Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 269 605
  • 28 700

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tätä mainosti eilen Anna-Sofia Berner artikkelissaan. Osoita nyt vaikka virheet siittä, kun kerran vastauksen tiedät.
Tuon jutun mukaan Ilkka Herranen väittää, että Saksa "päätti tällä viikolla lakata noudattamasta niin sanottua Dublin-päätöstä".

Juttu jatkuu näin: "Saksa ilmoitti, ettei se palauta enää syyrialaisia turvapaikanhakijoita muihin EU-maihin, vaan huolehtii heistä itse."

Herranen on väärässä. Dublin -asetus ei velvoita palauttamaan turvapaikanhakijoita mihinkään. Siellä itse asiassa sanotaan näin:
"...kukin jäsenvaltio voi päättää käsitellä kolmannen maan kansalaisen tai kansalaisuudettoman henkilön siellä jättämän kansainvälistä suojelua koskevan hakemuksen siinäkin tapauksessa, ettei se tässä asetuksessa määriteltyjen perusteiden mukaan ole vastuussa hakemuksen käsittelystä.

Jäsenvaltiosta, joka päättää käsitellä kansainvälistä suojelua koskevan hakemuksen tämän kohdan nojalla, tulee hakemuksen käsittelystä vastuussa oleva jäsenvaltio, ja sen on otettava vastatakseen kaikista tähän vastuuseen liittyvistä velvollisuuksista..."

Siinäkö se väitetty hanurinpyyhkiminen oli, vai oliko jotain muutakin?
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Pitäisi olla täysin selvää, että ainoa todellinen keino vähentää turvapaikanhakijoita olisi poistaa syyt lähteä pakoon omasta maastaan. Vaan nyt kun melkein kaikkien maiden talous on tiukalla, niin tuntuu olevan kovin vaikeaa saada tähän rahoitusta. Mutta jossain vaiheessa on herättävä ja ymmärrettävä, että tämä on ainoa mahdollisuus. Loppujen lopuksi on pakko tehdä rauhaan pakottamisoperaatio. Jos se jätetään tekemättä, niin suo muuttuu vain päiväpäivältä vetelämmäksi.

Kaikki muu on vain oireiden hoitoa. Pahimpia oireita pitää kuitenkin pyrkiä lievittämään, eli suuriman aallon tasoittamiseksi pitäisi toki toimia raivokkaasti salakuljtetusta vastaan, niin maalla merellä kuin jossain määrin kai ilmassakin. Lisäksi turvapaikan hakijat pitäisi Australian malliin laittaa suljetuille alueille (=leireille), joista eivät saa poistua päätöstä odottaessaan. Euroopassa toki ollaan historiallisista syistä varovaisia keskittämään ihmisiä enään mihinkään leireihin, mutta tämä olisi silti aivan välttämätöntä tehdä.
 

Rankkari

Jäsen
Pitäisi olla täysin selvää, että ainoa todellinen keino vähentää turvapaikanhakijoita olisi poistaa syyt lähteä pakoon omasta maastaan.
Tämä on totta, ja luulen että suurin osa on samaa mieltä.
Länsimaiseen tapaan "hoidamme oiretta, mutta itse sairaus jää hoitamatta". Miettikääpäs mistä tämä kaikki onkaan saanut alkuunsa. Taustalla on USA maailman poliisina. Se on ollut vaikuttamassa diktaattorien syrjäyttämiseen, ja sen jälkeen kyseisissä maissa on alkaneet sisäiset levottomuudet. Joo diktaattorien syrjäyttäminen on hyvä, mutta nythän USA vain seuraa sivusta. EU talous menee alas, ja USA:n ylös.
No se politiikasta. Seuraavaksi raha asioihin + muuhun. On hyvä asia että ihmiset tukevat heikommassa asemassa olevia, niin rahallisesti, materiaalilahjoituksin, kuin käytännön apuna. Nyt kun ns. valtion piikki on auki, herättää se varsinkin vähäisillä toimeentulolla tulevissa kateutta ja vihaakin. Mamu saa sitä ja tätä, ja samanaikaisesti valtio on vähentänyt minulta sitä ja tätä. Harva tällä sivustolla kirjoittaja uskaltaa tunnustaa, että elää tiukilla raha asioissa.
Sitten vielä noista tulevista käytännön ongelmista. Niitä tulee olemaan, toivottavasti ei paljoa. Moni ihminen tulee keräämään sisällään "mamu vihaa", koska huomaa ja lukee käytännön ongelmista Suomessa, ja muualla. Minkä verran tuo "viha" purkautuukaan jää nähtäväksi. Ja minkä verran mamut turhaantuvat, protestoivat, tekevät rikoksia ym asioita, joka ruokkii lisää mamuvihaa?
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Pitäisi olla täysin selvää, että ainoa todellinen keino vähentää turvapaikanhakijoita olisi poistaa syyt lähteä pakoon omasta maastaan.
Tämä on totta, ja luulen että suurin osa on samaa mieltä.
Länsimaiseen tapaan "hoidamme oiretta, mutta itse sairaus jää hoitamatta". Miettikääpäs mistä tämä kaikki onkaan saanut alkuunsa. Taustalla on USA maailman poliisina. Se on ollut vaikuttamassa diktaattorien syrjäyttämiseen, ja sen jälkeen kyseisissä maissa on alkaneet sisäiset levottomuudet. Joo diktaattorien syrjäyttäminen on hyvä, mutta nythän USA vain seuraa sivusta. EU talous menee alas, ja USA:n ylös.

Mitä mielestänne siis nyt pitäisi tehdä että "syyt" poistuisivat? Kansainvälisen yhteisön - eli käytännössä USA:n - pitäisi hyökätä Syyriaan, right? Pitäisikö sen tällöin kukistaa Al Assadin hallinto vai sitä vastaan taistelevat kapinalliset (ml.ISIS)? Käsittääkseni pakolaiset pakenevat sekä hallituksen että kapinallisryhmien harjoittamaa terroria. USA:lla epäilemättä riittäisi asevoimaa hoitaa konfliktin sotilaallinen osuus mutta maan jälleenrakennus olisi pidempi projekti ja vaatisi pitkää miehityshallintoa. Oppia voisi toki ottaa Irakista jossa homma meni kaikin puolin putkeen, eikö?

Toinen juttu on toki se että koska paine sodan seurauksista kohdistuu EU:hun - ei Yhdysvaltoihin - pitäisi myös Euroopalla olla voimaa hoitaa konfliktia paikan päällä. Eli Britannia, Ranska, Saksa, Italia ja Suomi toki omalla osuudellaan: sinne vaan sotimaan.
 
Viimeksi muokattu:

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Loppujen lopuksi on pakko tehdä rauhaan pakottamisoperaatio. Jos se jätetään tekemättä, niin suo muuttuu vain päiväpäivältä vetelämmäksi.

Kysyisin tähän vähän selvennystä. Millä tavoin tämä "pakottaminen" suoritettaisiin? Kuka maksaa viulut? Kuka hoitaa sotkun jälkisiivouksen, ennen kaikkea kuka sen maksaa? Esitä karkea hinta - arviosi, kumpi tulee halvemmaksi, se "pakottaminen", vai turvapaikan hakijat ja perustele? Perustetaanko tätä varten ammattiarmeija, vai pakotetaanko varusmiehet sotimaan? Vaatisiko moinen muutoksia perustuslakiin, toteutumisarvio? Millä mandaatilla tähän lähdettäisiin?

Lisäksi turvapaikan hakijat pitäisi Australian malliin laittaa suljetuille alueille (=leireille), joista eivät saa poistua päätöstä odottaessaan. Euroopassa toki ollaan historiallisista syistä varovaisia keskittämään ihmisiä enään mihinkään leireihin, mutta tämä olisi silti aivan välttämätöntä tehdä.

Myös tämä herättää joitain kysymyksiä. Mihinkä tämmöiset valtaisat leirit pystytettäisiin? Kuka niistä vastaisi? Mihinkäs rikokseen sotaa pakenevat ihmiset ovat sitten syyllistyneet, että heidän vapaudenriistolleen olisi olemassa minkäänlaista perustetta? Miksi tämä olisi välttämätöntä?

Tää on kovin tyypillistä, että heitellään omien ennakkoluulojen huumassa täysin järjettömiä "ratkaisuja" asioihin lainkaan miettimättä niiden hintaa, toteutusmahdollisuutta ja kas kummaa, unohtaen autuaasti, että kyse on ihmisistä, joilla on kv. lakien mukaan ihmisoikeudet edelleen olemassa, joten mitkä tahansa keskitysleirit kelpaa, kunhan yhtään pelottavaa erilaista ei omilla kulmilla vilahda.

Näin tuhnuisilla eväillä ei mikään ratkea koskaan, eikä ainakaan halvemmalla. Ihan julkisesti saatavalla tiedolla voit pohtia, kuinka paljon enemmän keskitysleirikustannus veronmaksajille maksaa, ihan perinteisen kotouttamisen ja järkevän suhtautumisen sijaan. Tässä hetkessä siihen kotouttamiseen pitäisi vaan pureutua ja panostaa ihan kunnolla ja viimein, kun on mahdollista kehitysyhteistyöllä luoda kestävää ratkaisua kohdemaassa, jotta jaloilleen nousu ja avuntarve hoituu ja käy tarpeettomaksi. Persujen, nyt kun vallassa ovat, priori yksi pitäisi olla nimenomaan kasvattamassa kehitysyhteistyön panoksia, eikä toimia päinvastoin, mikäli pienintäkään uskottavuutta touhuihinsa haluavat. Koko poliittisen kentän, tilanteen ollessa tämä, pitäisi panostaa mahdollisimman pätevään kotouttamiseen ja polkujen luomiseen itselliseen elämään maahantulijoille. Huolimatta suuresta itkusta ja parusta, päättäväisin toimin tilanteesta on saatavissa oikeatakin hyötyä tälle yhteiskunnalle, Keksityissä ongelmissa rypeminen on ajanhukkaa ja silkkaa typeryyttä. Hyvällä kotoutuksella nopeutetaan kriisin loputtua kohdemaan jaloilleen nousua, kun osaavampana palaavat, mutta hyvällä kotoutuksella moni jää ja tuo lisäarvoa tälle yhteiskunnalle omalla panoksellaan.

Kun täällä moni kirjoittaja vielä laskee arvoja eri kriisipesäkkeistä pakeneville, niin miksi kenellekään ei ole päähän välähtänyt, että suomihan voisi itse ilmoittaa, että me hoidamme mielellämme tuolta ja tuolta tulevat, laittakaa tänne, sen sijaan että vihataan ja pelätään jokaista niin, ettei järki päässä pysy. Se vaatisi vain aktiivisuutta ja toimeen tarttumista.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eli tilanne on se, että edes murhaajia ei käännytetä. Saadaan tänne kaikki sellaisetkin, jotka ei rikosten takia ole muualle päässeet. Sanomattakin on selvää, että jo maassa olevia rikokseen syyllistyviä ei tulla karkoittamaan.

Eli täällä ovat kohta ne, jotka joutuvat vainoja pakenemaan ja ne, jotka heitä siellä lähtömaassa vainosivat. Hieno kombinaatio.

Suomessa henkeen ja terveyteen kohdistuvaan rikokseen syyllistynyt pitäisi karkoittaa automaattisesti. Ongelma vain on se, että se kotimaa ei yleensä suostu niitä takaisin vastaanottamaan. Tähän pitäisi keksiä joku ratkaisu, että miten se käännytys onnistuu siitä huolimatta. Jos minä matkustaisin ihan mistä syystä tahansa vaikka sinne Somaliaan tai vaikka Vietnamiin, ja syyllistyisin siellä rikokseen jonka johdosta minut karkotettaisiin takaisin Suomeen mutta Suomi ei suostuisikaan minua takaisin ottamaan, niin mitäpä luulette että silloin tapahtuisi? Saisinko jäädä maahan?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
Kun täällä moni kirjoittaja vielä laskee arvoja eri kriisipesäkkeistä pakeneville, niin miksi kenellekään ei ole päähän välähtänyt, että suomihan voisi itse ilmoittaa, että me hoidamme mielellämme tuolta ja tuolta tulevat, laittakaa tänne, sen sijaan että vihataan ja pelätään jokaista niin, ettei järki päässä pysy. Se vaatisi vain aktiivisuutta ja toimeen tarttumista.

Juuri näinhän toimitaan jo Saksassa, joka on ilmoittanut huolehtivansa syyrialaisista. Pidän aika salettina, että moni muukin maa tulee arvottamaan omat tulijansa, viitteitä tästä on jo mm. Espanjassa.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Juuri näinhän toimitaan jo Saksassa, joka on ilmoittanut huolehtivansa syyrialaisista. Pidän aika salettina, että moni muukin maa tulee arvottamaan omat tulijansa, viitteitä tästä on jo mm. Espanjassa.

Tämä vaan vaatisi nopeaa toimintaa ja olisi oikeastaan pitänyt ilmoittaa jo. Muuallakin kun on ajattelemaan kykeneviä opportunisteja ihan varmasti. No oli kuinka oli, paras on yritettävä saada niillä korteilla jotka saa, mutta olisihan se vaihtelua, jottei joka kerta se musta pekka jää suomalaiseen kouraan oman tyhmyyden takia.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kovasti kritiikkiä Dublinin sopimuksen noudattamiseen tai noudattamatta jättämiseen. Dublinin sopimus tosin ei ole ollut voimassa enää pitkään aikaan, mutta ei nyt saivarrella siitä sen enempää. Nykyään on voimassa Dublin III -asetus. Eur-lex sivut näyttää tökkivän, mutta löytyy tuo asetus myös esim migrin sivuilta pdf muodossa: http://www.migri.fi/download/61541_604_2013_EU_PDF.pdf?8469a33d6b9dd288

Voisiko joku kritisoijista kertoa millä tavalla Dublin -asetusta ei ole noudatettu tai sillä on pyyhitty hanuria tms?

Uutisten perusteella olen mielikuvani dublin-sopimuksesta muodostanut, Jos se oli väärä, niin pitää korjata mielipiteeni. Voisitko ystävällisesti kertoa pähkinänkuoressa, mitä tuo Dublin 3 -asetus pitää sisällään, niin tiedän jatkossa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tämä vaan vaatisi nopeaa toimintaa ja olisi oikeastaan pitänyt ilmoittaa jo. Muuallakin kun on ajattelemaan kykeneviä opportunisteja ihan varmasti. No oli kuinka oli, paras on yritettävä saada niillä korteilla jotka saa, mutta olisihan se vaihtelua, jottei joka kerta se musta pekka jää suomalaiseen kouraan oman tyhmyyden takia.

Kyse on idealismista. Nyt voisi toimia pragmaattisesti. Mielestäni on selvää, että Suomen tulee kantaa vastuuta pakolaistilanteesta, on kohtuutonta jättää taakka vain eteläiseen Eurooppaan. Samaten on selvää, ettei Syyriasta tai Irakista Eurooppaan hakeutuva pakolainen ole "elintasopakolainen", vaan hänellä on pakottavat syyt jättää vaikkapa Aleppon kaupunki.

Nyt tähän mixiin pitäisi uskaltaa ja pystyä ilman rasistiksi, persuksi tai natsiksi leimaamista tuomaan se tosiasia, että moni eurooppalainen maa varmasti valikoi pakolaisensa ja ehkä Suomenkin pitäisi tätä jossain määrin harkita.

Tämä ei tarkoita sitä, että joltain tietyltä pakolaisryhmältä estettäisiin tyystin pääsy Suomeen, mutta käytäntöjä voisi miettiä kuitenkin.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tää on kovin tyypillistä, että heitellään omien ennakkoluulojen huumassa täysin järjettömiä "ratkaisuja" asioihin lainkaan miettimättä niiden hintaa, toteutusmahdollisuutta ja kas kummaa, unohtaen autuaasti, että kyse on ihmisistä, joilla on kv. lakien mukaan ihmisoikeudet edelleen olemassa, joten mitkä tahansa keskitysleirit kelpaa, kunhan yhtään pelottavaa erilaista ei omilla kulmilla vilahda.

Ilmeisesti tämäkin mamu sitten pelkää erilaisuutta ja on ennakkoluuloinen rasisti: Parempaa pakolaispolitiikkaa: Alan Salehzadeh (Iltalehti)
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Poliisi etsii tekijää: Nuori nainen yritettiin raiskata Joutsenossa | m.iltalehti.fi

Eikös joutsenossa ole vastaanottokeskus? Noh, asia selvinnee tänään kun poliisi kertoo tuntomerkit. En tiedä miksei niitä heti voitu julkaista...

Tällainen oli uhrin FB-päivitys. En laita nimeä.

Ihan vaa ihmisten pyynnöstä VAROITUS jokaiselle nuorelle tytölle joka asuu tai liikkuu joutsenossa!
Olin siis tänään hieman yhdeksän jälkeen kävelemässä Joutsenon keskustasta Vaasan leipomolle päin, kun yhtäkkiä veteraani puiston kohdalta metästä tuli ulkomaalainen mies. Mies yritti tarjota minulle 50€ seteliä jotta menisin hänen kanssaan puskaan miehen sanoin "just one minute". Kieltäydyin ja mies tarrasi kädestäni kiinni. Rimpuilin irti ja lähdin jatkamaan matkaani ripeämmin, hetken päästä mies juoksi minut kinni, ja hyökkäsi päälleni kovemmin ottein, löin miestä ja yritin päästä irti, mies otti vain kovemmin kiinni, huusin apua jolloin mies säikähti löi minua ja lähti karkuun. Huusi perään vielä "Fuck you" Mies siis yritti luultavimmin raiskata minut. Poliiseille tehty ilmoitus ja etsivät miestä mutta silti olkaa varovaisia. SAA JAKAA

Tottakai kyseessä oli työvoimapulan paikkaaja. Nämä tulevat lisääntymään räjähdysmäisesti. Mutta kun tätä halutaan, niin sitä kyllä saadaan.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ihan mielenkiintoinen luku, joka sattui silmiin mediaa lukiessa. Syyrialaiset lämpimästi tervetulleeksi toivottava Saksa on saanut tämän vuoden aikana 79 000 hakemusta myös entisistä Jugoslavian maista. Näistä turvapaikkahakemuksista hyväksyttyjä on ollut vain 0,2 %.

Mielenkiintoista on myös se, että on löydetty myös väärennettyjä syyrialaisia passeja, kun muualta tulevat tietävät, että Syyrian pakolaiset pääsevät maahan.

Poliisin mukaan Albaniassa on menty vielä pidemmälle, kun ihmiset ovat laittaneet kotiovelleen räjähteitä ja näytelleet olevansa hengenvaarassa. (lähde: IL)
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Eli täällä ovat kohta ne, jotka joutuvat vainoja pakenemaan ja ne, jotka heitä siellä lähtömaassa vainosivat. Hieno kombinaatio.

On kyllä. Ongelmat loppuu siten, että siirretään vainoaja ja vainottu muutaman tuhannen kilometrin päähän samaan vastaanottokeskukseen.

Mitäs mieltä Kisis muuten olet, koskeekohan tuo suvaitsevaisten sotahomoiluteoria myöskin näitä Isiksen jamppoja? Alkaako myös nuo Allun ritarit välittömästi homoilemaan, kun RPG:llä sivalteloo ensimmäisen kerran?
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Uutisten perusteella olen mielikuvani dublin-sopimuksesta muodostanut, Jos se oli väärä, niin pitää korjata mielipiteeni. Voisitko ystävällisesti kertoa pähkinänkuoressa, mitä tuo Dublin 3 -asetus pitää sisällään, niin tiedän jatkossa.
Jori Eskolin on kirjoittanut aiheesta blogin, jossa faktat on kohdillaan. Siinä sivussa on vähän persujen mätkintää, mutta ei nyt anneta sen häiritä.

Linkki Eskolinin bloggaukseen: Opinio - www.jorieskolin.fi
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Kyse on idealismista. Nyt voisi toimia pragmaattisesti. Mielestäni on selvää, että Suomen tulee kantaa vastuuta pakolaistilanteesta, on kohtuutonta jättää taakka vain eteläiseen Eurooppaan. Samaten on selvää, ettei Syyriasta tai Irakista Eurooppaan hakeutuva pakolainen ole "elintasopakolainen", vaan hänellä on pakottavat syyt jättää vaikkapa Aleppon kaupunki.

Nyt tähän mixiin pitäisi uskaltaa ja pystyä ilman rasistiksi, persuksi tai natsiksi leimaamista tuomaan se tosiasia, että moni eurooppalainen maa varmasti valikoi pakolaisensa ja ehkä Suomenkin pitäisi tätä jossain määrin harkita.

Kyllähän Suomessakin jo arvotetaan pakolaisia, Somaliasta tullut saa täältä turvapaikan ihan samalla tavalla, kuin Saksa toimii Syyrialaisten kanssa. 0 kielteistä turvapaikka hakemusta viimeiseen 1.5 vuoteen, jos ei lasketa muutamaa ilmeisen perusteetonta ja Dublinin sopimuksen nojalla käännytettyjä.

Irakilaisille taasen näitä kielteisiä päätöksiä annettiin samassa ajassa 165kpl + Dublin ja ilmeisen perusteettomat.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tämä on totta, ja luulen että suurin osa on samaa mieltä.
Länsimaiseen tapaan "hoidamme oiretta, mutta itse sairaus jää hoitamatta". Miettikääpäs mistä tämä kaikki onkaan saanut alkuunsa. Taustalla on USA maailman poliisina. Se on ollut vaikuttamassa diktaattorien syrjäyttämiseen, ja sen jälkeen kyseisissä maissa on alkaneet sisäiset levottomuudet. Joo diktaattorien syrjäyttäminen on hyvä, mutta nythän USA vain seuraa sivusta. EU talous menee alas, ja USA:n ylös.

Diktaattorien syrjäyttäminen oli toki ideana ihan hyvä, mutta oletus siitä että sen jälkeen maa ajautuu automaattisesti ja väistämättömästi demokratiaan, on jo lähtökohtaisesti todella pielessä. Kyllähän jokaiselle olisi pitänyt olla selvää, että maissa, joissa diktatuuri on ollut selviö vuosikymmeniä, jopa vuosisatoja, ei hyppää demokratian kelkkaan yhdessä yössä vaan sota on selviö.

No se politiikasta. Seuraavaksi raha asioihin + muuhun. On hyvä asia että ihmiset tukevat heikommassa asemassa olevia, niin rahallisesti, materiaalilahjoituksin, kuin käytännön apuna. Nyt kun ns. valtion piikki on auki, herättää se varsinkin vähäisillä toimeentulolla tulevissa kateutta ja vihaakin. Mamu saa sitä ja tätä, ja samanaikaisesti valtio on vähentänyt minulta sitä ja tätä. Harva tällä sivustolla kirjoittaja uskaltaa tunnustaa, että elää tiukilla raha asioissa.

Kyllä mä sen uskallan myöntää että rahallisesti voisi mennä paremminkin. En mä nyt leipäjonoissa joudu käymään (nykyisessä asuinkunnassani niitä ei edes ole, eikä lähikunnissakaan, en tiedä että kuinka pitkälle pitäisi ajaa jotta sellainen löytyisi) ja vuokra-asuntoni on ihan normaali VVO:n kämppä, mutta kyllä sitä ruokakaupassa joutuu useinkin laskemaan että ostaako paketin halvimpia nakkeja ja halvimpia ranskiksia jotta voi ostaa myös mysliä ja leivän päälle kurkkua vai ostaako myslin sijaan kaurahiutaleita ja jättää kurkun ostamatta jotta voi ostaa sitten vähän parempaa ja terveellisempää ruokaa. Yksin kun elän (ja siihen tilanteeseen olen ihan tyytyväinen) niin pärjään kyllä, onneksi ei ole lapsia enkä minä niitä kyllä edes haluaisi. Säästöön ei jää juuri mitään vaan kaikki mikä tulee, myös menee, ihan ilman tuhlailua.

Myönnän avoimesti, että minä ihmettelen niitä tabletteja ja uusimpia älypuhelimia joita Suomeen rantautuvilla mamuilla on käsissään ja niitä merkkivaatteita, joita heillä on päällään. Ei mulla ole sellaisiin varaa, vaikka käyn töissä (eikä tämä ole mitään @Kirjoittelija n tyylistä valitusta 32 000 nettotuloista, sellaisista voin tällä hetkellä vain haaveilla). Haluan kuitenki alleviivata sen, että en minä heille kateellinen tai vihainen ole, koska minulle riittää ihan hyvin vähän vanhempikin puhelinmalli ja minulle riittää se, että vaatteeni ovat siistit, merkeistä viis. Mutta siis he ovat hädänalaisia ja heitä pitää auttaa, vaikka tässä maassa olisi omastakin takaa ihmisiä joille apu kelpaisi ja jotka ovat paljon, paljon minua huonommassa jamassa. Tämä on se, mikä ihmisiä alkaa ihan oikeasti nyppimään, kun joka tuutista toitotetaan, että hädänalaisia pitää auttaa ja että nuo tänne tulevat mamut ovat todella köyhiä ja todella tarvitsevat apua. Sitten tosiaan kun näkee kuvia heistä, niin todellisuus on ihan eri ja kun vielä lukee uutisia, että he ovat maksaneet tuhansia, jopa yli 10 000 € päästäkseen Suomeen niin kyllähän ihminen, joka ei ole sellaisia rahoja koskaan omistanut eikä hänellä ole koskaan sellaisiin mitään mahdollisuutta, ihmettelee että miten niin ne on muka todellisia hädänalaisia? Ja mielestäni heidän ihmetyksensä ja katautensa on ihan ymmärrettävää ja oikeutettua.

Sitten vielä noista tulevista käytännön ongelmista. Niitä tulee olemaan, toivottavasti ei paljoa. Moni ihminen tulee keräämään sisällään "mamu vihaa", koska huomaa ja lukee käytännön ongelmista Suomessa, ja muualla. Minkä verran tuo "viha" purkautuukaan jää nähtäväksi. Ja minkä verran mamut turhaantuvat, protestoivat, tekevät rikoksia ym asioita, joka ruokkii lisää mamuvihaa?

Kuten kirjoitin, ihmiset ovat ihmeissään ja kateellisia ja ihan aiheesta. Miten tämä purkautuu, jää nähtäväksi mutta jotenkin se aivan varmasti purkautuu. En toivo väkivaltaa, mutta kyllähän todennäköisyys humamujen kohtaamaan väkivaltaan nousee koko ajan, eikä kyse ole silloin edes (välttämättä) rasismista vaan ihan tavallisten ihmisten vitutuksesta.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
Kuten kirjoitin, ihmiset ovat ihmeissään ja kateellisia ja ihan aiheesta. Miten tämä purkautuu, jää nähtäväksi mutta jotenkin se aivan varmasti purkautuu. En toivo väkivaltaa, mutta kyllähän todennäköisyys humamujen kohtaamaan väkivaltaan nousee koko ajan, eikä kyse ole silloin edes (välttämättä) rasismista vaan ihan tavallisten ihmisten vitutuksesta.

No en menisi sanomaan, että kannattaa varsinaisesti olla kateellinen vaikkapa aleppolaiselle perheelle, joka on menettänyt ihan kaiken ja asuu pahimmassa tapauksessa taivasalla suomalaisessa telttakylässä. Matkan varrella on saatettu menettää perheenjäseniä, osa makaa vainajina kotimaassa.

Sen sijaan on mielestäni yleisessä taloustilanteessa ja leipäjonojen kasvaessa ymmärrettävää, että moni kokee pakolaistulvan ahdistavana ja jopa uhkaavana asiana. Tässä tapauksessa tärkeintä on valistaa ihmisiä pakolaistulvan syistä ja seurauksista.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Kysyisin tähän vähän selvennystä. Millä tavoin tämä "pakottaminen" suoritettaisiin? Kuka maksaa viulut? Kuka hoitaa sotkun jälkisiivouksen, ennen kaikkea kuka sen maksaa? Esitä karkea hinta - arviosi, kumpi tulee halvemmaksi, se "pakottaminen", vai turvapaikan hakijat ja perustele? Perustetaanko tätä varten ammattiarmeija, vai pakotetaanko varusmiehet sotimaan? Vaatisiko moinen muutoksia perustuslakiin, toteutumisarvio? Millä mandaatilla tähän lähdettäisiin?

Silläkin uhalla, että ajoin trollin miinaan, niin todetaan nyt, että YK.n mandaatilla YK:n peruskirjan mukainen operaatio. Tai mikäli yksimielisyyteen ei päästä, niin sitten EU.n tulee tietenkin toimia aloitteellisesti. Mitä hintaan tulee, niin kukaan ei pysty tarkasti arvioimaan sen enempää pakolaiskriisin kustannuksia kuin YK operaatioiden hintaa.
Periaatteessahan asia ei olisi ongelma, mikäli YK toimisi kuten sen pitäisi, mutta nyt olisi taas yksi mahdollisuus korjata tämäkin kohdalleen.


Myös tämä herättää joitain kysymyksiä. Mihinkä tämmöiset valtaisat leirit pystytettäisiin? Kuka niistä vastaisi? Mihinkäs rikokseen sotaa pakenevat ihmiset ovat sitten syyllistyneet, että heidän vapaudenriistolleen olisi olemassa minkäänlaista perustetta? Miksi tämä olisi välttämätöntä?

On sinulla pokkaa väittää Australialaisten tekevän vapaudenriistoa! Eihän siitä ole kysymys, vaan siitä että Australia on niin suuri manner, että he eivät voi antaa turvapaikkaa hakevien kadota jonnekin tiettömien taipaleiden taakse, vaan heidän on odotettava päätöstä aloillaan. Ja tietenkin olot ovat pakolaisille erittäin hyvät, ainoastaan tilaa on rajoitetusti. Tähän astihan Euroopassa ei ole ollut isompia ongelmia, mutta nyt kun tulijoiden määrä lienee miljoonissa, niin onhan asia otettava hallintaan. Ja Australian mallin tiedetään toimivan, he pystyvät valvomaan sekä pakolais- että maahantulovirtaa. Olisi kovin vaivatonta ottaa mallia ja soveltaa toimivaa systeemiä. Vai esitätkö, että avataan vain ovet ja annetaan kaikkien halukkaiden tulla aivan vapaasti? Tuollaisen naiviuden ajat ovat takana ja kotonakin kannattaa pitää ulko-ovea öisin lukossa - ajat ovat muuttuneet.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mitäs mieltä Kisis muuten olet, koskeekohan tuo suvaitsevaisten sotahomoiluteoria myöskin näitä Isiksen jamppoja? Alkaako myös nuo Allun ritarit välittömästi homoilemaan, kun RPG:llä sivalteloo ensimmäisen kerran?

Pakkohan niiden on. Sen olen oppinut, kun niin moni kirjoittaja on sitä mieltä. Sitä vaan mietin, että kuka silloin heitetään pilvenpiirtäjän katolta alas, vai hyppääkö ne kaikki?

Tämä on muuten ihan "mitä olet oppinut Jatkoaikaa lukemalla" -ketjun kamaa, pitääkin lisätä sinne.
 

Staffan

Jäsen
Suosikkijoukkue
DIF Hockey
Kyllähän Suomessakin jo arvotetaan pakolaisia, Somaliasta tullut saa täältä turvapaikan ihan samalla tavalla, kuin Saksa toimii Syyrialaisten kanssa. 0 kielteistä turvapaikka hakemusta viimeiseen 1.5 vuoteen, jos ei lasketa muutamaa ilmeisen perusteetonta ja Dublinin sopimuksen nojalla käännytettyjä.
Boldaus oma.

Migri kertoo näin: vuonna 2014 somaleilla yhteensä 246 turvapaikkapäätöstä, joista kielteisiä 81 kpl. (Oleskelulupahakemuksia 1722, joista kielteisiä 1056. )
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No en menisi sanomaan, että kannattaa varsinaisesti olla kateellinen vaikkapa aleppolaiselle perheelle, joka on menettänyt ihan kaiken ja asuu pahimmassa tapauksessa taivasalla suomalaisessa telttakylässä. Matkan varrella on saatettu menettää perheenjäseniä, osa makaa vainajina kotimaassa.

Kuten sanoin, minä en ole kateellinen, mutta ymmärrän hyvin ihmisiä jotka ovat. Ei uutisia lukiessa monikaan mitään taustoja ajattele vaan heidän mielikuvansa perustuu pelkästään uutisoituun tekstiin ja kuvitukseen.

Sen sijaan on mielestäni yleisessä taloustilanteessa ja leipäjonojen kasvaessa ymmärrettävää, että moni kokee pakolaistulvan ahdistavana ja jopa uhkaavana asiana. Tässä tapauksessa tärkeintä on valistaa ihmisiä pakolaistulvan syistä ja seurauksista.

Tuon pakolaistulvan uhkaavuuden allekirjoitan myös omaksi näkemyksekseni.
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Boldaus oma.

Migri kertoo näin: vuonna 2014 somaleilla yhteensä 246 turvapaikkapäätöstä, joista kielteisiä 81 kpl. (Oleskelulupahakemuksia 1722, joista kielteisiä 1056. )
Joista Dublin 58, Turvallinen turvapaikkamaa 9 ja Ilmeisen perusteeton 14.

Migrin tilastoista näet itsekkin että kohta kielteiset, on 0.

Eli siis näitä jotka eivät ole suojelun tai turvapaikan tarpeessa. Irakilaisia jotka eivät tarvitse suojelua tai turvapaikkaa löytyy 112kpl.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jori Eskolin on kirjoittanut aiheesta blogin, jossa faktat on kohdillaan. Siinä sivussa on vähän persujen mätkintää, mutta ei nyt anneta sen häiritä.

Linkki Eskolinin bloggaukseen: Opinio - www.jorieskolin.fi

Tuolla sanotaan näin:

"Perusperiaatteiden määrittelemä vastuu turvapaikkahakemuksen käsittelystä kuuluu sille jäsenvaltiolle:

  • Jossa ihmisellä on jo laillisesti oleskelevia perheenjäseniä.
  • Joka on myöntänyt hakijalle oleskeluluvan tai viisumin.
  • Jonka kautta hakija on tullut Suomeen.
  • Jossa hakija on aikaisemmin hakenut turvapaikkaa.
  • Jossa ihminen on viettänyt yli 5 kuukautta, eikä tulomaata kyetä osoittamaan.
  • Jos hakija on asunut vähintään viiden kuukauden jaksoja useissa jäsenvaltioissa, se jäsenvaltio, jossa hän on viimeksi asunut, on vastuussa kansainvälistä suojelua koskevan hakemuksen käsittelystä."
Boldaus mun. Eli siis Suomi voisi palauttaa jokaisen Euroopan läpi kulkeneen humamun mihin tahansa maahan, jonka läpi hän on tullut ja tuo maa olisi velvollinen hänet vastaanottamaan? Siis voisi palauttaa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös