on Witkowskin lisäksi myös valmis puolustamaan joukkuekavereita.


Ryan Callahan. Arvosana 6

18, 2+2=4, -4, 23 pim

Callahanin ura on todella jyrkässä laskussa, mikä johtuu suurilta osin loukkaantumisista. Voi hyvin olla, että tämän kauden 18 ottelua jäivät miehen viimeisiksi. 5,8 miljoonan sopimus aiheuttaa suurta päänvaivaa Yzermanille.


Jonathan Drouin. Arvosana 8

73, 21+32=53, -13, 16 pim

Ajoittain täysin pysäyttämätön, mutta sortuu vieläkin liian usein ihmeelliseen neppailuun ja ylimielisiin ratkaisuihin kiekon kanssa, mistä osoituksena joukkueen synkin +/- lukema. Toivottavasti jatkosopimus saadaan tehtyä mahdollisimman aikaisin, niin poika pääsee keskittymään täysillä ensi kauteen. Töitä nimittäin on vielä tehtävänä.


Nikita Kucherov. Arvosana 10

74, 40+45=85, 13, 38 pim

Hinta-laatusuhteeltaan liigan paras pelaaja heti McDavidin jälkeen. Muodosti liigan kovimman ylivoimaparin yhdessä Hedmanin kanssa. Oli kauden harvoja ilonaiheita ja jos kesä menee hyvin, niin tuskin ainakaan huonontuu ensi kaudeksi.


Vladislav Namestnikov. Arvosana 6.5

74, 10+18=28, -4, 31 pim

Itselleni suuri pettymys, varsinkin hyökkäyspelin osalta. Hoitaa kyllä puolustusvelvoitteet melko hyvin, mutta mielestäni Namestnikovilla olisi potentiaalia semmoisiin 40-50 pisteen kausiin. Täytyy kuitenkin muistaa, että tämä oli miehelle vasta toinen täysi kausi ylhäällä. Samoin, kuin Killornin kohdalla on mielenkiintoista nähdä, että suojataanko Namestnikov kesän draftia varten.


Steven Stamkos. Arvosana 9

17, 9+11=20, 3, 14 pim

Noiden 17 pelin ajan nähtiin parasta kapteenia sitten kauden 2013-2014. Juuri tämän takia loukkaantuminen sattui todella ikävään aikaan. Nyt vaan polvi kuntoon ja ensi kaudella taas +40 maalia.


Yanni Gourde. Arvosana 8.5

20, 6+2=8, -1, 8 pim

Täytti paikkansa todella hyvin ja oli positiivinen yllätys itselleni. Saattoi lunastaa itselleen paikan ensi kauden joukkueesta hyvillä otteillaan.


Adam Erne. Arvosana 9

26, 3+0=3, -9, 11 pim

Hyvää rymistelyä ja energistä peliä tältä nuorukaiselta. Tulevaisuudessa luulisi löytyvän tilaa kokoonpanosta, koska Tampalla ei ole liikaa tämän tyyppisiä pelaajia. Näkisin mielelläni jo ensi kaudella esimerkiksi Paquetten paikalla.


Gabriel Dumont. Arvosana 8

39, 2+2=4, 1, 29 pim

Hoiti ruutunsa mallikkaasti, mutta en näe käyttöä ensi kaudella, muuten kuin loukkaantumisten paikkaajana.

Kokonaisuutena hyökkäys onnistui melko hyvin. Ensi kaudelle, kun saadaan vielä terve Stammer ja yksi täsmähankinta kahteen ylempään ketjuun, niin en usko menestyksen jäävän tästä osastosta kiinni.
 

BeAGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Tappara
Kiitoksia vaan @Heddy#77 kattavista arvioinneista. Samoilla linjoilla olen arvioinneista; Dotchin, Hedman, Point ja Kucherov ovat kauden selkeitä onnistujia. Namestnikov kärsi selkeästi Stamkosin loukista, sillä alkukaudesta löysi hyvän kemian Stammerin ja Kuchin kanssa. Ketjun hajottua haki vähän paikkaansa kokoonpanossa. Callahan on kyllä yksi murheellinen tapaus, josta on ollut enemmän haittaa kuin hyötyä. Rangersin kanssa tehty kauppa taitaa sittenkin kääntyä vielä Tampan häviöksi.

Vaikka Tampan pelit päättyivät tällä kertaa turhan aikaisin, oli kausi positiivinen esiin tuleminen nuorilta. Kesällä Tampalla on capissa vähän enemmän tilaa, joten tarvittavat jatkosopparit saadaan varmasti tehtyä. Päälle vielä muutama täsmähankinta puolustukseen ja alempiin hyökkäysketjuihin niin Tampa on taas yhtä vahva ennakkosuosikki kuin viime kauteen lähdettäessä.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Mitä Jatkoajan Tampa Bay -kannattajat tuumaavat Bob McKenzien Jonathan Drouin -treidispekulaatioista? Herrahan on siis pohdiskellut (puhtaasti mutulla), josko Yzerman tulisi kauppaamaan Drouinin kesällä muualle, kun kaikkien kesällä RFA:ksi tai UFA:ksi tulevien pelaajien kanssa ei ole palkkakaton takia mahdollista tehdä jatkosopparia.

http://www.rawcharge.com/2017/4/15/...ade-jonathan-drouin-kevin-shattenkirk-bobcast
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Pakki pitäisi tulla vaihdossa, muuten ei järkeä. Trouba kelpaisi mainiosti, voidaan Garrison laittaa samalla oven avauksella Jetsiin koohottamaan Buffin kanssa.
 

SS#91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
NHL:n venäläinen supertähti vuodatti rajua tekstiä - haukkui joukkuetoverinsa lyttyyn!

Linkki Iltalehden juttuun Kucherovista. Onko kenelläkään tietoa onko tuo kyseinen venäläiseen lehteen annettu haastattelu käännetty kokonaan englanniksi jossakin. Aika ikävää tekstiä, noinkohan kihahti jo hattuun.

Nikita Kucherov with harsh words for Lightning | Tampa Bay Times

Joe Smith twiittailee myös samasta aiheesta. Rankkaa tekstiä tämän kauden parhaalta pelaajalta.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Tottahan Kucherov puhuu, aika halutonta se pelaaminen oli vaikka kuitenkin taisteltiin paikasta playoffeissa. Junnuthan tuota joukkuetta kannatteli aika pitkälti.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Joo täysin tottahan tuo on joka sana. Ei vaan anna kauhean ammattimaista kuva Kucherovista, sen verran pitäisi osata pitää turpansa kiinni, ettei tuollaista menisi laukomaan. Uskon, että esimerkiksi Yzerman ei kovin hyvillä mielin katso tuollaista.
 

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Kucherov, Namestnikov, Hedman, Strålman, Point, Killorn ja Vasilevsky pellailevat Skoda-cupissa tällä hetkellä, mietin että mikä mahtaa olla 2012 7. kierroksen varauksen Nikita Gusevin tulevaisuuden suunnitelmat, tykki kausi Pietarissa ja nyt MM-kisoissa hyvää jälkeä. Sopimusta on jäljellä SKA:n kanssa vielä ens kausi.

Onko joku ruvennut jo väsään uutta ketjuu, ettei tarvis menneen talven ketjua enään nostella?
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Tuli eilen matsia katsellessa seurattua Pointin pelaamista. Kaveri tulee kyllä ensi kaudella olemaan kovaa valuuttaa, mikäli selviää ehjänä MM-kisoista. Tuohon runkoon kun saa hieman voimaa lisää, niin meillä voi olla käsissä melko pitelemätön pelaaja tuleville kausille.

Tosiaan kauden päättymisestä on jo reilu kuukausi, joten uutta ketjuahan se jo vaatisi, että päästäisiin spekuloimaan ensi kautta. Löytyisikö ketään vapaaehtoista?
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Ajattelin uuden ketjun polkaista tulille jahka kausi päättyy, saa toki aikaisemminkin tehdä jos jollain intoa riittää. Ei tässä kuitenkaan mitään uutisia tulevasta kaudesta ole vielä tullut ja kokoonpanokin tulee luultavasti expansion draftin jälkeen hieman muuttumaan.
 

No Look Pass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Tuli eilen matsia katsellessa seurattua Pointin pelaamista. Kaveri tulee kyllä ensi kaudella olemaan kovaa valuuttaa, mikäli selviää ehjänä MM-kisoista. Tuohon runkoon kun saa hieman voimaa lisää, niin meillä voi olla käsissä melko pitelemätön pelaaja tuleville kausille.

Juu, kyllä tässä on kyseessä Tampalle varsinainen timantti. Tuo synkin ajanjaksokin osui viimekaudella kohtaan, jossa Point oli 5 vk sivussa kokoonpanosta. Itse näen näillä asioilla yhteyden.

Pointin pelaamisen taso keskellä pistää miettimään, että onko Tampalla mitään järkeä ruuvata uutta sopparia kouraan Tyler Johnsonille vai olisiko kenties Tyler se palanen, joka kannattaa liikuttaa vaihdossa hyvään puolustajaan?
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Pointin pelaamisen taso keskellä pistää miettimään, että onko Tampalla mitään järkeä ruuvata uutta sopparia kouraan Tyler Johnsonille vai olisiko kenties Tyler se palanen, joka kannattaa liikuttaa vaihdossa hyvään puolustajaan?


Tämä on luultavasti yksi vaihtoehto, mitä Yzerman miettii hyvinkin tarkkaan. Johnson on kuitenkin tähän mennessä ollut niin jumalainen playoff-pelaaja, että en ihan helpolla olisi päästämässä hänestä irti. Tässä kun asiaa miettii, niin melkeen ennemmin olisin valmis luopumaan Drouinista, koska vastine tulisi luultavasti olemaan huomattavasti Johnsonia parempi, eikä joukkue menettäisi "varmaa" 50 pisteen sentteriä.
 

No Look Pass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Toisaalta Johnsonin ongelma on ollut lasisuus. Eipä olla terveestä Johnsonista päästy nauttimaan kuin ma 2 kierrosta poffeissa. Sen jälkeen ollut sitten esim. finaalisarjassa Chicagoa vastaan kohtuullisen turha pelaaja ylivoimassa murtuneella kädellä. Vähän liian loukkaantumisherkkä tuo Tampan hyökkääjistö kyllä avainpelaajien osalta on.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Syracuse näköjään päässyt finaaleihin ja tuttu vastustaja tulossa myös vastaan. Conacher aika hyvässä vireessä ollut, koostetta katsoin niin ratkaisevassa pelissä 2 maalia ja playoffeissa yhteensä 9+11=20p
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Syracuse näköjään päässyt finaaleihin ja tuttu vastustaja tulossa myös vastaan. Conacher aika hyvässä vireessä ollut, koostetta katsoin niin ratkaisevassa pelissä 2 maalia ja playoffeissa yhteensä 9+11=20p

Conacher herätti mielenkiintoni. Katselin hänen tilastojaan ja huomasin erikoisen seikan; aina hyvillä kausilla on tullut myös paljon jäähyjä. Heikommilla kausilla on sitten ollut hiljaista myös jäähyrintamalla. Hän saanee jotain paloa pelaamalla kovaa (tai likaisesti?) mistä aina välillä annetaan sanktiota. Jäähyjen vieminen pois tappanee jotain fiilistä Conacherin pelistä - jos puhtaasti tilastoista uskaltaa mitään päätellä. Mennyt kausi AHL:ssä toi 116 jäähyminuuttia, ei ole tietoa eikä mielenkiintoa selvittää kuinka paljon niistä on isompia rangaistuksia mutta lukema kuulostaa aika suurelta pienelle taitopelaajalle.

Noilla tilastoilla varmasti joku on valmis kokeilemaan halvalla NHL-sopimuksella, ellei karkaa KHL:n kiemuroihin olympialaiset mielessään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös