Naisten MM-kisat 2017

  • 18 609
  • 119

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Olipa mukava katsoa tuota jälkilähetystä - siellä todella luisteltiin ja jatkuvasti häirittiin Kanadan pelintekoa, ei todellakaan mitään yhtä maalia ja kilpikonnapuolustusta. Täysin ansaittu voitto.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Taitaa olla suhteellisen asiallinen materiaali ja muutamankin kertaan mainittu, jo pari, kolme vuotta Mustosen alaisuudessa hinkattu systeemi+Räty. Plus jokunen kasvanut ja kehittynyt laatuyksilö.

Musiikkia korvilleni olivat mailan kalahtelut ja kalinat. Tarkoitti sitä että oltiin ajoitellen aggressiivisia, aktiivisia, eikä vain peruuteltu träppiin. Kamppailuvoima, terävyys on nostanut tasoaan.

USA on sitten seuraava haaste. Ja hyvä niin. Näitä pelejä tarvitaan. Panostakin on, piste todennäköisesti otettava, saattaa jäädä ottamatta, mutta miksipä ei.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
3.4.2017 USA-Suomi 5-3

Hieno taistelu, mutta nyt harmittaa entistä enemmän Venäjän iskemä viime minuutin voittomaali. Rankkaritappiokin avausottelusta olisi vienyt Suomen sensaatiomaisesti suoraan välieriin, kun rankkaritappion "tasapelipisteellä" olisi vältetty maalierovertailu tasapisteisiin päätyneiden Kanadan ja Venäjän kanssa. Nyt sen sijaan edessä on Ruotsia vastaan puolivälierien kuolemanottelu, joka pannukakuksi kääntyessään päättää Naisleijonien kisat ja pudottaa joukkueen B-lohkoon omiin kotikisoihinsa. En halua maalailla piruja seinille, mutta Suomi ei ole hävinnyt Ruotsillekaan tällä kaudella kertaakaan. Sama tilanne oli ennen Venäjä-peliä. Naiskiekkoa seuranneilla lienee muistissa myös viime olympialaisten kuolemanottelu, jonka häviäminen passitti kyynelehtivät naisleijonat pelaamaan sijasta 5. Toivon koko sydämestäni, että noita kyyneliä ei tarvitse katsella tällä kertaa.

USA-pelin Suomi aloitti hienosti. Susanna Tapani siirsi Suomen johtoon jo neljän minuutin jälkeen. Erän puolivälin jälkeen Sanni Hakala ja Michelle Karvinen ottivat jäähyt peräjälkeen, eikä USA jättänyt kahden pelaajan ylivoimaa hyödyntämättä. Avauserän lopulla molemmille joukkueille tuomittiin vielä jäähyt, mutta enempää maaleja ei nähty.

Toisen erän alussa Petra Niemiselle tuomittiin kampitusjäähy ja USA:n ylivoima siirsi kisaemännät 2–1-johtoon. Naisleijonien jäähyily jatkui, eikä Suomi pystynyt enää selvittämään neljättä peräkkäistä rangaistusta USA:n siirryttyä kahden maalin johtoon 3–2. Erän viimeisellä minuutilla Hiirikosken laukaus nosti kuitenkin Suomen jälleen maalin päähän 3–2-lukemiin.

Kolmannessa erässä Suomi vältti jäähyilyn. Ensimmäinen tilastomerkintä nähtiin vasta 49 minuutin kohdalla, kun Michelle Karvinen tasoitti pelin. Suomi sai heti perään ylivoiman, mutta ei onnistunut siirtymään johtoon. Aika pian jäähyn jälkeen USA siirtyi 4–3-johtoon Hannah Brandtin maalilla. Pian tämän jälkeen Suomi sai vielä yhden loistavan tilaisuuden, kun kahden pelaajan ylivoimaa oli yli 1,5 minuuttia. Naisleijonat eivät kuitenkaan pystyneet käyttämään tätäkään tilaisuutta ottelun ensimmäisen ylivoimamaalin tekemiseen. Suomi yritti tasoitusta vielä kuudella pelaajalla, kun kolmatta erää oli reilu minuutti jäljellä. Hieno taistelu kääntyi kuitenkin lopullisesti kotijoukkueen voitoksi, kun USA pystyi toimittamaan kiekon Suomen tyhjään maaliin.

Tasakentällisin Suomi pystyi laittamaan kampoihin vähintäänkin tasaväkisesti, kun maalit menivät Suomelle 3-1. Sen sijaan ylivoimat menivät USA:lle murhaavasti 3-0. Varsinkaan kaksinkertaisella jäähymäärällä on huonot mahdollisuudet voittaa, jos vastustaja on erikoistilanteissa noin paljon edellä. Ylen otteluraportin sitaatissa päävalmentaja Pasi Mustonen nosti esiin aiempien vuosien kisoissakin kuultua tuomarikritiikkiä:
- Täällä viheltää tuomarit Japanista ja välillä joistakin muista maista. Se on kansainvälisen jääkiekkoliiton linjaus. Tänne ei hommata parhaita tuomareita, tänne hommataan riittävä määrä tietyistä maista, Mustonen sivalsi.
Ehkä tuossa on jotain totuuspohjaa, mutta ihan turha tuon taakse on kuitenkaan mennä, kun suurin osa jäähyistä oli ihan selviä, eikä Suomi hyödyntänyt omia ylivoimamahdollisuuksiaan.

Suomen kokoonpano ottelussa

21 Karvinen - 13 Välilä - 12 Tapani
11 Nieminen - 10 Välimäki - 9 Hovi
24 Tulus - 19 Niskanen - 20 Kärnä
28 Hakala - 29 Säkkinen - 26 Valkama
22 Nuutinen

6 Hiirikoski - 8 Savolainen
5 Kilponen - 15 Tuominen
4 Lindstedt - 7 Jalosuo
2 Rahunen

41 Räty 35/39 - 89,7% - 59:46
(31 Suonpää)

-Ottelun tilastot kisasivustolla
-Maalikooste IIHF:n Vimeo-tilillä
-Leijonat.fi-sivuston otteluraportti

Puolivälieräottelu Ruotsia vastaan pelataan jo tänään tiistaina klo 22.35.

Muut maanantain ottelut

Saksa-Sveitsi 2-4
Ruotsi-Tshekki 3-1
Kanada-Venäjä 8-0

Nämä tulokset tarkoittavat sitä, että Ruotsi nappasi Saksan lisäksi toisen puolivälieräpaikan. Sveitsi ja Tshekki pelaavat paras kolmesta -karsintasarjan.

Tosin eilen ilmoitettiin, että Naisten MM-kisojen ylin sarjataso saattaa muuttua 10 joukkueen turnaukseksi jo Suomen kisoissa 2019. Tämä tarkoittaisi sitä, että karsintasarjan hävinnyt joukkue ei putoaisikaan 1A-divisioonaan. Lopullinen päätös asiasta saadaan toukokuussa Kansainvälisen jääkiekkoliiton vuosikokouksessa.

Oletettavasti 10 joukkueen turnaus pelattaisiin kahdessa viiden joukkueen lohkossa. Jännä nähdä, menisikö lohkojako nykyisen kaltaisesti kärkimaat A-lohkoon kasaten ja siten puolivälieräparit 5+3? Vai ripolteltaisiinko kärkimaat kahteen lohkoon ja molemmista neljä parasta puolivälieriin? Tokihan IIHF pystyy varmaan virittelemään myös jonkun lohkovoittajat välieriin, lohkojen sijat 2-3 puolivärieriin ja loput neljä joukkuetta karsii sarjapaikasta jotenkin. Jos IIHF päätyy kahteen tasavertaiseen alkulohkoon, niin joku USA-Japani päättyy aika rumin lukemin, kun nytkin A-lohkossa nähdään tuollaisia 8–0-pelejä, kuten Kanada ja Venäjä näyttivät.
 
Viimeksi muokattu:

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Ihmettelen kyllä lohkojakoja. Kanada, USA, Suomi ja Venäjä samassa lohkossa...
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Idea on ymmärtääkseni antaa A-lohkossa pelaaville kärkimaille kovia pelejä ja välttää 30-0 numeroihin päättyviä otteluita. Samalla B-lohkon maat saavat pelata alkusarjan omaa tasoa vastaavia joukkueita vastaan, mutta silti on mahdollisuus edetä aina maailmanmestaruuteen asti. Palkinnoksi kovista peleistä A-lohkon joukkueet pääsevät vähintäänkin puolivälieriin. Kaksi parasta suoraan välieriin.

Systeemi on ollut jo pitkään näin. Tasoeroistahan tuo lähinnä johtuu. Jos kärki olisi tasaisempi ja laajempi, systeemi olisi varmasti samantyylinen kuin miesten MM-kisoissa oli 8-12 joukkueen kisoissa.
 

Isäntä

Jäsen
Ihmettelen kyllä lohkojakoja. Kanada, USA, Suomi ja Venäjä samassa lohkossa...
Tuo menee käsittääkseni niin, että aina edellisen turnauksen neljä parasta pelaavat keskenään samassa lohkossa. Tuon lohkon kaksi parasta saavat suoran paikan välieriin. Kaksi huonointa pelaavat sitten puolivälierän alemman lohkon kahta parasta vastaan.

Ilahduttavaa peliä ovat kyllä naarasleijonat esittäneet pohjoisamerikkalaisia vastaan. Todella harmittava oli vaan tuo Venäjä -tappio.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Suomen puolivälierä Ruotsia vastaan alkaa ihan kohta TV2:lla.
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Säkkinen vie Suomen johtoon reilun neljän minuutin pelin jälkeen. Hienoa!
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Siellä luutii puolustuksessa vanhan pelikaverin tytär. Siinä oli toinen maali lähellä ja nyt jäähy Ruotsille.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Onko tosiaan niin, että Ruotsi on pelannut omat pelinsä isommassa kaukalossa ja nyt pudotuspeleissä ovat siirtyneet pienempään kaukaloon?
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
2-0 ylivoimalla ajassa 6:57. Loistava alku Suomelta.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Suomen puolivälierä Ruotsia vastaan alkaa ihan kohta TV2:lla.
Kaikki kunnioitus naisten jääkiekolle, mutta näin penkkiurheilijana katsoen tuo peli on suurinpiirtein samaa tasoa kuin poikien U16-ikäluokan matsit parhaimmillaan.

Anyway, Suomi kyykyttää Swea-mamman joukkuetta ja meni juuri 2-0 johtoon.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Haluaisin nähdä, miten Räty pärjäisi jonkun Liiga-joukkueen maalilla. Miks ei esimerkiksi SaiPa voinut tehdä Liiga-historiaa tällä kaudella ja olisi pestannut Nooran pelaamaan muutamaan matsiin?
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Aho, Saravon Pekka
En oo aikoihin naisten pelejä kattonu. Tuli yllätyksenä että noinki hyvin liikkuu jalka. Varsinki suomella. Eikö nämä vastaa jotain c-poikien tasoa?
Eipä tuolla ite varmaan pysyis mukana vaikka muka tullu pelaultua tässä..
 

Hirvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Haluaisin nähdä, miten Räty pärjäisi jonkun Liiga-joukkueen maalilla. Miks ei esimerkiksi SaiPa voinut tehdä Liiga-historiaa tällä kaudella ja olisi pestannut Nooran pelaamaan muutamaan matsiin?
Eihän Räty pärjännyt kunnolla edes Suomi-Sarjassa, joten SaiPan (a-junnujen) takana liigamiehiä vastaan olisi tullut todella rumaa jälkeä.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Ruotsi saa ainoat puolittaiset paikkansa Suomen virheistä, muuten ei mitään palaa.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Eihän Räty pärjännyt kunnolla edes Suomi-Sarjassa, joten SaiPan (a-junnujen) takana liigamiehiä vastaan olisi tullut todella rumaa jälkeä.
Ei nyt kannata liikaa vähätellä, koska ihan noin huono Räty ei missään nimessä ole.

Mestistä pelatessaan Noora Rädyllä oli K-Vantaan paras torjuntaprosentti seitsemän pelatun ottelun jälkeen, eli ennen viimeistä peliään! Tuon viimeisen pelin jälkeen hän muistaakseni tippui torjuntaprosentissa hieman Vantaan sen kauden parhaat tilastot keränneen Jani Kauton taakse.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Ei nyt kannata liikaa vähätellä, koska ihan noin huono Räty ei missään nimessä ole.

Mestistä pelatessaan Noora Rädyllä oli K-Vantaan paras torjuntaprosentti seitsemän pelatun ottelun jälkeen, eli ennen viimeistä peliään! Tuon viimeisen pelin jälkeen hän muistaakseni tippui torjuntaprosentissa hieman Vantaan sen kauden parhaat tilastot keränneen Jani Kauton taakse.
Täysin samaa mieltä olen asiasta. Räty, valitettavasti, on naiseksikin varsin pienikokoinen, mutta teknisesti ja taktisesti todella hyvä reaktiotorjuja ja maalivahti.
 

Hirvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei nyt kannata liikaa vähätellä, koska ihan noin huono Räty ei missään nimessä ole.

Mestistä pelatessaan Noora Rädyllä oli K-Vantaan paras torjuntaprosentti seitsemän pelatun ottelun jälkeen, eli ennen viimeistä peliään! Tuon viimeisen pelin jälkeen hän muistaakseni tippui torjuntaprosentissa hieman Vantaan sen kauden parhaat tilastot keränneen Jani Kauton taakse.
No joo, otetaan vähän takaisin ettei tuon kauden K-Vantaassa kukaan muukaan häikäissyt. Joukkueen sarjasijoitus tosiaan viimeinen ja kokoonpanossa kauden aikana 59 pelaajaa, joten ei mikään helpoin paikka molarille. Varisnkin jos totuttelee vasta miesten peleihin.
 

Snagari

Jäsen
Kyllähän naisten kiekkoon olisi aika tärkeää saada taklaukset mukaan. Silloin voitaisiin ottaa tiukempaa linjaa tuohon mailahäirintään, kun olisi vaihtoehtoinen tapa riistää kiekkoa. Nyt peli on ihan järjetöntä huitomista.

Kuka tuolla on kommentoimassa näitä pelejä? Aika huikeita maneereja, "no aivan mahtavaa" on tullut tähän mennessä jokaisen Suomen maalin jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllähän naisten kiekkoon olisi aika tärkeää saada taklaukset mukaan. Silloin voitaisiin ottaa tiukempaa linjaa tuohon mailahäirintään, kun olisi vaihtoehtoinen tapa riistää kiekkoa. Nyt peli on ihan järjetöntä huitomista.

Kuka tuolla on kommentoimassa näitä pelejä? Aika huikeita maneereja, "no aivan mahtavaa" on tullut tähän mennessä jokaisen Suomen maalin jälkeen.
Entinen maalivahti Tuula Puputtihan se siellä. Samaan "aivan mahtavaa" hokemaan kiinnitin huomiota alusta asti. Taklauksista ehdottomasti samaa mieltä.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Kyllähän naisten kiekkoon olisi aika tärkeää saada taklaukset mukaan. Silloin voitaisiin ottaa tiukempaa linjaa tuohon mailahäirintään, kun olisi vaihtoehtoinen tapa riistää kiekkoa. Nyt peli on ihan järjetöntä huitomista.

Kuka tuolla on kommentoimassa näitä pelejä? Aika huikeita maneereja, "no aivan mahtavaa" on tullut tähän mennessä jokaisen Suomen maalin jälkeen.

Peli on järjetöntä huitomista myös miesten liigassa vaikka taklaukset on sallittu, eivät nuo ole toisensa poissulkevia asioita. Riittää kun tuomarit viheltävät sääntökirjan mukaan. Ruotsi ei tule tekemään tässä matsissa maaliakaan kuten ei tehnyt HIFK:kaan Tapparaa vastaan, munattomia molemmat. :D
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
On tää kyllä surkeen näköstä tämä naisten jääkiekko. Tappelut vissiin säästetään pukukoppiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös