Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 279 964
  • 28 700

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mitä muuten koulutusta tarvitsee tuollainen vastaanottokeskuksessa työskentelevä henkilö?

Oletan, että vastaanottokeskuksissa tarvitaan myös paljon tulkkaus-palveluita, onko keskuksissa oma tulkkinsa vai miten toimitaan? Mitä muita palveluita noista löytyy, eli siis millaisia työntekijöitä noista löytyy?

Harjavaltaan palkattiin 15 työntekijää, hakijoita oli yli 500, joten eiköhän tekijöitä löydy.

Vastaanottokeskukseen tulvii työhakemuksia | Yle Uutiset | yle.fi

Käsittääkseni vastaanottokeskuksen työntekijä ei tarvitse erikoista koulutusta, kyse on päivystämisestä ja paikalla olemisesta. Median perusteella tuollainen keskus on paikka, josta turvapaikanhakijoille osoitetaan nukkumapaikka ja sen jälkeen he hoitavat elämänsä perustarpeet vastaanottorahalla.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En. Vaan ottaisin ne valtion tuet pois, jolloin kunnat pärjäisivät omillaan. Sen seurauksena kuntien olisi tehtävä jotain omien menojensa karsimiseksi. Lakisääteiset palvelut pysyisivät, mutta kunnat maksaisivat ne itse, ja pienemmin kustannuksin kuin nyt.

Ymmärrätkö nyt oikein mistä puhut? Ei kunta voi lakisääteisiä tulonsiirtoja ominpäin pienentää. Ymmärräthän mitä tarkoittaa tulonsiirto?
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Taisin ilmaista itseni vähän huonosti.

Oletetaan että on kaksi kuntaa joista molemmilla on budjetti, sanotaan vaikkapa 10000 euroa, josta lakisääteisten palveluiden osuus on 5000 ja 5000 muita. Nyt kunta saa valtiolta tulonsiirtoja 2000 joten kunnan kerättäväksi tulee 8000. Jos tulonsiirrot otettaisiin pois, joutuisi kunta joko keräämään itse tuon 2000 (lähinnä korottamalla veroja) tai vähentämään muiden palveluiden osuutta (lakisääteisten osuus pysyisi ennallaan). Tai itse asiassa, eivät kaikki lakisääteiset palvelut ole suoraa rahansiirtoa kuntalaiselle, vaan se on palvelun aiheuttama kustannus. Samat lakisääteiset palvelut on mahdollista tuottaa pienemmällä yksikkökustannuksella jos henkilömäärä on isompi.

Toinen vaihtoehto olisi kuntaliitos, jolloin molemmat joutuisivat karsimaan palveluiden aiheuttamia kuluja 2000 euroa. Lähinnä karsimalla päällekkäisiä pois.

Vielä yksinkertaistettuna, yksi kirjasto on halvempi ylläpitää kuin kaksi kirjastoa, yksi monitoimitalo on halvempi ylläpitää kuin kaksi monitoimitaloa. Mutta kuten sanottu, siinä tapauksessa kirjastomatka saattaisi pidentyä. Elämä on tosin täynnä valintoja, ja jos se vituttaa niin sitten muuttoa vaan kehiin.

http://www.kunnat.net/fi/tietopanki...annukset/Sivut/default.aspx&DefaultItemOpen=1

Tuolta löytyy kuntien palvelutuotannon nettokustannuksia vuodelta 2013.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Hyvä esimerkki tälläisestä "pikkuseikan" kertomatta jättämisestä on, kun iltalehti uutisoi turvapaikanhakijan joutuneen 30 henkilön pahoinpitelemäksi ja että kyseisen henkilön turvallisuudesta oltiin huolissaan tms. Kertomatta jätettiin vain, että nämä 30 pahoinpitelijää olivat myös turvapaikanhakijoita ja lukijalle saattoi jutusta helposti muodostua kuva, että rasisitikantiksethan siellä turvapaikanhakijaparkaa mukiloivat. Niin vituttaahan se toimittajaa, kun ensimmäisessä kommentissa tullaan ja tehdään koko juttu naurunalaiseksi ja kyseenalaistetaan toimittajan ammattitaito.

Tämä. Se juttu oli kyllä täysin rakennettu niin, että tekijät olisivat olleet raivostunutta kylän lynchmob-porukkaa ja eräs Facebook-kaverini nieli tuon syötin siimoineen päivineen. Sitten kun menin tyhmänäni linkkaamaan lisätietoa, niin sain vastauksesi että "Oletko säkin joku vitun piilonatsi, hä?"

Aikamoista on meininki. Toivottavasti Harjavallassa ei lähde ihan lapasesta, kerhon poikia ei ainakaan kannata fatsereiden mennä suututtamaan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
SPR perustanee pääosan uusista vastaanottokeskuksista

"SPR:lle kannattavaa toimintaa
Vaikka vastaanottokeskusten ylläpitäminen on Punaiselle ristille luonteenomaista auttamistoimintaa, tehdään työ liiketaloudellisesti kestävällä tavalla.

– Tappiolle ei jäädä. Tämä mahdollistaa SPR:lle esimerkiksi monikulttuurisuustoiminnan kehittäjien palkkaamisen, kertoo Jussila."

Ei ihmekään, että maahan yritetään saada lisää ja lisää pakolaisia. Voittoahan tälläkin tekee jotkut tahot!
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Iltasanomat kolhii aamun uutisellaan turvapaikan hakijoista ja sellaisen saaneista maalailtua yleistävää uhrikuvaa:

Henkirikoksen tehnyt turvapaikanhakija sai oleskeluluvan Suomeen - Iltasanomat

"Rikoksiin syyllistyneetkin ulkomaalaiset voivat saada Suomesta joissain tapauksissa turvapaikan tai oleskeluluvan. Ulkomaalaislain mukaan turvapaikan sekä toissijaisen suojelun perusteella myönnettävän oleskeluluvan saamisen estävät muun muassa sotarikokset ja törkeät rikokset."

"Repo kertoo, että sillä perusteella annettiin tilapäinen oleskelulupa Suomeen Afganistanista tulleelle henkilölle, joka on ollut mukana talebanien toiminnassa. Lisäksi on ollut henkilöitä, jotka ovat toimineet valtiollisissa joukoissa, joissa on teloitettu ja kidutettu henkilöitä sekä terroristijärjestöissä toimineita."


"Tämän vuoden aikana on myönnetty tilapäinen oleskelulupa poissulkemislausekkeita soveltaen neljälle henkilölle ja viime vuonna kolmelle. He ovat lähtöisin Afrikasta, Lähi-idästä ja Itä-Euroopasta."

Mielestäni tämä on aivan oikea toimintatapa, jos Dublinin sopimuksesta ei välitetä. Suomen kaltainen sivistysvaltio ei voi palauttaa henkilöä lähtömaahan, jos häntä odottaa siellä kuolemantuomio, kidutus tai muu epäinhimillinen kohtelu. Tällaisen taustan omaaville en kuitenkaan soisi edes mahdollisuutta saada Suomen kansalaisuutta.
 

Kanerva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights

Yritätkö tarkoituksellisesti antaa asioista väärän kuvan väittämällä, että Iltalehti lähtee sensuurilinjalle, vai tuliko kiireessä tulkintavirhe?

Iltalehti tehostaa moderointa, onko tämä lähtöä sensuurilinjalle? Kommentointia ei edelleenkään avata mainitsemiisi jutussa mainittuihin teemoihin. Kommentointi pysyy siis ennallaan, valvontaa tehostetaan.

Kuinka voi lähteä jollekin linjalle, pitämällä linja ennallaan?
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Saksassa ihmiset auttavat laajasti maahan saapuvia pakolaisia. Ihmiset ovat lahjoittaneet pakolaisille jopa liikaa ruokaa, vettä, leluja ja vaatteita. Siinä määrin liikaa, että viranomaiset ovat joutuneet vetoamaan ihmisiin, etteivät lahjottaisi enempää.

Jotenkin kaiken vihan ja epäluulon keskellä on mielestäni vaihteeksi mukavaa nähdä, että pakolaisille annetaan ruokaa ja toivotetaan tervetulleeksi Saksaan. Saksalaisten kannattaa kuitenkin olla sillä tavalla varuillaan, että maan menneisyyden takia Saksassa vain harva edes uskaltaa puhua pakolaisaallon mahdollisesti mukanaan tuomista lieveilmiöistä (joita niitäkin varmasti tulee). Ei ole ideaalitilanne tämäkään, rakentavaa kritiikkiä tarvitaan aina, oli kyseessä mikä tahansa asia.
 

Byvajet

Jäsen
Mä toivoisin että täällä ei käytettäisi MV-lehteä lähteenä.

Eihän se mikään salaisuus ole, että kysymyksessä on bisnes. Tässä mamututkijan itsensä näkemys.

"Humanitäärinen hätä Syyriassa ja Irakissa on todellista. Sieltä Eurooppaan tulevat pakolaiset eivät kuitenkaan ole niitä, joita sota on pahimmin runnonut. Muutoin heillä ei olisi varaa maksaa tuhansia euroja salakuljettajille. Kaikki Eurooppaan nyt tulevat pakolaiset ovat tulleet salakuljettajien kautta. Tämä on yleinen fakta, joka on kaikkien viranomaisten tiedossa."

Parempaa pakolaispolitiikkaa | Alan Salehzadeh | Blogit | Iltalehti.fi
 

änähaim

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eli tilanne on se, että edes murhaajia ei käännytetä. Saadaan tänne kaikki sellaisetkin, jotka ei rikosten takia ole muualle päässeet. Sanomattakin on selvää, että jo maassa olevia rikokseen syyllistyviä ei tulla karkoittamaan.

Pari asiaa, jotka edelleen mietityttää. Jos asiaa tarkastellaan huoltosuhteen kannalta, onko somaliasta ja irakista tulevat oikeita henkilöitä sitä korjaamaan? Ainakin somaleiden työllistymis% on alhainen.

Jos taas perustellaan humanitaarisuudella, ne 20v kundit ei takuulla ole niitä todellisen avun tarvitsijoita. Enkä ymmärrä miksi meidän pitää ottaa vastaan nämä haaparannan kautta tulevat turvapaikanhakijat. Miksi he tulevat? Onko kyseessä korkeammat tuet, jolloin he olisivat niitä elintasopakolaisia. Ainiin, eihän niitä ole, sanovat.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Saksassa ihmiset auttavat laajasti maahan saapuvia pakolaisia. Ihmiset ovat lahjoittaneet pakolaisille jopa liikaa ruokaa, vettä, leluja ja vaatteita. Siinä määrin liikaa, että viranomaiset ovat joutuneet vetoamaan ihmisiin, etteivät lahjottaisi enempää.

No niin, justiinsa lähti 9 säkillistä tavaraa SPR:n kyytiin Harjavaltaan. Kaksi päivää tuohon meni, kun noita nurkkia kyönättiin, pestiin vaatteita, viikattiin, ym.. Tupperkippoja, ruokailuvälineitä, leluja ja kaikensorttista tavaraa lähti. Vaimo on pitkän linjan SPR-aktiivi ja onhan sitä sitten itsekin tullut mukana oltua tavalla ja toisella. Ja hän on myöskin Laura Huhtasaaren äänestäjiä, hän kyllä itsekin mainitsi työn touhussa muutaman kaverinsa, jotka ovat hänet huonoksi ihmiseksi tuominneet ja tietää pomminvarmasti, ettei niistä huusholleista irtoa pennin jeniä, eikä tavaran tavaraa.

Vähän kyllä huvitti noita naisten vaatteita pakkailla, mutta eipä siinä juuri muutakaan voinut. Huvitti myös se, että meidän ahdasmielinen whitetrashnatsipersuperhe huhkii hiki hatussa pari päivää aika helvetillisen lahjoituksen eteen. Itsekseni mietin, että mitäköhän noihin kaikkiin kamoihin on mennyt rahaa, kun ne on hankittu? No nyt ollaan taas oma osuus tehty ja nyt on taas hyvä ottaa oikeamielisten suvaitsevaisten ja hyvien ihmisten vihat päällensä.

Aion kyllä tässä hetken parin päästä vierailla Harjavallan kirppiksillä ja SPR:n kontissa. Jos yksikin tutun näköinen riepu siellä roikkuu myytävänä, niin sitten loppu tästä torpasta tuo touhu. Niitä tavaroita ei ole annettu SPR:n pörssileikkejä ja fatserit saavat etsiä bisnesideansa muin keinoin.
 
Viimeksi muokattu:

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Alkoi hymyilyttämään mielikuva 20-vuotiaista miehistä pukeutuneena naistenvaatteisiin. Pääasia että on jotain vaatetta. Hyvän teon teitte! Itsekin miettinyt mihin ton kaatopaikkaromun kippaisi.

Joo, tuli siinä nurkkia siivottua samassa, vaikka vaimo suurimman työn teki. Kyllä siinä pieni riitakin tuli, kun tuli jotain vähän tuossa aamulla laukaistua, mutta eiköhän tuo taas tuosta lepy...

Joo, siinä saattaa ottaa kovimman Syyrmiam puollustajam miehisyys hittiä, kun raapii jotain Vero Modaa päällensä.
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Joo, siinä saattaa ottaa kovimman Syyrmiam puollustajam miehisyys hittiä, kun raapii jotain Vero Modaa päällensä.

Ja vaikka henkilö itse olisikin avoimin mielin, tai peräti tykästynyt uuteen garderoobiinsa, niin mainitsemaasi hittiä saattasi tulla vähemmän liberaalien matkakumppaneiden suunnasta.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...

Joo, siinä saattaa ottaa kovimman Syyrmiam puollustajam miehisyys hittiä, kun raapii jotain Vero Modaa päällensä.

Toivottavasti nyt saataisiin niitä syyrialaisia tänne, ettei tässä käy niin, jotta Suomi jää pakolaistulvassa paitsioon. Tällä hetkellä Syyriasta mennään Saksaan, jossa Mama Merkel järjestelee ihmisille ruokaa ja asuinpaikan, mutta myös mahdollisuuksia työhön löytyy. Pari YLEn haastattelemaa Budapestissä majaillutta syyrialaista jo totesikin, että Saksa houkuttaa eniten siksi, että työhönpääsy on todennäköisempää.

Pelkään Suomessa liikaa idealismia. Myös maltillisten tahojen on syytä huomioida ja sanoa ääneen se tosiasia, että Euroopan johtavat valtiot ovat ruvenneet jo valikoimaan pakolaisiaan, saa nähdä mikä on Suomen osa tässä kaikessa.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Kyllähän rajojen sulkeminen on vain hyvin lyhyen tähtäimen ratkaisu, joskin pidän selvänä että selektiiviseen suuntaan on mentävä. Ja salakuljetus pitää saada kuriin. Australian malliin. Mutta pakolaisuuden syihinhän tässä pitäisi pystyä vaikuttamaan, ja tässä asiassa Eurooppa (ja koko maailma) on tällä hetkellä täysi lapanen.
 
Toivottavasti nyt saataisiin niitä syyrialaisia tänne, ettei tässä käy niin, jotta Suomi jää pakolaistulvassa paitsioon. Tällä hetkellä Syyriasta mennään Saksaan, jossa Mama Merkel järjestelee ihmisille ruokaa ja asuinpaikan, mutta myös mahdollisuuksia työhön löytyy. Pari YLEn haastattelemaa Budapestissä majaillutta syyrialaista jo totesikin, että Saksa houkuttaa eniten siksi, että työhönpääsy on todennäköisempää.

Pelkään Suomessa liikaa idealismia. Myös maltillisten tahojen on syytä huomioida ja sanoa ääneen se tosiasia, että Euroopan johtavat valtiot ovat ruvenneet jo valikoimaan pakolaisiaan, saa nähdä mikä on Suomen osa tässä kaikessa.

Niin, no eikös se ole jo jonkinlaista valikointia jos otetaan mielummin syyrialaisia kuin vaikka somaleja. Syyrialaisethan ovat varsin koulutettua ja työteliästä väkeä ja heistä voisi olla apua Suomenkin vinoutuneen ikärakenteen paikkaamiseen. Käsittääkseni Syyrian yhteiskunnalinen infrastruktuuri oli ennen sisällissotaa varsin kehittynyttä ja sen takia sieltä ei hyppäys läntiseen maailmaan ole lähellekään niin suuri kuin joistain Afrikan osista.

Mitä Merkeliin tulee, niin mielestäni siinä hänen pari päivää sitten pitämässään puheenvuorossa oli pitkästä aikaa sellaista eurooppalaista johtajuutta jota on viimeksi näkynyt joskus Kohlin-Mitterandin aikoihin.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Niin, no eikös se ole jo jonkinlaista valikointia jos otetaan mielummin syyrialaisia kuin vaikka somaleja. Syyrialaisethan ovat varsin koulutettua ja työteliästä väkeä ja heistä voisi olla apua Suomenkin vinoutuneen ikärakenteen paikkaamiseen. Käsittääkseni Syyrian yhteiskunnalinen infrastruktuuri oli ennen sisällissotaa varsin kehittynyttä ja sen takia sieltä ei hyppäys läntiseen maailmaan ole lähellekään niin suuri kuin joistain Afrikan osista.

Mitä Merkeliin tulee, niin mielestäni siinä hänen pari päivää sitten pitämässään puheenvuorossa oli pitkästä aikaa sellaista eurooppalaista johtajuutta jota on viimeksi näkynyt joskus Kohlin-Mitterandin aikoihin.

No siis juuri tätähän minä olen sanonut useissa viesteissä: Syyriassa on suhteellisen hyvin koulutettua väkeä, terveydenhoitoalan ammattilaisia, insinöörejä jne. Monet puhuvat hyvin englantia ja ennen kaikkea ovat ilmaisseet halukkuutensa tehdä töitä (josta syystä moni suuntaa Saksaan).

Merkel on ovela kelmi, eikä syystä Saksan sodanjälkeisen historian suosituin poliitikko.
 

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko

bart

Jäsen
Eihän se mikään salaisuus ole, että kysymyksessä on bisnes.
Kuinkahan paljon Euroopan päättäjät saavat salakuljettajilta voitelurahaa?! Luulisi, että mikäli haluja olisi, niin löytyisi myös keinoja saada tämä bisnes kuriin. Mikäli tätä vaellusta ei saada kuriin, niin pahoin pelkään, että muutaman kymmenen vuoden kuluttua elämme islamistisessa Euroopassa/Suomessa. Ei kai nyt päättäjät sentään ihan niin tyhmiä ole, että antaisivat tämän tapahtua. Vai ovatko? Sinänsä hullua, että esim. naiset ovat monesti kovia pakolaisuuden puolestapuhujia, mutta tulevat kärsimään eniten sitten aikanaan kun islamistit pääsevät valtaan. Tai ehkäpä he vain raivaavat kaikki vääräuskoiset tieltään sukupuolesta riippumatta. Mene ja tiedä. Itse joka tapauksessa näen tulevaisuuden täynnä uhkia, mikäli tätä pakolaistulvaa ei saada pikaisesti kuriin.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Saksa on ainoa joka alkoi kunnolla töihin ja lopettaa Dublinin sopimuksen noudattamisen.
Toi Dublinin sopimus näyttää olevan yksi vitsi, kun kaikki tuntuvat pyyhkivän sillä hanurinsa.
Ei liity suoraan pakolaiskeskusteluun, mutta on ihan mielenkiintoista huomata, että itse asiassa varsin moni EU:n sisäinen sopimus on tätä hanuriosastoa, sopimuksia ei noudateta. Ikävä kyllä
Mielestäni tämä on aivan oikea toimintatapa, jos Dublinin sopimuksesta ei välitetä.
Kovasti kritiikkiä Dublinin sopimuksen noudattamiseen tai noudattamatta jättämiseen. Dublinin sopimus tosin ei ole ollut voimassa enää pitkään aikaan, mutta ei nyt saivarrella siitä sen enempää. Nykyään on voimassa Dublin III -asetus. Eur-lex sivut näyttää tökkivän, mutta löytyy tuo asetus myös esim migrin sivuilta pdf muodossa: http://www.migri.fi/download/61541_604_2013_EU_PDF.pdf?8469a33d6b9dd288

Voisiko joku kritisoijista kertoa millä tavalla Dublin -asetusta ei ole noudatettu tai sillä on pyyhitty hanuria tms?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kovasti kritiikkiä Dublinin sopimuksen noudattamiseen tai noudattamatta jättämiseen. Dublinin sopimus tosin ei ole ollut voimassa enää pitkään aikaan, mutta ei nyt saivarrella siitä sen enempää. Nykyään on voimassa Dublin III -asetus. Eur-lex sivut näyttää tökkivän, mutta löytyy tuo asetus myös esim migrin sivuilta pdf muodossa: http://www.migri.fi/download/61541_604_2013_EU_PDF.pdf?8469a33d6b9dd288

Voisiko joku kritisoijista kertoa millä tavalla Dublin -asetusta ei ole noudatettu tai sillä on pyyhitty hanuria tms?

Vastaan sen verran omasta puolestani, että en ottanut kantaa Dublinin noudattamiseen tai noudattamatta jättämiseen, vaan kritisoin yleisesti Euroopan Unionin tapaa solmia erilaisia sopimuksia ja velvoitteita, joita ei myöhemmin kansallisten intressien takia kuitenkaan noudateta. Samaten komission vaatimuksia noudattaa vain osa. Tämä syö EU:n uskottavuutta, joka ei muutenkaan ole kovin korkealla tällä hetkellä.

Tiedän, että tämä oli siinä mielessä offtopicia, mutta pakolaiskeskusteluun se liittyy kuitenkin siltä osin, että vaikeaa uskoa mitään todellista saatavan sovittua jatkossakaan, kun historia sopimusten osalta on näin heikoissa kantimissa.
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Voisiko joku kritisoijista kertoa millä tavalla Dublin -asetusta ei ole noudatettu tai sillä on pyyhitty hanuria tms?
Tätä mainosti eilen Anna-Sofia Berner artikkelissaan. Osoita nyt vaikka virheet siittä, kun kerran vastauksen tiedät.

Linkki tuosta.
Olikos tämä Hesarin juttu jo täällä? Kerrataanpa näitä raja-asioita: Pitääkö turvapaikanhakijat ottaa vastaan? Voiko Suomen rajat sulkea? - Rajavalvonta - Sunnuntai - Helsingin Sanomat

Ihan loistavaa suvakkiprovoilua, tai sitten erittäin hyvä asiapitoinen juttu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös