Jukurit kaudella 2016–2017

  • 242 654
  • 912
Ei päässyt Jukurit sitten maistelemaan pudotuspelejä, mutta silti mun mielestä hieno ja positiivinen eka kausi liigassa. Ainakin Budish ja Koivisto ylittivät omat odotukset, Roine sekä Kumpulainen (ennen loukkia) olivat pirteitä ja Suhosenkin paluu oli lopulta hyvä juttu. Piitulaiselta olisin ehkä odottanut vähän enemmän, mutta ehkä ensi kaudella sitten. Tästä on hyvä jatkaa ja vaikka salettiin osa avainmiehistä poistuukin rahakkaampiin kaukaloihin kesällä, niin luulisi myös tiettyä imua Mikkelin suuntaan löytyvän.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Vaikka maanantaina mennään vielä, aion nyt itse onnitella seuraa hienosta Liiga-taipaleen aloituksesta ja vetää yhteen omat ajatukseni. Ensin lainaamme ystäväämme karate Mauria, joka on saanut kunniapaikan myös allekirjoituksessani.
karate Mauri kirjoitti:
Eihän Jukureita koskaan olisi pitänyt liigaan nostaa, kun nyt ihan rehellisesti tässä puhutaan mies miehelle. Kyllä sää sen tiedät itsekin. Katsellaan tuossa vuoden päästä fiiliksiä sitten viimeistään, vaikka varmaan jo syksyllä saadaan mukavat löylyt otettua, kun joukkue kyntää syvällä, ja katsomo kumisee tyhjyyttään. Jännä nähdä kuinka moni kanssakirjoittaja täällä sitten on edelleen ja kuinka moni on lähtenyt livohkaan kaikessa hiljaisuudessa.
Vuoden päästä katsellaan fiiliksiä? No, @karate Mauri, nyt katsellaan fiiliksiä, onhan viestistäsi kulunut jo 366 päivää. Jännä nähdä tuletko paikalle fiilistelemään vai oletko lähtenyt livohkaan kaikessa hiljaisuudessa.

Kauden kaksi kulminaatiota:
1) Risto Dufvan (&Co) erinomainen työ joukkueen kasaamisessa ja Dufvan huikea kehittyminen valmentajana vaativassa paikassa. Mentaalisen valmentamisen sekä johtamisen taitoja ja metodeja mies uudisti koko Lukko-pestin ajan ja ne ovatkin jo muutaman vuoden perustuneet muiden huippuvalmentajien tapaan ennen kaikkea keskinäiseen luottamukseen ja avoimuuteen. Diktaattori-Dufva on lopullisesti historiaa; piste.
Jatkan uudistumisprosessista: Risto Dufva on nimittäin viime vuodet käynyt omaa sisäistä keskusteluaan, jossa vastakkain ovat olleet se jääkiekkoilullinen ajatusmaailma, jota Dufva edusti vuosikaudet menestyksekkäästi, ja se ajatusmaailma, joka Suomessa on viime vuodet hallinnut liiton virallista kantaa myöten. Tämä kamppailu kahden eri koulukunnan välillä näkyi Lukossa selvästi - Dufvan jääkiekko ei ollut aitoa Dufvakiekkoa eikä se ollut kunnollista Meidän peliä. Se oli huonosti toimiva yritelmä sekoittaa pystysuunnan jääkiekkoa ja suomalaisen identiteetin pelitapaa. Tälle kaudelle Dufva kuitenkin teki jääkiekkoajattelussaan uransa tähän asti merkittävimmän muutoksen: Jukurit pelasi pääosin taiteen sääntöjen mukaista Meidän peliä. Väitin viime kesänä, ettei Dufvalla ole varaa olla siirtymättä Meidän pelin koulukuntaan. Olen edelleenkin sitä mieltä - Hahl, Nieminen ja Dufva kantoivat vastuunsa. Eräällä tavalla vastuun kantoi Hahl, Nieminen ja Dufva juuri tässä järjestyksessä, toisaalta vastuun kantoi Dufva, Nieminen ja Hahl. Sen enempää selittämättä. Robottikiekko-Dufva on nyt kuitenkin lopullisesti historiaa. Paluuta ei ole.

2) Joni Vesalaisen (&Co) erinomainen työ markkinoinnissa. Ei olisi ikinä uskonut, että kaikin puolin amtöörimäisesti puuhasteleva organisaatio saadaan vuodessa tilaan, jossa esimerkiksi markkinoinnissa, viestinnässä ja brändityössä ei ole juuri mitään huomautettavaa. Koko Liigaunelma kulminoitui kysymykseen: saadaanko Mikkeli käännettyä Jukurien puolelle? Ylivoimainen enemmistö niin Mikkelissä kuin kaupungin ulkopuolella olisi vastannut: ei saada. Imago oli kielteinen, brändi näivettynyt ja seura ei herättänyt intohimoja. Fakta on nyt kuitenkin se, että Mikkeli kääntyi sittenkin Jukurien puolelle ja täysillä, 100-prosenttisesti. Miten tässä näin kävi?


Joitain kysymysmerkkejäkin jäi:
1) Pelillinen suvantovaihe alkuvuodesta. Joukkueen potentiaali oli isompi kuin lopullinen tulos antoi ymmärtää. Sen ei olisi tarvinnut olla, koska tavoitteet olivat muualla, mutta se oli silti. Jää kaivelemaan, että henkisiin ja pelillisiin ongelmiin ei puututtu. Tässä valmennus epäonnistui. Ratkaisut olisi pitänyt löytää siitä, mistä ne lopulta - kuitenkin jatkopelien kannalta liian myöhään - löydettiin. Sen sijaan olin periaatteellisista syistä täysin Dufvan kannalla siinä, ettei lisävahvistuksia tullut hankkia. Urheilussa on kyse oman potentiaalin täyttämisestä.

2) Markkinoinnin huikean työn jälkeenkin on pakko nostaa vielä ulkopuolisen silmin pieni kissa pöydälle, johon arvatenkin myös heimon jäsen @karate Mauri puuttuu. Ennen kauden alkua yritysmyynnin budjetiksi ilmoitettiin 1,3milj. ja yleisötavoitteeksi 2700-2800. Hallituksesta myönnettiin myöhemmin, että investointien kustannukset arvioitiin tietyiltä osin väärin, mutta en siltikään täysin pysty ymmärtämään, miten tilikauden tulos voi olla vain n. 300 000€, kun yritysmyynnin toteuman on kerrottu olevan n. 1,7milj. ja yleisökeskiarvon (johon ei merkittävästi sisälly ilmaisia lippuja) noin 1000 tavoitetta parempi. Lisäksi on pakko ihmetellä, miten raskaasti alijäämäiseksi tuo budjetti oli alunperin suunniteltu? Jos nyt olisikin käynyt niin, että yrityksiltä olisi tullut 1,3 miljoonaa euroa ja yleisöä olisi käynyt 3000, oltaisiin oltu railakkaasti pakkasella, sikälikin, kun liigaosakkeen lyhennys ei käsittääkseni vielä näy tuloksessa. Eli rehellisyyden nimissä: kyllä se yritysmaailman ja mikkeliläisten herääminen tässä vaadittiinkin.

Varsinaisia negatiivisia asioita on seuran ensimmäisestä Liigakaudesta vaikea löytää. Kyllä tämä oli niin liiketoiminnan kuin ammattilaisurheilun kannalta hieno (kasvu)tarina. Kiitokset kaudesta ja hyvää kesää. Tarina jatkuu vahvana syksyllä ja siinä olemme varmasti kaikki mukana. Me ja karate Mauri.
 

Miju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Miten niin liigaosakkeen lyhennys ei näy tuloksessa? Mistä muusta sitä osaketta voi lyhentää, kuin tuloksella saadusta rahasta?
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Miten niin liigaosakkeen lyhennys ei näy tuloksessa? Mistä muusta sitä osaketta voi lyhentää, kuin tuloksella saadusta rahasta?
Tuloksesta saadulla rahalla kyllä, mutta lyhennys kirjataan (tavalla, jota varmaankin tarkoitit) taseeseen eli ei "näy" millään tavalla itse tuloksessa.

Sport maksaa lisenssiä juuri edellä kuvatulla tavalla eli lyhennys ei vaikuta tulokseen. KooKoo-osiossa kuitenkin väitettiin vuosi sitten, että KooKoo maksaisi vuotuisen lyhennyksen tv-maksuista nimenomaan siten, että se "menisi" suoraan tuloksesta (esim. jos lopullinen tilikauden tulos olisi 100 000, niin tästä olisi jo lyhennetty 360 000 osake eli "todellinen" tulos olisi 460 000). Tiedä sitten, oliko näissä väitteissä mitään perää.

Hyvää kesää
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Oliko 1+1 soppari? Jos ei niin ehkä lähtee isommille rahoille joten tuskin enää niin halpa mies
Siinä oli se +1, joten olenkin miettinyt onko kahteen suuntaan ja mahdollistaako esim rahakkaammin pelaamisen Saksassa, vaikka liigatiimin kanssa olisi optio? Seuran puolelta en näe yhtäkään syytä sille miksi optiota ei lunastettu jo muutamaa kuukautta sitten, Budi on toki osoittanut että esitysten puolesta ei millään kulukorvauksilla tarvitsisi pelata. On tosin myös kehunut sitä miten on tykännyt porukasta ja kaupungista, mutta toisaalta en muista äkkiseltään yhtään esimerkkiä jossa pelaaja olisi kysyttäessä lytännyt jommankumman tai molemmat.
 

Miju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tuloksesta saadulla rahalla kyllä, mutta lyhennys kirjataan (tavalla, jota varmaankin tarkoitit) taseeseen eli ei "näy" millään tavalla itse tuloksessa.

Sport maksaa lisenssiä juuri edellä kuvatulla tavalla eli lyhennys ei vaikuta tulokseen. KooKoo-osiossa kuitenkin väitettiin vuosi sitten, että KooKoo maksaisi vuotuisen lyhennyksen tv-maksuista nimenomaan siten, että se "menisi" suoraan tuloksesta (esim. jos lopullinen tilikauden tulos olisi 100 000, niin tästä olisi jo lyhennetty 360 000 osake eli "todellinen" tulos olisi 460 000). Tiedä sitten, oliko näissä väitteissä mitään perää.

Hyvää kesää
Uskoisin kuitenkin, että Jukureiden kirjanpitäjä noudattaa lakia. Antaa kookoon tehdä miten tekee.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jukurien tarina teki huikean tulon liigakartalle. RD:n sanoin toiseksi viimeiselle kierrokselle asti oltiin mukana mestaruustaistossa. Eihän tuo tarina jättänyt ketään kylmäksi.

Jos ajatellaan ennakko-odotuksia vs. toteutunutta:
- Meitä veikattiin yleisesti viimeiseksi. 11. sija oli siihen nähden, jos ei ihan mestaruus, niin ainakin "mitalisija" avauskaudelle.
- Yleisön kiinnostusta epäiltiin. No yleisökeskiarvo oli kauden päätteeksi 3804 (+1004 tavoitteesta) + 11 loppuunmyytyä peliä ja hallin täyttöaste liigan kovin.
- Talousaluetta epäiltiin. Jukurit ilmoitti jo arvioksi kauden tuloksesta + 300 000€.

Jo nuo kaikki yllätti kaikki. Tähän voi lisätä tunnelman kotiotteluissa Ikioma Areenalla. Edelleen..eihän tuollaiseen uskonut etukäteen kukaan. Eilinen oli komea kruunu tälle. Jukureille pelillisesti merkityksetön maanantaipeli; lähes neljätuhatta katsojaa ja aivan loistava tunnelma koko pelin ajan.

Lyhyesti voisi vetää kauden pakettiin näin: Jukuriheimo oli voittaja tällä kaudella.

Uusi tarina voi alkaa. Kiitos.
 

Jayzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Golden Knights
Termit "heimo" ja "tarina" voitaisiin kyllä unohtaa jatkossa. Alkoi tulemaan jo puolivälissä kautta niin vahvasti mitta täyteen molempia, ettei tiennyt miten päin olisi. Ja se äärettömän korni introvideo matsien alussa oli toivottavasti vain debyyttikautta varten... Se oli hauska noin yhden kerran.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eiköhän heimo teille jää kun maskottikin on sen niminen. Tuo tarina on kyllä melko väsynyttä mutta sitä käytetään muuallakin joten ei teille mitään.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Terve vaan, Jukurit-heimo. Nyt on kausi paketissa ja itsekin haluan sanoa muutaman sanasen, olenhan ollut mukana sparraamassa mikkeliläiskiekkoilua ja sen ympärillä olevia toimijoita jo pidempään.

Ensinnäkin kausi oli jättimenestys urheilullisesti. Tuo 11. sija on miltei Jukureiden mestaruus (säälit olisivat olleet sitä jo täysin), ja heti ensimmäisellä kaudella joukkue teki Tali-Ihantalaan verrattavan uroteon. Siitä isot onnittelut jokaiselle. Toivotaan, että ensi kaudellakin joukkue taistelee tiukasti näistä sijoituksista.

Katsomon puolella lehtereille oli saatu mukavasti väkeä. Toisessa ketjussa on käyty keskustelua siitä, että millä katsomot on saatu täyteen, ja senhän jokainen omilla aivoillaan ajatteleva tajuaakin. Mutta joka tapauksessa: ne on saatu täyteen ja sillä hyvä. Ilmeisesti myös yhteistyökumppaneilta on saatu kerättyä sievoinen potti rahaa siementämään tulevien kausien taistoja. Jatkot tästä sitten, kun tulos on esitteillä. 300 tuhatta on Toivakka luvannut, mutta itse odottelen vieläkin isompaa summaa.

Kaikkiaan siis kausi on ollut nappiosuma, näin voitaneen todeta.

Nyt haluaisinkin ottaa keskusteluun mukaan nimimerkin @Dieppe tässä vaiheessa. Muistan nimittäin käyneeni erittäin kovia keskusteluja kyseisen lappeenrantalaisfanin kanssa sarjajärjestelmään liittyvistä asioista jo vuonna 2008. Kiilusilmäisen suljetun sarjan puolustajan Dieppen naulaama teesi oli alusta lähtien se, että tasoero Liigan ja Mestiksen välillä oli kasvanut liian suureksi, eikä Mestiksessä ollut edes tuolloin enää yhtään joukkuetta, joka olisi tuonut liigakiekkoiluun mitään uutta.

Nyt kun eilen tarkistin sarjataulukon ja yleisömäärät, niin minun onkin pakko kysyä sinulta, Dieppe, että haluatko nyt korjata näitä lausuntojasi joiltain osin?
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
@Jani82 oletko kuulolla? Olit joskus epäileväinen Jukureiden Liigataipaleesta. Kausi on nyt paketissa ja on yhteenvedon aika. Kirjoitit eilen toiseen Jukurit- ketjuun ja tuosta muistinkin aiemmat väännöt Jukureiden Liigakelpoisuudesta kanssasi.

Onko Jukurit lunastanut paikan Liigaperheeseen?
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
@Jani82 oletko kuulolla? Olit joskus epäileväinen Jukureiden Liigataipaleesta. Kausi on nyt paketissa ja on yhteenvedon aika. Kirjoitit eilen toiseen Jukurit- ketjuun ja tuosta muistinkin aiemmat väännöt Jukureiden Liigakelpoisuudesta kanssasi.

Onko Jukurit lunastanut paikan Liigaperheeseen?
Urheilullisesti tämä kausi meni paremmin kuin odotin, mutta talouspuolella näyttää olevan kovat ajat.
Jos katsojamäärätavoitteet ylittyvät noin paljon niin voittoa pitäisi tulla reilusti eikä vain nollatulosta.
Eikä yleisöä voi oikein enempää enää tulla ja jos lipun hintaa ryhdytän nostamaan merkittävästi niin se tietää samantien yleisömäärien tippumista.
Nyt on selvästi kokeiltu Vesalaisen kannettu vesi taktiikkaa sillä puolella jännä nähdä kuinka pitkään se pitää Jukurit pinnalla.
 

Miju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kautta tarkastellessa on hyvä muistaa pari asiaa.

-Yhteiskuntavastuu. Eli jokaiseesa ottelussa oli järjestö mukana, joka sai ilmaiseksi "mainostaa" itseään, ymmärtääkseni tähän ottelujärjestöpakettiin kuului myös lippuja ko peliin. Tämä oli mielestäni hieno ele Jukureilta. Näin moni jolla ei olisi mahdollisuutta (taloudellista) päästä peliin, sai kokea liigatunnelmaa.

-Jukurit rakensi pari ravintolaa kauden aikana Ikioma Areenalle. Varmasti söi tulosta nuo rakentamiset.

-Ottelutapahtuman myynti (olut, makkara, ja ruoka yms.) siirtyy vasta ensi kaudella kokonaisuudessaan Jukuri Hc Oy.n alle. Tuosta tuolta voi odottaa kokoluokkaa 0,5M€ lisää.

-Uskoisin tuloksen olevan kokoluokkaa 300.000e tällä kaudella, vaikka oltiin vasta 11.

Kausi meni ylioivallisesti. Jukurit todistivat, että Etelä-Savo kuuluu liigakartalle. Yleisökin löysi hallille. Ensi kaudeksi tarvitaan lisää VIP-tiloja. Nythän ymmärtääkseni jouduttiin myymään eioota. Onneksi Ravikatsomoon tuli kulkuputki ja siellä olevat tilat saatiin ruokailukäyttöön. Aitioiden käyttöaste 100% luo ongelmia tulevaisuudessa, jos lisäratkaisuja ei keksitä. Toisaalta Jukuriorganisaatio tekee ihmeitä hetkessä ja mahdottomat vievät hieman aikaa, joten eiköhän tuokin järjesty syksyyn mennessä.

Toivottavasti Heimon tarina jatkuu.....
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Eikös sisäänkäynnin puoleiseen päätynurkkaan ole tulossa lisää aitioita? Eivät toki ole ykkössektorilla mutta varmasti VIP paikat käyvät silti hyvin kaupaksi.
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Eikös sisäänkäynnin puoleiseen päätynurkkaan ole tulossa lisää aitioita? Eivät toki ole ykkössektorilla mutta varmasti VIP paikat käyvät silti hyvin kaupaksi.

Ymmärtääkseni uudet aitiot eivät ehdi ensi kaudelle naapurin monitoimihallin rakennuksen vuoksi. Toisaalta nythän se menisi kesän aikana samalla kertaa, ilmiselvää tarvetta olisi ja maksaisivat varmasti itsensä takaisin nopeasti. Jää nähtäväksi. Fanipäädyn ravintola kaipaisi myös täysremonttia, mutta jääkö se myös odottamaan areenan valmistumista ja sitä kautta juoksumaton purkua, yleisurheilijoiden ja seinäkiipeilijöiden muuttoa pois hallista? Sivumennen sanoen hallin sisäänkäynti ja parkkipaikka (linkki saimaa stadiumi) tulevat muuttumaan melkoisen paljon hienompaan suuntaan osin jo ensi kaudelle, mutta etenkin sitä seuraavalle, kun koko alue on valmis.
 

Miju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Mielenkiintoista lueskella näitä ketjuja, vanhoja ja uusia.

Jukureiden kausi meni pelillisesti nappiin. Täydellinen pisteautomaatti ja viimeiseksi naulattu joukkue olikin 11.
Kaupungissa, jossa kukaan ei ole kiinnostunut jääkiekosta, tupa oli täynnä 11 kertaa. Kasvua viimeisestä mestiskaudesta 300%
Mahdoton talousalue toimia Liigatasolla ja positiivinen tulos saattaisi olla tulossa. Yritysmyynti yli odotusten.
Yleisö ei Mikkelissä innostu jääkiekosta ja istuu hiljaa. No, joidenkin mielestä parasa tunnelma koko Suomessa. Läpsytellen tai ilman...
Niin ja Jukureilla yhteiskuntavastuu on muutakin, kuin kappale yrityksen visio ja missiokalvossa.
Meillä ei ole kiekkohistoriaa, totta! Nyt sitä tarinaa kirjoitetaan ja ensimmäinen luku on valmis.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
No, joidenkin mielestä parasa tunnelma koko Suomessa. Läpsytellen tai ilman...
Muuten hyvää tekstiä, mutta tunnelmaltaan Mikkeli on vain parempaa keskitasoa, ei sen enempää ei sen vähempää.

Läpsyttimistä iso miinus.
 

Miju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Muuten hyvää tekstiä, mutta tunnelmaltaan Mikkeli on vain parempaa keskitasoa, ei sen enempää ei sen vähempää.

Läpsyttimistä iso miinus.

No tuo parasta... Pikkasen meni omalta kohdaltani kehuminen yli. Hiton hauskaa oli silti Ikioma Areenalla ja yhtenäkään iltana ei tullut sellaista totaalivitutusta. Kesällä kyllä mietin, että tänä talvena sitä kävellään useesti pää kumarassa kotiin ja mietitään miksi minä tänne taas raahauduin.

Vaan ei tarvinnut kertaakaan olla täysin maansa myynyt. Pikkuharmituksia oli, mutta kun mietti, että me pienet ja pippuriset silti laitettiin kampoihin, niin jopa hymyilytti.
 

Miju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kyllähän ne hiukan ärsyttää. Olen kuitenkin sitä mieltä, että jos niiden avulla saadaan ääntä halliin niin kai ne on ihan ok. Mielummin vaikka sitten läpsyttimillä luotu meteli kuin täysin hiljainen halli.

En hirveän monessa liigahallissa ole käynyt ja siksi tiedustelenkin, että onko muulaa läpsyttimiä käytössä? Kun tuntuu, että Jukureita mollataan ko asiasta, Niin olemmeko ainoat, jotka niitä käyttävät yleisön innostamiseen/markkinointiin.
 

Jayzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Golden Knights
En hirveän monessa liigahallissa ole käynyt ja siksi tiedustelenkin, että onko muulaa läpsyttimiä käytössä? Kun tuntuu, että Jukureita mollataan ko asiasta, Niin olemmeko ainoat, jotka niitä käyttävät yleisön innostamiseen/markkinointiin.
On niitä muuallakin. Ihan yleinen ilmiö. Ja itseäni eivät kyllä häiritse yhtään, sinänsä ihan sama millä sitä ääntä halliin saadaan. Ja kyllä tuo aktivoi monia sellaisiakin paremmin läpyttelemään, jotka eivät ihan pelkkää käsiläpsyä jaksaisi hakata.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Tapparalla ja KalPalla usein, muualla ei tainnut tällä kaudelle olla kuin veikkauksen sponssaamissa peleissä joissa siis veikkaus "tarjonnut" läpsyttimet.

Joku korjattiin, jos paremmin tietää.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tapparalla ja KalPalla usein, muualla ei tainnut tällä kaudelle olla kuin veikkauksen sponssaamissa peleissä joissa siis veikkaus "tarjonnut" läpsyttimet.

Joku korjattiin, jos paremmin tietää.

Tais olla liki joka hallissa mihin me matkoja tehtiin. Istumakatsomot lähtee potenssiin 10 kannustukseen mukaan, kun on läpsyttimet hallissa. Mikkelissä lähti vielä paljon paremmin kuin muualla, ja siitä iso kiitos hallimusiikeille. Pelisilmää tarvitaan myös dj-kopissa pelin aikana. Täällä se tosi hyvin.
 

HockeySpirit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Läpsyttimet käytössä myös KHL:ssä ainakin Jokereilla ja Valioliigassa mm. Leicesterilla. Jos tästä saadaan pelkästään mikkeliläisiin liitettävä ongelma niin onhan meillä asiat nyt ihan saatanan hyvin kun muusta ei löydy valittamista
 

Miju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Eikös nuo läpsyttimet ole saaneet suosiota myös makuuhuoneissa. Tuo Fifty shades of grey elokuva taisi nostattaa buumia sillä puolen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös