Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Naisten MM-kisat 2017

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana lunde, 24.03.2017 klo 12.31.

 1. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Naiskiekon kausi huipentuu tänäkin keväänä MM-kisoihin. Kisat pelataan tänä vuonna Yhdysvaltojen Plymouthissa 31.3.-7.4.2017.

  Aiemmista MM-kisoista löytyy keskusteluketjut ainakin vuosilta 2001, 2008, 2015 ja 2016.
  Naisten maajoukkueesta yleisempää keskustelua löytyy tuttuun tapaan omasta ketjustaan.

  MM-kisoihin osallistuvat joukkueet

  Kahdeksan joukkuetta on aiempien vuosien tavoin jaettu kahteen lohkoon. A-lohkossa pelaavat ainakin viime kevään hopeamitalisti Kanada, pronssimitalit rangaistuslaukauksilla kaapannut Venäjä sekä tällä kaudella kaikki eurooppalaisjoukkueita vastaan pelaamansa ottelut voittanut Suomi. Eurooppalaisvastujien lisäksi naisleijonat onnistuivat kaatamaan kertaalleen myös Kanadan.

  Puolustava mestari ja turnauksen kotijoukkue Yhdysvallat on luonnollisesti merkitty myös A-lohkoon. Reilun viikon ajan on kuitenkin ollut olemassa iso varjo emäntien osallistumiselle, kun Team USA:n naiset alkoivat vaatia paikalliselta jääkiekkoliitolta USA Hockeylta runsaampaa taloudellista panostusta maajoukkuepelaajilleen. Pahimmassa tapauksessa kotijoukkue ei pelaa koko turnauksessa, jos osapuolet eivät pääse yhteisymmärrykseen. Myös Suomen lauantainen harjoitusottelu peruttiin, koska yhdysvaltalaisten viimeistelyleirin alkua on lykätty kiistan vuoksi. Kiistan ratkaisemiseen asetetut takarajat ovat paukkuneet jo useaan kertaan ja uutisten perusteella pelaajat vaikuttavat päättäväisiltä uhkauksensa toteuttamisessa.

  Tuttuun tapaan kaikki A-lohkon joukkueet selviävät lohkovaiheesta pudotuspeleihin ja A-lohkon kaksi parasta pääsevät suoraan välieriin.

  B-lohkossa pelaavat viime vuonna puolivälieriin selvinneet Ruotsi ja Tshekki. Sekä karsintapeleihin joutunut Sotsin olympialaisten pronssimitalisti Sveitsi. Lohkon neljäs joukkue Saksa palasi vuoden tauon jälkeen korkeimmalle tasolle ja otti Japanin paikan, joka kolmen vuoden jälkeen joutuu hakemaan jälleen vauhtia huhtikuun puolivälissä Itävallassa pelattavista 1A-divisioonan kisoista. B-lohkon kaksi parasta selviää tänäkin vuonna puolivälieriin ja kaksi huonointa joutuu karsimaan sarjapaikastaan.

  Otteluiden televisiointi

  Viime vuoden tapaan Yle näyttää kaikki Suomen ottelut sekä loppuottelun. Pelit näkyvät yöllä suorana vähintäänkin Areenasta. Seuraavana aamuna näytetään televisiossa jälkilähetyksenä kooste.

  Kisojen seuraamista auttavia sivustoja

  -MM-kisojen virallinen sivusto
  -MM-kisat Leijonat.fi-sivustolla
  -Jatkoajan verkkolehden naiskiekko-osio


  MM-KISOIHIN OSALLISTUVAT NAISLEIJONAT

  Maalivahdit:
  30 Anni Keisala
  31 Eveliina Suonpää
  41 Noora Räty

  Puolustajat:
  2 Isa Rahunen
  4 Rosa Lindstedt
  5 Anna Kilponen
  6 Jenni Hiirikoski
  7 Mira Jalosuo
  8 Ronja Savolainen
  15 Minnamari Tuominen

  Hyökkääjät:
  9 Venla Hovi
  10 Linda Välimäki
  11 Petra Nieminen
  12 Susanna Tapani
  13 Riikka Välilä
  19 Tanja Niskanen
  20 Sari Kärnä
  21 Michelle Karvinen
  22 Emma Nuutinen
  24 Noora Tulus
  26 Saana Valkama
  28 Sanni Hakala
  29 Sara Säkkinen

  lähde: leijonat.fi
   
 2. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Yhdysvaltojen naismaajoukkueen boikottiuhkaa ja sen nykytilannetta voisi varmaan yrittää avata heillekin, jotka eivät ole sitä seuranneet kovinkaan tiiviisti.

  Taustaa

  Yhdysvaltojen naismaajoukkueen pelaajat ja paikallinen jääkiekkoliitto USA Hockey ovat käyneet jo 11 kuukauden ajan eli edellisten MM-kisojen jälkeen neuvotteluja maajoukkuepelaajien taloudellisen tukemisen ja muiden käytännön asioiden yksityiskohdista. Neuvottelut eivät ole olleet tuloksellisia ja noin kaksi viikkoa ennen MM-kisoja valitut maajoukkuepelaajat ilmoittivat jättävänsä kotikisat väliin, mikäli sopimukseen ei päästä nykyistä huomattavasti paremmista ehdoista.

  USA Hockeyn taloudellinen panostus on nykyisellään 1000 dollaria kuussa puoli vuotta ennen olympialaisia sekä erisuuruiset bonukset olympiamitalisijoista. Myös Yhdysvaltain olympiakomitea tukee pelaajia erisuuruisilla summilla.

  Pelaajat tavoittelevat tasaisempaa ja kattavampaa taloudellista tukea ympärivuotisesti koko neljän vuoden olympiadille, sekä äitiyslomaoikeutta. Perusteluna on naispelaajien olosuhteet, joissa maajoukkuetason pelaaminen edellyttää täyspäiväistä jääkiekkoilijan elämää, mutta naisten sarjat eivät tarjoa ainakaan taloudellisessa mielessä mahdollisuutta siihen. Jopa suurin toivein perustettu ammattilaissarja NWHL on joutunut jo toisella kaudella leikkaamaan pelaajiensa palkkoja. Alkujaan yhden kauden maksimipalkka oli 25 000 dollaria.

  Kyse ei ole pelkästään rahasta, vaan myös arvostuksesta. 2014 olympilaisia ennen USA:n pelipaidan julkaisuun kutsuttiin paikalle vain miespelaajia kommentoimaan medialle. Kyseiseen pelipaitaan oli kirjailtu 1960 ja 1980 olympiavoitot, mutta naisten ensimmäinen olympiakulta 1998 oli unohtunut. Naispelaajat katsoivat tilaisuutta televisiosta.

  Poikien juniorikiekko-ohjelmaan, joka sisältää 60 ottelun pelikauden, USA Hockey polttaa vuosittain rahaa 3,5 miljoonaa dollaria. Vertailun vuoksi naisten maajoukkue pelaa kauden aikana 9 harjoitusottelua ennen arvokisoja, eikä tytöille ole vastaavaa kehitysohjelmaa kuin pojille. Neljän joukkueen NWHL:ssä pelattiin 18 ottelun runkosarja ja kahden ottelun kerrasta poikki -pudotuspelit. NCAA-yliopistosarjan runkosarjassa kertyy noin 30-40 peliä maantieteellisesti jaetusta "lohkosta" riippuen. Pudotuspeleissä mestaruuteen tarvitaan kolme ottelua.

  Mitä pelaajien boikottiuhkauksen jälkeen on tapahtunut?

  Sananvaihtoa on käyty sekä median välityksellä, että tapaamisissa kasvotusten. Samalla aikarajat ovat jo paukkuneet, kun yhteisymmärrystä ei ole löytynyt. Maajoukkueen valmisteluleiri piti alkaa keskiviikkona 22.3. mutta sitä jouduttiin lykkäämään. Samoin harjoitusotteluita on jouduttu perumaan.

  USA Hockey uhkasi koota korvaavan joukkueen, mutta laajasti kannatusta keränneille pelaajille ei ole löytynyt korvaajia ainakaan vielä. Pelaajat ovat saaneet kannustusta mm. eri ammattiliigojen pelaajayhdistyksiltä. Maajoukkueella on ilmeisesti noin 90 pelaajan rinki, josta reilun parinkymmenen pelaajan kisaryhmitys valittiin. Tuon ringin pelaajat seisovat boikottirintamassa. Samoin julkisuuteen on toistaiseksi tullut muutamia tapauksia, joissa NWHL-, U18-maajoukkueen ja Division I-tason yliopistopelaajat ovat kieltäytyneet houkuttelevasta kunniasta pukea maajoukkuepaita päälleen. Ilmeisesti seuraavaksi on kyselty Division III-tason yliopistopelaajilta sekä yliopistouran jälkeen harrastesarjoissa pelanneilta entisiltä aktiivipelaajilta.

  Korvaavan joukkueen kasaaminen onkin osoittautunut todella haastavaksi. Kisat alkavat perjantaina, mutta minkäänlaista joukkuetta ei ole varmistettu. Korvaavalla joukkueella toiveet maailmanmestaruuden uusimisesta voinee näillä tiedoilla heittää roskiin. Heikkitasoisella harrastejoukkueella saattaa olla tiedossa jopa putoaminen B-lohkoon, mikäli puolivälierä päättyy tappioon. Olympiapaikan joukkue on jo varmistanut, mutta tällainen sotku jättää varmasti jälkensä niihin valmistautumiseen. Ehkä jopa haavoja ja arpia, jotka vaikuttavat olympiajoukkueen pelaajavalintoihin.

  Aiheeseen liittyviä uutisia suomeksi

  - Naisten MM-kisoja uhkaa katastrofi – hallitsevan maailmanmestarin pelaajat boikotoivat, jos eivät saa riittävää korvausta | yle.fi

  - Skandaali! USA aikoo jättäytyä pois jääkiekon naisten MM-kotikisoistaan - MTV.fi

  - Naisleijonien harjoitusottelu peruuntui – syynä USA:n pelaajien riita palkasta - Helsingin Sanomat

  - Kolumni: Kun vastustajia on taklattava kaukalon sijasta neuvottelupöydissä ja mediassa - ESS.fi


  Aiheeseen liittyviä uutisia englanniksi


  - U.S. women boycott IIHF worlds, protest treatment by USA Hockey - Yahoo.com

  - USA Hockey’s misleading claims on women’s hockey support - Yahoo.com

  - U.S.A. Hockey Postpones Women’s Team’s Training Camp - The New York Times

  - Women have already beaten USA Hockey at bargaining table - USA Today

  - U.S. women's hockey team boycott - USA Hockey takes another wrong turn in talks with women's team - ESPN.com

  - Several players turn down USA Hockey's replacement team invite - NHL on CBC Sports

  - USA Hockey reaches out to D-III players and rec league players as potential replacements - ESPN.com
   
 3. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Hyvä pohjustus kisoille ja varsinkin tuo Usan tilanne katsaus lunde.
  Ikävä juttu tuo Usan tilanne ja se ei voi olla vaikuttamatta olipa lopputulos mikä tahansa. Kisoihin Usa on nimennyt ihan normaalisti ykkösjoukkueensa, mutta mitä tapahtuu ja ketkä lopulta pelaavat jää nähtäväksi.
  Suomella kasassa hyvä joukkue ja pidän myös hyvänä asiana sitä että nyt sama valmennus on pysynyt kasassa jo muutaman vuoden ja pelitapa ja muut asiat ovat pelaajille tuttuja. Tosin itse kaipaisin kyllä hivenen rohkeampaa pelaamista myös Usaa ja Kanadaa vastaan.
   
 4. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  Myös miesten puolella NHL:ssä pelaavien jenkkien osalta on epäselvää osallistuvatko tämän vuoksi kevään MM-kisoihin. Kyllähän naisten vaatimukset ovat kannatettavia ja nimenomaan on käsittämätöntä kuinka huonosti varoja on priorisoitu. Ymmärtäisin Yhdysvaltojen jääkiekkoliittoa, mikäli rahaa ei yksinkertaisesti olisi. Nyt näin ei ole. Naispelaajien vaatimukset eivät ole mitenkään liioiteltuja ja kyse on täysin jääkiekkoliiton halusta antaa naisten maajoukkueelle ja pelaamiselle arvostusta.

  Kaikkien kannalta olisi toivottavaa, että USA Hockey myöntyisi tässä asiassa. Kyse on nimenomaan prioriteeteista ja arvostuksesta, ja tällä hetkellä naisten kiekko ei tarpeeksi arvostusta saa, paitsi kerran neljässä vuodessa.
   
 5. Kilvenkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Tuntuu olevan ongelma naisten osalta kaikissa sellaisissa lajeissa, joilla ei ole suurta kaupallista arvoa. Tilanne ei koskaan muutu, jos tämän tyyppisiä asioita ei saada hoidettua kuntoon. USAn miesten joukkueen osalta tukiboikotti voi olla pelkkä tarkoitushakuisesti liikkeelle laskettu huhu vailla totuuspohjaa, mutta ehdottomasti hyvä sellainen. Toivottavasti toimisi.

  Itse kisojen kannalta tietenkin todella ratkaiseva asia lähteekö USA kisoihin - ja jos lähtee, millaisella joukkueella. Kärki kapenee jos USA jää pois.
   
 6. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  USA Hockeyn 90-jäseninen johtokunta piti maanantaina hätäkokouksen maajoukkueen boikottiuhkaan liittyen, mutta kokouksen jälkeen heillä ei ollut mitään tiedotettavaa ainakaan New York Timesin uutisen perusteella. Samassa uutisessa kerrotaan 20 demokraattisenaattorin vedonneen myös USA Hockeyn päättäjiin kiistan päättämiseksi.

  Löysin The Ice Garden -blogista hyvän kirjoituksen, jota on ehditty päivittää useaan kertaan kiistan edetessä. Kirjoituksessa on yhteenvetoa tilanteen kehittymisestä aina helmikuusta 2016 asti eli paljon ennen kuin neuvottelu nousi julkisuuteen ja tilanne kärjistyi boikottiuhkaksi asti.

  Lainaus:
  Ilmeisesti NHL-pelaajien keskuudessa on tosiaan ollut tällaisia puheita, vaikka mitään virallista ulostuloa asian suhteen ei ole. Lähimpänä lienee pelaaja-agentti Alan Walshin twiitit, jotka kertovat tällaisista puheista pelaajien kesken. Asiasta uutisoi muun muassa Washington Post.

  Tämä on ihan omaa spekulaatiota, mutta tuo saattaisi tarkoittaa miesten joukkueen osalta sitä, että Yhdysvaltojen sarjapaikka miesten MM-kisojen korkeimmalla tasolla olisi uhattuna. Siinäkin tapauksessa, että tilalla pelaisi AHL-, yliopisto- ja europelaajia, karsintasarja saattaisi olla todellisuutta jenkeille. Kokonaan kisojen jättäminen väliin tarkoittaisi varmaankin automaattista putoamista IA-divisioonan kisoihin vuoden päästä.

  Naisten kohdalla jonkin C-luokan maajoukkueen peluuttaminen pudottaisi Yhdysvallat pahimmillaan vain korkeimman sarjatason B-lohkoon, josta jenkit voisivat Suomen 2019 MM-kisoissa ponnistaa mitalipeleihin taas puolivälierien kautta. Olisikin mielenkiintoista nähdä millaisilla lukemilla USA voittaisi alkusarjan pelejä jotain Japania tai Saksaa vastaan. Pistepörssissä saatettaisiin nähdä MM-kisojen piste-ennätyksiä sen jälkeen. Tosin USA Hockeylla on ilmeisesti ollut vaikeuksia saada kasaan naisille edes C-luokan maajoukkuetta, kun "rikkuripelaajia" on jouduttu hakemaan heikkotasoisistakin sarjoista. IIHF:n suunnasta en ole kuullut vielä minkäänlaista ukaasia, miten jenkkejä kohdellaan, jos eivät saa turnaukseen ollenkaan pelaavaa joukkuetta.
   
 7. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
 8. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Ilmeisesti maajoukkuepelaajat äänestävät tänään vielä keskenään hyväksyäkseen sopimuksen, jonka neuvottelijat ovat alustavasti sopineet. Yksityiskohtia ei ole vielä tiedossa, mutta oletettavasti USA Hockey on selkä seinää vasten ollessaan joutunut tekemään pelaajien vaatimia taloudellisia myönnytyksiä.

  Itse en näillä tiedoilla lähtisi ESS:n toimittajan tavoin sanomaan, että pelaajat pyörsivät puheensa. Boikottiuhka oli pelaajille viimeinen keino saavuttaa neuvotteluissa tavoittelemansa asiat. Päämäärä oli varmasti tyydyttävä sopimus, eikä boikotoiminen itsessään. Olen hämmästynyt, jos sopimuksen yksityiskohtien selvittyä ei käy ilmi, että USA Hockey joutui tekemään selviä myönnytyksiä.
   
 9. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  U.S. women agree to new deal with USA Hockey; will play at world championships (USA Today)

  Nyt boikotin välttäminen on varmaa. Pelaajat äänestivät hyväksymisen puolesta.

  Alla vielä nelivuotisen sopimuksen taloudellisia yksityiskohtia.

  Lainaus:
   
 10. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Olipas taas yllätys. Itseäni ärsyttää aina nämä maalailut boikoteista ym. Toki uhka varmaan oli todellinen, mutta onhan näillä tapana selvitä.
   
 11. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Meinaatko, että USA Hockey olisi tehnyt nämä nyt nähdyt myönnytykset ilman todellista uhkaa boikotista? 11 kuukautta neuvottelivat tuloksetta ennen boikottiuhkaa.
   
 12. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Kuten totesin, boikottiuhka oli varmaan todellinen, mutta onhan näillä tapana selvitä, kun paine on riittävän kova. On sitten neuvoteltu 10 vuotta tai viisi päivää.
   
 13. Kiekoton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Aivan katastrofia näyttää nuo kisat olevan, kun ei edes maalia osata jäähän kiinnittää. Jotain rotia pitäisi IIHF:llä olla mihin tuppukylään kisoja myönnetään.
   
 14. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Lainaus:
  Kuvakin pätkii koko ajan... Ammattimaista toimintaa.
   
 15. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Ai vähän samaan tyyliin kuin se, ettei NHL:ssä koskaan jätetä kautta pelaamatta työsulun vuoksi?
   
 16. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KaMa
  Joka vanhoja muistelee niin...mutta voisko sanoa näiden muistissa olevien edellisten kisojen jälkeen, jotta eteenpäin on menty. Ainakin selostajan suhteen. Smolander vaihtunut Lievemaahan. Puputti on ihan ok.
   
 17. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Ehkä noissa änärineuvotteluissa paine ei vain nouse riittävän kovaksi. Neuvoteltavissa sopimuksissa puhutaan niin isoista rahoista, ettei siinä yhden tai puolikkaan kauden menetys tunnu missään. Ja pelaajillekin kelpaa huili, saa laittaa paikkoja kuntoon. Ja jos verrataan olympialaisneuvotteluja, mm-kisaneuvotteluja ja NHL-neuvotteluja, niin kyllähän viimeisin poikkeaa noista edellisistä jonkin verran. Siinä on kyseessä merkittävästi isommat rahat ja kahden maan yhteinen show-sarja, siinä missä kahdessa muussa neuvottelussa on kyseessä pienemmät rahat ja kansainvälinen toiminta. Kansainvälisen turnauksen "pilaaminen" pikkurahojen takia vaatii aika paljon enemmän rohkeutta kuin jokavuotisen sarjan yhden kauden osittainen tai kokonainen pilaaminen. Jos kansainvälistä toimintaa kerran boikotoi mistä tahansa syystä, on aika iso riski, että tulee jatkossa tavalla tai toisella hyljeksityksi. Jos vaikkapa NHL jättäisi pikkurahojen takia olympialaiset väliin, olisi tämä PR-mielessä tuskin mikään järkevin liike eivätkä pelaajatkaan siitä tykkäisi. Eikä Aasian markkinoilla näkyminen nähdäkseni olisi NHL:lle bisnesmielessäkään huono asia. Ja toisaalta olympiakomitean kannalta kisojen seksikkäin laji muuttuisi EHT-turneeksi. Panokset suhteessa väittelyn kohteena oleviin rahoihin ovat minusta aika suuret.
   
 18. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  31.3.2017 Suomi-Venäjä 1-2

  Etukäteen parhaaksi mahdolliseksi joukkueeksi nimitetyn naisleijonien kisat lähtivät todella tahmeasti käyntiin. Koko kauden Suomi on voittanut kaikki ottelut eurooppalaisjoukkueita vastaan, mutta nyt MM-kisoissa tuli tappio heti avausottelussa. Käytännössä haaveet suorasta välieräpaikasta voi haudata samantien. Viime vuonna Suomi voitti alkulohkon ottelun Venäjää vastaan, mutta hävisi pronssiottelun voittolaukauskilpailussa. Toivottavasti tilanne kääntyy tänä vuonna toisin päin tästä tappiosta huolimatta.

  Ottelu oli tiukka ja isolta osin aika sekavaa jääkiekkoa, jossa etenkin Suomi sortui jäähyilyyn. Alkukin oli kaikkea muuta kuin sujuva, kun peli keskeytyi pitkäksi aikaa. Toisen maalin kiinnityksen kanssa oli ongelmia. Suomi teki kuitenkin ottelun avausmaalin toisessa erässä. Michelle Karvinen löysi Riikka Välilän maalin edestä ihan vapaana ja naiskiekkoikoni sai jatkaa kiekon venäläismaaliin.

  Venäjä tuli tasoihin kolmannen erän alussa, kun Fanuza Kadirova sai tuoda aivan liian vapaasti kiekon alueelle. Venäläishyökkääjä nousi aina B-pisteiden väliin asti ja laukoi kiekon tarkasti Rädyn ohi. Ottelun voittomaali syntyi karvaasti kolmannen erän viimeisellä minuutilla. Venla Hovi istui estämisjäähyä, kun Yekaterina Smolentseva unohdettiin takatolpalle vapaaksi. Suomi jatkoi heti ilman maalivahtia, mutta ei ehtinyt saada kummoista aikaan 50 sekunnissa.

  Suomen kokoonpano ottelussa

  21 Karvinen - 13 Välilä - 12 Tapani
  11 Nieminen - 10 Välimäki - 9 Hovi
  24 Tulus - 19 Niskanen - 22 Nuutinen
  28 Hakala - 29 Säkkinen - 20 Kärnä
  26 Valkama

  6 Hiirikoski - 2 Rahunen
  5 Kilponen - 15 Tuominen
  4 Lindstedt - 7 Jalosuo
  8 Savolainen

  41 Räty 17/19 - 89,5% - 59:16
  (31 Suonpää)

  -Ottelun tilastot kisasivustolla
  -Maalikooste Vimeossa

  Suomi jatkaa pelejä jo tänään lauantaina, kun vastaan tulee avausottelun kisaemännille hävinnyt Kanada. Ottelu alkaa klo 02.30 Yle Areenassa ja TV2 näyttää seuraavana aamuna 50 minuutin koosteen.


  Muut perjantain pelit


  Tshekki-Sveitsi 1-2 VL
  Ruotsi-Saksa 1-3
  USA-Kanada 2-0

  Päivän suurin yllätys oli Ruotsin kompastuminen sarjanousija-Saksaa vastaan. Seuraavissa peleissä joukkueen on lähes pakko voittaa sekä Tshekki että Sveitsi pitääkseen puolivälierähaaveet elossa.
   
 19. J.Hotti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
  Ihan perus ok selostaja tää mikä YLEllä nyt Suomen pelejä selostaa ja iso parannus viime vuotiseen yskivään katastrofiin. Mutta nää parin sanan maneerit pitäisi saada selostajalta pois, helvetin ärsyttävää.

  "Täytyy sanoa"
  "Nyt täytyy sanoa"
  "Tässä kohtaa täytyy sanoa"

  Emme valita turhista, mutta täytyihän minun tämä sanoa.
   
 20. J.Hotti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
  Ai mikä Venäjä tappio? : ) Kolmassadas kerta toden sanoo, loistavaa Suomen naisleijonat! Huikea taistelu ja ansaittu voitto!
   
 21. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
 22. Ötökkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
  Eikä edes ole mikään kilpikonnataisteluvoitto! Hyvinhän nuo näköjään pelasivat.
   
 23. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  1.4.2017 Suomi-Kanada 4-3

  Jos turnaus alkoi pettymyksellä Venäjää vastaan, niin Kanadaa vastaan tuo tahmea esitys oli kuin muisto vain. Suomi voitti Kanadan historiallisesti ensimmäistä kertaa MM-kisoissa. Kyseessä on toinen kerta kuin Suomi on kaatanut pohjoisamerikkalaisen joukkueen arvokisoissa. USA kaatui jatkoajalla Harbinin MM-kisojen alkulohkossa 2008. Kanada ei ole MM-kisoissa hävinnyt koskaan aiemmin muulle joukkueelle kuin USA:lle. Tämä oli vaahteranlehdille jo kauden toinen tappio Naisleijonia vastaan, kun joukkueet kohtasivat tammikuussa Saksassa Nations Cupin finaalissa, jonka Suomi voitti 1-0. Moni Kanadan parhaimmista pelaajista oli tosin poissa tuosta tammikuisesta ottelusta.

  Toisin kuin tammikuisessa ottelussa, tässä MM-kisojen revanssissa nähtiin runsaasti maaleja. Suomi selvitti avauserän alkupuolella kaksi alivoimaa siirtyi johtoon erän lopulla. Valitettavasti Kanada ehti tasoittaa ottelun vielä erän viimeisellä minuutilla.

  Toisen erän alussa Kanada joutui alivoimalle ja Petra Nieminen laukoi Suomen jälleen johtoon. Kanada tasoitti reilun kolmen minuutin päästä, mutta Suomi siirtyi jälleen johtoon kaksi minuuttia myöhemmin. Tässä vaiheessa Emerance Maschmeyer teki Kanadan tolppien välissä tilaa Genevieve Lacasselle. Molemmat saivat toisessa erässä vielä ylivoimaa, mutta enempää ei nähty osumia.

  Kanada nousi jälleen tasoihin heti kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla, mutta Suomi ei mennyt paniikkiin, vaan pääsi erän ensimmäisellä puolikkaalla jopa kahdesti ylivoimalle. Valitettavasti kuitenkin ilman osumaa, vaikka Hiirikosken laukaus taisikin kilahtaa tolppaan. Myös Kanada sai 55 minuutin jälkeen ylivoiman, jonka Suomi kuitenkin selvitti. vain hetki jäähyn loppumisen jälkeen Ronja Savolaisen laukaus muutti kanadalaispuolustajasta suuntaa ja painui etukulman kainalosta Lacassen ohi. Naisleijonien juhlia ei pilannut edes se, että Kanada sai viimeisen minuutin hakea tasoitusosumaa kuudella neljää vastaan, kun Hiirikoski kaatoi kanadalaishyökkääjän jäähyn arvoisesti. Näin ottelu päättyi Maamme-laulun sävelin.

  Suomen kokoonpano ottelussa

  21 Karvinen - 13 Välilä - 12 Tapani
  11 Nieminen - 10 Välimäki - 9 Hovi
  24 Tulus - 19 Niskanen - 22 Nuutinen
  28 Hakala - 29 Säkkinen - 26 Valkama
  20 Kärnä

  6 Hiirikoski - 2 Rahunen
  8 Savolainen - 15 Tuominen
  4 Lindstedt - 7 Jalosuo
  5 Kilponen

  41 Räty 35/38 - 92,1% - 60:00
  (31 Suonpää)

  -Ottelun tilastot kisasivustolla
  -Leijonat.fi-sivuston otteluraportti
  -Yle urheilun otteluraportti
  -Maalikooste Vimeossa

  Muut lauantain pelit

  Tshekki-Saksa 1-2
  Sveitsi-Ruotsi 1-2
  Venäjä-USA 0-7

  Saksa jatkoi vahvoja otteitaan kaatamalla Tshekin. Samalla germaanit varmistivat puolivälieräpaikan. Ruotsi kaatoi Sveitsin ja kisa B-lohkon toisesta puolivälieräpaikasta sekä putoamiskarsinnasta tiivistyy. USA jyräsi Venäjän yli murskalukemilla.

  Kanada-voiton jälkeen naisleijonien viime hetken tappio Venäjää vastaan harmittaa entistä enemmän. Venäjän voittamalla Suomi olisi jo varmistanut suoran paikan välierään. Nyt tuo riippuu maanantain kolmansista otteluista ja Kanadan voittaessa Venäjän ja Suomen todennäköisesti hävitessä USA:lle, lohkon toinen sija ratkeaa tasapisteissä olevien joukkueiden vertailun kautta. Alla säännöt MM-kisojen viralliselta sivustollta poimittuna.
  Lainaus:
   
  Viimeksi muokattu: 02.04.2017 klo 11.41
 24. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  LOISTAVAA NMJ!!! Kanada nurin! Tosin nyt kyllä harmittaa oikeasti se Venäjä tappio. Miksi Suomi voitti?
  Ensinnäkin maalivahtipelissä Suomi ja Räty oli huomattavasti parempi kuin Kanadan maalivahdit. Maalivatien kaksintaistelu pitää Suomen aina voittaa jos lajin suurmaita halutaan voittaa. Sitten ensimmäistä kertaa näin että kaikki kentälliset pystyivät ainakin kamppailemaan tasapäisesti ja vaikka Tapani olikin paras pelaaja niin olipa hienoa katsoa kuinka maalit jakautuivat neljälle eri pelaajalle ja Kanadan kaataja Ronja Savolainen muistaa tekemänsä voittomaalin varmasti lopun ikäänsä.
  Nmj:lle voitto on todella iso ei vain näitä kisoja vaan myös tulevia olympialaisia ajatellen.
  Tästä virtaa ja sitten vaan seuraavan ison haasteen kimppuun!
   
 25. Ekonyymi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues, Honka
  Voitto Kanadasta oli sikälikin arvokas, että se ei yksin perustunut hyvään maalivahtipeliin, vaan hyvään joukkuepelaamiseen. Voitto oli ihan ansaittu. Oli vähän sellainen ilvesmäinen suoritus.