Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Naisten MM-kisat 2017

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana lunde, 24.03.2017 klo 12.31.

 1. L. Paraske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sutterin veljesten pelifilosofia
  Lainaus:
  Ja suorana Areenasta tuon näki jo puolisen tuntia sitten, mutta kun kakkosen jälkilähetys alkoi niin tuo Areenankin "suora lähetys" aloitti lähetyksen alusta. No huoh sentään.
   
 2. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Minkäikänen toi Välilä on? Jotain viiskytä varmaan, isoäiti. Naislätkän Gordie Howe.
   
 3. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KaMa
  Ehdottomasti näistä kisoista jäi mieleen Tuula Puputin "ehdottomasti" sekä studiosta kuuluvat taputukset aina Suomen tehdessä maalin.

  Rupesin miettiin, mitkä on naisten majun asetelmat ens kaudella? Miten satsataan, millasia treenipelejä/turnauksia pelataan, saako runko tarpeeks kovia pelejä kauden aikana?

  Kun se finaalipaikka on joskus otettava niin vittu miksei sitten olympialaisissa? Ja voittaa samalla koko roska.
   
 4. Moto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kesät, talvet HIFK
  Lainaus:
  Jan Lundellin vuosikertaa - eli suunnilleen Gordie Howen ikäinen.

  Pronssi tulossa näemmä ilman että tulee edes hiki.
   
 5. Frostbite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Оулун Xорьки, ФК Барселона, РоПС
  Missä harjoitushallissa nää kisat pelataan? 16 katsojaa äkkiä laskettuna katsomossa ronssiottelussa.
   
 6. KJ hunter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS & Minnesota Wild
  Kivat lukemat tulossa.
   
 7. Frostbite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Оулун Xорьки, ФК Барселона, РоПС
  On hyvällä jalalla Karvinen ja Hiirikoski liikkeellä.

  Hiirikoski, naisten joukkueen Nummelin.
   
 8. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Lainaus:
  1973 syntynyt eli kesäkuussa tulee mittariin 44. Oli kymmenen kautta pelaamatta vuosina 2003-2013. Vasta näissä kisoissa ollut liikkeen kanssa hieman ongelmissa pohjoisamerikkalaisia vastaan. Muuten edelleen maailman huipulla.

  Lainaus:
  Hyvä kysymys ja kiitos kunniasta, vaikka en varsinaisesti mikään asiantuntija koe olevanikaan. Vain erittäin kiinnostunut mediassakin mystiseksi jäävästä naiskiekosta. Hyvin asioista perillä oleva @kilpakiekko osannee kertoa enemmän.

  Naisleijonien kokenut runko eli hiirikosket, karviset, rädyt jne. koostuu 80-luvun lopulla syntyneistä pelaajista. 30 vuotta on suurimmalla osalla mittarissa viimeistään lähivuosina. Jos jotain pitää veikata, niin ainakin osa tästä rungosta ripustanee hokkarit naulaan olympialaisten tai 2019 kotikisojen jälkeen. Nuoremmista pelaajista ei ainakaan vielä löydy Hiirikosken, Rädyn ja Välilän kaltaista ihan maailman huipputason pelaajaa omalla pelipaikallaan. Petra Nieminen lienee lähempänä tätä. Lupaavia pelaajia on toki muitakin, joilla on mahdollisuudet ottaa askelia maailman huipulle.

  Jotain kertonee sekin, että vuodesta 2008 pelatuissa U18-kisoissa Suomi on vain kerran ollut sijalla 3 (vuonna 2011). Muuten sijat ovat olleet 5-6, kuten nytkin tammikuussa viides sija. Näkisin, että nykyinen 80-luvulla syntyneiden runko on kannatellut maajoukkuetta jo useamman vuoden, mutta ilman merkittävää muutosta perinteinen "kiintiöpronssikin" saattaa tulevaisuudessa jäädä haaveeksi, kun nykyinen runko lopettaa pelaamisen. Nautitaan siis nyt, kun sellainen taas suomalaisten kaulaan pujotetaan.

  Välilä ja viime kaudella arvokisajoukkueesta pudonnut Karoliina Rantamäki ovat tietysti iloisia moderneja poikkeuksia ja esikuvia pitkästä urasta, mutta naisten kohdalla lienee useimmalla realismia, että viimeistään neljännen vuosikymmenen alkaessa eteen tulee uran jatkamiseen liittyviä isoja kysymyksiä. Näitä ovat mm. lasten hankkiminen sekä työ- ja opiskeluelämään keskittyminen.

  Lainaus:
  Näitä kysymyksiä ymmärtääkseni yritetään ratkaista kuumeisesti jääkiekkoliitossa. Vielä ei ole kerrottu paljonkaan julkisuuteen. Enemmän tavoitteita kuin konkreettisia toimia. Viimeistään syksyllä, kun olympiakausi alkaa, lienemme viisaampia.

  Olisihan olympiafinaali hieno saavutus. Ruotsi sen jo tekikin sensaatiomaisesti Torinossa 2006. Toistaiseksi se on kuitenkin enemmän Naisleijonien mahdollisuuksien ylärajoilla oleva unelma kuin todennäköinen lopputulos. Sen verran pohjoisamerikkalaisiin on vielä kirittävää. Tosin yksittäisissä peleissä on mikä vain mahdollista ja arvokisoissa paljon ratkeaa yksittäisten pelien perusteella.
   
 9. Eino_Mies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Pelasiko muuten Räty kaikki Suomen matsit vai saiko muut veskarit yhtään peliaikaa?
   
 10. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Räty pelasi kaikki ottelut ja hyvä niin. A-lohkossa pelanneen Suomen otteluohjelmassa ei oikein ollut mitään ottelua, jossa olisi voinut antaa vastustajille tasoitusta lähtökohtaisesti heikomman maalivahdin muodossa. Kaikki kunnia Suonpäälle ja Keisalalle, jotka ovat huippuvahteja hekin. Eivät kuitenkaan ainakaan vielä Rädyn kaltaisia ihan maailman huippuja.
   
 11. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Lainaus:
  Aika surullisia katsojalukemia tosiaan ollut näissä kisoissa. Eiköhän pistetä paremmaksi kahden vuoden päästä Suomessa.

  Pelipaikka on USA Hockey Arenan ykköshalli. Suomen avausottelussa nähty kakkoshalli näytti oikeasti harjoitushallilta. Jenkkien kehitysohjelman joukkueet ovat pelanneet tuolla Plymouthissa pari kautta. Sitä ennen kehitysohjelma pelasi saman Michiganin osavaltion Ann Arborissa.
   
 12. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Nmj:n kausi päättyi mitaliin ja sitä voitaneen viimeisten kahden kauden perusteella pitää myös minimi tavoitteena. Usa ja Kanada ovat vahvoja, mutta kuten nähtiin niin kaikki on yksittäisissä peleissä mahdollista, mutta kaiken kyllä pitää mennä nappiin jos välierissä pystytään Kanada tai Usa kaatamaan.
  Eurooppalaisille joukkueille Nmj on hävinnyt viimeisen kahden kauden aikana vain kahdesti ja molemmat pelit on sattunut MM kisoihin ja molemmilla kerroilla vastustaja oli Venäjä. Miltä sitten tulevaisuus näyttää? Nimimerkki @lunde tuossa jo hyvin toikin asiat esille eikä itselläni tuohon ole paljon lisättävää.
  Ensi kauden olympialaisten jälkeen saattaa joitakin yksittäisiä pelaajia lopettaa, mutta uskon että runko pysyy hyvin pitkälle samana myös kaudella 18 – 19 koska silloin siis pelataan kotikisat. Kuten @lunde totesikin niin sitten saattaa tulla paljon lopettamisia ja maajoukkueen runko menee uusiksi. Jos kenttäpelaajista puhutaan niin Suomella on ihan kansainvälisen kärkitason pelaajia Hiirikoski ja Karvinen. Huolestuttavaa tosiaan on se että N-18 joukkue ei ole pärjännyt omissa MM kisoissaan kovin hyvin, mutta jo nyt Nmj:ssä pelaava Petra Nieminen on kyllä omassa ikäluokassaan ihan maailman kärkeä. Jos katsotaan noita 1995 jälkeen syntyneitä niin hyökkääjistä maajoukkueessa isossa roolissa voi olla, Emma Nuutinen -96, Noora Tulus -95, Sara Säkkinen -98, Sanni Hakala -97 ja tietenkin Nieminen -99. Lisäksi N-18 joukkueesta tulee mieleen sellaisia hyökkääjiä kuin Jenniina Nylund, Linnea Melotindos, Kiia Nousiainen ja Elisa Holopainen. Hyökkääjien osalta tilanne näyttää tulevaisuudessakin kuitenkin kohtalaiselta. Puolustajien osalta sitten tulee mieleen yksi tulevaisuuden Hiirikoski ja hän on Kuortaneella pelaava Eve Savander -98 joka on jo pelannut Nmj:ssä, mutta tämä kausi meni loukkaantumisten takia pilalle. Savander lienee nuorista puolustajista ainoa joka voi olla kamppailemassa olympiapaikasta jos terveenä pysyy. Puolustajista muita tulevaisuuden pelaajia voi olla jo nyt mukana olevat Anne Kilponen – 95, Kanadan kaataja Ronja Savolainen -97, ja N-18 joukkueesta Sini Karjalainen ja Camille Kahra. Puolustajien osalta tilanne ei ihan niin hyvä ole kuin hyökkääjien osalta. Maalivahtien osalta tilanne on tietenkin paras. Jo nyt mukana olevat Anni Keisala -97, Eveliina Suonpää -95, play off pelien torjunta tilaston ykkönen Iina Kuusela -96. Jos tulevaisuuden Rätyä pitäisi veikata niin se voisi olla joko Espoo Unitedin Jenna Silvonen tai Kärppien Johanna Oksman.Toki näiden nimien lisäksi voi moni nuori kuin vähän kokeneempikin pelaaja nousta esiin, mutta pitää kuitenkin muistaa että meillä on alle 6000 pelaajaa kun taas Usa:ssa pelaajia on yli 73000 ja Kanadassa yli 87000. Kanadassa on siis naispelaajia enemmän kuin Suomessa mies ja naispelaajia yhteensä. Nmj ei ole julkaissut omaa ensi kauden ohjelmaansa, mutta pelannee paljon pelejä poikien joukkueita vastaan ja myös leirejä lienee enemmän kuin tällä kaudella jos toimitaan kuten edellisillä olympiakausilla. Mielenkiintoiseksi asian tekee se että ensi syksynä alkavaan sarjaan lisättiin 2 peliä / joukkue ja vaikka lisäys eikä pelimäärä 30 ole mitenkään iso niin saa nähdä pelataanko sarjaa myös maajoukkue leirien aikaan tai olympialaisten aikaan.
   
  Viimeksi muokattu: 11.04.2017 klo 12.03
 13. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Naisissa voisi olla saumat vaikka olympiakultaan, jos valmentajaksi palkattaisiin esim. Karri Kivi. Sen verran vaatimattomilla pelikirjoilla tuolla pelataan. Jostain syystä naisten kiekko ei ole Suomen huippukoutseja kiinnostanut, edes tällaisten lyhyiden stinttien verran. Pasi Mustonen on ihan ok valmentaja, mutta ei hänellä olisi mitään asiaa Liiga-joukkueen penkin taakse.

  Jussi Tapolahan olisi ensi kaudeksi vapaa valmennushommista, siitä miehelle duuni. No, todellisuudessa Mustonen varmasti jatkaa tämän pronssin myötä.
   
 14. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  JYP Akatemian tippumisen (loppumisen) myötä olisi ilmeisesti Ahvenjärvi vapaana. Joskus mestisaikoina mietin ettei olisi Jukureihinkaan huono vaihtoehto, vaikka onkin profiloitunut etenkin nuorten kehittäjänä.
   
 15. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Omaan makuuni menee samaan kastiin Mustosen kanssa. Eli ihan ok koutsi ja varmasti olisi juuri naismaajoukkueelle joskus ihan realistinen vaihtoehto.

  Ei kuitenkaan ole millään tavalla verrattavissa näihin Tapolan tai Kiven kaltaisiin kärkinimiin. Toki Ahvenjärvi on samalla tästä kolmikosta se ainoa realistinen nimi.
   
 16. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Lainaus:
  Kansainvälinen jääkiekkoliitto piti kokouksensa ja päätti laajentaa naisten ylimmän sarjatason MM-kisat 10 joukkueen turnaukseksi.

  Muutos tulee siis voimaan Suomen järjestämissä kisoissa vuonna 2019. Uutisessa ei tiedotettu tarkemmin, miten laajennus vaikuttaa lohkojen, puolivälieräpaikkojen jne. määräytymiseen. Samoin Suomen kisojen pelipaikoista tiedotetaan erikseen myöhemmin. Ainakaan itselläni ei ole tiedossa vielä edes paikkakunta näin alle kaksi vuotta ennen kisoja.
   
 17. Osvaldo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Jännä kyllä nähdä millä systeemillä 10 joukkueen kisat pelataan. Helpoin ja mielestäni paras tapa olisi se mikä oli ennen nuorten kisoissa mallina. Kaksi viiden joukkueen lohkoa, joiden voittajat suoraan välieriin. 2-3 sijoilla olleet pelaavat puolivälierät ja lohkon viimeiset pelaisivat putoamiskarsinnan. Toki tässä mallissa on aika paljon niitä ennakolta todella selviä pelejä tiedossa.
   
 18. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Eikös tuo järjestelmä voisi mennä samoin kuin nyt paitsi, että kahdeksan maata pelaisivat keskenään puolivälierät ja kaksi viimeistä pelaisivat karsintapelit. Eli lohko A:han Kanada, USA, Suomi, Saksa ja Venäjä. Ja lohko B:hen Ruotsi, Tsekki, Sveitsi ja pari muuta maata. (Toki lohkojako tehtäisiin edellisten kisojen perusteella).

  Eli kovat maat pelaavat keskenään alkulohkon ja heikommat keskenään. Tulisi sopivia pelejä kaikille. Puolivälierissä lohko A:n voittaja pelaisi lohko B:n kolmosta vastaan jne. Olisi hyvä muutos nykyiseen, että kaikki kärkimaat pelaisivat yhtä monta ottelua, eikä kanukit ja USA pääsisi aina välierään lepoedulla (toki ovat sen tietysti aina omilla otteillaan ansainneet).
   
 19. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Minäkin veikkaan, että joukkueiden tasoerojen vuoksi kisoissa jatketaan siten, että edellisten kisojen kärkimaat ovat A-lohkossa, seuraavat viisi B-lohkossa ja puolivälierissä pelaa kahdeksan joukkuetta (5+3).

  Tämä ei tosin ole ihan ongelmaton systeemi. Periaatteessa A-lohkon alkusarjapeleillä olisi nykyistä vähemmän merkitystä. Nyt sentään kaksi parasta saa palkinnoksi suoran välieräpaikan. Tuossa uudessa systeemissä palkinto olisi tavallaan A-lohkon sijat 1-3, joiden myötä puolivälierissä tulisi vastaan B-lohkon ennakolta helpompi joukkue. Etenkin A-lohkon kolmannelle ero saattaa olla merkittävä.

  Nykyisessä systeemissä joukkueet A- ja B-lohkojen väleillä vaihtuvat puolivälierien perusteella. Puolivälierien häviäjät pelaavat seuraavien kisojen alkusarjan B-lohkossa.

  5+3-systeemillä homma ei mene ihan samalla tavalla, kun joukkueiden määrässä on epäsuhta. Varsinkaan niin se ei mielestäni voi mennä, että A-lohkon 1.-3. sijojen joukkueet putoavat puolivälierän hävitessään B-lohkoon, mutta keskenään pelaavilla A-lohkon 4.-5. sijojen joukkueilla ei ole tätä uhkaa. Tässä tapauksessa etenkin A-lohkon kolmanneksi sijoittumalla olisi isoin uhka pudota B-lohkoon.

  Tällä mallilla olisi myös aiempaa pienempi mahdollisuus nousta A-lohkoon, koska kolmesta B-lohkon joukkueesta kaksi pelaisi todennäköisesti aina pohjoisamerikkalaisia vastaan puolivälierissä. Nykyisessä järjestelmässä puolivälierissä ovat yleensä vastakkain Suomi, Venäjä, Ruotsi, Saksa ja Sveitsi, joiden keskinäinen tasoero on pienempi kuin tuon viisikon maiden tasoero pohjoisamerikkalaisiin.

  Veikkaan kuitenkin, että tuolta pohjalta lohkojakoa ryhdytään rakentamaan. Kärkimaiden tasainen jako kahteen yhtä vahvaan alkulohkoon lisäisi entisestään 20-0 lukemiin päättyviä otteluita, joita ei varmasti haluta nähdä ylimmän tason MM-kisoissa.
   
 20. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  IIHF:n sivuston vuoden 2018 MM-kisojen koostesivu paljastaa 2019 naisten MM-kisojen lohkojaosta seuraavaa:
  Lainaus:

  Tuo vielä tiedossa olematon nouseva joukkue selviää D1A-sarjan turnauksessa keväällä 2018. Jos viime vuosien tuloksista voi päätellä jotain, niin useana vuonna turnauksessa toiseksi jäänyt Itävalta lienee ykkössuosikki nousemaan korkeimmalle tasolle. Kovimmat haastajat lienevät Norja ja Tanska.

  Olympialaisissa noista joukkueista pelaa USA, Kanada, Suomi, Venäjä, Ruotsi, Sveitsi ja D1A-sarjasta vauhtia hakenut Japani. Näiden lisäksi D1B-sarjassa pelaava kisäemäntä Etelä-Korea osallistuu myös olympiaturnaukseen. Sen sijaan MM-kisoissa Venäjän sensaatiomaisesti puolivälierissä pudottanut Saksa ja kahdeksan joukkueen MM-kisojen hissijoukkue Tshekki viettävät välivuoden katsomalla olympialaisia kotisohvalta. Naisten jääkiekossa kun on tehty se viisas päätös, että olympiavuonna ei pelata MM-kisoja.

  MM-kisojen laajeneminen kymmenen joukkueen kisoiksi näyttäisi pelastavan Venäjän B-lohkoon tippumiselta, vaikka hävisivätkin tänä keväänä puolivälierissä Saksalle.