Jokerit 2016–2017 – Jukka Jalosen esiinmarssi

  • 322 617
  • 1 361

Apheu

Jäsen
Onko Jokerien budjetti pienentynyt paljonkin viime vuosista vai miksi tuo rosteri KHL:ää vähän vähemmän seuraavan näkökulmasta näyttää aika "tylsältä" verrattuna pariin viime kauteen? Siellä oli kuitenkin lähes NHL-pelaajia, kuten Omark, Karlsson, Larsen, Kozun. Toki Regin jatkaa tälläkin kaudella.

Joey Hishon on käsittääkseni draftinsa jälkeen ollut vuosi vuodelta ns. kauempana NHL-paikkaa. O'Neill toki oli tällainen värväys NHL:n kynnykseltä, mutta on vanhempi, kuin esimerkiksi Kozun ja Omark olivat.

Joka tapauksessa, rosteri näyttää olevan täynnä Liigan "hyviä pelaajia", kuten Jormakka, Huhtala, Keränen, Niemi, Marjamäki, Salminen, Anttila, Wirtanen, Talaja, Jalvanti, Zapolski. Noistakin kavereista Keränen ja Salminen oikeastaan ainoat oikeasti, josta voisi sanoa, että olivat tähtiä Liigassa.

En siis yhtään ylläty, mikäli Jokerit ei tänä vuonna kovin pitkälle pääse. Omark-Moses -kaksikko oli ihan KHL:n kärkitutkapari aiemmin, viime kaudella Regin-Kozun ja vielä peräpäässä lähes NHL-pelaaja Larsen. Maalinsuulla Karlsson, joka kuitenkin myös oli tällainen lähes NHL-molari, tai ainakin siellä pääsi useasti yrittämään.

Riittääkö Jokereilla millään, jos Hishon tai O'Neill ei nyt olekaan "Kozun"/"Omark"/"Moses"?
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Riittääkö Jokereilla millään, jos Hishon tai O'Neill ei nyt olekaan "Kozun"/"Omark"/"Moses"?

No sen nyt voi sanoa suoriltaan, että Jokereissa ei pelaa, eikä tule koskaan enää pelaamaan yhtä hyvää pelaajaa kuin Linus Omark. Hänen värväämisensä oli näillä budjeteilla sellainen lottovoitto, että moista tuskin tulee tapahtumaan toista kertaa saman elämän aikana. En tiedä mitä silloin rahajengeissä mietittiin, vai miettivätkö mitään, mutta se vahinko on jo korjattu.

Kozun ja varsinkin Moses ovat ihan korvattavissa olevia pelaajia - toki vaikeasti korvattavia, mutta kuitenkin korvattavia. Uusien jenkkien osalta en osaa vieläkään sanoa oikein mitään. Heidän pelaamisessaan yksilöinä on monta asiaa, jotka miellyttävät silmää, mutta toisaalta keskinäisiä kemioita ketjukavereiden kanssa ei oikein tällä hetkellä ole havaittavissa sen enempää heillä, kun yhdelläkään muullakaan jokerihyökkääjällä. Noh. Anttila-Wirtanen-Marjamäki vaikutti treenimatseissa aika valmiilta kolmikolta, mutta nyttemmin ovat olleet erillään hekin. Aiemmilla KHL-kausilla on toistensa kanssa samaa peliä pelaavia jannuja löytynyt aika nopeasti ainakin se pari ketjua. Nyt ei ota löytyäkseen millään. Kenties Erkalla oli vaan asian suhteen parempi silmä kun nykyisellä valmennusjohdolla, taikka Kurrilla ja Vuorisella takanaan ensimmäinen kesä jolloin ei löytynytkään ne just meille sopivat jätkät..

Genoway täytyy toki nostaa esiin jo nyt. Huippuhankinta. Ykköspakit tuntuvat olevan K&V:n alaa. Ensin Gunderson, sitten Larsen ja nyt tämä kaveri. Ei voi valittaa.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kun kemiat kohtaa, niin hyviä asioita tapahtuu. Ihan turha tässä vaiheessa kautta verrata tämän kauden joukkuetta edellisten kausien kauden lopettaineisiin joukkueisiin.

Omark oli tullessaan NHL:n ylijäämää, joka surffaili rahan perässä Sveitsissä ja oli käynyt pelaamassa KHL:ssä hyvin keskinkertaisen kauden. O'Neill ja Hishon ihan samalla viivalla lähtökohtaisesti. Muistutuksena: pari vuotta sitten tässä vaiheessa kautta Omark oli tippunut kolmosketjuun ja pois yv-ketjuista...

Moses oli 2-luokan tähti Liigatasolla KHL:n alkaessa ja moni epäili miehen mahtumista ylipäätään koko joukkueeseen. Pitääkö joku oikeasti viimeisen Liigakauden lopettanutta Mosesta lähtökohtaisesti kovempana kaverina kuin kesä 2016 mallia Salminen (jolla todella kovia kausia alla KHL:ssä), O'Neill (AHL:n parhaita pelaajia) tai Hishon? Moseksella kaikki natsasi ensimmäisellä KHL-kaudella myös Omarkinkin ansiosta, mutta sokeuttaa laittaa onnistumista vain Omarkin ansioksi. Moses oli sen kauden tähti ja Omark soitti kakkosviulua. Tuskin nähdään Jokereissa vastaavaa maalintekijää enää koskaan. Mutta oliko se oletettavissa ennen kautta? Niinpä.

Myös Kozun oli lähtökohtaisesti piirun verran matalampaa marginaalia kuin nykyiset P-Amerikkalaiset, mutta vain hiuksenhienolla erolla.

Genoway on samalla tasolla muutaman vuoden takaisen Gundersonin kanssa ja lähtökohtaisesti ehkä hieman Larsenia perässä. Jaakolalla huippukausi takana. Regin edelleen joukkueessa.

Lähtökohdat huomioiden pidän itse tämän kauden joukkuetta Jokereitten KHL-ajanjakson kovimpana ja parhaiten koottuna, paperilla siis. Riippuu kemioiden löytymisestä, onko tämä joukkue myös kauden loputtua parhaiten koottu joukkue ja ketkä on niitä uusia Moseksia, Kozuneita ja Omarkkeja tällä kaudella.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Lähtökohdat huomioiden pidän itse tämän kauden joukkuetta Jokereitten KHL-ajanjakson kovimpana ja parhaiten koottuna, paperilla siis.
Lyhyesti sanottuna nykyinen joukkue on leveämpi, mutta sen terävin kärki puuttuu, tai on varsin kapea verrattuna edellisiin, varsinkin ensimmäisen kauden joukkueeseen.

Sentteritilanne on leimallisesti Jokereiden kaltaisella köyhällä joukkueella vaikea, koska taattua laatua ei voi ostaa jokaiseen ketjuun, mutta tällä kaudella tilanne on erityisen vaikeasti arvattavissa. Regin ja Wirtanen ovat pelipaikoillaan riittävät (=varsin hyvät pelaajat), mutta Hishonista tai Niemestä ei ole olemassa minkäänlaista takuuta. Niko Kapasen merkitys oli pelillisesti suuri tai valtava, vaikka moni katsoikin tämän tehneen viime kaudella helppoja virheitä.

Pakisto on Jokereiden KHL-aikakaudella ollut korkealaatuinen koko ajan. Ongelmia ja puutteita on totta kai ollut, rahan puute on tässäkin taustalla. Ensimmäisen kauden kärkikuusikko Gunderson, Jaakola, Väänänen, Karalahti, Lajunen ja Ohtamaa oli kovempi tai yhtä kova kuin nykyinen Genoway, Jaakola, Kulda, Lajunen, Jensen ja Rissanen jos kohta Rissasesta on vaikea antaa vielä tässä vaiheessa kunnollista arviota.

Mitä puolestaan tulee hyökkäyspään kärkiosaamiseen, nykyisessä rosterissa kiekollista taitoa ja aitoa tuloksellista uhkaa on tuomassa uutena vain Sakari Salminen. On hyvin mielenkiintoista seurata, pääseekö hän pienen suvantovaiheen jälkeen takaisin urallaan entiselle tasolleen, jolla esim. Juhamatti Aaltosen korvaaminen voisi tulla kyseeseen, vai vaelteleeko mies Jokereissa varjojen mailla. Toistaiseksi otteet ovat olleet sekä lupaavia että vaihtelevia. Tuloksellisesti kolme syöttöpistettä kuulostaa aika kuvaukseen sopivalta, mutta kausi on vasta uhmaiässä. Joka tapauksessa Salmiselta ei ole vain lupa, vaan aivan pakko odottaa suuria tekoja, koska joukkueessa ei ole kovin montaa muutakaan, jolle vastaavia saappaita voisi sovittaa.

Jesse Joensuu on oleellinen pelaaja. Hänen hankintansa on ollut nappiosuma, sillä ensimmäisellä kaudella tuollaista pelaajaa ei ollut. Sääli, että viime kauden alku meni kuntouttaessa, mutta hienoa oli nähdä kuinka hyvin Joensuun peli toimi, kun vaivat kaikkosivat.

Kolmanneksi tärkein tuloslaituri on Pekka Jormakka, jolla on kieltämättä paljon potentiaalia olla jatkuva uhka hyökkäyspäässä. Toisaalta Jormakassa kiteytyy jatkuva uhka rimpuilla hanakasti pelin ulkopuolella. Asenteesta mikään ei tule jäämään kiinni, mutta keskittyminen ja sitä kautta suorittamisen tasaisuus on toinen juttu.

Tällä kaudella ensimmäisen kategorian hyökkääjät ovat siis Regin, Joensuu, Salminen ja Jormakka. Nämä ovat pelaajia, joiden taso tiedetään. Secondary scoringia sopii odottaa Keräseltä, Niemeltä, Hishonilta ja Huhtalalta.

Jos verrataan ensimmäiseen kauteen, ykkösmiehet olivat Kapanen, Hagman, Omark, Koukal ja Aaltonen. Toiseen kategoriaan menivät flopanneet Harju ja McLean sekä Huhtala ja Sallinen.

O'Neill menee samaan kategoriaan Steve Mosesin kanssa, mikä ei tarkoita, että O'Neillin kausi on pettymys jos tämä ei pysty samanlaiseen show'hun.

Näillä premisseillä pidän ensimmäisen kauden joukkuetta paljon kovempana kuin nykyistä. Toki jos lopputulosta miettii, vääjäämättä muodostuva ongelma on nimenomaan laadun ja leveyden välinen suhde; nyt joukkue on leveämpi kuin aiemmin, mitä tarkoittaa ettei rahaa ole jäänyt kärkiosaamisen hankkimiseen. Edellisillä kausillä vaarallisuutta ja tiettyä kokemuksen tuomaa varmuutta on ollut enemmän, mutta saavutettu runkosarjamenestys on kuivunut käsiin joukkueen kapeuden myötä. Tällä kaudella Jokerit ei välttämättä saa pudotuspeleihin kotietua, mutta itse pudotuspeleissä joukkuetta riittää entistä pidempään.

Kevättalven päätteeksi on mielenkiintoista todeta, kumpi menetelmä joukkueen kokoamisessa on ollut toimivampi.
 

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Huomenna on taas paikka näyttää, että pystymme kaatamaan kovan joukkueen. Ufakaan ei ole aloittanut kautta miten ruusuisesti. 2 voittoa on tilillä. Saman verran voittoja kun meillä. Mutta UFA on pelannut pelejä jo 6, Jokerit vaan neljä.
Jokereiden pitää pelata huomenna koko peli samalla tavalla miten eilen pelattiin kolmas erä. Hyvää kiekkoa ja tehtiin vähän yli 5 minuuttia ennen loppua johto ja samalla voitto-osuma 1-2. Hienon kuvion päätteeksi Marjamäki niittas taululle 1-2.
Pelin pitää olla aktiivisempaa. Omalta alueelta täytyy päästä nopeesti liikkeelle, hitaita lähtöjä ei saa enään Ufaa vastaan näkyä. Turhaa taaksepäin pelaamista oli liikaa eilen. Rentous olisi hyvä löytää pelaamiseen. Ja edelleen kun puhutaan kiekollisesti pakista Jokereissa, se on helppo nimetä: #55 Chay Genoway. Miehen taso pysynyt tosi hyvin. Toivotaan että myös huomenna ähdään samanlaista varmaa pelaamista. Joensuun pelaaminen on varmaan vielä epävarmaa. Sen kohdalla mentiin Day By day perjaatteella. Aamujäiden jälkeen nähdään pystyykö mies pelaamaan. Rissanenkin vapautuu pelikiellosta. On varmaankin huomenna mukana.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Tuota Raktori-peliä katsoessa kiinnitti huomiota jokeripakan tahmainen liike. Olisiko siellä ottelutauon aikana viivoja luisteltu kun osui siihen sopiva tauko? Loput vieraskiertueesta palautellaan ja kotiavaukseen tähdätään sitten "kuntohuippu". Toivotaan näin.

Sen verran vielä että Zapolskin esitys Tseljabinskissä oli todella kovaa kamaa. Toivottavasti pystyy tarvittaessa jatkossakin venymään ja pelastamaan pisteet kotiin.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kun vertaillaan KHL-kausien jengejä niin yksi asia mikä on muuttunut näinkin lyhyen ajan sisällä on vastustajien pelaaminen. Siinä missä ensimmäisellä kaudella meillä oli yllätysmomentti, osaavat vastustajat nyt pelata paremmin Jokereita vastaan. Lisäksi mielestäni Venäläisen kiekon mentaliteetti on muuttunut ja muuttumassa. Ennen joukkueet olivat täynnä taitavia taiteilijoita, jotka horjuivat kun peli meni kovaksi ja löysäilivät jos ei oikein huvittanut. Venäläisen pelaajan ja joukkueen stereotypia. Nyt kaikki pelaajat ovat isoja, vahvoja, nopeita ja hyviä kiekon kanssa. Ykköskentässä on sitten pari todellista supertähteä. Moni joukkue on vieläpä niin kovakuntoinen että Jokerit ei luistelussa pärjää. Vielä jos pleijareissa annetaan ekan kauden ZSKA tyylinen etu niin mahdollisuudet pärjätä huononevat selvästi.

Venäjä on suuri maa ja KHL:n junnutuotanto sylkee kovatasoisia pelaajia ulos liukuhihnalta. Nyt kun valmennus ja pelitapa alkavat kuroa Länsimaiden etumatkaa kiinni niin Kanadallekin tulee kohta kiire kun ja jos Venäjä pääsee tälle vuosituhannelle joukkueena.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Omark oli tullessaan NHL:n ylijäämää, joka surffaili rahan perässä Sveitsissä ja oli käynyt pelaamassa KHL:ssä hyvin keskinkertaisen kauden. O'Neill ja Hishon ihan samalla viivalla lähtökohtaisesti. .

Heheh. NHL:ssä ei natsannut kyllä. Sveitsissä kävi ennen sitä reissua surffailemassa rahan perässä voittaen sarjan pistepörssin. KHL:ssä 20-kaappia ja 36P, joukkueen kolmanneksi paras pistemies Jiri Hudlerin ja Mathias Weinhandlin jälkeen. Kaikki tiesivät mitä häneltä voi odottaa ja sitä myös saatiin. Ei pahalla, mutta ei voi puhua etukäteisnäytöistä samana päivänäkään näiden kaiken maailman jenkkipojujen ja farmiseppojen kanssa. Omark on ollut Jokereiden hankinnoista tähän mennessä ainoa, josta on voinut jo etukäteen sanoa, että nyt on stara jengissä. Larsen pääsee suht.lähelle.
 

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Olipas vaikea peli Jokereille. Oltiin tehokkaita maalipaikoissa. Mutta eihän hyökkäyspelaamista ollut kauheasti, varsinkaan toisessa erässä. Kauheeta viivytystaistelua oli pelaaminen. Kolmanteen erään saatiin sitten hyökkäyksiäkin aikaan. Hotsi teki tärkeitä maaleja tänään. Helenius oli myös hyvä. Jalosella on positiivinen ongelma. On kaksi hyvää maalivahtia. Traktoria vastaan Zapo piti Jokereita pystyssä ja tänään sitten Helge. Hyökkäyspelaamista pakko saada paremmaksi. Toki tärkeetä saada pisteitä, mutta kyllä myös pitää hyökätäkin pelissä.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Taas oli 55 minuuttia tervanjuontia ja selviytymistä. Ja pari valonpilkahdusta siellä välissä. Positiivista on että ennen alkua dumattu veskaripeli toimii ja jokaisessa voitetussa matsissa on joko Zapo tai Riku ryöstänyt pisteet himaan. Tänään Heleniukselta loistava peli ja ainoastaan Omark & Hartikainen -tutkapari sai kiekon maalin perukoille. Ne kaksi ovat kyllä Pelimiehiä isolla P:llä. Puolustuspeli oli jonkinverran parantunut, mutta aika paljon siellä pääsivät vastustajat hyviin paikkoihin. Kiekkoa syötiin hienosti, siitä plussaa!

Pelisysteemi on haussa, mutta kyllä siellä ihan henkilökohtaisella tasollakin ollaan unessa. Laskin pariin ekaan erään yli kymmenen kertaa kun perushelpon pystysyötön ottaminen vauhdissa mukaan ei onnistu. Ei mikään ihme jos hyökkäyspeli yskii jos tämän tason kaverit eivät osaa ottaa kiekkoa lapaan vauhdissa.

Kolme pistettä, se on tärkeintä. Kaikessa muussa (paitsi veskareissa) on PALJON fiksattavaa.
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Joukkue osti näillä kahdella täysin ansaitsemattomalla vääntövoitolla itselleen aikaa panna peli parempaan kuntoon. Glen Hanlonkin miettii miten tuolla voidaan kairata 6 pistettä Traktorilta ja Salavatilta vieraissa. Positiivista on tietysti että maalivahtipeli on ollut timanttista ja että Jokerit on aika kusipäinen vierasjoukkue. Samalla on myös muistettava että nyt pelataan vieraissa ihan niitä sarjan parhaita vastaan, eli katsotaan josko peli näyttäisi paremmalta kun päästään kotiin ja vastus hieman normalisoituu. Toki avaus- ja hyökkäyspeli on sekaisin, tai sitä ei oikeastaan ole, mutta onhan tuossa jo yksittäisiä vilautuksia.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Heheh. NHL:ssä ei natsannut kyllä. Sveitsissä kävi ennen sitä reissua surffailemassa rahan perässä voittaen sarjan pistepörssin. KHL:ssä 20-kaappia ja 36P, joukkueen kolmanneksi paras pistemies Jiri Hudlerin ja Mathias Weinhandlin jälkeen. Kaikki tiesivät mitä häneltä voi odottaa ja sitä myös saatiin. Ei pahalla, mutta ei voi puhua etukäteisnäytöistä samana päivänäkään näiden kaiken maailman jenkkipojujen ja farmiseppojen kanssa. Omark on ollut Jokereiden hankinnoista tähän mennessä ainoa, josta on voinut jo etukäteen sanoa, että nyt on stara jengissä. Larsen pääsee suht.lähelle.

En mä sitä kiellä etteikö Omark olisi ollut ennakkoon jo todella kova hankinta. Varma kortti? Ei ainakaan mun silmissä. Pelaaja, jolla taidot riittäisivät pelaamaan NHL:n kärkiketjuissa mikä päivä tahansa, mutta nuppi ei ole samalla tasolla, ei ole mun silmissä varma kortti. Jokereihin tullessaan korosti kuinka ei ole nauttinut pelaamisesta menneillä kausilla ja tuli hakemaan taas rakkautta kiekkoon, viittaa selkeään mielialapelaajaan, jolla peli kulkee, kun on siviilissäkin kivaa. Siitähän taas ei ole mitään takeita, että siviilissä ja jäällä on kivaa Helsingissäkään (esim case Gunderson), eikä valmentaja tai joukkuekaverit vituta. Sveitsin saavutukset oli toki kovia, mutta menestys Sveitsissä ei ole mikään varsinainen tae menestykselle KHL:ssä, kun on sen verran eri tasoiset liigat. Joka tapauksessa Omark oli aika maksimia odotusarvoiltaan, mitä Jokereitten budjetilla voi hankkia. Itse pidin tosin Reginiä ja Larsenia varmempina kortteina ja Gunderson oli siellä Omarkin tasolla odotuksissa. Onneksi Omarkissa kaikki natsasi 110% ja näyttää jatkavan samalla ladulla nykyään Ufassakin.

En mä siitä huolimatta osaa Omarkia laittaa selkeästi esimerkiksi O'Neillin edelle odotuksissa, joka taas on paljon myös mielipidekysymys. Ison kaukalon kokemus tuo kyllä edgen Omarkille, mutta ei toi O'Neillinkään historia P-Amerikasta ihan heikoimmasta päästä ole. Huonoa pelaajaa ei valita AHL:n parhaaksi pelaajaksi, eikä huono pelaaja voita AHL:n pistepörssiä. Odotusarvoja lisäsi ehdottomasti vielä pelaajatyypin sopivuus paperilla KHL:ään: vähän pienempi kooltaan, mutta nopea luistelija vahvoilla hyökkäyspään taidoilla (Moses, Kozun...). Lisäksi säännöstään reilusti plussalla tehotilastossa ja kahden suunnan pelikin kiinnostaa jossain määrin. Vaikka AHL:ää täällä usein vähätelläänkin, on se sarjana kuitenkin todella kova. Nyt pelejä nähneenä voi huoletta jälkiviisaana sanoa, että ainakin totuttautuminen isoon kaukaloon ja eurooppalaiseen pelitapaan on jokseenkin tuskainen. Toivotaan kuitenkin, että lähtee vielä homma käyntiin.

Hishonissa huolestutti ja huolestuttaa vieläkin lähinnä ainoastaan aivotärähdyshistoria. Terveenä ollessaan pitäisi olla kova vahvistus tälle kaudelle ja odotusarvotkaan ei ole ihan pienet. Omarkia toki pienemmät, mutta hyvät silti. Vaikuttaisi vaan pitkälti samalta tilanteelta O'Neillin kanssa, että sopeutuminen vie aikansa tai ei koskaan onnistu täysin. Sopeutumistahan taas ei ennakkoon näe kuin jostain kristallipallosta, jota ei ainakaan mun näppien ulottuvilla ole.

Menestys on vaan Jokereilla niin riippuvainen siitä, mihin suuntaan noi osittaiset arvat putoilevat. Menneillä kausilla on hankinnat olleet lähes kautta linjan onnistumisia tai jackpotteja. Heikkoja on ollut lähinnä vain Harju ja Olimb ja kesken kauden tehty paniikkihankinta Kennedy. Tällä hetkellä näyttää, että useampi kärkipään hankinta ei pelaa siellä potentiaalinsa tasolla tai edes lähelläkään sitä. On ihan hyvä kuitenkin myös muistaa esimerkkeinä, kuinka Omark-Moses-tutkapari löytyi vasta yli 10 pelatun pelin jälkeen ja siihen asti joukkuetta kantoi Kapanen-Aaltonen-Hagman, jonka valot taas sammuivat aika nopeasti Lokomon löydettyä pelinsä. Viime kaudella Kozun-Regin oli vahvaa valuuttaa. Nyt vielä joukkue selkeästi etsii sisältään noita tutkapareja, mitä ei ole toistaiseksi löytynyt. Mutta onneksi aikaa on ja odotellaan nyt vielä ihan rauhassa. Mun silmissä nyt on ensimmäistä kertaa kasassa joukkue, missä on potentiaalia hyvään kahteen kärkiketjuun, sekä vielä laadukkaaseen kolmoseen, joka kykenee myös maalintekoon. Nelosketju on omissa silmissä taas Jokereitten KHL-taipaleen laadukkain, vaikka sieltä ne omat kasvatit puuttuvatkin. Ei millään pahalla esimerkiksi Ritaa kohtaan, mutta taso nelosketjun roolia varten vaan on muutaman askeleen alempana verrattuna nykyisiin Anttilaan ja Marjamäkeen.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
@McMulligan toki noin. Olen alunperinkin ollut kanssasi samaa mieltä paitsi ennakkoodotusarvoista Omarkin suhteen, jonka taidot ja näytöt nimenomaan Euroopan kaukaloista olivat kiistattomat. Yhtä "varma" kortti kun vaikka Niko Kapanen tai Topi Jaakola omiin rooleihinsa. Periaatteessa nyt uusista hankinnoista Sakari Salminen pääsee samaan kategoriaan ns. tasonsa osoittaneena pelaajana, joskaan ei nyt yhtä taitava kuin Linus olekaan. Hän on painanut kovempaa tulosta KHL:ssä kun yksikään toinen Jokereissa esiintynyt suomalaispelaaja. Ainoana kysymysmerkkinä odotuksiin nähden kohtuullisen vaatimattomasti sujunut Sveitsin kausi, joka toisaalta alleviivaa sitä mitä monet nimenomaan 1-2 kentän pelaajat ovat sanoneet siitä kuinka vaikeaa Sveitsissä on olla ulkomaalaisena tonnin painoiset odotukset niskassa, jos ei heti ala natsaamaan isosti.

Jenkeistä: sanoin matsiketjussakin, että omaan silmään vaikkapa Hishonin ja O'Neillin osalta ei nähdyn perusteella kahta kysymystäkään siitä ovatko pelimiehiä vai eivät, mutta tällä hetkellä meillä on hyökkäyspäässä 12-yksilöä, joista kukaan ei tunnu olevan oikein kenenkään kanssa samalla aaltopituudella. Yksikin toimiva tutkapari auttaisi asiaa kummasti ja voisi rentouttaa joukkuepelaamista sen verran, että niitä toimivia koostumuksia alkaisi löytyä.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Vaikeahan se on hyökätä jos syöttötyöskentely on eilisen kaltaista, kun avaussyötöt meni järjestään metrin eteen, ohi tai ihan minne tahansa muualla paitsi omille ja samoin sitten kun saatiin syöttö perille niin sitä ei saatu haltuun. Eilen kaikista huonointa peliä esitti Reginin ketju joka ei käytännössä saanut pelillisesti oikeastaan mitään aikaan mutta siitä huolimatta Huhtala jollain ihmeellä sai silti aikaiseksi 2 maalia. Jokerit on nyt ryöstänyt kaksi voittoa aikamoisen olemattomalla hyökkäyspelillä. Eilen jopa Genoway katosi kuvasta ja pakiston kiekollinen peli oli kyllä totaalista kuraa. Onneksi Zapolsky ja eilen Helenius molemmat on vaikuttanut olevan huippuvireessä sillä tällä joukkueen pelillä ei edelleenkään pitkässä juoksussa monia voittoja tulla kairaamaan. Eilisistä ketjuista parhaiten toimi 3.ketju Salminen-Niemi-Marjamäki, sen jälkeen Wirtasen nelonen ja kuten sanoin niin heikointa peliä esitti Reginin vitja jossa oikeastaan kukaan kolmikosta ei vaikuttanut olevan samalla sivulla ja vähän sama vaivasi myös Hishonin kakkosketjua. Varsinkin Jormakka ja Keränen ei toiminut sitten edes vähää alusta.

Hyvä että ollaan kahden ottelun voittoputkessa ja maalivahtipeli toimii, muuten Jalosella ja valmennusjohdolla on kyllä palapelin palat ihan hukassa ja peli on sanalla sanoen aivan karmeaa jossa vain selviydytään ilman että pystytään itse oikeastaan luomaan mitään järkevää.
 
Ansiokasta keskustelua tässä viimekin hetkinä nähty, kiitokset.

Kun tässä on puhuttu pelaamisen vaikeudesta, tuon esiin sen seikan että meiltä lähti viime kauden jälkeen kakkos- ja kolmosketjun sentterit. Näistä etenkin Kapasen lähteminen tuntuu raskaasti yhden viisikon pelaamisen vaikeutena kun tilalle on hankittu pelaajaa pohjois-amerikasta jossa pelataan erilaista peliä. Siinä ei ole mitään epäselvää, että jokainen Jokereihin tuleva pelaaja on pelimies, mutta joukkuepelaaminen ja siten viisikkojen toimivuus perustuu myös kemia-asioihin ja kokemukseen. Niko Kapanen oli Jokereihin tullessaan parhaita eurooppalaisia senttereitä, ja vielä viime kaudellakin liimasi etenkin omissa (niin puolustaessa kuin hyökkäyksiin lähdöissä) kenttänsä peliä erinomaisesti yhteen. Samanlainen menetys koettiin viimekin kautta ennen kun Koukal&Hahl vaihtuivat Regin&Olimb -kaksikkoon.

Se ravistelee siis luonnollisesti joukkueen peliä kokonaisvaltaisesti kun sentteripelaajat vaihtuvat. Kapasella oli viime kaudella jo ongelmia liikkeen kanssa ja ainakin joka toiseen peliin tuli myös huonoja laiskan miehen jäähyjä. Silti totean, että Kapasen korvaaja samanlaisella pelaajatyypillä (rutinoitunut peliä liimaava KHL-tason varma tekijä) olisi ollut toimiston tärkeimpiä tehtäviä kevään ja kesän aikana. Koodinimi Koukal. Tässä ei onnistuttu ja siitä toimistolle miinusta.

Hishon ja Niemi ovat mielestäni luonnollisesti vaikeuksissa. Hishon pelaa uudenlaista peliä ja Niemellä menee aikansa ennen kuin oppii ajoittamaan peliään kun liike ei oikein riitä. Ollaan alkukaudessa ja antaisin vielä 10-15 peliä aikaa ennen kuin harkitsisin rosterimuutoksia. Viime kaudella Olimbille annettiin kunnolla aikaa, ja tehtiin lopulta erinomainen ratkaisu. Uskon että toimistolla ollaan hereillä.
 
Viimeksi muokattu:

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
On totta, että yksittäisten pelaajien peli kärsii siitä, kun joukkuepelaaminen ei ole kuosissa. Tästä huolimatta pelaajien suorituksia voi arvioida myös yksilötasolla. Jos antaa jatkuvasti paskoja syöttöjä, pistetilastossa mennään kiikareilla ja kaksinkamppailuissa pärjääminen heikkoa, niin ollaan aika nopeasti myös sen kysymyksen äärellä, että sakkaako yksilön pelaaminen heikon joukkuepelaamisen takia vai joukkuepelaaminen yksilöiden huonon suorittamisen takia.

Niin kuin joku eilen osuvasti totesi, O'Neillin pelaamisesta on helppo olla pitämättä. En ole nähnyt tällä kaudella vielä yhtäkään ottelua, joka saisi minut ajattelemaan, että tästä kaverista olisi johonkin muuhun rooliin kuin rivimieheksi. En muista häneltä nähneeni vielä yhtäkään vaihtoa, joka olisi saanut minut ajattelemaan "Wau, tässä kaverissa on potentiaalia". Ja se on kieltämättä aika huolestuttavaa Reginin kanssa pelaavalta jannulta, kun mennään jo kuudennetta matsia kohti. Keränen on mielestäni toiseksi heikoin suorittaja odotuksiin nähden, hän on ollut aivan käsittämättömän näkymätön 5vs5 pelissä ja se ei ole kauhean positiivinen asia pelaajalta, jonka vahvuudet pitäisivät olla kiekollisessa pelissä. Ja viimeiseksi tölväisen vähän Hishoniakin, ei täytä Kapasen saappaita kiekollisessa pelissä ja pelinrakentajana (ei osaa esim rauhoittaa peliä samalla tavalla) ja kuitenkin juuri siellä kiekollisessa pelissä pitäisi jotain saada tämänkin kaverin aikaan, puolustusrooliin löytyy parempia miehiä.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Heikkoja on ollut lähinnä vain Harju ja Olimb ja kesken kauden tehty paniikkihankinta Kennedy.
Harju oli ihan lapanen, mutta Olimb ei. Turskalla ei tainnut pelisysteemit avautua ja ilmeisesti ei henkilökemiat kykloopin kanssa toimineet edes vähää alusta, mutta oli pelimanni. Edellisen kauden paniikkihankinnat oli molemmat floppeja, ei kahta sanaa.

Joukkue on muuttunut liikaa edellisestä kaudesta, jotta voisi lähteä rakentamaan vanhan päälle. Silti yllättää miten huonosti tupla maailmanmestari valmentaja on saanut homman haltuun. Onneksi hyvä joukkue voittaa myös huonolla pelillä, joten Jalosen päälle ei vielä kerätä tulisia hiiliä.

Käsien puutetta on valitettu, mutta Ufa vastaan jäbät teki 3 maalia 2 paikasta. (Rystysutaisu tyhjään maaliin oli tuuria, ei siis rakennettu paikka.) Se kertoo taidosta. :D

edit korjattu ymmärrettäväksi suomeksi
 
Viimeksi muokattu:

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joukkue on muuttunut liikaa edellisestä kaudesta, jotta voisi lähteä rakentamaan vanhan päälle. Silti yllättää miten huonosti tupla maailmanmestari valmentaja on saanut homman haltuun. Onneksi hyvä joukkue voittaa myös huonolla pelillä, joten Jalonen tälle ei vielä kerätä tulisia hiiliä.

Ton joukkueen on syytä vaihtua vähintään neljään kertaan pelaaja pelaajalta, ennen kuin valmentajan potkimista voidaan vakavasti edes miettiä vaihtoehtona.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
JJ on korkeimman profiilin valmentaja, kun puhutaan finskeistä. Ja taatusti niin kallis, että Kurilla ei ekana tule mieleen vaihtaa koutsia. Vaan ei ne pelaajat ole ainoastaan ihan paskoja, kun peli tökkii tällä tavalla kuin meillä nyt. Ei Jalonen ole kuran yläpuolella, kun ansaitsee sitä.
 

Memotuss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
En mä siitä huolimatta osaa Omarkia laittaa selkeästi esimerkiksi O'Neillin edelle odotuksissa, joka taas on paljon myös mielipidekysymys.
Perjantaipullo auennut, rispekt!
Ei vaan voi uskoa tollaista mielipidettä todeksi, mutta pakko se on kerta se ihan lukee täällä.
Lock outin aikana Jokereihin tullut pari kovempaa kuin Omark. O'neill ei pääse lähellekkään niitä odotuksia mitä Omarkilta odotettiin ja vielä kauemmas tulee jäämään saavutuksissa sekä seksikkyydessä.

Edit . Ja vielä Larsen varmempi kortti? Yhtälailla sekin haki itseään. Reginkin tuli Nahilasta ns. hakemaan potkua uralle eikä ollut pelannut KHL tasolla ja lentokentillä hetkeen.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ton joukkueen on syytä vaihtua vähintään neljään kertaan pelaaja pelaajalta, ennen kuin valmentajan potkimista voidaan vakavasti edes miettiä vaihtoehtona.

Jeps, ei Jalonen ole heikko lenkki. Paljon useammin tulee huteja kuin osumia kun pienikokoiset, lähes NHL-taitoiset pohjois-amerikkalaiset rantautuvat Eurooppaan. Vika ei ole kenenkään. Junnuliigoissa ja sen jälkeen AHL:ssa ja hieman NHL:ssä omaksuttu pelityyli ei istu edes yhdessä kaudessa suomamalaiseen liigaan ja monilla ei senkään jälkeen. Sama saattaa päteä KHL:n kanssa, koska Jokerien pelitapa on kuitenkin enemmän suomalainen: puolustus ensin. Vähän vanhemmat muistavat Jokereistakin useita esimerkkejä, Perrinistä ja kauempaakin alkaen. Perrinilla meni enemmän kuin yksi kausi oppia, miten täällä pelataan. Yksi tekijä on puolustuspelin erilaisuus isossa kaukalossa, varsinkin sentterin osalta. Mutta nyt on hyökkäyspelaamisessa isosti muutakin ongelmaa, ei vain pohjois-amerikkalaisten sopeutuminen. Mutta siltä saralta ei ehkä saada apuja, olkoon kuinka isoja tai ne mitään isoja ole, mutta taitavia pelaajia tahansa.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Harju oli ihan lapanen, mutta Olimb ei. Turskalla ei tainnut pelisysteemit avautua ja ilmeisesti ei henkilökemiat kykloopin kanssa toimineet edes vähää alusta, mutta oli pelimanni.

Olimb ei missään nimessä ole mun mielestä huono pelaaja. Ympäristö ja mahdollisesti myös sarja oli vain täysin vääriä hänelle ja siksi suoritukset jäi Jokereissa todella vajaaksi.

Perjantaipullo auennut, rispekt!
Ei vaan voi uskoa tollaista mielipidettä todeksi, mutta pakko se on kerta se ihan lukee täällä.
Lock outin aikana Jokereihin tullut pari kovempaa kuin Omark. O'neill ei pääse lähellekkään niitä odotuksia mitä Omarkilta odotettiin ja vielä kauemmas tulee jäämään saavutuksissa sekä seksikkyydessä.

Edit . Ja vielä Larsen varmempi kortti? Yhtälailla sekin haki itseään. Reginkin tuli Nahilasta ns. hakemaan potkua uralle eikä ollut pelannut KHL tasolla ja lentokentillä hetkeen.

Omark oli todella hyvä pelaaja odotuksissa ja osoittautui vielä paremmaksi. Mikään täysin varma kortti ennakolta Omark ei kyllä ollut. Ehkä mä oon vaan liian skeptinen odotuksissa, mutta pitäydyn silti tuossa omassa arviossani. Mulle sopii oikein hyvin, että sä oot asiasta täysin eri mieltä. Pelaaja, jolla taitotaso riittää helposti NHL:ään, mutta käy kahteen kertaan kokeilemassa siellä saamatta pelipaikkaa vakinaistettua, ei mun silmissä ole mikään täysin varma kortti. Etenkin, kun syynä epäonnistumiseen on mitä ilmeisemmin päänupin sisällä ja totesi itsekin, että on ollut aikoja, jolloin ei ole nauttinut pelaamisesta. Oliko se varma juttu ennakkoon jo, että tulee pitämään Helsingistä ja Jokereista? Mä en ainakaan sitä tietoa osannut varmaksi sanoa ennakkoon. Senhän nyt tietää tyhmäkin, että jos Omarkin pää ja motivaatio on mukana, niin parempaa hyökkääjää saa hakea pitkään ja kalliilla. Mielialataiteilijat on aina riskipalkkauksia, kun et koskaan voi ennustaa miten kiinnostaa pelit milläkin kaudella. Etenkin ne, kenellä ei potku nupissa riitä NHL:ään (krhm aaltonen yms...).

Regin tuli tosiaan nahilasta reilut parisataa peliä pelanneena melko vakaalla suoritustasolla. Chicagossa vaan taisi tulla tie pystyyn, kun sentteriosastolla on jokseenkin laadukasta tarjontaa. Kyllä mä tolla historialla uskallan Reginin nähdä varmempana korttina kuin Omarkin.

Larsenilla myös useampi kausi NHL-AHL linjalla, työsulku Lukossa, jolloin täällä näki livenäkin sopeutumisen suomalaiseen kiekkoon ja kaukaloonm, vahvuudet luistelussa ja kiekonkäsittelyssä, eikä asenteessa tiedettyjä ongelmia. Kyllä, näen Larseninkin ennakkoon varmempana korttina omaan rooliinsa kuin Omarkin, mutta tässä ero on hiuksenhieno. Jos verrataan tilannetta nyky-Omarkiin, saattaa tilanne olla monelta osin eri. Ainiin, tästäkin voit olla eri mieltä, koska siihenhän sulla on täysin oikeus. Päätinpä nyt kuitenkin perustella omia näkemyksiäni.

Ja kyllä, mun odotukset ovat todella kovat AHL:n parhaaksi valitulle pelaajalle ja pistepörssin voittajalle. Tähän mennessä ei tosin olla Jokereissa nähty kuin sähläystä ja tyhmiä jäähyjä tältä herralta.
 

Memotuss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
Ja kyllä, mun odotukset ovat todella kovat AHL:n parhaaksi valitulle pelaajalle ja pistepörssin voittajalle.
Niitä AHLssa kovia tehoja mättäneitä on käynny liigassakin floppaamassa.
Regin on tosiaan varmin kortti jos halutaan suoritusvarmuuttaa, mutta Omark osoitti myös että pärjää Euroopassa ennen meille tuloa.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Oiskohan ollut Rasmus Rissanen tai joku muu näistä AHL-jyristä, kun totesi jo treenimatsien osoittaneen, että KHL pelaajan kannalta huomattavasti fyysisesti kovempi sarja kuin Ahl, taidosta puhumattakaan.
Perusteli asiaa sillä, että vaikka Ahl:ssä pieni kaukalo yms. ja taklauksia tulee enemmän, niin sarjassa kuitenkin paljon nuoria pelaajia, jotka eivät vielä missään suhteessa valmiita. Keskimääräinen KHL-pelaaja selvästi fyysisesti vahvempi ja taitavampi äijä, ja sen vuoksi ratkaisut pitää tehdä huomattavasti nopeammin tai muuten olet kusessa.

Sama pätee varmaan tähän Kozun, Kennedy, Hishon, O'Neill, Keränen -osastoon. Liike ja oma pelinopeus pitää saada hinattua omaan tappiin ilta toisensa perään, niin pystyt käyttämään vahvuuksiasi (Kozun). Jos et saa, niin pelaamisesta tulee taidoistasi huolimatta sivuun heiteltävänä tiskirättinä rimpuilua (Kennedy).
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Omarkista toki sen verran, että hän oli Moskovan Dynamossa kuitenkin jo kaudella 2009-10 paukuttanut 20 maalin kauden. Siis vähän reiluparikymppisenä jo tuollaiset näytöt KHL:sta, jonka jälkeen vielä pelannut hyvin tehoin AHL:ssa (1.01 PPG), NLA:ssa (1.44PPG) ja NHL:ssa ihan siedettävästi (0.41 PPG). Pohjoismaalainen mies, jolla on kokemusta neljän eri maan huippusarjasta (NHL+AHL, KHL, NLA, SHL) tasaisin tehoin ilman pahempaa loukkaantumishistoriaa ei vain voi olla mikään puskista tuleva kaveri. Jos Niinimaata pitäisi lainata, niin jotain aihiotarinaa tähän voisi puskea. Sopeutumisen Helsinkiin ymmärtäisin uhkana jos mies olisi tullut suoraan jostain Ylitorniosta ensimmäistä kertaa sähkövalojen ja autojen piiriin. Mutta jos ruotsalainen sopeutuu Moskovaan 20 maaliin veroisesti, ei Helsingin pitäisi olla mikään ongelma: ruotsin asema, kulttuuri, katukyltit ja kaikki muu on erittäin lähellä Ruotsia. Yksinkertaisesti Omark tuli niin poikkeuksellisen kovilla näytöillä, että vastaavan löytyminen on pikemminkin poikkeus kuin sääntö. Aina voi löytää jonkun tekosyyn selitellä mustaa valkoiseksi, mutta lähtökohtaisesti pidän Omarkia yhtenä 2000-luvun kovimmista hankinnoista Jokereihin mitä tulee etukäteistietoon. Karlssonia (sitä pakkia) tai Valtteri Filppulaa en tähän kategoriaan luonnollisestikaan laske, lakkoapuja kun olivat.

Moses puolestaan oli jotain aika satumaista. Liigassa mies oli ~40 pisteen kaveri (toki raja ei ikinä rikkoutunut, varsinkin kun toisella kaudella hajosi kesken kauden) ja lähtökohtaisesti KHL:ssa hänestä odotettiin jotain aivan maksimissaan 2. ketjun kaveria. Iltasanomissa 2015 miehen palkaksi spekuloitiin 350t ja omaan korvaani tuo kuulostaa varsin realistiselta. Tuollaista palkkaa ei makseta millenkään rotaatiopelaajalle a'la Pöysti, Marjamäki tai Sillanpää, mutta myöskään ns. varma ennätysmies ei tuollaista tarjousta hyväksy. Mosesin kohdalla kuitenkin aivan kaikki natsasi alusta alkaen ja lopputulema on historiaa: nimi jäi aikakirjoihin, NHL-unelma tuli realistiseksi (ja meni vituiksi) ja seuraavaa palkkashekkia ei tarvinnut enää hävetä. Ei kukaan odottanut Mosesilta tuollaista kautta.

O'Neillin pistän omissa papereissani samaan kategoriaan Kozunin kanssa mitä tulee ennakko-odotuksiin. Lähtötietojen perusteella pitäisi sopia joukkueeseen ja sarjaan, mutta toki lentokenttäkokemus puuttuu ja aivan kaikki ominaisuudet eivät lopulta olleet NHL-tasolla. Toki pelaajaprofiileiltaan ovat ehkä hieman toisistaan poikkeavia, mutta sitähän mä en hakenut. Kozun onnistui hyvin, O'Neillilta vielä odotetaan näyttöjä. Lähtökohtaisesti pidän O'Neillia erittäin hyvänä hakuna, mutta luonnollisesti hyväkin haku voi onnistua. Mielestäni kuitenkin tässä tapauksessa epäonnistumisen mahdollisuus on siinä mielessä hallinnassa, että ihan pelkällä tilastoskouttaamisella miestä tuski on haettu, vaan ominaisuuksien pitäisi lähtökohtaisesti sopia KHL:aan jopa paremmin kuin AHL:aan.

Harju oli mun papereissa alkuun ihan OK haku ja varsin perusteltu kun Omark tuli samalla kertaa. Periaatteessa miehellä piti olla kaikki valmiudet olla kolmosessa roolinsa hoitava jätkä, jolla voisi onnistuessa olla saumoja ylemmäskin. Nyt homma ei kuitenkaan toiminut ja that's it. Jälkiviisaana voi sanoa vaikka mitä, mutta realistina on pidettävä mielessä Jokerien resurssit. Jokainen hankinta ei voi olla luokkaa "varma kortti" Reginin tai Omarkin tyyliin, vaan joskus on tehtävä kompromisseja. Harjun kohdalla ei käteen jäänyt voittavaa lottokuponkia.

Hishonin pistän vähän samaan kategoriaan Harjun kanssa, tosin eri syistä. Sanotaan tätä vaikka kompromissien koriksi, sillä Hishon on kompromissi parhaasta päästä. Periaatteessa taidot ovat sitä luokkaa, että tulosta on syytä odottaa. Toisaalta taas loukkaantumishistoria on sellainen, että ura saattaa päättyä yhteen taklaukseen tai blokkiin. Jotta saadaan tällä budjetilla laatua, on näitä kompromisseja tehtävä: pelkkiin regineihin ei ole varaa ja pelkillä marjamäillä ei pelata mestaruudesta. Hishon ei toistaiseksi ole loistanut, mutta katsellaan...

AHL-hakujen kohdalla on tullut opittua sen verran, että pelkkien saavutusten sijaan painoarvoa on pakko antaa myös ominaisuuksille. AHL asettaa tyystin erilaiset vaatimukset pelille kuin Liiga tai KHL. Locke oli tilastojen valossa helvetin kova haku aikanaan Turkuun, mutta homma ei toiminut alkuunkaan. Jos et heikkouksiesi takia pysty käyttämään vahvuuksiasi, olet turhake. Locke ei vajavaisen liikkeen takia saanut käytännössä mitään aikaan sarjassa, jossa luistelu on jo pelkästään kentän koon takia merkittävä tekijä. Jokainen osaa lukea tilastoja, mutta hankintojen kohdalla on syytä nähdä myös tilastojen taakse: miten pelaaja sopii uuteen sarjaan, uuteen joukkueeseen ja uuteen tilanteeseen. Mielestäni Kurrin johdolla homma on meillä toiminut vähintäänkin hyvin, varsinkin resurssit huomioiden.

Jos penkin takana olisi joku keltanokka tai Amerikan arpa, olisin tällä hetkellä helvetin huolissani. Peli ei millään tasolla näytä valmiilta ja Jokerien suurimpia ongelmia eivät ole alisuorittavat yksilöt tai huonot hankinnat. Rosterin puolesta tuolta jengiltä pitäisi pystyä odottamaan enemmän, mutta niin parista voitosta huolimatta peli on melkoista puuroa. Pelaajat eivät yksinkertaisesti ole samalla sivulla toistensa kanssa, jolloin syötöt napsuvat minne napsuvat, helpon näköisiä virheitä sattuu, hyökkäyspeli ei toimi ja puolustusalueella sattuu liikaa virheitä. Uskon ja erityisesti toivon homman paranevan kauden kuluessa kun pelikirja alkaa hioutua ja joukkue alkaa olemaan samoilla taajuuksilla. On kuitenkin muistettava, että nyt on vaihtunut valmennus ja suuri osa pelaajista, jonka päälle vielä sarja alkoi aikaisin ja valtaosalle pelaajista sarja on uusi. Tuossa yhtälössä nopea pelitavan juurruttaminen takaraivoon ei ole helppoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös