Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 256 955
  • 28 700

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Tulevaisuudessa muutamaa viimeistä vuotta Suomen historiassa tullaan katsomaan häpeillen. Vertaus 30-lukuun on yliampuva, mutta jotain siihen suuntaan. Virkamiehet voivat tehdä yksittäisiä virheitä, mutta he kuitenkin toteuttavat virkavastuulla poliitikkojen päätöksiä. Se, että Suomi määrittelee Irakin, Afganistanin ja Somalian turvallisiksi maiksi yhden hallituspuolueen kannatuksen nostamiseksi ja samalla hallituksen koossa pitämiseksi, tulee näyttämään tulevaisuudessa rumalta.

No itse en kyllä usko, että tätä mitenkään häpeillen katsotaan nyt tai tulevaisuudessa. Eletään kuitenkin aika poikkeuksellisia aikoja, eikä uuttakaan asylumseeker aaltoa ole todellakaan poissuljettu. Se edellinenkin aalto lyö rantaan, vaikka ei yhtä voimakkaasti. Siihen nähden on ihan perusteltua, että Suomi ja muut Euroopan maat lähettävät hylsyn saaneet kotiinsa rasittamasta ylikuormitettua järjestelmää. Omasta mielestäni tälle olisi aika keskeisessä asemassa laskea hintalappu ja miettiä, millaisia taloudellisia panostuksia siihen on järkevää käyttää ja onko tämä yleisestikään se tehokkain ja paras tapa toimia niiden eniten apua tarvitsevien ihmisten auttamiseksi.

Se kuuluuko Irak ja Afganistan turvallisten maiden listalle on tietenkin jonkun muun arvio asiasta. Niin kauan kuin muissa Euroopan maissa nämä ovat turvallisten maiden listalla, ei Suomessa ole todellakaan mitään syytä edes harkita, etteivätkö ne olisi. Muutenkin tällaisessa tilanteessa ajettaisiin Suomi aika ahtaalle, jos tehtäisiin joku periaatepäätös, että jokainen tänne asti selvinnyt afgaani ja irakilainen saisi automaattisen oleskeluluvan. Paljonkohan sellainenkin hulluus tulisi maksamaan. Vetovoimatekijänä se olisi ainakin todella suuri.
 

Joukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
No jos näin on niin sitten varmaan kysymys olikin vain perusmaahanmuuttokriitikoiden normaalista vapaasta kansalaistoiminnasta, mitä oikeudessa ei ole syytä käsitellä.
Hienoa ymmärtämistä. Itse tuot uutisen esille vahvoin värilasein ja oman ahdasmielisyytesi kautta teet tulkinnat. Toivottavasti et toimi tuomarina, koska oikeudenmukaisuus ei kanssasi toteutuisi. Tietysti ilkivalta ja vahingonteot pitää käsitellä oikeudessa ja niistä antaa tuomiot. Syyttäjä hakee maksimia ja oikeus päättää tapahtuneen mukaan, ilman turhaa kiihkoa.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Tapaus kuvaa suomalaisen poliisin ammattitaitoa tai asenteita pakolaisia kohtaan. Tai sekä että. Ensin tehdään virhe tahallaan tai tahattomasti ja sen jälkeen yritetään salailla asiaa.

Saatan olla sinisilmäinen, mutta minun on vaikea uskoa Suomen poliisin toimivan mielivaltaisesti. Minulle tämä asia edustaa sisäasianministeriön ja maahanmuuttoviraston heikkoutta. Huono tiedottaminen on seuraus jostain.

Missä muuten ovat nyt ne, jotka ovat valmiita ottamaan perheitä ja lapsia, mutta eivät "iPhone-miehiä".
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
No valaisepas minua, mistä siinä sosiaalisessa mediassa olleessa Saksa-Afganistan-uutisoinnissa oli kysymys. Josta vaikkapa Juhana Vartiainenkin twiittasi. Itse jäin tähän ymmärrykseen, mutta voin toki olla väärässäkin.

Olisiko lähtenyt lähtenyt liikkeelle Ann-Maja Henrikssonin huutelusta, että viisi Saksan osavaltiota ei palauttaisi Afganistaniin. Ja mikäli tämä olisikin totta, niin toisaalta yksitoista osavaltiota sitten palauttaa. Että silleen sitä mediaa käytetään, vastuu on kuulijalla.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Taitaa sinunkin jutussasi olla jo valheita.
Olet oikeassa. Tulkitsin ilmeisesti (?) Morgen Postenin googlekäännöksen väärin. Tuossa olisi pitänyt laskea 1+1+4. Epäilykseni ei herännyt kun Hesari puhui kolmesta osavaltiosta.

The deportation of rejected asylum seekers to Afghanistan is increasingly becoming a domestic political issue. According to Schleswig-Holstein and Berlin four other federal states have doubts about the assessments of Federal Minister of the Interior, Thomas de Maizière (CDU), on the Afghan security situation with Bremen, Lower Saxony, Thuringia and Rhineland-Palatinate. This has been the result of a survey of this newspaper among the responsible state ministries. But the federal government is holding on to its course: Federal Chancellor Angela Merkel reiterated at the weekend, that the return was part of state procedures - a deportation stopper was not in accordance with their "firm conviction", Merkel said at a CDU regional party in Neumünster.

Neue Zweifel an Rückführungen nach Afghanistan - Politik - Berliner Morgenpost

Mutta kuten tuota juttua lukee niin tuossahan vain osa harkitsi asiaa. Vain Thuringia ja Rhineland-Palatinate ovat oikeasti lopettaneet palautukset ja viimeksimainittu palauttaa silti rikolliset ja terrorismista epäillyt.


The Bremen Senate considers the situation in Afghanistan to be insecure. Just as in Schleswig-Holstein, a return stop is currently being examined, a spokesman said on request. Lower Saxony's government is currently investigating the security reports that the German Ministry of the Interior had collected. Pending the completion of this test, all repetitions would be postponed "in the light of uncertainty as to the current situation". In Thuringia, the Ministry of Migration said that currently no refugees are being deported to Afghanistan. Until a confirmation from the federal government that the security situation in the country had really improved in the Hindu, no Afghans would be brought back to their homeland against their will.

In Rhineland-Palatinate repatriations to Afghanistan are due to the unclear security situation only in the case of convicted offenders and threats. The latest report by the UN refugee agency (UNHCR), which de Maizière had called for, reinforced the government in this process. The report states that the security situation in Afghanistan has deteriorated drastically in recent months

Koska jutusta on tasan kaksi kuukautta olisi mielenkiintoista tietää mikä status nyt on. Silti tuon artikkelin perusteella on väärin sanoa että kuusi osavaltiota olisi lopettanut käännytykset Afganistaniin. Raflaavimmillaan se luku on kaksi.

Koska Saksan osavaltiomalli on meille täysin vieras niin sanottakoon että Saksan virallinen kanta on että Afganistaniin saa ja pitää palauttaa.
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Missä muuten ovat nyt ne, jotka ovat valmiita ottamaan perheitä ja lapsia, mutta eivät "iPhone-miehiä".
Kuka tänne nyt jokaisen touristin on ollut valmis ottamaan elätettäväksi?? Siis teidän unelmahörhöjen lisäksi.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Jaha. Nyt poliisi myöntää, että lapsi ja raskaana ollut nainen on haettu aiheetta odottamaan pakkopalautusta
Poliisi myöntää tehneensä virheen: Lapsi ja raskaana oleva nainen haettiin aiheetta odottamaan pakkopalautusta - Kotimaa - Helsingin Sanomat

Sitä en vain ymmärrä, että miksei raskaana olevaa voisi palauttaa lentokoneella?
Linkki Finnairin sivuille:
https://www.google.fi/url?sa=t&rct=...CTvuIxkj0tEukYEfw&sig2=buJGsROyenyHtrqWgELung
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Mikä tämä virnuileva akka on tuolla ykkösellä? Pakko arvostaa noita poliiseja. Pokka pitää.

Joo, polliisi-Seppo veti vaihteeksi asiasettiä ja muija kiisti huomanneensa mitään, vähättelikin onnistuneesti. Varsin hyvä valinta laittomuuksien selittelijäksi oli onnistuttu hakemaan: Sirola-opiston henki elää. Toki esiintyminen on helppoa kun on Oikeassa ja siinä uskoss... Tiedossaan järkkymätön.

Mikäli sisäministeriöön olisi tunkeutunut kaksikymmentä ihmistä kahden Suomen lipun kera, olisi Ylen ohjelmisto tältä illalta ja huomiselta mennyt uusiksi.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Tähän afgaani aspektiin liittyy EU tekemä puitesopimus jonka puitteissa maat ovat tehneet kahdenkeskeisiä palautussopimuksiaan. Afganistan saa EU:lta 14 mrdia josta Saksan osuus on 1,7 mrd.

Hesari kirjoittaa:

Palautukset Afganistaniin tekee mahdolliseksi EU:n ja Afganistanin hallituksen viime vuoden lokakuussa tekemä yhteistyösopimus. Afganistan sitoutui ottamaan vastaan EU-maista 80 000 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta kansalaistaan.

EU puolestaan sitoutui maksamaan palaajien matkakustannukset ja Afganistanille miljardeja euroja kehitysapua. Esimerkiksi Saksa maksaa Afganistanille vuoteen 2020 saakka 1,7 miljardia euroa kehitysapua. Kaikkiaan Afganistanin kanssa sovittiin lokakuussa 14 miljardin euron tuesta.

Myös Suomella ja Afganistanilla on lokakuussa allekirjoitettu kahdenvälinen turvapaikanhakijoiden palautussopimus. Sisäministeriön maahanmuutto-osaston ylijohtajan Jorma Vuorion mukaan Suomi palautti nyt afganistanilaisia nimenomaan oman kahdenvälisen sopimuksensa mukaisesti.

Onkohan sopimuksessa sellainen laukeamispykälä että jos ituhipit onnistuvat estämään kaikki oikeusasteet läpikäyneet kielteisen turvapaikkahakemuksen saaneiden käännytykset niin EU:n ei silti tarvitse maksaa Afganistanille ihan vitusti?
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Olisiko lähtenyt lähtenyt liikkeelle Ann-Maja Henrikssonin huutelusta, että viisi Saksan osavaltiota ei palauttaisi Afganistaniin. Ja mikäli tämä olisikin totta, niin toisaalta yksitoista osavaltiota sitten palauttaa. Että silleen sitä mediaa käytetään, vastuu on kuulijalla.

Tämä asia selvisi jo. Eli muutama osavaltio Saksassa on jäädyttänyt palautukset Afganistanin tilanteen vuoksi. Suurin osa ei. Vika oli siinä, etten lukenut sitä mm. Vartiaisen linkkaamaa vieraskielistä juttua kunnolla. Ei silti pointtejani juurikaan muuta. On varsin kyseenalaista tehdä palautuksia Afganistaniin. Suomessa on päätetty, että turvallista siellä on. Jotkut ovat toista mieltä, kuten nuo muutamat Saksan osavaltiot.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Saatan olla sinisilmäinen, mutta minun on vaikea uskoa Suomen poliisin toimivan mielivaltaisesti. Minulle tämä asia edustaa sisäasianministeriön ja maahanmuuttoviraston heikkoutta. Huono tiedottaminen on seuraus jostain.

Missä muuten ovat nyt ne, jotka ovat valmiita ottamaan perheitä ja lapsia, mutta eivät "iPhone-miehiä".

Ei kai perhe tarkoita automaattista turvapaikkaa?
 

Tornados

Jäsen
Olet oikeassa. Tulkitsin ilmeisesti (?) Morgen Postenin googlekäännöksen väärin. Tuossa olisi pitänyt laskea 1+1+4. Epäilykseni ei herännyt kun Hesari puhui kolmesta osavaltiosta.



Neue Zweifel an Rückführungen nach Afghanistan - Politik - Berliner Morgenpost

Mutta kuten tuota juttua lukee niin tuossahan vain osa harkitsi asiaa. Vain Thuringia ja Rhineland-Palatinate ovat oikeasti lopettaneet palautukset ja viimeksimainittu palauttaa silti rikolliset ja terrorismista epäillyt.




Koska jutusta on tasan kaksi kuukautta olisi mielenkiintoista tietää mikä status nyt on. Silti tuon artikkelin perusteella on väärin sanoa että kuusi osavaltiota olisi lopettanut käännytykset Afganistaniin. Raflaavimmillaan se luku on kaksi.

Koska Saksan osavaltiomalli on meille täysin vieras niin sanottakoon että Saksan virallinen kanta on että Afganistaniin saa ja pitää palauttaa.

Saksaan on viime vuonna tullut kai jotain 250 000 pakolaista Afghanistanista, käännytyspäätös koskee tietääkseni noin viittä prosenttia näistä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Missä muuten ovat nyt ne, jotka ovat valmiita ottamaan perheitä ja lapsia, mutta eivät "iPhone-miehiä".

Täällä ollaan ja arviolta kaikki noin neljä miljoonaa kysymykseesi suopeasti suhtautuvaa suomalaista. Olemme valmiita ottamaan resurssien mukaan pakolaisia ja mielellään perheitä, naisia ja lapsia, joista on Suomen kunnissa jo hyviä kokemuksia.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Afganistan on yksi maailman paskimmista paikoista olla ihminen. Tästä ei mitään epäselvyyttä. Sen alueen kansalaisia tulisi voida suojella ja auttaa paljonkin.

Suomi vaan on tässä erittäin paskassa raossa, koska kusipäiset naapurimme voivat halujensa ja mieltymystensä mukaan mobilisoida raja-asemillemme koska tahansa 100000 (tai joku iso määrä) afganistanilaista "turvapaikanhakijaa" eli ihmistä joiden elämä Venäjällä tehdään mahdottomaksi.

Jos ryhdymme kovin höveleiksi ja humaaneiksi heitä kohtaan, annamme viholliselle, kyllä, käytän sanaa tarkoituksella, mahdollisuuden vahingoittaa meitä. Ikävästi ovat nämä hädänalaiset joka puolella mobilisaatiorikollisten kauppatavaraa ja samalla nakertavat virallisten pakolaisten leipää. Nimittäin vaikka maaperästämme löytyisi merkittävä öljyesiintymä huomenna, pelkkä raha ei riitä humanitäärisen maahanmuuton hoitamiseen. Siihen tarvitaan ihan juugelin paljon inhimillistä osaamista, eikä sellaista resurssia meillä todellakaan ole. Paitsi jos osaajia siirretään muilta sektoreilta ja heidän paikkansa työelämässä täytetään huonommilla osaajilla. Näin ketjuttaen saadaan tietysti töitä kaikille. Pahnanpohjimmaisena työllistyy sinne öljylähteelle lähiöbaarin Repe ja turvapaikan saanut Ibrahim.

Tosin vihreätdegröna vastustaa öljynpumppausta vihaisin somepostauksin. Täystyöllisyyden vallitessa se ei kuitenkaan haittaa, koska kolmevitoseksi varttunut vihreä Miimumaria tekee puolisonsa kanssa keinohedelmöityksellä lapsen ja hoksaa että fillarointi marraskuussa on perseestä sekä ostaa "ironisesti ja ihan vaan kokeeksi" Toyota Yariksen. Yleisesti ottaenkin työnteko palauttaa järjen ihmisten päähän ja yhteiskunta voi ihanan itsekkään hyvin.

Kannabis kirjastoihin! Sori, lähti vähän laukalle. On hirveän vaikeaa olla kohtuullisuutta ja reiluutta tavoitteleva humanisti maassa, joka on kansalaisiaan sisäpoliittisesti räjäyttelevän diktaattorin naapurimaa.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Suomi vaan on tässä erittäin paskassa raossa, koska kusipäiset naapurimme voivat halujensa ja mieltymystensä mukaan mobilisoida raja-asemillemme koska tahansa 100000 (tai joku iso määrä) afganistanilaista "turvapaikanhakijaa" eli ihmistä joiden elämä Venäjällä tehdään mahdottomaksi.

Jos ryhdymme kovin höveleiksi ja humaaneiksi heitä kohtaan, annamme viholliselle, kyllä, käytän sanaa tarkoituksella, mahdollisuuden vahingoittaa meitä.

Tämä.

Se on ihan sama vaikka Afganistanissa taivaalta sataisi laavaa, niin Suomen linjan pitää nyt ja jatkossa olla se, että Afganistanilaisille miehille ei anneta turvapaikkoja käytännössä lainkaan vaan käännytetään mielummin jo rajalta takaisin.

Ihmisyys ja kärsimys ja yhyhyyy.

Paska homma, mutta sellaista se elämä on. Maanpuolustuksellisista syistä kaikille ehdoton ei ja kaikki vielä avoinnakin olevat päätökset kielteisenä takaisin ja seuraavaan koneeseen.

Päätöksiinkin voi ihan suoraan kirjoittaa syyksi "koska Venäjä"
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Mietiskelen, että mitäköhän tässä nyt oikeastaan on tapahtunut. Pari viimeistä vuotta on saanut lukea siitä, että Nerg on pihalla kuin lumiukko, turvapaikanhakijoihin käsittelyyn liittyvä viranomaistoiminta ei ole kunnossa ja että poliisin tiedotus turvapaikkahakijoiden asioista on puutteellista ja niukkaa.

Nyt kuitenkin netti täyttyy linkityksistä, joissa ylistetään viranomaistoimintaa turvapaikanhakijoiden asioiden käsittelyssä, linkitetään Nergin hyviä näkemyksiä ja kehutaan poliisin niukkaa tiedotusta.

Mistä nyt tuulee, onko nyt jotkut vaalit käsillä?
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Suomestakin on lähtenyt aikamoinen määrä noita "elintasosurffareita" esimerkiksi Ruotsiin ja Amerikkaan.

Eli siis kulttuurillista ja uskonnollista eroa ei ole. Muutenkaan mitään tekemistä noilla mailla ei ole tämän pakolais-invaasion kanssa sillä eihän he lähteet noihin maihin "loisimaan".

Kielteisen päätöksen saaneet kuuluvat muualle kuin SUomeen. Siitä ei pitäisi olla kahta sanaa.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Suomessa poliiseista valittaminen on vähän sama, kuin valittaisi tässä maassa puhtaasta vedestä. Raju pyllistys niille, joilla on asiat aika helvetin paljon huonommin. Kai se sitten niin menee, että oli maa mikä tahansa, niin poliisit on "niinku sairait rasistifasistinatseja".
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Kielteisen päätöksen saaneet kuuluvat muualle kuin SUomeen. Siitä ei pitäisi olla kahta sanaa.

Saapa nähdä tuleeko tässä hallitukselta pikaisesti uusia säädösesityksiä. Pääministerin oikeustajuun ei mahdu se, että raskaana olevia naisia tai lapsia palautettaisiin Kabuliin. Tällä lennolla niitä ei ollut, mutta kielteisiä päätöksiä on tällaisille perheille annettu. Tekeekö hallitus muutoksia palautuskäytäntöä koskeviin lakeihin ja asetuksiin vai tuleeko jatkossa palautuslentoja, jotka ei sovi pääministerin oikeustajuun?

Sipilä otti kantaa pakkopalautuksista nousseeseen kohuun suorassa lähetyksessä: ”Pitäisi aina faktat olla kohdallaan” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Itse ihmettelen, että mitä nämä lapset ja naiset ovat, koska Jatkoajasta olen lukenut, että tänne tulee vain nuoria miehiä ja naiset/lapset on jätetty sodan ja epäinhimillisen hädän keskelle. Jonne heidät nyt siis vastoin pääministerin oikeus tajua palautetaan...
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Saapa nähdä tuleeko tässä hallitukselta pikaisesti uusia säädösesityksiä. Pääministerin oikeustajuun ei mahdu se, että raskaana olevia naisia tai lapsia palautettaisiin Kabuliin. Tällä lennolla niitä ei ollut, mutta kielteisiä päätöksiä on tällaisille perheille annettu. Tekeekö hallitus muutoksia palautuskäytäntöä koskeviin lakeihin ja asetuksiin vai tuleeko jatkossa palautuslentoja, jotka ei sovi pääministerin oikeustajuun?

Sipilä otti kantaa pakkopalautuksista nousseeseen kohuun suorassa lähetyksessä: ”Pitäisi aina faktat olla kohdallaan” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Itse ihmettelen, että mitä nämä lapset ja naiset ovat, koska Jatkoajasta olen lukenut, että tänne tulee vain nuoria miehiä ja naiset/lapset on jätetty sodan ja epäinhimillisen hädän keskelle. Jonne heidät nyt siis vastoin pääministerin oikeus tajua palautetaan...

Raskaus tai alaikäisyys ei taida edelleenkään olla turvapaikkaan oikeuttava syy. Tuskin siitä sellaista tulee vaikka miten kyyneleitä vuodatatte. Perheitä on tullut mutta onko niillä oikeutta turvapaikkaan riippuu heidän henkilökohtaisesta tilanteesta. Toisaalta jos raskaus olisi turvapaikan syy niin eiköhän nähtäisi sekin ihme että lähi-idän miehet olisivat odottavassa tilassa. Seventeen ja raskaana...
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Ei se helppoa ole lajitella ne oikeasti turvapaikkaa tarvitsevat ihmisistä, jotka ovat tänne saapuneet

1) laajentaakseen terroristiverkostoa
2) paetakseen tekemiään sotarikoksia
3) tavoitellakseen länsimaisen yhteiskunnan tarjoamaa ilmaista ylläpitoa

Tästä syystä paras ratkaisu olisi napsia turvapaikkaan oikeutetut suoraan leireiltä. Suomeen talsineille heti rajalla terveiset, että hakekaa turvapaikkaa maasta, jossa olette jo käyneet ennen tänne saapumista.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kyllä. Ja kertoivat vielä ihan rehellisesti olevansa elintasosurffareita, eivät menneet pakolaisstatuksella.

Hassuttelua oli vieläpä se, että elättivät työlläään itsensä ja perheensä. Että aika heikosti asioita nykyään tunnetaan, tämäkin on ollut vertauksena turvapaikanhakijoihin aiemminkin esillä.

Itse ihmettelen, että mitä nämä lapset ja naiset ovat, koska Jatkoajasta olen lukenut, että tänne tulee vain nuoria miehiä ja naiset/lapset on jätetty sodan ja epäinhimillisen hädän keskelle. Jonne heidät nyt siis vastoin pääministerin oikeus tajua palautetaan...

Todelisuudessa Jatkoajassa on ollut kokonaistilastot varmaan parhaiten Suomessa keskusteluissa esillä. Alta linkistä löytyy moneen kertaan esillä olleet faktat määristä, ikäjakaumasta, päätösjakaumasta ja monesta muusta asiasta:

Tilastot — Maahanmuuttovirasto

Kielteisen päätöksen saaneet kuuluvat muualle kuin SUomeen. Siitä ei pitäisi olla kahta sanaa.

Juuri näin. Jos turvapaikkaprosessi päätyisi kielteiseen päätökseen, ja sen tuloksena jaettaisiin oleskelulupa, koko prosessia ei tarvittaisi. Jokainen Suomeen hakeutuva kun olisi oikeutettu oleskelulupaan ja sitä kautta sosiaaliturvaan. Olisikohan tulijoita noin alkuun yli vai alle 250 000 henkilöä vuoden kuluessa? Kannattaa muistaa, että maailmalla on eri lähteiden mukaan jopa 65 miljoonaa pakolaista, joille hyväkuntoinen asunto ja tuhat euroa käteen on kaukainen, mutta tavoiteltava unelma. He tulevat maista, joissa kuukauden työssä saattaa ansaita viidenneksen siitä, mitä Suomessa saa sossusta (asunto, ruoka, vaatteet, rahaa jne).

Me autamme, mutta teemme nytkin se osittain velaksi. Omien resurssiemme mukainen auttaminen tapahtuu parhaiten kriisimaiden lähialueilla, mutta myös ottamalla pakolaisia Suomeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös